Info
x
Calatorie in timp
|
nuskin 67 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 21 August 2009, ora 13:38
M-am trezit azi dimineata cu un vis extrem de frumos. puteam calatori in timp. deobicei avem tendinta sa vrem sa calatorim in trecut. cand am vazut filmul: " undeva , candva" mi-am dorit si eu sa pot sa inving timpul si sa ma reintorc in trecut. mi-as dori sa traiesc la curtea regelui Ludovic al 14-lea.....
daca ati putea sa o faceti, si sper sa putem face asta cat de curand, unde ati vrea sa fiti? v-ati intoarce in trecut sa schimbati ceva din viata voastra? ati vrea sa calatoriti in trecut sau in viitor? astept cu mare interes raspunsurile voastre Raporteaza abuz de limbaj
Dupa multe incercari cred si sper ca am ramas tot EU
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 August 2009, ora 17:06
In viitor. Stiu sigur ca se va coloniza sistemul solar. Dar va dura sute de ani, inceputul colonizarii.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
marian_bd_rotaru 1883 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Barlad |
Postat pe: 22 August 2009, ora 08:49
A schimba trecutul nu este posibil , pentru ca printre altele , risti sa te autoanulezi . . Calatoria in timp , este in oarecare masura la indemana oricui . Este suficient sa privim cerul instelat . . Ceea ce vedem este o realitate trecuta !
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 August 2009, ora 09:09
dle rotaru
"....era pe cind nu se vedeaacum o vezi si nu e ...." |
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 09:25
Mihai Eminescu a fost preocupat de fizica si a fost un mare initiat . Ultima parte din " Luceafarul " , este de fapt teoria relativitatii in versuri . Eminescu a relevat acestea cu 25 de ani inainte de Albert Einstein . A existat fara indoiala un fond vechi de cunostinte . . Exemplu Valea Plangerii in care merge Fat Frumos din basme . Acolo el ramane tanar , dar acasa toti au disparut in urma curgerii timpului .
|
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 09:31
dar in clipa in care-si Aduce aminte de familie si Dorul il cotropeste ....Dorul = atasamente !
|
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 13:05
Dorul este dat de constiinta . Constiinta transcede timpului si spatiului . Probabil pe aceasta se bazeaza calatoriile samanice . Asa cum am scris si in alte topicuri , despre independenta constiintei a scris profesorul Dumitru Constantin Dulcan in cartea " In cautarea sensului pierdut " . Particula de gandire , cu deplasare instantanee , a fost identificata acum 30 de ani de catre profesorul Virgiliu Th . Razus . Ne aflam aici intr - un domeniu in care stiinta mai are inca multe de descoperit . Odata descoperite , va fi deschisa poarta calatoriilor cosmice indepartate si poate chiar a nemuririi .
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 August 2009, ora 13:08
io dac-ar fi sa pot sa ma intorc in timp as schimba toata istoria lumii,in special istoria asa zis sfanta si cea a tradarilor romanesti,chiar cu riscul de a nu mai exista eu
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
|
|
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 17:09
"In cautarea sensului pierdut " ? n-am citit-o ; in schimb,Inteligenta materiei,mi-a zdruncinat acum 20 si de ani cind am citit-o ,ceva din "ateismul "meu ! multumesc de informatie ! ....dar n-avem deja nemurire ? mai vrem una ?....deci : in cautarea sensului pierdut !
|
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 09:19
Sufletul este nemuritor . Dacii erau ferm convinsi de acest adevar . De aceea la inmormantari erau veseli . Ca o reminiscenta si azi se mai pastreaza obieceiul de a se rade la priveghi . Noi nu constientizam aceasta nemurire , nu o controlam . Imi pun intrebarea , in ce masura " dincolo " ne pastram individualitatea si in ce masura avem libertate de decizie , adica liber arbitru . Este ceva similar cu energia . In jurul nostru este energie suficienta pentru semnitia umana , ca sa - i ajunga in vecii vecilor . Totusi nu o putem accesa ! Odata accesata , vin noi probleme : controlul , randamentele , etc . In alta ordine de idei . exista autori care cred ca ozn - urile sunt nave venite din viitor . Adevarul ca mai intotodeauna , poate fi undeva la mijloc . In acest sens se poate aminti cartea cercetatorului iesean Florin Gheorghita - " Temponautii Galactici " .
|
|
Ebony 14969 mesaje Membru din: 5/01/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 23 August 2009, ora 13:17
Melodie ,pentru calatoria in timp
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 23 August 2009, ora 13:21
UITE-ASA O SA CALATORITI IN TIMP .......
|
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 18:57
Scarlat demetrescu " Din tainele vietii si universului ' ar putea @ Rotaru sa va dea un raspuns la intrebarea dvs ! si pomenind de calatorii temporali,a fost un serial SF pe care l-am vazut cu mare placere : "quantuum leap" ,al carui subiect acesta a fost ,dar a avut ceva deosebit : profesorul care facea experimentul ,dar care dintr-o eroare de sistem pierde controlul,se trezeste ca intra-n pielea cite unui om care avea de luat o decizie f. importanta....atit de importanta,incit avea repercursiuni nu numai imediate ,ci si in viitor ! ...actiona ca un inger pazitor...de fapt,asta a fost mesajul pe care eu l-am receptionat !
|
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 21:52
Calatoria in timp , calatoriile intergalactice si viata dupa moarte sunt subiecte diferite , desi au suficiente elemente comune . Subiectul calatoriei in timp este unul complex . Scarlat Demetrescu a fost preocupat de tema nemuririi sufletului . Probabil ca in spatiile in care ajunge sufletul dupa parasirea corpului , sa existe o curgere instantanee a timpului , astfel incat realitatile trecute , prezente si viitoare sa poata fi accesate simultan . Pe de alta parte fiecare dintre noi viseaza evenimente trecute . Este un fel de calatorie in timp . Visul este mai mult decat o simpla amintire , este o retraire ! Visele noastre pot viza si arhietipurile , teoretizate de catre Karl Gustav Jung si care reprezinta amintiri ancestrale ale semnitiei omenesti . Faptul ca uneori visam caderea , este dupa Sigmund Freud , retrairea experientei stramosilor care domiciliau in arbori .Cea mai clara dovada a calatorie in timp , in stare onirica , o constituie visele de premonitie . Fenomenul este recunoscut de stiinta . Daca in visele obisnuite retraim evenimente , in cele de premonitie chiar " vedem " evenimente viitoare . Mai sunt fenomenele de tip " deja vu " . Fizicenii au teoretizat faliile temporare . Practic aceste falii care permit trecerea dintr - un segment al timpului in altul si - au demonstrat existenta . Astfel in primul razboi mondial , intr - o lupta , intre liniile franceze si germane a aparut brusc un ... cavaler medieval . Individul parea imun la rafalele de mitraliera . Surprize au avut si pilotii britanici in al doilea razboi mondial . Despre acestea a scris pe larg regretatul Doru Davidovici in celebra sa carte " Lumi Galactice " . Unii autori in cartile lor leaga fenomele tip " Trunghiul Bermundelor " sau pe cele de criptozoologie de actiunea faliiilor temporale . Privitor la calatoria in viitor , sa ne reamintim de romanul " O piatra pe cer " , opera a maestrului Isaac Asimov .
|
|
Ebony 14969 mesaje Membru din: 5/01/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 23 August 2009, ora 22:01
De la: nuskin, la data 2009-08-21 13:38:00M-am trezit azi dimineata cu un vis extrem de frumos. puteam calatori in timp. deobicei avem tendinta sa vrem sa calatorim in trecut. cand am vazut filmul: " undeva , candva" mi-am dorit si eu sa pot sa inving timpul si sa ma reintorc in trecut. mi-as dori sa traiesc la curtea regelui Ludovic al 14-lea..... As vrea sa calatoresc,in alte timpuri :trecute,sau viitoare.........,sa fiu din nou fetita aceea, de cinci anisori,care credea ca lumea e frumoasa....,oamenii sunt buni,blanzi,iubitori,intelegatori.....as vrea sa opresc timpul in loc, fie si o secunda...dar...din pacate suntem calatori...de unde venim...?...si unde ne indreptam?....
|
|
Fosta membra 9am.ro 810 mesaje Membru din: 11/03/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 23 August 2009, ora 22:22
De la: nastasemihail, la data 2009-08-21 17:06:04In viitor. Stiu sigur ca se va coloniza sistemul solar. Dar va dura sute de ani, inceputul colonizarii. si va rezista o fiinta umana la o asemenea temperatura,Leusorule?
|
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 22:25
De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-08-22 09:25:12Mihai Eminescu a fost preocupat de fizica si a fost un mare initiat . Ultima parte din " Luceafarul " , este de fapt teoria relativitatii in versuri . Eminescu a relevat acestea cu 25 de ani inainte de Albert Einstein . A existat fara indoiala un fond vechi de cunostinte . . Exemplu Valea Plangerii in care merge Fat Frumos din basme . Acolo el ramane tanar , dar acasa toti au disparut in urma curgerii timpului . ...frumoasa poveste si totusi trista! |
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 22:28
De la: 999florin, la data 2009-08-22 13:08:04io dac-ar fi sa pot sa ma intorc in timp as schimba toata istoria lumii,in special istoria asa zis sfanta si cea a tradarilor romanesti,chiar cu riscul de a nu mai exista eu sunt de acord intrutotul cu ceea ce spune Florin in ultima parte..cea cu tradarile romanesti!
|
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 22:32
De la: nuskin, la data 2009-08-21 13:38:00M-am trezit azi dimineata cu un vis extrem de frumos. puteam calatori in timp. deobicei avem tendinta sa vrem sa calatorim in trecut. cand am vazut filmul: " undeva , candva" mi-am dorit si eu sa pot sa inving timpul si sa ma reintorc in trecut. mi-as dori sa traiesc la curtea regelui Ludovic al 14-lea..... candva imi doream si eu teribil de mult sa fi trait in acea perioada de care pomenesti..cea a lui Ludovic al 14-lea.....dar cand am citit despre INCHIZITIE...brrr! m-au trecut toti fiorii!
|
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 22:33
De la: mytcor, la data 2009-08-23 13:21:05UITE-ASA O SA CALATORITI IN TIMP ....... mda...frumos vis!
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 23 August 2009, ora 23:25
De la: atingerea_Zephyrului, la data 2009-08-23 22:33:22De la: mytcor, la data 2009-08-23 13:21:05UITE-ASA O SA CALATORITI IN TIMP ....... ....din pacate pentru unii, realitatea devanseaza cu mult fictiunile . |
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 03:33
Se poate calatori in timp. Dar odata sparta acea bariera care ne face sa traim normal in prezent...iti trebuie multa stapinire de sine, sa nu-ti pierzi ceva din tine pe unde umbli cu mintea.
In mod normal traim in prezent.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 2406 mesaje Membru din: 24/03/2009 |
Postat pe: 24 August 2009, ora 06:08
Acolo unde merge sufletul nu exista timp si spatiu.
Acolo este aici si atunci este acum! Calatoria in timp se va face intr-o capsula sferica. Sfera este corpul geometric perfect. Deplasarea se va face prin puterea mintii care va depasii viteza luminii. Nu va dura sute de ani ci doar citeva generatii, aproximativ 50 de ani. Toate aceste lucruri mi-au fost spuse de o persoana care a avut o revelatie speciala, in urma cu 25 de ani. Crezi sau nu este treaba ta, dar stiinta va inainta cu o rapiditate extraordinara. Se vor descoperii aliaje speciale, care sa reziste la presiuni imense, produse de distorsionarea timpului si spatiului. Legile fizicii de acum nu se vor mai aplica (oricum acestea sint doar valabile pentru Terra). |
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 06:18
Amintiri despre viitor:
-nu visati uneori ca zburati? Subconstientul ne spune ca apartinem unei lumi diferite. Oricum creierul uman nu lucreaza la capacitatea 100% ci doar 10% iar geniile 15%. Dovada: Ce minte trebuie sa fi avut Adam, ca a denumit toate animalele si plantele, apoi in racoarea zilei vorbea cu Dumnezeu. Este vorba despre telepatie. Daca mergi in Biblie la faptele apostolilor, capitolul 8 acolo gasesti teleportarea, care apare si in Cartea lui Tobie. Sa nu mai vorbim de Enoh si de Ilie, care de asemenea au fost luati la cer. Pina la nastere, sufletul a fost tinul intr-un loc special, si din cind in cind in visele noastre ni se releveaza acel loc. Noi venim dintr-un loc fara timp, sintem inchisi pentru 70-80 de ani in timp si spatiu, ca apoi sa ne intoarcem de unde am plecat. |
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 06:23
De la: radita09_telus_net, la data 2009-08-24 06:18:25Amintiri despre viitor:
|
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 06:31
Peste 400 ani calatoria in timp se va realiza. dar nu stiu daca mental sau si cu corpul. Eu am impresia ca mental.
De fapt acest 400 ani, are o multime de realizari. Inventii fara egal, pe baza descoperirii legii de baza a universului. Se va intra in contact cu o forma de inteligenta, la distanta, dar in suferinta, ca o greseala a creatiei. Marte colonizata. Se va trai sute de ani. Si multe altele.
|
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 06:45
Mihai
Calatoria in timp se va face cu corpul fizic, dar deplasarea se va face prin puterea mintii! Asa ca e greu de crezut? Nimeni nu a crezut ca se va transplanta o inima, ori ca se va ajunge pe luna, ori ca pamintul este rotund etc. Tine minte ce ti-am scris si vei vedea! |
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 06:49
De la: radita09_telus_net, la data 2009-08-24 06:45:27Mihai Om vedea peste 400 ani....
|
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 10:21
@rotaru - imi vine sa cred ca cele 3 aspecte infatisate de dvs.,nu sunt chiar atit de diferite,ba as zice ca-s legate ! si argumentez : daca e adevarat ca sufletul parcurge n vieti -aici,pe pamint- ptr.a evolua ....deci "viata dupa moarte " atunci , el traverseaza in cursul evolutiei sale, toate "cerurile" creeatiei ....ipostaza in care poate alege sa se intoarca pe pamint in postura de Initiat sau chiar de Invatator ptr.marile religii sau filozofii ale Lumii ,asa cum s-a si intimplat si atunci el executa "calatorii in timp " ....
@radita - si eu ma mai visez zburind,citeodata! dar m-am gindit ca ar putea fi o amintire de pe cind eram in stadiul de pasare si visul omului de a zbura,de aici sa i se traga !! @ mihail ... da, vom vedea peste 400 ani....totul e sa ne "recunoastem" si sa ne reamintim despre discutia asta....sau atunci vom ride de cit de naivi eram ? ! |
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 August 2009, ora 10:52
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
|
|

"....era pe cind nu se vedea