Info
x
Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 13:11
De la: daniela_iasi, la data 2010-10-20 11:51:38Ei, nu!! In ziua de azi putini sunt cei ce nu utilizeaza calculatorul! Cel putin eu, nu-mi imaginez ca dintre colegii mei sa nu utilizeze vre-unul calculatorul. Am facut un liceu electrotehnic , din cadrul grupului scolar CFR Arad. Eram a treia promotie de la infiintare si unul dintre cele mai bune licee din oras. Se facea si carte dar si disciplina era de fier! Nici dupa masa cand ieseam in oras , nu aveam voie sa iesim fara matricola. Asta mi se parea aiurea desi la vremea aceea eram tare cuminte.De la: M_Elody, la data 2010-10-20 11:29:37De la: Marin56, la data 2010-10-20 11:25:11Poi dupa cum spuneti voi ca Ingrid e aproape de varsta mea iar Tramp e si el pe aproape oleaca mai tanar. Deci suntem contemporani , oleaca.... Misto!... Reintregirea familiei... As fi fericit daca vreunul din fostii colegi ar scrie si el aici... Sau nu citeste nici unul topicul asta?... O sa mai continuu in povetele mele sa mai dau si alte nume poate se vor auzii si altii. o sa strig catalogul.... :)))Am vazut pe lumea e mica , si inca pe cateva site-uri unde iti lasi numele si adresa , eventual numarul de telefon actual si Liceul sau facultatea absolvita si anul. Astfel, colegii care sunt interesati de acelasi lucru te pot contacta mai usor. |
|
Tramp 9944 mesaje Membru din: 16/08/2010 |
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 13:15
De la: M_Elody, la data 2010-10-20 13:11:18De la: daniela_iasi, la data 2010-10-20 11:51:38Ei, nu!! In ziua de azi putini sunt cei ce nu utilizeaza calculatorul! Cel putin eu, nu-mi imaginez ca dintre colegii mei sa nu utilizeze vre-unul calculatorul. Am facut un liceu electrotehnic , din cadrul grupului scolar CFR Arad. Eram a treia promotie de la infiintare si unul dintre cele mai bune licee din oras. Se facea si carte dar si disciplina era de fier! Nici dupa masa cand ieseam in oras , nu aveam voie sa iesim fara matricola. Asta mi se parea aiurea desi la vremea aceea eram tare cuminte.De la: M_Elody, la data 2010-10-20 11:29:37De la: Marin56, la data 2010-10-20 11:25:11Poi dupa cum spuneti voi ca Ingrid e aproape de varsta mea iar Tramp e si el pe aproape oleaca mai tanar. Deci suntem contemporani , oleaca.... Misto!... Reintregirea familiei... As fi fericit daca vreunul din fostii colegi ar scrie si el aici... Sau nu citeste nici unul topicul asta?... O sa mai continuu in povetele mele sa mai dau si alte nume poate se vor auzii si altii. o sa strig catalogul.... :)))Am vazut pe lumea e mica , si inca pe cateva site-uri unde iti lasi numele si adresa , eventual numarul de telefon actual si Liceul sau facultatea absolvita si anul. Astfel, colegii care sunt interesati de acelasi lucru te pot contacta mai usor. Invata-ma si pe mineeeee..............sa lucru cuuuu............calculatorul
Raporteaza abuz de limbaj |
|
necunoscut 1072 mesaje Membru din: 22/11/2009 |
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 13:45
Madam Berdan era o femeie batrana , si singura fara barbat. Daduse divort de el de mult. Avea diabet si tensiune. Facea mereu crize. Avea patru copii. Doi baieti si doua fete. Lubita fata cea mare care avea casa din poza. Casele lor erau vecine Una la nr 8 si cealallalta la numarul 10 . Acolo stateam si eu. Nu aveau gard intre ele. Era o singura curte comuna. In casa cu bist stateau alti chiriasi cu care m-ama imprietenit si cuei . dar despre ei mai tarziu... Unul din baieti fusese colonel la pompieri. Il chema Genica. Pe celalalt baiat il chema Tuca. Pe masura ce ma maream devenea si ea mai intelegatoare. Avea cativa pomi in curte. Un cais urias, si un altul mai mic mai in interior, si un corcodus. Cand se cocea ma punea sa-i culeg fructele si imi dadea si mie cateva pentru osteneala. Nu avea suflet rau . Gura ii era mare. Tin minte ca o data domnul Bahrim , ginerele ei , stateaau afara si mancau pepene. Cum treceam pe acolo intamplator, mi-au oferit si mie o felie. Mama cand a vazut , a strigat la mine sa o arunc jos. Mai cu parere de rau , am ascultat-o. Daca ei erau certati cu dansii ,de ce trebuia sa suport si eu asta. Stiti cum e lumea . Totul ii supara. Asa si mama s-a certat odata cu ei, si au avut cateva schimburi de cuvinte mai dure. Ei o barfea pe la spate pe mama. Mama ii asculta ,si-i spunea tatei. Tata se lua atunci de ei. O data ca sa scape de rautatea lor, se daduse drept ruda mai indepartata , un fel de verisoara , cu ... nu spun cine ... ma intelegi... persoana insemnata ... beker.... ma intelegi....cu seful al mare. Nu stiu de unde a avut acest curaj. Dar a avut efectul scontat, s-au potolit si ei o vreme. Eu ma intelegeam bine cu ei . Nu aveam treaba. Mama imi interzise, chiar sa le dau binete. Dupa moartea mamei, lucrurile s-au schimbat in mai bine , referitor la relatiile noastre, cu ei. Intr-o noapte , fiind-ui rau ma trimise la coana moasa ce statea mai incolo, sa vie ca sa- i ia sange. Asa se trata , batrana ,cand avea crize. La ea a fost prima la care i-am adus servicii de urgenta. Avea sa urmeze altele si la urmatoarele rude ale mele si in special la nana mea de vreo trei ori. Dupa moartea si tatei am plecat la nana-mea. Am aflat mai tarziu ca murise si madam Berdan. Mai tarziu moare si Lina. Ramase numai Lorica care se casatorise cu un inginer. Culmea ironiei. Dupa ce au murit sau au plecat toti de acolo, au vandut casa. Au fost multi propietari. Pana la urma s-a facut un local de4 scoala posliceala de cadre sanitare , profil farmacie. Si cine credeti ca a invata acolo? Fica mea Roxana a invata in aceeasi casa unde am copilarit eu 15 ani .. pardon 12 ani , aia 3 nu se pune....
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 15:05
DECI MAI SUNT C F R -ISTI...HAI DATI-VA DRUMUL ... POVESTITI SI VOI....INCEPUTUL E GREU....
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 20:00
Asta era Madam Berdan ne faceam singuri poze. ... Ajunsesem si in clasa a -8a, In clasa eram aproape egali ca numar, fete si baieti. Multi din ei veneau cu mine , inca din clasa I. Alti ni se alaturase pe parcurs. Aveam in clasa o fata care era cea mai sarguincioasa la invatatura. O chema Mogos. Ii placea sa i se spuna Valy, de la Valerica.. Dar era si cea mai frumoasa. Cativa baieti o curtau. Mai erau multe fete atragatoare ca Ema , Malaia, Any, Murgoci ,Tutuianu .Ema era prietena lui Mogos . Erau nedespartite inca din clasa I. Erau si colege de banca. Nu le-am mai vazut de atunci niciodata. Nu cred ca le-asi mai putea recunoaste. Numia pe Any , colega mea de banca am mai vazut-o odata, si am mai vorbit cu ea la telefon. Dar asta mult mai tarziu. Eu si cativa colegi ne trimiteam bilete la Mogos cu cuvinte cu literele anagramate (amestecate si in pozitii si marimi diferite sub forma logica.) Ea trebuia sa gaseasca cuvantul . Era foarte desteapta il gasea repede. Trebuie sa recunosc ca imi placea de compania ei. Numai ca stiam in adancul sufletului ca nu as fi avut vreo sansa, nu eram de nasul ei. Sau poate ma inselam.... Adevarul ca eu pusesem de mult ochii pe Any.Decand incepuse sa-mi miroase si mie a `catrinta` - vorba lui Creanga, -O iubeam in taina, inca din clasa a 4-a . Nu stiu de ce dar am simtit o atractie in adancul sufletuli meu catre ea. Numai ca ea nu prea ma invrednicea cu atentia. De ea se ocupa unul Ciocazan si altii, si ma faceau gelos. Eu nu aveam curaj sa-i spun ceva. Ma blocam mereu.... Niciodata nu am fost un rasfat al fetelor. Cei drept unele incercau sa ma aslateze. Dar eu nu le intelegeam. In schimb le aparam cat era posibil de altii in limita posibilitatilor. Asta imi atragea serioase critici, si bascalii. Acum erau randul lor sa ma apere. Eram in general un colectiv bine unit. Nu erau probleme de cearta. Mogos lua numai 10 pe linie. Daca lua din intamplare vreun 9 , era jale plangea3 zile. Intr-una din zile, era recreatie si trebuia sa inceapa ora de Engleza. Unii baieti printre care si eu ,nu scrisesem tema la Engleza. Atunci am apelat la colega noastra la Mogos. Si au inceput toti sa copie. Eu , parca am presimtit ceva. Nu am copiat exact la fel. Mai saream schimbam ordinea la propozitii, sau greseam intentionat,un cuvant. Ceil;alti 6-7 sau cati erau copiase cuvant cu cuvant. Incepe ora. Profesoara striga unul la intamplare, si ii citeste opera. Probabil ca nici ei nu-i venea sa �i creada. Cere un alt caiet si il studiaza. Mai cere unul si apoi da sentinta.: Mogos da-mi caietul. Ii duce Mogos caietul ei, la profesoara, iar aceasta concluzioneaza. Toti care au copiat de la Mogos , 3 iar lui Mogos ii da 1. Mi-a luat si mie caietul la cercetat, dar cu mine nu si-a batut capul ca erau gresite. Eu am scapat. Saraca Mogos sa fi vazut-o ce fata a facut. Ce vreti ii stricase media si ii era in pericol premiul 1 pe care l-a luat inca din clasa I tot timpul pana acu. Si de atunci s-a invatat minte. Nu mai dadea la nimeni caietul, indiferent la ce. Mai era un baiat Lacusta. Acesta ii placea electrotehnica. iSi facea in timpul orelor diferite bobine si electromagneti. Punea sarma de cupru de pe o carcasa pe alte mosorele de ata din plastic Erau asa ceva pe atunci. Era si el , unul din prietenii mei. Ne impartasam cunostintele despre electronica. Chiar l-am ajutat sa faca un aparat de radio cu tranzistori, dupa o schema. Mai erau si printre noi care le placea sa o faca pe grozavii sau sa se dea mareti. Mai aveam 2 ore . Era dupa amiaza. Cred ca era ceasul 16. Ma pune dracul sa ies din banca si ies la interval langa catedra. Un baiat mai solid ca mine , pe nume Grozea, vrand sa se joace , ma cuprinde in brate pe la spate, si ma ridica in sus. Eu am facut marea greseala sa indoi genunchii. Asta mi-a fost fatal. Cand mi-a dat drumul distanta de la sol si picioarele mele se marise. Am luat contact dur cu solul si mi-a fracturat tibia. Din pacate a fost fractura inchisa. Sau strans toti in jurul meu, si isi dadeau care mai de care cu parerea. Au anuntat salvarea . Ma dus la un spital la nr 1. Acolo am stat toata noaptea. Intre timp au venit si parintii mei plangand , fiind alertati de cate Tutu . A doua zi mi-au pus piciorul in ghips. Asta era cam la inceputul; trimestrului 3. Aveam sa stau in ghips 3 saptamani. Deci situatia mea scolara era compromisa. Numai eu stiu cat m-am chinuit si cu dplasarea si cu ... toate. Norocul meu ca un alt coleg pe nume Oprea , isi luase angajamentul ca sa-mi aduca lectiile acasa. Si sa imi explice temele mai ales la matematica . Ca , recunosc acolo eram cel mai slab. Venea aproape zi de zi si imi aducea saeacul lectiile. Asta a durat 3 saptamani, pana mi-a scos ghipsul. De ghips am scapat dar imi anchilozase genunchiul si glezna si nu puteam sa mai merg. Tare greu m-am mai recuperat. Astfel ca la sfarsitul anului am facut fata la toate obiectele mai putin matematica, spre disperarea lui Oprea. Asta e. Ce sa fac. Acum eram scutit de sport. Colegii mei faceau sportul eu nu. Inca nu ma intremase. Oprea a fost singurul om de legatura cu care as fi putut da de urma celorlalti colegi. Vlad si Veliche erau in Combinat cu mine, dar nu ne-am putut gasi. Ce vreti eu eram muncitor chiar daca ajunsesem la cat 6 , iar ei erau de ... ingineri. De asta nici nu am mai insistat prea mult , multumindu-ma cu informatii sumare si despre fete si altii. Majoritatea au ajuns bine, facand o facultate. Acum fiindca m-am mutat din zona veche nu am mai luat legatura nici cu Oprea de multi ani. Apoi a venit moartea mamei. Aceasta a facut ca sa nu mai dau nicaeri in acel an . Asa m-am inscris in clasa a 9-a. Acolo am dat `Divort` de vechiul meu prieten Tutu. Asta pentru ca nu mai invata si lua si multe absente. Nu a reusit sa ma convinga sa ma alatur lui. Acolo ma astepta noul prieten Eugen, cu care am ramas si azi.
|
Fosta membra 9am.ro 1257 mesaje Membru din: 20/07/2010 Oras: Buzau |
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 20:46
Si totusi exista minuni dar si dezamagiri...Cei alesi, cei dezamagiti...Unde ajung unii , unde ajung altii ?
|
Fosta membra 9am.ro 1257 mesaje Membru din: 20/07/2010 Oras: Buzau |
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 20:49
De la: Marin56, la data 2010-10-20 20:00:30Asta era Madam Berdan ne faceam singuri poze. ... Ajunsesem si in clasa a -8a, In clasa eram aproape egali ca numar, fete si baieti. Multi din ei veneau cu mine , inca din clasa I. Alti ni se alaturase pe parcurs. Aveam in clasa o fata care era cea mai sarguincioasa la invatatura. O chema Mogos. Ii placea sa i se spuna Valy, de la Valerica.. Dar era si cea mai frumoasa. Cativa baieti o curtau. Mai erau multe fete atragatoare ca Ema , Malaia, Any, Murgoci ,Tutuianu .Ema era prietena lui Mogos . Erau nedespartite inca din clasa I. Erau si colege de banca. Nu le-am mai vazut de atunci niciodata. Nu cred ca le-asi mai putea recunoaste. Numia pe Any , colega mea de banca am mai vazut-o odata, si am mai vorbit cu ea la telefon. Dar asta mult mai tarziu. Eu si cativa colegi ne trimiteam bilete la Mogos cu cuvinte cu literele anagramate (amestecate si in pozitii si marimi diferite sub forma logica.) Ea trebuia sa gaseasca cuvantul . Era foarte desteapta il gasea repede. Trebuie sa recunosc ca imi placea de compania ei. Numai ca stiam in adancul sufletului ca nu as fi avut vreo sansa, nu eram de nasul ei. Sau poate ma inselam.... Adevarul ca eu pusesem de mult ochii pe Any.Decand incepuse sa-mi miroase si mie a `catrinta` - vorba lui Creanga, -O iubeam in taina, inca din clasa a 4-a . Nu stiu de ce dar am simtit o atractie in adancul sufletuli meu catre ea. Numai ca ea nu prea ma invrednicea cu atentia. De ea se ocupa unul Ciocazan si altii, si ma faceau gelos. Eu nu aveam curaj sa-i spun ceva. Ma blocam mereu.... Niciodata nu am fost un rasfat al fetelor. Cei drept unele incercau sa ma aslateze. Dar eu nu le intelegeam. In schimb le aparam cat era posibil de altii in limita posibilitatilor. Asta imi atragea serioase critici, si bascalii. Acum erau randul lor sa ma apere. Eram in general un colectiv bine unit. Nu erau probleme de cearta. Mogos lua numai 10 pe linie. Daca lua din intamplare vreun 9 , era jale plangea3 zile. Intr-una din zile, era recreatie si trebuia sa inceapa ora de Engleza. Unii baieti printre care si eu ,nu scrisesem tema la Engleza. Atunci am apelat la colega noastra la Mogos. Si au inceput toti sa copie. Eu , parca am presimtit ceva. Nu am copiat exact la fel. Mai saream schimbam ordinea la propozitii, sau greseam intentionat,un cuvant. Ceil;alti 6-7 sau cati erau copiase cuvant cu cuvant. Incepe ora. Profesoara striga unul la intamplare, si ii citeste opera. Probabil ca nici ei nu-i venea sa �i creada. Cere un alt caiet si il studiaza. Mai cere unul si apoi da sentinta.: Mogos da-mi caietul. Ii duce Mogos caietul ei, la profesoara, iar aceasta concluzioneaza. Toti care au copiat de la Mogos , 3 iar lui Mogos ii da 1. Mi-a luat si mie caietul la cercetat, dar cu mine nu si-a batut capul ca erau gresite. Eu am scapat. Saraca Mogos sa fi vazut-o ce fata a facut. Ce vreti ii stricase media si ii era in pericol premiul 1 pe care l-a luat inca din clasa I tot timpul pana acu. Si de atunci s-a invatat minte. Nu mai dadea la nimeni caietul, indiferent la ce. Mai era un baiat Lacusta. Acesta ii placea electrotehnica. iSi facea in timpul orelor diferite bobine si electromagneti. Punea sarma de cupru de pe o carcasa pe alte mosorele de ata din plastic Erau asa ceva pe atunci. Era si el , unul din prietenii mei. Ne impartasam cunostintele despre electronica. Chiar l-am ajutat sa faca un aparat de radio cu tranzistori, dupa o schema. Mai erau si printre noi care le placea sa o faca pe grozavii sau sa se dea mareti. Mai aveam 2 ore . Era dupa amiaza. Cred ca era ceasul 16. Ma pune dracul sa ies din banca si ies la interval langa catedra. Un baiat mai solid ca mine , pe nume Grozea, vrand sa se joace , ma cuprinde in brate pe la spate, si ma ridica in sus. Eu am facut marea greseala sa indoi genunchii. Asta mi-a fost fatal. Cand mi-a dat drumul distanta de la sol si picioarele mele se marise. Am luat contact dur cu solul si mi-a fracturat tibia. Din pacate a fost fractura inchisa. Sau strans toti in jurul meu, si isi dadeau care mai de care cu parerea. Au anuntat salvarea . Ma dus la un spital la nr 1. Acolo am stat toata noaptea. Intre timp au venit si parintii mei plangand , fiind alertati de cate Tutu . A doua zi mi-au pus piciorul in ghips. Asta era cam la inceputul; trimestrului 3. Aveam sa stau in ghips 3 saptamani. Deci situatia mea scolara era compromisa. Numai eu stiu cat m-am chinuit si cu dplasarea si cu ... toate. Norocul meu ca un alt coleg pe nume Oprea , isi luase angajamentul ca sa-mi aduca lectiile acasa. Si sa imi explice temele mai ales la matematica . Ca , recunosc acolo eram cel mai slab. Venea aproape zi de zi si imi aducea saeacul lectiile. Asta a durat 3 saptamani, pana mi-a scos ghipsul. De ghips am scapat dar imi anchilozase genunchiul si glezna si nu puteam sa mai merg. Tare greu m-am mai recuperat. Astfel ca la sfarsitul anului am facut fata la toate obiectele mai putin matematica, spre disperarea lui Oprea. Asta e. Ce sa fac. Acum eram scutit de sport. Colegii mei faceau sportul eu nu. Inca nu ma intremase. Oprea a fost singurul om de legatura cu care as fi putut da de urma celorlalti colegi. Vlad si Veliche erau in Combinat cu mine, dar nu ne-am putut gasi. Ce vreti eu eram muncitor chiar daca ajunsesem la cat 6 , iar ei erau de ... ingineri. De asta nici nu am mai insistat prea mult , multumindu-ma cu informatii sumare si despre fete si altii. Majoritatea au ajuns bine, facand o facultate. Acum fiindca m-am mutat din zona veche nu am mai luat legatura nici cu Oprea de multi ani. Apoi a venit moartea mamei. Aceasta a facut ca sa nu mai dau nicaeri in acel an . Asa m-am inscris in clasa a 9-a. Acolo am dat `Divort` de vechiul meu prieten Tutu. Asta pentru ca nu mai invata si lua si multe absente. Nu a reusit sa ma convinga sa ma alatur lui. Acolo ma astepta noul prieten Eugen, cu care am ramas si azi. Frumos si simplu... ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 12:28
Buna Dimineata ... Baietei si fetite...:)) Da la 12...
|
|
|
|
Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 12:30
Daca o sa fiti cuminti, o sa va mai spun o noua poveste....
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 12:33
Prezent!!! cea mai cuminte din lume!
Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 14:28
Si asa am ajuns la scoala 24 .In clasa a 9-a nu prea am avut aventuri. De cat cateva cazuri nemsimificatrive. Mirarea mea a fost mare atunci cand a inceput scoala. M-am trezit cu doua fete care fusese cu mine si in a -8-a , la scoala 7. Tutuianu si Murgoci. Numai ele ma cunosteau, restul erau noi. Erau si acolo cateva exemplare foarte frumoase. Surorile Felea, Violeta , Hamza, Rodica, si o zapacita care o apuca... Crintea. Incepea sa tipe daca venea vreun baiat la ea. In schimb avea pe unu care se intelegea foarte bine cu el. Si baieti ca : Anghel , Nedelea, Eugen , Ghinea, Corbin etc. Aveam o diriginta foarte de treaba. Era de Romana. Intr-o zi mai mult in gluma se apucase Anghel , sa se joace cu mine. El fiind la un club de judo, incerca sa-si etaleze talentele cu mine . Au sarit in ajutorul meu cele doua fete, Murgoci si Tutuianu, care cunosteau situatia mea si l-au potolit. Nu vroiau nici ele sa-mi mai rup ceva...La atelier aveam un maistru mecanic care ne puse sa facem broaste de sertar de birou. Nu prea a iesit cum vroia el. Schimbasem verturile si , fireste si cheia. Zicea ca : `Tu vrei sa prostesti Militia` - Dar mi-a pus 9. In alta zi doi baieti din clasa a-10-a � ca eram comuni- au dat foc la niste hartii in atelier. A iesit bai mare. S-a lasat cu interogatorii. Maistru stia ca eu sunt baiat de treaba si vroia acum sa-i infund pe cei doi. Mie in general nu mi-a placut minciuna si violenta. Nu puteam sa mint pentru altul Asa ca am facut ce am crezut de cuviinta. Tot el intr-o zi de toamna ne pusese sa sadim pomi ,in curtea scolii , toamna. Nu stiu daca acei pomi au mai apucat primavara...important e ca noua ne iesise `actiunea de utecisti. Ca uitai sa spun ca ne scosese din pionierat si ne avansase utecisti. . A trecut repede , poate chiar foarte repede anul scolar. Aveam de gand sa continuu si clasa a 10-a.Imi parea nespus de rau ca ma despart de colegi si mai ales de colege , si mai ales de una.... anume... Dar, intre timp aflasem de Liceul de Radio Tv cum se numea , fost liceu teoretic Nr. 6 Si s-a transformat in Liceul C.F.R. Apoi mai tarziu in Grup Scolar C.F.R. Bucuria lui nana mea. Ba chiar a insistat sa ma duc acolo. Barbatul ei fusese impegat de miscare clasa I si vroia sa-i urmez exemplul. Ca sa spun drept ,nu prea am fost foarte incantat, sa fac liceul. Gandul meu era , ca ramasem singur cu tata, si resursele financiare erau foarte precare. El avea 900 de lei , pe atunci. De aceea ma gandeam sa ma angajez undeva. Am incercat la Uzina Mecanica. Nu au vrut sa ma primeasca. Pe motiv ca nu aveam 18 ani. Au cazut de acord nana cu tata , ramanand asa.- `La C.F.R cu tine`. Numai ca eu trebuia sa ma pregatesc si la Fizica si la Matematica. Daca la Fizica stateam foarte bine in schimb Cu Matematica... Totusi Geometria mi-a placut,mai ales cea in spatiu, asa ca ramasese Algebra si Trigonometria s-o mai studiez. Acolo unde stateam eu,mai erau si alti chiriasi. Acestia stateau in casa Lubitei, fata lui madam Berdan. Nea Radu care era maistru electrician ,avea o sotie pe nume Georgeta. Ea era din Cavadinesti. Georgeta avea un frate care intrase la facultate si era in anul 2. Ce s-a gandit tata. Noi eram in relatii bune cu ei. Hai sa ma pregateasca fratele ei la Matematica. Zis si facut. Am bagat la matematica atunci in mine cat nu bagasem in 4 ani. Asta m-a ajutat foarte mult. El i-mi dadea exercitii , pe care apoi mi le controla, si imi dadea sfaturi unde greseam. Si a venit si ziua examenului. Ma dusesem impreuna cu Eugen. Si parintii lui au acceptat sa mergem la acest liceu. Nana mea se pusese sa faca matanii pentru mine. Chiar mi-a spus ca se rugase la Dumnezeu pentru mine. Nu stiu dar mi s-a parut asa de usor examenul. Dupa proba scris a urmat proba orala. La Fizica am luat 9,5 . Culmea ca cel din comisie era sa fie viitorul profesor de Fizica de mai tarziu. Bratianu. Tin minte ca era o problema in care mi se cerea sa aflu cantitatea de caldura degajata de un volum de lemne ce ardeau intr-o soba Soba era in tr-o camera cu dimensiunile x, y, z si afla raspunsul. Am fluierat-o. La Matematica a fost bine pana la un moment dat. Eu vroiam sa rezolv altfel problema. Dar dansul m-a intrebat : `Cu cine ai facut matematica la generala?` Cand a auzit de Simionov, zice: `Poi si tovarasa Simionov nu te-a invatat despre raza si apotema intr-un cerc. Scrie formula. Era vorba de un triunghi inscris intr-un cerc avand apotema trebuia sa aflu raza, si latura. Am continuat si mi-a zi la urma : `Iti dadeam 10 dar asa iti dau 8,5. Si asa mi-a iesit media generala 7
|
Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 14:33
Datorita voua am strans 24 de capitole... Mai am pana la 101....dalm....
|
Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 14:36
De la: Marin56, la data 2010-10-21 14:33:41Datorita voua am strans 24 de capitole... Mai am pana la 101....dalm.... Ma bucur ca nu mai ai necazuri cu postarea.
|
|
Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 14:36
Apropos, Voi ce nota imi dati?...
|
Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 16:18
Mai ziceti si voi ceva ... ca pe mine ma doare gura... de cand scriu...:)))
|
Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 19:25
a
|
Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 19:30
De la: Marin56, la data 2010-10-21 19:25:46a Cei asta Marine, testarea atentiei? tocmai negociam c o fata sa ne scrie si ea povesti sa nu fii singurul...uite eu m-am fortat tare de tot si-am scos doar o povestioara de zece randuri, nu toata lumea are asa fluenta...
|
|
Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 20:55
POI ,SI UNDE E POVESTIOARA?
|
Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 21:03
Pai..uite-aici in discutia despre Romania
www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/24914/Care-este-primul-cu...
|
|
Tramp 9944 mesaje Membru din: 16/08/2010 |
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 11:34
De la: Marin56, la data 2010-10-21 16:18:48Mai ziceti si voi ceva ... ca pe mine ma doare gura... de cand scriu...:))) N'ea Marine zii mai departe!
|
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 12:00
Suparat, sunt iarasi Doamne suparat,
Ca m-am dus iar ,la dentist Si tare rau m-a mai durut. Suparat, sunt Doamne suparat, Ca o mulktime de bani m-a costat Si tot nimica, n-am rezolvat.... O viata mea, n-am stiut sa fac ceva cu ea, Ca atunci ,cand mi-a fost mai bine, Am dat cu piciorul , ca intr-un caine.... Ei ce ziceti cred ca o sa ma reprofilez.... Tot arunca astia cu bani si in caini, poate imi arunca si mie, vreo 200 de E, strofa... fac si eu un ban gramada... la vremuri de criza....ce mai conteaza... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 12:03
da , dar a-ti fost cuminti?:)))) ... Cu durerea asta de masea .... o sa-mi vina inspiratia mai bine...
|
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 12:05
Nu a-ti vrut sa-mi dati ,si mie ,o nota pentru poveste....
|
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 12:11
De la: Marin56, la data 2010-10-22 12:05:44Nu a-ti vrut sa-mi dati ,si mie ,o nota pentru poveste.... Zece!!! pupici... Da urechea incoa... Te-a criticat cineva? nu ? pe forumul asta? Pai atunci esti Balzac reloaded Marine, asta-i lucru mare de tot!!!! Trage ceva la maseaua aia!
|
|
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 12:49
Si asa ma facui licean. Nana mea si tata erau mandri ca reusisem sa intru. El avea numai 8 clase. Nana ca i se implinea visul. Ma si vedea impegat. Ei, da pana atunci ,mai aveam de mancat 5 ani paine. Ca era industrial. Mi-a trebuit o perioada de acomodare. Aici era alceva. Profesori erau multi si cu foarte multe pretentii. Incet incet a trtecut si anul 1 . Toate ca toate , daca la restul obiectelor faceam fata cu brio, in schimb la matematica ma chinuiam tare. Profesorul nostru de la matematica � D-l Urse era ceva de speriat si la propriu si la figurat. De cate ori intra in clasa se facea o liniste ,mormant. Multi ii stiau de frica. Avea un stil de ascultat, ca de ce incercai sa spui mai multe , te sucea pana te incurcai, si cedai nervos in final. Nu era ora sa nu lase vreo 2 in urma . Si asta nu numai la noi . Ci si la celelalte clase unde mai preda. Eugen al meu era la B .Eu eram la A. Dar aveam acelas profil. Asa se nimerise sa ne desparta. Era sarbataore cand nu punea note proaste, sau cand nu venea. Mai punea si note bune. Chiar si mie , la ora de geometrie, mi-a pus 8 . Asta facea cat un 10. Notele mari le punea greu., numai daca meritai. Dar aveam si colectie de 4 si 2. ... Ca asa-i in tenis....Nu era an sa nu imi dea ocupatie. Ma duceam la pescuit vara si in pauza cat pestii luau masa , eu extrageam radacina patrata, log, si derivata, integrala din ei....Toamana eram bute de carte . ca se speria si el . Il minunam. O singura data am scapat in anul 4 ca am trecut, fara C.O....Ei si ca sa nu ma mai plictisec , avea grija si doamna de Engleza ca sa invatat pestii engleza.
Intr-o zi ne scoate la `munci patriotice obligatorii` prin imprejurimile orasului � la Vanatori. Acolo ne puse sa taluzam un mal de pamant, sapand trepte in el. Cand era aproape gata ma duc cu Eugen, - ca fusese si el- sa cautam niste apa. In timp ce ne plimbam pe acolo, ma intalnesc , cu cine credeti? Cu fosta mea colega de banca. Clasa ei fusese pusa sa sadeasca copaci. Cand am vazut-o am ramas pironit fara glas. Nu mai puteam articula nici u cuvant. Am stat pret de cateva secunde , tot uitandu-ne unul la altul si zambind. Intr-un sfarsit ea a fost prima care a rupt tacerea. M-a intrebat unde am dat? cum merge?A raspuns prietenul meu Eugen in locul meu, ca totul merge bine. Eu nu mai aveam glas. In sfarsit dupa ce mi-am mai revenit, am mai schimbat cateva cuvinte. Dupa care a plecat si nu am mai vazut-o de atunci , niciodata. Ea fusese prima care imi franse inima. De atunci am avut destule zile cand ma gandeam numai la ea. M-am gasit intamplator cu alta fata din clasa noastra cu Rita. Am luat la un centru de optica niste ochelari si asa am dat de ea. Rita statea la o strada de mine. Mai era si Crisan , Ilie, Gherber dar s-au mutat in urma demolarilor. Dupa ani am dat si de Costinas si Ciocazan care si ei se mutasera. Nu am reusit sa-i convoc. Peste ani aveam sa dau iar de Any tot intamplator. Dar asta la vremea lor. In general imi petreceam timpul liber pe la Eugen acasa. Mai jucam un sah, doua. Cand batea el, cand eu. Cand castigam eu se supara. Si sahul se transforma intr-un camp de lupta , iar piesele in proiectile. Faceam si noi ca cei din , banda aia desenata cu Pif si Minitehnicus, cand jucau sah cu Lita, - un robot Iar la urma cand Lita pierdea, se luau la batae. In timp ce cel care ii facuse pe Lita, si ii pusese sa joace , isi zicea in gandul lui : `ce cuminti or fi , stand ei in fata tablei de sah~ Mi-a placut acele benzi desenate din Revista ``Cutezatorii`` Tare as vrea sa mai le revad odata. Erau facute de Radu Marian luase premiul 1. Eugen avea doua pisici, perechi. Una era alba ,si una avea si negru. El avea si o muzicuta sla care isi mai etala talentele. Intr-o zi incepuse iar sa cante. Pisicile erau in casa. Dupa vreo doua acorduri, unde nu incep pisicile sa miaune si sa `urle` amandoua in cor. S-a suparat si le-a dat afara. Dar matele se oprise linga usa si continuau si ele concertul. Il auzeau de afara. S-a dus si le-a fugarit toata curtea. Dar eu ii zic: Mai ce ai cu ele , nu vezi ca ele vroiau sa te acompanieze....:))) Da?.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 12:51
Crezi ca pupicii tin de foame? Or fi tinut odata, dar acu ....
|
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 12:53
Poate gasesc un regizor , macar pentru un serial de tip telenuvela....sa mai las si eu ceva mostenire poporului asta....
|
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 13:04
De la: Marin56, la data 2010-10-22 12:51:30Crezi ca pupicii tin de foame? Or fi tinut odata, dar acu .... Asta avem asta dam...cam toti suntem flamanzi pe aici Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 13:18
De la: Marin56, la data 2010-10-22 12:53:49Poate gasesc un regizor , macar pentru un serial de tip telenuvela....sa mai las si eu ceva mostenire poporului asta.... Marine, noi apreciem povestirile tale, insa pentru telenovela , fara sa te superi, nu cred ca e suficient. Mai trebuie si cate-o inselatorie, cate-un amantlac, stii tu cum sunt scenariile telenovelelor. Sau ... poate urmeaza de-acuma, esti ajuns abia in liceu...
|
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 16:09
Asa e, nu am terminat. Ei, poate sa fie si alceva , decat o telenovela. Daca va place sa sune a telenovela , se poate aranja. Ca doar nu ma doare `gura`. Dar as vrea sa pastreaz realitatea asa cum e. Pot introduce si alte subiecte surpriza, nu numai cu amantlac, niste rasturnari de situatii spectaculoase. O sa vedeti mai tarziu. Deocamdata mi-am propus sa mai colorez oleaca ,cat oi putea, povestea mea. Pana acu era in alb negru,- mai mult in negu.
|
|
|

Invata-ma si pe mineeeee..............sa lucru cuuuu............calculatorul
tocmai negociam c o fata sa ne scrie si ea povesti sa nu fii singurul...uite eu m-am fortat tare de tot si-am scos doar o povestioara de zece randuri, nu toata lumea are asa fluenta...