back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


...despre demonizarea medicilor

 


 
Pagini: 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
 
juditha

26 mesaje
Membru din: 26/06/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 12:19


...am mereu pretentia a sunt un om cult, ca nu ma lasa purtata de mesajele mitice sau ideologice ale societatii. Si totusi! ...la un moment dat, imi era teama de medici...ca "trebuie sa dau spaga si eu nu dau spaga", "ca probabil sunt mai duri asa, cand stau de vorba cu tine ca au atatea pe cap si isi permit sa te repeada dintr-o postura de superioritate, chiar daca esti bolnav", ca "nu sunt suficient de bine pregatiti"... sunt de fapt niste ganduri bine ascunse in subconstient, acel subconstient care se lasa influentat de impresia generala ca o intreaga categorie profesionala este demonica
....motiv pentru care, am stat cu mana rupta vreo jumatate de zi, de teama sa merg la urgente. Cand am ajuns, cu aceleasi temeri in suflet si cu dureri ingrozitoare, ma asteptam sa fiu tratata cu indiferenta...
ma surprindea fiecare gest al medicului care imi atingea cu cea mai mare grija mana ranita, sau delicatetea cu care asistenta de la radiografie ma ajuta sa imi pozitionez bratul corect, desi ma durea foarte tare...
etichetele negativizarii si ale demonizarii pornesc din cele mai adanci dureri, care de cele mai multe ori pornesc din subiectivitatea care ne orbeste in momentele acelea, cand haosul si nesiguranta iau locul ratiunii.

*marturisesc, insa, pornind de la amintirea subiectiva a suferintei fizice de atunci, dar dramuita bine cu o doza de obiectivitate, ca nu am sa uit niciodata, felul in care m-a tratat medicul acela caruia nu am apucat nici macar sa ii spun "multumesc", pentru ca nu m-am mai dus si la ultimul control dupa ce mi-a fost scos gipsul si cand eram deja bine.
nici nu mai stiu cum il cheama pe omul ala, dar pe asistentii care "misunau" pe-acolo... dar nu o sa uit niciodata faptul ca m-a uimit foarte tare tineretea lui, care contrasta cu profesionalismul si simtul extraordinar al raspunderii.......................

**am avut parte de acest tratament, la Spitalul Elias din Bucuresti


Raporteaza abuz de limbaj
yo soy el tango
Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 12:29

pentru ca ai plecat de la ideea prefabricata de altii si insusita de tine fara judecata ...

E o prejudecata asta cu medicii. Cei mai multi sunt ok.

Dar omului ii e mai comod sa gandesca asa cum i se spune de la TV, decat sa gandeasca cu capul lui.

In general, daca i se spune cuiva ceva de rau despre altcineva, omul tinde sa creada. Daca i se spune ceva de bine, e sceptic.
Asa suntem facuti.
Daca credem ceva de bine despre altciineva, atunci suntem ... naivi (ca sa nu ni se spuna direct ... prosti).

Beleaua pleaca de la leprele astea din politica !
Ei sunt cei care nu fac pentru ca nu stiu ce trebuie facut, nu vor sa faca chiar daca ar stii ce trebuie si, in general dispretuiesc pe toti ceilalti si sunt pusi numai pe furat din PIB.
Miza politicii e PIB-ul !


Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 13:41

Nu stiu ce sa zic. Pana acum, mai toate "contactele" cu sistemul sanitar romanesc pe care le-am avut eu au fost nu tocmai placute, fie ca eram eu pacientul fie o ruda apropiata.
De exemplu acum cativa ani un unchi de-al meu a suferit o operatie pe cord deschis. Noi cam stiam cum functioneaza sistemul si am bagat continuu bani in buzunarul medicilor si asistentelor, si unchiul meu a fost tratat bine. Dar ma uitam la alti oameni din jur care ori nu stiau ca trebuie sa dea spagi, ori saracii nu aveau bani sa dea... acei oameni, saracii, nu primeau nici macar o patura, nici macar nu se uita doctorul la ei cand erau vizitele, pe un domn l-au tinut intubat 4 zile!!! desi era cazul sa scoata aparatul dupa cateva ore de la iesirea din operatie, din cauza asta i s-a acumulat lichid in plamani si a facut o pneumonie urata, ultimul lucru de care are nevoie un operat pe inima.
In decembrie anul trecut bunicul meu, dumnezeu sa-l odihneasca, a murit de cancer. El s-a plans de dureri cam ultimii 2 ani din viata, si noi am fost cu el in acei 2 ani de ZECI de ori la medici, ecografii, analize de sange, teste peste teste, a fost internat 2 sapt in spital tocmai ca sa-i faca un tablou complet de analize, si iarasi, stiind cum functioneaza sistemul am avut grija sa fim... "generosi" cu medicii si asistentele, ei n-au fost in stare sa-i descopere problema, au spus ca are ba o indigestie, ba o colita, ba probleme la coloana si de aia il doare asa de tare. In final am descoperit pur si simplu intamplator ca are cancer cand am spus ca OK, sistemul sanitar public nu e in stare, hai sa-l ducem la o clinica privata. Si acolo, evident pe bani frumosi, ca asa e clinica privata (dar macar stii ca ai parte de tratament bun) i-a dat prin cap unui medic cam ce corespunde cu simptomele si l-a trimis in fine la RMN, deja era prea tarziu, avea metastaze la toate organele interne.
Mai departe, saracul a suferit niste dureri insuportabile, si noi, familia, ne-am rugat cu cerul si cu pamantul de doctori sa-i dea niste analgezice mai puternice, adica morfina, ca asta se da bolnavilor in faza terminala. Au zis ca nu, ca medicamentele pe care le ia sunt suficiente (desi noi familia care stateam cu el vedeam ca n-au nici un efect) ba unul din doctori a mai avut si nesimtirea sa spuna ca nu-i da morfina ca poate facem trafic cu ea!!! Probabil credea ca daca el e suficient de criminal incat sa lase pacientii sa se zbata in durere si noi vom fi la fel si vom lua singurul medicament care ar fi luat durerea bolnavului si l-am fi vandut sa luam noi bani pe el.
Saracul s-a mai chinuit cateva luni dupa care a plecat dintre noi.
Asa ca o sa ma scuzati daca spun ca sistemul sanitar din Romania este EXTREM de bolnav, marea majoritate a medicilor sunt ori spagari ori incompetenti ori ambele iar daca nu ai bani de spagi te si lasa sa mori acolo cu buna stiinta.
Eu chiar felicit presa pentru ca era timpul sa se faca o campanie care sa arate ce inseamna cu adevarat sistemul sanitar din Romania.
Va doresc multa sanatate si sa nu aveti nevoie de medicii de la noi.


relu_1262

4 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 17:29

News
Sunt niste nenorociti, toti sunt amabili la inceput !
Exemplu : Dr.Gliga, Maternitatea Brasov, mare director, mare specialist
Sa iti spun eu cum arata programul dr.Gliga :

Dimineata Maternitate
De la 12:00 - Clinica Privata EVA
De la 18:00 - Clinica Privata Vulturului
Seara pana la 23 : 00 - Clinica privata de pe castelului

Stau si ma intreb, ce acuratete in decizii ia un om care din LACOMIE consulta zeci de paciente pe zi, la MULGE de bani 150 RON consultatia, si apoi se plang ca sunt obositi NENOROCITII DRACULUI, cand orice act medical il platesti cu bani grei.

Va spun eu ce am trait cu nenorocitii astia :
Ma duc la medicul de familie : coada de 2 h , primesc o bucatica de hartie TRIMITERE
Medic specialist, coada de 4 - 5 h, cu bon de ordine, coada de la ora 05:00 dimineata

Trimis la analize. Pe banutul propriu desi platesc slava domnului o carca de bani lunar

Coada de 2 h pentru interpretarea analizelor

Reteta de 2 mil, platita integral pentru ca : MI S-A TERMINAT FONDUL DE COMPENSATE
Pentru ce dracu platesc eu asigurare medicala ? Sa imi rada in fata dintr-un jeep de 50.000 euro un nenorocit de medic, care depune un juramant, ar trebui sa ne ingrijeasca, dar isi bat joc de noi, si mai apar si pe la TV, sa isi planga soarta ca sunt persecutati



manuelabadoiu

3 mesaje
Membru din: 7/02/2009
Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 17:45

Intr-adevar, s-a creat o intreaga mitologie. Medicii sunt niste demoni. Aceasta absolutizare negativa nu face decat sa creeze o adevarata isterie in randurile oamenilor, mai mult, sa o amplifice. Ar fi mult de discutat......Desigur ca, nu inseamna ca sunt neaparat niste ingeri; trebuie pastrata doza de relativism necesara.
Medicii sunt la randul lor oameni si fac ceea ce le este in putinta pentru a salva si trata un pacient (nu si-au ales meseria intamplator). De asemenea, imi inchipui ca salariile nu sunt foarte mari (si au la randul lor familii), ceea ce-i determina pe multi sa lucreze si in mediul privat - astfel, timpul alocat fiecarui pacient se diminueaza.........................e prea mult de spus. In orice caz..............toata tevatura din mass-media mi se pare o porcarie extraordinara. Mai bine am observa ca tara e condusa de cine nu trebuie................n-as vrea sa spun mai multe


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 17:50

Nu va suparati dar recent am fost la spitalul de urgenta cu sotul meu. Si nu e doar de acum impresia mea ci e si din perioada in care am fost in maternitate. Sunt o groaza de angajati: una spala pe jos, alta vine sa goleasca gunoiul, alta iti pune o perfuzie etc. Sunt cam 5 cadre pe un pacient. Eu asa am vazut. Nu stiu cum de la Bucuresti sunt asa putini intr-un spital. Cred ca au salariile jalnice si pentru ca sunt prea multi...


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 17:54

Este adevarat. Nici nu se uita la tine chirurgul daca nu ii dai bani si nu orice suma...


Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 20:29

Republicanus,
imi pare sincer rau pentru pataniile voastre cu rudele pe la spitale...
Ce nu prea inteleg eu ....
Zici ca le-ati dat si bani destui si ... nimic.
Nevasta mea are cancer, s-a operat si e totul ok. La clinica privata. A invatat de la o colega de-a ei care a avut acelasi diagnostic dar s-a operat in spital de stat si a fost tratata execrabil. Si noi avem parerea ca platim taxele de sanatate de pomana si ... am procedat in consecinta.
N-am avut probleme.
Nu scriu numai pentru tine ci si pentru toti ceilalti.
Si medicul care a operat-o are un jeep de vreo 60.000 daca nu de vro suta de mii de euro... Si ce daca ? Cred ca-l merita si-i doresc sa fie sanatos sa se bucure de el cat mai mult !
Aveti ceva si cu medicii care lucreaza la cabinete private, vi se pare ca 150 lei pentru o consultatie e mult ? Stiti cat inseamna asta ? 30 si ceva de euro.
Stiti cat invata astia (medicii) ca sa te vindece ? Cat investesc ?
Cine va obliga sa mergeti la ei ?
E mult 150 lei ? Dar pentru tigari aveti bani ? Pentru iesiri in draci la pensiuni, fite cu ATV-uri, masini de zeci de mii de euro, cumparaturi aiurea de carnuri peste carnuri, sunt bani, nu ?
Tot timpul ni se baga saracii in fata ...
Numai saracii se duc la doctori ?
Toti gem de mila saracilor intr-o tara in care aproape nimeni nu face nimic pentru saraci !
Aproape toti se reped acum sa arunce cu pietre in medici ...
Sa fie chiar toti niste nenorociti ? Si toti nenorocitii astia sa va iasa numai voua in cale ? Mie de ce nu-mi ies ?
De ce eu nu am parerea voastra chiar daca si eu am stat pe la cozi in diverse ipostaze cand am avut de-a face cu medicii ?
Chiar daca stiu ca sunt si medici din cei pe care ii descrieti voi...
Dar din ceilalti n-ati intalnit ?
La voi la munca totul merge perfect ? Voi sunteti corecti si rezolvati totul cum se cuvine asa incat sa aruncati acum cu pietre in medici fara discernamant ?
Ce tristete trebuie sa fie in sufletul unui medic care citeste randurile voastre ...
Stiu ca sunt exceptii in toate meseriile, sunt oameni rai si oameni buni in toate domeniile.
As vrea sa stiu daca v-ati dus la vot cei care sunteti nemultumiti ?
Sau sunteti nemultumiti si scarbiti si de politicieni ?
Cum credeti ca se vor indrepta lucrurile despre care vorbiti ?
Injurandu-i sau linsandu-i pe medici in piata publica ?
Si pe urma, cand o sa va doara ceva, la cine apelati ?
Nu votati, nu va implicati, nu aveti atitudine civica, atunci traiti ce traiti si veti continua sa va vaitati de tot si toate la nesfarsit !
Desi vi se spune ca sunt medici putini, nu va pasa, vreti sa nu mai stati la cozi !
Desi vi se spune ca sunt prost platiti, nu va pasa, vreti sa fiti tratati cu mare consideratie si sa nu lasati nimic de la voi, dar nici sa platiti bani adevarati nu vreti. Voi munciti pe degeaba pentru altii ?
Chestia cu "platesc o carca de bani" am auzit-o tocmai de la cei care fenteaza fiscul din toate pozitiile si cu orice ocazie.Cunosc oameni care patesc mai putin decat un salariat si au firme de pe urma carora castiga saci cu bani si nu dau aproape nimic statului ...

Nu stiu de ce, dar pentru oameni ca voi, este cat se poate de necesara urarea:

Sa fiti sanatosi !


Acum nu e momentul !
marianamoise

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 20:58

Daca din 10 medici cu care ai contact 8 te dezamagesc atunci care este morala? Domnul doctor se poate simti lezat de opinia generala a romanilor despre medici dar comportamentul individual al cadrelor medicale
(si ma refer atat la doctori cat si la surorile medicale si la infirmiere ) nu tine neaparat de SISTEM ci de constiinta fiecaruia. Si asta este ceea ce li se reproseaza!


Dorulet

7896 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 22:03

De la: marianamoise, la data 2009-02-10 20:58:19Daca din 10 medici cu care ai contact 8 te dezamagesc atunci care este morala? Domnul doctor se poate simti lezat de opinia generala a romanilor despre medici dar comportamentul individual al cadrelor medicale
(si ma refer atat la doctori cat si la surorile medicale si la infirmiere ) nu tine neaparat de SISTEM ci de constiinta fiecaruia. Si asta este ceea ce li se reproseaza!


Draga mea, sistemul medical este de tot rahatul, dar totuși, corect ar fi să inversezi proporția. Adică din 10 medici, 2 te dezamăgesc și restul sunt ok.
Să-ți spun un secret. Toți avem cunoștințe care la un moment dat au avut nevoie de medic. Tu când vrei un specialist, mi se pare normal să cauți să ajungi la cel care este mai bun și nu să te duci așa, câine sur la vânătoare.
Deci o mare parte din vină o au cei care intră în primul cabinet...că doar medicul e medic. Nu e așa! sunt medici buni și medici la care nu se duc doar proștii.
Am citit ceva mai sus despre programul unui medic, care lucra și la spital și la două cabinete particulare și tot adunând orele...mi-a dat mult mai mult decât un om este capabil să muncească. Cine știe...poate este Superman.
Eu nu am de ce mă plânge. Ori de câte ori am fost nevoită să merg la medic, am căutat să ajung la cel mai bun. De fiecare dată am dat șpagă. Nu mi-a cerut nimeni, nici un bănuț, dar știu că sănătatea se plătește scump peste tot în lume. Am dat pentru că așa am vrut eu. Și întotdeauna am fost tratată bine.
Și poate ar trebui să fim și noi puțin mai responsabili cu sănătatea noastră. Adică să avem o viață sănătoasă să nu fim nevoiți să ajungem la cabinete.


Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 06:06

Romanilor li se pare ca numai in Romania se intampla lucruri urate.
Ca numai medicii romani fac ce fac...
Nimic mai gresit. Peste tot in lume sunt si medici prosti si medici buni.
Majoritatea celor care fac pe zmeii cu medicii buni din Romania, nici n-ar apuca sa respire acelasi aer cu medicii buni din America, sau Franta, sau Germania ... pentru simplul motiv ca n-ar avea bani sa se apropie de ei.

Mai este problema responsabilitatii.
Romanul e viteaz, nevoie-mare, sub masca anonimatului la orice.
Ia piatra si o arunca in oricine din spirit de haita, ca prostu' fara sa gandeasca.
Dar nu ia atitudine cand este cu medicul fata-n-fata atunci cand medicul sau asistenta face un abuz.
Aici pe forum nu se stie numele lui, dar nici nu vorbeste despre un medic anume, care i-a facut lui rau, care nu l-a bagat in seama sau ce i-a facut, ci vorbeste asa, in general, despre medici, despre toti medicii, cu un aer doct si nu-i pasa ca nu sunt toti medicii la fel.
Am mai facut acest experiment ....
E cineva in stare sa spuna nume concrete de medici sau asistente care i-au facut viata amara, cu date concrete, gen locatie, nume, data, ora, motivul prezentarii la medic, ce s-a intamplat, ce i s-a prescris, daca a mai consultat si alt medic, pe cine, ce i-a spus sau facut al doilea medic, toata povestea in clar, fara povesti generalizatoare cu etichete la moda puse fara discernamant ?

Din cei care posteaza impotriva medicilor, ati putea spune care ar trebui sa fie salariul unui medic astfel incat sa traiasca si sa se instruiasca decent ?

Sa fim bine intelesi, nu vreau sa apar aici ca un avocat imbecil al medicilor care nu merita. Dar nu-mi place cum se pune problema la adresa tuturor medicilor, pentru ca eu n-am intalnit medici incompetenti in proportia care razbate de aici.
Puneti-va bani deoparte pentru cazurile de sanatate pentru ca ar fi o dovada de prostie din partea voastra sa credeti ca sanatatea este ceva gratuit.
Nicaieri in lume nu e gratis.
Orice lucru gratuit sa plateste foarte scump !


Acum nu e momentul !
rodicutza_62

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Galati

Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 08:09

Un medic are salariul mai mic decat un functionar public cu studii medii;un medic are un program de 7 ore pe zi +garzi de 24 de ore iar un profesor de scoala generala sau liceu are o norma didactica de cel mult 72 de ore pe luna si are un salariu mai mare decat un medic. O bibliotecara in tr-un liceu are salariul cu aproape jumatate mai mare decat un medic, un contabil cu studii medii, in invatamant sau in alt minister bugetat are salariu mai mare decat un medic.Lipsa de medicamente si materiale sanitare din sanatate, banii pe care-i cotizam lunar si se duc pe cladiri impunatoare si birouri de lux pentru cei de la casaele de sanatate( care sunt bineinteles functionari publici), cu care finantam invatamantul nostru " cu asa zise performante"(un elev are performante numai daca familia il pregateste in particular) ar fi arhisuficienti pentru trarea sistemului nostru sanitar, daca S-.AR VREA.
Aproape ca iti pare firesc sa-i dai bani medicului care iti salveaza viata atata timp cat stii care este sistemul de valori in tara noastra.
De ce nu s-ar mari medicilor salariile cu 50%, dac tot avem bani si profesorii sa faca meditatii sa-si rotunjeasca veniturile.
De ce in ministere difereite aceeasi munca, aceeasi functie este diferit remunerata?


ivanflorentinadaniela

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 12:25

medicii mi-au salvat viata(prof dr Coculescu,dr Badiu,dr Ghimigian,prof dr Dumitriu-din Spitalul Parhon)
medicii mi-au salvat copilul(prof dr Burnei,dr Georgescu,dr Dan-din Spitalul Budimex)
au salarii mult prea mici din partea statului,din salariul meu mediu pe economie,prea putini bani s-au strans la cass,ca sa acopere macar o parte din tratamentele de care am beneficiat eu-cancer-si copilul-rahisinteza posterioara si toracoplastie.
NIMIC nu poate echivala faptul ca acum traiesc si ducem o viata normala si eu si copilul
VIATA NU ARE PRET!
as fi dat orice si oricat sa traiesc si sa-mi vad copiii mari
MULTUMESC DOCTORILOR DE MAI SUS CA EXISTA SI CA EXIST!


Dorulet

7896 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 12:58

Doresc să-mi exprim și eu recunoștința față de câțiva medici minunați.
Le mulțumesc doamnei Dr. Mureșan (Șef. secție pediatrie) și domnului Dr. Andrasani (Șef secție chirurgie pediatrică) din jud.Cluj pentru că există și au salvat viața copiilor mei. Nu cred, sunt absolut sigură că nicăieri în lume copiii mei nu ar fi tratați mai bine.
Vă mulțumesc!


Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

13 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 14:10

tot ce stiti este sa va victimizati tot timpul...dar nu va ganditi ca nu exista personal medical de ajuns in spitale...am vazut pe cineva ca spunea pe aici ca nu stiu cate infirmiere a vazut el/ea la un pacient.nuj daca ti-ar placea sa fii ingrijit de o infirmiera care spala pe jos si dupaia vine si iti baga un ac in vena.tu ce spui?va plangeti ca nu sunteti tratati cum trebuie...dar va duceti la upu cu niste fitze de mari specialisti pentru care medicii sunt cea mai joasa clasa si nu vreti sa colaborati deloc atunci cand vi se spune sa o faceti.va plangeti ca medicii sunt scarbe...dar habar nu aveti cum e sa mai fii in stare sa operezi un bolnav dupa 24 de ore de garda.va plangeti ca stati la cozi...dar cand va duceti sa va platiti ce stiu eu ce pe la banci...ca sunt una langa alta...si se uita niste functionari publici urat la voi si de sus...ca nu ati semnat unde trebuie atunci nu va mai plangeti.va plangeti ca platiti bani la medicii nenorociti,ia legati-va un pic si de doamnele de la banci care isi tin toata ziua posteriorul pe un scaun si traiesc din dobanzile voastre cu salarii de 3 ori mai mari decat ale unui medic dar habar n-aveti.si dup-aia veniti sa va plangeti de medici.oare stie careva dintre voi cum e pe la 3 dimineata asa cand te apuca toropeala dupa o zi intreaga de munca(dar deh nu poti sa dormi ca doar esti de garda si nu vrei sa vii cu ochii umflati de somn la consultatia pacientului)...cum e sa fii de garda in upu si sa-ti vina ditamai accidentul in lant sau mai stiu eu ce catastrofa sa trebuiasca sa ai grija de vreo 10 raniti nu mai mult si tu sa fii unul singur sa nu stii in cate sa te imparti???stie careva cum sunt luati peste picior medicii si de cate ori au fost molestati fizic sau verbal medicii de pe ambulanta?stie cineva chestiile astea?nu!pentru ca nimeni nu le spune.si toti prefera sa taca.aveti impresia ca toti suntem niste demoni in halate albe dar oare stiti prin cati ani de scoala si prin cate examene trebuie sa treaca un medic?ia faceti un calcul in jur de 100 de examene in timpul facultatii,examene cu vreo cateva sute de pagini de invatat la fiecare nu din alea cat pentru o lucrare de control...si aproximativ 1000 de pagini de invatat pentru rezidentiat mediu...dar medicii sunt niste nenorociti care nu stiu decat sa ia spaga si sa te faca sa astepti pe la usi.eu zic sa nu va mai puneti atata impotriva recunosc ca exista si medici care nu sunt de competenta unui adevarat medic dar aceia sunt putini si medicii care ziceti voi ca se poarta urat poate au motive intemeiate cautati mai adanc si o sa gasiti nu mai aruncati cu noroi in cine nu trebuie ca e trist.fiindca tot aici o sa ajungeti toti...si atunci...o sa vedem cine e ingerul si cine e demonul;)


Fosta membra 9am.ro

13 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 14:23

si apropo draga relu hai sa te lamuresc...omul ala munceste atat ca sa poata avea si el un trai decent ca doar de aia se numeste medic...plus:daca nu-ti convine medicul de familie fa-ti un transfer la unul care nu e chiar asa bun ca doar pentru trimiteri poate oricine sa-ti fie medic de familie...plus:nu cred ca mai sta nimeni in ziua de azi 5 ore pt recoltarea unor probe de analize(doar dc nu poti sa faci pipi si vrei neaparat analizele de urina:)...plus:daca te uiti putin pe buletinul de analize in stanga sunt trecute analizele tale si in dreapta valorile normale dragul meu...deci daca n-ai fi atat de incuiat ai stii sa te uiti sa vezi ce ai in neregula ca asta a fost si ideea sa faca un buletin de analize pe care sa si-l poata citi oricine ca sa nu se mai stea atata pe la cozi;)hai noroc


Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 19:02

Bratila Petre mi-a salvat nevasta operand-o de cancer ovarian.
Au mai ajutat-o doctora Manea Anda de la spitalul Shuler din Ploiesti.
Ei au ajutat-o nu numai pe ea ci si sute, poate mii de pacienti care traiesc si azi datorita lor. Ma voi ruga mereu pentru ei !
Ma voi ruga si pentru voi sa va ierte pacatul de a-i terfeli pe medici in virtutea inertiei provocate de media.


Acum nu e momentul !
relu_1262

4 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 22:16

Esti o inteligenta
Felicitari
Daca eu pot fi medic fara studii, atunci hai sa ne tratam singuri. Cum sa interpretezi un buletun de analiza si ce tratament iti prescrii daca vezi valori anormale ?
Eu platesc impozite, din munca mea isi iau ei banii, pentru a ma trata corespunzator. Iti doresc sa mergi la urgente, cu cineva drag, si sa dai de un medic indolent, care mai face si pe superiorul, si care in loc sa trateze pacientul, completeaza registre si hartogaraie. Lasa-ma sa iti spun ca am fost la urgente cu un coleg care a cazut de la etajul 2 pe ciment. Curgea sange pe targa pe ciment, si el il intreba pe un om care abia mai respira si era inconstient aproape, cum il cheama si unde locuieste. M-am vazut nevoit sa ii dau eu toate datele in speranta ca il va trata mai repede. Stii ce s-a intamplat ? M-a invitat sa il duc la etajul 2 la radiografie, si apoi sa ma intorc la el cu rezultatele. Omul ala sangera, eralovit la cap, si eu l-am dus la etajul 2 la radiiografie, unde am asteptat la rand. Spune-mi ce profesionalism era acolo ? Poate astepta sa moara ca sa nu mai fie nimic de facut


relu_1262

4 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 22:29

Auzi Atotputernicule

Sa te vad eu daca ai fi un om obisnuit, si ai avea nevasta insarcinata. 150 Ron * 9 luni = 1250 Ron.
Stii cat este salariul minim ? Nu plang la mormant strain de mila saracilor, dar este inuman ca macar daca dai acesti bani, pe langa atentii d-lor doctori, sa primesti o ingrijire corespunzatoare
In secolul 21 se moare la nastere, pentru ca sunt lasate femeile sa zaca pe un pat, ca doar, lasa ca isi face natura treaba.
O buna prietena a murit la nastere pentru ca medicul se uita la meciul de fotbal al Romaniei. Nu zic ca toti sunt asa, dar aia dovediti, pedepsitii.
De ce sa nu ii iei licenta unui astfel de om ? Iti spun eu ce s-a intamplat . Nici macar o mustrare
Slava Domnului ca mai exista presa, pentru ca , colegiul medicilor este campion in mustrari ..
Dar acolo mor cu zile oameni
Hai sa ne prosternam in fata mariilor sale medicii.
Si eu muncesc, si tamplarii muncesc, si ei sa munceasca.
TOTI NE FACEM DATORIA SI NU PE BANI MULTI.
Daca nu vrea sa isi faca datoria de medic si de om, sa se apuce de sapat santuri, sau sa fie un bun vanzator, dar daca decide sa fie medic, sa fie cu adevarat MEDIC


Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 09:33

Dreptatea mea nu o exclude pe a voastra.
Fiecare vorbeste din experienta lui.
Nu e o virtute sa fii sarac si nici o vina sa fii bogat.
Sunt convins ca spuneti adevarul, dupa cum si eu l-am spus, dar nu-mi place ca prezentati lucrurile ca si cum eu as fi vinovat de ceva, de ce afirm, ca si cum eu ar trebui sa fac ceva anume.
In alte posturi am tot pledat pentru prezenta la vot ...
Cam asa ti se intampla, populatie, cand nu te duci sa votezi (60%) si cand votezi pe cei care te-au adus in halul asta.
Cam asa se intampla cand nu te implici in viata publica, cand nu-ti pasa de ce sa intampla in jurul tau si astepti sa vina altcineva sa faca ceea ce trebuie sa faci tu si numai tu.
Suna ca dracu' dar asta este.
Francezii, popor bogat, cu un nivel de trai mult mai ridicat ca al nostru, au participat la vot in proportie de 85% la recentele prezidentiale. Americanii 80%.
La noi 40%.
Nu poti fi scarbit numai tu.
Si medicul este scarbit.
Si el e roman.
Si el are asteptari.
Nu numai tu.
Nu mai pomeneste nimeni de Nicolaescu ... si de cei dinaintea lui.
E mai comod sa injuram la modul general.
Trebuie sa fie pedepsiti medicii care sunt indolenti, fara discutie ....
Eu nu sunt de acord cu punerea la zid a categoriei profesionale numita medici !
Reactionati acolo, atunci cand sunteti dispretuiti, nu aici, unde n-are nici un ....

Si nu mai gemeti de mila saracilor. Aia cu 600 lei pe luna n-au pretentii. Nici net.
Nu jeliti la mormant strain !
Altminteri .... ..... sa fiti sanatosi !


Acum nu e momentul !
adriana_chis33

4 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 10:59

Era timpul ca cineva dintre ei sa raspunda foamei de senzational a asa-zisei noastre mass-medii! Din pacate pentru ei,ca si pentru multi altii dintre noi,reprezentativi sunt cei "negativi" - copacii din cauza carora nu mai vedem padurea.Vorba romaneasca "merge si-asa" (citeste improvizatii) ne-a facut celebri,dar in medicina asa ceva nu e permis!Cred ca medicilor si celorlalti din sistemul sanitar romanesc li se potriveste si mai bine alta vorba romaneasca celebra :"pe cine nu lasi sa moara,nu te lasa sa traiesti".Imi pare rau pentru cei ca medicul in discutie,dar inca exista foarte multi colegi de-ai lui care se potrivesc "profilului" preferat de mass-media si care acopera toate eforturile celor putini pentru care medicina e o vocatie si nu o meserie!Sper din tot sufletul ca,daca viata ma va aduce intr-un asemenea moment,sa am parte de un doctor ca cel despre care vorbim!


Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 11:16

TARGOVISTEANULE,

M-ai spart !
Uite ca nu m-am inselat, existi !
Mi-ar placea sa-mi fii prieten pana la moarte !

Iti aduc o mica critica.
Ai scris prea mult. L-a luat somnul pe ministru.
O avocata m-a invatat despre concizie.
Si eu sunt ca tine, aduc argumente peste argumente pana devin plictisitor de-a binelea astfel incat oricata dreptate as avea nu ma mai asculta nimeni pentru ca omul este puturos si nu are rabdare sa citeasca pana la capat. in plus multi sufera de suficienta; li se pare ca au inteles tot din trei cuvinte.
Mi-a placut epistola ta.
Si cred ca esti un om de buna credinta si un medic bun.
Vreau sa te vad, sa te cunosc, daca ai chef sa stam la taclale pe langa un peste si cateva pahare cu vin rosu facut de mine ...

Sa fii puternic si sa nu te lasi impresionat de carcotasii astia de injura la medici pentru ca asa li se spune la tv ...

Salut !

Astept raspuns la propunerea mea ... stam aproape, la vreo suta de km. O sa-ti placa la mine !


Acum nu e momentul !
Dorulet

7896 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 11:44

Atot,
Târgovișteanu doar a dat copy-paste, la acea scrisoare.
Dacă ești interesat, intră pe blogul lui Sebastian Corn. Eu am avut răbdare să citesc până la capăt. Poți să lași un comentariu sau să trimiți mai departe...


Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
amiruta82

11 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 13:23

www.protectiapacientilor.ro/forum/
La cest link veti gasi un loc in care se dezbat astfel de subiecte.
Care este valoarea adaugata? Sesizarile pot fi luate in serios si duse mai departe de catre cei de la Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor.

O zi frumoasa!


Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 18:02

Sistemul de sanatate din Ro ?...sublim dar lipseste cu desavarsire sau in cel mai bun caz nu-i decat o........struto-camila in faza terminala !...
In ceea ce priveste casele de asigurari de sanatate, o vraiste si-o debandada mai ceva ca-n balamuc.
Corpul medical s-al asistentilor, niste oameni acolo si ei, ce-si strang calcand pe cadavre umilele sute de lei.
sa nu-mi spuneti ca orice padure-si are uscaturile sale pentru ca n-aveti dreptate,
In Ro. padurea-i inexistenta, de mult a fost defrisata de catre interese marunte si meschine , acum n-au mai ramas decat resturile de exploatare.
Pana cand in Ro. nu vor fi separate apele-n prin despartirea totala a infrastructurii sistemului de sanatate de stat ( de la medici de familie pana la farmacii, spitale de urgenta , spitale judetene, distribuitori de medicamente, CNAS...etc etc,,)...de sistemul privat de sanatate,...va domni diferitele mafii ale sistemului, iar corpul medical va fi umilit printr-o salarizare mizera si-o dotare rudimentara ce-l va impinge spre incalcarea deontologiei profesionale si-a juramantului lui Hipocrat, .....etc,etc..iar cei ce vor suferii de pe urma acestui sistem de sanatate malign voi fi majoritatea cetatenilor romani.


TARGOVISTEANU

55 mesaje
Membru din: 6/02/2009
Oras: Targoviste

Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 20:47

draga ATOT PUTERNICULE........... ESTE nedrept SA-MI ASUM DREPTUL DE AUTOR ...ASA CA POTI VERIFICA si vei constata ca am precizat cine a scris scrisoarea,dr.Corn este un chirurg ce face parte dintr-un colectiv de elita din care pe doctorul Barbulescu Catalin il cunosc de peste 30 de ani asistand personal la zeci de operatii intr-o lume a limitei dintre viata si moarte.
ce pot sa-ti spun in plus este faptul ca la fel ca si tine am fost miscat de mesajul scrisorii,mai ales ca si eu lucrez in sistem de peste 32 de ani.....nu sunt medic insa administrez un spital important din dambovita.
zilele astea spunea tatal lui Cozma,:SA NU DAM FOC PADURII PENTRU UN CIOT.
asa este si in lumea medicala si observ ca pe zi ce trece,dupa ce mai intai medicii au pornit un razboi al nervilor cu asistentii,acum tensiunea continua in relatia pacient-medic,si invers.
sunt convins ca a avut un rol toata zarva declansata la nivel national iar rezultatele se vor vedea in cateva luni,cu siguranta trebuie cel putin pentru linistea copiilor nostri sa speram .
Multumesc de invitatie ..este valabila si reciproca ,imediat cum aranjam gradinile si infloresc pomii vreau sa-ti ofer cateva ore de destindere si barfa in vechea cetate din targoviste.


targovisteanul din chindie
tanasescu_geo

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Targoviste

Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 22:40

Daca medicul asta zice ca se considera atacat,ei uite eu sunt politist si am vazut javrele astea de medici cum lucreaza si doamne fereste sa incapi pe mana lor ca daca nu mori de boala sigur mori de foame dincauza atentiei pe care o pretind javrele astea cat esti bolnav.Cunosc o graoaza de medici care nu ca au mai multe locuinte au policlinici domne nu se mai satura de atata atentie.Nu am vazut si eu pe unu din asta la televizor sa il ancheteze de unde mama dracu are conturi in banca si policlinici.


Dorulet

7896 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 22:48

De la: tanasescu_geo, la data 2009-02-13 22:40:11Daca medicul asta zice ca se considera atacat,ei uite eu sunt politist si am vazut javrele astea de medici cum lucreaza si doamne fereste sa incapi pe mana lor ca daca nu mori de boala sigur mori de foame dincauza atentiei pe care o pretind javrele astea cat esti bolnav.Cunosc o graoaza de medici care nu ca au mai multe locuinte au policlinici domne nu se mai satura de atata atentie.Nu am vazut si eu pe unu din asta la televizor sa il ancheteze de unde mama dracu are conturi in banca si policlinici.


Și tu-ți permiți să deschizi gura???? Onsideri sistemul sanitar mai corupt ca și Poliția?! Ha,ha,ha,ha.....cred că glumești!


Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Dorulet

7896 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 22:50

Pardon, ...consideri


Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
socaciradu

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Cluj

Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 23:00

Domnule Tanasescu, ce ai de spus despre colegii matale de la Iasi (si din restu tarii)?


Pagini: 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ...despre demonizarea medicilor
Mergi la: