back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


...despre demonizarea medicilor

 


 
Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
 
ovidiuc70

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Vaslui

Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 23:47

Nu sunt medic dar am trait foarte mult printre ei asa ca am ajuns sa cunosc , cred eu, modul lor de gindire. Este clar pentru toata lumea ca nu oricine poate fi medic, asta stiu si ei, doctorii , si de aceea se asteapta sa fie tratati de societate cu mai multa atentie. Cind colo , societatea, in speta institutiile in care lucreaza , ce le ofera ? Pentru a putea profesa, trebuie sa faca o facultate de 6 ani, una dintre cele mai lungi si mai dificile . Aici sunt educati de unii dintre profesori ca daca vrei nota mare trebuie sa dai ceva. Apoi , pt. a fi specialist , trebuie sa mai faca un an de stagiatura si apoi inca 4-9 ani, functie de specialitate , rezidentiatul. In aceasta perioada trag din greu atit ei cit si familiile lor pentru a putea rezista cu 250 EUR/luna. In ultima instanta , pentru a putea accesa un post bun , trebuie sa invete foarte mult , sa cheltuie foarte mult pe cartile de specialitate, si , daca pot , sa mai si contribuie financiar la gasirea unui post. Teoria compensatiei ne spune la toti ca , daca ai cheltuit ceva, trebuie sa cauti sa recuperezi, si chiar sa obtii profit. Astfel ca dupa ce un medic a cheltuit timp ( 8-14 ani) si bani ( o estimare grosso modo ar fi de 5-10.000EUR /an , functie de specialitate) , el va dori sa isi recupereze investitia. Cam pe la 30-32 de ani termina aceasat specializare si doreste sa se afirme si sa fie recunoscut si apreciat , inclusiv financiar. Societatea in schimb ii ofera un salariu de 300 EUR (debutant) , nerecunoasterea sociala lucru care , sa recunoastem nu convine nimanui, astfel ca fiecare medic in parte incepe sa isi dezvolte propria metoda de existenta. Cei mai multi vor la inceput mai dedicati , si vor pune mai intii interesul pacientului si vor avea o optica de genul "Daca sunt recunoscut ca bun profesionist, vor veni si baniii." Faza asta la unii nici nu exista si se aplica o abordare de genul "Vrei tratament bun, plateste." O mare parte din medici sunt foarte inteligenti, si isi dezvolta o clientele selecta, aducatoare de profit, dar isi si respecta statutul, si nu refuza tratamentul pacientilor mai saraci. Profesorii univeritari au tactica lor : Daca pacientul plateste, il opereaza el, daca nu il va opera residentul. Si intr-un caz si in celalat, pacientul este tratatat si nu are ce sa comenteze.
In conlcuzie, pentru ca pacientul sa fie bine tratat el trebuie sa dea ceva medicului. Solutia mea pentru rezolvarea acestei probleme este foarte simpla: Fiecare cetatean sa aiba un CARD DE SANATATE in care sa fie trecuta , ca la orice card o suma de bani provenita din asigurari. Cind te duci la doctor, te duci cu cardul , el ti-l baga intr-un cititor de unde va citi si datele tale de identificare si de sanatate (grupa de singe, istoric boli) DAR VA CITI SI CITI BANI AI ACUMULAT PE CARD. Medicul te va diagnostica si iti va spune ce servicii medicale iti poate oferi corespunzator cardului tau. Ii vei aproba sau nu oferta facuta de doctor, iar in caz afirmativ , serviciile prestate de doctor vor fi incasate de acesta in contul lui personal. MI SE PARE EXTREM DE SIMPLU si acesta nu este un lucru inventat de mine SE PRACTICA IN GERMANIA DE ANI BUNI si nu inteleg de ce nu se aplica la noi. Pina la aplicarea sitemului, va urez sanatate.

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

6 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 23:52

credeam ca doar eu visez un asemena card


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 00:50

De la: lory_kissya, la data 2009-02-11 14:10:39tot ce stiti este sa va victimizati tot timpul...dar nu va ganditi ca nu exista personal medical de ajuns in spitale...


Eu ma gandesc, dar ei de ce nu se gandesc? Anul trecut am avut o durere de inima, nu sunt bolnava, dar m-am speriat ingrozitor - asa de rau ma durea. Eram in drum spre casa, dar am hotarat sa ma opresc la Spitalul de Urgente, la camera de Garda. SURPRIZA!!!!!!! colectivul SMURD detine Camera de Garda seful SMURD era de tura si urla (pardon, corect este "URLA") povestind cum le da el cu flit la politisti cand merge pe Salvare. Pe perete atarnau 2 poze cu politisti in uniforma - pe unul scria cu carioca "Garcea", pe celalalt altceva, nu mai stiu cum il botezasera in batjocura.

Nu va mint, am asteptat 2 ore sa se uite cineva la mine, apoi am fortat lucrurile, era infernal de cald acolo, am rugat un rezident (din cardul de rezidenti care cascau gura la idiotul de sef SMURD) sa ma rezolve ca nu mai pot sa suport vacarmul. Mi-a luat tensiunea si mi-a pus toata paleta de intrebari din manualul lor despre ce manac si sa nu manac grasimi si altele pe care oricum nu le consum. APOI MI-A RECOMANDAT SA FAC RADIOGRAFIE PULMONARA (EU AM AJUNS ACOLO CU DURERE DE INIMA!!!)

I-am dat cu flit si m-am dus acasa, gandindu-ma ca sunt mai sanatoasa decat ei.

A inceput anul si va vor cere 2% din impozit - unii si altii. NU II DATI LA SMURD, DATI-I ALTORA MAI FOLOSITORI SI MAI CINSTITI SI MAI AMABILI, CARE IUBESC OAMENII.


Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 14:39


In conlcuzie, pentru ca pacientul sa fie bine tratat el trebuie sa dea ceva medicului. Solutia mea pentru rezolvarea acestei probleme este foarte simpla: Fiecare cetatean sa aiba un CARD DE SANATATE in care sa fie trecuta , ca la orice card o suma de bani provenita din asigurari. Cind te duci la doctor, te duci cu cardul , el ti-l baga intr-un cititor de unde va citi si datele tale de identificare si de sanatate (grupa de singe, istoric boli) DAR VA CITI SI CITI BANI AI ACUMULAT PE CARD. Medicul te va diagnostica si iti va spune ce servicii medicale iti poate oferi corespunzator cardului tau. Ii vei aproba sau nu oferta facuta de doctor, iar in caz afirmativ , serviciile prestate de doctor vor fi incasate de acesta in contul lui personal. MI SE PARE EXTREM DE SIMPLU si acesta nu este un lucru inventat de mine SE PRACTICA IN GERMANIA DE ANI BUNI si nu inteleg de ce nu se aplica la noi. Pina la aplicarea sitemului, va urez sanatate. [/quote]


Excelent !....dar trebuie sa existe posibilitatea pacientului de a putea opta intre rezolvarea problemei sale medicale de cattre sistemul de sanatate al statului sau de catre sistemul de sanatate privat.
In cazul in care pacientul se indreapta catre sistemul de sanatate privat refuzandu-l pe cel de stat, atunci el trebuie sa aibe posibilitatea ca in afara sumei stabilite de catre sistemul de sanatate de stat -pentru rezolvarea problemei sale de sanatate - sa poata face plata serviciilor medicale primite in sistemul medical privat, prin plata cumulativa a sumei stabilite de catre sistemul de asigurari medicale de stat + cuantumul solicitat de catre sistemul de sanatate privat ,cel din urma fiind platit din resurse financiare personale ale pacientului.
Deci: a) In sistemul de sanatate al statului plata prin card.
b) In sistemul de sanatate privat, plata prin card + resurse financiare propri.







TARGOVISTEANU

55 mesaje
Membru din: 6/02/2009
Oras: Targoviste

Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 21:01

domnule politist,imi pare rau ca nu ai retinut la dosar faptul ca NU POTI ARDE PADUREA PENTRU UN CIOT....probabil ca dumneata,ai nimerit ciotul...si totusi ma indoiesc,sa fi luat vre-un leu de la d-ta fiinca in foaia de observatie exista rubrica cu studii si ocupatia......nu cred sa fi avut tupeu sa va ceara cineva
....poate numai daca ati bravat si ati oferit dv.


targovisteanul din chindie
Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 21:08

Si cum se va intampla chestia cu cardul, adicaltea cu tratarea pacientului in functie de contributie ?
Cum vor mai fi tratati cei care nu dau mai nimic la sanatate ?
Saracii care nu s-au intrebat niciodata cati bani au dat ei sistemului de sanatate si care umplu spitalele mai ales in perioada toamna-primavara, ce vor face ?
Ce politicieni vor vota asa ceva ca sa nu-i mai voteze toti prostii care defapt trag in jos sistemul de sanatate ?
Cei care sunt nemultumiti de sitemul public de sanatate de ce nu apeleaza la cel privat. Sustin ca au contibuit la cel de stat si nu sunt de acord sa dea bani degeaba ....
Dar dau bani degeaba pentru ca sa existe judecatori, politisti, functionari si nu fac atata caz ca in cazul medicilor ...
Vad ca e o moda sa se arunce cu pietre in medici.
Poate ca unii merita, voi stiti, dar cu sigurnata multi medici nu merita ....
Imi amintesc, Mytcor ce intelegator erai la tema cu batranii, cum imi recomandai sa ma mai gandesc pentru ca voi ajunge si eu batran si ar fi cazul sa-i pretuiesc mai mult pe batrani.
Nu, nu-i pretuiesc pe batranii, pe mai batranii mei, pentru ca acesti nenorociti nu-mi lasa o mostenire de bagat in seama, nu-mi lasa lucrurile aranjate cat de cat, imi lasa un haos, o brambureala generalizata in toate domeniile, imi lasa un cancer generalizat in societate. De la batranii astia n-am autostrazi, n-am un sistem de sanatate cat de cat pus la punct, o administratie coerenta si eficienta, o justitie normala, o politie care imi asigura securitatea si cate altele.
N-am nici un motiv sa ma mandresc cu batranii mei ! Ba, dimpotriva !
Vedeti voi cum vin lucrurile de se leaga ?


Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 21:25

Hai Silviule...nu mai fi atat de critic...desi sincer am nevoie de critica ta!


Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 21:27

Cred ca sunt ....


Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 21:43

Ia zi Mariuco, ce nu e asa cu batranii ?
Ce ne lasa generatia celor de 60-70 de ani drept mostenire ca sa merite macar sa le cedam locul in autobuz ?
Strazi cu gropi, coruptie generala, jaf la drumul mare, concesionarea tuturor resurselor minerale, energetice ale tarii, vinderea catre straini a orice mai avea cat de cat valoare pe preturi de nimic....
Sau voi credeti ce v-au invatat la scoala ... cei batrani ?
Ne-au lasat o lume stramba, schimonosita, pe care nici noi nici copii nostri n-o vom putea repara decenii de acum inainte.
Mai e nevoie sa va amintesc cu cine voteaza preponderent batranii ?

Mariuco, nu vorbi in dodii, zi cu ce nu esti de acord, dar fara poezii.
Stiu ce te doare mijlocul si dai un sac de bani pentru tratament. Daca ai sta pe un loc in autobuz si ar veni o cotoroanta sa te balacaresca pentru ca nu-i dai locul cum te-ai simtii ? Asta ca sa-ti dau exemplu clasic.
pe urma, mai toti se vaita ca unde se duc sunt desconsiderati si batjocoriti de functionarii publici. Cine credeti ca se afla in fruntea lor ? Tinerii ?
Nici pomeneala ! Exact bosorogii aia de mila carora gemeti voi pe aici si cred ca o faceti pentru imaginea voastra nu pentru ca v-ar pasa de ei ...
Te astept cu exemple de ce ar trebui sa-i respect pe batranii din Romania ....
Si nu numai pe tine, pe toti cei care va puteti sustine cu argumente teoriile ...


Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

13 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 21:50

uite draga betty ca tot ai adus vorba despre smurd eu fac voluntariat la smurd de vreo cateva luni si am colegi care fac de cativa ani.si si-au sacrificat timp si nervi multi ca sa poata sa va salveze pe astia ca voi care oricum si orice am face sunteti tot timpul nemultumiti.fara sa pretinda nimic in schimb si doar sa aiba constiinta impacata ca au salvat o viata.si ce treaba ai tu cu pozele cu politisti pana la urma o merita din plin.asa ca nu te mai revolta atat.iar daca medicul ala te-a trimis sa faci radiografie pulmonara te-a trimis cu un scop nu te-a trimis ca sa ai tu de ce sa te miri.te-a trimis pentru ca la fumatori sau la persoanele cu astm bronsite sau mai stiu eu ce poti avea probleme si cu inima de aia te-a trimis.si chiar refuz sa cred ca te-a tinut 2 ore.ia vezi-ti tu de treaba ta si nu te mai panica daca vezi poze cu garciometri in cabinetul unui medic:)))(asta e chiar tare pe bune omu` ala chiar tre` sa fie avut simtul umorului)


Fosta membra 9am.ro

12 mesaje
Membru din: 28/01/2009
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 21:55

In anul 1994 am fost dus cu salvarea la 3 spitale din Bucuresti, inclusiv la urgenta dar nu am fost primit .Am fost internat la colentina in coma.Ce parere au o parte din medici corecti din aceasta tara despre acest lucr?Am fost luat de la locul de munca unde mi s-a facut rau.


Fosta membra 9am.ro

13 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 21:56

si apropo 2% pentru smurd nu se duc in buzunarele noastre ale personalului smurd ci se investesc in materiale si aparatura.stai linistita nici un voluntar si nici un medic smurd nu face lucrul asta ca sa se imboateasca il face din placere si constiinta pentru ca e nevoie de oameni ca noi ca voi sa puteti fi linistiti ca are cine sa va salveze vietile cand intrati cu 180 de km/h in pomi.nu?


Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 22:04

De la: danyflor_clicknet_ro, la data 2009-02-14 21:55:06In anul 1994 am fost dus cu salvarea la 3 spitale din Bucuresti, inclusiv la urgenta dar nu am fost primit .Am fost internat la colentina in coma.Ce parere au o parte din medici corecti din aceasta tara despre acest lucr?Am fost luat de la locul de munca unde mi s-a facut rau.

Si dupa ce ai intrat in coma ce ti s-a mai intamplat muistule ? Ai murit ?
Mare cretin esti !
Cine te-a scos din coma, cine te-a tratat, cine te-a inviat sa poti scrie tampenia asta ? Ma-ta mare, Baba cloanta ?

Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti !


Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 22:10

De la: lory_kissya, la data 2009-02-14 21:56:52si apropo 2% pentru smurd nu se duc in buzunarele noastre ale personalului smurd ci se investesc in materiale si aparatura.stai linistita nici un voluntar si nici un medic smurd nu face lucrul asta ca sa se imboateasca il face din placere si constiinta pentru ca e nevoie de oameni ca noi ca voi sa puteti fi linistiti ca are cine sa va salveze vietile cand intrati cu 180 de km/h in pomi.nu?


Mare dreptate ai si tu Lory !
Cu voi de la Smurd ce mai au de impartit ?
Multi vorbesc aici ca sa se afle-n treaba ... pentru ca asa e la moda.

Daca-i rogi sa iasa in fata casei lor sa faca o jumatate de ora, curatenie, spun ca ei platesc impozite si trebuie sa fie serviti de altii, daca-i cauti ce impozite platesc ai sa vezi ca nu prea platesc ... si tot asa.

Foarte bine ca nu te lasi si le dai peste bot !


Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 22:16

Las' ca-i bine venita critica, daca-i si obiectiva atunci sigur devine si constructiva @mari uka fosta @marioprea75.

Da' ce-ati patit de v-ati sckimbat ID-ul ?...din cauza lui homme0 (zero)Marcel?

@Atotputernicul, nu mi-am schimbat opinia fata de varsnici si nici nu dau cu pietre-n corpul medical, ci in sistemul medical si-n CNSAS

Opinia-mi cu privire la problema sistemului este expusa pe-o pagina anteriara a topicului,dar,problema platilor facute de catre pacient prin intermediul CNSAS ori CJAS spre sistemul medical de stat ( ce include si urgentele) sau de catre un sistem de sanatate privat (pe care inca nu-l avem pus la punct (inca) se poate face in mod transparent, onest , civilizat, in mod direct de catre pacient si nu prin intermediul unui corp birocratic ori lasat la cheremul diferitilor politruci mai mult sau mai putin onesti , mai mult ori mai putin interesati in directionarea fondurilor in functie de cine stie ce afinitati,...numai sa se doreasca cu adevarat acest lucru.

Daca cei in varsta nu au avut timp, ori nu s-au gandit la asa ceva sau n-au putut, ce ne-ar impiedica pe noi cei care inca suntem in deplinatatea fortelor sa rezolvam ceea ce ei n-au stiut sau n-au stiut.



Nu credeti ca daca nu incercam macar rezolvarea problemelor ne lasam la randul nostru injurati de catre generatiile ce ne vor urma ?...

Eu cred ca toata lumea-n Ro contribuie c-o anumita suma pentru sanatate, de la asistatul socal din primariile romaniei pana la pensionarul cu pensie minima si someri asa ca tuturor CNSAS le poate elibera un card de sanatate.

Am sa dau un ex....maica-mea, dupa vr-o 35 de ani vechime este pensionara si luna de luna i se opreste pe cuponul de pensie bani pentru sanatae, in cei 79 de ani pe care-i are a fost o singura data internata intr-un spital si a durat numai o saptamana, chiar si pentru analizele obligatorii pe cuponul lui Nicolaiescu a trebuit s-o duca aproape fortat la medic pentru analizele obligatorii si tin sa va spun ca la varsta ei, analizele au un rezultat mai bun decat al unui individ in varsta de pana la 40 de ani, asa ca....bani se strang in sume mai mult decat suficiente pentru finantarea sistemului de sanatate, numai ca banii nu prea ajung acolo unde le este destinatia.



Emiterea cardurilor pentru sanatate cat si standardizarea costurilor si-a serviciilor medicale in sistemul de sanatate de stat n-ar fi mare filozofie, dar in acest caz, va dati seama cati trepadusi ai sistemului n-ar mai putea a-si linge degetele de mierea sistemului ?..


Fosta membra 9am.ro

637 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 22:24

Stire preluata de pe Realitatea

Spectacol jalnic la Spitalul Judeþean de Urgenþã Argeº. Un medic ginecolog s-a prezentat beat la operaþie. Paznicii nu l-au lãsat sã intre, aºa cã doctorul a provocat un scandal. Mai apoi, s-a certat cu jurnaliºtii ºi chiar cu oamenii legii care au încercat în zadar sã îl potoleascã.
Medicul Marcel Cãrnaru a spus cã a fost sunat ºi anunþat cã trebuie sã asiste la o naºtere. Acesta a sosit la spital cu maºina personalã ºi s-a izbit de refuzul agenþilor de pazã, care ºi-au dat seama cã este bãut ºi nu l-au lãsat sã intre.

Dupã o ceartã pe cinste cu paznicii, medicul Marcel Cãrnaru s-a culcat în maºinã, în curtea instituþiei. Trezit de jurnaliºti, s-a dat din nou în spectacol.

Mai apoi, a uitat de urgenþa pentru care venise ºi a vrut sã plece beat, cu maºina. Un poliþist chemat de jurnaliºti, prin numãrul de urgenþã 112, a încercat sã-i blocheze drumul, iar medicul a intrat în el.
Colegii lui Marcel Cârnaru au spus cã doctorul ar avea probleme familiale ºi cã este prima datã când a venit beat la muncã. Medicul a mai primit însã reclamaþii pentru cã ar fi cerut bani de la o gravidã.

Gabriel Copciag, directorul Spitalului Judetean Argeº, a negat faptul cã respectivul medic ginecolog se afla la spital în timpul programului. "Doctorul a fost filmat în zona atelierului mecanic, nu în zona de urgenþe, iar la ora când a fost oprit de paznici, în spital era alt medic de gardã. Doctorul nu a intrat în spital ºi nu a efectuat un act medical sub influenþa bãuturilor alcoolice", a afirmat directorul spitalului.

Medicul se va alege cu dosar penal pentru conducere sub influenþa bãuturilor alcoolice, dar ºi pentru accident. Conducerea spitalului a declanºat o anchetã.


Caracterul fãrã înþelepciune poate mult, dar inteligenþa fãrã caracter nu valoreazã nimic - Cicero
Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 22:28

Multi ani inainte pentru mama ta, Mytcor !

N-am nimic de comentat in contra a ceea ce ai scris despre sistemul sanitar si ce ar trebui facut.
Cine sa faca ? Cine sa faca transparent cum spui tu ?
Mamutii aia de pensionari-salariati cu pensii speciale care blocheaza toate posturil ecu putere de decizie in stat ?
Eu la 50 de ani pot accede la o functie de conducere ca sa incerc sa schimb ceva in bine... As face ce spui tu cu cardul ala al tau. nici macar n-as inventa nimic, exista deja la altii.
Poate eu nu sunt cel mai bun exemplu. Sunt altii mult mai destepti decat mine cu siguranta... Au ei acces la puterea de decizie.
Are acces la putere unul care gandeste altfel decat liderul de partid si care e mai tanar ca el si care indrazneste sa iasa din cuvantul lui ?
Evident ca si noi vom fi injurati de unii ca mine pentru ca 60% dintre noi toti nu mergem la vot, pentru ca nu luam pozitie fata de nimic din ce e considerat ca fiind rau si daunator societatii ...


Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 22:31

De la: The, la data 2009-02-14 22:24:27Stire preluata de pe Realitatea

Spectacol jalnic la Spitalul Judeþean de Urgenþã Argeº. Un medic ginecolog s-a prezentat beat la operaþie. Paznicii nu l-au lãsat sã intre, aºa cã doctorul a provocat un scandal. Mai apoi, s-a certat cu jurnaliºtii ºi chiar cu oamenii legii care au încercat în zadar sã îl potoleascã.
Medicul Marcel Cãrnaru a spus cã a fost sunat ºi anunþat cã trebuie sã asiste la o naºtere. Acesta a sosit la spital cu maºina personalã ºi s-a izbit de refuzul agenþilor de pazã, care ºi-au dat seama cã este bãut ºi nu l-au lãsat sã intre.

Dupã o ceartã pe cinste cu paznicii, medicul Marcel Cãrnaru s-a culcat în maºinã, în curtea instituþiei. Trezit de jurnaliºti, s-a dat din nou în spectacol.

Mai apoi, a uitat de urgenþa pentru care venise ºi a vrut sã plece beat, cu maºina. Un poliþist chemat de jurnaliºti, prin numãrul de urgenþã 112, a încercat sã-i blocheze drumul, iar medicul a intrat în el.
Colegii lui Marcel Cârnaru au spus cã doctorul ar avea probleme familiale ºi cã este prima datã când a venit beat la muncã. Medicul a mai primit însã reclamaþii pentru cã ar fi cerut bani de la o gravidã.

Gabriel Copciag, directorul Spitalului Judetean Argeº, a negat faptul cã respectivul medic ginecolog se afla la spital în timpul programului. "Doctorul a fost filmat în zona atelierului mecanic, nu în zona de urgenþe, iar la ora când a fost oprit de paznici, în spital era alt medic de gardã. Doctorul nu a intrat în spital ºi nu a efectuat un act medical sub influenþa bãuturilor alcoolice", a afirmat directorul spitalului.

Medicul se va alege cu dosar penal pentru conducere sub influenþa bãuturilor alcoolice, dar ºi pentru accident. Conducerea spitalului a declanºat o anchetã.


Si pentru medicul asta ar trebui sa injuram toti medicii ?
A facut ce a facut, o s-o ia pe cocoasa, cum merita si gata.


Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

637 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 22:35

Nu, nu trebuie sa injuram toti medicii ! Eu cunosc multi dintre ei care sunt adevarati profesionisti si au si un suflet "de aur".

Insa nu trebuie sa inchidem ochii ... in sistemul sanitar romanesc sunt tare multe nereguli ... si din nefericire sunt si multi tampiti care se ascund sub halatul alb.


Caracterul fãrã înþelepciune poate mult, dar inteligenþa fãrã caracter nu valoreazã nimic - Cicero
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 22:46

Mulzumesc !...@Atotputerniul



...si scuze !...am scris CNSAS in loc de CNAS.





....tot ceea ce se va "ntampla" in urmatoarele luni si chiar ani, ne vor scoate pe toti din lentoarea post decembrista si cred ca viata ne va constrange sa votam intr-un procent din ce-in-ce mai mare iar votul se va directiona catre valoarea umana, profesionala,.... veritabila.

Altfel suntem pierduti !...Atat in Ro. cat si prin alte zari albaste, romantismele politico-economice apun , tehnocratia-si va face simtita prezenta din ce-in-ce mai pregnant indiferent daca unora le va face placere sau nu.

O seara placuta si tot ceea ce va doriti !...@Atotputernicul,@ mari uka...


homemarcel0

1937 mesaje
Membru din: 19/12/2008
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 04:11

De la: mytcor, la data 2009-02-14 22:16:42Las' ca-i bine venita critica, daca-i si obiectiva atunci sigur devine si constructiva @mari uka fosta @marioprea75.
Da' ce-ati patit de v-ati sckimbat ID-ul ?...din cauza lui homme0 (zero)Marcel?




... ... aloooo, bre ... da ce am ajuns sperietoare ... ... asa se linistesc copii acum - vezi ca il chem pe home0(zero)Marcel ...


homemarcel0

1937 mesaje
Membru din: 19/12/2008
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 04:16

De la: Atotputernicul, la data 2009-02-14 21:43:01Ia zi Mariuco, ce nu e asa cu batranii ?


Ce ne lasa generatia celor de 60-70 de ani drept mostenire ca sa merite macar sa le cedam locul in autobuz ?


Strazi cu gropi, coruptie generala, jaf la drumul mare, concesionarea tuturor resurselor minerale, energetice ale tarii, vinderea catre straini a orice mai avea cat de cat valoare pe preturi de nimic....











... AVORTURI ... asta v-au lasat ca traditie ... si dupa ele ... POTOPUL ... ... cu ''oameni fara drepturi'' au putut sa faca un canal si alte ''acareturi'' ... gratis ... pe restul i-au ''scolit'' ... si i-au trimis sa ''indrepte'' societatea ... dar sa nu se speteasca prea tare ca viata devine ''fara valoare'' ... dar sa apere valorile si traditia ''omului nou'' ...
... singurul lucru de reprosat este ca si dupa eliminarea acelor conditii NU AU INCERCAT SA INDREPTE NIMIC referitor la valori, moralitate, incredere, optimism ... nu au indreptat NIMIC ... sau ascuns ... ca si progeniturile lor care acum II INJURA ... degeaba as spune ..


bi_bunic

6 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 12:15

Nu se poate generaliza lipsa de deontologie a medicilor, cu exceptia poate a medicilor de familie care au acceptat sa devina functionari! Fac exceptie evident cei care conditioneaza actul medical de primirea unor foloase, dar asta-i alta problerma, penala! In rest, cred ca cetatenii nu obiecteaza impotriva dorintei pacientilor multumiti (sau ca avans la speranta!) de a recopensa medicul care s-a ocupat de el, fiecare e constient ca doar nu o sa traiasca cum merita din leafa! Problema reala este cea a cadrelor medii, prea putin comentata, si care mai fac si greva! Fiecare s-a loovit (sau se va lovi cu siguranta) de delasarea, indiferenta, goana de castig fara masura , chiar rapacitatea personalului cu pregatire medie si inferioara din institutiile de sanatate. Nu cred ca exista solutie, ar trebui studiat cum au rezovat-o alte tari, dar nu cele locuite de nemti, englezi sau olandezi! Poate de greci, spanioli, etc! Dar ei oare au rezolvat-o?


Lala_BM

12 mesaje
Membru din: 21/11/2008
Oras: Baia Mare

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 12:52

Atotputernicule,
Probabil ca si d-ta, eu stau destul de mult pe forumul 9am, asa ca am vazut multe comentarii postate de d-ta; nu am sa ma opresc acum asupra substantei lor - nici nu am cum -, ceea ce vreau sa aduc acum in discutie este limbajul pe care il folosesti; in mod frecvent, cand nu esti de acord cu ceea ce a scris cineva, ii adresezi expresii ca : "cretino", "tampitule", "muistule", "capra raioasa", etc, etc. Nu imi propun sa iti fac educatie, asta ar fi fost treaba mamei d-tale insa vreau sa iti atrag atentia ca este o dovada de lasitate ca, ascuns in spatele unui pseudonim, sa jignesti; poti sa combati idei folosind argumente si fara a-ti condimenta discursul cu expresii ca cele de mai sus amintite. Eu imi dau seama ca esti un individ frustrat, nu esti singurul - aproape toti avem cate o frustrare insa forumul 9am nu trebuie sa fie un loc de refulare.


Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 13:05

De la: mytcor, la data 2009-02-14 22:16:42Las' ca-i bine venita critica, daca-i si obiectiva atunci sigur devine si constructiva @mari uka fosta @marioprea75.
Da' ce-ati patit de v-ati sckimbat ID-ul ?...din cauza lui homme0 (zero)Marcel?
@Atotputernicul, nu mi-am schimbat opinia fata de varsnici si nici nu dau cu pietre-n corpul medical, ci in sistemul medical si-n CNSAS
Opinia-mi cu privire la problema sistemului este expusa pe-o pagina anteriara a topicului,dar,problema platilor facute de catre pacient prin intermediul CNSAS ori CJAS spre sistemul medical de stat ( ce include si urgentele) sau de catre un sistem de sanatate privat (pe care inca nu-l avem pus la punct (inca) se poate face in mod transparent, onest , civilizat, in mod direct de catre pacient si nu prin intermediul unui corp birocratic ori lasat la cheremul diferitilor politruci mai mult sau mai putin onesti , mai mult ori mai putin interesati in directionarea fondurilor in functie de cine stie ce afinitati,...numai sa se doreasca cu adevarat acest lucru.
Daca cei in varsta nu au avut timp, ori nu s-au gandit la asa ceva sau n-au putut, ce ne-ar impiedica pe noi cei care inca suntem in deplinatatea fortelor sa rezolvam ceea ce ei n-au stiut sau n-au stiut.

Nu credeti ca daca nu incercam macar rezolvarea problemelor ne lasam la randul nostru injurati de catre generatiile ce ne vor urma ?...
Eu cred ca toata lumea-n Ro contribuie c-o anumita suma pentru sanatate, de la asistatul socal din primariile romaniei pana la pensionarul cu pensie minima si someri asa ca tuturor CNSAS le poate elibera un card de sanatate.
Am sa dau un ex....maica-mea, dupa vr-o 35 de ani vechime este pensionara si luna de luna i se opreste pe cuponul de pensie bani pentru sanatae, in cei 79 de ani pe care-i are a fost o singura data internata intr-un spital si a durat numai o saptamana, chiar si pentru analizele obligatorii pe cuponul lui Nicolaiescu a trebuit s-o duca aproape fortat la medic pentru analizele obligatorii si tin sa va spun ca la varsta ei, analizele au un rezultat mai bun decat al unui individ in varsta de pana la 40 de ani, asa ca....bani se strang in sume mai mult decat suficiente pentru finantarea sistemului de sanatate, numai ca banii nu prea ajung acolo unde le este destinatia.

Emiterea cardurilor pentru sanatate cat si standardizarea costurilor si-a serviciilor medicale in sistemul de sanatate de stat n-ar fi mare filozofie, dar in acest caz, va dati seama cati trepadusi ai sistemului n-ar mai putea a-si linge degetele de mierea sistemului ?..


Multumesc Mytcor..idul meu mi l-am schimbat pentru ca asa mi-am dorit eu, fara sa ma las influentata de absolut nimeni in alegerea mea!


Fosta membra 9am.ro

13 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 13:11

slava Domnului ca ma intelege si pe mine cineva.draga betty hai sa te lamuresc...noi nu ne tocim coatele 12 ani pe bancile scolii si dam sute de examene la care ne tremura si elementele figurate din sange ca sa fim umiliti si sa aruncati cu noroi in noi.si afla ca suprafata pe care se face radiografia nu conteaza absolut deloc ci conteaza intensitatea radiatiilor.daca ai fi trecut prin 12 clase ai fi stiut chestia asta:))si se vede ca n-ai inteles nik din tot ce ti-am explicat.si ai naibii medicii aia de familie pe care-i schimbi tu toti sunt prosti si tu esti al dreaq de desteapta.vezi-ti mah de treaba ta si hai sa-ti dau un sfat:MAI BINE TACI SI LASI SA SE CREADA CA ESTI PROST(PROASTA IN CAZUL TAU) DECAT SA DESCHIZI GURA SI SA INLATURI ORICE DUBIU.nu?


Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 13:27

De la: Atotputernicul, la data 2009-02-14 21:43:01Ia zi Mariuco, ce nu e asa cu batranii ?
Ce ne lasa generatia celor de 60-70 de ani drept mostenire ca sa merite macar sa le cedam locul in autobuz ?
Strazi cu gropi, coruptie generala, jaf la drumul mare, concesionarea tuturor resurselor minerale, energetice ale tarii, vinderea catre straini a orice mai avea cat de cat valoare pe preturi de nimic....
Sau voi credeti ce v-au invatat la scoala ... cei batrani ?
Ne-au lasat o lume stramba, schimonosita, pe care nici noi nici copii nostri n-o vom putea repara decenii de acum inainte.
Mai e nevoie sa va amintesc cu cine voteaza preponderent batranii ?

Mariuco, nu vorbi in dodii, zi cu ce nu esti de acord, dar fara poezii.
Stiu ce te doare mijlocul si dai un sac de bani pentru tratament. Daca ai sta pe un loc in autobuz si ar veni o cotoroanta sa te balacaresca pentru ca nu-i dai locul cum te-ai simtii ? Asta ca sa-ti dau exemplu clasic.
pe urma, mai toti se vaita ca unde se duc sunt desconsiderati si batjocoriti de functionarii publici. Cine credeti ca se afla in fruntea lor ? Tinerii ?
Nici pomeneala ! Exact bosorogii aia de mila carora gemeti voi pe aici si cred ca o faceti pentru imaginea voastra nu pentru ca v-ar pasa de ei ...
Te astept cu exemple de ce ar trebui sa-i respect pe batranii din Romania ....
Si nu numai pe tine, pe toti cei care va puteti sustine cu argumente teoriile ...


M-am confruntat si eu cu astfel de "cotoroante" care a vrut sa ii faca din prea mult bun simt o mustruluiala fetitei mele, care statea pe un scaun fara sa lase loc unui domn in varsta. Problema era ca acel domn in varsta de 80 de ani..era intreadavar un DOMN a vazut-o pe fetita mea palida si obosita dupa un drum lung prin arsita si nu a cerut acest lucru pentru a-i fi cedata locul , insa o doamna care era mai "tanara" ca el si mai batrana ca mine a considerat sa faca in public o educatie,prin injurii, fetitei mele, la care eu am sarit ca o leoaica in apararea odraslei mele, in picioare fiind, punand-o la punct, daca tot doreste sa faca un bine unui om in varsta sa se ridice ea si sa-i cedeze locul acelui batran. Stiti care a fost reactia dansei? A inceput sa tipe isteric in autobuz, iar domnul i-a batut obrazul...nu asa se procedeaza sa ridici un copil mic, obosit si cu stari de lesin pentru a-i face ei pe plac! Dupa ce am parasit locul din autobuz...domnul nici ca nu s-a mai asezat pe locul.... vacant!

In fine ...problema mea e alta..fara poezii...nu-mi place sa fiu tradata in prietenii. Cand gresesc fata de o persoana, imi asum si critica si fapta mea
prin a imi cere simplu iertare si corectandu-mi aceea greseala, actiune prin care poate fara stiinta sau intentie rea, i-am pricinuit vreun rau...dar mereu am grija sa-imi cer iertare si sa ma corectez. In fine, m-am impacat cu acest gand...uneori, o iei de la cei care nu te astepti!


TARGOVISTEANU

55 mesaje
Membru din: 6/02/2009
Oras: Targoviste

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 16:06

NU vor putea fi multumite niciodata toate persoanele....mai nou sunt dicrepante in perceptia serviciilor in toate domeniile,inclusiv in religie...si atunci, daca popii nu pot multumii enoriasii, ce sa mai zicem de medici.
Nenorocirea este ca, mai mult ca niciodata , UNII pacienti lipsiti de educatie,(nu generalizez) afiseaza in ultima perioada o atitudine de adversitate, inchipuindu-si ca pot impune reguli proprii, pretentii,si un tupeu fara margini.
NU S-A INVENTAT ASTAZI NICI BOALA NICI MEDICII,NICI ROATA NICI CIUBUCUL. ASTEA SUNT DE CAND LUMEA.
Este insa momentul sa primim si noi reculul europei ,recul care ne va aseza programat la usa cabinetelor,vom deconta cu carduri care evidentiaza toate solicitarile la sistem pe viata,vom primi refuzul medicilor de a LUA ceva de la noi asa cum se intampla in Spania de vre-o zece ani incoace , iar la noi se va intampla peste vre-o cinci ani ....cu siguranta. NUMAI SA VREM SI NOI ACEST LUCRU .Daca improscam cu noroi in stanga si in dreapta,va fi cam greu sa reusim.


targovisteanul din chindie
Dorulet

7896 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 16:10

De la: TARGOVISTEANUL, la data 2009-02-15 16:06:28NU vor putea fi multumite niciodata toate persoanele....mai nou sunt dicrepante in perceptia serviciilor in toate domeniile,inclusiv in religie...si atunci, daca popii nu pot multumii enoriasii, ce sa mai zicem de medici.
Nenorocirea este ca, mai mult ca niciodata , UNII pacienti lipsiti de educatie,(nu generalizez) afiseaza in ultima perioada o atitudine de adversitate, inchipuindu-si ca pot impune reguli proprii, pretentii,si un tupeu fara margini.
NU S-A INVENTAT ASTAZI NICI BOALA NICI MEDICII,NICI ROATA NICI CIUBUCUL. ASTEA SUNT DE CAND LUMEA.
Este insa momentul sa primim si noi reculul europei ,recul care ne va aseza programat la usa cabinetelor,vom deconta cu carduri care evidentiaza toate solicitarile la sistem pe viata,vom primi refuzul medicilor de a LUA ceva de la noi asa cum se intampla in Spania de vre-o zece ani incoace , iar la noi se va intampla peste vre-o cinci ani ....cu siguranta. NUMAI SA VREM SI NOI ACEST LUCRU .Daca improscam cu noroi in stanga si in dreapta,va fi cam greu sa reusim.


BRAVO !!!! Foarte bine spus ºi gândit! Nota 10!


Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 17:16

De la: Lala_BM, la data 2009-02-15 12:52:35Atotputernicule,
Probabil ca si d-ta, eu stau destul de mult pe forumul 9am, asa ca am vazut multe comentarii postate de d-ta; nu am sa ma opresc acum asupra substantei lor - nici nu am cum -, ceea ce vreau sa aduc acum in discutie este limbajul pe care il folosesti; in mod frecvent, cand nu esti de acord cu ceea ce a scris cineva, ii adresezi expresii ca : "cretino", "tampitule", "muistule", "capra raioasa", etc, etc. Nu imi propun sa iti fac educatie, asta ar fi fost treaba mamei d-tale insa vreau sa iti atrag atentia ca este o dovada de lasitate ca, ascuns in spatele unui pseudonim, sa jignesti; poti sa combati idei folosind argumente si fara a-ti condimenta discursul cu expresii ca cele de mai sus amintite. Eu imi dau seama ca esti un individ frustrat, nu esti singurul - aproape toti avem cate o frustrare insa forumul 9am nu trebuie sa fie un loc de refulare.


Ce treaba ai tu cu limbajul meu si cu nivelul meu de educatie ?
Nu faci altceva decat sa-i canti in struna unei tampite care arunca cu noroi in mod nemeritat in cei de la urgenta de pe ambulante.
Cine te crezi tu sa-mi faci observatie. N-am voie sa ma exprim asa cum cred de cuviinta ? Trebuie sa cer cuiva vreoa parobare privind utilizarea anumitor cuvinte ?
Daca i-ai fi spus si idioatei de Betty ceva te-as mai fi crezut dar, fiindca am impresia ca-i impartasesti ideile cretine prin atitudinea de avocat neplatit pe care ai luat-o eludand fondul problemei, te rog sa te consideri fericita beneficiara a acelorasi apelative pe care i le-am adrest si ei pentru ca le meriti cu varf si indesat.
Avand in vedere ca nu candidez la nici un post public, te informez ca nu ma intereseaza parerea prostilor despre mine.
Nu-mi amintesc sa fi facut aprecieri cu privire la parerile tale de pe forumuri si nu vad de ce ar trebui sa inghit idioteniile pe care le debitezi la adresa mea, ca o proasta in targ care se trezesta vorbind.
E ceva ce n-ai inteles ?
Nu inteleg de ce prosti ca tine cred ca daca sunt de parte medicilor sunt frustrat ?
Dracu sa te ia de tuta !


Acum nu e momentul !
Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ...despre demonizarea medicilor
Mergi la: