back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Un sfert dintre italieni ar vrea sa traiasca in romania

 


 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:
 
laurakidgirlie

36 mesaje
Membru din: 30/06/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Octombrie 2008, ora 15:08

Studiile sustin ca vinovata de imaginea proasta a romanilor este numai presa. Italienii de rand par insa satui de subiectul “romanii din Italia”...... si se pare ca desi tamtamul cu MAILALT A RASUNAT IN TOATA EUROPA ...italienii (nu toti, doar unul din trei si-ar dori sa traiasca in Romania)

sa insemne asta ceva? ca doar autotritatile fac scandal si amplifica acest conflict? sa fie vreo teorie a conspiratiei aici?


eugen_nic67

7 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Octombrie 2008, ora 16:16

Am avut ghinion ca era an electoral si unii politicieni au incercat sa castige puncte de pe urma unei intamplari tregice insa, nu destul de clare. Toate astea vor disparea o data cu trecerea timpului si cu aparitia altor evenimente. Poate spune cineva cu certitudine ca Mailat este vinovat de TOATE acuzatiile care ii sunt aduse? Pana la urma, Veltroni, cel care a declansat tavalugul acela si ura impotriva romanilor, a pierdut alegerile si asa a ajuns Berlusconi din nou la putere asa ca ar trebui sa mearga la Mailat la celula si sa-i duca pachet in fiecare zi drept multumire ca acest din urma s-a aflat la momentul nepotrivit in locul nepotrivit.


alexandru_ice1980

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 26 Octombrie 2008, ora 19:27

foarte mult rasism din partea lor, lucrez de 2 ani aici, dar daca as da timpul inapoi, nu as mai vrea sa aud de italia, nu se merita


free4cofee

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 26 Octombrie 2008, ora 19:54

Tara noasta este foarte frumoasa ar avea ce vedea, dar sa vad un italian angajat , la fel ca romanii care muncesc in Italia ? Asta da subiect de dezbatut .


dani_voica01

3 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Pitesti

Postat pe: 26 Octombrie 2008, ora 20:12

De ce scrieti prostii,oameni buni?E adevarat ca nu toti italienii ii privesc urat pe romani,dar sa spuneti ca un sfert din italieni vor sa traiasca in Romania e ca si cu ati spune ca un sfert dintre Romani vor sa traiasca in Uganda


flory_toma

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 26 Octombrie 2008, ora 20:37


Nu cred ca ar vrea un sfert dintre italieni sa traiasca in Romania.
Despre parerea lor despre noi...... calitatea oamenilor care au ajuns acolo si care in loc sa munceasca au facut orice alte lucruri numai munca nu, i-au facut sa-si formeze o impresie gresita despre noi.
Merg destul de des acolo si cand cobor din avion parca am coborat din rata de Bobolia numai papornite, miros scarbos de transpiratie, salam cu usturoi si altele... Cam ce parere ati vrea sa aiba despre noi?
Sunt destui cei care isi vad de treaba si muncesc corect, dar nu ei sunt majoritatea, din pacate pt noi.


dani_voica01

3 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Pitesti

Postat pe: 26 Octombrie 2008, ora 20:43

Oricum majoritatea italienilor sunt nemultumiti ca atat de multi straini au venit in tara lor,mai ales acum,cand e greu si pentru ei sa-si gaseasca un loc de munca.
Si vin strainii care lucreaza pe bani mai putini,si angajatorul e interesat sa plateasca mai putin,iar calitatea muncii e cel putin aceeasi.
E adevarat,majoritatea italienilor nu au ceva impotriva romanilor,dar chiar sa scrieti ca ar vrea sa traiasca in Romania?
Pai ce-i opreste,atunci?Ca aproape toti au la banca 20-30000 de euro,si cu banii astia ar putea face ceva in Romania.
Pentru ei e extrem de important sa stranga "bani albi pentru zile negre"
Si o fac.Dar au o parere extrem de buna despre ei si nu si-ar lasa tara lor sa vina in lumea a treia.Pentru ca asa ne vad,Chiar daca nu o spun direct,asta e parerea lor despre Romania si se pricep sa te faca sa intelegi.


deea_2412

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 04:29

haideti sa fim seriosi...italieni traind in mijlocul celor pe care-i urasc cel mai mult...traiesc in italia cu mult inaintea intrarii romaniei in ue...totul a fost fantastic pe atunci..respect,intelegere,locuri de munca...m-am intors acasa doar pentru a-mi termina studiile,apoi,cu o convingere formidabila,ca si proaspat inginer si proaspat sotie,impreuna cu ,mama, tata si bineinteles sotul, ne-am mutat acolo, in speranta unei noi vieti..unei cariere incununate de succes,blablabla...ne-am luat si o casa acolo...dar stiti cum e cu planurile de acasa , ca nu se potrivesc cu cele din targ...ajunsi acolo, am aplicat pentru sute de job-uri (si nu ca inginer, ca menajera,ospatar, barman ,etc)...problema e ca ma izbeam de acelasi zid...cand auzeau ca sunt romanca(si-s mandra ca-s romanca,fiica de dac) discutia si aerul pozitiv al angajarorului se schimba brusc...dupa care un salut politicos, o strangere de mana si speranta ca poate ma vor suna...ceea ce nu s-a intamplat niciodata...acum , sunttem niste romani cu casa in italia si cu job-uri in anglia, doa asa, pentru a ne achita casa...din italia pentru a o putea vinde si a ne intoarce acasa...deci, dragii mei, cine mai are ganduri sinucigase, ca si speranta ca va fii mai bine acolo, lasati-o balta...orica de greu ar fii in romania , macar ai familia, prietenii si chiar strainii care te pot ajuta...si vorbiti aceeasi limba...doamne,dor mi-e tare sa simt tarana tarii sub talpi...deci,acolo rasismul e in floare...respect pt englezi, care , cei drept din 5 oameni care trec pe langa tine pe strada 4 sunt o alta natie , dar o data nu s-a pus problema ca acest lucru sa-i faca sa nu te angajeze...daca esti bun esti bun...


galmi

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Galati

Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 09:57

Am fost plecata in aceasta vara cu sotul si bebelusul nostru in italia in concediu. De aici, din tara am plecat cu "prejudecati" vor sa ne amprenteze sa ne trimita acasa etc. Cand am ajuns acolo dupa 2 zile sotul meu a zis AU DREPTATE SA NE TRIMITA ACASA. Ne era frica dupa toata tevatura din mass-media cum se vor purta cu noi etc dar nu am nimic de reprosat. La aeroport, in Constanta, s-a intamplat un episod interesant, companie low cost, fara locuri, iar la imbarcare cand pe romaneste au rupt-o romanii la fuga sa ajunga primul la avion sa ocupe loc "la geam" m-am speriat. Nu cred ca va dati seama ce jenant este sa vezi 100 de oameni la 100 de metri de avion cu genti bagaje si copii fugind si imbrancinduse, noi eram in avion pentru ca am avut prioritate (am platit prioritatea) Am fost socata si sincer mi-a fost RUSINE ca sunt din neam cu toata "turma" aia de oameni. In avion numai misto-uri, apropouri etc. Cam cum este pe plaja cand stai la soare si trec pe langa tine niste romani si incep " mama ce buna esti sa-ti fac sa-ti bag sa-ti dreg bip bip bip ca nu suporta tastatura toate injuriile care le-am auzit". Te simti bine ESTI MANDRU CA ESTI NEAM CU TOTI PROSTII. Va spun eu NU ESTI MANDRU, iti vine sa-i strangi de gat si sa-i arunci in mare. Tot pe plaja cele mai zgomotoase grupuri erau romanii, dintre toti englezi, italieni , nemti etc. Sincer nu prea iti mai venea sa vorbesti romaneste cand stateau in soare cu samanta scuipand pe unde apucau, berea intr-o mana si tipand de parca vroiau sa fie auziti tocmai din Romania. Ii judecam pe ei ca nu ne angajeaza ptr ca suntem romani ca ne baga in oala cu toti infractorii, dar noi in tara ce fel ne purtam cu tiganii. Din cauza unora care fura ii judecam pe toti nu????????????? Din tot ce am scris mai sus nici unul nu era "tigan": erau ROMANI. Arunca gunoiul pe jos cand este la 5 metri de cos de-mi venea sa-i bag gunoiul in gura. M-am intors cu un gust amar de acolo din cauza romanilor si credeti-ma ca daca ar fi venit la noi in tara 1000000 de alta natie si ar face cam ce au facut romani in Italia la fel ca italieni am reactiona si noi. Cunosc multe persoane ca vorbesc urat de unguri, judecam dar nu ne place sa fim judecati. A FOST PENTRU PRIMA OARA IN VIATA MEA CAND MI-A FOST RUSINE CA SUNT ROMAN, de altfel foarte mandra de originile dacice.


razvankyokushin

288 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Sibiu

Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 17:43

Am 21 de ani. Nu am calatorit extrex de mult insa am fost in Italia de vreo 5 ori. Ultima data cand m-am intors din Italia, de pe un aeroport din Roma (nu retin numele) am ramas socat.Super aglomerat aeroportul, am asteptat 5 ore sa urcam in avion. Nu era low cost... fiecare bilet avea locul lui. :)) Romanii se impingeau care sa ajunga in fata. Asta e mentalitatea noastra. Nu am putut sa inteleg. Dupa ce ne-am urcat in avion au inceput sa huiduie toti staffu` dina vion. huuuuo huuuuuo :)) de la penibil la rusine... tot am trait in acele clipe. asta e romanul . :) de rasisti nu stiu.personal niciodata nu am avut probleme in Italia i mereu am fost ajutat. Insa nu am trait acolo sa pot spune. In Anglia insa se tot zice ca sunt rasisti insa NU am avut probleme NICIODATA si traiesc aici. numai bine!


mky_ro

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 21:55

AM FOST IN ITALIA LA MILANO DE SARBATORI VREAU SA VA SPUN CA IN METROU ERAU TIGANCI DI ALEA CU FUSTE CRETE SI FARA JENA BAGAU MANA IN BUZUNARELE STRAINILOR SUB FALSUL PRETEXT CA II AJUTA SA CUMPERE BILET DE METROU DE LA UN AUTOMAT. DESI OMUL II SCOTEA POLITICOS MANA DIN BUZUNAR FARA NICI O JENA O BAGA LA LOC ASA CA SPUNETI VOI DACA AU MOTIVE SA NE INJURE ITALIENII


ASR

88 mesaje
Membru din: 23/10/2008
Oras: Ploiesti

Postat pe: 28 Octombrie 2008, ora 15:03

Prieteni.

este mult prea greu sau poate nu …poate frica este cea care ne tine sau poate spalarea creierului uman(la nivel mondial)….mai multe nu spun …pentru mine a fost de ajuns sa vad asta :
www.zeitgeistmovie.com sau variantele traduse(Zeitgeist)…

Crezi ce vrei sau nu crede! Spune mai departe despre el sau nu spune!
Au fost gasite contra argumente:poti sa le crezi sau nu! Poti sa spui mai departe despre ele sau nu!

Cand reusesti sa stai intre doua adevaruri si sa-ti creezi propriul adevar atunci,este doar parerea mea,ti-ai gasit identitatea,constiinta si demnitatea!
Totdeauna este Raul si Binele ...de ce nu exista nimic intre??!!

Este un film interzis(?!) Este un Adevar bun sau rau!! Dar este un adevar!…cred ca asta ar trebui sa dea de gandit…
Dar oare mai putem gandi??

(si daca stresez cu postarile mele,imi cer scuze! Cei care pot gandi isi vor da seama de ce fac acest lucru! )


eugen_nic67

7 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 06:22

Puteti sa ma taxati extremist, xenofob si tot ce vreti voi insa, eu raman la parerea mea: TIGANII NE-AU FACUT DE RAS PESTE TOT. Aceasta pecingine pe obrazul Europei care altceva nu face decat sa traiasca din furt, crima si faradelege. Nu incercati sa indulciti aceasta imagine, chiar daca sunt cativa care sunt linistiti ce facem cu restul? Cititi rapoartele politiei si veti vedea ca in proportie covarsitoare delicventii sunt tigani ( nu rromi, cum incearca ei sa se autodenumeasca) . Mai demult printr-un concurs de imprejurari am avut ocazia sa discut cu un lider al lor care incerca sa-mi explice cum sta treaba cu infractionalitatea in randul lor si a zis cam asa:
- de ce va plangeti de rromi ca sunt violenti cand si romanii sunt la fel, numarul este aproape identic, a spus tiganul.
- numarul da, am replicat eu, dar la ce numar de indivizi? In timp ce voi sunteti cam 1,5 milioane noi suntem 22 milioane
In acel moment a spus ca nu se poate discuta cu oameni intoleranti.Adica cioara ar fi vrut sa-i accept argumentele si sa tac. Asta este tara in care traim.


danna_ana21

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 15:40

parerea mea e ca fiecare caz difera...am locuit 2 ani in italia si mia fost bine din pct asta de vedere.locuiam la milano(undeva in periferie)lucram la o pizzerie chelnerita, si toata lumea ma tratat f bine.am decis eu sa plec vroiam sa vin acas sa urmez o facultate,vreu sa zic k m au rugat f mult sa raman,eram deja cea mai veche de pe acolo italiencele veneau lucrau 1 -2 luni si plecau.patronul deja la angajari cauta mai mult romance"k fac traba si is serioase".acum de vreo 2 veri merg doar pe perioada vacantei pe 3 luni.mereu imi zice k oricand m as intoarce is bine primita.nu stiu ce sa zic mie nu mi au artat rasism chiar din contra m au ajutat si le datorez f f multe.mi au fost o fam pot zice si chiar mereu ma gandesc si imi e dor de ei!


razvankyokushin

288 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Sibiu

Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 18:10

eugen_nic67 ... iti spun eu cum e si cu numarul acela. am fost la Aiud anul trecut in practica... am statd e vorba cu "baietii veseli" ... am vazut cum e treaba pe acolo... etc. insa iti spun sincer. 80% era negru in celula. sper ca intelegi aluzia. asa ca... putini la numar ca polulatie si multi prin celule.


duemilanet_urbino

8 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Iasi

Postat pe: 4 Noiembrie 2008, ora 15:26

Habar nu ai de ce vorbesti. Nu Veltroni ci Berlusconi si Lega Nord au facut campania electorala pe spinarea romanilor dar nu ti-ai pus intrebarea oare de ce ? Pentruca indiferent ce spun ziarele si politicienii de aici nici o institutie statala din Romania nu a protestat mai mult primul ministru vine aici si in loc sa ameninte cu ruperea relatiilor diplomatice isi cere scuze pentru faptele unor infractori.


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 11 Noiembrie 2008, ora 12:33

"un sfert dintre italieni ar vrea sa traiasca in Romania" Cea mai tare gluma ...... cam sinistra .... dar tare !
Haideti la Milano fratilor sa admirati tiganii care fura in statia de metrou Porta Romana (cand merg catre metrou spun intre ei cu glas tare acompaniati de manele ca "merg la munca"). Haideti sa vedeti tigancile cum se jeluiesc si cer banuti ..... "sono una poooooovera rumenaaaaaaaa .... non ho da mangiareeeeeee !!!" Te apuca greata ....
Si nici macar nu suntem uniti ... atunci cand ajuti un roman de-al tau se intampla sa-ti faca "surprize"
Iar italienii .... ei bine parte dintre italieni sunt cu adevarat rasisti !
Parte dintre ei considera ca suntem salbatici si needucati si betivi si curve si murdari si alte alea .... oare de ce ???
Si de ce sa ma mai mir ca aici unde lucrez suntem 4 romani si muncim cu mult mai mult decat ceilalti si suntem si mult mai constiinciosi si vine seful si spune: "voi romanii sunteti destepti dar mai aveti de invatat ce inseamna civilizatia si democratia "


marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Barlad

Postat pe: 12 Noiembrie 2008, ora 06:50

In Romania fetele sunt ieftine pentru straini . In Romania se pot face excrocherii fara a fi deranjat .


dimorom

5 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Noiembrie 2008, ora 10:34

Am citit de pe acest forum toate interventiile celor care au participat.
Am locuit, adica am muncit si eu in Italia 6 ani. Si eu am trait sentimentul rusinii cand vedeam sau citeam despre ce fac romanii. Cand spun ,,romanii "ii includ si pe tigani ca la cele rele erau si romani si tigani.
Dupa 1990 in strainatate au plecat in numar covarsitor toate lichelele care ne-au facut tara si poporul de rusine. Din cauza lor, au avut de suferit si romanii care aveau demnitatea lor fie ca erau mai demult in acea tara fie ca au venit mai tarziu.

Nu de mult, am venit din Franta.In aeroport intr-un colt al acestuia am vazut niste persoane tolanite care sfidau pur si simplu pe ceilalti calatori. Atunci i-am zis sotiei : ii vezi draga pe aia, ? pun pariu ca sant romani! Ea nu m-a crezut.Ne-am apropiat discret de acele persoane si in final am avut dreptate. In acel moment am trait iar sentimentul rusinii de a fi roman.
Cat priveste raspunsul la intrebarea daca un sfert dintre italieni ar vrea sa traiasca in Romania eu as zice altfel ca un sfert dintre italieni ar veni sa cunoasca femeile noastre care trebuie sa recunoastem ca-s mai frumoase decat amaratele lor de italience cu cap de cal .


CHIOMPALIUL

360 mesaje
Membru din: 21/11/2008
Oras: Caransebes

Postat pe: 27 Noiembrie 2008, ora 13:29

CRED SI EU CA VOR ,SA MININCE SI EI CEVA BUN ,CA DE MACAROANE SINT SATUI SI DE FEMEI CU PAR VPE LIMBA.
Unde mai pui ca toate gagicile atrase de italieni sint operate si li se fura cite un organ ,rinichi etc. care se vinde bine la BANCA DE ORGANE.


http://www.youtube.com/watch?v=kYP5FMAhjeo&feature=related
necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 28 Noiembrie 2008, ora 14:42

De la: SCONCSUL, la data 2008-11-27 13:29:35 CRED SI EU CA VOR ,SA MININCE SI EI CEVA BUN ,CA DE MACAROANE SINT SATUI SI DE FEMEI CU PAR VPE LIMBA.
Unde mai pui ca toate gagicile atrase de italieni sint operate si li se fura cite un organ ,rinichi etc. care se vinde bine la BANCA DE ORGANE.


Eu traiesc de ceva vreme in Italia si ceea ce spui tu nu este adevarat.
Iubesc sa gatesc si iubesc bucataria noastra romaneasca insa trebuie sa spun ca Italia are o bucatarie valoroasa. Au multe feluri de mancare pline de gust si absolut delicioase.
Este o tampenie sa crezi ca italienii sunt "macaronari" ... absolut gresit !!! Este adevarat ca se mananca multe paste (cu tot felul de sosuri) insa au si nenumarate retete pentru pregatirea pestelui, a fructelor de mare, au delicioase retete de dulciuri !
Ai mancat "baccalà pauluzzu" in Sicilia ?
Dar friptura de miel "all' arentina" in Toscana ?
Sau cannoli siciliani ?

Repet : iubesc bucataria romanesca ! Dar nu trebuie sa fim marlani si sa dispretuim alte bucatarii traditionale !

Iar chestia cu furatul organelor este o gogorita !
Vezi mai bine ca multi dintre romani au ajuns la un asemenea grad de disperare incat isi vand un rinichi .... ASTA ESTE GRAV !!!!


Tycu

3787 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Decembrie 2008, ora 16:44

De la: laurakidgirlie, la data 2008-10-26 15:08:16Studiile sustin ca vinovata de imaginea proasta a romanilor este numai presa. Italienii de rand par insa satui de subiectul “romanii din Italia”...... si se pare ca desi tamtamul cu MAILALT A RASUNAT IN TOATA EUROPA ...italienii (nu toti, doar unul din trei si-ar dori sa traiasca in Romania)

sa insemne asta ceva? ca doar autotritatile fac scandal si amplifica acest conflict? sa fie vreo teorie a conspiratiei aici?
Presa in mica masura, dar vinovatul adevarat este etnicul nostru de culoare mai inchisa ! Italienii sunt satui, nu de subiectul ci de romanii din italia. Pentru italian, romanul este tigan.!


Ticu
Tycu

3787 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Decembrie 2008, ora 16:49

De la: cla03, la data 2008-11-28 14:42:52
De la: SCONCSUL, la data 2008-11-27 13:29:35 CRED SI EU CA VOR ,SA MININCE SI EI CEVA BUN ,CA DE MACAROANE SINT SATUI SI DE FEMEI CU PAR VPE LIMBA.
Unde mai pui ca toate gagicile atrase de italieni sint operate si li se fura cite un organ ,rinichi etc. care se vinde bine la BANCA DE ORGANE.


Eu traiesc de ceva vreme in Italia si ceea ce spui tu nu este adevarat.
Iubesc sa gatesc si iubesc bucataria noastra romaneasca insa trebuie sa spun ca Italia are o bucatarie valoroasa. Au multe feluri de mancare pline de gust si absolut delicioase.
Este o tampenie sa crezi ca italienii sunt "macaronari" ... absolut gresit !!! Este adevarat ca se mananca multe paste (cu tot felul de sosuri) insa au si nenumarate retete pentru pregatirea pestelui, a fructelor de mare, au delicioase retete de dulciuri !
Ai mancat "baccalà pauluzzu" in Sicilia ?
Dar friptura de miel "all' arentina" in Toscana ?
Sau cannoli siciliani ?

Repet : iubesc bucataria romanesca ! Dar nu trebuie sa fim marlani si sa dispretuim alte bucatarii traditionale !

Iar chestia cu furatul organelor este o gogorita !
Vezi mai bine ca multi dintre romani au ajuns la un asemenea grad de disperare incat isi vand un rinichi .... ASTA ESTE GRAV !!!!
Apropos , picioare de broasca gatite in sosuri nu ai mancat ?


Ticu
thibetho

31 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 14:09

De la: laurakidgirlie, la data 2008-10-26 15:08:16Studiile sustin ca vinovata de imaginea proasta a romanilor este numai presa. Italienii de rand par insa satui de subiectul “romanii din Italia”...... si se pare ca desi tamtamul cu MAILALT A RASUNAT IN TOATA EUROPA ...italienii (nu toti, doar unul din trei si-ar dori sa traiasca in Romania)

sa insemne asta ceva? ca doar autotritatile fac scandal si amplifica acest conflict? sa fie vreo teorie a conspiratiei aici?

...italienii (nu toti, doar unul din trei si-ar dori sa traiasca in Romania)
de cand si pana unde unu din trei este egal cu un sfert....armetica asta bat-o vina


indescifrabila
necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 14:54

De la: ticu, la data 2008-12-30 16:49:25
De la: cla03, la data 2008-11-28 14:42:52
De la: SCONCSUL, la data 2008-11-27 13:29:35 CRED SI EU CA VOR ,SA MININCE SI EI CEVA BUN ,CA DE MACAROANE SINT SATUI SI DE FEMEI CU PAR VPE LIMBA.
Unde mai pui ca toate gagicile atrase de italieni sint operate si li se fura cite un organ ,rinichi etc. care se vinde bine la BANCA DE ORGANE.


Eu traiesc de ceva vreme in Italia si ceea ce spui tu nu este adevarat.
Iubesc sa gatesc si iubesc bucataria noastra romaneasca insa trebuie sa spun ca Italia are o bucatarie valoroasa. Au multe feluri de mancare pline de gust si absolut delicioase.
Este o tampenie sa crezi ca italienii sunt "macaronari" ... absolut gresit !!! Este adevarat ca se mananca multe paste (cu tot felul de sosuri) insa au si nenumarate retete pentru pregatirea pestelui, a fructelor de mare, au delicioase retete de dulciuri !
Ai mancat "baccalà pauluzzu" in Sicilia ?
Dar friptura de miel "all' arentina" in Toscana ?
Sau cannoli siciliani ?

Repet : iubesc bucataria romanesca ! Dar nu trebuie sa fim marlani si sa dispretuim alte bucatarii traditionale !

Iar chestia cu furatul organelor este o gogorita !
Vezi mai bine ca multi dintre romani au ajuns la un asemenea grad de disperare incat isi vand un rinichi .... ASTA ESTE GRAV !!!!
Apropos , picioare de broasca gatite in sosuri nu ai mancat ?



Nu .... nu am mancat picioare de broasca ..... daca nu ai aflat pana acum astea se mananca in Franta.
Mai umbla si tu prin lume ....... mai priveste in jurul tau ..... mai deschide-ti mintea putin si lasa la o parte cliseele si prejudecatile ....
Se pare ca in ultima vreme noi romanii avem ca mancare favorita "romanul"
.... nu ne intrece nimeni atunci cand este vorba sa ne "mancam "intre noi !


viorelpopescu1969

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 14:02

Parca-l si vad pe Berlusconi cerand azil economic in Romania


Tycu

3787 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 15:50

De la: cla03, la data 2008-12-31 14:54:44
De la: ticu, la data 2008-12-30 16:49:25
De la: cla03, la data 2008-11-28 14:42:52
De la: SCONCSUL, la data 2008-11-27 13:29:35 CRED SI EU CA VOR ,SA MININCE SI EI CEVA BUN ,CA DE MACAROANE SINT SATUI SI DE FEMEI CU PAR VPE LIMBA.
Unde mai pui ca toate gagicile atrase de italieni sint operate si li se fura cite un organ ,rinichi etc. care se vinde bine la BANCA DE ORGANE.


Eu traiesc de ceva vreme in Italia si ceea ce spui tu nu este adevarat.
Iubesc sa gatesc si iubesc bucataria noastra romaneasca insa trebuie sa spun ca Italia are o bucatarie valoroasa. Au multe feluri de mancare pline de gust si absolut delicioase.
Este o tampenie sa crezi ca italienii sunt "macaronari" ... absolut gresit !!! Este adevarat ca se mananca multe paste (cu tot felul de sosuri) insa au si nenumarate retete pentru pregatirea pestelui, a fructelor de mare, au delicioase retete de dulciuri !
Ai mancat "baccalà pauluzzu" in Sicilia ?
Dar friptura de miel "all' arentina" in Toscana ?
Sau cannoli siciliani ?

Repet : iubesc bucataria romanesca ! Dar nu trebuie sa fim marlani si sa dispretuim alte bucatarii traditionale !

Iar chestia cu furatul organelor este o gogorita !
Vezi mai bine ca multi dintre romani au ajuns la un asemenea grad de disperare incat isi vand un rinichi .... ASTA ESTE GRAV !!!!
Apropos , picioare de broasca gatite in sosuri nu ai mancat ?



Nu .... nu am mancat picioare de broasca ..... daca nu ai aflat pana acum astea se mananca in Franta.
Mai umbla si tu prin lume ....... mai priveste in jurul tau ..... mai deschide-ti mintea putin si lasa la o parte cliseele si prejudecatile ....
Se pare ca in ultima vreme noi romanii avem ca mancare favorita "romanul"
.... nu ne intrece nimeni atunci cand este vorba sa ne "mancam "intre noi !
: sml-happy0044: Aoleuuuu muicaa! Mai neica , daca intrebi din Laponia pana in Australia, din Japonia pana in Belgia si in oricare stat vrei , toti stiu ca italienii consuma picioare de broasca, [fiind cunoscuti ca broscarii lumii], intreaba-ti si prietenii din jur, cui i se spune broscar !! Mergi inTulcea in port, unde se incarca marfa pe vapoare,sa vezi stive de lazi pline cu broaste pentru export Italia ,eu fiind de acolo , stiu mai bine., iar in Italia se consuma numai in localuri de lux , fiind delicate , cum ar fi la noi icrele negre .!In Franta se consuma mai mult melci si multe [ fiind renumiti] dulciuri ! Cred ca pentru italienii, mancarea favorita e " romanul" ! Hai sa nu-i mai sfintim atat pe italieni, ca nu sunt usa de biserica cu romanii !


Ticu
necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 16:21

Nu-i sfinteste nimeni pe italieni .... nu cred ca exista un popor de sfinti pe undeva in lumea asta.
Eu traiesc printre ei de ceva vreme si am invatat sa apreciez si partile lor bune.

Si in alta ordine de idei "picioruse de pui de balta" (de broasca adica) se gasesc si in restaurantele romanesti.

Aici in Italia tocmai romani de-ai nostrii s-au purtat cu mine ca niste idioti, in timp ce italieni m-au ajutat si s-au comportat cat se poate de corect.

Sunt oameni buni si oameni rai peste tot indiferent de natia din care fac parte.


silvamet08

4 mesaje
Membru din: 29/12/2008
Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 19:00

Parere personala, faci mare gresala daca ai un loc sigur si bine platit unde poti sa te descurci onorabil. In tara asta nu se va intampla nimic bun cel putin trei generatii.Respect dorinta de a studia in Romania dar jobb_ul si traiul sa fie afara.Eu sunt probabil prea batrana pentru asta, la revolutie???? aveam 21 ani si am tot sperat din patru in patru ani intr-o viata mai decenta si mai buna dar e din ce in ce mai rau...Dumnezeu ne mai poate salva,ca asta pateste poporul care-si omoara conducatorul..


Tycu

3787 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 19:34

De la: silvamet08, la data 2009-01-01 19:00:31Parere personala, faci mare gresala daca ai un loc sigur si bine platit unde poti sa te descurci onorabil. In tara asta nu se va intampla nimic bun cel putin trei generatii.Respect dorinta de a studia in Romania dar jobb_ul si traiul sa fie afara.Eu sunt probabil prea batrana pentru asta, la revolutie???? aveam 21 ani si am tot sperat din patru in patru ani intr-o viata mai decenta si mai buna dar e din ce in ce mai rau...Dumnezeu ne mai poate salva,ca asta pateste poporul care-si omoara conducatorul..
Intr-u totul de acord,numai ca nici afara nu este Raiul !


Ticu
Pagini: 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Un sfert dintre italieni ar vrea sa traiasca in Romania
Mergi la: