back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Subiect liber cea mai frumoasa "compunere"

 


 
Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:
 
publikm

72 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 12:50

- tinuotin ... te-ai gandit vreodata sa iti dezvolti potentialul pe care il ai ... nativ se pare ... si sa te apuci de scris?


Cine vrea sa realizeze ceva cauta mijloace ... cine nu - cauta scuze! ...
Fosta membra 9am.ro

20 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 13:24

Prietenia. Un cuvânt atât de simplu, dar cu atât de multã greutate…Existã momente în viaþã în care facem acrobaþii cu sentimentele noastre ºi credem cã ne pierdem echilibrul, credem cã ne pierdem luminiþa, speranþa. Atunci ne dãm seama cã prietenii noºtri sunt ca o plasã de siguranþã. În felul ãsta, ne putem lansa cu mai multã încredere în arena circului, adicã în viaþã. Atunci, când siguranþa a apãrut, singurãtatea dispare pentru totdeauna. Iar acum, cuvântul “împreunã” capãtã o nouã semnificaþie. Ne face sã ne deschidem sufletul în faþa celui de lângã noi. Viaþa nu va mai fi la fel dupã sosirea lui.
Astãzi mi s-a demonstrat încã o datã cã mã pot baza pe tine, cã eºti aici ºi cã mã sprijini.
Mulþumesc!

Raporteaza abuz de limbaj
Greenie

4535 mesaje
Membru din: 13/04/2009
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 13:35

of doamne SuperMiki...
poate chiar sunt o retardata, cum crezi ca am ajuns la frumosul numar de 1500 de mesaje din luna august a anului trecut?? ai putea sa te gandesti ca stau in casa, intr'un pat urias, am 169 de kile, cu laptopul in brate si spionez pe absolut toata lumea! inclusiv pe tine! si in continuare ma intreb ce naiba cautam noi aici? ce cauti tu aici pe forum? un om matur de 46 de ani, cu o experienta vasta in spate? ce caut eu aici, la 21 de ani, in loc sa dau naibii tot virtualul si sa imi traiesc viata, dupa cum ar spune altii...

si pentru ca acum stii "cate ceva" despre mine, pot in sfarsit sa iti recomand o carte minunata "cum sa faci dintr'o tipa retardata, o femeie inteligenta" si sa urmezi exact pasii respectivi din carte! altfel nu ai nici o sansa sa ajungi la rezultatul dorit..

acum, eu nu vreau sa iti dau dreptate si nici sa te mai contrazic, pt ca sunt prea orgolioasa incat sa fac lucrul asta (momentan).
recunosc in schimb ca distanta dintre noi doi este indeajuns de mare ca eu sa realizez ca mai am multe de vazut...

dar ceea ce ai facut tu mai devreme, analiza pe text a celor spuse de mine, ma duce cu gandul la o persoana sigura pe ea astfel incat sa isi sustina prejudecatile, dar atentie, aceste idei sunt deseori eronate, conform necunoasterii directe a faptelor, si prin urmare, chiar crezi ca ai cu cine sa te contrazici aici pe forum? cu o pustoaica de 21 de ani? retardata? si e omniprezenta de o bucata buna de vreme? care nu are viata personala? care sufera din lipsa iubirii venita din partea unui barbat? care probabil mai are 5 luni de trait?
vrei sa ma faci pe mine sa ma pun in locul tau si sa vad din perspectiva ta? De Ce? de ce ai face asa ceva cu astfel de bucurestence mentionate mai sus?

nu am vrut sa iti raspund, pt ca ar fi insemnand sa pun suflet in ceea ce urma sa iti scriu, sa iti demonstrez ca impresiile pe care ti le'ai facut despre mine sunt gresite, afirmand ca absolut TOATE cartile sunt la fel, ca le'am citit pe toate 3000 si pot confirma pt fiecare in parte ca nici una nu te ajuta sa traiesti in societate.. sau nici una nu te invata ce sa faci si cum sa reactionezi in situatia pierderii unei persoane iubite urmata de durerea provocata, sau in cazul unui blocaj fizic, cand esti rupt de membre si smuls cu carne vie... atunci sa imi spui tu ce carte sa mai citesc..
dar ti'am scris, si toate aceste cuvinte nu inseamna absolut nimic! nici pt mine, nici pt altul! nu vreau sa privesti din unghiul meu cum stau lucrurile in prezent pt ca atunci ar insemna sa folosesti Teoria Relativitatii Generalizate a Dl-ului A.E, negand existenta unui timp absolut, prin deformarea ulterioara a spatiului cu timpul.. dupa n teorii combatute si rasturnari de situatii cu privire la aceste actiuni..

atat. nu vreau o continuare. relatia noastra s'a terminat aici.


Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

20 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 13:43

am tot rasfoit forumul asta...si vad ca unii sunt mult mai interesati sa-si impuna punctul de vedere decat sa faca sau nu comentarii la adevarata tema de aici,parerea mea este ca acum in ajun de Paste,chiar e necesar sa ne aratati cat de maturi sunteti voi.S-a inventat mess-ul,daca aveti chef sa va certati,folositi altecai.Nu vreau sa jignesc pe nimeni,sau sa supar,dar pur si simplu,ne ignorati,ne tratati cu spatele ,in timp ce va ciondaniti ,care e mai citit,si mai ....Va rog frumos...incetati.Paste Fericit ,tuturor !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

20 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 13:56

ca sa mai scapam de tensiune,mai postez un articol...sper sa nu supere pe nimeni.

Numeste`ma demon, numeste`ma inger, numeste`ma cum vrei tu, dar nu ma numi om.
Nu ma numi om.
Un om e mult prea muritor, in schimb, inger sau demon pe buzele tale e nemuritor. Un om nu poate face ingerii sa planga de bucurie. Si da, cand spun inger, ma refer la tine. Nu ma numi om, ca nu pot face ceea ce face un om normal. Nu pot iubi ca un om normal. Un om normal, intalneste, iubeste, uita. Eu nu pot uita. Eu nu vreau sa uit. Nu am motiv sa uit. Nu as putea sa uit. Nu ma numi om. Eu nu iubesc cu mintea, eu iubesc cu tot ce pot eu sa fiu. Iubesc neconditionat. Nu ma intreba de ce. Nu am cuvinte sa`ti spun de ce. Stiu doar ca te iubesc. Nu stiu daca un demon sau un inger poate iubi un alt inger. Nu stiu daca e permis asa ceva. Nu stiu, stiu doar ca te iubesc.
Nu stiu daca urmatorul pas care`l fac e ultimul. Nu stiu daca ziua ce trece e ultima. Nu stiu daca ultima oara cand te`am vazut, chiar a fost ultima oara cand te-am vazut. Nu stiu daca ultima oara cand te`am sarutat, a fost chiar ultima oara cand te`am sarutat. Nu stiu daca ultima oara cand te`am strans in brate, a fost chiar ultima oara cand te`am simtit in bratele mele. Nu stiu, stiu doar ca te iubesc.
Nu stiu daca ma poti numi inger, odata ce`ti pot face rau cu simpla mea absenta. Nu stiu daca ma poti numi demon, daca iti pot face bine doar cu o vorba. Nu stiu daca ma poti numi om, daca simt ca ma doare. Nu stiu daca ma poti numi altceva, ce nu pot sa fiu. Nu stiu, stiu doar ca te iubesc.
Numeste`ma demon …
Numeste`ma inger …
Numeste`ma … dar numeste`ma langa tine.
Numeste`ma demon …

Raporteaza abuz de limbaj
adi3

716 mesaje
Membru din: 22/11/2007
Oras: Zalau

Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 14:36

...o privire si totul se duce de rapa,chiar asa lumea e intoarsa de la priviri si capul aplecat de teama unei adieri prea aspre a privirii cuiva....te poate ucide,te poate darama...dar nu o vei uita...priviri inlacrimate...priviri dureroase si priviri blande,caut o privire anume...sa patrunda,sa inteleg ca totul e acea pivire...privirea e iubire? Nu sunt eu ci doar privirea mea...

Raporteaza abuz de limbaj
david...romantic incurabil
BleawBoy

14 mesaje
Membru din: 22/11/2007
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 14:56

In scurt timp un strat fin de scrum, praf si uitare se va asterne si peste aceste randuri, dar pana atunci sunt vii si de cele mai multe ori sunt insotite de melodii ce canta pentru sufletele tuturor! Nuantele sunt multe, parerile sunt impartite dar in esenta pornim de la acelasi numitor comun...: dorinta de a ne exprima! Oricat de cretina, oricat de idioata, oricat de imposibila, intangibila, mirobolanta ar fi o idee... cand o vezi scrisa undeva devine reala; cu totii avem idei ce napatesc in miez de noapte, ce ataca precum hoardele barbare si nu te lasa in pace pana nu le dezvolti... dinti mai albi... furculita perfecta... cutit pt taiat ceata... daca i-as fi spus... daca as fi oprit-o...ce-ar fi daca... parc... timiditate... dorinta... blond aprins... ten catifelat... iubire... dezamagire... materialis...
Idei, vorbe, vise, dorinte se materializeaza si in scurt timp dispar lucruri ce par importante palesc si uitam sa vedem frumusetea in lucrurile mici... Trebuia sa scriu ceva fericit, ceva care sa schimbe grimasele de pe fetele tuturor... Chestii de genul...:

- a-ti observat cum scad Iq-urile soferilor imediat ce a cazut prima picatura de ploaie?? si cum alergatul frenetic dupa acea banda libera, ce mereu se ascunde se transforma intr-o lene cumplita de a ma iesi dintr-a doua???(viteza that is!:P)

- eu cand imi fac bagajele mereu ma trezesc intr-un colt al camerei cu cracul unui pantalon strans infipt pe cap, fara vreo amintire a cum am ajuns acolo... amnezia de moment imi dispare si imi strafulgera in minte imaginea mea gonind prin camera ca o gainusa decapitata cautand frenetic solutia salvatoare pana la momentul fatidic cand ma izbesc cu fruntea de perete si totul devine brusc mai linistit... ( traiasca mamele care inca mai fac bagajele progeniturilor lor)

- cand vine momentul inevitabil ( adik ai fost dojenit prea mult ) de a face curatenie in camera, mereu sfarsesc cu o bazmaluta pe cap, o mustacioara facuta cu markerul si cu aspriratorul folosit pe post de chitara si... ( DA ) urland cat ma tin plamanii : I WANT TO BREAK FREE!!!

- cu rusine imi amintesc cum printre lacrimi,din cauza unei oitze pierdute, zbieram: " Mamaicaaaaaaaaa ea unde doarme in seara asta????" ( ca tot ne pregatim sa macelarim bietele animale, ca de... e traditia :P )

- inca sunt persoana care s-a ascuns in frigiderul lasat la dezghetat, pentru a-si speria bunica, doar sa descopar ca frigiderul se deschidea doar din exterior... ( and i lived to tell the story :D )

- si sunt acelasi om care taraia un cablu imes pe cleata pentru a ridica praful constient fiind de curiozitatea bunicii mele, ce se afla pe miriste la sapatul porumbului ( ia uite maica cine s-o plimba atata cu masina)

... Cum am pornit si unde am sfarsit... Cateva povestioare semi-amuzante menite sa descreteasca fruntile si sa aduca aminte ca nu doar pretul mielului e important... ci si unde va dormi acesta la noapte!:p

Sarbatori fericite tuturor!!! Fie ca sufletele voastre sa fie incalzite de lumina sarbatorilor... plus toate cliseele asemanatoare... fericire... iubire... sanatate... familie...


Raporteaza abuz de limbaj
id_florentin

431 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Botosani

Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 15:14

De la: daria_ta, la data 2009-04-17 08:32:13
Pt TINUOTIN

Nici nu stiu daca voi scrie corect, pt ca nu prea vad de...lacrimi! De unde stiai tu ca eu voi citi prima si ca voi si plange?...De parca nu era de intuit...

Stii?...Eu am "rascumparat" casa bunicilor, mi-a fost imposibil sa o las altora care nu o iubeau, care ar fi lasat-o sa moara odata cu ei, cu bunicii...acolo ma simt de fiecare data...copil!

P.S. Pe tine nu te voi vota, pt ca s-ar spune ca sunt subiectiva, dar...tu stii, nu-i asa?!
P.P.S. De Paste voi merge iar la casa bunicilor!

Dar de ce sa nu ma votezi? Am mizat mult pe asta. Daca obtin votul tau obtin si multe alte voturi, ale persoanelor care se uita cu admiratie la tine. Eu m-am chinuit sa lovesc cat mai multe pasari dintr-o lovitura. Am ales ca tema generala moartea, poate-l impresionez pe ala de-a dat join la the dark side, ala de respira greu, nu spunem cine, persoane insemnate. Am ales moartea ca tema, pentru domnul Dasca, iubitor de coliva. Am ales copilaria, bunicii pentru persoanele nostalgice. Le-am inbinat si le-am dat un efect dramatic pentru iubitorii de drama. Am ales un sfarsit fericit pentru persoanele carora le place asa. Am scris, am sters si am reeditat pentru a creia o fluiditate a evenimentelor.
Tu-mi zici ca nu ma votezi? De ce? Doar daca nu merit, doar atunci! Ce-ti pasa tie ce zic ceilalti? Dar ce zic eu nu-ti pasa?
E votul tau, dar nu ma elimina de pe listele electorale doar pentru ca

Raporteaza abuz de limbaj
id_florentin

431 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Botosani

Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 15:14

De la: daria_ta, la data 2009-04-17 08:36:12
Acum, ca mi-am revenit putin, te intreb, Tinuotin, de unde ai tu informatia ca oltencele au musteatza?!


Dar de unde sa stiu ca n-au?

Raporteaza abuz de limbaj
id_florentin

431 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Botosani

Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 15:25

De la: harlequin, la data 2009-04-17 11:49:20googoodoll, mi-ai mers la suflet, zau asa.
tinuotin, mi-a placut mult ce ai scris.


Mersi. Ma bucur ca ti-a placut, si multumesc pentru atentie si pentru posibilitatea de a posta. Good topic
Acum vreau sa vad si critici, sfaturi pentru perfectionare...

Raporteaza abuz de limbaj
id_florentin

431 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Botosani

Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 15:33

De la: supermiki, la data 2009-04-17 12:50:20 - tinuotin ... te-ai gandit vreodata sa iti dezvolti potentialul pe care il ai ... nativ se pare ... si sa te apuci de scris?

Nu m-am gandit. Daca as incepe sa scriu as muri de foame, si doar dupa ce as muri singur si infometat, oamenii vor recunoaste valoarea mea
Ce rost are sa detii titlu de bestseller postmortem? Doar pentru ami face astia o statuie in Parcul Mihai Eminescu pe care sa se cace ciorile si din cand in cand sa vina cate un incrijitor si sa-mi sterga fatza cu scuipat si c-o carpa?
Inca n-am urmasi. Poate atunci ma voi chinui sa le las o mostenire.

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

22546 mesaje
Membru din: 8/10/2008
Oras: Craiova

Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 17:38

De la: Alecs76, la data 2009-04-17 13:43:46am tot rasfoit forumul asta...si vad ca unii sunt mult mai interesati sa-si impuna punctul de vedere decat sa faca sau nu comentarii la adevarata tema de aici,parerea mea este ca acum in ajun de Paste,chiar e necesar sa ne aratati cat de maturi sunteti voi.S-a inventat mess-ul,daca aveti chef sa va certati,folositi altecai.Nu vreau sa jignesc pe nimeni,sau sa supar,dar pur si simplu,ne ignorati,ne tratati cu spatele ,in timp ce va ciondaniti ,care e mai citit,si mai ....Va rog frumos...incetati.Paste Fericit ,tuturor !



Raporteaza abuz de limbaj
www.nixservers.ro - Gazduire web / VPS / servere dedicate
Fosta membra 9am.ro

22546 mesaje
Membru din: 8/10/2008
Oras: Craiova

Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 17:40

De la: Alecs76, la data 2009-04-17 13:56:56ca sa mai scapam de tensiune,mai postez un articol...sper sa nu supere pe nimeni.

Numeste`ma demon, numeste`ma inger, numeste`ma cum vrei tu, dar nu ma numi om.
Nu ma numi om.
Un om e mult prea muritor, in schimb, inger sau demon pe buzele tale e nemuritor. Un om nu poate face ingerii sa planga de bucurie. Si da, cand spun inger, ma refer la tine. Nu ma numi om, ca nu pot face ceea ce face un om normal. Nu pot iubi ca un om normal. Un om normal, intalneste, iubeste, uita. Eu nu pot uita. Eu nu vreau sa uit. Nu am motiv sa uit. Nu as putea sa uit. Nu ma numi om. Eu nu iubesc cu mintea, eu iubesc cu tot ce pot eu sa fiu. Iubesc neconditionat. Nu ma intreba de ce. Nu am cuvinte sa`ti spun de ce. Stiu doar ca te iubesc. Nu stiu daca un demon sau un inger poate iubi un alt inger. Nu stiu daca e permis asa ceva. Nu stiu, stiu doar ca te iubesc.
Nu stiu daca urmatorul pas care`l fac e ultimul. Nu stiu daca ziua ce trece e ultima. Nu stiu daca ultima oara cand te`am vazut, chiar a fost ultima oara cand te-am vazut. Nu stiu daca ultima oara cand te`am sarutat, a fost chiar ultima oara cand te`am sarutat. Nu stiu daca ultima oara cand te`am strans in brate, a fost chiar ultima oara cand te`am simtit in bratele mele. Nu stiu, stiu doar ca te iubesc.
Nu stiu daca ma poti numi inger, odata ce`ti pot face rau cu simpla mea absenta. Nu stiu daca ma poti numi demon, daca iti pot face bine doar cu o vorba. Nu stiu daca ma poti numi om, daca simt ca ma doare. Nu stiu daca ma poti numi altceva, ce nu pot sa fiu. Nu stiu, stiu doar ca te iubesc.
Numeste`ma demon …
Numeste`ma inger …
Numeste`ma … dar numeste`ma langa tine.
Numeste`ma demon …




Fara cuvinte!!!

Raporteaza abuz de limbaj
www.nixservers.ro - Gazduire web / VPS / servere dedicate
Fosta membra 9am.ro

22546 mesaje
Membru din: 8/10/2008
Oras: Craiova

Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 17:43

De la: tinuotin, la data 2009-04-17 15:14:03
De la: daria_ta, la data 2009-04-17 08:32:13
Pt TINUOTIN

Nici nu stiu daca voi scrie corect, pt ca nu prea vad de...lacrimi! De unde stiai tu ca eu voi citi prima si ca voi si plange?...De parca nu era de intuit...

Stii?...Eu am "rascumparat" casa bunicilor, mi-a fost imposibil sa o las altora care nu o iubeau, care ar fi lasat-o sa moara odata cu ei, cu bunicii...acolo ma simt de fiecare data...copil!

P.S. Pe tine nu te voi vota, pt ca s-ar spune ca sunt subiectiva, dar...tu stii, nu-i asa?!
P.P.S. De Paste voi merge iar la casa bunicilor!

Dar de ce sa nu ma votezi? Am mizat mult pe asta. Daca obtin votul tau obtin si multe alte voturi, ale persoanelor care se uita cu admiratie la tine. Eu m-am chinuit sa lovesc cat mai multe pasari dintr-o lovitura. Am ales ca tema generala moartea, poate-l impresionez pe ala de-a dat join la the dark side, ala de respira greu, nu spunem cine, persoane insemnate. Am ales moartea ca tema, pentru domnul Dasca, iubitor de coliva. Am ales copilaria, bunicii pentru persoanele nostalgice. Le-am inbinat si le-am dat un efect dramatic pentru iubitorii de drama. Am ales un sfarsit fericit pentru persoanele carora le place asa. Am scris, am sters si am reeditat pentru a creia o fluiditate a evenimentelor.
Tu-mi zici ca nu ma votezi? De ce? Doar daca nu merit, doar atunci! Ce-ti pasa tie ce zic ceilalti? Dar ce zic eu nu-ti pasa?
E votul tau, dar nu ma elimina de pe listele electorale doar pentru ca



Intrebare pt juriu: pot vota cu doua maini?!
DAAAAAAA???


Raporteaza abuz de limbaj
www.nixservers.ro - Gazduire web / VPS / servere dedicate
Fosta membra 9am.ro

22546 mesaje
Membru din: 8/10/2008
Oras: Craiova

Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 17:46

De la: tinuotin, la data 2009-04-17 15:14:53
De la: daria_ta, la data 2009-04-17 08:36:12
Acum, ca mi-am revenit putin, te intreb, Tinuotin, de unde ai tu informatia ca oltencele au musteatza?!


Dar de unde sa stiu ca n-au?



Bun, nu stii nici daca au, nici daca n-au! In acest caz, ar fi trebuit macar sa presupui si tu ca oltencele sunt femei normale, nu "femei-barbati cu mustata"!

Raporteaza abuz de limbaj
www.nixservers.ro - Gazduire web / VPS / servere dedicate
Fosta membra 9am.ro

1414 mesaje
Membru din: 5/12/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 19:41

De la: Greenie, la data 2009-04-15 13:27:17hai HAPS! DMARK! TINUOTIN! MIKIDUTZA! APROV! DARIA! LINDA! si pe toti cei care i'am omis......... va asteptam

ce va mai place sa faceti lucruri inutile... bleah... treaca mearga INSA DOAR de data asta...
Ok... bag un deget in nas si aleg la nimereala din biblioteca... ala bala portocala... gata! Hmmm, hai ca merge...

VOLUMUL : GANDIRI NEMURITOARE PE WC-URI FRUMOS MIROSITOARE

POVESTEA : FEMEIA PERFECTA SI BORCANUL CU MURATURI

A fost odata ca niciodata un baiat de 20 de ani pe nume Gigel care tocmai ce fusese parasit de iubita lui pt un smeker cu BMW X5... nimic neobisnuit pana acum. Soarta ar fi facut ca Gigel sa devina un misogin si sa posteze pe YUPPY dar din cauza ca era nascut in zodia MELC astrele i-au pregatit o viata deosebita. Plus, conform ultimei prognoze astrale Pluto facea conjunctii, interjectii si locutiuni verbale cu Jupiter, Soarele o ardea cu Venus si Saturn se apucase de ascultat manele, categoric ceva nemaipomenit avea sa se intample.

Se facu seara si Gigel se pregatise de cina... Scosese mult asteptata lui conserva de fasole si borcanul cu muraturi care le cumparasera cu o zi inainte special pt seara asta si dadu drumul la tembelizor pe PRIMA TV la Tradati din Dragoste. Cand sa deschida borcanul cu muraturi mare ii fu surpriza de ce iesise din el... un duh precum cel din povestea cu Aladdin. Gigel, surprins de ceea ce s-a intamplat in fata ochilor lui, nu intarziara sa il intrebe pe duh :
- (Gigel) Tu esti duhul din poveste, imi indeplinesti 3 dorinte ?!
- (Duhul) Eu ma numesc DMark si sunt duhul din borcanul cu muraturi, cel care indeplineste 3 dorinte e duhul din lampa...
- (Gigel) Bine, bine dar mie nu imi iese nimic ca te-am eliberat din borcanul cu muraturi ?!
- (DMark) Gigele!!! vezi tu, eu sunt un duh student si inca nu am luat licenta, dar pt ca m-ai eliberat din borcanul cu muraturi am o propunere pt tine. Intamplarea face ca acum dau lucrarea de licenta sa devin un duh profesionist si tema mea este FEMEIA PERFECTA, insa eu nu ma pricep la subiectul asta... si ma gandeam ca daca tu imi spui ce e femeia perfecta eu o sa ti-o dau tie ca recompensa. Ce zici, avem o intelegere ?!
Pt ca Gigel deja luase o tzeapa in dragoste, se gandi el cam un sfert de sfert de secunda ce noroc are el sa capete o femeie asa cum vazuse el in cele mai ude vise si accepta propunerea. Apoi duhul ii ceruse lui Gigel sa ii descrie femeia perfecta si Gigel fara sa mai stea pe ganduri ii zise :
- (Gigel) Mai... sa fie frumoasa cam ca femeile astea (scotand o revista Playboy de sub pat) desteapta si sa aibe o personalitate placuta.
Zis si facut, duhul ii facu pe loc o femeie intocmai cum spusese Gigel si ii puse numele de Maria. Gigel multumit de ce avea in fata ochilor facu un ranjet pana la urechi INSA duhul il intrerupsera din salivat si ii zise :
- (DMark) Gigele! eu acum trebuie sa plec in tara magiei insa o sa ma intorc dupa 10 ani sa ma asigur ca esti multumit de Maria si ca ea chiar e femeia perfecta.
- (Gigel) Bine duhule... drum bun si cale batuta!

*** Trecu 10 ani si duhul precum promisese se infatisa inaintea lui Gigel.
- (DMark) Gigele am sosit asa cum am promis acum 10 ani. Ce faci in coltul ala intunecat si de ce ai cearcane la ochi ?!
Cand il vazu Gigel pe duh, precum un lup flamand care se anapusteste asupra prazii, il prinsera pe duh de guler si ii zise :
- (Gigel) Duhule ce plm faci ?! Iti bati joc de mine ?! Ai zis ca imi dai femeia perfecta, ce inseamna asta ?!
- (DMark) Calm Gigele, calm... Ce s-a intamplat ?!
Incercand sa se mai calmeze, trasese puternic aer in piept si prinsera iar grai.
- (Gigel) Bai duhule... degeaba e frumoasa daca nu stie cum sa faca dragoste, degeaba e desteapta daca nu vrea sa faca nimic si degeaba are o personalitate placuta daca nu ma iubeste. (tragandu-l si mai puternic pe duh de guler)
- (DMark) Pai bine mai Gigele eu de unde sa stiu asta ?! Ti-am spus ca nu stiu ce e femeia perfecta... eu am facut doar ce mi-ai zis tu.
- (Gigel) Bine duhule... te inteleg... nu e vina ta... ce a fost a fost DAR acum ia de aici foile astea si modific-o pe Maria exact asa cum scrie acolo.
Zis si facut, duhul o modifica pe Maria exact asa cum fusese instruit de Gigel. Gigel multumit de ce avea in fata ochilor facu un ranjet pana la urechi INSA duhul il intrerupsera din salivat si ii zise :
- (DMark) Gigele! eu acum trebuie sa plec in tara magiei insa o sa ma intorc dupa 10 de ani sa ma asigur ca esti multumit de Maria si ca ea chiar e femeia perfecta.
- (Gigel) Duhule... de data asta sunt sigur ca am femeia perfecta... doar am stat 10 ani sa ma gandesc.
- (DMark) Te cred Gigele dar ma intereseaza pt lucrarea mea de licenta, hai ca ne vedem in 10 de ani.
- (Gigel) Bine duhule... drum bun si cale batuta!

*** Mai trecu 10 de ani si duhul precum promisese se infatisa iar inaintea lui Gigel.
- (DMark) Gigele am sosit asa cum am promis acum 10 ani. Ce faci iar in coltul ala intunecat si de ce ai cearcane la ochi ?!
Oftand de parca i s-ar fi inecat corabiile Gigel ii raspunse duhului :
- (Gigel) Duhule... am constat ca lucrurile nu sunt sigure in viata...
- (DMark) Despre ce vorbesti Gigele, nu te inteleg ?!
Soarta a facut ca Gigel sa-si piarda parintii intr-un accident de masina si in urma acestei intamplari Gigel isi dadu seama ca oamenii mai si mor.
- (Gigel) Mai duhule vreau sa o faci pe Maria sa fie nemuritoare, nu vreau sa o pierd ca pe parintii mei.
- (DMark) Bine Gigele se rezolva, altceva ?!
- (Gigel) Pai da, se pare ca Maria a inceput sa imbatraneasca, nu mai are aceeasi silueta, a inceput sa mai faca si riduri... femeia perfecta e vesnic tanara si frumoasa.
- (DMark) Bine Gigele si asta se rezolva.
O modifica duhul pe Maria si cand sa ii zica lui Gigel ca trebuie sa plece in tara magiei acesta il intrerupsera pe duh zicandui :
- (Gigel) Stiu duhule ne vedem in 10 ani.
- (DMark) Bine Gigele, toate cele bune.

*** Si mai trecu inca 10 ani si ca de obicei duhul se infatisa iar inaintea lui Gigel.
- (DMark) Gigele am sosit. Auzi Gigele dar cum se face ca de fiecare data cand vin la tine te gasesc in coltul ala intunecat si cu cearcane la ochi ?!
Gigel se apropie incet.. incet.. de duh apoi din senin se repede la duh si, cu o fata parca de om paranoic, ii zise :
- (Gigel) Duhule nu stiu ce sa fac, te implor ajuta-ma !!!
- (DMark) Calm Gigele, calm, stii ca sunt dispus sa te ajut, zi-mi ce s-a intamplat ?!
- (Gigel) Nu suport sa vad cum se uita ceilalti barbati la Maria... parca sunt niste caini in calduri... Fac glume mereu pe seama mea ca sunt de 50 de ani si ea de 20. Lumea e periculoasa in ziua de azi, daca se pun mai multi si o violeaza, daca ii face cine stie ce... si daca...
- (DMark) STOP!!! Gigele te inteleg, cred, dar nu am cum sa te ajut la astfel de probleme. Tot ce pot sa fac e sa o modific pe Maria, femeia perfecta.
- (Gigel) Pai si eu ce ma fac acum mai duhule ?!
- (DMark) Nu stiu Gigele, esti baiat inteligent, gasesti tu o solutie. Legat de Maria, mai vrei sa modific ceva la ea ?!
- (Gigel) Daca nu ar fi asa frumoasa poate nu se mai uita ceilalti barbati asa la ea si ma mai eneveaza faptul ca stie sa faca orice... orice as face eu ea face mult mai bine... simt ca mi-ai pierdut scopul in viata...
- (DMark) Pai bine mai Gigele si acum ce imi sugerezi, sa o fac mai urata si mai proasta ?! Esti sigur ca asta vrei ?! Daca ii scad din calitati atunci mai este ea femeia perfecta ?! Nu cumva devine o femeie obisnuita ?! Nu mai vrei femeia perfecta ?! Poate esti tu obosit si nu gandesti cum trebuie.
Statu Gigel putin pe ganduri (cam 3 ore) si din cauza ca isi pierdu rabdarea, duhul rupsera tacerea :
- (DMark) Gigele!!! Mai Gigele, hai omule ca mai am si eu lucruri de facut!!!
- (Gigel) Mda... duhule m-am gandit si iti dau dreptate... nu e vina Mariei... dar ca sa ma simt eu mai bine te-as ruga sa o faci mai putin inteligenta ca mine si sa imi acorde numai mie atentie, sa fie buna numai cu mine nu si cu ceilalti.
- (DMark) Bine Gigele se rezolva imediat.
Duhul o modifica rapid pe Maria, deja devenise o rutina pt el, si il intreba pe Gigel :
- (DMark) Gigele... dar asta nu iti rezolva toate problemele. Te-ai gandit cum sa o feresti de necazuri ?!
- (Gigel) (cu un zambet de om paranoic) Pai cum sa nu... nu o mai las sa iasa din casa, astfel nu o mai vede nimeni si nu mai exista posibilitatea sa o violeze cineva.
- (DMark) Daca tu crezi ca asta e cea mai buna solutie, eu nu iti mai zic nimic, e femeia ta. Gigele! stii ca eu acum trebuie sa plec in tara magiei insa o sa ma intorc dupa 10 de ani sa ma asigur ca esti multumit de Maria si ca ea chiar e femeia perfecta.
- (Gigel) Da da... stiam, ne vedem in 10 ani.
- (DMark) Pe curand Gigele.

*** Si mai trecu inca 10 ani si inca 10 ani si inca 20 de ani si in cele din urma duhul se infatisa inaintea lui Gigel.
- (DMark) Gigele am sosit. Ma bucur ca nu mai esti in coltul ala intunecat dar nu stiu daca pe un pat de spital si conectat la aparate e mai bine.
Gigel deja era la venerabila varsta de 90 de ani... putere nu mai avea, simturile ii scazura si incepura sa prezinte si semne de senilatate.
- (Gigel) Te-am asteptat atatia ani, unde ai fost duhule ?!
- (DMark) Ma scuzi Gigele, am fost putin ocupat in tara magiei si am uitat ca oamenii au viata scurta. Acum ca am venit, ia zii ce mai modific azi la Maria ?!
- (Gigel) Nu mai e nevoie duhule, nu mai conteaza acum.
- (DMark) Pai cum asa, ai ajuns cumva la concluzia ca Maria e femeia perfecta ?!
- (Gigel) Asta nu stiu duhule, insa pot spune ca femeia perfecta nu poate exista fara mine.
- (DMark) Gigele nu te inteleg, ce vrei sa spui ?!
- (Gigel) Duhule... am o rugaminte.
- (DMark) Daca e in puterea mea te ajut Gigele, zii ?!
- (Gigel) Dupa ce mor vreau sa o stergi de pe fata pamantului pe Maria.
- (DMark) Pai de ce vrei asta mai Gigele ?!
- (Gigel) Mai duhule... tu chiar nu ai invatat nimic de la mine pana acum ?! Cum de ce, pai eu sa mor si ea sa-si refaca viata cu altul!!! Nu dom'le fara mine nu exista femeia perfecta si PUNCT. Acum nu mai comenta si fa cum zic eu.
- (DMark) Gigele... cum sa-ti zic eu... oricat m-ai ruga sa fac acest lucru nu pot, de fapt nu vreau... pt ca nu respecta intelegerea noastra Gigele... Daca o sterg pe Maria de pe fata pamantului cum imi mai termin lucrarea de licenta ?! Imi pare rau Gigele... nu pot sa te ajut.
Auzind vorbele duhului, Gigel se facu negru de furie si dadu sa-l mascareasca DAR duhul facu din degete "focus pocus, pikachu socul electric" si il deconectara pe Gigel de la aparate. Inainte sa i se scurga complet timpul Gigel mai apuca sa vada cum duhul o lua pe Maria, o puse intr-un cilindru plin cu formol si scrise pe el "Monstra 122".
Si astfel ajungem in ziua de azi cand un alt Gigel isi cumpara un borcan cu muraturi din Carrefour. Nu se stie ce se poate intampla, cine stie ce noroc o avea acest Gigel, poate o fi nascut si el in zodia MELC.

FIN.

Raporteaza abuz de limbaj
Neclaritati, dubii, relatii interumane, lipsa de comunicare, zbucium interior. Same shit everyday...
id_florentin

431 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Botosani

Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 20:49

De unde pot lua si eu un borcan cu muraturi din asta? De ce firma a fost facut?

Raporteaza abuz de limbaj
laumitrofan

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Galati

Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 22:37

mai areku.....mai areku....cum poti tu sa creezi ,,ceva,, in scris daca tu mai ....areku nu stii sa numeri ...literele " i" de la sfarsitul cuvintelor, mai savantule!!!

Raporteaza abuz de limbaj
laumitrofan

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Galati

Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 22:37

mai areku.....mai areku....cum poti tu sa creezi ,,ceva,, in scris daca tu mai ....areku nu stii sa numeri ...literele " i" de la sfarsitul cuvintelor, mai savantule!!!

Raporteaza abuz de limbaj
googoodoll

1642 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Constanta

Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 00:06

clar votul meu il are dmark :)

supermiki, ma bate gandul ca esti unul din autorii de carti pentru imbunatatirea calitatii vietii, de esti asa vehement.
replica ta mi-a amintit de scene din unele filme americane, cand vanzatorii de elixire panacee universale perorau in fata scepticilor.
sa stii ca nici eu nu te judec, fix ca tine :D, doar mintea mea facu o paralela.

Raporteaza abuz de limbaj
Greenie

4535 mesaje
Membru din: 13/04/2009
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 02:51


Raporteaza abuz de limbaj
Greenie

4535 mesaje
Membru din: 13/04/2009
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 13:48

"Ea inca mai dormea; isi stransese cuvertura mare pe langa corp. nu i se mai vedeau decat nasul si fruntea, restul era o incurcatura de par si cearsafuri. in camera asta totul era din lemn moale, si noi stabiliseram dormitorul aici pt puteam sa facem ce vroiam, zi sau noapte, fara sa ne mai gandim ca scartaie podeaua sau deranjam..
S'a trezit tocmai cand imi puneam pe mine o haina si, scotandu'si mana de sub cuvertura, m'a intrebat: Unde pleci? vino aici, te rog.
M'am dus la ea si i'am sarutat mana intinsa. 'Ma intorc imediat' i'am zis.. Dar nu m'am mai intors. Mi'am turnat o cana mare de ceai, am luat un pachet de tigari si am plecat pe strazi.
Trebuia neaparat sa imi pun ordine in ganduri. Ce mi se intampla parca nu era adevarat. Simteam ca, daca nu'mi dadeam seama repede ce era cu mine, viata mea avea sa se destrame. Inca o noapte precum cea care tocmai trecuse, si eram pierdut. Am simtit nevoia sa ma indepartez mai mult de ea.

Ceva cumplit avea sa se intample. Eram constient de asta pana in maduva oaselor.

Mi'aduceam aminte cat muream sa o tin in brate, sa o miros dupa ureche..
Tin minte ca aveam o camera intunecoasa si gura mea era peste tot si camasa alba de bumbac pe care o purta era subtire si eu eram indragostit pana peste urechi si o iubeam la nebunie. si ea era umeda si imposibil de frumoasa si mainile noastre erau olari si carnea ne era lut... si ea era pe marginea patului si puteam sa'i miros dragostea si sa'i gust dragostea, si sa'i aud dragostea si dragostea mea tanjea sa ajunga la dragostea ei si dupa asta eram acolo unde imi era bine si unde vroiam sa traiesc si unde vroiam sa mor si lumea era o fasie de piele si lumea erau doua fasii de piele si lumea era lichida si lumea se misca, aluneca, exploda si lumea se sfarsea si lumea se sfarsise.

Dar acum, nu scoseseram nici unul un cuvant. Eu as fi vrut sa spun ceva, ceva banal, orice, dar nu'mi venea nimic in minte. Adevarul este ca parca nu imi mai simteam capul, si dupa tot valmesul asta de sentimente si de ganduri pe care n'as fi avut cum sa le exprima vreodata intr'o singura vorba.

Casa a capatat un aer grav.
Nu neg faptul ca ce imi doream tot mai mult, era sa vad cat de mult puteam s'o tin in starea asta de asteptare sacaietoare.
Faptul ca o lasam pe ea in afara daduse nastere unei tensiuni erotice placute, unui adevarat mister legat de tot ceea ce iesea din interiorul masinii stralucitoare. iar eu faceam parte din acel mister.
Pe ea chestia asta o facea sa ma doreasca si mai mult, si in plus, crea o atmosfera magica.. Cand gasea o portita libera, se napustea sa intre ca sa ajunga la mine, dar deseori se incurca, nu isi gasea cuvintele, functiona dupa gesturi, atingeri, adulmecari..
Si odata ce ma atingea, eram pierdut.

Ma scotea din carapace, ma pregatea de sacrificiu ungandu'ma cu uleuirle ei de corp, ma incaleca cu maiestrie, ma prindea, dupa care incepea sa ma ucida usor cu pulpele ei puternice.Eu tipam, ea tipa, iar cand se sfarsea totul, ea isi sprijinea fata frumoasa de coapsa mea umeda si lumina lunii se revarsa prin ferestrele deschise, peste trupurile noastre ude.


..... cand s'a uitat la ea, ea se uita in alta parte, iar cand ea s'a uitat la el, el se uita in jos. momentul s'a pierdut.

el s'a retras si a spus ca vrea sa doarma afara ca sa auda daca striga dupa el. ea s'a intins pe pat, fara sa se acopere cu cuvertura cea groasa. trupul ii ardea si ea fierbea de furie si de frustrare.
la un moment dat a simtit ca noaptea se sfarsise si ca incepuse sa se lumineze de ziua. ea se acoperise intre timp cu plapuma cea groasa si cand s'a trezit, s'a trezit si dorinta inauntrul ei, volenta, facandu'i stomacul sa se stranga si sa urle. si'a dat picioarele jos din pat si cand si'a pus piciorul drept pe podea, a simtit un junghi de durere. a strigat la el, tare.
El i'a raspuns mai traziu ca statuse treaz toata noaptea, asteptand ca ea sa il cheme. El a dat buzna inauntru si ea i'a intins piciorul. A inghenunchiat pe podea si si'a pus mainile pe gleznele ei si ea si'a desfacut picioarele fara sa'si dea seama. I'a masat incet piciorul, cu o mana pe calcai si cu cealalta pe degete. Dupa care s'a uitat in sus, ca sa vada daca avea voie. Ochii li s'au intalnit si acela a fost momentul in care au facut pasul perfect. "

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

20 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 15:43

Ieri am storcosit ultimele picaturi din sticluta cu parfumul meu preferat. Si m-a lovit: ce bine miroase…De cand nu i-am apreciat aroma! Mi-am adus aminte cum l-am descoperit, in ce minunate clipe m-am imbibat in el, cat de fericit am fost intaiasi data cand am putut sa mi-l permit. Mi-am dat seama ca nu l-am mai apreciat la adevarata lui valoare atata timp cat inca mai era acolo, in sticluta. L-am resimtit cu maxima intensitate doar atunci cand si-a dat obstescul sfarsit, fix pe gatul meu.
Si m-am intrebat oare de ce apreciem mai mult si mai mult anumite lucruri doar atunci cand ele se termina.
Sosetele alea negre cu linii verzi le-am iubit cel mai mult in ziua in care mi-a iesit degetul mare prin ele.
Intotdeaunta in ultima zi de vacanta marea e mai albastra ca in prima zi. Nisipul mai fin si soarele mai cald.
Ii imbratisezi pe ai tai atunci cand pleci de langa ei. Si nu-i imbratisezi in fiecare zi. Pentru ca sunt acolo, tu esti acolo, si ti se pare ca e suficient.
Hartia igienica are brusc valoarea aurului atunci cand intinzi mana spre sul si vezi ca sulul e doar un carton. Eheeee, de ce nu ai privit-o cu recunostinta cand se revarsa valuri-valuri?! Acum ce te faci?!
Bluza aia primita Craciunul trecut am privit-o cu alti ochi atunci cand mi-a intrat la apa. As fi purtat-o mai departe chiar si asa, pana la buric. Pana atunci o purtam cu neatentie. Acum o pastrez in dulap ca mi-e prea drag de ea ca sa o arunc.
Vechea masina - si prima mea masina - am mangaiat-o pentru prima oara atunci cand m-am despartit de ea. Pana atunci am bagat-o in toate gropile posibile si imposibile. Si cand bubuia din toate incheieturile si dadea sa-i sara volanul de traumatizat ce era spuneam doar “e o masina, da-o in gura ma-sii…”
Prietenii ti-i sicanezi atunci cand sunt mereu langa tine. Le mai gresesti. Si nu le arati tot timpul ca le esti prieten adevarat. Cand pleaca ti-ai dori sa le cioplesti cate o statuie in fiecare zi.
Ploaia o iubesti atunci cand nu mai cade. Cand cade o injuri si vrei sa fie soare. Munca te oboseste, te streseaza, colegii te enerveaza. Cum ti-ai dori sa arati ce poti si ca iubesti ce faci atunci cand scaunul ti se clatina…
Vocea lui Florian Pittis m-a lovit pana in strafundul sufletului la ultimul lui concert. Mi-am dat seama ca pana atunci nu am stiu sa-l ascult. Pana atunci spusesem doar o data sau de doua ori “da, are voce buna…” Dar niciodata nu m-a lasat mut, cu gandurile mele care-mi spuneau “vocea asta nu-i de aici, nu-i de pe pamant”.
Si gandul asta mi-a venit pe cand Florian Pittis canta pentru ultima oara melodia “Sfarsitul nu-i aici”. A murit peste doar cateva zile.
Poate ar trebui sa ma bucur mai mult de lucrurile pe care le am atunci cand le am. Poate le voi da un bobarnac prietenos sosetelor pe care le voi lua azi la munca. Ii voi trage smecher cu ochiul sulului de hartie igienica atunci cand inca e baban si grasut. Imi pup nevasta chiar daca inca doarme si nu va afla niciodata ca am pupat-o azi, in somn. Ii sun pe ai mei sa vad ce mai fac ei azi, duminica, si sa le spun ca abia astept sa ajung saptamana viitoare sa-i vad. Si da, ma bucur foarte mult ca azi, duminica, lucrez. Si fac ce-mi place. Si poate luni imi iau parfumul meu preferat. Pentru ca, nu-i asa, sfarsitul nu-i aici.

Raporteaza abuz de limbaj
e_militaru

533 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 20:06

Oboseala
....o urmarea cum intra la baie, vesela, nestiutoare, voioasa, netrecandu-i prin cap ei ca era ultima data cand se vedeau. Fuma cu gesturi lenese,acum cateva momente se prabusisera unul langa altul pe covor, abia respirand. O auzi cum da drumul jetului de la dus, si si-o inchipui cu parul ud, cu carnea tare, bruna-aramie, cu apa urmarindu-i unduirile trupului, spalandu-se indelung de ceea ce se intamplase...asa facea mereu, si el mereu apreciase treaba asta la ea. Parca nu se spala, parca se innoia, parca voia sa alunge orice urma de pe corpul ala facut pentru pacat. Niciodata nu il lasa sa o priveasca atunci cand era in dus.."Lasa-ma, e ceva intim, nu vreau sa te uiti la mine, o sa ai tot timpul dupa...hai, acum inchide usa". Dupa aproape 4 luni impreuna, tot ce stia despre ea era numele mic...simtea uneori ca ar fi vrut sa stie mai multe..."Ioana, intinsese ea mana cu un gest simplu...sau poti sa-mi spui cum vrei tu" ..."ce nume frumos ai" isi aduse aminte ca mintise pe nerasuflate, gandindu-se cum sa o dezbrace mai repede. "Da?! mie nu-mi place deloc numele meu, ma imbatraneste, parca aud copiii pe drum...tanti Ioana..." "Spui prostii, e un nume frumos, suna romaneste, te reprezinta" baiguise el, incurcat ca-i surprinsese privirea cand ii masura sanii...
Nu-si daduse seama nici atunci, nici acum ce era la ea asa de special incat ajunsese sa fie bolnav daca nu o vedea o zi. Nu se mai putea gandi la nimic cand ea era absenta. De fapt acum, luata hotararea sa nu se mai vada, isi dadea seama ca ea nu fusese niciodata prezenta cu adevarat. Zambi cand isi aduse aminte ca nu voise decat sa se culce cu ea. Lucrurile avansasera, dar nu intr-o directie fireasca. Adica dorinta crestea in el zilnic, insa nu simtea nevoia sa afle mai multe despre ea. "Cu ce te ocupi?" o intrebase odata intr-o doara, intr-una din amiezele toride pe care le petreceau impreuna. "Eu...seduc oameni pentru bani dragule" spusese ea repede. "Nu, serios, cu ce te ocupi?" "Acum ma ocup cu tine," se inlatuise de el, cu un picior iesindu-i de sub cearsaful umed.Iar mai tarziu am sa dorm, daca ai sa ma lasi.Uneori ma obosesti prea tare,si eu trebuie sa fiu mereu in forma, mereu frumoasa.."Dar esti mereu frumoasa, nu stiu cum dracului reusesti, isi aprinsese o tigara gandindu-se ca ar vrea ca femeia aia de langa el sa fie numai a lui, pentru o noapte, sa-i posede sufletul o noapte, si atat. "Hei, strengarule, stii ca nimeni nu ma poate avea" ganguri ea ghicindu-i exact gandurile..."Nu vreau sa te am, vreau sa-ti am sufletul, pe tine te-m avut de mult." "Tu consideri ca daca m-ai manjit toata de tine, de sute de ori, asta ma face a ta? Ha!" ...O auzi cum il striga din baie:"Am un proces, ma insotesti la tribunal?" ..."Deci e avocata..." "Stii bine ca nu pot, dar am sa-ti trimit o masina sa te duca si sa stea dupa tine" ii spuse bucuros ca Ioana nu avea o meserie banala..."Nu de masina aveam nevoie, de tine...dar trimite-o totusi" "Ii simtea absenta undeva in piept, atunci cand nu o vedea, si odata venise intr-o noapte de la Lugoj la Bucuresti ca avea o presimtire rea. Nu se gandea ca l-ar insela, nu avea pretentia asta de la femeile din viata lui, ba chiar il amuzau. El insusi nu fusese niciodata al unei singure femei. Ioana era mult prea desteapta pentru el, nu puteau fi impreuna, se gandise el cand luase in calcul pentru o secunda o posibila relatie intre ei, la inceput. "Ma inebunesc privirile tale, simt ca nu pot sa-ti ascund nimic", ii reprosa el mereu. "De ce simti ca ar trebui sa-mi ascunzi ceva? Stii bine ca nu iti cer sa imi fii credincios, de fapt stii bine ca nu iti cer nimic"...Il enerva asta la ea, indiferenta asta a ei pe care o considera aparenta, si felul drept si limpede de a privi. Cheltuia cu atata usurinta banii incat parea ca nu face parte din lumea asta a oamenilor care strang, care chibzuiesc, care trag linii..."Banii...hmm.." Nu stia nici atunci si nici acum ce a vrut sa spuna cu Hmm, dar suna a lehamite din gura ei. "Ma faci sa ma simt protejata, ma faci sa ma simt de parca as fi centrul universului si nimic rau nu mi s-ar putea intampla...de unde stii tu atatea despre femei?" intrebase circumspecta, dar apoi repede rasese pentru a alunga solemnitatea..Probabil ca ai avut sute..." Se gandi ca iubise odata totusi, demult, tare demult, cu toata puterea pe care ti-o da nelinistea, cu toata pasiunea de care fusese capabil, dar isi daduse seama ca nu erau de ajuns astea ca sa faci ca o femeie sa-ti apartina. Si de atunci incercase sa faca toate femeile sa se indragosteasca de el, ca si cand ar fi vrut sa compensesze ce nu avusese atunci. Si nu era mereu nevoie de iubire in fond, mai degraba de uitare. Da, uitare era ceea ce trebuia sa aibe mereu la el..si cand simtea ca o femeie il atrage mai mult de cateva nopti prin hoteluri sau apartamente inchriate, lasa uitarea sa-si faca treaba. "Mai stai mult in baie Ioana? Trebuie sa ma barbieresc, sa imi fac un dus" "In cateva minute ies, toarna-ti ceva de baut..." Sa bea...bea mereu, incepuse de prin clasa a 10-a, cu votca ieftina ascunsa in buzunarul interior al hainei...Sa bea deci, si isi turna un pahar, aprinzandu-si o alta tigara si dadu drumul catorva rotocoale spre tavan. Tinea agenda ei in mana, agenda pe care o vazu prima data. Se amuza gandindu-se ca trebuia sa aiba o pagina cu "Il iubesc" pe undeva, si spera probabil sa se refere la el...Incepu sa caute acea pagina, dar gasea numai foi cu nume de barbati, cu date insemnate, cu sume...Inseamna ca este contabila, nu avocata...dadea el paginile mai departe, ca in jocul cu "ma iubeste, nu ma iubeste". Ajunse si la numele lui, iar in dreptul acestuia o suma, niste insemnari si data cand s-au cunoscut. Ciudat, gandi el, nu stia sa fie contabila lui, si ce era cu suma aia in dreptul lui? Isi mai turna un pahar, inchise agenda, dadu paharul peste cap, si se imbraca cu miscari automate. Avea o paloare stranie pe chip cand se privi in oglinda...si se gandi ca e de la oboseala excesiva...numele lui, suma.."Seduc oameni pentru bani dragule"...nu se gandise ca vorbise serios, nu voia probabil sa fie asa, acum dupa atatia ani de cand nu mai voise nimic de la femei decat corpul lor...Ironic cum se aranjeaza lucrurile, se gandi el, numarand niste bani pana ajunse la suma stipulata in agenda,si-i lasa intre file,in dreptul numelui sau. Ironic, concluziona tragand usa in spatele lui si respirand usurat. Scoase si el o agenda din buzunar. Era impartita in doua. Prima parte era aproape plina, cu sute de nume..a doua nu avea inca nici un nume. Se sui in masina, scoase un stilou si, pe prima jumatate a agendei, pe cea plina, adauga cu slove mici, strambe, in fuga: Ioana. Privi cu melancolie apoi la numele ei, si-l inchipuise scris cu litere mari, adanci, in a 2-a jumatate a agendei...dar nu. Se uita in oglinda de la parasolar, incerca sa-si alunge paloarea si porni motorul, indepartandu-se in ziua ce incepea. Incepu ploaia, cu picaturi mari, cu picaturi rare, si deschise geamul sa-si racoreasca fruntea...Era sambata. Si-i era somn...

Raporteaza abuz de limbaj
publikm

72 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 19 Aprilie 2009, ora 14:42

Inteligent - destept

- Stateam zilele trecute de vorba cu cativa prieteni si discutam despre diferenta dintre a fi inteligent si destept. Am observat ca foarte multi nu fac diferenta dintre cele doua lucruri.
Chiar si aici pe forum, chiar daca nu comentez foarte mult dar mai citesc. (ceea ce este si merita citit, bine-inteles) Am bagat de seama ca multi ... sau ma rog, unii se considera mult superiori altora doar pentru ca cineva nu ar scrie corect sau ar face dezacorduri.
Altii vorbesc despre ce stiu eu care om de afaceri ca ar fi incult, ca ar fi ignorant ... asta se intampla foarte des ... si cred ca ni se intampla multora, nu-i asa? ...
Ei bine, voi incerca sa va spun cum vad eu lucrurile.
Incep cu a spune un adevar pe care inteleptii n-au obosit sa-l repete de-a lungul anilor:
„Nu iese fum fara foc!”
Asta inseamna ca nu se intampla nimic fara o cauza!
Nimic nu este intamplator cu ce se petrece in ziua de azi. Totul este rezultatul unor cauze. Si nu avem nici un motiv sa credem ca activitatile umane ar face exceptie.
Cu toate acestea, aproape in fiecare zi auzim oameni care isi pun toate necazurile pe seama „ghinionului”, iar succesul altora pe seama „norocului”
Ceea ce vreau sa va spun este ca, in cazul in care ati fi dispusi sa analizati mai atant, ceea ce pare a fi noroc pentru altii ... veti ramane uimiti! ... ceea ce credeti ca a fost noroc peste noapte, cu mult inainte de a aparea ... a fost PREGATIRE, PLANIFICARE, nu se stie cate ESECURI ... IAR pregatire ... IAR planificare ... INVATARE ... GANDIRE ...
Ceea ce v-am spus acum este o constatare de care e bine sa tineti seama. Nu de alta, insa cred ca este mai bine sa nu va irositi forta mentala pentru a descoperi lucruri pentru care ceva NU va merge ... este mult mai important sa descoperiti motivele pentru care puteti reusi.
Am citit cateva intamplari despre oameni ... oameni care acum sunt unanim recunoscuti ca oameni de exceptie, oameni de o inteligenta sclipitoare si cu realizari deosebite ... chiar daca in timpul lor erau multi care ii contestau.
Se spune ca marele om de stiinta Einstein a fost odata intrebat: „cate picioare are o mila?” Raspunsul sau a fost:
„ Nu stiu. De ce sa-mi obosesc creierul cu lucruri pe care le pot gasi oricand in orice carte cu tabele de date?”
O alta intamplare este despre Henry Ford. Se spune ca odata a fost implicat intr-un proces impotriva unui ziar care a zis despre el ca este ignorant. Dupa cum stiti, cu toate realizarile sale impresionante, ca si scoala, Henry Ford avea doar cateva clase primare. Iar cand i s-a spus ca este ignorant, el a replicat: „Dovediti-o!”
Astfel ca ziarul i-a pus zeci de intrebari simple, ca:
„- Cand a avul loc razboiul de secesiune?”
„- Cine a fost Benedict Arnold?” ... si multe altele.
Asa cum va asteptati, Ford nu a putut raspunde la MAJORITATEA intrebarilor. In cele din urma, exasperat, el a spus:
„- Nu stiu raspunsul la aceste intrebari, dar nu mi-ar lua decat cinci minute sa gasesc pe cineva sa va raspunda.”

As fi curios ce intelegeti din aceste intamplari ... ce concluzie trageti?

Si ca sa nu puteti spune ca nu va dau si concluziile pe care le-am tras eu ... acestea sunt:
(Concluzia mea ar fi ca valoarea unui om, (aici ma refer la valoarea de a fi un conducator, un organizator ... un lider.), deci valoarea unui om nu este data neaparat de cate cunostinte a acumulatat intr-un domeniu sau altul.
Sigur ... cultura sau cultura generala nu este ceva pe care s-o ignoram total, insa acestea reprezinta lucruri pe care le putem invata.
Am certitudinea ca este mult mai important MODUL in care gandim.
Eram odata cu un om de afaceri ... despre care nu pot spune ca era foarte cult, iar la un interviu pentru un post cheie de conducere in firma lui trebuia sa aleaga dintre doua persoane. Unul era un fel de „stiu tot” ... era ca o enciclopedie. Celalalt era un om cu initiativa, deschis la minte care verifica si incerca orice idee care ii aparea. Indiferent ca era ideea lui sau o auzea de la altii.
Cred ca va este clar care a fost ales de respectivul om de afaceri, insa mi-a pus o intrebare:
- Ce crezi, cat valoreaza pentru mine ... (si a spus numele celui care era „stie tot”)?
- ... Stiu eu? ... Cat? Am intrebat eu.
- Vreo cinci milioane, mi-a raspuns. (cinci milioane vechi). Nu, nu ... nu ma intege gresit. Nu cinci milioane pe luna. Cinci milioane o singura data! ... Cu banii aia imi cumpar un set de enciclopedii in care am absolut tot ceea ce stie ala.)
Multi isi pun intrebarea de ce nu sunt EI cei avansati in anumite posturi, care cred ca li se cuvin, pentru ca au mai multa vechime, ca au mai multe cunostinte poate.
In final, concluzia mea este ca un om inteligent este un om deschis. (Cineva a spus ca mintea noastra poate fi asemuita cu o parasuta. Si una si cealalta functioneza doar daca se deschid.)
Ce face un om deschis la minte? ...
Asculta! ... Asculta, nu trage concluzii pripite, bazate pe prejudecati, si VERIFICA! ... Cum verifica? ... Incearcand.
Un om destept are cunostinte specifice. Cunostintele le poti obtine daca inveti ... sau le poti cumpara.
Nu neaparat un om destept este si inteligent.
Nu neaparat un om destept este si deschis. Poti fi foarte destept intr-un domeniu sau chiar mai multe domenii si sa nu fii deschis la minte.
Insa in om inteligent este intotdeauna deschis la minte.
Daca ceea ce am scris vi se pare logic ... ce credeti ca este mai important? ... Sa fii inteligent sau destept? ...
Ganditi-va ce s-ar intampla daca un om destept ar fi deschis la minte? ... Cred ca nimic nu l-ar putea opri sa realizeze orice si-ar propune! ...


Raporteaza abuz de limbaj
Cine vrea sa realizeze ceva cauta mijloace ... cine nu - cauta scuze! ...
Wecktor

23 mesaje
Membru din: 1/03/2009
Oras: Iasi

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 12:05


Era o zi semi-insorita, semi-ploioasa, semi-vantoasa, semi-calda si semi-rece in Dublin iar io am primit un link despre Jameson Dublin International Film Festival. Asadar si prin urmare, ‘A fost sau n-a fost’ (in engleza ‘12:08 East of Bucharest’), la a carui premiera am fost in Iasi (multumim inca o data, pe aceasta cale, profesoarei 3 care a facut revelionul la Busteni… :D), urma sa ruleze intr-o seara de vineri la festivalul de care am pomenit mai sus.

Asa se face ca l-am mai vazut o data si am gustat din plin romaneasca-romaneasca si nu romaneasca-englezeasca (subtitrata adica, si care in nici un caz nu a surprins asa cum au surprins replicile, urechile de la mama). Ca sa nu mai spun de imagini… si bucurii de stari sau stari de bucurii.

La ce a ras sala? La descoperirea misterului cautarii dictionarului de mitologie, de catre Jderescu (realizator de emisiuni ‘teve’ - si apropos de nume, cum sa traduci vorbitorilor de engleza numele asta? ): pentru a face o introducere ‘inteligenta’ in subiectul emisiunii ‘Problema zilei’, din 22 decembrie 2005, emisiune in care urma sa se afle daca a fost sau nu a fost revolutie in orasul acela la est de Bucuresti (care fie vorba intre noi, e oleaca la nord-est - cine o fost, stie) – vezi pagina 71 din scenariul filmului. :D

Nu mai scriu decat ca filmul a fost programat seara (ceea ce insemna ca organizatorii l-au pus in top), ca sala a fost aproape plina, ca aici, in timpul filmului nu se vorbeste la telefoane mobile si… mai ales, ca m-a bucurat tare mult re-vizionarea.

Foarte frumos, foarte frumos!

(am terminat compunerea. acum mergeti sa cititi ce compunere s-a mai scris, despre acelasi film, in comunitatea ‘Descult’ si poate va uitati si la trailer)

Raporteaza abuz de limbaj
Junkie_yuppy

5 mesaje
Membru din: 22/11/2007
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 12:11

Ma uit asa in jurul meu ...probabil cunosti figura omului indiferent dar uimit, in fine daca nu o cunosti inseamna ca nu cunosti prea multe persoane ce se pot regasi in ziare la caricatura zilei. Indiferenta genereaza indiferenta, suntem bolnavi de indiferenta, suntem plini de banalitate si de ura. Ne preocupa lucrurile marunte, ne place sa iesim in evidenta si uitam lucrurile importante si anume sa ne implicam.
Indiferenta altora are de cele mai multe ori repercursiuni asupra ta pentru ca exista o lege nescrisa de a te increde in omul care e in masura sa-ti ofere un serviciu de cele mai multe ori cotra cost desigur pentru ca altfel nu se creaza legatura intre client si ofertant ....si apoi primesti palme pana te trezesti si-ti dai seama ca daca nu e indiferenta atunci sigur e hotie....te simti anihilat.
Nu ma tem de indiferenta altora dar ma tem de calmul meu exterior si implozia mea psihica. Am fost atat de revoltat incat ma plictisisem de mine acu sunt atat de plictisit incat mi-e teama de rutina. Da de ce m-as teme de rutina tinand cont ca rutina ne este impusa? Suntem idoctrinati cu rutina de cand ne nastem; privim rutina parintilor nostrii, apoi scoala e deja spalare de creier, dupa ce facem 18 ani avem dreptu la vot ,o onoare pentru ca avem puterea sa ne alegem viitorul...ce ma? ajunge cu glumele proaste marim salarii aia facem. Si uite asa realizam, daca o sa realizam vreodata ca i-am servit pe toti sau pe nimeni. Ori cum am fi facut-o tot din indiferenta am facut-o.

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Membru din: 13/02/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 12:18

Prima Comunitate De Creºtini Din Europa. - Watch more funny videos here Prima Comunitate De Creºtini Din Europa. - Watch more funny videos here

Raporteaza abuz de limbaj
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Greenie

4535 mesaje
Membru din: 13/04/2009
Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 23:51

LUMEEEEE, nu mai are nimeni compuneri????????
nu vrea nimeni absinth-ul lui Harlequin?????

off.... povesti de dupa Paste asa ...

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

20 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 23:01

Imagineaza-ti ca ai o masina de 50.000 de euro, vezi un grup de gagici si vrei sa le impresionezi. Accelerezi, ai 150 km/h, tu "esti cel mai tare", fetele alea s-au udat din cap pana in picioare, dintr-o data pierzi controlul si dai peste 2 tineri proaspeti casatoriti/un copil nevinovat/o viitoare mamica ce asteapta cu nerabdare sa-si tina bebelusul in brate etc. Probabil vei spune "nu am vrut!","Doamne iarta-ma!" si chiar daca nu vei avea constiinta impacata vei trai in continuare.

Acum incearca sa-ti imaginezi ca tu esti locul acelor persoana si cineva cu o masina tare si scumpa, avand 150 km/h, pierde controlul masinii si se indreapta spre tine. Ce simti? Daca ai putea pune pauza, ce i-ai spune soferului?

STOP ACCIDENTELOR! NEATENTIA COSTA! VITEZA UCIDE!

Raporteaza abuz de limbaj
Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului subiect liber cea mai frumoasa "compunere"
Mergi la: