Info
x
...preotie=virginitate...so?
|
Fosta membra 9am.ro 7 mesaje Membru din: 22/11/2007 |
Postat pe: 1 Septembrie 2008, ora 18:12
...Dragilor...am o intrebare pentru voi..mai bine o dilema...se spune ca nu e normal sa astepti mult...ca sa-ti incepi viata sexuala...mai ales in cazul baietilor...insa stau si ma intreb cum e cu cei care aleg sa devina preoti...cam pe la 24-25 de ani termina facultatea....stiu ca ei tr sa se casatoreasca virgini...lamuriti-ma voi...
Raporteaza abuz de limbaj |
|
ankiss_01 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bacau |
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 15:00
nu te obliga nimeni sa te casatoresti virgin daca vrei sa fii preot, sa zicem k asa era inainte dar akm....fiecare face ce vrea;) si mai e o chestie...casnicia cu un preot tine o viata intreaga..nu?asa stie toata lumea,crezi k, dak el se casatoreste virgin si descopera k nu se potriveste cu sotia la pat casnicia va merge? nu prea cred;) parerea mea e....sa vezi dak te potrivesti cu pers de lg tn in orice inainte sa faci pasul cel mare nu dupa :D
p.s. eu sunt cu un studemt la teologie de 1an si 8luni,ne gandim sa ne si casatorim mai trz,asta pt k ne completam fff bn unul pe altu :D |
|
aresz1590 3 mesaje Membru din: 22/11/2007 Oras: Arad |
Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 09:08
da pe unde ai scoso pe asta cu casnicia cu un preot dureaza o viatza ..de exemplu unchiul meu este preot si a avut un divort, si sa recasatorit cu una mai mica ca ficasa .. si tot preot ii nu a fo dat afara de la biserica..deci nu prostitzi lumea pe forumuri vb doar de ce suntetzi siguri..a casa de piatra..;);)
|
|
Fosta membra 9am.ro 7 mesaje Membru din: 22/11/2007 |
Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 21:25
...Hei..Salutare...ce am intrebat eu si ce ati inteles voi..diferenta mare...stiu ca unii din ei se dedica total..unii o privesc ca pe o meserie ca oricare alta..eu va intrebam dc e normal pt cei care sunt abstinenti...e normal sa reziste atat...???...e sanatos?...asta intrebam...
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 27 Noiembrie 2008, ora 18:39
E normal, e sanatos, e frumos. Poate omul sa faca ce-o vrea. Nu ne intereseaza decat ce zice popa.
In plus, preotii nu trebuie sa fie abstinenti. Bolile cu transmitere sexuala sunt date de sex, nu de lipsa lui. Adenomul de prostata e dat de abuzul de sex cu partenere/arteneri multiple/multipli. Lipsa sexului nu da decat fibrom uterin si nu cred ca vorbeati de maici aici. Chinezii recomanda sex fara orgasm barbatilor. Deci.. nu patesti nimic daca nu faci sex. Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am047754 2954 mesaje Membru din: 15/05/2009 |
Postat pe: 7 Decembrie 2008, ora 23:45
poate sunt hommo...poate se ft in biserica dupa altar de nu stiu ce e cu ei sau stii u cand vin enoriasele si satu cu capul in poala poate face omu si el o treaba cu aia...ai pacatutit fata mea ...nu raspunde,,,,capu sus,jos...bv ai invatat miscarea...poate nu-s asa virgini cum par?:P
|
|
game-boy 20 mesaje Membru din: 22/11/2007 |
Postat pe: 8 Decembrie 2008, ora 04:54
De la: dasca777, la data 2008-12-07 23:45:57poate sunt hommo...poate se ft in biserica dupa altar de nu stiu ce e cu ei sau stii u cand vin enoriasele si satu cu capul in poala poate face omu si el o treaba cu aia...ai pacatutit fata mea ...nu raspunde,,,,capu sus,jos...bv ai invatat miscarea...poate nu-s asa virgini cum par?:P offf mai dasca ma gandesc sa nu te auda CEL de SUS...Regula de aur nu se mai aplica de foarte mult timp...sa te pastrezi pana in momentul in care te vei casatori ...sau in cazul de fata pana in momentul in care vei deveni preot.in ziua de azi si din foarte multe intamplari relatate de fratele meu ,tin sa lamuresc aceasta problema cat mai usor cu putinta: - tineretul care alege acest drum..are aceiasi mentalitate si gandire in privinta sexului ca oricare alt tanar de seama lui,poftele trupesti ,chiar dk din anumite cauze(numarul foarte mare de ore petrecute in biserica,la seminare,sau facultati ale teologiei)sunt si vor exista mereu...prea putine cazuri vei auzi in care un tanar student la teologie se pastraza pentru acea zi magica in care va impusca mai multi iepuri dintr-un foc!!Am avut placerea de a intalni si de a iesi in oras la o bere cu niste prieteni de-ai fratelui meu...(toti studenti la teologie)mai mare mi-a fost mirarea cand incepeau sa atinga subiecte legate de femei,lucruri pe care le faceau in relatiile pe care le aveau in acel moment cu partenerele lor...sau remarci aduse asupra chelneritelor e.t.c dar in fond,indiferent de drumul pe care l-ar alege ei,sau de felul in care isi vor trai viata pana in momentul in care vor ajunge ``propovaduitori ai Cuvantului lui Dumnezeu`` este strict doar problema lor. everybody has a life no?live`fast!!
|
Sonyk0 75 mesaje Membru din: 30/11/2008 Oras: Resita |
Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 09:10
Un preot este un angajat al bisericii, putini sunt aceia care se dedica cu adevarat.Inainte preotii care divortau erau dati afara, acum...nu mai conteaza. Stiti cum se spune sa faci ce zice popa nu ce face popa.
Lumea in loc sa evolueze se strica tot mai rau. Eu de aceea nu am incredere in slujitorii bisericii.
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 1414 mesaje Membru din: 5/12/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 01:18
De la: BonnieBon, la data 2008-09-01 18:12:07...Dragilor...am o intrebare pentru voi..mai bine o dilema...se spune ca nu e normal sa astepti mult...ca sa-ti incepi viata sexuala...mai ales in cazul baietilor...insa stau si ma intreb cum e cu cei care aleg sa devina preoti...cam pe la 24-25 de ani termina facultatea....stiu ca ei tr sa se casatoreasca virgini...lamuriti-ma voi... Dar de unde stii tu ca se casatoresc virgini ?! Ai auzit de vorba aia "hotul neprins, negustor cinstit".Stii dupa ce vezi cazuri de preacurvit si poponareala la TV cu mai "sfintii" reprezentanti ai bisericii te pune pe ganduri nu ?!Nu ca aveam vreo parere mai buna inainte dar acum chiar nu imi mai vine sa cred. Am avut placerea sa intalnesc un preot din "generatia noastra" care tragea la tigara de zori si cand l-am intrebat : ma tu ce faci cu lucratura diavolului in gura (la misto desigur) el mi-a zis : E o slujba ca oricare alta cand sunt la serviciu sunt dedicat cand sunt in timpul liber e treaba mea ce fac.
Raporteaza abuz de limbaj
Neclaritati, dubii, relatii interumane, lipsa de comunicare, zbucium interior. Same shit everyday...
|
|
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 01:38
ati vazut filmul mihai viteazul?...mihai ii zicea popei..popo...poate popii sunt popo:d
|
ceauynu 7 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 06:34
|
Fosta membra 9am.ro 51 mesaje Membru din: 22/11/2007 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 17:13
Hristos ne-a chemat la un mod de viata nu la un cult.Motivatia ptr care nu e bine sa "facem sex" inainte de casatorie este ca prin relatii intime partenerii (hetero), se implinesc, se apropie... mai mult unul de celelalt. Ori cum poti sa te apropii de cineva cu care de fapt te trezesti dupa, o luna, doua, doi ani, ca nu ai in clin si in maneca. Asta este scopul ptr. care nu trebuie sa incepi relatiile intime inainte de casatorie. Ptr. a putea fi un intreg real cu persoana pe care o iubesti...... Sper ca m-am facut inteles.
|
Postat pe: 19 Decembrie 2008, ora 20:19
De la: Kraftwerk, la data 2008-12-17 17:13:13Hristos ne-a chemat la un mod de viata nu la un cult.Motivatia ptr care nu e bine sa "facem sex" inainte de casatorie este ca prin relatii intime partenerii (hetero), se implinesc, se apropie... mai mult unul de celelalt. Ori cum poti sa te apropii de cineva cu care de fapt te trezesti dupa, o luna, doua, doi ani, ca nu ai in clin si in maneca. Asta este scopul ptr. care nu trebuie sa incepi relatiile intime inainte de casatorie. Ptr. a putea fi un intreg real cu persoana pe care o iubesti...... Sper ca m-am facut inteles. sincer ma sperii...adik u ai fost virgin pana te-ai casatorit?...esti casatorit?mai esti virgin?...sunt n vagab in lumea asta cum sa fii virgin pana te casatoresti...nu se poate,,,te apropii de persoana iubite,ne-iubita(vagab)...si o fti de ii sar capacele..si dupa aia...somn..inainte o tigara si o bere si gata...auzi virgini pana te casat...
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 25 Decembrie 2008, ora 07:54
de handel sub.
|
|
sebi_steaua86 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 23:02
Sunt perfect sanatosi. Un mare filozof spunea ca cel mai bine inveti si ascumulezi cunostinte atunci cand duci o viata de abstinenta totala din punct de vedere sexual si nu numai.
Al doilea lucru pe care vreau sa il spun este ca ar fi normal ca toti tineri sa isi pastreze virginitatea pana dupa taina casatoriei, dar putini o fac. Ciudat ca tocmai studentii teologi nu o fac, dar ne vede Dumnezeu pe toti. Si hai sa nu mai judecam |
|
player_22_br 80 mesaje Membru din: 22/11/2007 |
Postat pe: 8 Mai 2009, ora 10:14
apropo de preoti si preotie...am un prieten care e preot in timpul slujbei...sot cand e acasa...si golan cand e cu noi...mergem la femei...bem...ne distram...se comporta ca orice barbat...
ce vreau sa scot in evidenta e ca preotul e un om ca oricare altul...singura diferenta e ca de preot asculti mai mult decat de politist de ex...asta e avantajul lui...in rest...e la fel ca mine...ca tine...aceleasi pofte are..aceleasi vicii...aceleasi greseli le face... ca sunt si cazuri in care se dedica doar bisericii si se considera vreun sfant...asta e problema lui...dar toata lumea ar trebui sa stie ca ultimu sfant a murit demult... si inca ceva...la catolici e obligatoriu sa ca barbat sa fie virgin...ca sa ajunga preot si daca divorteaza e dat afara din parohie...asa am auzit... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 22546 mesaje Membru din: 8/10/2008 Oras: Craiova |
Postat pe: 8 Mai 2009, ora 10:17
De la: player_22_br, la data 2009-05-08 10:14:54apropo de preoti si preotie...am un prieten care e preot in timpul slujbei...sot cand e acasa...si golan cand e cu noi...mergem la femei...bem...ne distram...se comporta ca orice barbat... La catolici preotilor le este interzisa casatoria. Divortul in cadrul ritului catolic este interzis, dar si acesta e permis cu aprobare de la papa. Raporteaza abuz de limbaj
www.nixservers.ro - Gazduire web / VPS / servere dedicate
|
|
Fosta membra 9am.ro 1972 mesaje Membru din: 4/12/2007 |
Postat pe: 8 Mai 2009, ora 10:23
De la: player_22_br, la data 2009-05-08 10:14:54apropo de preoti si preotie...am un prieten care e preot in timpul slujbei...sot cand e acasa...si golan cand e cu noi...mergem la femei...bem...ne distram...se comporta ca orice barbat... Sa fii preot si sa mergi la femei ... este adevarat ca sunt oameni, dar......... haos
"Niciodatã nu putem judeca viaþa celorlaþi, pentru cã fiecare îºi cunoaºte propria durere ºi renunþare. Una este sã crezi cã eºti pe drumul cel bun ºi alta e sã crezi cã drumul tãu e unic"
|
|
player_22_br 80 mesaje Membru din: 22/11/2007 |
Postat pe: 8 Mai 2009, ora 15:43
La catolici preotilor le este interzisa casatoria.
Divortul in cadrul ritului catolic este interzis, dar si acesta e permis cu aprobare de la papa e destul de nedrept...dar asta e...bn ca nu sunt catolic...si bn ca nu am niciun gand spre preotie...:)) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 3 mesaje Membru din: 22/05/2009 |
Postat pe: 23 Mai 2009, ora 10:16
Cine esti tu cu adevarat ?
|
Martre 33 mesaje Membru din: 22/11/2007 Oras: Constanta |
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 19:51
Si preotul este om, deci supus greselii: care da cu piatra???????
|
Fosta membra 9am.ro 58 mesaje Membru din: 6/07/2009 |
Postat pe: 26 Iulie 2009, ora 12:53
bai dar acum ati ajuns sa purtati grija(barfa) de preoti?la urma urmei sunt oameni k si noi plini de slabiciuni si ispititi de trup,de lume si de diavol,iar voi sa nu uitati k judecata este a lui Dumnezeu si cine nu a gresit niciodata cu nimik in fata lui D-zeu sa dea primul cu piatra in ei
Dracula
|
|
b1onddyy 17 mesaje Membru din: 9/02/2009 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 23:59
inteligent raspuns,Dumnezeu e peste tot si nu cred ca preotul e cel care ne deschde calea spre credinta.Credinta e in noi....si singuri dam socoteala pentru pacatele noastre!!!!
|
Greenie 4535 mesaje Membru din: 13/04/2009 |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 00:01
De la: yuppy004783, la data 2009-09-06 23:59:18inteligent raspuns,Dumnezeu e peste tot si nu cred ca preotul e cel care ne deschde calea spre credinta.Credinta e in noi....si singuri dam socoteala pentru pacatele noastre!!!! Spunea asta, cineva care e intinsa pe jos, pe covor, intr-o pozitie plina de credinta, asa-i? Hura atunci!
|
mihaidanqkd 47 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 24 Septembrie 2009, ora 08:54
Pentru cel care duce o viata spirituala, duhovniceasca este mult mai usor sa practice abstinenta mai ales daca nu si-a inceput viata sexuala. (Din pacate, foarte putini din cei care fac teologia duc o viata cu adevarat duhovniceasca.) Cat despre potrivirea sau nepotrivirea la pat… daca exista dragoste adevarata si nu doar pasiune exista si potrivire. Daca sufletele voastre se potrivesc si se ating reciproc nu vad de ce corpul fizic ar fi o bariera… Evident ca sunt si cazuri exceptionale cand el o are de 30 iar ea este prea mica… dar va intreb.. 30 este o dimensiune normala? Cei care nu vad padurea din cauza copacilor mai devreme sau mai tarziu vor fi dezamagiti in relatii… daca nu exista ceva profound care sa va lege… veti purta aceasta nemultumire tot restul vietii.
Oricum cel care duce o viata cu adevarat duhovniceasca simte la un moment dat ca si aceasta pofta care legata de sex nu este foarte ok… si cu cat primeste mai multa “Lumina” cu atat mai putin va simti dorinta de a face sex. In aceste vremuri in care moralitatea este la un nivel foarte coborat, ca sa nu spun ca tinde catre 0… nu este de mirare ca unii preoti au uitat de misiunea lor si privesc preotia ca pe un simplu job ca oricare altul… ca sa nu ii mai mentionez pe ceilalti care se mai si recasatoresc… din pacate acestia exista si toti astia ii smintesc pe cei din jur… de aceea unii dintre noi suntem tentati sa consideram ca preotii sunt doar niste simpli oameni… dar nu e asa. In trecut ei reprezentau un model pentru oameni demonstrand ca se poate… Erau cei care aveau puterea sa-i inatreasca pe oameni in credinta… Lucrurile “demodate” sunt mai sanatoase decat cele din zilele noastre. Asa ca daca ai avut sansa sa-ti pastrezi puritatea ai grija de ea… odata ce ai deschis usa catre o viata sexuala nu mai poti sa te intorci in cel/cea care ai fost… este foarte important ca aceasta sa se petreaca cu persoana pe care o iubesti cu adevarat si este foarte bine ca aceasta sa fie sotia/sotul. Trebuie sa-ti evaluezi partenerul din cu totul alte considerente si mai putin cele legate de sex. Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am145217 5 mesaje Membru din: 21/10/2009 |
Postat pe: 5 Noiembrie 2009, ora 17:10
sall....
dar eu nu inteleg un lucru,de ce viitorii preoti trb sa se casatoreasca ca sa poata sa se apuce de meseria asta probabil tu trb sa stii dak unchiul tau este preot.... dar mie nu mi se pare normal poate omu vrea sa mai stea sa nu se insoare..dar sa-si practice meseria dorita...:D Raporteaza abuz de limbaj |
|
bogdanbotosani 46 mesaje Membru din: 22/11/2007 Oras: Botosani |
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 11:29
dupa toate scandalurile de la Tv ,cu preoti si ce fac ei , nu mai am nici o incredere in preoti , ce zic eu ascult , dar ei ca persoana sunt 0
|
icelex10 10 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 23 Februarie 2010, ora 01:43
De la: BonnieBon, la data 2008-09-01 18:12:07...Dragilor...am o intrebare pentru voi..mai bine o dilema...se spune ca nu e normal sa astepti mult...ca sa-ti incepi viata sexuala...mai ales in cazul baietilor...insa stau si ma intreb cum e cu cei care aleg sa devina preoti...cam pe la 24-25 de ani termina facultatea....stiu ca ei tr sa se casatoreasca virgini...lamuriti-ma voi... In Biblie scrie ca oricine , deci nimeni nu face exceptie de la regula asta dar faptul ca nu o respecta nimeni nui face pe preoti mai diferiti , oricine trebuie sa fie abstinent pana la casatorie si abia dupa sa aiba parte , si doar de sotia lui deci ca esti fata sau baiat faci sex inainte ii considerat pacat , si chiar pacat de moarte adica ...naspa rau de tot. Raporteaza abuz de limbaj
www.smirna.ro
|
|
neluz 36 mesaje Membru din: 14/11/2007 |
Postat pe: 24 Februarie 2010, ora 09:30
da interesant subiect!
dar in viata asta totul este relativ!Si preotul spune sa faci ce zice el , nu ce face el!!!! Visavis de cei de la teologie, sa nu uitam ca si ei si toti cei care imbraca haine Monahale sunt tot oameni!!!! deci nevoi, necesitati, simturi, trairi etc, etc!!!! toate bune !pa,pa Raporteaza abuz de limbaj |
|
cojocaru_dorinionut 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 25 Februarie 2010, ora 12:55
referitor la ce ai intrebat tu,e o singura problema...nu el trebuie sa fie virgin ciea trebuie sa fie virgina,si daca nu este credema ca nu vine nimeni sa ii controleze.Totul tine de un juramant facut de preot in fata prea sfintitului,si majoritatea raspund...stiti voi cum k virginele sunt pe cale de disparitie.:))
Have fun Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

Lumea in loc sa evolueze se strica tot mai rau. Eu de aceea nu am incredere in slujitorii bisericii.
Ai auzit de vorba aia "hotul neprins, negustor cinstit".
?!
si cand l-am intrebat : ma tu ce faci cu lucratura diavolului
... este adevarat ca sunt oameni, dar......... haos