back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Interzicerea etnobotanicelor: pro sau contra?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 >> Sari la pagina:

9am210039

6 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 19:48

Despre ce etnobotanice este vorba, spuneti-le DROGURI , care guvernantii nostri " alesi " , vor sa fie legalizate , ca doar este afacerea lor si sunt asa de saraci , ca in felul asta mai scot si ei un ban de mancare .Ei s-au gandit foarte bine la cat de '' educat este majoritatea tineretului '' si impactul pe care il are asupra acestuia , aceste asa zise - etnobotanice- .Cum pot ei [ alesii nostri ] sa puna in aceiasi lista , etnobotanicele cu plantele medicinale. Este o absurditate pentru toata lumea acest lucru dar nu este si pentru cei interesati direct in aceasta afacere . Poate de aici vine si sloganul =SA TRAITI BINE=. stiu ei ce stiu. Pentru binele acestei societati , sa spunem NU hotarat , legalizarii consumului acestor etnobotanice.

Raporteaza abuz de limbaj
Mihai
dona2000

2 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 20:08

Sa fie interzise in totalitate atat comercializarea sub orice forma(magazin,internet,colt de strada etc.) cat si consumul,la fel cum sunt interzise celelalte droguri de mare risc,pentru ca se vede ca rezultatele sunt la fel de grave.Si fara ele suntem un popor bolnav ca sa nu spun muribund.

lyly

500 mesaje
Oras: Petrosani

Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 20:09

STOP COMERCIALIZARII ETNOBOTANICELOR !

STOP RISCULUI UNEI GENERATII DEPENDENTE DE DROGURI !

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 20:32

FITI F ATENTI CA S-A ASOCIAT TERMENUL DE ETNO SI BOTANICE, CU DROGURILE. IN ACELE PLICULETE SINT SUBSTANTE CHIMIC PURE IN AMESTEC CU MACERATE DE PLANTE. PLANTELE NU DAU DEPENDENTA CI SUBSTANTELE DROGURI PURE.
PROBABIL SE VOR INTERZICE UNELE PLANTE F IMPORTANTE DIN CATEGORIA CELOR MEDICINALE, IAR CEI CE COMERCIALIZEAZA DROGURI, LE VOR VINDE LA COLT DE STRADA. MAI DEPARTE, CELOR SLABI DE INGER.

INFORMAREA TINERILOR ESTE CHEIA. SI INTERZICEREA FABRICARII SUBSTANTELOR CHIMIC PURE, DECIT SUB CONTROL DE SPECIALITATE. NU PLANTELE MEDICINALE.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
cojocaru_liliana2003

1 mesaj
Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 20:34

OPRITI ACESTE OTRAVURI CARE OMOARA ACESTI INGERI NEVINOVATI , COPIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

horvathpaulemanuel

2 mesaje

Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 20:39

Este bine ca se vorbeste despre acest subiect. Ne intereseaza pe absolut toti, inclusiv pe cei de la guvernare si pe cei din aparatul de control.
Personal, nu sunt de acord cu interzicerea substantelor cu efect halucinogen. De ce? Pentru ca pur si simplu aceste substante au fost prezente de multi ani. Acum se incearca aplicarea unei presiuni pentru a opri consumul doar pentru ca multi oameni au parte de o calitate a vietii foar slaba.
Cand ai un trai indecent, cand nu iti poti asigura supravietuirea pentru macar cateva zile, incepi sa o iei razna, nu te mai intereseaza toate aspectele vietii, intri in conflict cu ceilalti. Nu te mai intereseaza educatia ta si/sau a copiilor tai. Prin urmare, cei care inca nu au discernamant nu stiu sa gandeasca pentru ei. Nu stiu ce inseamna "mi se face rau si o sa mor". ei stiu ca... haide mah, ca le fumam, am prieteni care au fumat iarba de pe jos...
O si mai mare problema o reprezinta combinarea substantelor halucinogene cu alcoolul sau cu medicamente, aparitia reactiilor adverse grave fiind sigura, in acest caz.

Ideea este ca ar trebui educata persoana care doreste sa consume.
Consumatorul de substante trebuie sa stie ca (nu) are voie sa consume, sa combine, sa vanda mai departe, sa ransporte, sa le foloseasca in locuri publice.
Vanzatorul si producatorul sau importatorul trebuie sa stie ca periodic trebuie sa se prezinte la un centru de testare a substantelor, ca trebuie sa primeasca periodic licenta de a vinde/produce acele substante, ca substantele trebuie sa coincida cu prospectul...
Si asa mai departe.
Parlamentul ar fi trebuit pana acum sa stie ca nu interzicerea opreste consumul de etnobotanice, si educarea si amendarea celui care consuma/produce/vinde.
Crearea unor legi in favoarea consumatorilor, dar si pentru sanctionarea consumatorilor ce nu respecta anumite reguli.
Spre exemplu: de ce sa platim toti cei care cotizam la sistemul de sanatate pentru prostia unui om, trecut de 18 ani, care a ales sa fumeze cu prietenii sau mai stie ce? Nu, sa fie tratat, dar sa i se aduca la cunostiinta ca trebuie sa plateasca pentru serviciile acelea, deoarece contractul lui de sanatate nu prevede consumul de droguri.
De asemenea, vanzarea catre minori sa nu inchida magazinul respectiv... ci sa-i sanctioneze pe patroni/vanzatori foarte dur.
Iarasi, consumul pe strada/in spatii publice sa fie interzis si sa fie sanctionat cu amenda care creste exponential!
Deci, solutii exista... si ar fi adus si incasari la bugetul de stat.
Dar nu cred ca suntem indeajuns de civilizati.

In concluzie, Nu sunt de acord cu interzicerea substantelor halucinogene,
Si sunt Pro legalizarii drogurilor usoare, a prostitutie si multor altor lucruri interzise...
Insa si sanctiunile sa fie de 10 ori mai dure, si sa se si aplice!

9am035912

1 mesaj
Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 20:40

CE A MAI RAMAS DIN NOI...

Am avut cunostinte care au fost pe heroina 12 ani iar dupa ce au aparut legalele si a inceput sa bage nu a mai trait nici macar un an de zile.

Cunosc persoana care i-a zis dr. ca decat sa bage o luna legale mai bine baga 6 luni heroina deci intelegeti cat de grava e situatia !!!!!!!!!!

NU mai esti coerent
NU mai ai dictie
NU mai esti bun in ceea ce faci
NU mai poti sa F_ _ i pe el doar dupa efect
NU mai ai functiile bune
NU va mai zic cate sunt...

NU MAI BAGATI LEGALE

VREAU CA CEI CARE LE-A BAGAT PE PIATA SA BAGE SI EI SAU FAMILIA LOR SI
TOTI PE CARE II IUBESC SA SUFERE PE LANGA EL SA VREA EI SA LE INCHIDA NENOROCITII nenorocesc viitorul tari dupa ce ca nu avem viitor GUVERNUL ne-a pus cruce la cap . NU le pasa de maicutzle care plang vazandusi florile vieti zacand in balti de sange sau in acel costum de lemne sub pamant, cum doamne sa fi tata si sa iti vezi baiatul ( toata puterea unui tata) ingropat

VINO DOAMNE SA VEZI CE A MAI RAMAS DIN NOI....

horvathpaulemanuel

2 mesaje

Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 20:41

Eu cred ca nu stii ce inseamna sa fii dependent.
Si daca stii, ar trebui sa intelegi ca dependenta afecteaza toate domeniile.
Internet, mancare, bautura, muzica, sex, droguri...

Deci sa stii ca si plantele creaza dependenta!

9am042210

1 mesaj
Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 21:57

Clar...Interzise...mare porcarie cu ele...distrug vietile!!!!!

9am187373

1 mesaj
Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 22:34

Toti stim foarte bine ca substantele etnobotanice sunt droguri. Sunt droguri care ucid, chiar daca unora le convine sa le spuna "usoare". Bine ca se lupta contra fumatului ! Tutunul ce este oare ? O vietate ? Un fruct ? Sau o planta cu talent de ucigas ? Dar o singura tigara nu a ucis pe nimeni, pe cand o singura doza de etnobotanice a ucis !! Intrebati parintii care plang si acum ! dar nu pasa nimanui, atat timp cat asemenea vanzare aduce profit cuiva !
Se spune : nu consumati E-uri , sunt cancerigene ! Iar ele exista in aproape in tot ce cumparam copiilor nostri ! Se spune : atentie, benzoatul de sodiu e cancerigen, e pe lista substantelor interzise ! iar aceasta substanta o dam cu lingurita copiilor nostri prin siropurile de tuse de la farmacie !
Noi suntem de vina . Ar trebui sa fim mai hotarati cand spunem NU . Sa avem putere de convingere asupra copiilor nostri . Pana atunci insa , atat timp cat "terenul" e fragil, ar trebui sa-i ajutam prin inchiderea acestor centre de vanzare, prin interzicerea comercializarii acestor substante. Usoare sau grele, sunt DROGURI ! Dau dependenta ! Si voi le legiferati ??

remember303

6 mesaje
Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 22:41

Aceste ierburi ale satanei sunt speculate de politicieni bolnavi care pentru putere folosesc orice mijloc pentru obtinerea de voturi de la niste oameni handicapati! Oricum Sodoma si Gomora nu vor mai reveni pentru desfrau ci pentru acest dezastru al spalarii de creier!!!

remember303

6 mesaje
Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 23:55

In opinia ta care este rezultatul financiar,medical, social al consumarii etnobotanicelor?Eu am un copil care financiar a facut gauri imense si este in pericol sa piarda o cariera in care am investit 10 ani?

39charlie_gmail_com

3 mesaje
Oras: Oradea

Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 00:08

stuparu georgiana scria mai sus, pe la ora 4:51 si apoi, din nou, la 4:54:

[quote]da ce aveti mai oameni buni?v-ati prostit la cap? un mic refugiu nu strica nimanui!!asta sa fie oare problema tarii?ca fumam?sau ca ce? uitati-va la voi!!ce faceti?ne manacati de vii pe toti!ce alinare putem avea sa scapam de stresuri macar pt o jum de ora? sa nu te mai gandesti la probleme!! sunte-ti INCREDIBILI !!!

ok ce este atat de rau?pt ca in India spre exemplu se pune in weed in mancare ca la noi Leusteanul!! ca sa dea aroma!![/quote]

Stimata domnisoara, daca domnia-ta socotesti ca problemele pentru care cauti "alinare" vor disparea daca le ignori, fie si o jumatate de ora, cu ajutorul acestor otravuri, te sfatuiesc sa pleci de pe acum in India. De ce sa ne faci pe noi sa cheltuim bani de la buget cu spitalizarea?

Noroc ca marea majoritate a celor ce au postat aici sunt oameni cu capul pe umeri... Daca ar gandi doar un sfert dintre ei ca domnia-ta, n-am mai avea nicio speranta.

remember303

6 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 00:32

Dictatorul Ceausescu a fost pedepsit sa moara in ziua de craciun pentru ca a mutat oamenii din bordeie in case de chirpici si chiar la bloc, a administrat o agricultura ,industrie,comert,turism,servicii care mergeau prost,uniunea europeana care in opinia mea este o utopie mai mare decat comunismul nea adus numai libera circulatie dar nea impus sa acceptam,homosexualitatea,prostitutia,etnobotanicele si tot ce poate fi mai rau.Eu sunt de acord cu ei ,dar in tarile care au o economie sanatoasa aceste aspecte pot fi acceptate,nu la noi care avem salariile ciuntite si o existenta la limita supravetuirii!

florin_manea_82

1 mesaj
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 00:40

Trebuie oprita vanzarea lor iar comerciantii amendati cu amenzi de ordinul milioanelor de euro sau inchisoarea pe viata pentru toate vietile pierdute pana acum din cauza lor.

remember303

6 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 00:45

Nu stiu care a fost mintea luminata care in campania electorala a promis acceptarea etnobotanicelor,dar daca este Elena Basescu ,as ruga-o sa ne faca o proba de consum de doua luni si sa vedem daca se mai prezinta la sedintele parlamentului european!

remember303

6 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 01:04

Consumatori de etnobotanice! Un parinte disperat face apel la voi ,nu mai consumati,nu intrati in lumea schizofreniei,societatea are nevoie de oameni sanatosi mintal!

remember303

6 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 01:40

Daca guvernantii au o statistica sa-mi raspunda,cati dintre cei care consuma etnobotanice mai au serviciu!!!!!!!!

9am181080

2 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 07:47

ETNOBOTANICELE AR TREBUI SA FIE INTERZISE IN ROMANIA , NU DOAR RETRASE DE LA COMERCIALIZARE .ADOLESCENTII ROMANI, IN PROPORTIE DE 90% LE CONSUMA ....

iancutatiana62

9 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 10:04

Ar trebui interzise cu siguranta.

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 11:06

Sunt pentru interzicerea etnobotanicelor

9am22083

2 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 12:18

bineinteles contra comercializarii lor, adica sunt pentru interzicerea lor.

cristianvitu

732 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 12:29

dacã e un sondaj , subscriu pentru interzicerea consumului oficial, cã la restul, n-am ce face!..dacã e aºa, de-o vorbã de clacã, atunci sã consume ei primii, ãi de-o legalizarã! Ei cu familia lor!! P-ormã sã dea ºi altora, dacã le e bine!...iar dacã tot n-au de gãnd sã dreagã busuiocul, mãcar sã introducã amendamente la codul rutier, codul penal, codul civil, codul fiscal...ºi dracul sã le ia de coduri, cã-s degeaba!

de omnia dubitandum
cristianvitu

732 mesaje

Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 12:31

..pese. : pe Codul lui Oreste sã-l lase aºa, neamendat, cã merge!

de omnia dubitandum
nclbrb

1 mesaj
Oras: Buzau

Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 12:35

PRO INTERZICERE SI SCOATEREA IN AFARA LEGII ATIT COMERCIALIZAREA CIT SI CONSUMUL

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 12:41

De la: cristianvitu, la data 2011-02-15 12:29:33dacã e un sondaj , subscriu pentru interzicerea consumului oficial, cã la restul, n-am ce face!..dacã e aºa, de-o vorbã de clacã, atunci sã consume ei primii, ãi de-o legalizarã! Ei cu familia lor!! P-ormã sã dea ºi altora, dacã le e bine!...iar dacã tot n-au de gãnd sã dreagã busuiocul, mãcar sã introducã amendamente la codul rutier, codul penal, codul civil, codul fiscal...ºi dracul sã le ia de coduri, cã-s degeaba!

...............numa codul marinarilor sa nu-l atacati piratereste! .........chiori da' mandri ........

cristianvitu

732 mesaje

Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 12:49

Codul marinarilor îl atacãm pe ...D..D...supt...adicã, de la fund ! udreºte, nu piratereºte!...dupã prinþipul" hai, îmbuci ceva?!?"...ºi boborul ce fãcea?...îmbuca, ce dracu` sã facã?

de omnia dubitandum
mariusabunei

2 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 13:01

se invart in cerc .... din sedinte in sedinte :-J ///

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 13:11

De la: cristianvitu, la data 2011-02-15 12:49:11Codul marinarilor îl atacãm pe ...D..D...supt...adicã, de la fund ! udreºte, nu piratereºte!...dupã prinþipul" hai, îmbuci ceva?!?"...ºi boborul ce fãcea?...îmbuca, ce dracu` sã facã?

.........e crize mare ,p'a ci p'a colo,daaaa................democratica,din succesuri in succesuri....se face otetul!

STROEX1

4 mesaje
Oras: Drobeta Turnu Severin

Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 14:23

Nu știu... mai are rost întrebarea asta? Sau sondajul în sine...? Existã ºi din aceia care nu sunt de-acord cu interzicerea acestor otrãvuri?
Nu vreau sã demontez „demersul jurnalistic” al acestui topic, însã mi se pare cumva similar cu sondajul Pro/Contra legiferãrii ºperþului aka ºpãgii aka ruºfetului aka mâzdei aka ciubucului aka peºcheºului, adicã a mitei. Sau a jafului la drumul mare, sau a jefuirii acestei þãri (care este oarecum legiferatã deja).
Pe fondul atâtor ºi atâtor legi neclare, incomplete sau chiar ilegale, se pot face atâte matrapazlâcuri...
Atâtea decrete guvernamentale, atâtea legi date de guvern, atâtea legi contradictorii una faþã de celalaltã fac sã se poatã pentru „jmekeri” neºte treburi, neºte chestii, iar pentru nenorociþii obiºnuiþi sã nu se poatã nimic... Suntem de kktul lumii.
În ce priveºte contraexemplele celor Pro, le spun cã pe-acolo pe unde cred ei (cu EBA în frunte) cã sunt legalizate drogurile uºoare, este vorba, dupã cum se deduce din denumire, chiar de droguri uºoare, gen Marijuana sau altele de-astea, nu de bazaconii sintetice + cã se pot consuma DOAR în locurile amenajate special pt asta ºi nu oriunde, oricând. Ca sã nu mai punem la socotealã diferenþa de civilizaþie dintre români ºi... sã zicem... olandezi sau danezi.
Nu vi se pare cã noi românii suntem cam unici pe planeta asta...? Bine, hai, admit: ºi japonezii sunt unici, dar într-un cu totul alt sens...
Deci noi ºi cu japonezi ce-am mai rãmas unici pe faþa pãmântului...
Atât!

Amprenta Digitalã: 00000000
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Interzicerea etnobotanicelor: Pro sau contra?
Mergi la: