Info
x
Kosovo , ce s-a intamplat acolo ?
|
OprisVasile 570 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Decembrie 2010, ora 18:18
De la: mababy, la data 2010-12-13 16:43:40De la: Opris_Vasile123, la data 2010-12-01 08:40:10De la: eurodacicus, la data 2010-11-29 16:51:51KOSOVO -KOSOVOPOLIE-CAMPIA MIERLEI ESTE SI VA FI TERITORIU SARBESC. Ma in oltenia la mine am o vorba Cainele moare de drum lung si pros.tu` de grija altuia .... Ce te freaca pe tine cu cine ma infratesc eu la bautura ? pot sa beau cu cine vreau muschiu meu ...? ai vre-o problema mintala ? ai citit primul post al topicului ? "Am vazut zilele acestea un documentar destul de greu de halit ... video.google.com/videoplay?docid=5754967967073464608# in varianta engleza si www.vplay.ro/watch/egnhk61b/ in varianta romana .... un documentar ce m-a facut sa caut mai multe informatii ... astept parerile voastre si resurse daca aveti . va multumesc . " ia tradu tu ce scrie acolo si vezi mai ales acolo unde scrie " m-a facut sa caut mai multe informatii " tu ori esti b.ou ori te prefaci prea bine ... idi.ot mai mare ca tine nu am mai vazut de cand tilica a intrat la prima in prime time... din nou iti amintesc ( degeaba bineinteles , ca o ca.careaza de minte ca a ta nu poate sa priceapa ca nu mai trebuie sa posteze decat daca i se ia curentu ...si atunci iti trebuie cateva minute sa realizezi ca nu mai ai nimic pe monitor ...) ca faci off.ackingtopic ....dar bineinteles ca pe tine nu te prea pasioneaza ce chichiri mikiri vorbesc fra.ierestenii astia de forumisti ... da esti bun si tu la ceva ...ma mai destinzi un pic inainte de somn ...intotdeauna pro.stii au avut asupra mea un efect somnolent ...tu ma bagi direct in rem ... hai ca iar m-am distrat prea mult cu tine ...te mai las poate te vrea xyw si el o tura ... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 22 mesaje Membru din: 8/12/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Decembrie 2010, ora 18:22
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-12-03 21:47:23De la: Herr_Spiegellman, la data 2010-12-03 15:23:27S-a intamplat noua forma de razboi practicata in principal de islam : cucerire prin inmultire. Uita-te la asta : www.youtube.com/watch?v=4wqHdR1tDD4 si asta www.youtube.com/watch?v=zZtc2ma2GEQ Bai sukar! Hotaraste-te ce linie urmezi in ratiomentul tau?...Tu chiar esti dobitoc definitiv... Bai, tu vorbesti aici de "musulmani" versus "europeni" ,francezi,nemti,nord-europeni...tu nu vezi ca n-au legatura?....RELIGIA e una, nationalitatea e alta... Cum poate un creier sa debiteze ca un popor de musulmani s-ar lasa condus de un PROTESTANT german sau CATOLIC francez. Baaaaa! Tu chiar nu intelegi ca totul se reduce la dimensiunea RELIGIOASA a lucrurilor???? Tu ai habar de ideologiile religioase ale lumii asteia sau te spargi in figuri pomenindu-l pe Mircea Eliade si crezi cu asta ca ai absolvit scoala tututror religiilor. Le tii palma musulmanilor si tiganilor...vezi tu ce vor pati cei ca tine si altii nevinovati pe langa idealisti de 2 bani ca tine,toleranti chipurile,care accepta cu seninatate cotropirea asta silentioasa prin inmultire ....Astia vor drepturi tot mai multe si ulterior teritorii ca doar sunt majoritari.Europa e pe jar din cauza asta deja,deschide ochii!!!! Tu chiar nu poti intelege ca in istoria asta a omenirii TOTUL incepe si cu siguranta se va sfarsi cu elementul RELIGIE?....Crezi ca daca minimalizezi tu de la micul tau nivel intelectual importanta religiei intre neamuri inseamna ca asa este si gata?! Ai creierul spalat si inoculate idei cum ca resursele se termina in 2000nustiucat ,ca ai facut scoala aia unde v-au invatat ca petrolul ,gazele si alte minereuri sunt resturile fosilizate ale dinozaurilor.HAHAHAHAHAHAHA Resursele sunt si vor fi cat va dainui Pamantul bai gustere! Are grija de asta Cine trebuie,nu americanii sau Green Peace sau nu's ce alte organizatii de aruncat praf in ochii celor ca tine! Nu mai blablabla cunostinte dobandite la TV Dicovery si alte soiuri de surse manipulatorii de populatie rablagita cu hrana de supermarket si muuuult internet. Cat priveste Kosovo problema e aceeasi din toate teatrele de razboi de dupa cel de-al doilea razboi mondial.Acelasi leitmotiv-daca nu e prea greu termenul pt tine-Americani(+- UE) vs fosta URSS actuala Rusia. Armanent de testat, poli de putere, resurse,etc,etc same all,same old,same old story. Aici insa, sunt si alti factori care au conlucrat la escaladarea conflictului iar cine a trebuit, a profitat din plin. Pentru ca, trebuie sa recunoastem faptul, Tito a visat prea mult si a indraznit la fel de mult si a dat mana cu rusii intemeind o Iugoslavie dupa model URSS mai mult decat ducea spinarea acelor teritorii si etnii prezente acolo; la urma urmei mai mult decat merita Serbia in istorie.Aici 1-0 Rusia. Asta pana la caderea Cortinei de Fier cand: URSS blown out,IUGOSLAVIA blown too,tot dupa model. Prea multe etnii,religii,teritorii disputate pe temei istoric... Acum e randul americanilor sa-si ia revansa. Deocamdata 1-1 in istoria moderna. Ce ne asteapta insa e destul de grav dupa parerea mea dar ce mai contam noi si parerile noastre in avalansa istoriei...Vom trai si vom vedea! DATELE ISTORICE DIN POSTARILE CELORLALTI INTERLOCUTORI SUNT SUPER! DESI SE CONTREAZA, DAR O FAC LA UN NIVEL CU ADEVARAT DE INTELECTUALI, IA AMINTE VASILICA GAGAUTZA ! RESPECT TUTENES, DANUBIAN KNIGHT,HERR,VANEAMARIN,SORIN FLORUT S.A |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Decembrie 2010, ora 18:35
Eu de exemplu nici nu ma gindesc sa am obiceiurile musulmanilor. Ptr simplul motiv ca sint inapoiati. Cei ce nu ies din buchie. Deci eu ca ei nu voi fi. Ei ca mine, la alegerea lor. Si dupa cite stiu in lumea civilizata se pierd si ei.
Kosovarii sint albanezi partial islamizati. Nu stiu citi tigani. dar cind i-au aratat la tv, erau bine mersi albanezi dupa infatisare. Si luati aminte, ca sint 30% romini, in regiune. Poate mai multi, poate mai putini. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 13 Decembrie 2010, ora 18:36
BAIIIIIIIIII
ESTI OLTEAN! PAI ZI ASA GUSTERE! PAI OLTEAN SI MANELIST SI PUI DE TIGAN,PAI NORMAL MA CA ESTI ASA DE SUPARAT! EU NU-MI IMAGINEZ SA MI SE INTAMPLE UN RAU MAI MARE. SI NICI NU AM AUZIT O INJURATURA MAI INGROZITOARE SA MA FACA DOAMNE-DOAMNE OLTEAN+MANELIST+TIGAN. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Decembrie 2010, ora 19:23
Bai sukar! Hotaraste-te ce linie urmezi in ratiomentul tau?...Tu chiar esti dobitoc definitiv... Bai, tu vorbesti aici de "musulmani" versus "europeni" ,francezi,nemti,nord-europeni...tu nu vezi ca n-au legatura?....RELIGIA e una, nationalitatea e alta... Cum poate un creier sa debiteze ca un popor de musulmani s-ar lasa condus de un PROTESTANT german sau CATOLIC francez. Baaaaa! " Tu ai habar de ideologiile religioase ale lumii asteia sau te spargi in figuri pomenindu-l pe Mircea Eliade si crezi cu asta ca ai absolvit scoala tututror religiilor. Le tii palma musulmanilor si tiganilor...vezi tu ce vor pati cei ca tine si altii nevinovati pe langa idealisti de 2 bani ca tine,toleranti chipurile,care accepta cu seninatate cotropirea asta silentioasa prin inmultire ....Astia vor drepturi tot mai multe si ulterior teritorii ca doar sunt majoritari.Europa e pe jar din cauza asta deja,deschide ochii!!!! Tu chiar nu poti intelege ca in istoria asta a omenirii TOTUL incepe si cu siguranta se va sfarsi cu elementul RELIGIE?....Crezi ca daca minimalizezi tu de la micul tau nivel intelectual importanta religiei intre neamuri inseamna ca asa este si gata?! Ai creierul spalat si inoculate idei cum ca resursele se termina in 2000nustiucat ,ca ai facut scoala aia unde v-au invatat ca petrolul ,gazele si alte minereuri sunt resturile fosilizate ale dinozaurilor.HAHAHAHAHAHAHA Resursele sunt si vor fi cat va dainui Pamantul bai gustere! Are grija de asta Cine trebuie,nu americanii sau Green Peace sau nu's ce alte organizatii de aruncat praf in ochii celor ca tine! Nu mai blablabla cunostinte dobandite la TV Dicovery si alte soiuri de surse manipulatorii de populatie rablagita cu hrana de supermarket si muuuult internet. Cat priveste Kosovo problema e aceeasi din toate teatrele de razboi de dupa cel de-al doilea razboi mondial.Acelasi leitmotiv-daca nu e prea greu termenul pt tine-Americani(+- UE) vs fosta URSS actuala Rusia. Armanent de testat, poli de putere, resurse,etc,etc same all,same old,same old story. Aici insa, sunt si alti factori care au conlucrat la escaladarea conflictului iar cine a trebuit, a profitat din plin. Pentru ca, trebuie sa recunoastem faptul, Tito a visat prea mult si a indraznit la fel de mult si a dat mana cu rusii intemeind o Iugoslavie dupa model URSS mai mult decat ducea spinarea acelor teritorii si etnii prezente acolo; la urma urmei mai mult decat merita Serbia in istorie.Aici 1-0 Rusia. Asta pana la caderea Cortinei de Fier cand: URSS blown out,IUGOSLAVIA blown too,tot dupa model. Prea multe etnii,religii,teritorii disputate pe temei istoric... Acum e randul americanilor sa-si ia revansa. Deocamdata 1-1 in istoria moderna. Ce ne asteapta insa e destul de grav dupa parerea mea dar ce mai contam noi si parerile noastre in avalansa istoriei...Vom trai si vom vedea! DATELE ISTORICE DIN POSTARILE CELORLALTI INTERLOCUTORI SUNT SUPER! DESI SE CONTREAZA, DAR O FAC LA UN NIVEL CU ADEVARAT DE INTELECTUALI, IA AMINTE VASILICA GAGAUTZA ! RESPECT TUTENES, DANUBIAN KNIGHT,HERR,VANEAMARIN,SORIN FLORUT S.A [/quote] Asa cum am mai zis si altora ...sa luam rahatul pe rand ... " Hotaraste-te ce linie urmezi in ratiomentul tau?" in primul rand nu isi are rostul semnul intrebarii la sfarsitul propozitiei ci semnul exclamarii urmat eventula de semnul intrebarii daca era vorba de o intrebare retorica , nu este cazul aici caci este vorba de un indemn clar.... Rationamentele nu functioneaza linear ci cu argumente care se constituie in concluzii si apoi in rationamente ...despre ce linie vorbesti aici ? sotron ?cocaina ? "Bai, tu vorbesti aici de "musulmani" versus "europeni" ,francezi,nemti,nord-europeni...tu nu vezi ca n-au legatura?" unde ai citit asta ? in ura aia fata de tigani , musulumani .... esti un xenofom si homofob jegos de ultima speta ....unde dracu ai vazut ca am scris eu ca musulumanii sunt "versus " europenii ....versus la copi sau cum ...care f.te mai mult ? esti palalila rau de tot .... "Cum poate un creier sa debiteze ca un popor de musulmani s-ar lasa condus de un PROTESTANT german sau CATOLIC francez." din nou aceiasi xenofobie si homofobie jegoasa si dezgustatoare ...eu nu am zis nicaieri ca un popor de musulumani o sa fie condus de un catolic sau un protestant ...dar daca tot ai pomenit asta unde este problema ? in germania exista musulumani ? si cum sunt ei condusi de o nemtoaica ? sau dupa standardul tau nu sunt destul de multi musulumani ca sa faca un partid majoritar ? ... pai atunci uite-te in indonezia ...aproape 90% sunt musulumani . 9 % crestini ....ai vazut tu musulumani care sa omoare crestini ? sau viceversa? presedintele e sunnit.... drepturi egale , civilizatie , petronas tower etc ... "Tu chiar nu intelegi ca totul se reduce la dimensiunea RELIGIOASA a lucrurilor????" no sh.it .!. ..... in mintea ta desigur ...or sa vie aia peste tine si or sa te oblice sa te tai la pu.tza , muierea o sa o bage in sac , la scoala or sa invete Coranu ....opa ai dat de dracu !.... "Tu ai habar de ideologiile religioase ale lumii asteia sau te spargi in figuri pomenindu-l pe Mircea Eliade si crezi cu asta ca ai absolvit scoala tututror religiilor." am avut rabdarea sa ascult toate cele 3 volume audiobook ...ce am inteles am inteles ....poate ca unele le-am inteles gresit ...poate unele lucruri le-am uitat ...dar cine pi.zda matii esti tu sa ma critici daca am retinut ceva sau nu ? "Le tii palma musulmanilor si tiganilor...vezi tu ce vor pati cei ca tine si altii nevinovati pe langa idealisti de 2 bani ca tine,toleranti chipurile,care accepta cu seninatate cotropirea asta silentioasa prin inmultire ....Astia vor drepturi tot mai multe si ulterior teritorii ca doar sunt majoritari.Europa e pe jar din cauza asta deja,deschide ochii!!!!" din nou xenofobia si homofobia de rigoare ...tragi lacatul seara la usa de frica turcilor ? or sa te cotropeasca si in somn turcalaii ...ce sa mai zici la asa spusa ...monument de ura si xenofobie .... "Tu chiar nu poti intelege ca in istoria asta a omenirii TOTUL incepe si cu siguranta se va sfarsi cu elementul RELIGIE?" Opa ...baba vanga e online...faci si profetii acum ...cum dracu am gasit un cap patrat ca tine nu stiu : xenofob , homofob,profet ...esti plin de talente ....la mai multe ca aduni talentele ca pantalonii ciobanilor scaietii.... "Resursele sunt si vor fi cat va dainui Pamantul bai gustere!" zise bamse halind inca un borcan cu miere ....profetule ia cu apa sa nu termini toate subiectele de cultura ezoterica cu mine ...vezi ca ai a 7 chakra un pic pe dreapta ...date cu rivanol ca sa o indrepti , puneti o ventuza in c.ur si baga capul sub colacul de la wc ca sa bei apa din loc statut sa iti treaca de flacara violeta ...mortii lui de internet cum va gaseste omu numai pe aia frecati in cap cu sapun .... "Aici 1-0 Rusia. Deocamdata 1-1 in istoria moderna." presupun ca sursa e gsptv ? "Ce ne asteapta insa e destul de grav dupa parerea mea" care parere ? parere neexprimata ...zi asa nu ma fa sa caut tot topicul despre parerea intelectualului mababy.... praf pulbere fina .... |
|
Postat pe: 13 Decembrie 2010, ora 19:28
De la: mababy, la data 2010-12-13 18:36:02BAIIIIIIIIII Ma in oltenia la mine am o vorba Cainele moare de drum lung si pros.tu` de grija altuia .... Ce te freaca pe tine cu cine ma infratesc eu la bautura ? pot sa beau cu cine vreau muschiu meu ...? ai vre-o problema mintala ? ai citit primul post al topicului ? "Am vazut zilele acestea un documentar destul de greu de halit ... video.google.com/videoplay?docid=5754967967073464608# in varianta engleza si www.vplay.ro/watch/egnhk61b/ in varianta romana .... un documentar ce m-a facut sa caut mai multe informatii ... astept parerile voastre si resurse daca aveti . va multumesc . " ia tradu tu ce scrie acolo si vezi mai ales acolo unde scrie " m-a facut sa caut mai multe informatii " tu ori esti b.ou ori te prefaci prea bine ... idi.ot mai mare ca tine nu am mai vazut de cand tilica a intrat la prima in prime time... din nou iti amintesc ( degeaba bineinteles , ca o ca.careaza de minte ca a ta nu poate sa priceapa ca nu mai trebuie sa posteze decat daca i se ia curentu ...si atunci iti trebuie cateva minute sa realizezi ca nu mai ai nimic pe monitor ...) ca faci off.ackingtopic ....dar bineinteles ca pe tine nu te prea pasioneaza ce chichiri mikiri vorbesc fra.ierestenii astia de forumisti ... da esti bun si tu la ceva ...ma mai destinzi un pic inainte de somn ...intotdeauna pro.stii au avut asupra mea un efect somnolent ...tu ma bagi direct in rem ... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 13 Decembrie 2010, ora 22:29
vorbesti in necunostinta de cauza sau esti rusofil
Raporteaza abuz de limbaj |
|
DanubianKnight 746 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Decembrie 2010, ora 22:45
De la: sorinflorut1954, la data 2010-12-13 15:40:11Atentie cu ceangaii, pentru ca sunt de doua origini etnice diferite! Unii sunt secui trecuti in Moldova, altii sunt romani romano-catolici trecuti in Moldova. Deci afirmatiile dumitale sunt valabile doar pentru o parte dintre ceangai. Teoria lui Martinas, un ceangau care se simtea roman si nu maghiar, si care a publicat o carte in acest sens prin anii '80. El sustinea ca sub denumirea de ceangai se ascund doua comunitati etnice distincte, dar romano-catolice amandoua, si incerca chiar sa determine ariile celor doua grupuri in functie de masura in care acestea, pe langa limba romana, vorbeau, sau nu, un dialect maghiar, stabilind ca si granita intre cele doua ceangaimi raul Trotus. In opinia lui, cei care vorbeau maghiara erau intr-adevar de origine secuiasca, in timp ce ceilalti erau romani transilvaneni, convertiti la romano-catolicism. Martinas sustinea chiar ca identificase unele regionalisme specific ardelenesti in vorbirea ceangailor exclusiv romanofoni, cum ar fi cuvantul "ler", si presupunea ca acestia deja vorbeau limba romana in momentul stabilirii lor in Moldova. Teoria in cauza este interesanta, pentru ca ar explica care a fost soarta populatiei pe care secuii a gasit-o in Harghita, Covasna si Mures, atunci cand au colonizat regiunea in secolul 12. Din "Gesta Hungarorum" si alte cronici medievale, ca si din descoperirile arheologice, stim ca zona nu era pustie la sosirea secuilor, asa ca se pune problema ce s-a intamplat cu populatia locala, care, conform notarului anonim al regelui Bela era, in intreaga Transilvanie, formata din romani si din slavi. Acei romani autohtoni care nu au fost asimilati de secui, dar au fost totusi convertiti la romano-catolicism, arfi trecut astfel in Moldova in secolele 17-18. Exista in secuime localitati precum Vlahita, populate in ultimele doua secole in majoritate absoluta de maghiari, dar care pastreaza in nume amintirea faptului ca pana destul de recent la scara istoriei erau sate romanesti. Problema este ca pana in prezent dovezile teoriei Martinas raman destul de subtiri. Mai probabil, si chiar numele ceangailor o spune, nu vorbim de doua grupuri etnice diferite, ci de o populatie amestecata, ungaro-romana. Denumirea ceangailor vine de la un verb dialectal secuiesc, csangani, care inseamna a corci. Asada, ceangaii sunt "corciturile", de unde si conotatia uneori peiorativa pe care acest etnonim o are. Si in aceasta ipoteza, existenta ceangailor explica care a fost soarta elementului romanesc peste care s-au suprapus secuii in secolul 12.
Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
|
|
|
|
|
Postat pe: 13 Decembrie 2010, ora 23:02
De la: sorinflorut1954, la data 2010-12-13 16:09:41In opinia mea "mileniul" in care ungurii s-au simtit stapani se cam reduce pentru Ungaria actuala la aproximativ 500 de ani, pana la Mohacs, apoi un hiatus de peste 300 de ani fara asa ceva, revolutia ungara si dualismul austro-ungar pentru inca vreo 50 de ani. Inca in perioada 1939-1944. pentru Transilvania e ceva mai deosebit, pentru ca nobilimea era majoritar maghiara si a format una din laturile triunghiului privilegiatilor(celelalt fiind sasii si secuii) pentru mai bine de 500 de ani inainte de 1918. In plus, secuii, imensa majoritate a svabilor precum si o parte dintre romani au fost maghiarizati total, adica nu doar prin schimbarea numelor, folosirea limbii maghiare, ci si prin uitarea nu numai a limbii materne, dar mai ales a originii etnice a indivizilor respectivi. Paradoxal, daca cu privire la teritoriile incluse Pasalacului de Buda ai dreptate, in Transilvania putem vorbi de o stapanire maghiara continua de o mie de ani. In 1541, cand Voievodatul Transilvaniei a devenit un stat complet separat si s-a transformat in Principatul Transilvaniei (apropo, dupa Mohacs (1526) Ungaria si-a pierdut puterea politica si militara si a devenit un satelit al Imperiului Otoman, dar regatul maghiar a continuat sa existe pentru inca 15 ani), acest principat de fapt continua traditia politica a statului medieval maghiar, a Coroanei Sfantului Stefan. Insasi tranzitia de la voievodat la principar era destinata sa sublinieze tocmai aceasta calitate a Transilvaniei de continuatoare a statalitatii ungare. Prin Transilvania, aceasta statalitate maghiara a reusit sa se perpetueze pana in 1699, cand prin Pacea de la Passarowitz principatul, micsorat de turci in 1552, a fost inglobat Imperiului Romano-German. Tocmai acest rol de continuitate a statului ungar jucat de Transilvania face ca aceasta provincie sa fie perceputa in mitologia istorica maghiara intr-unfel similar obsesiei sarbesti pentru Kosovopolje. Dar chiar si dupa aceea, mai ales dupa pacea de la Satu Mare din 1711, nobilimea maghiara a continuat sa joace un rol conducator in politica si administrarea Transilvaniei, pe care austriecii doar l-au limitat intr-o anumita masura. Sa nu uitam ca vorbim de epoci anterioare democratiei moderne, in care nobilimea conta, iar faptul ca Transilvania era populata majoritar de romani era mai putin relevant politic decat faptul ca marea majoritate a aristocratilor erau unguri. Romanii au reusit sa se afirme politic de-abia prin 1863, prin hotararile Dietei de la Sibiu, dar acel moment a fost foarte scurt, ca urmare a instaurarii dualismului austro-ungar, care a insemnat reconstituirea Regatului Ungariei in granitele sale medievale.
|
|
Postat pe: 13 Decembrie 2010, ora 23:10
De la: nastasemihail, la data 2010-12-13 18:35:58Eu de exemplu nici nu ma gindesc sa am obiceiurile musulmanilor. Ptr simplul motiv ca sint inapoiati. Cei ce nu ies din buchie. Deci eu ca ei nu voi fi. Ei ca mine, la alegerea lor. Si dupa cite stiu in lumea civilizata se pierd si ei. Romanii sunt mai la sud de Kosovo, in muntii Pind si Gramos si in zonele invecinate, precum si in campia Meglenului si in regiunile invecinate. Este vorba de cele doua grupuri vorbind dialecte romanesti, aromanii formand populatii relativ compacte in nord-vestul Greciei, sudul Albaniei, sud-vestul Republicii Macedonia, si imprastiati in alte regiuni ale acestor tari, precum si in vestul Bulgariei (unde concentrarea cea mai mare se afla in localitatea Pestera), si meglenoromanii care traiesc in Grecia la nord de Salonic, un singur sat fiind inclus prin trasarea granitei in 1913 in teritoriul viitoarei Republici Macedonia.
|
|
Postat pe: 14 Decembrie 2010, ora 00:41
P.S. Vezi ca nu te urasc,si nu urasc pe nimeni,in genere.
Te insult cu mila si iubire, incerc sa te ajut sa te descoperi....cat de varza esti. Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Decembrie 2010, ora 05:00
Iubariti-va....
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
sorinflorut1954 61 mesaje Membru din: 23/01/2009 |
Postat pe: 14 Decembrie 2010, ora 18:02
Chiar crezi ca nu stiam ca Ungaria a mai existat inca pana in 1541? Chestiunea esentiala consta insa in faptul ca in acea perioada Ungaria nu mai putea sa aiba grija de propria existenta, pentru coroana ei luptandu-se mult timp voievodul Transilvaniei (Zapolya) si Habsburgii. De aceea am spus "dupa Mohacs", intr-un sens mai larg, mai ales ca acei 15 ani (1526 - 1541) chiar nu au contat in chestiunea INEXISTENTEI STATULUI UNGAR timp de peste 300 de ani. Deci, Ungaria nu a devenit satelit al Imperiului otoman, ci teritoriu ocupat de turci si de austrieci. Momentul 1541 reprezinta exact asta: disparitia regatului Ungariei pentru mai bine de 300 de ani. Poti sa spui -pentru ca asa vrei si observ ca insisti- ca nu e asa, e dreptul tau. Asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa fim de acord. In argumentatia ta apare un artificiu, pe care nu cred ca nu l-ai observat. Poate ai trecut peste el doar de dragul de a avea dreptate. Atata timp cat titlul de rege, un continuator al dinastiei si coroana Ungariei nu au ajuns in Transilvania, in conditiile simbolistii heraldice, sfragisticii, traditiilor, obiceiurilor si mai ales ale mentalitatii acelor vremuri, afirmatia este lipsita de seriozitate. Ea se poate sustine numai ca un exercitiu de argumentare, dar in final trebuie sa admiti ca daca noul stat nu spune despre sine ca este regat(al Ungariei si/sau al mai stiu eu cui), nu are sigiliu, nu are steagul sau, nu are rege, iar conducatorul nici macar nu se trage din dinastia domnitoare in Ungaria, e bine trasa de par teoria cu statul continuator al Ungariei disparute in 1541. Dar nici macar prin existenta nobilimii predominant maghiara din punct de vedere etnic nu se poate sustine existenta unei continuitati de stapanire de un mileniu. De fapt, daca nu ai observat, ma deranjeaza ca sustii ca maghiarii au stapanit Transilvania un mileniu. Si ma deranjeaza nu pentru ca ar fi stapanit ungurii, ci pentru ca nu e adevarat. Si daca (asta in cazul maximum admisibil) am admite ca stapanirea maghiara in Transilvania incepe in timpul lui Stefan cel Sfant, adica aproximativ la anul 1000 - nu dau detalii pentru ca asta este un comentariu, nu o disertatie (retine, am spus "aproximativ" fiindca este imediat dupa anul 1000) - de atunci tot nu este un mileniu, ci maximum 900 de ani. Dar, mai ales in prima lor parte, au existat suficiente discontinuitati si chiar opozitii deschise fata de regalitatea ungara, pentru a ne permite sa nu admitem nici macar atat (adica 900) si sa coborim cifra la ultimii cam 500 de ani de dinainte de 1918. Bun, in final, chiar daca o nedreptate dureaza 1000 de ani, tot nedreptate ramane si avem tot dreptul sa o inlaturam.
|
Postat pe: 14 Decembrie 2010, ora 18:21
Sigur, nobilimea era cea care conta d.p.d.v. politic in acea perioada, in feudalism, Evul Mediu, whatever. Numai ca lucrurile s-au schimbat de atunci, ca si mentalitatile. De aceea, ceea ce era valabil in Evul Mediu, inclusiv dominatia nobilimii, indiferent de etnia ei, nu mai este de acceptat. Ca urmare, cei ce se cantoneaza in trecut, incercand sa reinvie ceea ce a murit demult, in ciuda nostalgiei lor este doar paseism si atat. Cand incepi insa sa vii cu justificari de genul "noi am fost primii", "asta e leaganul civilizatiei noastre", "a fost al nostru timp de..... de ani" (pune cifrele dorite sau potrivite in locul punctelor: 500, 900 si chiar 1000) rezista prea putin in fata argumentului cantitativ. Mai "leganatilor" de ce sunteti voi mai putini decat noi? Si daca sunteti mai putini, de ce ziceti ca e al vostru, iar noi nu avem nimic aici? V-a impiedicat cineva sa va inmultiti mai mult si mai repede decat noi? E si o chestiune de morala, totusi, adica in ce fel au devenit ceilalti majoritari. Daca s-a facut prin epurare etnica, prin alungarea unora de catre ceilalti, prin obligarea unora sa vorbeasca limba celorlalti, sa adopte religia, limba si etnia celorlalti e una. Dar daca au devenit majoritari pentru ca au mancat lapte si branza, iar din aceasta cauza nu i-a afectat ciuma care i-a decimat pe ceilalti, este cu totul alta (altceva).
Pentru ca de-abia acum, sau din acest punct, incepe adevarata discutie despre Kosovo. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Decembrie 2010, ora 18:28
Teoria lui Martinas NU EXPLICA soarta romanilor din zona respectiva. Pentru ca acestia au fost in cea mai mare parte asimilati, putini sunt cei care din diferite motive au trecut Carpatii spre Moldova.
|
Postat pe: 14 Decembrie 2010, ora 18:38
Romanii s-au afirmat politic (in Transilvania, desigur) la 1848, la Blaj. Dieta de la Sibiu a cuprins romani pentru ca a tinut cont pentru intaia oara dupa multe sute de ani de proportiile etnice din Transilvania, ceea ce sistemul de privilegii al celor 3 "natiuni" (1437) nu admitea. Asa cum sistemul celor 4 religii recepte (fara religia greco-ortodoxa, evident) nu punea pe picior de egalitate religiile. Iar nobililor unguri le repugna ideea de a participa in aceeasi dieta cu fostii lor supusi, cu opincarii valahi. De aceea nici nu au participat la lucrari, ci numai deputatii romani si sasi.
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Decembrie 2010, ora 22:28
De la: alexandrustein, la data 2010-12-13 22:29:11vorbesti in necunostinta de cauza sau esti rusofil ...sau...???
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Decembrie 2010, ora 22:29
De la: nastasemihail, la data 2010-12-14 05:00:51Iubariti-va.... ...sau impuscati-va....
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Postat pe: 14 Decembrie 2010, ora 23:29
De la: XYW, la data 2010-12-14 22:29:31De la: nastasemihail, la data 2010-12-14 05:00:51Iubariti-va.... Tu , nenea ala cu emoticons prea mult in vocabular ...de ce spui asta?! Nu vrei sa ne lasi un pic linistiti sa ne lingem ranile?!Vrei mai mult sange?! Nu va mai ajunge! Sa stii ca prin oameni ca noi evolueaza lumea! Din astfel de polemici se cristalizeaza adevarul ! Noi avem curaj sa marturisim adevaruri greu de grait...
|
steluci2007 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Decembrie 2010, ora 19:34
Romania Crestin Ortodoxa si nu masonica ! Noi Romanii suntem condusi de minoritari si tot noi suntem nevoiti sa acceptam istoria Martirilor nostri stearsa ? Nicodata ! ORTODOXIE sau Moarte !
ORTODOXIE sau Moarte !
|
|
Fosta membra 9am.ro 2243 mesaje Membru din: 4/08/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Decembrie 2010, ora 19:37
De la: steluci2007, la data 2010-12-17 19:34:02Romania Crestin Ortodoxa si nu masonica ! Noi Romanii suntem condusi de minoritari si tot noi suntem nevoiti sa acceptam istoria Martirilor nostri stearsa ? Nicodata ! ORTODOXIE sau Moarte ! iti recomand moartea,este mult mai cinstita si onorabila decat orice sclavie religioasa...
Zambesc celor ce ma urasc sa simta ura mea...Zambesc celor ce ma iubesc sa simta dragostea mea...
..Iar daca intr-o zi cei pe care ii iubesc ma vor trada le zambesc sa simta indiferenta mea...
|
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Decembrie 2010, ora 19:44
De la: camelia75, la data 2010-12-17 19:37:09De la: steluci2007, la data 2010-12-17 19:34:02Romania Crestin Ortodoxa si nu masonica ! Noi Romanii suntem condusi de minoritari si tot noi suntem nevoiti sa acceptam istoria Martirilor nostri stearsa ? Nicodata ! ORTODOXIE sau Moarte ! Caritabila recomandare!
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
ebucoveanu 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Decembrie 2010, ora 18:55
D-le Opris... vorbesti numai prostii si habar nu ai de realitate. In Kosovo nu sunt nimai tigani... eu care am fost acolo si o perioada buna am raspuns oficial de monitorizarea si situatia minoritatilor de acolo, va pot spune doar atat: Populatia oficaiala a provinciei independente sub protectorat ONU Kosovo (pt. ca aceasta este denumirea oficiala incepand cu ianuarie 2009) numara 1.960.000 locuitori. Repartizarea in procente pe nationalitati sau pe etnii este urmatoarea:
* 88% albanezi * 5% s�rbi * 3% musulmani (bosniaci �i gorani) * 2% romi, a�cali, �i egipteni * 1% turci * 1% alte nationalitati (muntenegreni, romani, vlahi, bulgari,ruteni, cehi, sloveni, bujevci, croati, unguri, ceangai [tigani unguri], macedoneni, altele nedeclarate oficial) Deci, daca stai bine si te uiti tiganii +ascali + egipteni (care si ei sunt tot o categorie de tigani) sunt doar 2% + 0,... ceangai (tigani unguri) si ruteni ( tigani rusi). Daca ai fi locuit o buna bucata de timp in Kosovo ai fi descoperit ca nici in Pristina, nici Prizen nici in Peja (sarbeste Pecs) nici in Djilane , nici in Istok nici in alta zona nu vei intalni o majoritate tiganeasca vei intalni insa un comportament si o organizare tribala musulmana similara cu cea tiganeasca, care te induce in eroare. Dvs. asimilati comportamentul tribal albanez si religios musulman cu comportamentul si organizarea tribala a tiganilor de la noi. TOTAL ERONAT. P�r llogari t� mira (La buna vedere in limba kosovska/albaneza) |
|
Postat pe: 18 Decembrie 2010, ora 21:54
De la: ebucoveanu, la data 2010-12-18 18:55:05D-le Opris... vorbesti numai prostii si habar nu ai de realitate. In Kosovo nu sunt nimai tigani... eu care am fost acolo si o perioada buna am raspuns oficial de monitorizarea si situatia minoritatilor de acolo, va pot spune doar atat: Populatia oficaiala a provinciei independente sub protectorat ONU Kosovo (pt. ca aceasta este denumirea oficiala incepand cu ianuarie 2009) numara 1.960.000 locuitori. Repartizarea in procente pe nationalitati sau pe etnii este urmatoarea: inca un frustrat .... unde am scris eu ca majoritatea in Kosovo este tiganeasca .... INVATATI SA CITITI APOI SA DATI REPLICI.... ce am asimilat eu ? da ... dialogul surzilor cu mutii .... daca tu asa intelegi din ce citesti nu ma mira nimic din ce o sa urmeze drept replica ... "vorbesti ...si vorbesti ...si vorbesti ...daca te uitai la documentar vedeai ca si tiganii au fost scosi din kosovo .... pare mie sau miroase a legionar ...ca da un pic de damf de wc ... am prieteni tigani , imi place sukar colectiv si taraful de la Clejani ( ala veci nu cei doi sot si sotie ...viorica si ...barbatu-sau ..) ... si la o bauta gasesc agreabil un nicolae guta daca toti acestia si altii ca ei ar disparea as fi mai sarac ...e loc pentru toata lumea si cel mai mult trebuie sa invatam sa ne respectam ..." aceasta este singura mea postare cu referire la tigani .... cum dracu ai inteles tu ca in kosovo sunt numai tigani cand am scris destul de clar si in limba romana ca SI tiganii au fost scosi DECI impreuna cu alte nationalitati ....in fine ... si inca ceva ...tu daca ai fost " responsabil oficial cu nationalitatile in kosovo " doar procentele alea luate dupa wikipedia poti sa le arunci ca argument ? ...daca ai stat acolo si doar ai papat la bani fara sa reti decat structura populatiei si titulatura provinciei apai frate nu am nevoie de astfel de info ...mai ales din partea unuia care nu stie sa citeasca corect ... nu de alta dar prefer wiki ... hasta la vista hap hap ... |
|
Postat pe: 20 Decembrie 2010, ora 07:43
Nu sunt convins de corectitudinea cifrelor prezentate de dumneavoastra. Si asta pentru ca majoritatea locuitorilor din Kosovo o formeaza albanezii, iar majoritatea acestora sunt de religie musulmana. Ca urmare, musulmanii nu pot reprezenta doar 3% ca religie. Caci, daca vreti sa-i socotiti ca etnie - ceea ce s-a cam practicat in fosta Yugoslavie, dar fara suport stiintific - atunci ar trebui sa revizuim definitiile etniilor si religiilor.
In Kosovo mai sunt si albanezi romano-catolici, dar acestia nu sunt foarte importanti ca procent. Exista si tigani in Kosovo, dar nicaieri ei nu reprezinta majoritatea populatiei. Nicaieri in sensul de nici o localitate, ca in localitati ca Orahovac (Rahovec)de exemplu, ei s-au concentrat pe cateva strazi aproape partea sarbeasca a orasului, pe care chiar formeaza majoritatea. Dar nimeni nu poate considera drept serios un asemenea criteriu, adica majoritatea pe un numar de strazi (care la randul lor sunt infime ca numar fata de majoritatea celorlalte strazi din localitate). Si - asta este desigur o perceptie personala, deci subiectiva - sunt foarte putin vizibili pe strazi in comparatie cu Franta, Italia, Ungaria sau Romania. |
|
Postat pe: 20 Decembrie 2010, ora 07:48
Asa zisii "bosniaci" si goranii sunt musulmani vorbitori de limba sarba, concentrati in regiunea Prizren, iar in aceasta regiune (una din cele 6 din Kosovo) in municipalitatile Prizren si Dragas. Iar goranii traiesc in 16 sate din municipalitatea Dragas, dar mai sunt si in 9 sate din Albania si in 2 din Macedonia.
|
tricky 10 mesaje Membru din: 25/10/2010 |
Postat pe: 20 Decembrie 2010, ora 15:24
Am fost in Kosovo cu o misiune ONU delicata - pe 10 februarie 2007 la Pristina o demonstratie anuntata drept pasnica s-a transformat intr-un asediu asupra Parlamentului pentru a proclama prin forta independenta Kosovo si desprinderea din Serbia. Forta de politie romaneasca, jandarmii romani au fost pusi intr-o situatie foarte grea. 3000 de albanezi musulmani kosovari au participat la o demonstratie in Pristina aproape de Parlament. Liderul lor s-a urcat pe un camion si dupa ce atmosfera incinsa fusese intens pregatita, i-a instigat la violenta, la forta, sesizand ca fortele ONU pareau firave, usor de spulberat. Cum s-a dat jos liderul de pe camion, demonstratia a devenit violenta, au tras de gardurile jandarmilor kosovari care s-au dat frumusel la o parte ba chiar i-au incurajat sa atace. De pe blocuri aveau pregatite catapulte si jardiniere, sticle, cocktail Molotov, bolovani, pietre ... Serviciile de informatii occidentale stiau si ONU nu a prevenit atacul, practic i-au lasat sa se arunce asupra Parlamentului. In aparare au scos doua companii de jandarmi romani dotati cu munitie de cauciuc si aruncatoare de gaze lacrimogene. Retragerea jandarmilor locali a dat multimii semnalul decisiv de atac. Romanii - 85 de jandarmi - au aparut din spatele Parlamentului, i-au somat pe kosovari conform procedurilor ONU, ordinele veneau prin casca de la comandantii romani coordonati de superiorii occidentali, baza era pe romani, polonezii doar trageau din spatele romanilor, ucrainenii foloseau doar aruncatoarele de gaze. 3000 de albanezi au atacat cu furie, existau antecedente, cand romanii au fost mult prea tari si au murit 10-20 de fanatici kosovari dar acum miza era uriasa - independenta! ONU si fortele occidentale coordonate direct de americani amanau declararea independentei stiind cat de mult fusesera lezate interesele sarbesti si mai ales rusesti in zona. Escaladarea cu participarea Rusiei - principala forta de partea Serbiei - era ultimul lucru dorit de americani. Romanii i-au primit pe albanezi cu gaze lacrimogene, gloante de cauciuc - RB 15 care nu ucid, si in ultima instanta cu scutierii si lunetistii in soc direct. Batea prost si vantul impotriva, si in norul de gaze, sub potopul de jardineire, caramizi, bolovani, din catapulte si de pe blocuri, cu cativa colegi deja plini de sange, jandarmii romani i-au contrat pe masura si albanezii s-au retras, 7 raniti luati de ambulante si 2 morti ( acuzatia a fost ca romanii au folosit munitie RB 1 care este interzisa de aproape, numai la peste 50 metri ). Ai nostri au explicat ca au urmat ordinele comandantilor lor coordonati de americani si superiorii ONU. Si asa a fost. Din cei 2 morti unul a murit intr-o camera de hotel impuscat direct in ceafa, imposibil din ricosee in interiorul cladirii, se pare ca a fost o razbunare.
Pana la urma jandarmii nostri i-au alungat pe asediatori, fara a utiliza forta excesiv, numai la ordinele occidentale si aceasta se stia foarte bine. Fusesera precedente mult mai violente, dar acum kosovarii au cerut explicatii oficiale de la fortele ONU. Am condus echipa de interpreti care a lucrat cu investiagtorii profesionisti ai ONU. In final, concluzia a fost ca s-au respectat procedurile si jandarmii romani au actionat in mod corespunzator. Desigur la inceput anchetatorii ONU ne suspectau de partinire, nesinceritate, complicitate, ba chiar pregatire anticipata. Treptat, lucrurile s-au lamurit si am primit cele mai bune aprecieri, am fost invitati la baza ONU din Pristina, onorati in mod deosebit de comandantul german al fortelor ONU ca si de americani multumiti de munca noastra. De asemenea, jandarmii romani ne-au multumit ca am reusit sa ii salvam de acele acuzatii nedrepte. Pana la urma kosovarii si-au afirmat independenta. Musulmanii au profitat inteligent de pulverizarea Federatiei Iugoslavia, s-au macinat sarbii cu croatii si slovenii, si astfel au iesit castigatori albanezii musulmani. Americanii, nemtii si chiar rusii oricum nu aveau in cap succesul musulmanilor, abia se terminase Razboiul din Golf. Ideea refacerii Imperiului germanic al dinastiei de Habsburg a condus si la refacerea prezentei musulmane in Europa balcanica si in timp o amenintare strategica la adresa civilizatiei occidentale. Sarbii fusesera deja linistiti de americani, croatii isi lingeau pasnici ranile din razboiul fratricid, sarisera si fratii rusi si se aratasera foarte tari si incomozi pentru americani. Romanii oriunde s-au dus sa ajute NATO, au fost tari de tot, au ridicat prestigiul Armatei Romane si au fost printre cei mai buni aliati ai fortelor euro atlantice.Suntem mandri de ce am realizat in Kosovo, noi, nu diplomatii MAE ascunsi prin ambasada, viteji ca intotdeauna. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Decembrie 2010, ora 20:06
De la: tricky, la data 2010-12-20 15:24:18Am fost in Kosovo cu o misiune ONU delicata - pe 10 februarie 2007 la Pristina o demonstratie anuntata drept pasnica s-a transformat intr-un asediu asupra Parlamentului pentru a proclama prin forta independenta Kosovo si desprinderea din Serbia. Forta de politie romaneasca, jandarmii romani au fost pusi intr-o situatie foarte grea. 3000 de albanezi musulmani kosovari au participat la o demonstratie in Pristina aproape de Parlament. Liderul lor s-a urcat pe un camion si dupa ce atmosfera incinsa fusese intens pregatita, i-a instigat la violenta, la forta, sesizand ca fortele ONU pareau firave, usor de spulberat. Cum s-a dat jos liderul de pe camion, demonstratia a devenit violenta, au tras de gardurile jandarmilor kosovari care s-au dat frumusel la o parte ba chiar i-au incurajat sa atace. De pe blocuri aveau pregatite catapulte si jardiniere, sticle, cocktail Molotov, bolovani, pietre ... Serviciile de informatii occidentale stiau si ONU nu a prevenit atacul, practic i-au lasat sa se arunce asupra Parlamentului. In aparare au scos doua companii de jandarmi romani dotati cu munitie de cauciuc si aruncatoare de gaze lacrimogene. Retragerea jandarmilor locali a dat multimii semnalul decisiv de atac. Romanii - 85 de jandarmi - au aparut din spatele Parlamentului, i-au somat pe kosovari conform procedurilor ONU, ordinele veneau prin casca de la comandantii romani coordonati de superiorii occidentali, baza era pe romani, polonezii doar trageau din spatele romanilor, ucrainenii foloseau doar aruncatoarele de gaze. 3000 de albanezi au atacat cu furie, existau antecedente, cand romanii au fost mult prea tari si au murit 10-20 de fanatici kosovari dar acum miza era uriasa - independenta! ONU si fortele occidentale coordonate direct de americani amanau declararea independentei stiind cat de mult fusesera lezate interesele sarbesti si mai ales rusesti in zona. Escaladarea cu participarea Rusiei - principala forta de partea Serbiei - era ultimul lucru dorit de americani. Romanii i-au primit pe albanezi cu gaze lacrimogene, gloante de cauciuc - RB 15 care nu ucid, si in ultima instanta cu scutierii si lunetistii in soc direct. Batea prost si vantul impotriva, si in norul de gaze, sub potopul de jardineire, caramizi, bolovani, din catapulte si de pe blocuri, cu cativa colegi deja plini de sange, jandarmii romani i-au contrat pe masura si albanezii s-au retras, 7 raniti luati de ambulante si 2 morti ( acuzatia a fost ca romanii au folosit munitie RB 1 care este interzisa de aproape, numai la peste 50 metri ). Ai nostri au explicat ca au urmat ordinele comandantilor lor coordonati de americani si superiorii ONU. Si asa a fost. Din cei 2 morti unul a murit intr-o camera de hotel impuscat direct in ceafa, imposibil din ricosee in interiorul cladirii, se pare ca a fost o razbunare. Multumesc de informatii. Raporteaza abuz de limbaj |
|
CIPRIOTU 1445 mesaje Membru din: 9/11/2008 Oras: Odorheiul Secuiesc |
Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 01:26
Dar de ce va stroflocati de ce se intampla in KOSOVO?
Ati terminat cu Romania? Analizat Kosovo? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 16:59
De la: TEPARUL, la data 2010-12-22 01:26:23Dar de ce va stroflocati de ce se intampla in KOSOVO? Vezi ca e un topic antibasecu un pic mai sus pe dreapta ...
|
|
|