back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Presedintele basescu:drumul cu spini al unui mare reformator

Pagini: << 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 >> Sari la pagina:

vasile_vali

2835 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 17 Martie 2011, ora 19:46

De la: 9am246017, la data 2011-03-17 19:24:22
De la: gabigabi, la data 2011-03-17 17:45:20
De la: 9am246030, la data 2011-03-17 17:11:42PDL-ISTI,

SUNTETI MULTI,AVETI DREPTATE,AVETI PUTEREA SI FACETI REFORME PENTRU TARA!

OCUPATI GARILE, OCUPATI GARILE, striga Nebunul: sunteti multi , aveti dreptate si faceti reforme !

Niciodat� ura nu a risipit ura.Doar dragostea risipe�te ura.Aceasta este Legea,De c�nd lumea �i inepuizabil�.�i tu vei merge pe lumea cealalt�,�tiind asta, cum ai mai putea fi r�ut�cios? C�t de u�or r�stoarn� v�ntul un cop�cel firav.Caut� fericirea �n sim�uri,R�sfa��-te cu m�ncare �i somn,�i astfel, vei fi �i tu dezr�d�cinat. V�ntul nu poate r�sturna un munte.Tenta�ia nu-l poate atinge pe cel treaz, puternic �i umil,Pe cel st�p�n pe sine �i p�zitor al Legii.

SI TOTUSI.PDLACHE-ISTI,

SUNTETI MUTI SI N-AVETI DREPTATE!

Esti bun, musiu, ti'a soptit Dalai Lama ceva, esti un discipol de'al sau? Nu prea pari, mai degraba pari a fi un securist chinez care'l asteapta pe Dalai Lama la cotitura...

"NIHIL SINE DEO!"

Te_Vad_Te_Vad

261 mesaje
Oras: Braila

Postat pe: 17 Martie 2011, ora 21:29

jigodia mioritica

Parca e un dat al neamului sa avem carmuitori vicleni si prosti. Probabil ca veti sari si veti spune, ca a fi viclean presupune o doza ridicata de desteptaciune. Asa e, dar nu pe plaiurile mioritice. La noi, s-a format de veacuri o specie aparte de viclean. Un smecher de termen scurt. Am vazut vicleni si prin alte parti, cum sunt englezii spre exemplu. Ei au un gen de viclean stilat, istet, care gandeste pe termen lung. Si de regula nu gandeste dupa capul lui, ca nu are voie. Vicleanul englez, cand incepe sa urce scarile puterii, se conecteaza voluntar la viclenia colectiva, istorica. Ca sa aiba acces la tribuna, sa i se dea voie sa speek-uiasca, trebuie sa aiba pedigree. Adica scoala si referinte, atestate care sa-i confirme capacitatile mentale. Si tine si de traditie. El pune mai presus de interesele proprii, the family, God and The Queen si se gandeste de doua ori inainte sa traga vreo teapa.

Jigodia mioritica n-are mama si tata. Nu stiu daca tineti minte o zicala: Tiganul cand s-a vazut imparat, intai pe tac-su l-a spanzurat !. O aluzie generalizata, desigur.

In orice colt al istoriei am privi, gasim acelasi pattern: dorinta acerba de accedere pe culmile puterii pentru propriul beneficiu. Nici o urma de moralitate, bine, rau, grija pentru aproape, model universal etc. Sa puna mana pe bani, cu orice pret, cat mai repede si pe urma sa -spele putina- inainte ca urmatoarea jigodie sa-i ia locul si averea. Sunt pline analele de domnitori veniti de nicaieri, care pentru o tura cu tronuletu' si-au vandut sufletele, stramosii si poporul.

Stiti care a fost cel mai mare spagar din istorie ? Carol II. Putini stiu cate valize cu bani au carat la Capsa Malaxa si Mociornita, ca sa obtina contractele cu armata. Apoi valizele au luat definitiv calea exilului. Ati auzit de Marmoros Bank ? A dat faliment in 1940, dupa ce Carol II a pierdut-o la cazino in Monte Carlo. Acolo avea si bunica-meu saracul depusi niste bani.

Mi-aduc aminte, cu ani in urma am vazut la televizor faza cand a fost arestat Razvan Temesan, taticul BANCOREX-ului. Genul de jigodie cu diploma si epoleti. La cateva zile
a fost eliberat. Nevasta-sa drept multumire, s-a intins pe jos si a pupat pamantul zicand: Multumescu-ti tie Doamne ca ai facut dreptate, si ai scapat un om nevinovat !. Nu stiu la ce Dumnezeu se referea, cred ca la cel al hotilor.

Acum patru ani am fost undeva prin Baragan la un parastas, intr-un sat amarat pe nume Movilita. In mijlocul campului se ridica o manastire cu trei maici. Am ramas putin surprins de un aspect: manastirea fusese refacuta, iar in mijloc trona o catedrala. Nu glumesc, era o imensitate de biserica, mai mare decat mitropolia chiar. Am intrebat o maicuta si mi-a spus ca a fost o donatie din partea �unuia- din Constanta. Se mira si ea, pentru ca duminicile abia vin doi, trei, la slujba, dintr-un sat de optzeci de suflete. In acel moment mi-a fost clar: vreun Becali s-a gandit ca-i prisosesc banii de ciunga si si-a zis: Ia sa ma pun eu bine cu divinitatea, ca nu se stie !. S-a gandit la el, nu la ceilalti. Mai bine facea o scoala, un spital. Nu, ca sa faci asa ceva, iti trebuie minte. Si nu numai minte, ci si acte pe banii investiti. Exact ce lipseste jigodiei mioritice.

Stau si ma intreb, pe ei nu-i doare cand vad batrani flamanzi, oameni murind prin spitale, nevinovati tarati prin tribunale de judecatori corupti, copii fara educatie si lista continua la nivel macro cu: agricultura de subzistenta, criminalitate in crestere, paduri taiate si o mizerie generalizata ?

Ce om poate sa fie insensibil la asemenea grozavii ? Acel om, nu e om ci jigodie !

Pentru jigodie exista AZI, ACUM ! Maine, nu se stie !

Stiti cum arata o jigodie ?

In celebrul film pentru copii -Stapanul Inelelor-, era un personaj pe nume Golum. Unul dezbracat, plesuv si urat. La origini si el fusese Hobbit, la fel ca ceilalti. Apoi treptat, dorinta de a obtine Nepretuitul Inel, l-a transformat intr-un mostru hidos, ascuns si viclean.

Comparatia e puerila, insa mi-am adus-o aminte si e infiorator de reala. De ce ? Nu vi se pare ca romanul se transforma pe zi ce trece intr-un Golum ? Oamenii nu mai au repere morale, credinta si alte valori decat
banul. Se duc la Biserica din cand in cand, si cei mai multi in al doisprezecelea ceas. Notiuni precum: drept, stramb, bine, rau, cinste, necinste, adevar, minciuna, si-au pierdut esenta.

Cu ani in urma eram la tara, undeva prin Oltenia. Il vad pe un vecin calare pe caruta si il intreb unde se duce. Imi spune ca in deal, sa ia niste porumb. De fapt, se ducea la furat de pe tarlaua altuia. Pentru el era un gest absolut normal. Un alt vecin, cu ceva timp inainte, fusese batut de altii pentru ca ii prinsese la furat prune si se legase de ei. Noroc ca bietul om n-a avut pusca, ca intra la parnaie. Asa a intrat in spital.

Am impresia ca jigodismul e un fel de pattern arhaic. E intiparit in creier, aproape de intinct si face parte din kitul de supravietuire al unei bune parti a neamului romanesc. Altfel nu-mi pot explica, cum odata cu -revolutia- au iesit atat de multe jigodii la suprafata. Cu atata entuziasm, incat in decembrie cand se tragea pe strazi, ei isi frecau palmele cu gandul la viitoarele �afaceri-.

Am spus-o de multe ori, daca maine l-as lua pe cel mai amarat si inversunat critic al politicii romanesti si l-as sui in scaun de ministru, a doua zi si-ar trage un mertzan, doua jeepuri si o vila in Pipera. Daca l-as intreba de ce, mi-ar spune senin: Pai ce, eu sa fiu mai prost ?.

Jigodismul tine de educatie, se transmite din tata in fiu, generatii la rand. Jigodia a invatat de la parinti sa fure. Acesta este adevarul. Si tot atat de adevarat e si faptul ca istoria le ofera jigodiilor atat de multe oportunitati, incat le e imposibil sa dispara.

Ce e intereant, jigodia ca sa prospere are nevoie de prosti. Si multi , m-ar fi corectat cineva mai demult.

Dan Puric: Apelul lui Gabriel Liiceanu catre lichele este gestul unui intelectual de buna-credinta, dar ca, din pacate, dupa cum spunea Nietzsche, nu poti impiedica fiarele sa fie fiare. Asta imi aminteste de o intamplare povestita de Petre Tutea pe care l cunoaste bine domnul Liiceanu. Se duce Tutea intr-o zi la Capsa si spune: Domnule, licheaua nu evolueaza!, la care Puiu Iancovescu ii raspunde: Te inseli, Petrica. Eu am un amic care, de cate ori il intalnesc, e din ce in ce mai jigodie. Lichelele de azi sunt jigodiile de maine si nu cred ca vom scapa de ele.

pheideas.blogspot.com/2009/04/parca-e-un-dat-al-neamului-sa-avem.html

Publicat de pheideas

Raporteaza abuz de limbaj
vasile_vali

2835 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 17 Martie 2011, ora 22:28

De la: 9am246048, la data 2011-03-17 21:29:07jigodia mioritica

Parca e un dat al neamului sa avem carmuitori vicleni si prosti. Probabil ca veti sari si veti spune, ca a fi viclean presupune o doza ridicata de desteptaciune. Asa e, dar nu pe plaiurile mioritice. La noi, s-a format de veacuri o specie aparte de viclean. Un smecher de termen scurt. Am vazut vicleni si prin alte parti, cum sunt englezii spre exemplu. Ei au un gen de viclean stilat, istet, care gandeste pe termen lung. Si de regula nu gandeste dupa capul lui, ca nu are voie. Vicleanul englez, cand incepe sa urce scarile puterii, se conecteaza voluntar la viclenia colectiva, istorica. Ca sa aiba acces la tribuna, sa i se dea voie sa speek-uiasca, trebuie sa aiba pedigree. Adica scoala si referinte, atestate care sa-i confirme capacitatile mentale. Si tine si de traditie. El pune mai presus de interesele proprii, the family, God and The Queen si se gandeste de doua ori inainte sa traga vreo teapa.

Jigodia mioritica n-are mama si tata. Nu stiu daca tineti minte o zicala: Tiganul cand s-a vazut imparat, intai pe tac-su l-a spanzurat !. O aluzie generalizata, desigur.

In orice colt al istoriei am privi, gasim acelasi pattern: dorinta acerba de accedere pe culmile puterii pentru propriul beneficiu. Nici o urma de moralitate, bine, rau, grija pentru aproape, model universal etc. Sa puna mana pe bani, cu orice pret, cat mai repede si pe urma sa -spele putina- inainte ca urmatoarea jigodie sa-i ia locul si averea. Sunt pline analele de domnitori veniti de nicaieri, care pentru o tura cu tronuletu' si-au vandut sufletele, stramosii si poporul.

Stiti care a fost cel mai mare spagar din istorie ? Carol II. Putini stiu cate valize cu bani au carat la Capsa Malaxa si Mociornita, ca sa obtina contractele cu armata. Apoi valizele au luat definitiv calea exilului. Ati auzit de Marmoros Bank ? A dat faliment in 1940, dupa ce Carol II a pierdut-o la cazino in Monte Carlo. Acolo avea si bunica-meu saracul depusi niste bani.

Mi-aduc aminte, cu ani in urma am vazut la televizor faza cand a fost arestat Razvan Temesan, taticul BANCOREX-ului. Genul de jigodie cu diploma si epoleti. La cateva zile
a fost eliberat. Nevasta-sa drept multumire, s-a intins pe jos si a pupat pamantul zicand: Multumescu-ti tie Doamne ca ai facut dreptate, si ai scapat un om nevinovat !. Nu stiu la ce Dumnezeu se referea, cred ca la cel al hotilor.

Acum patru ani am fost undeva prin Baragan la un parastas, intr-un sat amarat pe nume Movilita. In mijlocul campului se ridica o manastire cu trei maici. Am ramas putin surprins de un aspect: manastirea fusese refacuta, iar in mijloc trona o catedrala. Nu glumesc, era o imensitate de biserica, mai mare decat mitropolia chiar. Am intrebat o maicuta si mi-a spus ca a fost o donatie din partea �unuia- din Constanta. Se mira si ea, pentru ca duminicile abia vin doi, trei, la slujba, dintr-un sat de optzeci de suflete. In acel moment mi-a fost clar: vreun Becali s-a gandit ca-i prisosesc banii de ciunga si si-a zis: Ia sa ma pun eu bine cu divinitatea, ca nu se stie !. S-a gandit la el, nu la ceilalti. Mai bine facea o scoala, un spital. Nu, ca sa faci asa ceva, iti trebuie minte. Si nu numai minte, ci si acte pe banii investiti. Exact ce lipseste jigodiei mioritice.

Stau si ma intreb, pe ei nu-i doare cand vad batrani flamanzi, oameni murind prin spitale, nevinovati tarati prin tribunale de judecatori corupti, copii fara educatie si lista continua la nivel macro cu: agricultura de subzistenta, criminalitate in crestere, paduri taiate si o mizerie generalizata ?

Ce om poate sa fie insensibil la asemenea grozavii ? Acel om, nu e om ci jigodie !

In celebrul film pentru copii -Stapanul Inelelor-, era un personaj pe nume Golum. Unul dezbracat, plesuv si urat. La origini si el fusese Hobbit, la fel ca ceilalti. Apoi treptat, dorinta de a obtine Nepretuitul Inel, l-a transformat intr-un mostru hidos, ascuns si viclean.

Comparatia e puerila, insa mi-am adus-o aminte si e infiorator de reala. De ce ? Nu vi se pare ca romanul se transforma pe zi ce trece intr-un Golum ? Oamenii nu mai au repere morale, credinta si alte valori decat
banul. Se duc la Biserica din cand in cand, si cei mai multi in al doisprezecelea ceas. Notiuni precum: drept, stramb, bine, rau, cinste, necinste, adevar, minciuna, si-au pierdut esenta.

Cu ani in urma eram la tara, undeva prin Oltenia. Il vad pe un vecin calare pe caruta si il intreb unde se duce. Imi spune ca in deal, sa ia niste porumb. De fapt, se ducea la furat de pe tarlaua altuia. Pentru el era un gest absolut normal. Un alt vecin, cu ceva timp inainte, fusese batut de altii pentru ca ii prinsese la furat prune si se legase de ei. Noroc ca bietul om n-a avut pusca, ca intra la parnaie. Asa a intrat in spital.

Am impresia ca jigodismul e un fel de pattern arhaic. E intiparit in creier, aproape de intinct si face parte din kitul de supravietuire al unei bune parti a neamului romanesc. Altfel nu-mi pot explica, cum odata cu -revolutia- au iesit atat de multe jigodii la suprafata. Cu atata entuziasm, incat in decembrie cand se tragea pe strazi, ei isi frecau palmele cu gandul la viitoarele �afaceri-.

Am spus-o de multe ori, daca maine l-as lua pe cel mai amarat si inversunat critic al politicii romanesti si l-as sui in scaun de ministru, a doua zi si-ar trage un mertzan, doua jeepuri si o vila in Pipera. Daca l-as intreba de ce, mi-ar spune senin: Pai ce, eu sa fiu mai prost ?.

Jigodismul tine de educatie, se transmite din tata in fiu, generatii la rand. Jigodia a invatat de la parinti sa fure. Acesta este adevarul. Si tot atat de adevarat e si faptul ca istoria le ofera jigodiilor atat de multe oportunitati, incat le e imposibil sa dispara.

Ce e intereant, jigodia ca sa prospere are nevoie de prosti. Si multi , m-ar fi corectat cineva mai demult.

Dan Puric: Apelul lui Gabriel Liiceanu catre lichele este gestul unui intelectual de buna-credinta, dar ca, din pacate, dupa cum spunea Nietzsche, nu poti impiedica fiarele sa fie fiare. Asta imi aminteste de o intamplare povestita de Petre Tutea pe care l cunoaste bine domnul Liiceanu. Se duce Tutea intr-o zi la Capsa si spune: Domnule, licheaua nu evolueaza!, la care Puiu Iancovescu ii raspunde: Te inseli, Petrica. Eu am un amic care, de cate ori il intalnesc, e din ce in ce mai jigodie. Lichelele de azi sunt jigodiile de maine si nu cred ca vom scapa de ele.

Publicat de pheideas

Ia cauta, ba postache ce filosof a scos'o p'asta: "Prostul daca nu'i fudul parca nu e prost destul!" Subiectul este -evident- persoana lu' matale...

"NIHIL SINE DEO!"

pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Postat pe: 18 Martie 2011, ora 04:53

IUBITI VA CONDUCATORUL /
partidul va recunoaste meritele .el ba /
pupici unguresti o sa primit cu miile/

Gandirea_Politica

259 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Martie 2011, ora 07:27

ALEGERILE,ALIENAREA ROMANILOR SI VERDICTUL ELECTORATULUI
Romanii nu au experienta politicii,nu inteleg ca politica este arta de a conduce societatea.Din cauza sistemului oligarhic care a invadat viata politica si sociala a tarii romanii considera politica ca ceva dusmanos,ceva care trebuie evitat si pe care o plaseaza in studiile sociologice pe ultimul loc.

In ultimii ani,daca nu din 1989,romanii apar dominati de o stare de lehamite,de tendinta de a demisiona de la viata sociala,simtul civic in loc sa creasca,evoluiaza chiar invers pana la extremismul emigrarii,a demisiei in fata raspunderilor cetatenesti.

Discutia din ziarul ZIUA,mai ales pe tema justitiei,negarea unei justitii independente,a procurorilor independenti,suspiciunea permanenta ne argumenteaza parerea sociologilor ca traim intr-o societate bolnava,o societate care nu se poate desprinde de fenomenul anomic (anomie-lipsa de norme,de legi).
Fenomene ca decizia CCR care duce la o reactie negativa fata de evolutia sociala socheaza profund societatea civila,creind acea stare de lehamite pe care sociologii o numesc alienare sociale.Aceasta stare de lehamite,de sensatie ca nimic nu merge la noi bine si,daca ceva se face bine vine o institutie ,un politician si determina involutia societatii,uneori cu zeci de ani.
In politica romanul vede ca nimic nu serveste la nimic si alege mai degraba izolarea,emigrarea sau neparticiparea,adica ceea ce numim alienare sociala,alienarea de institutiile statului de drept cum ar fi justitia,parlamentul,partidele.
Alienarea cetatenilor fata de societatea in care traiesc este un fapt concret,palpabil zi de zi,si fenomenul devine dramatic intr-o societate in care tranzitia nu se mai sfarseste,in care nimic nu se mai poate face,nu mai poate progresa pentru ca organe ca parlamentul sau justitia sunt capabile prin omnipotenta lor sa determine o cale reactionara in folosul unei paturi oloigarhice.daca pana prin anul 2000 politicienii sau protejatii lor dadeau tunuri(gen devalizare de banci,firme capuse,afaceri cu statul sau primariile),dupa aceasta data coruptia a devenit politica de stat,parlamentul face legi pentru a ajuta raptul,poiticienii,ministrii iau mita sau fura aproape pe fata,avand ca singur argument ca le sta in putere si nimeni nu-i poate pedepsi,chiar cand fapt este evidenta.

Candva,un mare sociolog(chiar Marx) spunea politicienilor din timjpul sau ca au introdus imoralitatea in popor deoarece adesea ei vad fapta si nu vad pedeapsa,alteori vad pedeapsa si nu vad pedeapsa.
Acest lucru se petrece azi,chiar in societatea noastra iar imoralitatea este introdusa in societate.c
Caci dece sa pedepsesti un hot pentru ca a furat o oaie si sa nu pedepsesti un ministru care fura milioane de euro.

Pe felii ,de fenomenul coruptiei se ocupa multi:ziaristii in primul rand care descriu absurditati greu de incadrat in normalitate,juristi coplesiti de avalansa delictelor,medici coplesiti de avalansa sinuciderilor,a toxicomaniilor si alcoolismului,profesori disperati care cedeaza in fata elevilor si adesea pentru un succes lejer ajung la "juvenolatrie"(incep sa se comporte ei ca adolescentii).

Societatea noastra este bolnava,la fel ca si inainte de 2000,dar mai pregnant,politicienii nostri nu sunt competenti si sunt narcizici,ii preocupa doar puterea,acel asa zis sindrom al centaurului.

Iata ca vine cineva care are capacitatea de a organiza o justitie independenta pentru a lupta contra relelor sociale(violenta,drog,destramarea relatiilor din familie,excesul si pervertirea sexualitatii,cultul banului,misticismul,nu credinta in Dumnezeu),cultul superstitiilor de la zodiac la vraci sau ghicitori,sinuciderile etc,etc,demagogia politica,politica oligarhica,toate ca simptome ale tarii noastre in tranzitie de la comunism la capitalism.
Acesta este Presedintele tarii care se expune la toate pericolele,de la demitere la insulte zilnice numai pentru a da o sansa Romaniei.

Societatea ca si individul se pot imbolnavi si adesea boala lasa simptome,iar cele de mai sus sunt simptomele unei boli sociale,a unei grave boli sociale care nici nu stim la ce poate duce in final.

Reactia intelectualitatii noastre este desarmanta.
Daca excludem cativa intelectuali de marca(Liiceanu,Dinescu,Cartareascu, Plesu) intelectualitatea sau pretinsa intelectualitate romaneasca nu mai are nimic comun cu societatea romana.

Ziaristii se lasa platiti de oligarhii(numiti inspirat de Presedinte tonomate) care sunt de fapt dusmanii acestui popor care nu ar trebui sa se mai destepte,asa cum credeau si comunistii care si ei credeau ca sunt eterni .
Traim deci intr-o societate bolnava,o societate imbolnavita in care se petrec mereu fenomene anormale:furturi,tunuri in paguba statului,mica si mare coruptie.
Constienti sau nu,din rautate,nepricepere,avaritie, populatia acuza pe buna dreptate clasa politica.Aceasta clasa politica ne apare ca indolenta sau incapabila dar in acelasi timp avida de putere si in viziunea publica avida de imbogatire.
Foarte multi dirijeaza criticile legate de aceste fenomene de partidele care guverneaza dar cred ca ceva se greseste.Opozitia,puterea locala sunt de asemenea implicate fie din actiune constient dirijata spre rau fie prin inactiune care duce la efecte similare.
In momentul de fata politica romaneasca s-a bipolarizat:Pro-Basescu si Anti-Basescu.
Ruperea cercului vicios nu se poate face decat prin promovarea unor partide noi (de tipul PL-D) si a politicienilor tineri sau care au dovedit ca sunt meritosi.
Cine mai crede in romani si Romania asteapta ca poporul sa catalogheze prin vot cine trebuie sa conduca Romania.

PDL

981 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 18 Martie 2011, ora 07:48

Culmea degradarii

Indiscutabil ca datorita sistemului democrat si chiar a guvernului si presedentiei avem o presa libera si necenzurata.

Ziaristul are insa, comanda de a denigra pe presedintele republicii,pentru ca el conduce anticoruptia si reformele din Romania ,sau de a denigra un partid reformist.

Si nu o face cu talent sau bunavointa,cu responsabilitatea unei persoane care se adreseaza opiniei publice ci o face cu ura si ranchiuna.

Doamna ziarist se foloseste de ceva de care si ultimul taran din romania se fereste,a te folosi de boala unui om,pentru ca pana la urma si presedintele este om.

Sunt scabroase exemplele date,ca medicii ar fi lingusitori,ca nu spun adevarul,adica ceea ce astepta dumneaei sa spuna si de aici ajunge la posibilitatea ca dl.Basescu sa aiba al doilea mandat,si cat de neferita ar fi in acest caz.

Calomnia si minciua au picioare scurte si nu infrumuseteaza pe cel care le foloseste.
Dna ziarist este o profesionista in denigrarea dlui Basescu.

Dar sa ajungi sa folosesti boala presedintelui pentru a-l denigra cred ca s-au depasit orice limite.

PDL

981 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2011, ora 07:50

Logica activistului de partid

Iat� cum caracteriza acest tip de comunist Belu Silber, un om care a crezut sincer �n idealurile comunismului (citat dup� Ioan Gro�an): "Cel care �n via�a lui nu avusese nici o profesie c�p�ta una, iar cel care avusese o profesie o uita pe a lui �i se "califica la locul de munc�". Cuno�tea un num�r de re�ete ideologice, regulile conspirativit��ii, �tia cum s� organizeze o celul�, cum se controleaz� activitatea altora, cum se primesc �i se dau ordine, cum se lichideaz� un concurent sau un opozant, comportarea fa�� de inferiori �i superiori, ce trebuie s� vorbeasc� �i ce nu. Avea oameni �n subordine, dispunea de via�a altora. Astfel devenea un profesionist al puterii �i se degrada pe m�sur� ce o exercita... Profesiunea de activist �i atrofia sim�ul moral, cu vremea, semenii lui deveneau obiecte..." Acesta este portretul robot al eternului activist.
Daca cineva crede ca in democratia romaneasca actuala am scapat de acest fenomen,se inseala amarnic.Si avem exemplu chiar aici
Sa ataci pe Basescu pentru probleme interne mai merge,dar sa-l supui acelorasi maniere cand este vorba de interesele tarii,cred ca ziaristul are o mare problema.

Ura te poate orbi chiar cand ca roman ar trebui sa ai o alta atitudine atunci cand seful statului se afla in relatie cu un mare vecin.Aici nici limbajul academi,c in versiunea ziaristei, nu poate decat sa provoace uimire si consternare,

Dl.Basescu ar fi avut un limbaj defetist,a fost umil,un maniac al persecutiei,un adevarat agresor al intereselor Romaniei si mai este bantuit si de mania persecutiei si de teoria conspiratiei(adica toate invectivele pe care le are in vocabular).

Din pacate autoare face aceste afirmatii in deplina intentie si constiinta pentru ca pe Lucacenko il descrie corect:arogant,afirmand cu nerusinare drepturi pe care Ucraina le-a obtinut prin raptul fosatei URSS.

Ambiguitatea autoarei apare jalnica atunci cand considera fara argumente ca dl.Basescu este antirus si ar gresi dar dl.Gusa este prorus si iar ar gresi.

De fapt doamna ziarista are o logica.

Este logica montajului psihologic specific propagandistului care nu aduce argumentele la concluzie ci invers,incepe cu asa zisele argumente ,le inventeaza sau manipuleaza,concluzia avand-o de acasa sau de la cine ii dicteaza.

Nu cred ca un asemenea articol merita un comentariu mai amplu.

Irationalul nu poate fi combatut cu rationalul.

Este un articol de propaganda,un articol de serviciu.

Te_Vad_Te_Vad

261 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2011, ora 11:08

Xenofobia si deruta conduc azi alianta Socialista FSL a PNL si PSD.

Sub indrumarea presedintelui Fondator Crin introduce vadimismul,xenofobia si nationalismul in propaganda lor politica.
Iata ce spune dna Udrea:

Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, critica, pe blog, prestatia USL de la dezbaterea motiunii de cenzura, afirmand ca cererea privind pozitia Parlamentului fata de declaratiile unor oficiali ungari arata ca opozitia a actionat "de parca ar fi avut sindromul Tourette".
Ministrul sustine ca motiunea de cenzura pe Codul Muncii a aratat inca o data care este diferenta dintre coalitia de guvernamant - "reformatoare si responsabila" si "opozitia socialista, pusa pe circ si degraba aruncatoare de vorbe inveninate".
"Opozitia politica se ghideaza dupa doua principii: tergiversare si blocare prin orice mijloace. Daca s-ar respecta ritmul opozitiei, mai toate legile ar fi votate dupa mai bine de un ciclu parlamentar. Va dau doar un exemplu: Legea Educatiei a stat 3 ani in dezbatere parlamentara si singura varianta prin care s-a putut adopta a fost tot asumarea raspunderii de catre Guvern. In acest moment, asumarea raspunderii este cam singura metoda de a urgenta procesul legislativ", scrie Udrea.
Ea afirma ca noul Cod al Muncii este masura cea mai de dreapta care putea fi luata in acest context socio-economic.
"Ma surprinde, deci, violenta in mesaj a asa-zisilor liberali ai lui Crin Antonescu. Nu au invatat nici pana acum ca, pentru a deveni un partid mare, asa cum PNL nu a reusit sa fie nicicand dupa 1990, trebuie sa-ti respecti principiile, nu sa le jertfesti pe altarul interesului politic de moment. Dar Antonescu si ai lui au alte preocupari si strategii. Intocmai unor hopa-mitica, sar de la una la alta fara nicio logica. Altfel nu vad de unde a venit senatorul Puiu Hasotti cu acea declaratie menita sa iste un adevarat razboi diplomatic cu Ungaria, chiar in timpul dezbaterii motiunii. De parca opozitia ar fi avut sindromul Tourette si ar fi dorit ca tribuna Parlamentului sa se transforme intr-o sedinta ordinara a PRM. Or, Romania nu-si poate permite acum acte diplomatice atat de iresponsabile, cerute de politicieni si mai iresponsabili. Ori de cate ori a aparut subiectul, presedintele a spus clar ca nu se pune problema unei autonomii teritoriale pe criterii etnice in Romania. Mai mult decat atat, drumul european este cel al subsidiaritatii si al descentralizarii, nicidecum cel al federalizarii. Sper ca, odata pentru totdeauna, acest subiect sa se inchida si sa nu mai revina", scrie Udrea.
Ea apreciaza ca s-a vazut inca o data sustinerea de care se bucura Guvernul in Parlament.
"De la o motiune la alta, opozitia obtine mai putine voturi, semn ca pana si ei isi dau seama ca reformele pe care le-am propus au repus Romania pe drumul cel bun. Uniunea Solutii Lipsa (USL) a dat inca o data dovada de slabiciune. PSD si PNL sau oricum s-or numi aceste partide nu pot reprezenta alternativa la actuala majoritate guvernamentala, pentru ca sunt condusi de oameni iresponsabili si populisti, care, in loc sa-si puna mintea la contributie si sa vina cu solutii proprii, se inspira de la altii sau de-a dreptul plagiaza, asa cum clar s-a intamplat cu Codul Muncii", scrie Udrea.
Reprezentantii PSD si PNL au sustinut, miercuri seara, in plenul Parlamentului, necesitatea adoptarii unei declaratii de protest a Legislativului roman fata de mesajul transmis de Viktor Orban. Demersul opozitiei a dus la blocarea lucrarilor Parlamentului pentru aproximativ trei ore, chiar inaintea votului asupra motiunii de cenzura.

Te_Vad_Te_Vad

261 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2011, ora 11:13

PDL-ISTI,
SUNTETI MULTI SI AVETI SI DREPTATE.

Opozitia socialista,renuntarea la liberalism de catre PNL si insusirea ideologiei lui felix si vadim face ca aceste zise forte politice sa esueze si sa ramana vesnic in opozitie.

PNL a incercvat o diversiune xenofobo-nationalita prin dl.Hasoti la sfatul si cu aprobarea lui Crin.

Cica pe surse dumnealui stia ca nu stiu ce au facut ungurii.

In fata calmului puterii acesti politruci au fost nevoiti sa inchine steagul.

Diversiunea nationalista,intoarcerea la anii 90 cu lupte etnice nu mai este posibil.

cat despre autonomie Excelenta sa dl.Presedinte Basescu a spus-o clar:cata autonomie �a Caracal tot atata si la Harghita.

PDL

981 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2011, ora 16:40

DEREALIZAREA PNL
DEREALIZAREA PNL Conceptul denegarii realitatii poate caracteriza individul sau grupul social in momentul in care care refuza a vedea realitatea sau ii deturneaza imaginea ei ,desi aceasta exissta si se desfasoara in jurul sau. Cunosc un caz,in care o persoana feminina care facuse o fixatie pe o personalitate si care ,in disperre de situatie a scos si i-a aratat admiratoarei buletinul de identitate pe care la starea civila scria casatorit in timp ce admiratoarea citea mereu-calatorit. In acest fel dialogul denegarii realitatii devenise un adevarat dialog al absurdului. Din pacate denegarea realitatii ne apare astazi in PNL. la niste indivizi disperati,niste indivizi care nu vad ca in politica,si mai ales intr-un partid liberal,acest fenomen inseamna de fapt desprinderea de realitatea politica,sub amenintarea de a merge impotriva istoriei,mai ales cand vorbim de un mare si prestigios partid . Luni de zile dl.Stolojan,Presedintele Tarii au atras atentia conducerii liberale ca merg pe un drum gresit. Normal ar fi fost sa discute atunci,daca nu se puteau descurca singuri,si ar fi gasit urechi care sa-i asculte , ar fi obtinut sfaturi pentru a evita actuala degringolada. In schimb,sfatuitorii de bine, au primit ce era mai rau,rabufniri de aroganta, insulte,trecerea insucceselor pe seama altora, demonizarea presedintelui tarii care i-a adus la putere si izolarea si expedierea in derizoriu al dlui Stolojan. Imi amintesc advertismentul Presedintelui dat PNL:atentie la Stolojan. In momentul de fata rasboiul este pierdut si putem spune ca dl. Tariceanu mai este la putere din motive conjucturale (intrarea in UE la 1 ianuarie 2007),oricand contractul PD/PNL poate, legal, duce la debarcarea sa. Astfel o prevedere a protocolului spune ca postul de prim ministru va fi al acelui partid care are mai multi parlamentari. Cei 30 de parlamentari in plus ai PNL se imputineaza vazand cu ochii si deja,estimativ a venit momentul ca ,aplicand protocolul Dl.Tariceanu sa cedeze PD postul. Masa critica de care vorbea dl.Stolojan,cred ca s-a constituit in PNL,avand in vedere ca deja peste 27 de parlamentari liberali declara ca sustin platforma liberala a dlui Stolojan,dintre ei 5-6 facand parte din Conducerea Superioara de partid (care de altfel au si demisionat din functiile detinute). Nesustinut parlamentar,indiscutabil ca dl.Tariceanu va face apel la PRM si PSD,instinctul puterii devenind de necontrolat la unii lideri PNL si, aceasta nu de acuma ci,chiar de pe vremea dlui.Campeanu sau Quintus.Pentru un post de ministru,liderii liberali au uitat repede de liberalism si principii.Iar daca au facut-o atunci,dece nu ar face-o si azi,mai ales ca asa zisii seniori ii inspira si povatuiesc si azi pe dl.Tariceanu si ceilalti petroliberali. Daca mai punem in discutie ca sustinerea PC dupa 1 ianuarie nu va mai ,exista vom putea explica mai bine acea stare de dezastru pe care o traieste acuma dl.Tariceanu. Pe linie de partid situatia este chiar mai rea.Grupul oligarh, petro-liberalii,cum li se spune acuma, chiar daca ar mai putea sa ramana la conducere,in mod artificial, respingerea de catre electorat ar duce la situatia ca PNL sa impartaseasca soarta PNTCD. Dl.Stolojan si prietenii sai cresc in teritoriu si in sondaje ca voinicul din poveste,treptat se destrama intreaga structura oligarhica,daca pana si Cinteza a ales calea fugii (teoria vasului care se scufunda). Daca curentul Stolojan va creste asa cum este acum,ori ce inhibitie legata de pastrarea posturilor,de lingusire a premierului va dispare si liberalii vor alege in masa platforma liberala a dizidentilor si vor forma polul de centru-dreapta in care curentul liberal va avea individualitate si va fi respectat. Acum establishmentul Petro-liberal alege calea perdanta a denegarii realitatii,semn ca acesti oameni nu sunt adevarati politicieni si ca de fapt sunt doar maniaci ai puterii. Ei au avut mana intinsa a adevaratilor liberali,li s-a cerut sa adere la platforma liberala,li s-a cerut sa determine conducerea vinovata sa faca pasul inapoi. Dar ca si bolnavul grav care spera ,prin denegarea realitatii, ca se va vindeca,dl.Tariceanu si ai lui neaga realitatea si prefera realitatea iluziilor. Rasboiul de ariergarda pe care il duc acum,cu metode murdare (excluderi, insulte, activarea mardeiasilor platiti din presa si Forumuri) nu va prelungi cu mult agonia unui sistem oligarhic,care si-a ales ca fundament pe cel mai stimat partid istoric,PNL. Santajul ca cei care au semnat platforma liberala erau corupti si ca fiindca vor fi dati afara din PNL nu vor mai avea avantaje pare de un cinism pe care numai un om disperat il exteriorizeaza,dupa propria sa masura. Amenintarea dlui Flutur si a altora,cu masuri drastice nu poate intimida pe adevaratii liberali,pe adevaratii oameni de caracter. Treptat,aceasta junta va merge cu ochii inchisi, spre neantul politic,poate spunand in sinea lor ca nu inteleg,doar aveau majoritatea sefilor de filiale pe care chiar ei i-au numit. Si totusi,imparatul este gol,va spune dl.Stefan din Piatra-Neamt,omul,presedintele de filiala judetiana,primar de municipiu si un stimat liberal in judet,care cu obstinatie a tinut si tine pe peretele vizibil din strada,portretul adevaratului Presedinte a PNL,Dl.Stolojan. Pentru ca dl.Stefan nu musca mana care hraneste liberalismul si recunoaste ca fara Stolojan,Basescu,Musca,Boureanu,Stoica si multi altii,PNL nu si-ar juca azi rolul unui partid istoric,spre binele Romaniei.

PDL

981 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2011, ora 16:43

Se pare ca forumul nostru,a PDL incepe sa capete aspecte de pergectiune si devine un instrument de difuzare a valorilor crestin democrate si liberale.

iata dece trebue sa salutam faptul ca postatorii de serviciu ai lui Felix nu mai au nici o speranta si au plecat cu injuraturi si necivilizatie cu tot.

PDL-Isti,
suntem multi si avem dreptate.

Mai avem multe lupte de dat dar toate sunt pentru ridicarea si progresul Romaniei.

Am invins acuma si vom invinge si in viitoarele alegeri.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2011, ora 17:07

De la: 9am129906, la data 2011-03-18 16:43:37Se pare ca forumul nostru,a PDL incepe sa capete aspecte de pergectiune si devine un instrument de difuzare a valorilor crestin democrate si liberale.

iata dece trebue sa salutam faptul ca postatorii de serviciu ai lui Felix nu mai au nici o speranta si au plecat cu injuraturi si necivilizatie cu tot.

PDL-Isti,

Mai avem multe lupte de dat dar toate sunt pentru ridicarea si progresul Romaniei.

da, prin Minciuna si Impostura ....la asta sunteti cei mai buni !

Gandirea_Politica

259 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2011, ora 17:11

Cum este vazuta presa din Romania la Harvard: cenzura, coruptia si lipsa de interes pentru a crea o presa independenta sufoca sistemul media romanesc
de Constantin Barbu HotNews.ro
Vineri, 18 martie 2011, 15:07 Economie | Media & Publicitate

Ultimul raport al Nieman Foundation
Foto: Nieman Foundation "Ma intrebam de ce ar investi o persoana sanatoasa incredere si respect in munca majoritatii jurnalistilor din Romania. Principalul lor produs este propaganda, iar cel mai important talent este ascunderea adevarului", scrie Stefan Candea, co-fondator al Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigatie si bursier al Nieman Foundation for Journalism din cadrul Universitatii Harvard, in cel mai recent raport al acestei institutii despre obstacolele intampinate in expunerea coruptiei prin mass-media.

Nieman Foundation for Journalism a fost infiintata in anul 1937 la Universitatea Harvard. Scopul declarat al organizatiei este "promovarea si ridicarea standardelor jurnalistice si educarea persoanelor considerate calificate pentru a fi jurnalisti". Stefan Candea este bursier al fundatiei in anul 2011. Nieman Foundation publica rapoarte anuale si trimestriale despre principalele probleme cu care se confrunta jurnalistii din intreaga lume.

Stefan Candea mentioneaza, in articolul sau, cazuri precum cel "al unui jurnalist important care a fost inregistrat spunand ca se afla si ca 70 000 de euro nu inseamna nimic pentru el", cel in care "articolele de investigatie erau publicate intr-o forma cenzurata intr-un important cotidian national, controlat de un grup media german si de un jurnalist de scoala veche" sau situatiile in care "Parlamentul incearca sa puna o lesa pe jurnalisti prin propuneri legislative ridicole".

Ce pot afla cititorii ultimului raport Nieman, publicat de fundatia afiliata Harvard, despre peisajul presei din Romania, descris de Stefan Candea:

Dupa caderea comunismului in 1989, o noua elita a aparut din randul fostilor nomenclaturisti si a fostei Securitati. Din aceasta elita fac parte multi actuali judecatori, parlamentari, proprietari de trusturi media si jurnalisti.
Jurnalismul de investigatie este folosit in Romania ca arma de presiune politica la toate nivelele.
Vechea garda a jurnalistilor care si-au inceput cariera in timpul comunismului isi folosesc pozitiile de top din mass-media pentru a santaja personalitati publice patate, iar cenzura si autocenzura sunt prezente in aproape toate redactiile din Romania.
Coruptia este extrem de raspandita nu doar in mediul politic, ci si in cel jurnalistic, iar patronii de presa isi folosesc angajatii pentru a produce propaganda.
Numarul jurnalistilor onesti este foarte mic, motivul fiind lipsa interesului de a crea instititii media cu adevarat independente.
Interesele patronilor de presa sunt aproape intotdeauna in domeniul afacerilor si al politicii, media fiind doar un instrument pentru a-si atinge scopurile.
Influenta milioanelor de dolari intrati in tara pentru a sprijini organismele mass-media independente nu au avut aproape nici un efect.
In ciuda descresterii presiunii politice directe asupra ziaristilor dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, legislativul roman a incercat de mai multe ori sa emita legi care sa impuna un control mai scris asupra presei.

Articolul lui Stefan Candea poate fi accesat integral aici, iar raportul complet este dispinibil pe site-ul Fundatiei Nieman.

pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Postat pe: 18 Martie 2011, ora 18:23

De la: 9am129906, la data 2011-03-18 16:43:37Se pare ca forumul nostru,a PDL incepe sa capete aspecte de pergectiune si devine un instrument de difuzare a valorilor crestin democrate si liberale.

PDL-Isti,

TI SE PARE CUMVA CA PUPINCURISMUL TAU SEAMANA CU AL UNUI NEAMT?
De cind neasemuitul tau presedinte are demnitatea si caracterul lui HELMUT KOLL/
bagati capul in primul vas de toalete si cu mina stinga trage apa/sigur va ramine deasupra /
PESTELE SE STRICA DE LA CAP...........

Te_Vad_Te_Vad

261 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2011, ora 18:37

Cind tara gemea in grea robie, uneltele sarbatoreau crima comisa�

Cardinalul Hossu, despre colaborarea dintre statul comunist si conducatorii Bisericii Ortodoxe

--------------------------------------------------------------------------------

Memoriile cardinalului Hossu, publicate de editura Viata Crestina din Cluj, aduc marturii inedite privind complicitatea dintre conducatorii Bisericii Ortodoxe si cei ai statului comunist. Din insemnarile lui Iuliu Hossu reiese ca cele doua institutii s-au folosit una de alta in incercarea de a distruge Biserica Greco-Catolica. Simbata am descris presiunile Bisericii Ortodoxe Romane si rolul important jucat de actualul Patriarh Teoctist. Reprezentanti ai Patriarhiei au spus ca lucrurile vor fi clarificate in curind. Pina atunci, amanunte despre modul impecabil in care a functionat mecanismul de distrugere a Bisericii Unite cu Roma, asa c*m a fost el perceput de Iuliu Hossu, primul cardinal greco-catolic, mort in 1970, cu domiciliu fortat la Caldarusani.

Iuliu Hossu aduce in discutie colaborarea dintre statul comunist si capii Bisericii Ortodoxe chiar la inceputul memoriilor sale. Descrie aniversarea centenarului de la Blaj din15 mai 1948, organizata de �stapinire�, cu oameni adusi in trenuri si camioane: �La aceasta sarbatoare ni s-a adus insulta sa ne parasim credinta, sa ne lepadam de biserica noastra. La jalnicul praznic ne-a venit chemarea frateasca �Veniti la imbratisare cu noi si cu cei ce sint ocrotitorii nostri si promotorii acestei uniri�. Acesti promotori si acesti protectori n-aveau scopul sa ne uneasca, ci sa ne dezbine�, continua Iuliu Hossu. Episcopii greco-catolici, urmariti pas cu pas de agentii Securitatii, redacteaza un memoriu in care cer incetarea persecutiilor.

Petru Groza scoate la vinzare mitropolia ortodoxa a Iasilor
Primul-ministru Petru Groza si Iuliu Hossu se intilnesc la sfirsitul lui septembrie 1948: �Domnul prim-ministru imi spuse surizind:�Vrei sa fii mitropolit de Iasi?� Surprins, n-am int
� eles la ce face aluzie si i-am raspuns:�Acolo este Durcovici, el este romano-catolic�.�Ah, raspunde rizind Groza, nu asa!�. Atunci am tresarit si din gestul dinsului am inteles ca vorbeste despre mitropolia Iasilor ortodoxa, care era vacanta. Atunci i-am raspuns: �Domnule prim-ministru: credinta noastra este viata noastra��. Aceasta era fraza cu care Iuliu Hossu a raspuns de fiecare data cind i s-a cerut sa se lepede de credinta in Biserica Catolica. Era eliberat de credinta lui doar daca i se lua viata. Cei doi aveau sa se mai intilneasca o data inaintea arestarii lui Iuliu Hossu. De data aceasta, Petru Groza incearca sa-l santajeze pe Iuliu Hossu cu un dosar confectionat de Securitate pe baza informatiilor furnizate de un preot: ��Nici nu iti inchipui ce a vorbit si ce a scris acesta despre Preasfintia ta�, si ridea aproape in hohot�. In 28 octombrie, Iuliu Hossu revine la Bucuresti si cere ca a doua zi sa fie primit din nou in audienta de Petru Groza. Nu apuca sa se mai vada cu primul-ministru caci noaptea este arestat, semn al neputintei autoritatilor de a-l convinge sa rupa unirea cu Roma. Acum intra in joc conducatorii Bisericii Ortodoxe. Episcopii arestati sint vizitati de doua ori de Patriarhul Iustinian la resedinta patriarhala de la Dragoslavele. A doua oara, Iustinian vine impreuna cu Teoctist sa le prezinte prizonierilor decretul de desfiintare a Bisericii Greco-Catolice. Episcopii uniti sint trimisi apoi in puscaria de la Sighet. Sint supusi unui regim de exterminare si sint ucisi Valeriu Traian Frentiu, Ioan Suciu si Tit Liviu Chinezu. De la puscaria din Sighet, in camerele fostelor domnite de onoare ale familiei regale Supravietuitorii sint scosi din puscarie, reintremati prin spitale si chemati in 7 mai 1955 de Petru Groza. Acesta, ajuns presedintele legislativului comunist, ii primeste calduros �ca si cind nimic nu s-ar fi intimplat si numai de curind ne-am fi despartit�. Episcopii cer relegalizarea bisericii lor si libertatea deplina a cultului. Petru Groza le raspunde: �Asta acum e greu; sa stiti ca greutati am avut pina am reusit sa fac sa iesiti, dar eu voi face totul cu vremea; acum va refaceti la Curtea de Arges: va pun la dispozitie masina mea�. Episcopii ajung la Curtea de Arges cu masina lui Groza. Sint cazati in camerele fostelor domnite de onoare de la Palatul de vara al familiei regale. Descrierea perioadei de la Curtea de Arges e partea ce mai senina din memoriile cardinalului Hossu. Episcopii pot iesi in parc, sint vizitati chiar de ambasadorul Frantei. Mai multi preoti clandestini ii contacteaza. Incep sa curga petitiile pentru relegalizarea Bisericii Greco-Catolice. Iuliu Hossu descrie reactia Bisericii Ortodoxe: �Capeteniile bisericesti alarmate au alergat la guvern, aratind ca in acest chip se va ajunge la rasturnarea a ceea ce s-a facut in 1948. De vina eram noi, care mai traiam (...) Au cerut masuri sa fim pusi in imposibilitatea de a lua contact cu preotii si credinciosii care ar dori sa ne vada. Deocamdata ne-am ales cu zvonul ca nu vom petrece iarna la Curtea de Arges.� �Ceea ce faceti, faceti-o crestineste si romaneste� Si, intr-adevar, episcopii greco-catolici sint mutati de la Curtea de Arges la Ciorogirla de catre Vicarul Patriarhal Teoctist. Aici stau putin, caci planul e sa fie separati. Episcopul Teoctist alaturi de un alt ierarh ortodox ii comunica lui Iuliu Hossu decizia privind mutarea colegului sau, Alexandru Rusu la o manastire din Tulcea. Iuliu Hossu povesteste discutia cu Teoctist: �am ascultat cu mare durere, adevarata consternare:�mai trista veste nu ne puteati aduce�(...) Am mers unde am fost dusi fara voia noastra. Nici acum nu cer nimic, decit libertate pentru Biserica si toate drepturile constitutionale; daca totusi cer ceva, este sa se intoarca PS Alexandru (Rusu), fratele nostru, in mijlocul nostru, iar pina atunci, in asteptare sa ramin aici impreuna cu fratele PS Ioan care este de fata. Am mai adaugat cuvintele cu care am terminat:�ceea ce faceti, faceti-o crestineste si romaneste�. Au ramas tacuti.� Iuliu Hossu a fost mutat la manastirea Caldarusani unde i-a fost impus un regim draconic de vizitare. Greco-catolicii doresc canonizarea episcopilor-martiri In anii �90, d**a relegalizarea Bisericii Greco-Catolice, s-a pus problema sanctificarii episcopilor martiri, care au refuzat sa se lepede de unirea cu Roma. Dosarul de canonizare va fi studiat de specialistii Congregatiei pentru cauzele sfintilor de la Vatican. Dosarul fost intocmit de parintele Cristian Sabau, asa-numitul �postulator al cauzei�, care urmeaza sa ajunga astazi la Roma. Care este stadiul procesului de canonizare? La sfirsitul saptaminii trecute s-a incheiat faza diecezana a procesului de canonizare, in Romania. Acum dosarul este tradus in italiana, in trei exemplare, doua se vor duce la Roma, iar unul va ramine in Romania. In calitatea mea de postulator, am cerut o ancheta suplimentara. Este vorba de marturia Eminentei sale Cardinalul Giusseppe Chelli, cel care, in 1969, l-a vizitat pe episcopul Iuliu Hossu la Caldarusani. Era cu un an inaintea mortii lui Iuliu Hossu, pe cind acesta era la Caldarusani, cu domiciliu obligatoriu... Da, vizita monseniorului Chelli a fost rezultatul unor tratative intre Vatican si statul roman. Monseniorul Chelli s-a intilnit de doua ori cu episcopul Hossu. La a doua intilnire, el i-a adus preasfintitului Hossu numirea de cardinal din partea Papei Paul VI. Iuliu Hossu i-a raspuns insa trimisului Papei ca nu va putea primi, oficial, titlul de cardinal. De ce? Daca pleca la Roma nu i se mai dadea voie sa revina in tara. Asa s-a intimplat cu cardinalul greco-catolic Slipij, din Ucraina. Departamentul Cultelor stia de dorinta de a-l face cardinal si autoritatile comuniste i-ar fi permis lui Iuliu Hossu sa plece, cu conditia sa ramina la Vatican. Regimul nu avea ce face in tara cu un cardinal. Iuliu Hossu a ramas in continuare cu domiciliu obligatoriu la Caldarusani, Papa Paul VI l-a facut cardinal �in pectore�, adica in taina, �in inima Papei�, si i-a dezvaluit numele abia in 1973, d**a moartea cardinalului Hossu. Citi episcopi greco-catolici sint propusi pentru canonizare? Sint sapte: Vasile Aftenie, Valeriu Traian Frentiu, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Balan, Alexandru Rusu si cardinalul Hossu. Dar nici unul dintre cei 12 episcopi nu a cedat, de ce ati ales sapte din ei? Ei sint martiri, au murit ca martiri in inchisori. Iuliu Hossu a supravietuit temnitei comuniste si de aceea e importanta depozitia cardinalului Chelli, cu care ma voi intilni la Roma. El poate depune marturie ca Iuliu Hossu, chiar si d**a iesirea din puscaria de la Sighet, era privat de libertate. In cazul celor care au murit pentru credinta nu este necesara dovedirea infaptuirii unui miracol, conditie necesara pentru ceilalti sfinti ai Bisericii Catolice.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2011, ora 18:42

De la: 9am104796, la data 2011-03-18 18:23:58

PDL-Isti,

De cind neasemuitul tau presedinte are demnitatea si caracterul lui HELMUT KOLL/
bagati capul in primul vas de toalete si cu mina stinga trage apa/sigur va ramine deasupra /

de ce te miri ? pe Ceausescu nu l-au laudat la fel ? nu-ti dai seama ca asta-i genul : oportunist, obedient, las, mincinos , pupincurist pina la voma !? cum sa lauzi pina la dementa un om altfel decit avind aceste "date" ?! cum sa sustii un MINCINOS , IMPOSTOR si un Presedinte care-i Primul ce NU respecta Constitutia si sa nu fii la fel ca el ?! sa ne mai miram ca Statul de Drept se transforma, " REFORMINDU-SE " in STAT MAFIOT ? puah !

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2011, ora 19:05

De la: vasile_vali, la data 2011-03-17 22:28:46
De la: 9am246048, la data 2011-03-17 21:29:07jigodia mioritica

Publicat de pheideas

Ia cauta, ba postache ce filosof a scos'o p'asta: "Prostul daca nu'i fudul parca nu e prost destul!" Subiectul este -evident- persoana lu' matale...

"NIHIL SINE DEO!"

IAR TU NU ESTI PROST DESTUL DACA NU COMENTEZI.......DEH,TIGANU TOT TIGAN........

� c� po�i numai s� reu�e�ti, nu ai cum s� pierzi. E�ecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este e�ec. Nimic. Totul �nainteaz� in istoria umanit��ii precum se �nt�mpl� �i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz� de-a lungul c�l�toriei tale.
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2011, ora 19:09

De la: gabigabi, la data 2011-03-18 18:42:23

PDL-Isti,

de ce te miri ? pe Ceausescu nu l-au laudat la fel ? nu-ti dai seama ca asta-i genul : oportunist, obedient, las, mincinos , pupincurist pina la voma !? cum sa lauzi pina la dementa un om altfel decit avind aceste "date" ?! cum sa sustii un MINCINOS , IMPOSTOR si un Presedinte care-i Primul ce NU respecta Constitutia si sa nu fii la fel ca el ?! sa ne mai miram ca Statul de Drept se transforma, " REFORMINDU-SE " in STAT MAFIOT ? puah !

ESTI MAI MULT DECAT JALNICA..........AI DAT IN MINTEA COPIILOR ? TU TI'AI GASIT SA ROSTESTI CUVINTE CA IMPOSTOR,MINCINOS,DEMENTA,OBEDIENT,LAS.......TU ? O VOMA ? BLEHHHHH...........

� c� po�i numai s� reu�e�ti, nu ai cum s� pierzi. E�ecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este e�ec. Nimic. Totul �nainteaz� in istoria umanit��ii precum se �nt�mpl� �i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz� de-a lungul c�l�toriei tale.
PDL

981 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2011, ora 21:01

Doamna gabi,

Am impresia ca nu va dati seama cat sunteti de subiectiva,si cum nu va puteti frana neputinta de a discuta,de a dialoga.
Pentru dv.daca cineva este de la PDL el trebue sa fie(va citez(:l-a laudat si pe ceausescu,oportunist,obedient,las,mincinos,pupincurist pana la voma,lauda pana la dementa,sustine un impostor,un mincinos,un presedinte care nu respecta constitutia,iar statul condus dupa principiile de dreapta ar fi nici mai mult nici mai putin decat un stat mafiot.

Doamnna,
Calomnia este o afirmatie tendentioasa care daca ar fi adevarata ar supune pe autorul ei fie unei pedepse penale ,fie dispretului public.

Ceea ce faceti dv.prin postarile repetate nu sunt decat niste calomnii,niste afirmatii neadevarate care sa va dea o presupusa satisfactie deoarece nu aveti nici un argument logic pentru a duce o discutie intre parteneri si nu dusmani politici.

Eu cred ca ,mai ales in ultima vreme,prin ceea ce postati va introduceti intr-o categorie pe care nu indrasnesc sa o numesc.

Adica,atat de jos ati ajuns incat sa insultati o persoana sau mai multe care nu impartasesc ideile dv.politice.

Sunteti oare un mercenar tip Jicman si insultati pentru a fi platita.Eu m-as indoi.
Mai degraba v-as considera un psihic slab si labil care nu poate accepta pluralitatea fie a ideilor ,fie a partidelor.
Poate ca suferiti de acel SOC AL LIBERTATII descris de unii socilogi,adica am obtinut libertatea dar dv.nu stiti s.o folositi,nu stiti ce sa faceti cu ea.

Eu v-am apreciat ca o persoana culta.

Pai sa va aliniati dumnevoastra cu scatologii de serviciu de tipul unuia care semneaza vasile sau alti cativa.

De cate ori ati fost dv.sau altii insultata de PDL-istii de pe forum.
Va combatem,nu speram si nici nu dorim sa va convertim dar discutam civilizat,avem ceva de spus si spunem pentru altii,pentru dv.pentru eternitate.

Imi pare rau de dv.dar sa debitati o avalansa de insulte,sa spuneti fara dovada ca dl.Basescu este un impostro mincinos,ca nu respecta constitutia(care constitutie a lui crin si Iliescu) mi se pare prea mult.

Singura ,sa-i spunem pedeapsa este sa nu va mai luam in seama si sa va descarcati cum vreti de tot veninul de care sunteti capabila.

Imi pare rau pentru dv.,va compatimesc.

Oare doar atata minte aveti sa insultati,sa insultati,sa insultati!

PDL

981 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2011, ora 21:06

Discursul pre�edintelui Traian B�sescu la conferin�a "Viitorul Schimb�rii Sociale: 1989-2009 - Viziune �i Perspective dup� 20 de ani de Tranzi�ie" [1]Pre�edintele Rom�niei, Traian B�sescu, a sus�inut, miercuri, 24 iunie, discursul de deschidere �n cadrul conferin�ei �Viitorul Schimb�rii Sociale: 1989-2009 - Viziune �i Perspective dup� 20 de ani de Tranzi�ie�, organizat� la Bucure�ti de Funda�ia ERSTE �i Institutul pentru Studii Economice Interna�ionale din Viena. V� prezent�m alocu�iunea sus�inut� de �eful statului:�Doamnelor �i domnilor,Felicit Funda�ia ERSTE �i Institutul pentru Studii Economice Interna�ionale din Viena pentru organizarea acestei conferin�e. S-a ales o tem� care are o dimensiune strategic� - schimbarea social� �i politicile publice conexe. Remarc abordarea complex� �i nivelul �tiin�ific �nalt al particip�rii interna�ionale - motiv pentru care v� rog s�-mi permite�i s� mul�umesc tuturor celor prezen�i. �n mod deosebit, mul�umesc Funda�iei ERSTE pentru faptul c� a decis ca Rom�nia s� fie �ara gazd� pentru seria de evenimente legate de acordarea Premiului pentru Integrare Social� al Funda�iei ERSTE. Este o decizie care pe noi rom�nii, ne onoreaz�. V� m�rturisesc faptul c�, pe parcursul preg�tirii mele pentru acest� �nt�lnire, am fost impresionat de abordarea interdisciplinar� propus� participan�ilor. Problematica social� este adus� �n discu�ie pe baza unei platforme de comunicare ce reune�te activi�ti �n domeniul social, deciden�i �n politici publice, exper�i �i oameni de �tiin��, de cultur� �i art�. Este o abordare ce corespunde orient�rii existente la nivelul institu�iilor Uniunii Europene. A�a de exemplu, �n abordarea Comisiei Europene, dansul - chiar dac� este o activitate care �ine de politicile culturale - este �i un instrument de promovare a incluziunii sociale. Aceast� valen�� i-a conferit-o �i Funda�ia ERSTE. De altfel, prin expunerea mea doresc s� subliniez importan�a de�inut� de corelarea mai str�ns� �ntre diversele politici publice pentru a se putea ob�ine rezultate notabile �n politicile sociale. Sus�in necesitatea de a multiplica abordarea Funda�iei ERSTE prin proiecte implementate �n Rom�nia �n domeniul politicilor sociale. �n acest scop citez c�teva pasaje pe care le consider edificatoare din recentele Concluzii ale Consiliului Uniunii Europene privind Cultura �n calitatea acesteia de Catalizator pentru Creativitate �i Inovare:�Cultura, creativitatea �i inovarea sunt vitale pentru competitivitate �i dezvoltarea economiilor �i societ��ilor noastre �i sunt cu at�t mai importante �n vremuri de schimb�ri rapide �i de provoc�ri serioase;�Cultura �i actorii culturali contribuie la dezvoltarea valorilor, principiilor �i normelor la nivelul individului �i al societ��ii �i au impact asupra comportamentului oamenilor �i al dinamicii sociale; de aceea sunt recunoscute ca mediatori eficien�i �ntre grupurile sociale, etnice sau de alt� natur� �n scopul de a accelera societ��ile inclusive �i pot promova ideea de cet��enie european�;�Cultura poate fi un actor important �n abordarea provoc�rilor c�rora trebuie s� le fac� fa�� acum Uniunea European�, �n mod deosebit schimb�rile demografice, coeziunea social�, globalizarea �i dezvoltarea durabil�;�Investi�ia strategic� �n cultur�, ca �i �n industriile culturale �i creative, �n mod special, �n �ntreprinderi Mici �i Mijlocii, este vital� pentru a promova cultura ca atare, precum �i pentru a �nt�ri �n Uniunea European� o societate creativ�, dinamic�, pentru a crea locuri de munc� �i pentru a facilita �ndeplinirea obiectivelor din Strategia - Lisabona;�Trebuie continuat� explorarea leg�turilor str�nse existente - dar �nc� mult subestimate - dintre cultur�, creativitate, inovare, performan�� economic� �i social�.Iat� c�t de larg� este abordarea culturii, ca element de coeziune social� �i de g�sire a solu�iilor pentru crearea unei societ��i a viitorului.Chiar dac� au trecut 20 de ani de la c�derea comunismului, iar Rom�nia a devenit Stat Membru al Uniunii Europene, aceast� abordare �n mod corelat �i complementar a politicilor sociale, culturale �i artistice, �tiin�ifice �i de dezvoltare a �ntreprinderii, a mediului de afaceri �i a competitivit��ii, nu este specific� discursului tehnic sau politic �i nici implement�rii de politici publice �n Rom�nia.A� face o subliniere, �n mod deosebit, a faptului c� �n Rom�nia �nc� nu avem, nici �n discursul public, nici �n abordarea real� a politicilor guvernamental� o puternic� pregnan�� a valorilor europene, pe care afirm�m c� le sus�inem. Iar acest lucru va trebui s� �l con�tientiz�m �i s� �l corect�m pentru a deveni una dintre ��rile pilon ale Uniunii Europene. Rom�nia este, totu�i, a �aptea �ar�, ca m�rime, din cele 27 de State Membre ale Uniunii. �n ultimii 20 de ani, Rom�nia a realizat transform�ri profunde - �n primul r�nd, �n plan politic �i economico-social. Rom�nia a trecut de la comunism la capitalism, de la dictatura specific� societ��ii comuniste la democra�ie �i de la economia planificat� centralizat la economia de pia��. Pe fundalul acestor transform�ri ireversibile, Rom�nia s-a repozi�ionat �i �n plan geo-strategic: �n anul 2004 a devenit stat membru al NATO iar �n anul 2007 a devenit Stat Membru al Uniunii Europene. Ast�zi, peste 70 la sut� din PIB este creat de c�tre sectorul privat. A ap�rut un nou actor social: �ntreprinz�torul. Acesta a contribuit fundamental la �nnoirea sistemului de valori, motiva�ii, atitudini �i comportamente existente �n societate. Dialogul social �i civic este acum un pilon �i o condi�ie pentru asigurarea echilibrului social �i a schimb�rii sociale. �n plan institu�ional, sectorul public �i-a redus dimensiunea - locul cedat de acest sector fiind ocupat acum, �n principal, de c�tre firma privat� �i de c�tre organiza�iile non-profit de expertiz� �i de sus�inere sau de reprezentare a diverselor interese din societate.Dezvoltarea Rom�niei trebuie s� continue. Chiar dac� ne confrunt�m cu cea mai mare criz� economic� de dup� cel de-al doilea r�zboi mondial avem, �n continuare, obiective ambi�ioase: dorim s� ader�m la zona euro �n anul 2014, iar pe termen mai lung, s� recuper�m decalajele de dezvoltare care ne despart de media Uniunii Europene. �n plus, trebuie s� avem �n vedere faptul c� presiunea demografic� �ncepe s� �i spun� cuv�ntul �i �n Rom�nia. �n contextul �n care se estimeaz� o tendin�� de reducere masiv� a num�rului popula�iei cel pu�in p�n� la jum�tatea actualului secol �i de �mb�tr�nire a popula�iei �n condi�iile cre�terii ratei de dependen��, trebuie g�site solu�iile adecvate la cre�terea ratei mortalit��ii �i la sc�derea ratei fertilit��ii, la educa�ia pe tot parcursul vie�ii �i la ocuparea v�rstei a treia, la dezvoltarea insuficient� a serviciilor pentru sprijinirea mamei �i la emigrare; �n acest context, aten�ie special� trebuie acordat� sustenabilit��ii sistemului de pensii.Dar, dac� politicile publice nu se �mbun�t��esc substan�ial �i, totodat�, nu se ob�ine un progres remarcabil �n domeniul eficien�ei, atunci consider c� dezvoltarea �n urm�torii 15-20 de ani �n Rom�nia va fi afectat� de un grav dezechilibru �n domeniul politicilor sociale.C�nd fac aceast� afirma�ie am �n vedere faptul c�, �n prezent, Rom�nia este �ara din Uniunea European� care are cea mai mare pondere a popula�iei ocupate �n agricultur� - respectiv, o pondere de cca. 30 la sut�. Este, deci, cu foarte mult �n urma celorlalte State Membre ale Uniunii Europene. Reducerea acestei ponderi cu 15 - 20 de puncte procentuale �n urm�torii 15 - 20 de ani reprezint� un obiectiv major de restructurare a economiei. �n acest scop este nevoie de o �mbun�t��ire substan�ial� a con�inutului muncii �i a condi�iilor de munc� nu numai �n agricultur�, ci �n ansamblul zonei rurale precum �i de o �mbun�t��ire a condi�iilor de trai la sat. Popula�ia rural� a Rom�niei reprezint� 45 la sut� din popula�ia ��rii. Ast�zi, aceast� popula�ie nu are acces la o mare parte din serviciile de care beneficiaz�, �n principiu, popula�ia urban�. La sat, nu ai acces la servicii financiare, sanitare, de consultan��, de comunica�ii sau de educa�ie.�n lipsa unor reforme coerente, cuprinz�toare, popula�ia rural� a Rom�niei va deveni un grup social care nu va mai putea beneficia �n mod real de politici de incluziune social� deoarece nu vor exista resursele publice necesare ce ar trebui alocate �n scopul implement�rii acestor politici. Dac� ast�zi nu �ncepem reforme hot�r�te, vom condamna popula�ia rural� pe termen lung la un trai �n relativ acelea�i condi�ii cu cele de azi.�i aici a� dori s� fac o subliniere. Sunt unul dintre promotorii ideii c�, de�i Rom�nia a intrat �n NATO �i �n Uniunea European�, avem �nc� de f�cut o profund� reform� a statului. O spun mereu, sigur, cu insatisfac�ia c� de prea pu�ine ori se �n�elege c� intrarea �n Uniunea European� nu este certificatul c� e�ti un stat perfect ci este doar certificatul c� ai atins ni�te standarde minimale. Este nevoie, probabil, de mult mai multe discu�ii cu clasa politic� rom�neasc�, cu mass-media rom�neasc� pentru a sprijini aceast� nevoie enorm� de modernizare a statului rom�n, fie c� vorbim de reforma �n s�n�tate, de reforma �n educa�ie, de reforma �n cultur�, de reforma �n administra�ie.Toat� lumea �n Rom�nia pare a fi fericit� de stadiul la care am ajuns. Este una din marile erori ale clasei politice rom�ne�ti. �i eroarea este cu at�t mai profund� cu c�t ast�zi, Rom�nia beneficiaz� de o alian�� la guvernare care �i d� peste 70 la sut� sus�inere �n Parlament. A nu reforma statul, a nu face reformele structurale care s� vizeze sau care au implica�ii directe �i asupra evolu�iilor sociale, evolu�iilor societ��ii rom�ne�ti, a evolu�iilor mediului rural, este marea eroare a politicienilor rom�ni ast�zi. Nu termenele campaniilor electoarele conteaz� ci timpul pierdut. Fiecare lun� are o proiec�ie, fiecare lun� de �nt�rziere are o proiec�ie �n ani, peste 15 - 20 de ani fiecare lun� va valora c�t un an �n �nt�rzierea reformelor sau poate mai mult. Aceast� eroare trebuie corectat� �i folosesc aceast� tribun� pentru un apel extrem de puternic c�tre to�i deciden�ii din Rom�nia. Nu abandona�i, chiar �n an electoral �i �n situa�ie de criz�, reformele structurale. Criza este cea care trebuie s� ne fac� s� acceler�m reformele structurale ca o solu�ie de ie�ire din criz� cu un stat consolidat. C�nd cre�terea economic� este de peste 8 procente, ineficien�a statului se vede mai pu�in. C�nd suntem �n criz� economic�, ineficien�a statului, ineficien�a sistemelor de educa�ie, de s�n�tate, afecteaz� extrem de puternic popula�ia. Ori acum este momentul reformelor.�n aceste condi�ii trebuie s� d�m mai mult� aten�ie acelor cercet�ri sociologice care vorbesc despre orientarea spre autoconsum �n mediul rural sau despre r�sp�ndirea mentalit��ilor care genereaz� comportamente de automul�umire �i de lipsa de interes pentru cre�terea calit��ii vie�ii. Iat� de ce consider c� oamenii de �tiin��, exper�ii, oamenii de cultur� �i actorii ca �i orice formator de opinie pot avea un rol determinant �n promovarea unui nou sistem de valori �i de con�tientizare public� care s� desc�tu�eze resursele de creativitate din satul rom�nesc. Astfel se poate preveni riscul unui dezechilibru major �n domeniul politicilor sociale. Cu alte cuvinte, �n pofida transform�rilor din ultimii 20 de ani, Rom�nia se confrunt� cu riscul de a fi ineficient� �n politicile sociale, de a �nregistra un nivel crescut al excluziunii sociale �i de a fi lipsit� de coeziune social�.Sursele acestor riscuri se afl� �n sistemul de valori �i �n incertitudinea privind nivelul resurselor pe care pe care le vom putea aloca pentru solu�ionarea problemelor sociale. �n consecin��, observ�m dou� categorii de fenomene care dau motive de �ngrijorare. Pe de o parte, avem sector privat bine dezvoltat, dar spiritul filantropic nu se manifest� �ntr-o m�sur� semnificativ�. De asemenea, conceptul de �responsabilitate social� corporatist� - care este larg utilizat �n politicile din Uniunea European� - nu �i g�se�te reflectare suficient� �n politicile �i comportamentele din Rom�nia. Iat�, ERSTE ne face o prob� de implicare social�. Totodat�, creativitatea nu pare a fi recompensat� la nivelul a�tept�rilor, iar locul s�u �n sistemul de valori pare a fi mai pu�in important. �n acela�i timp, are loc o anumit� autonomizare a vie�ii cercurilor de elit� fa�� de restul membrilor comunit��ilor socio-profesionale din care fac parte sau chiar fa�� de ansamblul vie�ii sociale. Pe de alt� parte, se remarc� o lips� de coeren�� �i responsabilitate �n alocarea resurselor publice destinate politicilor sociale. Risc�m s� devenim un popor de asista�i social. �n 2008, num�rul persoanelor asistate de stat sub diferite forme a ajuns la cca. 11 milioane dintr-o popula�ie total� de 21 de milioane de locuitori. �nseamn� c� nu avem priorit��i �n alocarea banilor publici. Originea risipei se afl� �ntr-un comportament politic de natur� populist� �i �n lipsa de transparen�� a modului de stabilire a priorit��ilor bugetare.Incluziunea social� trebuie s� vizeze persoanele cu dizabilit��i, �omeri, copiii sau persoanele de alt� etnie - �n primul r�nd etnia rrom�. Nu putem �ns� accepta ca incluziunea social� s� cuprind� majoritatea popula�iei. �n aceea�i ordine de idei, men�ionez �i lipsa de mecanisme de �intire a vulnerabililor, �n vederea acord�rii de sprijin. Persoane cu venituri apreciabile primesc subven�ii sau alte forme de sprijin.Ac�iunea conjugat� a dou� categorii de factori explic� situa�ia creat� �n domeniul politicilor sociale. Dup� cum am sus�inut �i �n alte ocazii, Rom�nia are nevoie de mai mult� eficien�� �i de mai mult� democra�ie. Aici consider c� trebuie s� ac�ion�m de urgen��, cu consecven�� �i pe termen lung. �n ceea ce prive�te eficien�a: Cre�terea eficien�ei �nseamn� resurse mai mari, mai bine focusate �i pentru scopuri sociale. Rom�nia �nregistreaz� mari decalaje fa�� de media Uniunii Europene atunci c�nd se compar� indicatori care caracterizeaz� nivelul de dezvoltare sau eficien�a aloc�rii �i utiliz�rii factorilor de produc�ie. Acest salt �n eficien�� pe care trebuie s�-l realizeze Rom�nia, �n urm�torii 15 - 20 de ani, �nseamn�, �ns�, �n primul r�nd o urgent� �mbun�t��ire a sistemului de formulare a politicilor publice. Rom�nia r�m�ne, din nefericire, un exemplu de �ar� cu costuri ale tranzi�iei pl�tite �n mod inutil - datorit� faptului c�, de prea multe ori, a aplicat politici de reform� �n regim �oprit-�i-pornit� (�stop-and-go�); acest regim al reformelor a reflectat c�utarea de rente �n institu�iile publice. �n anii �90 ai secolului trecut am avut probleme cu controlul infla�iei. S�r�cia devenise o problem�. Am cunoscut evolu�ii structurale aberante �n raport cu experien�a mondial� � astfel, �n anul 2000, ponderea popula�iei ocupate �n agricultur� atinsese cca. 43 la sut� fa�� de 1989, c�nd ponderea popula�iei ocupate �n agricultur� era de numai 30 la sut�, pondere la care am ajuns abia acum din nou, �n anul 2009. �i �n prezent, exist� �nc� prea mult� ineficien�� �n conducerea treburilor publice �i �n func�ionarea institu�iilor statului. Aderarea la Uniunea European� nu a adus �nc� nici ea o �mbun�t��ire major� �n capacitatea noastr� de decizie cu privire la politicile publice. �n ultimii ani se manifest� alte probleme care nu sunt �ns� mai pu�in �ngrijor�toare. Rom�nia are prea mult� birocra�ie �i bariere �n calea �ntreprinderii iar parafiscalitatea este foarte mare. Raportul dintre num�rul de angaja�i din sectorul bugetar fa�� de cei din sectorul privat este de 1,3:1, �n favoarea sectorului bugetar. Salariul mediu �n sectorul bugetar este mai mare dec�t cel din sectorul privat. Salariile cresc mai repede dec�t productivitatea muncii. �ntre diversele categorii de angaja�i din sistemul public exist� mari discrepan�e �n domeniul salariilor �i al pensiilor. Una dintre marile nemul�umiri ale cet��enilor se �ndreapt� spre justi�ie, sector care este adesea perceput ca fiind corupt �i inechitabil. Rom�nia este �nc� supravegheat� de Comisia European� pe domeniul justi�ie. �n general, Rom�nia este o �ar� cu o slab� capacitatea administrativ�. �n acest context, exist� riscul de a nu absorbi cele 32 de miliarde de euro aloca�i Rom�niei din bugetul Uniunii Europene �n perioada 2007 - 2013. �n ceea ce prive�te democra�ia:Simpla enun�are a avantajelor democra�iei nu reprezint� �n ochii cet��eanului rom�n o compensa�ie suficient� pentru costurile tranzi�iei pe care acesta le-a pl�tit. Prezen�a redus� la vot �n cazul Rom�niei denot� respingerea de c�tre cet��ean a ofertei de pe pia�a politic�. Nu sunt de acord cu cei care sus�in c� �n fa�a costurilor tranzi�iei cet��eanul are nostalgia comunismului. �n r�ndul cet��enilor nu exist� nostalgia comunismului. Milioane de rom�ni au plecat la munc� �n str�in�tate, �n ��ri �n care at�t democra�ia c�t �i economia de pia�� sunt mult mai consolidate dec�t �n �ara lor. Rom�nii, deci, nu au fugit nici de democra�ie, nici de economia de pia��. Eu cred c� cet��eanul este pur �i simplu nemul�umit de presta�ia �n plan social-politic a celor care, �n ace�ti 20 de ani, �i-au asumat conducerea treburilor publice �i cred c� cet��eanul are dreptate. Cet��eanul este dezam�git de acei oameni politici pe care el i-a socotit de bun� credin��, de acei oameni politici pe care i-a crezut c�ndva, iar faptele lor i-au dovedit c� s-a �n�elat. Tranzi�ia noastr� a adus mult� inegalitate �i injusti�ie nejustificate �i care, prin consecin�ele lor, au lovit �n demnitatea uman�. Consider c� aceasta este marea problem� a partidelor politice din Rom�nia. Exist� riscul major ca partidele politice s� se confrunte cu o criz� de reprezentativitate. Preocuparea partidelor pentru reprezentarea cet��eanului este o condi�ie pentru consolidarea democra�iei �n Rom�nia, �n prezent �i �n perspectiv�. Aici, probabil, este nevoie de o reform� mult mai profund�. Am �nceput o reform� politic� prin introducerea unei forme de sistem de vot uninominal. Se pare c� nu este suficient. Sus�in c� este nevoie de o schimbare profund� a sistemului institu�ional din Rom�nia care trebuie s� mearg� p�n� la modificarea Constitu�iei.Stima�i participan�i,Am prezentat c�teva probleme c�rora cred c� ar fi bine s� li se acorde aten�ie �n Rom�nia. Lipsa de ac�iune poate prejudicia viitorul pe termen lung al Rom�niei.Ca �ef al statului sunt preocupat de problematica politicilor sociale. Acum c�teva luni am �nfiin�at o comisie preziden�ial� pentru analiza riscurilor sociale �i demografice din Rom�nia. Scopul acestei comisii este de a analiza situa�ia actual� �n ceea ce prive�te riscurile sociale �i demografice majore la care este expusã popula�ia Rom�niei �n ansamblu, dar �i anumite segmente sociale vulnerabile, precum �i de a identifica solu�iile alternative pentru reducerea inechitã�ilor �i a riscurilor sociale �n contextul apartenen�ei Rom�niei la Uniunea European� �i al crizei economice mondiale. �n ceea ce prive�te �nt�lnirea noastr� de ast�zi, sper ca rezultatele activit��ii dumneavoastr� s� se reg�seasc� �ntr-un set de politici publice �mbun�t��ite ale Rom�niei �n anul 2010 - care, pe plan european, va fi Anul European pentru Combaterea S�r�ciei �i a Excluziunii Sociale. Urez succes lucr�rilor conferin�ei! V� mul�umesc!�

PDL

981 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2011, ora 21:08

Gogornita Republicii lui Basescu

Sa spui ca Basescu isi face constitutie pentru uzul personal este,daca studiem metodele de a minti,una dintre metodele studiate in logica formala si numita metoda silogismelor sau a jumatatilor de adevar.

In fond ce face Basescu.El este doar catalizatorul progresului in Romania.

El scoate tara din amorteala si ii spune ca este nevoie ca legea fundamentala a tarii sa corespunda momentului politic actual si care a luat-o inaintea politicienilor si a politicii oligarhice.

Poliloghia cu republica parlamentara sau semiprezidentiala sunt afirmatii fara continut atata timp cat racilele Constitutiei lui Nastase sunt atat de mari incat documentul a devenit inutilizabil si necesita aproape permanent monitorizarea din partea CCR.

In fomd Constitutia nu are doar o singura modificare,relatia presedinte-parlament sau presedinte/guvern.Acestea ocupa o mica parte.
Dl.Basescu are dreptul la opinie dar o Constitutie se modifica printr-un amplu proces democratic si insasi comisia prezidentiala a oferit la fiecare punct cateva alternative,adesea contradictorii.

Este de mirare cum niste beatnici ai formului si ai politicii il ridiculizeaza pe dl.Timoc.Poate pentru ca democratia pe care o propune acest domn nu poate fi digerata de persoane manate de ura antibasescu si care in orice vad diabolismul asa cum si-l imagineaza ei daca ar fi in aceasta situatie.
Pentru a face bine nu este niciodata prea devreme.
Din contra ,a avea un regim politic de tip Crin Antonescu,Ponta,Iliescu_Nastase este periculos.

PDL

981 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2011, ora 21:09

ORATORII MINCINOSI NU AU LIMITE
Este foarte greu sa iei in considerare oratorii sau ziaristii mincinosi.
De fapt stiintele psihologice ne invata ca omul cu o anumita personalitate,fara prea multa constiinta se obisnueste usor cu minciuna.
La inceput un astfel de ziarist poate fi chiar unul onest,cu constiinta dar treptat,ca si cainii lui Pavlov,prin recompensele primite incepe sa minta,constiinta lor devine din ce in ce mai permisiva,pana la pierderea totala a simtului realitatii si acceptarea deformarii realitatii chiar cu oarecare mandrie considerand ca aceasta este talent.

Cine a trait in comunism,de exemplu,si ziaristul nostru a trait,ba chiar a colaborat cu securitatea deja a invatat sa traiasca cu dublu standard.Adica el va sti sa se comporta in cadrul minciunilor oficiale,de care nu se va jena pentru ca toti colaborationistii o faceau si o realitate reala pentru uz intern,eventual in familie care cu timpul se estompeaza iar viata cu dublu standard devene conditia normala a ziaristului.
De la o vreme nu va mai putea face diferenta intre adevar si minciuna si adesea le va inversa.

Cei care au dus o viata cu dublu standard au devenit cei mai cautati ziaristi ai mogulilor,mai ales pentru ca nu aveau scrupule si orice ordin sau comanda era executata,este executata ca un fapt real.
Cititi doar seria de asa zise editoriale si veti vedea ca traim in plin comunism,in tara lui Oewell.

Cand doamna Udrea spune ca ne aflam iar in cadrul fenomenului 322 ea nu greseste.Tot cele 2 partide dar cu rol schimbat.Acum PNL nu mai este la putere ci PSD este chipurile la putere dar numarul lor este tot 322 si procedura la fel.
PSD sprijinea acum un an PNL sa fie la putzere dar sa faca ce ii dicta el,acum PSD este la putere si face majoritate si actiuni distructive tot cu PNL care este �dar ce este la putere sau opozitie? Este exact ca PSD acum un an.

Intr-o tara fara onoare,in care minciuna este adevar si adevarul minciuna sa nu ne miram ca toate merg rau,ca suntem ultimii in Europa.

Cu minciuni politicianiste nu va prospera Romania.Cu moguli si tonomatele lor nu va prospera,de asemenea.

Suntem o tara sud-americana,o tara oligarhica in care o greupare,un complex economico-politic tine in jug si exploateaza 22 milioane de oameni.
Sa ne mai miram de ziaristul mincinos,un mic profitor acolo si el.Nu.
Face parte din sistem.

Numai prelungirea presedentiei dlui Basescu si un guvern PD-L poate da oarecare sperante.In rest va trebui sa asteptam o generatie,chiar doua pentru a spune ca suntem europeni,ca poporul va putea gusta democratia.

Pana atunci vom citi minciuni si vom asista neputinciosi la renasterea din cenusa mereu a celor 322,sau a guvernului de la Grivco.

PDL

981 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2011, ora 21:10

PARLAMENTUL CURAT ESTE O MURDARIE

Asa spune dl.Severin,pentru ca nu este nevoie ca cineva sa puna la indoiala onestitatea parlamentarilor decisi pe listele de partid.

Societatea civila sa se erijeze intr-un arbitru al clasei politice,iata dezastrul pe care il traieste dl.Severin si probabil partidul sau ,adesea considerat un partid al baronilor.

Adeseori cetateanul,votand constata ca nu-si poate exprima opiniile politice si ca democratia reprezentativa il frusteaza si ii impun personalitati indezirabile.Acest lucru poate explica cresterea numarului indiferentilor politici,a absenteimului sau a exprimarii adesea a unui vot negativ.
Din acest motiv se poate chiar afirma ca mecanismele electorale actuale sunt contrare spiritului democratic.

Indiscutabil ca sistemul clasic democratic are numeroase carente dar este singurul care ne-a scapat,de exemplu de epoca partidului unic,totalitar.Totusi nu trebuie sa ezitam sa impunem si alte metode daca ne orientam catre o societate democratica.
Mai ales intelectualii se simt frustrati de aceasta tiranie a majoritatii, faptul ca votul unui om de rand are aceiasi valoare ca acela a unui academician.
Dar si intelectualii trebuie sa realizeze ceea ce sociologii au constatat deja prin asa numita teorie a cresterii densitatiii psihologice,a densitatii persoanelor participative si constiente politic,in contrast cu densitatea biologica.
Sistemul democratic a dus la cresterea numarului populatiei constiente politic si care doreste sa participe la conducerea societatii,dreptul universal la vot exprimand acest lucru (tinerii de 18 ani, femeile, persoane cu statut economic mai modest etc).

In privinta optiunii,votul insa poate fi pozitiv(pentru calitatile candidatului) sau negativ (din cauza defectelor adversarului).
Din pacate legitimitatea alegerilor democrate clasice se rezuma la statistica,ceea ce inseamna acea tiranie a majoritatii despre care am vorbit,dar sa nu uitam ca si votul negativ incalca libertatea de opinie a mai multora.
Dar aici se ridica problema guvernantilor,adica ce imagine au ei despre ei insasi,se considera a fi conducatorii cetatenilor,sau si mai rau stapanii lor sau se considera a fi in slujba cetatenilor.
Campaniile electorale sunt in genera demagogice,pline de promisiuni, care nici nu se pot sau nu se vreau a fi realizate si adesea vom constata ca managerul,conducatorul ales este de fapt incompetent sau interesat in aceasta pozitie din motive nealtruiste.
Marea problema o constituie insa faptul ca dupa alegeri cetatenii nu mai au posibilitatea de a demite pe cei rai sau care le-au inselat asteptarile.Aceasta reprezinta o mare lacuna democratica in sistemul electoral romanesc.
Aceasta eroare duce adesea ca prin fascinatie,propaganda,ca sa nu mai vorbesc de daruri sau cadouri cu ocazia alegerilor sa se formeze de fapt o oligarhie politica care este interesata doar in urmarirea propriilor lor interese si a prietenilor lor,marii finantisti pe care trebuie sa-i serveasca.
Se formeaza astfel veritabile centre de putere interesate de obtinerea de resurse prin ajungerea la guvernare.Acesta a fost unul dintre argumentele temeinice ale platformistilor liberali in contestatia oligarhiei PNL.
Formarea unor grupuri organizate,prin oferire de beneficii a stat la baza sistemului politic din Romania in ultimii 17 ani si combaterea acestui sistem formeaza miezul popularitatii Platformei Stolojan-Stoica in ciuda sistemului demagogic desvoltat de oligarhii PNL.
Din acest motiv jocul opozitie/putere se duce,in general cu aceeasi actori,care nu fac decat sa alterneze la putere la 4 ani,fara teama ca mediocritatea politica a actorilor ar putea sa-i elimine.
Unii propun chiar un sistem al votului negativ,prin exprimarea unui vot de blam pentru personalitati compromise,evident de pe scena politica.
Dar acest lucru se poate corija si printr-un sistem judiciar integru care sa condamne pe politicienii corupti,demagogi,incompetenti,lucru care astazi devine o adevarata utopie,desi dl.Presedinte si dna Macovei prin sistemul pe care l-au organizat pare destul de promitator.Insasi furia si ura contra acestor personalitati care vor sa extirpe coruptia ne arata ca s-a lovit in inima sistemului oligarhic(care au tupeul de a se mai considera si persecutati politic).Din pacate nici presa,nici guvernul si care mai incita si populatia nu isi dau seama cat de retrograd si daunator este de a insulta pe aceea care,in sfarsit fac ceva real in domeniul anticoruptiei.
Introducerea votului uninominal s-ar putea sa para mai adecvat dar nici acesta nu putem fi siguri ca inlatura inconvenientele,mai ales ca candidatul trebuie sa aiba mijloace financiare pe care le obtine tot de la oligarhi,si cercul se inchide iarasi,cu aceleasi consecinte despre care am vorbit mai sus.
In tara noastra cei merituosi nu pot obtine,chiar prin asa zise concursuri ,nici o functie modesta,cei care liciteaza cinstit nu pot obtine castig de cauza.Sistemele de filtrare sociala sunt rare si permit trecerea mai degraba a nemeritosilor,oligarhilor.
Singura intrebare care ne-o punem este,cat va mai dura in Romania sistemul acesta?

Steaua_Dreptatii

370 mesaje

Postat pe: 19 Martie 2011, ora 06:30

VINOVATII: PSIHIATRIA,MOLDOVENII SI BICICLISTII
Stenogramele PNL:amatorism politic periculos

Recunosc ca sunt doar un amator in problemele politicii,dar cand incompetenta si amatorismul se vad cu ochii liberi, defectul meu nu mai este atat de vizibil.
Prima impresie pe care am avut-o este ca in cadrul conducerii PNL se repeta vestita patanie a teologilor bizantini,care,desi stiau ca turcii ocupau in acel moment Constantinopole,ei erau intens implicati intr-o discutie TEORETICA foarte importanta privind problema- sexului ingerilor.
A doua constatare,ca sa zic asa care iti cade in ochii,este personalitatile din conducerea PNL si ideile exprimate.
Iata pe Dl.Campeanu,care pretinde ca a studiat intens fenomenul platformistilor, dar nu gaseste decat ca aici este vorba de o lichelocratie si ca dl.Stolojan este bolnav mintal si ar trebui exclus din politica pe aceste criterii medicale. Concluzia,nici o bunavointa fata de platformisti,ei sunt doar niste alienati care si-au pierdut mintile.O asemenea concluzie de conducator este demna de cartea recordurilor,mai ales la o personalitate care pretinde a fi invatat democratia in Franta.
Un alt ideolog PNL,dl.Orban constata,ceea ce predica si in public de cate ori cineva este obligat sa-l asculte ,ca motivul DESAGREGARII PNL nu consta in politica proprie si in greselile conducatorilor ca el,ci aici este implicat PD si Presedintele Tarii,cu care fara jena a vrut sa dea mana de Ziua Nationala a Romaniei,de aceea nu se pune problema de a discuta ci de a ignora cerintele platformistilor, care ,evident sunt perdante si nici nu trebuie sa ne temem.
Pentru a nu deveni plictisitor subliniez ca toate personalitatile prost cotate in politica PNL au aceiasi atitudine:dl.David,Olteanu care cer sa fie schimbati presedintii de filiale neascultatori,Dl.Crin Antonescu care este si el bantuit de stafia lui Basescu si a PD si care recomanda un talibanism extrem liberal,iar dl.Atanasiu pur si simplu devine rasist cand recomanda ca toti moldovenii sunt de vina,mai ales cei cu oarece functii de conducere in PNL si cere imperios sa fie revocati sau exclusi,lucru aclamat de dl.Iorgulescu,care vede in platformisti niste mercenari.Intr-o gluma se spunea ca de vina pentru toate relele tarii sunt evreii si biciclistii,(aici a schimbat doar evreii cu moldovenii).
Este limpede ca mergand cu asemenea politicieni, PNL va ajunge in istorie,asa cum se si considera,ca partid istoric,de aceasta data in neantul istoriei politice din Romania,tinand sigla in brate ca sub dl.Campeanu cand avea la alegeri 3%.
Gasim si voci palide care fac apel la reconciliere asa cum o face Dl.Rasvan Ungureanu,dl.Melescanu,Norica Nicolae ,Vosganian,si chiar Dl.Stroe care isi dau seama de efectul de bumerang al excluderilor nesabuite si rar intanite la un partid democratic cum se pretinde PNL.
Dar in toate cazurile aceste voci se exprima cu o timiditate extrema,cu multe precautiuni (nu trebuie sa ghicim,dece),in timp se vocea durilor este puternica si dominanta.
In ceea ce il priveste pe presedintele PNL,rar am putut vedea o personalitate de astfel de nivel, fara o viziune politica clara,sclavul grupului dur si practic inconstient, din Comitetul executiv ,de la elucubrantul Dn.Campeanu care recomanda utilizarea psihiatriei(nu stiu dece nu a politiei care ar fi mai eficienta) ,pana la cunoscutii dni.Orban sau Atanasiu care ar putea fi eficienti oriunde, chiar in multe alte ocupatii onorabile,dar nu in conducerea unui partid de guvernamant democrat.
Ceea ce apare pregnant atat la grupul dur cat si la cel moderat,si din pacate si la presedinte este ca acestia nu apreciaza gravitatea situatiei in care au adus partidul si se comporta ca niste copii care desi sunt in greseala sustin pueril ca nu au facut-o ei sau ca de fapt nici nu au gresit ei ci,un coleg de al lor.
De altfel,platformistii le livreaza si un bun motiv pentru care PNL-Tariceanu nu va intra in viitorul parlament(ei sunt fie alienati mental,lichele,agentii unor forte politice oculte).
In loc sa realizeze ca PNL ca partid istoric se afla in cea mai grea cumpana,mult mai mare decat atunci cand dnii.Patriciu si Tariceanu,sau dl.Campeanu divizau PNL in tot felul de aripi,deoarece acum,una dintre partile in discutie trebuie sa iasa din istorie.
A discuta de pe pozitii de forta cand ai 5-7% din preferintele electorale,a intra in panica ca nu se vor mai putea baza pe alianta DA si PD pe care le-au demonizat,a acuza pe altii de greselile facute in politica de partid si de stat,repet,ne aduce inca odata aminte de teologii bizantini,care discutau problema sexului ingerilor,in timp ce turcii erau la poarta cladirii acestor atat de buni teologi, pe cat de buni politicieni sunt dnii.Orban,Campeanu,Atanasiu si chiar dl.Tariceanu

pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Postat pe: 19 Martie 2011, ora 06:42

S dat deja ordinu ; POSTACI OCUPATI FORMURILE/
si dai cu disertatii politico-sociale. despre ce e bun si ce este rau / cine gindeste si cine nu/ Incet incep sa imi amintesc de anii 80 cind nu ne dadea salariile decit dupa sedinte de partid/
cu se poate sa nu itifie drag de tara asta.......................si mai ales de populatia ce o locuieste /
POSTACI OCUPATI FORMURILE/

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 19 Martie 2011, ora 06:45

De la: Silver9AM, la data 2011-03-18 19:09:05

PDL-Isti,

ESTI MAI MULT DECAT JALNICA..........AI DAT IN MINTEA COPIILOR ? TU TI'AI GASIT SA ROSTESTI CUVINTE CA IMPOSTOR,MINCINOS,DEMENTA,OBEDIENT,LAS.......TU ? O VOMA ? BLEHHHHH...........

ai inceput sa musti ? esti ciinele de paza , nu-i asa ? ai grija sa nu turbezi, ca te-mpusca astia ca nu le mai esti UTIL !

Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje

Postat pe: 19 Martie 2011, ora 07:27

De la: 9am104796, la data 2011-03-19 06:42:47S dat deja ordinu ; POSTACI OCUPATI FORMURILE/
si dai cu disertatii politico-sociale. despre ce e bun si ce este rau / cine gindeste si cine nu/ Incet incep sa imi amintesc de anii 80 cind nu ne dadea salariile decit dupa sedinte de partid/
cu se poate sa nu itifie drag de tara asta.......................si mai ales de populatia ce o locuieste /

Lady Gogule, mai bine ai grija matale cu gunul ala de la brau sa nu se descarce accidental si sa te faca soprana! Lasa problemele astea ca e grele si oricum nu intelegi nimic!

"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main... And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 19 Martie 2011, ora 07:36

De la: Black_Friday, la data 2011-03-19 07:27:31
De la: 9am104796, la data 2011-03-19 06:42:47S dat deja ordinu ; POSTACI OCUPATI FORMURILE/

Lady Gogule, mai bine ai grija matale cu gunul ala de la brau sa nu se descarce accidental si sa te faca soprana! Lasa problemele astea ca e grele si oricum nu intelegi nimic!

Auzi specialule????Ciocu-mic, ai priceput??? Ca va dati pe aici mari viteji, dar ati ajuns ca va rade in nas maghiarul, si va batjocoreste in tara voatra cum vrea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NU SUNTETI CU TOTII DECAT NISTE POTAI LASE, IMBUIBATE DE BANII FURATI AI SECURISTULUI DE LA COTROCENI, MUIERI SLABE, PTIUUUUUU!!!!!

Gandirea_Politica

259 mesaje

Postat pe: 19 Martie 2011, ora 07:38

Dor de Ceausescu
de DAN CRISTIAN TURTURICA

Obsesia opozantilor presedintelui de a ne convinge ca traim intr-o dictatura si ca suntem victimele unui dezaxat din stirpea Ceausescu-Hitler nu reprezinta doar o incercare esuata de a gasi cel mai demolator tip de retorica impotriva lui Traian Basescu, dupa cum scria recent Andrei Plesu. Asa cum folosirea cu obstinatie a cuvantului "dictatura" nu releva doar conflictul lor cu limba romana, reaua-credinta sau lipsa de consideratie fata de victimele adevaratelor dictaturi.
Este evident ca o minte ingusta nu poate produce propaganda de calitate si ca, in final, va ajunge sa-si rateze tinta si sa faca mai multe victime colaterale. Insa, dincolo de primitivism intelectual si lipsa de caracter, flasnetele au un motiv intemeiat sa insiste pe aceasta partitura isterica: exista audienta pentru ea. Numerosi romani se hranesc cu iluzia ca sunt in continuare victimele unei dictaturi, iar acesta este un motiv suficient de puternic pentru o liota de politicieni si ziaristi de casa de a persevera intr-un discurs grotesc, bazat pe o aberatie.

Romanii care sorb cu nesat ditirambele moderatorilor ce le spun, seara de seara, ca traiesc sub cizma unui tiran reprezinta nucleul dur al unui grup mult mai numeros de compatrioti care nu si-au decontat inca pana la capat relatia cu fostul tatuc al natiei.

"Aproape de fiecare data cand pornesc o discutie cu un roman, inevitabil, dupa ceva vreme, vine vorba de Ceausescu. Orice as intreba despre ce se intampla azi la voi se ajunge, inevitabil, la el. Si mai straniu mi se pare ca, si atunci cand vorbim de lucruri care nu au legatura cu politica sau cu problemele serioase ale societatii, tot la Ceausescu va referiti mai devreme sau mai tarziu. Ba chiar si atunci cand discutam despre ce se intampla in alte tari se mai strecoara o aluzie la fostul vostru presedinte."
Credeti ca aceasta observatie, facuta de un diplomat strain, este o exagerare? Potriviti-va urechea pe frecventa numelui odios si o sa fiti socati ce forfota e pe Ceausescu FM! Cat de des ii invocam numele! Si cat de bolnavicioasa este obsesia noastra pentru el, la mai bine de 20 de ani dupa ce l-am ciuruit!
Am suferit o trauma, veti spune. Ticalosul asta ne-a violat - el si grupul lui de securisti si activisti talambi si sadici - timp de 25 de ani, iar noi nu am avut nici un alt mijloc de a ne proteja decat sa mimam ca ne place. Dupa o asemenea agresiune, normal ca am ramas cu sechele!
Normal ca ne trezim si ziua in amiaza mare, atunci cand vorbim cu prietenii, tipandu-i numele, ca intr-un cosmar! Normal ca ii masuram pe toti cei ce ne conduc dupa statura lui. Normal ca facem filme
documentare despre el - din ce in ce mai multe, in loc de din ce in ce mai putine! Normal ca ne inghesuim in fata televizoarelor ca sa aflam daca el, si nu sosia lui, se afla ingropat la Ghencea!
Explicatia tine insa doar la unii dintre noi. Printre milioanele de oameni bulversati inca de micile complicitati si compromisuri pe care au trebuit sa le faca pentru a supravietui sub cizma fostului dictator exista multi care nu doar ca nu inteleg ce au de facut cu libertatea, ba chiar tanjesc dupa talpa care le-a tintuit multa vreme existenta. Nu este o dorinta constienta, ci una care le strabate furtunos subconstientul si care le blocheaza iesirea din impas. De unde vine ea?
Din faptul ca se simt pierduti fara reperul fix al vietii lor: convingerea ca destinul le sta in mainile altcuiva. Din refuzul de a accepta ca ei sunt principalii responsabili pentru tot ce li se intampla; ca doar alegerile si eforturile lor decid daca traiesc demn sau umil; ca indivizii pot influenta determinant evolutia comunitatii din care fac parte, chiar si in conditii adverse; ca puterea liderilor se intinde pana acolo unde vor cei care le-au dat-o. Dar si din nevoia de a transfera pe umerii altora raspunderea atunci cand nu reusesc sa traiasca in acord cu adevarurile de mai sus.
Cei ce cred ca si azi traim intr-o dictatura sunt aceia care nu vor sa accepte in ruptul capului ca Nicolae Ceausescu nu a fost decat o masca dupa care si-au ascuns propriile slabiciuni. Pentru frica de a-si asuma consecintele unei pozitii demne in fata abuzurilor care se petreceau sub ochii lor Ceausescu era de vina. Pentru lipsa de caracter care i-a indemnat sa isi toarne colegii in schimbul unei functii sau al mai multor proteine Ceausescu era de vina. Pentru nepriceperea de a fi fost mai buni, mai seriosi, mai onesti, pentru neputinta de a fi construit, individual si ca societate, o viata mai buna Ceausescu era de vina. Si acum, cand Ceausescu nu mai e, de ce vietile lor arata la fel de sordid si de lipsite de sens?
Cine nu poate raspunde onest la intrebare cauta o alta masca, un alt dictator pe care sa-l interpuna intre ei si oglinda. Cu cat ne indepartam mai mult de dictatura adevarata (aia in care, de exemplu, serviciile secrete vanau cetatenii de rand si tineau de sase nomenclaturii, iar salariatii erau concediati mai degraba pentru ca le ramanea o ruda in strainatate, si nu pentru incompetenta), cu atat unii simt o nevoie si mai teribila de a inventa substitute.
Dependenta prelungita de drogul care ii ajuta sa vada in dictator UNICUL vinovat pentru tot ce se intampla rau in Romania cere doze din ce in ce mai mari. Il vor pe Ceausescu (sau un alt Ceausescu, oricare ar fi el) si mai mult printre ei pentru ca, intr-o tara in care, chinuit, capitalismul incepe totusi sa cearna valori si sa recompenseze performanta, sunt din ce in ce mai greu de evitat intrebarile incomode privind propria responsabilitate in ceea ce priveste nivelul de trai la care au acces. Singura scapare este ca discutia sa fie intotdeauna despre altul, nu despre ei.
De ce au nevoie ca de aer sa auda ca Basescu este dictator? Pentru ca asta ii scuteste si de alte introspectii incomode. Un dictator nu poate fi daramat de la putere prin mijloace democratice. La ce bun, atunci, sa-si faca mustrari de constiinta pentru pasivitate, pentru neimplicarea politica si civica atunci cand este limpede ca orice incercare de a i se opune este inutila? Doar o spun seara de seara atatia analisti si comentatori: "dictatorul este malefic, joaca pe degete si clasa politica, si institutiile statului, serviciile lui secrete ne asculta telefoanele, stiu oricum ce avem de gand sa facem si au deja planuri bine stabilite pentru a ne dejuca orice actiune".
Traim intr-o dictatura originala. Una in care cel mai eficient instrument de propaganda care actioneaza in favoarea ei, hiperbolizandu-i puterile si descurajand implicit orice incercare de rezistenta, il reprezinta chiar vocile isterice ale opozitiei. Ceausescu se rasuceste in mormant de invidie. Daca si el ar fi avut parte de un asemenea noroc, Basescu nu ar fi ajuns niciodata sa-i ia locul

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 19 Martie 2011, ora 07:38

De la: Black_Friday, la data 2011-03-19 07:27:31

lasa-l pe el , ingrijoreaza-te ptr. tine: cel care nu intelege nimic, esti chiar tu !
si mai pun o data intrebarea : CUM PUTETI SUSTINE un om fara Demnitate si Onoare ?

Pagini: << 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului PRESEDINTELE BASESCU:DRUMUL CU SPINI AL UNUI MARE REFORMATOR
Mergi la: