Info
x
Perle
|
Bursuc 2153 mesaje Membru din: 4/08/2010 |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 13:38
Nu stiu daca merita sa vorbim aici despre aceasta TEORIE a CULORILOR dar daca santeti interesati sa discutam acest subiect, il vom discuta.
Cert este ca de sute de ani, a curs multa cernela pe acest subiect si s-a ajuns cat de cat la multe principii care azi stau la baza artei fotografice, la baza tehnicii tablourilor (picturii), a modelingului si creatiei vestimentare si chiar a muzicii. Notiunea de ARMONIE MUZICALA nu va este straina. Avem GAME MUZICALE si GAME ALE CULORILOR. Nici astea nu va sant straine. Vreau doar sa va spun ca meritul asocierii Gamei Muzicale cu Gama Culorilor ii revine nici mai mult nici mai putin lui... Isaak Newton. Iata rezultatul: DO= Rosu RE= Orange MI= Galben FA= Verde SOL= Albastru LA= Indigo SI= Violet DO= ROZ (inceputul unei alte octave) Nu va incita? SIMFONIA CULORILOR.... |
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 13:47
Daniela draga,
Tocmai scrisesem ca femeia se va imbraca intotdeauna in hainele care o vor face sa se simta EA bine. Si asa si trebuie. Nu lumii trebuie sa-i placa ...ci noua insine. Ce voiam eu sa spun este insa altceva: daca tot dispunem de o paleta de 1000 de nuate de culoare, (si nu exista vreo culoare care sa nu fie "frumoasa" ) n-ar fi pacat sa nu le asociem in asa fel incat CHIAR sa punem in valoare culoarea care ne-o place fara sa aratam strident sau iesti din comun? ( in pictura termenul este mai dur: violentarea privirii) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 13:50
Asa este si in muzica. Nu este vreo nota "neplacuta auzului" ; ci note care puse una langa alta "nepotrivit" creaza disonante stridente care pot "deranja" auzul.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 13:54
va reamintesc:
Maine dimineata va apare la chiosc COMORILE PAMANTULUI cu o mostra de ARAGONIT. Bafta celor ce asteapta revista. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 13:56
Sa aveti o seara linistita si numai ganduri bune!
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 14:00
De la: Bursuc, la data 2010-10-19 13:50:46Asa este si in muzica. Nu este vreo nota "neplacuta auzului" ; ci note care puse una langa alta "nepotrivit" creaza disonante stridente care pot "deranja" auzul. pe mine ma deranjeaza o anumita muzica , intr-o anumita zi, pe altul il deranjeaza muzica preferata de mine.... totul e subiectiv si raportat la starea noastra sufleteasca Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Tramp 9944 mesaje Membru din: 16/08/2010 |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 14:13
De la: daniela_iasi, la data 2010-10-19 14:00:25De la: Bursuc, la data 2010-10-19 13:50:46Asa este si in muzica. Nu este vreo nota "neplacuta auzului" ; ci note care puse una langa alta "nepotrivit" creaza disonante stridente care pot "deranja" auzul. www.you-tube.ro/relaxare-deconectare-v164780.html Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 14:17
De la: daniela_iasi, la data 2010-10-19 14:00:25De la: Bursuc, la data 2010-10-19 13:50:46Asa este si in muzica. Nu este vreo nota "neplacuta auzului" ; ci note care puse una langa alta "nepotrivit" creaza disonante stridente care pot "deranja" auzul. Totul este subiectiv. Asa este. Cineva facea o remarca mai explicita: "Floare-albastra, Floare-albastra Totusi este trist in lume" Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 14:21
Nimic n-ar trebui sa depinda de altii. Daca luam exemplul naturii care ne inconjoara, nu vom gresi nicio data. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 15:09
De la: Bursuc, la data 2010-10-19 14:21:25 si totusi, cat de cramponati suntem in legi impamantenite si conventional Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Fosta membra 9am.ro 568 mesaje Membru din: 29/06/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 15:16
Inscriptie din Sevilla, "PLAZA DE ESPAÑA"
(Imi pare rau ca nu se poate prezenta si Placa (foarte frumoasa pe care sunt redate cele de mai jos). Societatea este astfel: Cel sarac munceste Cel bogat il exploateaza Militarul ii apara pe amandoi Contribuabilul plateste pentru toti trei Vagabondul se odihneste pentru toti patru Betivul bea pentru toti cinci Bancherul ii excrocheaza pe toti sase Avocatul ii insala pe toti sapte Doctorul ii omoara pe toti opt Cioclul ii ingroapa pe toti noua Politicianul traieste de pe urma tuturor celor zece...
Raporteaza abuz de limbaj
nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
|
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 15:18
Mi-a pl�cut �ntr-un mod aparte povestea lui E_bony �i, dac� nu am comentat nimic, nu am facut-o pentru a nu-i destr�ma ideea.
Minunea. Doi tineri se iubeau at�t de mult ca nici un filozof nu ar g�si cuvintele prin care sa o redea la adev�ratul �n�eles al cuv�ntului iubire! Eu �nsa o s�-i spun �contopire� �ntr-un singur suflet astral. �ntr-o seara, pe c�nd ea fr�m�nta p�ine �n buc�t�rie, sun� telefonul. �i strig� s� r�spund� el pentru c� avea aluat pe m�ini. Ridic� receptorul �i dup� ce rosti alo, auzi vocea de la cap�tul firului: - Sunt medicul curant al� �i-�i rostise numele. Pot s� �tiu cu cine vorbesc? - Cu so�ul! r�spunse promt b�rbatul �i a�tept� s� aud� de ce e c�utat� sotia. G�ndurile lui alergau de la un cap�t al infinitului la cel�lalt s� g�seasc� r�spunsul �nainte de a-l auzi pe al medicului. - E bine c� v-am g�sit c� altfel nu �tiu cum aveam s�-i dau vestea direct so�iei. - Bine l�sa�i convenien�ele �i trece�i direct la ce ave�i s�-i comunica�i! - So�ia dumitale nu mai are nici o s�pt�m�n� de tr�it! Rezultatul analizelor f�cute ieri mi-au t�iat speran�a pe care mi-am pus-o in ultimul tratament! - Ei, cu cine vorbe�ti? auzi so�ul �ntrebarea so�iei care se apropie de el. - Cu nimeni! �i a�ez� in grab� receptorul �n furc�. Au m�ncat �n t�cere dup� care el a rugat-o s� mearg� s� se culce �n dormitor pentru c� el va avea mult de lucru �i va dormi pe canapeaua din camera de zi. Femeia chiar se sim�ea obosit� de la treburile de peste zi �i �l p�r�si docil�. �n urma ei, el se a�ez� �n genunchi cu fa�a spre col�ul camerei dinspre r�s�rit �i �i �mpreun� m�inile a rug�ciune. Nu era practicant al credin�ei �n Dumnezeu ci rostea doar �n diferite ocazii �Doamne fere�te� �i f�cea instantaneu semnul crucii. Acum �ns� se deta�� de toate g�ndurile �i �ncepu s� se roage: �Dumnezeul meu, nu vreau nimic pentru mine ci doar s� aduni zilele so�iei mele r�mase a le mai tr�i, cu ale mele �i s� ni le �mpar�i egal, astfel s� ne g�sim sf�r�itul �n aceea�i clip�! Eu �tiu c� nu voi rezista dup� moartea ei �i mi-e fric� s� nu-mi pun cap�t zilelor! Se ridic�, intr� tiptil �n dormitor �i-�i l�s� s�rutul pe fruntea fierbinte de la febr� a so�iei. Abia atunci se defil� prin minte-ai tot zbuciumul ei �i toate motiv�rile c�nd lipsea de acas�. Intr� �n camera de zi �i se culc� pe canapea a�a cum �i promisese. Diminea�a so�ia se scula �i c�nd �ncerc� s�-l trezeasc� �l descoperi �eap�n. Murise �n somn. Doctorul legist a asigurat-o c� a f�cut infarct. Dup� �nmorm�ntare nu s-a mai interesat de analize; �i era indiferent c�t �i mai r�m�sese de tr�it. Trecuser� c�teva luni c�nd o sun� medicul mai mult din curiozitate s� afle c�nd a murit, fiind sigur c� �i va r�spunde so�ul ei. A fost surprins c�nd i-a auzit glasul. κi zise �n g�nd: Numai o minune putea s� le schimbe destinul!
|
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 21:49
De la: Bursuc, la data 2010-10-19 14:17:40 Totul este subiectiv. Asa este. Cineva facea o remarca mai explicita: "Floare-albastra, Floare-albastra Totusi este trist in lume" [/quote] ei, nu e chiar totul trist ! Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 08:39
De la: Bursuc, la data 2010-10-19 14:21:25 Bursuc!vremea;ploua,este rece,numai bine de una, mica...................de Bihor de 55grade
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 08:41
De la: daniela_iasi, la data 2010-10-19 15:09:37De la: Bursuc, la data 2010-10-19 14:21:25 Mai usor este sa fii nonconformist si ......................
|
Fosta membra 9am.ro 2310 mesaje Membru din: 6/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 09:02
De la: dor_de_dor, la data 2010-10-19 15:18:30Mi-a pl�cut �ntr-un mod aparte povestea lui E_bony �i, dac� nu am comentat nimic, nu am facut-o pentru a nu-i destr�ma ideea. Am trait si eu povestea asta pana la un punct. M-am rugat sa imi ia mie viata pentru ca eu m-am considerat mult mai plin de pacate decat a fost ea. Povestea este impresionanta. Mai ales daca ai si trait-o. Din pacate e doar o utopie. In viata e altfel. Cand ai suferinta de acest fel traiesti in alt univers. Totul in jurul tau arata altfel. In 29 de ani nevasta mea nu mi-a spus ca ma iubeste. Doar inainte sa moara mi-a spus asta. Ca m-a iubit toata viata ei si ca-mi multumeste pentru ca am ales-o pe ea sa-mi fie partenera in viata asta. Cand a murit mi-a fost si mai greu ... mult mai greu decat am crezut ca o sa-mi fie. Pentru ea nu a fost nici o minune care sa-i schimbe destinul. Barbatului din povestea ta i-a fost ascultata rugaciunea. Mie, nu ! Nu asteptati ca perechea voastra sa se afle in fata mortii ca sa-i spuneti cat de mult o iubiti si cat de fericiti sunteti alaturi de ea ! Raporteaza abuz de limbaj
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 09:29
De la Silviu:
Am trait si eu povestea asta pana la un punct. M-am rugat sa imi ia mie viata pentru ca eu m-am considerat mult mai plin de pacate decat a fost ea. Povestea este impresionanta. Mai ales daca ai si trait-o. Din pacate e doar o utopie. In viata e altfel. Cand ai suferinta de acest fel traiesti in alt univers. Totul in jurul tau arata altfel. In 29 de ani nevasta mea nu mi-a spus ca ma iubeste. Doar inainte sa moara mi-a spus asta. Ca m-a iubit toata viata ei si ca-mi multumeste pentru ca am ales-o pe ea sa-mi fie partenera in viata asta. Cand a murit mi-a fost si mai greu ... mult mai greu decat am crezut ca o sa-mi fie. Pentru ea nu a fost nici o minune care sa-i schimbe destinul. Barbatului din povestea ta i-a fost ascultata rugaciunea. Mie, nu ! Nu asteptati ca perechea voastra sa se afle in fata mortii ca sa-i spuneti cat de mult o iubiti si cat de fericiti sunteti alaturi de ea ! Povestea scrisa de mine a fost inspirata de un caz real, numai ca si tie , nu i s-a implinit ruga dar eu am vrut sa-i dau un sens la care speram ca se si implineste. Nici acum nu pot uita zbuciumul prin care ai trecut si inca iti lasa regrete ca poate in timp nu ai stiut cum sa smulgi cuvinte desi in sine stiai ca nu ai nevoie de ele pentru ca sotia ti-a demonstrat cat te iubeste prin tot ce a facut pentru tine de-a lungul vietii. Dar asa suntem noi: vrem si cuvinte nu numai fapte!
|
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 10:09
Am primit pe "bastarzii.ro":
Intr-o zi umbla un om prin padure. La un moment dat se intalneste cu ursul. Omul nostru se pune in genunchi si spune: - Doamne Dumnezeule, te rog da ganduri crestine acestui urs! Se pune ursul in genunchi: - Binecuvanteaza Doamne aceasta masa.. Un c�ine-lup se �nt�lne�te cu un urs. - Tu cine e�ti? �ntreab� ursul. - C�ine-lup. - Cum a�a? - P�i, mama e c�ine �i tata e lup. Da� tu ce e�ti? - Urs furnicar. - Auzi, tu m� crezi t�mpit?
|
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 10:24
De la: daniela_iasi, la data 2010-10-19 13:37:40De la: Tramp, la data 2010-10-19 13:35:48De la: daniela_iasi, la data 2010-10-19 13:33:20De la: Tramp, la data 2010-10-19 12:42:18De la: Bursuc, la data 2010-10-19 12:27:04Daniela, sa nu le-o dai pe toata!....................vreau si eu .......
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 11:06
In ultimul numar din Comorile Pamantului, in afara descrierii generale despre ARAGONIT, se mai descriu trei minerale: Bournonitul, Chabazitul si ALEXANDRITUL.
Despre primele doua, nu voi adauga nimic in plus fata de ce se scrie in revista deoarece nu reprezinta interes nici pentru bijutieri, nici pentru Cristaloterapie. Despre Alexandrit insa, am sa incerc sa va postez cat mai lucruri deoarece este o piatra pretioasa foarte importanta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 11:13
De la: Bursuc, la data 2010-10-20 11:06:09In ultimul numar din Comorile Pamantului, in afara descrierii generale despre ARAGONIT, se mai descriu trei minerale: Bournonitul, Chabazitul si ALEXANDRITUL. Mai sunt 3 inaintea Alexandritului Acvamarin Una dintre cele mai cunoscute pietre pretioase, acvamarinul a fost deosebit de apreciat in Evul Mediu. Pe la 1300, din acvamarin au fost taiate primele lentile de ochelari. Potrivit astrologilor medievali, acvamarinul avea puterea de a calma marea, de a gira prietenia si dreptatea si de a alunga ... Agalmatolit Cunoscut drept piatra pretioasa de catre egiptenii, grecii si chinezii antici, agalmatolitul este inca popular in China. Agat Uneltele din agat dateaza de peste 8000 de ani. Inca din Preistorie erau cunoscute agatele din India, de obicei cenusii, cenusii-albe si gri-albastrui, asociata curgerilor de lava bazaltica si produselor de eroziune din Podisul Deccan. Folosit de sciti si mentionat de Teofrast, agatul a fost cea mai ... Alexandrit Descoperit in Muntii Ural, in 1834, alexandritul este cea mai pretioasa varietate de crisoberil. Potrivit legendei, este smarald ziua si ametist purpuriu noaptea. Acest fenomen a fost denumit mai tarziu "efect alexandrit". Se credea ca piatra simbolizeaza viata si metamorfozele acesteea. Piatra are ... Ambligonit Descris in 1817, ambligonitul a fost rareori folosit ca piatra pretioasa, si asta doar in perioada recenta. Ametist Cea mai frumoasa dintre varietatile de cuart, ametistul era cunoscut de egiptenii antici, de etrusci si romani. Mici camee de ametist au fost realizate in China Antica. In vechime, simbol al dragostei carnale, in Europa Evului Mediu denumit "piatra episcopala", se credea ca-l fereste pe posesor de ... Andaluzit Descris in 1798. Ajuta la imbunatatirea mobilitatii corporale. Culoare sa variaza de la galben spre maroniu inchis pana la verde intens, in functie de unghiul din care este privit. Apatit Descris formal in 1842, apatitul a fost deseori confundat cu alte minerale. Prezinta interes pentru colectionari. Apatitul are proprietati tamaduitore de intarire a sistemul osos, imunitar si stimulare pentru regenerarea celulelor si a tesuturilor. In plus, indeparteaza starile de indispozitie, de ... Aragonit Cu structura sa in diverse benzi, usor de prelucrat, aragonitul omogen este folosit de multe vreme pentru confectionarea multor obiecte decorative. Nivelul ridicat de calciu face din acest cristal un remediu excelent pentru problemele oaselor, dintilor si pielii. Are un efect de calmare si intarire ... Argint Argintul, unul dintre cele mai vechi metale pretioase, a fost utilizat ca moneda din vremuri stravechi. Astazi este un element important, folosit in tehnica fotografica, electronica si medicina. Destul de rare in mormintele faraonilor, obiectele din argint au fost descoperite n mormintele caldeene ...'' Bursuc,una mica, de 55 de grade, de bihor nu refuzi!
|
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 11:16
Inainte insa, am sa raspund cuiva care mi-a atras atentia asupra unui aspect prezentat de mine mai de mult.
Scrisesem undeva ca Dorintza si Atasamentul sant cauze certe care conduc spre suferintza. Nicio data nu m-am dezis de aceste afirmatii iar postarile mele dovedesc acest lucru. Insistenta cu care prezint eu mineralele si anumite aspecte legate de ele, nu au legatura deloc cu atasamentul. Nu sant robul nici a bijuteriilor nici al cristalelor. Vi-am sugerat doar ca exista o posibilitate de va face singure bijuteriile, dupa vostru plac sau dupa propriile posibilitati, fara a cheltui multi bani. (si odata invatate sa faceti acest lucru, chiar ar putea fi o sursa de venit suplimentar) Dezvoltarile unor informatii despre minerale si cristale prezentate in postarile mele, au doar rolul de a va ghida intr-un fel, in lumea cristalelor si margelelor. |
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 11:30
Tramp,
Daca se va ivi vreo ocazie, fac eu cinste cu una din aia despre care zici care 55... cat priveste ordinea in care prezint cristalele, ea nu se face in ordine alfabetica ci in ordinea in care o revista de specialitate ( pe care unii dintre colegii nostri o achizitioneaza saptamanal) le prezinta in fiecare numar. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 11:31
De la: Tramp, la data 2010-10-20 11:13:52 Bursuc,una mica, de 55 de grade, de bihor nu refuzi! [/quote]baga la mine in calorifer !
Daniela
|
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 11:33
De la: Tramp, la data 2010-10-20 10:24:23 sa nu le-o dai pe toata!....................vreau si eu ....... [/quote]tie iti dau defectele...
Daniela
|
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 11:34
Cineva spunea foarte frumos:
"Nu Aurul, Argintul, Platina, Diamantele sau bijuteriile ne incatusaza ci ATASAMENTUL pentru acestea." Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 11:36
Daca v-ati hotari vreodata, sa va treaca prin cap sa organizati vreo intalnire intre forumistii astia virtuali, eu asigur tzuica la petrecere...
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 11:37
De la: Bursuc, la data 2010-10-20 11:36:23Daca v-ati hotari vreodata, sa va treaca prin cap sa organizati vreo intalnire intre forumistii astia virtuali, eu asigur tzuica la petrecere... mai bine ne intalnim noi doi !
Daniela
|
|
Flo13 373 mesaje Membru din: 22/07/2010 |
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 11:39
De la: Bursuc, la data 2010-10-20 11:36:23Daca v-ati hotari vreodata, sa va treaca prin cap sa organizati vreo intalnire intre forumistii astia virtuali, eu asigur tzuica la petrecere... tuica? sunt pt...orice ar fi .
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 11:40
eu aduc sarmalele..
mereu imi amintesc sarmalele din carte cu poveste "capra cu trei iezi"...poza cu praznicul, in care erau niste sarmale moldovenesti mari cat pumnul... cazute pe jos. Copil fiind, ma gandeam cu regret ca s-au pierdut bunatate de sarmale...
Daniela
|
|
|
|

Bursuc!vremea;ploua,este rece,numai bine de una, mica...................de Bihor de 55grade
Mai usor este sa fii nonconformist si ......................
si tu cauti perfectiunea.......................Succes
.