back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Perle

Pagini: << 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 >> Sari la pagina:

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 09:40

ARAGONITUL este un Carbonat de Calciu.
iata de ce, cristalele de Aragonit induc luciditate, calm, ECHILIBRU.
Toate tensiunile launtrice, se sublimeaza in luciditate si constientizare.
Acest calm launtric, va asigura fiintei accesul spre inaltimi. Spre mentalul constient si chiar spre cel astral.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 09:48

Din punct de vedere fiziologic, este limpede ca ARAGONITUL echilibreaza raportul si distributia Calciului in organism.

Este benefic pentru intreg sistemul imunitar (Aragonitul Alb) si pentru aparatul digetiv (Aragonitul Maro, maro-galbui, galben) datorita faptului ca poate corecta actiunile enzimelor. Asadar, atunci cand o persoana are probleme legate de functiile hepato-bilare (si i se recomanda un tratament adecvat acestor disfunctii) se poate recomanda si purtarea de bijuterii confectionate din ARAGONIT.
Pentru o persoana sanatoasa, purtarea Aragonitului poate sa insemne si un mijloc de preventie.

Raporteaza abuz de limbaj
Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 09:49

Carbonatul de calciu

Este o substanț� solid� de culoare alb� cu formula chimic� CaCO3 este o sare (carbonat) a calciului cu acidul carbonic, raportul ionilor de Ca2+ și CO32- fiind de 1:1.
Carbonatul de calciu este r�sp�ndit �n natur� sub form� de minerale: - calcit - aragonit, vaterit și �n organisme �n oase, dinți, cochilii, corali și crusta crustaceilor.
In roci se afl� sub form� de calcar unde este aproape �n stare pur� și varianta dolomitilor care sunt un amestec de calcliu și magneziu.
Carbonatul de calciu este aproape insolubil �n ap�, sub acțiunea intemperiilor și ploilor acide se formeaz� hidratul de calciu, Ca(HCO3)2 care e ușor solubil �n ap� solubilitate accelerat� de acidul carbonic, și sulfuric format prin dizolvarea gazelor atmosferice �n apa ploilor, dar mai ales apa peșterilor.

Carbonatul de calciu are o leg�tur� chimic� simpl� de CaCO3 alc�tuind prin aceast� leg�tur� mineralele Calcit și aragonit trei roci calcaroase diferite care cu toate c� din punct de veder chimic sunt identici, difer� ca aspect morfologic:

* Creta este o roc� microcristalin� fin� sedimentar�, poroas� care se formeaz� prin depunnerea calcitului (calcarelor), ca și a scheletelor fosilelor viețuitoarelor mici (Coccolithe) a Coccolithophoridelor și scoicilor foraminiferelor (Foraminifera).
Creta sub form� de depozite poate fi �nt�lnit� frecvent �n natur� unde este și exploatat� ca �n Marea Britanie, Franța, Insula R�gen, Germania de nord, sau pe fundul m�rilor ca cret� marin�.
* Calcarul este la fel o roc� biogen� dar mai compact� ca și creta, i-a naștere direct sau indirect din scheletul viețuitoarelor. Direct poate proveni calcarul din cochiliile melcilor, scoici, scheletul coralilor sau bureților de mare. Indirect i-a naștere prin organisme phototrophe, care asimileaz� CO2 și prin alcalinizarea mediului se formeaz� calcarul dizolvat �n ap�. Prin calcinare (la temperaturi ridicate) se formeaz� piatra de var folosit� �n construcții.Cristalele mari de carbonat sunt �ntre cret� și marmor�.
Depozite mari de roci calcaroase sunt �n Orgon , Burgberg �n (Germania), ca și �n Munții Apuseni din Rom�nia - vezi List� de peșteri.
* Marmora este o roc� metamorfic� cu cristale relativ mari care i-a naștere prin transformarea și recristalizarea cretei sau calcarului sub acțiunea unor temperaturi și presiuni ridicate.
Depozite mari de marmor� sunt �n America de Nord, Austria, Norvegia și renumita carier� de marmor� de Carrara, din Italia de unde provin statuile sculptate de Michelangelo.

Cu toare c� scoarța conține mai mult de 5 % roci calcaroase (carbonat de calciu) numai o mic� parte din aceast� cantitate corespunde exploat�rii av�nd calit�ților necesare c�utate de geologi ca și parametrii de culoare, puritate, omogenitat.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 09:51

Daca aveti timp, puteti accesa doua site-uri romanesti unde puteti vedea cateva margele din ARAGONIT,
www.allex.ro
(o tipa din Pitesti) si
www margelesiaccesorii.ro
(un tip deosebit din Bascov, de langa Pitesti)

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 11:40

Un preot care credea cu tarie in a-si face reclama bisericii sale, a ridicat o pancarda pe care scria
"DACA AI OBOSIT SA PACATUIESTI, INTRA !..."

Urmatoarea dimineata, preotul gasi scris sub textul de pe aceeasi pancarda:
"...DACA NU, SUNATI LA 898989...."

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 11:42

"VIATA ESTE USOARA
PENTRU OMUL FARA RUSINE.
OBRAZNIC CA O CIOARA,
BARFITOR, INFUMURAT SI PLIN DE MANIE"

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 11:45

De la: Bursuc, la data 2010-10-15 11:42:51"VIATA ESTE USOARA
PENTRU OMUL FARA RUSINE.
OBRAZNIC CA O CIOARA,
BARFITOR, INFUMURAT SI PLIN DE MANIE"
[/quote
LE STII ,CA UN COPIL,MARE

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 11:47

Petre, ajuns la 85 de ani, merge la doctor:
- Ce-mi recomanzi doctore? La noapte voi fi cu o fata de 35 de ani si nu vreau sa ma fac de ras.
- La 85 de ani cati ai, nu pot face nimic pentru tine.
- Dar Vasile, prietenul meu, are 87 si zice ca face de trei ori pe saptamana...
- Foarte bine! Tu, spune-i ca faci de patru ori...

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 11:48

tramp,
Daca erai atent, vedeai ca este un citat. Iar cine l-a scris, chiar a fost un OM MARE.

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 11:52

,,Acvamarin
Una dintre cele mai cunoscute pietre pretioase, acvamarinul a fost deosebit de apreciat in Evul Mediu. Pe la 1300, din acvamarin au fost taiate primele lentile de ochelari. Potrivit astrologilor medievali, acvamarinul avea puterea de a calma marea, de a gira prietenia si dreptatea si de a alunga ...
Agalmatolit
Cunoscut drept piatra pretioasa de catre egiptenii, grecii si chinezii antici, agalmatolitul este inca popular in China.
Agat
Uneltele din agat dateaza de peste 8000 de ani. Inca din Preistorie erau cunoscute agatele din India, de obicei cenusii, cenusii-albe si gri-albastrui, asociata curgerilor de lava bazaltica si produselor de eroziune din Podisul Deccan. Folosit de sciti si mentionat de Teofrast, agatul a fost cea mai ...
Alexandrit
Descoperit in Muntii Ural, in 1834, alexandritul este cea mai pretioasa varietate de crisoberil. Potrivit legendei, este smarald ziua si ametist purpuriu noaptea. Acest fenomen a fost denumit mai tarziu "efect alexandrit". Se credea ca piatra simbolizeaza viata si metamorfozele acesteea. Piatra are ...
Ambligonit
Descris in 1817, ambligonitul a fost rareori folosit ca piatra pretioasa, si asta doar in perioada recenta.
Ametist
Cea mai frumoasa dintre varietatile de cuart, ametistul era cunoscut de egiptenii antici, de etrusci si romani. Mici camee de ametist au fost realizate in China Antica. In vechime, simbol al dragostei carnale, in Europa Evului Mediu denumit "piatra episcopala", se credea ca-l fereste pe posesor de ...
Andaluzit
Descris in 1798. Ajuta la imbunatatirea mobilitatii corporale. Culoare sa variaza de la galben spre maroniu inchis pana la verde intens, in functie de unghiul din care este privit.
Apatit
Descris formal in 1842, apatitul a fost deseori confundat cu alte minerale. Prezinta interes pentru colectionari. Apatitul are proprietati tamaduitore de intarire a sistemul osos, imunitar si stimulare pentru regenerarea celulelor si a tesuturilor. In plus, indeparteaza starile de indispozitie, de ...
Aragonit
Cu structura sa in diverse benzi, usor de prelucrat, aragonitul omogen este folosit de multe vreme pentru confectionarea multor obiecte decorative. Nivelul ridicat de calciu face din acest cristal un remediu excelent pentru problemele oaselor, dintilor si pielii. Are un efect de calmare si intarire ...
Argint
Argintul, unul dintre cele mai vechi metale pretioase, a fost utilizat ca moneda din vremuri stravechi. Astazi este un element important, folosit in tehnica fotografica, electronica si medicina. Destul de rare in mormintele faraonilor, obiectele din argint au fost descoperite n mormintele caldeene ...''

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 11:53

" Cat de usor este sa vezi greselile fratelui tau
Si cat de greu le vezi pe ale tale.
Greselile altora le vanturi ca pleava
Dar pe-ale tale le ascunzi
Asa cum se ascunde vanatorul dupa tufisuri"

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 11:56

De la: Bursuc, la data 2010-10-15 11:53:02" Cat de usor este sa vezi greselile fratelui tau

Si gunoiul sub covor

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 12:11

ARAGONIT

Depozit masiv de Aragonit se gaseste in mai multe depozite din Dakota de Sud, New Mexico. De asemenea se mai gaseste Aragonit maro-roscat in Algeria si Maroc; in Canada se gaseste un Aragonit Alb-verzui.
In Republica Ceha, se extrage Aragonit (o varietate "nobila"0 care se poate fatzeta. Din acesta se fac margele fatzetate foarte frumoase dar si cabosoane pentru medalioane, cercei, inele etc...

Fosta membra 9am.ro

568 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 12:16

De la: Tramp, la data 2010-10-15 11:56:53
De la: Bursuc, la data 2010-10-15 11:53:02" Cat de usor este sa vezi greselile fratelui tau

Si gunoiul sub covor

De unde stii?

nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 12:18

Despre carbonati, vom mai vorbi atunci cand vom prezenta alte cateva importante cristale care provin din aceasta clasa.
Este vorba de
Calcit, Magnezit, RODOCROZIT, Azurit, Malachit si Azurit-Malachit.

Fosta membra 9am.ro

568 mesaje

Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 12:18

De la: Bursuc, la data 2010-10-15 12:11:42ARAGONIT

Depozit masiv de Aragonit se gaseste in mai multe depozite din Dakota de Sud, New Mexico. De asemenea se mai gaseste Aragonit maro-roscat in Algeria si Maroc; in Canada se gaseste un Aragonit Alb-verzui.
In Republica Ceha, se extrage Aragonit (o varietate "nobila"0 care se poate fatzeta. Din acesta se fac margele fatzetate foarte frumoase dar si cabosoane pentru medalioane, cercei, inele etc...

Ai nostri care sunt interesati, de unde il importa?

Fosta membra 9am.ro

568 mesaje

Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 12:19

Su uneori este luat de alti vanatori drept vanat!!!

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 12:21

Tragand savuros din tigara, tipul o intreba:
-Ei, cum a fost. Este ca sant grozav? Cu cati te-ai simtit mai bine decat cu mine???
-...
-De ce taci?
- Inca numar...

Fosta membra 9am.ro

568 mesaje

Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 12:21

De la: Bursuc, la data 2010-10-15 11:47:26Petre, ajuns la 85 de ani, merge la doctor:
- Ce-mi recomanzi doctore? La noapte voi fi cu o fata de 35 de ani si nu vreau sa ma fac de ras.
- La 85 de ani cati ai, nu pot face nimic pentru tine.
- Dar Vasile, prietenul meu, are 87 si zice ca face de trei ori pe saptamana...
- Foarte bine! Tu, spune-i ca faci de patru ori...

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 12:22

De la: dor_de_dor, la data 2010-10-15 12:19:57

Su uneori este luat de alti vanatori drept vanat!!!

Grozava remarca...
Nicio data nu se stie cine este vanatorul si cine vanatul...

Fosta membra 9am.ro

568 mesaje

Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 12:24

Ion, pe patul de moarte, o �ntreab� pe nevast�-sa:
- F�, M�rie, eu tot mor. Ia spune-mi : m-ai �n�elat vreodat� cu cineva?
- M�, Ioane, eu �i-a� spune, da� dac� nu mori?

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 12:24

De la: dor_de_dor, la data 2010-10-15 12:18:29

Eu am cumparat (si nu la un pret mare) de la allex.ro (vezi ca am recomandat unde poate fi vazut si chiar cumparat Aragonit destul de frumos si marimi diferite.

Fosta membra 9am.ro

568 mesaje

Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 12:26

Alinu�a se uita la televizor. Deodat�, se aude sun�nd telefonul.
- Alo? zice Alinu�a.
- Bun�, sunt eu, tati. Mami e acas�?
- Da, e �n dormitor, cu unchiul.
- �tii ceva? Bate �n u�a dormitorului �i strig� : �Ma�ina lui tati tocmai a intrat �n parcare!�
Alinu�a merge la u�a dormitorului �i face ce i-a spus tat�l ei, dup� care revine la telefon.
- Ei, ce-a f�cut mami?
- S-a speriat r�u de tot. A ie�it �n pielea goal� din camer�, a vrut s� fug� �n sufragerie, s-a �mpiedicat de covor �i �i-a spart capul de gresie.
- Dar noi nu avem gresie �n sufragerie, zice mirat tat�l. Nu e num�rul 235 5762?

Fosta membra 9am.ro

568 mesaje

Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 12:28

De la: Bursuc, la data 2010-10-15 12:24:39
De la: dor_de_dor, la data 2010-10-15 12:18:29

Eu am cumparat (si nu la un pret mare) de la allex.ro (vezi ca am recomandat unde poate fi vazut si chiar cumparat Aragonit destul de frumos si marimi diferite.

Eu voiam sa aflu originea pentru a-mi da seama de cat de "nobil" este!!!

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 12:28

Dor_de_dor

Hi,hi, hi mi-ai adus aminte de un banc chinezesc.
Era aceeasi discutie doar ca el ii ceru sa-i spuna cam cate boabe de orez ar fi adunat...
La care ea ii spuse tare repede:
-sssst sa nu te auda cineva, sti doar ca n-avem voie sa stocam orezul...

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 12:29

A... te referi la Aragonitul "nobil" Chiar din Cehia sau din Germania (acolo sant mari furnizori de pietre (semi)pretioase iar cehii exporta foarte mult in Germania.

Fosta membra 9am.ro

568 mesaje

Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 12:29

De la: Bursuc, la data 2010-10-15 12:21:21Tragand savuros din tigara, tipul o intreba:
-Ei, cum a fost. Este ca sant grozav? Cu cati te-ai simtit mai bine decat cu mine???
-...
-De ce taci?
- Inca numar...

Inca ii mai numara? Poate aflam si noi...

Fosta membra 9am.ro

568 mesaje

Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 12:31

De la: Bursuc, la data 2010-10-15 12:28:06Dor_de_dor

Hi,hi, hi mi-ai adus aminte de un banc chinezesc.
Era aceeasi discutie doar ca el ii ceru sa-i spuna cam cate boabe de orez ar fi adunat...
La care ea ii spuse tare repede:
-sssst sa nu te auda cineva, sti doar ca n-avem voie sa stocam orezul...

La noi era adaptat pe boabe de fasole! "Stai sa mai aduc cativa rugi din gradina..."

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 12:32

Sa sti ca cei doi intermediari despre care am spus, au un Aragonit foarte frumos si de buna calitate. Uita-te putin pe site-urile lor si afli si pretul (nu este scump chiar deloc)

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 12:33

Si pentruca tot am ajuns la capitolul asta, poate ca este bine sa reamintim proverbul romanesc
"Nu te uita din cate foi e facuta placinta, ca ramai cu ea nemancata!"

Pagini: << 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului PERLE
Mergi la: