back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Solutii anticriza pentru guvern! sau... cum sa guvernezi o tara!

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

8971 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Mai 2010, ora 00:56

De la: ENKI, la data 2010-05-13 00:54:41
De la: Merry, la data 2010-05-13 00:53:18
De la: ina_inutza87, la data 2010-05-13 00:51:42Iesiti in strada pe 25 mai?
ce este pe 25 mai?

Mesaj subliminal !

tu sti?

Raporteaza abuz de limbaj
"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA....... -Sa rad mult si des; -Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor; -Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti; -Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare; -Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu; -Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
ina_inutza87

6 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2010, ora 01:03

Pe 25 mai se anunta greva generala

Fosta membra 9am.ro

310 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2010, ora 01:06

De la: Merry, la data 2010-05-13 00:56:43
De la: ENKI, la data 2010-05-13 00:54:41
ce este pe 25 mai?

Mesaj subliminal !

tu sti?

Eu stiu multe ...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 13 Mai 2010, ora 01:11

Ciudat. 25 25 25 25. Eu aveam aceasta obsesie cu cifra asta. inainte de 25 dec 89. Inainte de 26 dec 2004. F puternica si atunci. Acum 2 zile am aflat ca o explozie de supernova a fost atunci. Dar la mine era de genul 25,26, 27. etc. Cifra era alunecoasa. in jurul lui 25. Explozia supernovei a ajuns la noi pe 27 si se banuie ca a influentat cutremurul cu niste componente . E mai complicat.
Acum nu am. Deci greva generala nu va avea efect. Si se va renegocia inainte cu femei.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 13 Mai 2010, ora 01:20

De la: ina_inutza87, la data 2010-05-13 01:03:34Pe 25 mai se anunta greva generala

Si la particulari?

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
ina_inutza87

6 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2010, ora 01:27

La particular probabil nu dar dupa orele de program sigur putem iesi in strada!

Fosta membra 9am.ro

310 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2010, ora 01:31

De la: nastasemihail, la data 2010-05-13 01:20:57
De la: ina_inutza87, la data 2010-05-13 01:03:34Pe 25 mai se anunta greva generala

Si la particulari?

Eu ,ca particular ,pot incepe ,ca si guvernul,sa cheltui mai mult decat incasez ! Ca sa evit blocarea conturilor pentru neplata darilor la stat , nu mai rulez bani prin banca si atunci guvernantii vor trebui sa vina cu bani de acasa ! Cred ca au de unde ,au adunat bani albi pentru zile negre (banuiesc ca i-au si "spalat" intre timp ! ) ....

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 13 Mai 2010, ora 01:35

Daca un particular cheltuie mai mult decit cistiga se numeste....cum?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 13 Mai 2010, ora 01:40

De la: ina_inutza87, la data 2010-05-13 01:27:37La particular probabil nu dar dupa orele de program sigur putem iesi in strada!

Iesim cu ceva de vinzare sau servicii sa le luam banii, dupa ce ii cistiga de la stat

Fosta membra 9am.ro

310 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2010, ora 02:14

De la: nastasemihail, la data 2010-05-13 01:35:33Daca un particular cheltuie mai mult decit cistiga se numeste....cum?

Evaziune fiscala ....

Prostie.......

Faliment.....

Incapacitate de plata ....

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 13 Mai 2010, ora 02:38

Si daca un bugetar cheltuie sau spune ca vrea sa cheltuiasca mai mult decit ...se poate?
Nu spun ca nu ar trebui. Doar se alimenteaza tara cu bani prin ei. Dar tocmai se vede ca se lucreaza cu 2 unitati de masura.
Unii sint numiti cei rai. Ceilalti cei buni.

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 13 Mai 2010, ora 09:22

ce este pe 25 mai?

Greva sindicatelor ....Ajuta..Fii alaturi de ei..oameni la fel ca noi..care sufera si abia isi duc existenta de pe o zi pe alta din cauza salariilor de mizerie..!

Say FUCK THE WORLD si ia-ti 3 zile de concediu pentru o revolutie!.....

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Fosta membra 9am.ro

310 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2010, ora 18:18

De la: nastasemihail, la data 2010-05-13 02:38:39Si daca un bugetar cheltuie sau spune ca vrea sa cheltuiasca mai mult decit ...se poate?
Nu spun ca nu ar trebui. Doar se alimenteaza tara cu bani prin ei. Dar tocmai se vede ca se lucreaza cu 2 unitati de masura.

Bugetarii nu prea alimenteaza tara cu bani ! Banii vin in general din mediul privat ! Trebuie sa existe si bugetari insa ar trebui redus numarul acestora si eficientizati cei care raman ! La mine la firma eu acopar vreo 3-4 compartimente ,in trecut am fost sef de deparatament insa ma ocupam si de problemele care apareau in relatiile cu institutiile statului . Aceasta se intampla din cauza faptului ca asociatii erau cetateni straini ! Din 1993 nu am avut un anumit post intr-o firma si atat ,am fost nevoit sa ma implic oriunde era nevoie ! Organigramele la particulari nu sunt incarcate iar angajatii sunt eficienti si produc bani . A angaja mai multi salariati inseamna cheltuieli suplimentare iar a le da unora salarii ca in occident mi se pare aberant ! Bugetarii pot avea pretentii mai mari cu conditia sa-si dovedeasca eficienta !

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 13 Mai 2010, ora 18:22

De la: ENKI, la data 2010-05-13 18:18:59
De la: nastasemihail, la data 2010-05-13 02:38:39Si daca un bugetar cheltuie sau spune ca vrea sa cheltuiasca mai mult decit ...se poate?

Bugetarii nu prea alimenteaza tara cu bani ! Banii vin in general din mediul privat ! Trebuie sa existe si bugetari insa ar trebui redus numarul acestora si eficientizati cei care raman ! La mine la firma eu acopar vreo 3-4 compartimente ,in trecut am fost sef de deparatament insa ma ocupam si de problemele care apareau in relatiile cu institutiile statului . Aceasta se intampla din cauza faptului ca asociatii erau cetateni straini ! Din 1993 nu am avut un anumit post intr-o firma si atat ,am fost nevoit sa ma implic oriunde era nevoie ! Organigramele la particulari nu sunt incarcate iar angajatii sunt eficienti si produc bani . A angaja mai multi salariati inseamna cheltuieli suplimentare iar a le da unora salarii ca in occident mi se pare aberant ! Bugetarii pot avea pretentii mai mari cu conditia sa-si dovedeasca eficienta !

Specificati..despre ce bugetari vorbiti...

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Fosta membra 9am.ro

310 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2010, ora 19:01

De la: Ic3, la data 2010-05-13 18:22:18
De la: ENKI, la data 2010-05-13 18:18:59

Specificati..despre ce bugetari vorbiti...

In principiu e vorba de functionari ! Probleme sunt si in invatamant sau sanatate ,insa sunt de alt gen!

Eu ca solutie in invatamant as vedea printre altele eliminarea orelor de religie,desen,muzica si sport la clasele mici ! Eu am 2 nepoti ,ambii sunt elevi ,am remarcat ca aceste ore nu ii ajuta cu numic ! Ambii sunt atei ,din convingere, desi cel mic este abia in clasa a VII a . Profesorii nu mai sunt calmi nici bine pregatiti si favorizeaza anumiti elevi ,pe criterii doar de ei stiute ! La desen ,cel mic este foarte talentat insa profesoara a selectat pentru un concurs elevi care stiu sa "coloreze" . Copiii nu mai sunt interesati de aceste materii !
Preotii nu ar mai trebui sa fie platiti de la buget , mai ales cei cu functii ! Eu cred ca o comunitate care isi doreste sa aiba un lacas de cult ,trebuie sa contribuie la veniturile acelui lacas !
Sunt medici lipsiti de competenta,pe mine analizele si consultatiile la particular ma costa cateva sute de euro insa doar asa pot avea convingerea ca sunt bine tratat ! La sanatate virez lunar in jur de 20000 de lei insa sunt tratat la fel de prost ca un boschetar sau aurolac ,care nu contribuie cu nimic toata viata -nu prea e corect !
La primarii consilierii ar trebui sa dispara ,membrii comunitatii ar trebui sa se implice fara a fi remunerati,sa fie ca o obligatie cetateneasca,voluntara,pe care sa si-o asume avand in vedere ca e vorba de comunitatea lor ! Cheltuielile pe investitii sau cele administrative ar trebui sa fie licitate sub controlul societatii civile !
Averile celor care nu pot sa demonstreze provenienta banilor ,sa fie confiscate ! La o cifra de afaceri de 1 milion de euro / an nu iti poti permite o masina de lux si o vila de lux ! Sunt insa bugetari care isi permit ! De unde provin acesti bani ?

Fosta membra 9am.ro

8971 mesaje

Postat pe: 13 Mai 2010, ora 19:16

puneti-ma premier si o sa vedeti cum se guverneaza o tara...

"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA....... -Sa rad mult si des; -Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor; -Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti; -Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare; -Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu; -Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 14 Mai 2010, ora 03:32

Metoda de confiscare a averilor, face parte din metodele extremei stingi. Au fost confiscate averi si ucisi oameni, fara nici un scrupul, in anii 40. Chiar la noi. Mi-au spus persoanele batrine. Erau scosi comercianti in fata magazinelor si impuscati. Singura lor vina era ca traiau in lagarul comunist. Jumate din omenire.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 14 Mai 2010, ora 03:34

O tara nus e guverneaza cu armele si cu inducerea fricii in oameni. Si cei in care vrei sa bagi frica, pot face si ei la fel.
Se guverneaza inteligent. Cu metode care sa nu dea impresia chiar ca e guvernata. In liniste.
Iar daca apar probleme insolubile, memorandumuri.

Fosta membra 9am.ro

1191 mesaje
Oras: Vaslui

Postat pe: 14 Mai 2010, ora 07:56

http://www.youtube.com/watch?v=6hriHT00jYw RADU_MAMII EROII NU MOR NICIODATA,NIMIC DIN CE E ROMANESC,NU PIERE RADU_MAMII------http://www.youtube.com/watch?v=KV86OxVkse4-----RADU_MAMII-
caiustimar

46 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 14 Mai 2010, ora 14:17

SOLUTII ANTICRIZA!!! ELIMINATI SALARIILE CELOR MAI DE JOS IN TOATA TARA SI IESIM DIN CRIZA INTR-O LUNA BA DIMINUAM SI TVA-ul la 10%.

VEST Topul salariilor barosane ale func�ionarilor din prim�rii care sfideaz� criza
Daniel Dancea
4009 afi��riVineri 14 mai 2010
TIMISOARADeclara�ia de avere a Doinei Popa arat� un salariu lunar de 5.000 de lei
Func�ionarii angaja�i �n administra�ia public� local� r�d �n nas crizei �n toate ora�ele mari din Vestul ��rii. Sumele lunare �ncasate la Timi�oara, Arad, Oradea, Deva �i Re�i�a sfideaz� efectele recesiunii. �n acest timp taxele locale apas� tot mai greu pe majoritatea locuitorilor ora�elor mari.

�n timp ce veniturile mici ale pensionarilor sunt b�gate la ap�, angaja�ii prim�riilor nu au niciun stres. Salariile lor sunt frumu�ele. Unele prim�rii vor s� ridice taxele locale pentru a asigura �n continuare bani pentru salariile babane.

Pe Aceea�i Tem�
Vacanțe luxuriante de mii de euro pentru consilierii și angajații CJT, pl�tite din banii noștri
Cum se pierd banii timi�orenilor �n h�rtiile plimbate de func�ionari prin prim�rie
Angaja�ii Prefecturii Timi� nu vor s� fie iradia�i pe gratis �i dau �n judecat� guvernul
Veniturile �efilor din Poli�ia Comunitar� s-au umflat din amenzi, premii �i stimulente
Cum s-a umflat leafa �efilor din prim�rie
TAGURI
adevarul de searasalarii din primariitaxe locale
Citi�i �i:

Top salarii bugetare/ Secretarul Consiliului local Gala�i, ia un salariu lunar de 7.729 de lei

Lux �n capitala Banatului

E criz�, nu sunt bani, trebuie scumpite taxele �i impozitele locale, dar e nevoie �i de o majorare a pre�ului la gigacalorie. Acesta este filozofia dup� care func�ioneaz� Prim�ria Timi�oara.

�Prin plata real� a costurilor lucr�rilor publice s-ar economisi mult mai mul�i bani dec�t prin cre�terea impozitelor", sus�ine unul din cei mai importan�i investitori din Banat, Ovidiu �andor. Declara�iile de avere ale func�ionarilor publici din prim�rie arat� o criz� doar de fa�ad�, �n realitate unele lefuri ale bugetarilor sunt de-a dreptul nesim�ite. Un consilier oarecare, la una din direc�iile prim�riei, ajunge s� c�tige 4.000 sau chiar 5.000 de lei lunar. Cel mai mare venit lunar, din cei 350 de func�ionari publici �simpli" care au declara�ii de avere pe site-ul, Prim�riei Timi�oara �l are Doina Popa, consilier la Serviciul de Publicitate �i Comer�: 5.000 de lei.

Cite�te �i:

Dinozaurii Moldovei de la stat sfideaz� criza

TOP SALARII MEDII �N VEST

1. Prim�ria Timi�oara: 2.100 de lei

2. Prim�ria Arad: 1.200 de lei

3. Prim�ria Re�i�a: 1.200 de lei

4. Prim�ria Deva: 1.160 de lei

5. Prim�ria Oradea: 1.100 de lei

Controleaz� comer�ul pentru 5.000 de lei lunar

Potrivit ultimei declara�ii de avere postate pe site, Doina Popa (foto) a �ncasat din salariu 60.000 de lei �ntr-un an. �ntrebat� cum justific� salariul, func�ionara nu a g�sit o explica�ie pertinent�. �Am pus salariul brut, sau m� rog, nu �tiu ce e. O s� verific declara�ia fiscal�", a spus Doina Popa. Referitor la activitatea pe care o desf�oar�, c��i bani prime�te �n m�n� �i ce face practic, func�ionara s-a eschivat. �Sunt consilier la Serviciul de Publicitate �i Comer� �i m� ocup cu controlul comer�ului. �n afar� de asta mai am �i alte activit��i. Restul informa�iilor le g�si�i la Personal", a mai spus Popa.

Marius Ovidiu Duma lucreaz� Direc�ia de Patrimoniu �i declara�ia de avere a lui arat� o leaf� anual� de 54.000 de lei. �E vorba de venitul din 2008. Atunci ocupam o func�ie de conducere. Acum sunt simplu consilier �i cu noile m�suri o s� ajung la 1.500 de lei pe lun�", a spus Duma. Un alt salariu baban are Simina Dumitra�cu, care lucreaz� la Direc�ia de Urbanism. Ultima declara�ie de avere arat� c� a �ncasat 55.360 de lei pe an, ceea ce �nseamn� un salariu lunar de peste 4.600 de lei. �Sunt de 15 ani �n prim�rie �i sunt actual �ef de birou", a spus Dumitra�cu, care a refuzat s� explice ce face concret pentru banii cu care o pl�tesc timi�orenii.

Vox Timi�oara: �Salariile ar trebui s� scad� de sus �n jos, nu invers. S� �nceap� cu parlamentarii, cu cei de la prim�rie", Dorel Moiese - l�c�tu�.

Familii abonate la bani publici

Documentul citat arat� c� nu numai Simina Dumitra�cu �mulge" de la stat, ci �i so�ul acesteia, Victor Dumitra�cu, �ef de sec�ie la Spitalul Jude�ean �i profesor la Medicin�. Din cele dou� slujbe medicul c�tig� lunar 5.600 de lei, abia reu�ind s� o echivaleze la salariu pe so�ia sa, angajat� a prim�riei. Dac� Simina �i Victor Dumitra�cu iau salarii de la institu�ii publice diferite, nu pu�ine sunt cazurile �n care familii �ntregi �se �nfrupt�" numai din banii timi�orenilor. Analiz�nd declara�iile de avere se poate constata foarte u�or c� sunt cazuri �n care so�-so�ie iau bani frumo�i de la institu�ia de pe Loga. Adrian-Amedeo �i Iudit Bere-Semedi sunt so�-so�ie �i lucreaz� la Direc�ia de Mediu din Prim�ria Timi�oara. Ultimele declara�ii de avere arat� c� familia Bere-Semedi �ncaseaz� lunar peste 7.500 de lei. Ca �i cum ace�ti bani nu ar fi suficien�i, Adrian Bere mai �ncaseaz� anual 6.000 de lei ca secretar al Sindicatului Liber din Prim�ria Timi�oara.

TOP SALARII BABANE LA TIMI�OARA

9.647 lei - Ioan Cojocari, secretarul Consiliului Local (foto jos)

7.684 lei - Gheorghe Coriolan Ciuhandu, primar

7.065 lei - Sorin Grindeanu, viceprimar

6.441 lei - Nicu�or Miu�, �ef Direc�ia Patrimoniu,

5.800 lei - Smaranda Haracicu, �ef� Direc�ia Economic�

(surse: ultimele declara�ii de venit depuse)

ARAD Cel mai mare salariu din prim�rie ia city-managerul: 7.000 de lei

�n bugetul pentru acest an al Prim�riei Municipiului Arad, 17.560.000 lei au fost prev�zu�i pentru cheltuielile de personal. Suma cea mai mare, adic� peste zece milioane de lei reprezint� salariile celor 673 de angaja�i ai Prim�riei Arad. Circa 1.250 de lei este salariul mediu al angaja�ilor din prim�ria Arad.

Prime de vacan��: 800.000 de lei

Tot pentru acest an, prim�ria a pus deoparte al�i 800.000 lei pentru primele de vacan�� ale angaja�ilor, 600.000 de lei premiile din fondul de salarii �i dou� milioane lei alte drepturi salariale. �Bugetul pentru acest an a fost adoptat �nainte s� se ia �n discu�ie reducerile drastic �i impunerile FMI. O modificare a tuturor acestor categorii de cheltuieli se poate face prin rectificare bugetar�", a declarat Corina Dr�ghici, purt�tor de cuv�nt al prim�riei Arad.

Vox Arad: �P�n� la urm� economia se face tot din banii no�tri, ai tuturor" - Rare� Danciu, agent de v�nz�ri.

"La privat" e deja criz�: 650 de lei salariu

Ar�denii sunt de p�rere c� a sosit �i r�ndul bugetarilor s� str�ng� cureaua. �Eu lucrez �n privat �i nu mai primim bonurile de mas� de circa cinci luni din cauza crizei. Pur �i simplu nu mai putem reduce tot noi", a declarat Simina Popa, o ar�deanc� de 43 de ani. La r�ndul s�u, Rare� Danciu, 38 de ani, agent de v�nz�ri, spune: �Nu �in neap�rat s� le taie din salarii, c�ci unii dintre ei chiar c�tig� doar 650-700 de lei, dar p�n� la urm� economia se face tot din banii no�tri, ai tuturor". (Claudia Adjudeanu, Adev�rul de Sear� Arad)

TOP SALARII BABANE LA ARAD

7.000 lei - Claudia Macra, city manager (foto jos)

6.400 lei - R�zvan Popa, director tehnic

6.300 lei - T�ma� Petru, director economic

4.100 lei - Lilioara Step�nescu, �efa secretariatului tehnic

4.000 lei - Pavel Neam�iu, director direc�ia fiscal�

DEVA Primarul este cel mai bine pl�tit: 3.361 de lei

Potrivit statelor de plat� aferente lunii aprilie 2010, cel mai bine pl�tit salariat al Prim�riei Deva este primarul re�edin�ei de jude�, Mircia Muntean. Acesta a ridicat de la casieria institu�iei luna trecut� 3.361 de lei. �ntre cel mai mare �i cel mai mic salariu exist� la Deva un raport de unu la 6,5. Astfel cel mai mic salariu �ncasat �n luna aprilie de un func�ionar al prim�riei Deva a fost de 512 lei. Potrivit lui Nu�u Silviana, �ef-serviciu contabil �n Prim�ria Deva, salariul mediu net �n institu�ie este de 1.160 de lei. Fondul de salarii bugetat pentru acest an este de 2,7 milioane de lei, cu 27 la sut� sub cel de anul trecut.

Vox Deva �Dac� ne uit�m c� ora�ul e plin de c�ini, nu mai exist� trotuare, salariile de top de prim�rie par mari", Gheorghe Grun, pensionar

Pentru contribuabilul Gheorghe Grun, salariile din Prim�ria Deva par mari din perspectiva realiz�rilor din ora�. �Dac� ne uit�m c� ora�ul e plin de c�ini vagabonzi, nu mai exist� trotuare, f�nt�nile arteziene sunt toate o ruin�, cur��enia las� de dorit la periferie salariile de top de prim�rie par �ntr-adev�r mari". (Adrian S�l�gean, Adev�rul de Sear� Deva)

TOP SALARII BABANE LA DEVA

3.361 lei - Mircia Muntean, primar (foto jos)

3.020 lei - Augustin Socol, secretarul consiliului local

2.868 lei - Cosmin Costa, viceprimar

2.868 lei - Corina Opri�iu, viceprimar

2.553 lei - Viorica Nicula, director economic

ORADEA. Salariu mediu de 1.100 de lei

�n Prim�ria Oradea salariul mediu pe 2010 este de 1.100 lei, potrivit purt�torului de cuv�nt al institu�iei, Mirela Macra. Potrivit aceleia�i surse, fondul de salarii al municipalit��ii este de 7,7 milioane de lei pentru acest an, �n condi�iile �n care num�rul de angaja�i este de 300, din care 22 sunt �n concediu de maternitate.

Vox Oradea �La privat, asemenea venituri sunt posibile doar dac� alergi de diminea�a p�n� seara. Acolo nu e program", Lauren�iu Dorel, agent comercial

"Majoritatea bugetarilor lucreaz� opt ore pe zi. Pentru ei, la ora 16.00 s-a �nchis programul. A� da orice s� v�d lumina soarelui c�nd ies de la serviciu. Eu n-am �ansa asta dec�t �n cele trei luni de var�. Dac� bugetarii ar avea ritmul de lucru impus la privat, nu m-ar deranja s� aib� salarii mari", este de p�rere or�deanca Stela Ilea, 52 de ani, economist. �Salariile mari ale bugetarilor sunt escrocherie pe fa��. Eu abia mi-am g�sit loc de munc�. Mi s-a oferit un salariu de �apte milioane �i o s� muncesc pe ture. Dar �mi permit s� refuz ? ", se �ntreab� retoric Camelia Popescu, 40 de ani, mam� a doi copii. (Georgiana Anghel, Adev�rul de Sear� Oradea)

TOP SALARII BABANE �N PRIM�RIA ORADEA

5.100 lei - Ioan Vila, secretarul Consiliului Local (foto jos)

4.426 lei - Miculescu T�nase, director economic

4.250 lei - Eduard Florea, director adjunct al Direc�iei Economice

4.100 lei - Lucia Iacob, arhitect-�ef al ora�ului

3.700 lei - Diana Bir�u, directorul adjunct al Direc�iei Juridice

RE�I�A. Cel mai mare salariu: 4.000 de lei

Cel mai mare salariu din Prim�ria Re�i�a este de 4.000 de lei, �n timp ce cel mai sc�zut venit le revine debutan�ilor �n administra�ie, care c�tig� �n jur de 600 de lei. Suma lunar� alocat� pentru salariile angaja�ilor din Prim�rie este de 180.000 de lei. �Salariile din Prim�rie mi se par enorme. Ar trebui s� vad� �i ei cum e s� tr�ie�ti din minim pe economie", a spus Maria Rotea, �nv���toare.
(Oana Bejenariu, Adev�rul de Sear� Re�i�a)

TOP SALARII BABANE �N PRIM�RIA RE�I�A

4.000 lei - Maria Uzun, director economic al Prim�riei Re�i�a (foto jos)

3.600 lei - Dorel Iano�i, director adjunct la Administrarea Domeniului Public

3.500 lei - Florin Nedelea, director adjunct al ADP

3.500 lei - Lucian Bucur, secretarul prim�riei

3.350 lei - Liviu Timofte, director ADP

IMPOZITE �I TAXE �N VEST

Prim�ria Timi�oara vrea s� majoreze impozitele �i provoac� scandal

La Timi�oara s-a constituit un grup de consiliere, cu care reprezentan�ii prim�riei se sf�tuiesc pe marginea fiec�rui proiect important pentru ora�. Format din oameni incontestabili �n diferite domenii a�a-numitul �Guvern al Timi�oarei" reac�ioneaz� dur la proiectul de m�rire �i cre�tere a impozitelor locale. La dezbaterea public� de joi seara, secretarul �guvernului", Ovidiu �andor, a prezentat punctul de vedere al Consiliului Consultativ. �Problemele de balansare a bugetului local se pot rezolva prin alte metode aflate la �ndem�na executivului prim�riei, cum ar fi renegocierea contractelor p�guboase �i cre�terea gradului de colectare a impozitelor", a spus Ovidiu �andor. Ideea cre�terii impozitelor �i introducerea unei taxe de habitat a fost contestat� vehement. �Din modul �n care este conceput acest demers nu putem �n�elege dec�t, fie o lips� de respect fa�� de modul de afaceri, fie o lips� de profesionalism �n privin�a politicilor fiscale", a mai spus secretarul �guvernului".

ARAD. Majorare cu 20 la sut� a taxelor
Impozit pe Logan: 67 de lei

Majorarea cu 20 la sut� a birurilor locale str�nge cureaua contribuabililor. Dac� anul trecut ar�denii pl�teau 192,67 de lei impozitul pe cl�diri pentru construc�ii care de�in toate utilit��ile, 2010 scoate din buzunarele acestora 232,19 de lei pentru o sut� de metri p�tra�i. �Pl�tim de ne usc�m. Anul trecut am pl�tit impozit pe apartament circa 300 de lei, iar acum va trebui s� dau aproape 350 de lei. Nu e o diferen�� foarte mare, dar dac� e s� tragi linie se adun�", spune Codrin Or�dan, un ar�dean. Nici proprietarii de autovehicule nu au sc�pat de v�n�toarea dup� biruri. Impozitul pentru o Dacia Logan, cu capacitatea cilindric� de 1.390 de cmc a ajuns, de la 58,8 de lei c�t era anul trecut, la 67,2 de lei. �n ceea ce prive�te �ncas�rile la bugetul local, �n primul semestru a anului �n curs s-au adunat peste 35 de milioane de lei, cu circa 15 la sut� mai mult dec�t �ncas�rile din aceea�i perioad� a anului trecut. (Adrian Todor)

TAXELE PENTRU MA�IN�

TOP 3 IMPOZIT PE LOGAN

1. Arad - 67 de lei

2. Timi�oara - 60 de lei

3. Oradea - 56 de lei

ORADEA: Nu s-au majorat taxele locale
Impozit pe Logan: 56 de lei

Impozitele �i taxele au r�mas acelea�i pentru or�deni, �n 2010. Au crescut u�or doar impozitele pe terenuri, at�t �n cazul persoanelor fizice, c�t �i �n cazul persoanelor juridice. �n 2010, pentru o Dacie, un or�dean pl�te�te un impozit de 56 de lei, iar pentru un apartament cu dou� camere, situat �n cea mai bun� zon� a ora�ului, impozitul este de 111,85 de lei. �Poate impozitele nu sunt mari, dar salariile noastre sunt prea mici pentru ele", a spus or�deanul Tudor Vasile, de 56 de ani. ��n lunile �n care �mi pl�tesc impozitele nu-mi mai permit s� cheltui mare lucru. �i nu am multe propriet��i. Am un apartament cu trei camere, un teren la ie�irea din ora�, unde nu este ap� �i canalizare, deci nu e cotat foarte bine, �i un autoturism", m�rturise�te Manuela Popan, de 38 de ani. Anul trecut, din impozitele pe terenuri, case �i ma�ini, Prim�ria Oradea a adunat la bugetul local peste 52 de milioane de lei. (Georgiana Anghel)

DEVA Taxele �i impozitele r�m�n neschimbate momentan
Au adunat din taxe 110 milioane de lei

De�i bugetarii se pl�ng c� le vor sc�dea veniturile, administra�ia public� local� din re�edin�a de jude� nu-�i va recupera banii pierdu�i de pe spinarea devenilor. Taxele �i impozitele pe anul �n curs r�m�n neschimbate. �D�rile c�tre prim�rie se modific� doar dac� se schimb� legisla�ia, prin Hot�r�re de Guvern. Av�nd �n vedere c� p�n� la ora actual� nu s-a anun�at nicio schimbare, impozitele �i taxele locale r�m�n acelea�i chiar �i pentru anul 2011", a declarat Carla Popa, �efa Serviciului de Taxe �i Impozite.

Potrivit datelor existente la aceast� or�, �n anul 2009 devenii au pl�tit taxe �i impozite locale �n valoare de aproximativ 110 milioane de lei. Se a�teapt� ca majorarea cu 20 la sut� a d�rilor de la 1 ianuarie 2010 s� aduc� �n acest an un spor de 22 de milioane de lei la buget. Devenii ce de�in apartamente cu dou� camere pl�tesc un impozit de circa 78 de lei, iar cei de la trei camere 132 de lei. (Adrian S�l�gean)

RESITA Impozite prea mari �i venituri mult prea mici
Impozit pentru dou� camere: 80 de lei

Un re�i�ean cu un salariu de 630 de lei care locuie�te �ntr-un apartament cu dou� camere pl�te�te 80 de lei impozit pe cas�. �Anul acesta mi-am pl�tit impozitul. Nu �tiu ce va fi la anul", spune Victor Constantin, taximetrist. Ale�ii locali din Re�i�a nu au aplicat alte major�ri la impozite, �n plus fa�� de cele impuse de Guvern. �Suntem printre singurele ora�e din �ar� care nu am majorat impozitele. �i a�a ele sunt prea mari, dac� ne raport�m la nivelul de trai al oamenilor. Ele ar trebui mic�orate, dar nu ne st� �n putere s� facem asta", a declarat Tudori�a Nicula, consilier local. De aceea�i p�rere este �i consilierul Tiberiu P�durean. �Raportat la veniturile re�i�enilor, impozitele sunt exagerate. Sunt �i familii care pl�tesc circa 300 de lei impozitul pentru cas� �i ma�in�", subliniaz� alesul. Ca s� �i ajute pe re�i�eni, ale�ii au eliminat termenul limit� de plat� a impozitelor pentru persoanele fizice. (Oana Bejenariu)

TOP IMPOZITE APARTAMENT DOU� CAMERE
50 metri p�tra�i

1. Arad - 115 lei
2. Oradea - 111 lei
5. Timi�oara - 98 de lei
3. Re�i�a - 80 de lei
4. Deva - 78 de lei

TIMI�OARA Revolta�i de impozitele mai mari
Impozitul pe Logan: 60 de lei

Prim�ria Timi�oara a colectat, anul trecut, din taxele timi�orenilor, peste 383 de milioane de lei. Anul acesta, de�i este criz�, administra�ia local� are de g�nd �s�-i jupoaie" pe timi�oreni de o sum� cu aproape 20 la sut� mai mare. �Suma din veniturile proprii, f�r� cotele defalcate din TVA, este de 383 de milioane pentru anul 2009. Anul acesta am prev�zut �ncasarea a 442 de milioane de lei", a declarat Adrian Bodo, directorul Direc�iei Fiscala a PMT. Impozitul datorat pentru un apartament cu dou� camere, cu o suprafa�� sub 50 mp, �ntr-un bloc comunist, este acum de circa 98 de lei pe an. �i posesorii de autoturisme vor scoate mai mul�i bani din buzunar. Pentru unii dintre timi�oreni, sumele sunt destul de mari. �Normal c� mi se pare mult, de abia m� descurc cu pensia. Nu este logic s� scumpe�ti impozitele c�nd veniturile scad", a declarat Elena Sere, din Timi�oara. (Mirela Vl�du�i)

TOP 10 SALARII BABANE �N PRIM�RIILE DIN VEST

9.647 lei - Ioan Cojocari, secretarul Consiliului Local Timi�oara

7.684 lei - Gheorghe Coriolan Ciuhandu, primar Timi�oara

7.065 lei - Sorin Grindeanu, viceprimar Timi�oara

7.000 lei - Claudia Macra, city manager Arad

6.441 lei - Nicu�or Miu�, �ef Direc�ia Patrimoniu Timi�oara

6.400 lei - R�zvan Popa, director tehnic Arad

6.300 lei - T�ma� Petru, director economic Arad

5.800 lei - Smaranfei Haracicu, �ef� Direc�ia Economic� Timi�oara

5.100 lei - Ioan Vila, secretarul Consiliului Local Oradea

5.000 lei - Doina Popa, func�ionar serviciul Comer� Timi�oara

9am066282

61 mesaje
Postat pe: 14 Mai 2010, ora 14:46

solutia este sa fie dati jos dar mai inainte sa li se ia banii furati din avutia tarii,a poporului,CEI DIN TOP 300 cei mai bogati sadea inapoi ce au furat,nebunie fara limite,Udrea a promovat turismul cu 4 milioane euro!sa ne dea noua si promovam romania cu 1 milon de euro cu adevarat,asfaltarile de2 lei,a fost iarna si ger,ok,in bucuresti pe str Margelelor s-a turnat asfalt de 7ani,inca e bun,de ce?pt k a fost de calitate,bani sa ia de la Patriciu,Catarama=safi,Vintu=fni si multi altii ne-au vindut tara,Iliescu s-a dat deoparte,e nevinovat?gazele,apa,curentul,petrolul,le-au vindut cu nesimtire,sunt bogatiile noastre,ale rominilor si cistiga altii de afara,am fost la munte,hidrocentralele pt care a muncit poporul apartin acum Luxten,daca ceva nu merge sa fie inlocuiti directorii incompetenti cu salarii nesimtite,nu vindute pe nimic,RUSINE LOR,HOTILOR,AU ZIS BINE LA MITINGUL DE AZI,MIERCURI 19.05.2010 SA VENIM TOTI ROMANII ACOLO,in PIATA VICTORIEI SA -I DAM JOS

9am035592

1 mesaj
Oras: Braila

Postat pe: 14 Mai 2010, ora 15:38

Propun reducerea numarului de parlamentari cu toate avantajele lor si ale familiilor lor.
Referendumul pentru ce s-a mai facut daca nu pentru asta.
Basescule treci la treaba.
De la referendum nu ai mai scos nicim un cuvint legat de reducerea parlamentarilor.
A, referendumul a fost consultativ si in campanie electorala.
Dupa realegere....

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 15 Mai 2010, ora 09:05

Dezv�luirile cotidianul.ro despre nesim�irile anticriz� ale puterii
B�sescu-�i poleie�te cu aur de 50.000 de euro biserica

Dou� miliarde de lei vechi, adic� 50.000 de euro � echivalentul a peste 600 de aloca�ii minime pentru copii -, a decis s� cheltuiasc�, conform documentelor intrate �n posesia Cotidianul.ro, pre�edintele Rom�niei, Traian B�sescu, pentru lucr�ri suplimentare, de aurire! dar �i de sculptare, la catapeteasma bisercii sale de 1.000.000 de euro de la Palatul Cotroceni.
Traian Basescu
12 Mai 2010 Traian Basescu

Traian Basescu
�eful statului rom�n a mai ad�ugat, zilele trecute, aproximativ 50.000 de euro la cei 1.000.000 de euro cheltui�i �n anul electoral 2009 din bugetul public pentru reconstruirea bisericii din incinta Palatului Cotroceni. E acela�i buget alimentat de cet��enii Rom�niei prin taxele �i impozitele obligatorii. Biserica fuse reconstruit� deja o dat�, �n 2004, de Ion Iliescu. Suma cea nou� este atestat� de documente oficiale puse la dispozi�ia cotidianul.ro de surse din Administra�ia Preziden�ial�.

Rom�nilor le taie pensiile �i salariile, el cu poleirea cu foi�� de aur

La scurt timp dup� ce i-a �n�tiin�at pe rom�ni c� le vor fi t�iate pensiile, �i a�a am�r�te, cu 15 la sut�, iar pe salaria�ii bugetari c� li se vor pr�bu�i lefurile, �i a�a mizere, cu un sfert, pre�edintele ��rii a dispus cheltuirea sumei de 184,873.94 lei, adic� 44.790,78 de euro, la cursul de schimb valutar leu/euro comunicat de Banca Na�ional� a Rom�niei, pentru ziua de mar�i, 4 mai 2010, c�nd a fost publicat anun�ul �n sistemul SEAP.

Suma total� este destinat� pentru �lucr�ri realizare registru superior catapeteasma Biserica Cotroceni�, conform e-licitatie.ro, �i este defalcat� �n dou� loturi.

Lotul 1 �lucr�ri sculptur� lemn� este estimat la un pre� de 97.957,98 lei.
Publicitate

Lotul 2 �lucr�ri poleire registru superior catapeteasm� cu foi�� de aur� este estimat la 86.915,96 lei.

Clei de iepure �i de pe�te �n l�n� de o�el

Cotrocenii vor s� �mbog��easc� iconostasul, printre altele, cu: �Grind� sculptat� cu serafimi�, �Registru pr�znicar�, �Registru icoane Apostoli�, �Registru Prooroci� �i cu dou� buc��i �Cruce Molenii�.

Administra�ia Preziden�ial� solicit� �n mod expres ca pentru �Aplicarea prepara�iei� s� fie utilizat, �n afar� de ap� distilat�, doar �clei de iepure�.

Pentru ��lefuirea �i lustruirea bolusului �nainte de aplicarea foi�ei de aur�, Palatul Cotroceni vrea musai �i �l�n� de o�el�.

Traian B�sescu nu las� loc de interpret�ri �i dore�te �Aplicarea foi�ei metalice de aur� nimic altceva dec�t cu �clei de pe�te�.

Av�nd �n vedere legendele �i snoavele care circul�, urm�torul produs cerut de Cotroceni este unul interesant:� alcool etilic absolut�.

Avertismente �i termene

Dac� iconostasul nu va fi o copie cat mai fidel� a originalului aflat la Sec�ia Art� Medieval� Rom�nesc� a Muzeului Na�ional de Art� a Rom�niei, executantul sau executan�ii sunt avertiza�i : �Comisia de recep�ie va respinge lucrarea, caz �n care Administra�ia Preziden�ial� �i rezerv� dreptul de a nu efectua plata�.

Termenul de execu�ie a catapetesmei �mbog��ite cu sculpturi �i foi�e de aur este ziua praznicului Sfintei Maria Mare, pe 15 august 2010.

Calcularea milionului de euro

Catapeteasma bisericii - realizat� de Gelu P. Ticuleanu - a costat deja bugetul Administra�iei Preziden�iale, numai anul trecut, 333.840,2 lei.

Cotidianul calculase la centim�, �n 2009, spre disperarea lui Traian B�sescu �i a sus�in�torilor s�i, c�t costase moftul lui cu biserica. Biseric� ce fusese reconstruit� deja de Ion Iliescu, chiar dac� �ntr-o variant� restr�ns�.

Aventurile iconostasului �i implicarea Cotidianul

Boc sp�rgea Muzeul Na�ional de Art� al Rom�niei ca s� aureasc� biserica lui Zeus, dup� cum denun�a Cotidianul, anul trecut.

Muzeul Na�ional de Art� al Rom�niei protesta, �n martie 2009, fa�� de transferarea unor obiecte de cult c�tre Administra�ia Preziden�ial�, decis� prin hot�r�re de guvern. Oficialii muzeului spun c� mutarea acestor piese �de o importan�� excep�ional� pentru cultura na�ional� �i universal� ar putea determina �nchiderea Galeriei de Art� Veche Rom�neasc�.
Cotidianul s-a al�turat campaniei somit��ilor din domeniul culturii �i a reu�it s� opreasc� transferarea catapetesmei la Cotroceni.

Re�eaua Na�ional� a Muzeelor din Rom�nia a ob�inut, �n august 2009, �n instan�� decizia de numire provizorie ca administrator sechestru a lui Drago� Eduard Neamu, pre�edintele RNMR, asupra bunurilor culturale mobile care constituie patrimoniul fostei m�n�stiri Cotroceni, aflate �n prezent la Muzeul Na�ional de Art� al Rom�niei, se ar�ta �ntr-un comunicat al RNMR.

Aplicarea acelei hot�r�ri judec�tore�ti anuleaz� orice m�sur� de predare-primire a bunurilor culturale vizate ce s-ar putea realiza �ntre Muzeul Na�ional de Art� al Rom�niei �i Administra�ia Preziden�ial�, f�r� �n�tiin�area �i acordul administratorului judiciar.

Muzeul Na�ional de Art� al Rom�niei p�streaz� iconostasul orginial de la Cotroceni, �i cu ajutorul Cotidianului.

Clopotul satelitar �ncrustat cu numele �B�sescu�

Tot Cotidianul dezv�luia ceea ce pu�ini voiau s� accepte: clopotul de un miliard al lui B�sescu bate din banii rom�nilor.
Peste un miliard �i jum�tate de lei vechi, din banii contribuabililor rom�ni, a cheltuit Administra�ia Preziden�ial� �n mandatul lui Traian B�sescu numai pentru turnarea clopotului din bisericu�a din incinta Palatului Cotroceni. Clopotul care bate printr-un sistem ac�ionat prin satelit de comunica�ii de la sta�ie special� din Frankfurt. Pe clopotul turnat din bani publici este turnat �i numele lui Traian B�sescu.

Orice urm� a predecesorilor s�i la Cotroceni, �tears� sub B�sescu

�n pridvorul bisericii memoriale, ridicat� �n 2004 sub pre�edin�ia lui Ion Iliescu, era montat� o pl�cu�� comemorativ� care amintea de evenimentul reconstruirii: �Biserica fostei M�n�stiri Cotroceni a fost reconstruit� la ini�iativa pre�edintelui Rom�niei, domnul Ion Iliescu, de c�tre SC Aedificia Carpa�i SA, director ing. Petre Badea. 10 septembrie 2004�. Din pridvorul - care s-a p�strat - al bisericii re-reconstruite sub Traian B�sescu a disp�rut aceast� plac�. F�r� vreo explica�ie.

Parcul cotrocean cu cheltuial� se �ine

Administra�ia Preziden�ial� va cheltui �n acest an, �n afara celor 50.00 de euro suplimetari pentru "biserica lui Zeus", 30.000 de euro, pentru simpla �ntre�inere a spa�iilor verzi din incinta Palatului Cotroceni. Dup� cum atest� un document al Administra�iei Preziden�iale, intrat �n posesia cotidianul.ro la sf�r�itul lunii martie, este vorba despre suma total� de 117.647,06 lei, care va fi folosit� pentru parcul interior al Palatului Cotroceni. Suma se adaug� celei de aproximativ 1.500.000 de euro, cheltuit� pentru lucr�ri �i amenaj�ri �n incinta sediului Administra�iei Preziden�iale. La jum�tatea lunii mai se a�teapt� ca Traian B�sescu s� organizeze o nou� baie de mul�ime, prin ac�iunea �Por�i Deschise�, c�nd parcul �i unele �nc�peri ale palatului vor fi deschise pentru popor.

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 15 Mai 2010, ora 09:08

Articol preluat de pe www.romanialibera.ro

Boc ia de la �coli, d� la biserici
5 Mai 2010

�n ultima �edin�� de Guvern, Cabinetul Boc a �r�scolit" prin pu�culi�a goal� a bugetului �i a mai g�sit ni�te zeci de milioane de lei pentru achitarea datoriilor politice. Datorii f�cute �n campania pentru preziden�iale sau, ulterior, �n contextul negocierilor cu partenerii de guvernare. Mai �nt�i, Cabinetul Boc a suplimentat bugetul Secretariatului General al Guvernului cu 18,5 milioane lei, pentru a putea apoi, la pasul doi, s� repartizeze nu mai pu�in de 54,5 milioane lei c�tre 1.334 de unit��i de cult. Sumele acordate variaz� �ntre 1.000 de lei �i 1,2 milioane lei (cazul Catedralei Episcopale ��nvierea Domnului" din Municipiul Caransebe�). Odat� rezolvat� �sus�inerea cultelor", Guvernul s-a ��ngrijit" de �coli �i unit��i sanitare. Doar c� sumele sunt mult mai mici �n aceste cazuri: 31,3 milione lei pentru 348 de unit��i de �nv���m�nt �i, respectiv, 6,3 milioane lei pentru 40 de unit��i sanitare.

Bani �i pentru satul natal al lui Boc

La �mp�r�irea banilor din 28 aprilie, Guvernul Boc nu a uitat nici prim�riile �i unele consilii jude�ene. Mai ales pe cele conduse de pedeli�ti �i independen�i. De pild�, satul R�chi�ele din Cluj, locul de na�tere al premierului Boc, a primit 800.000 de lei, iar Voluntariul condus de independentul Florentin Pandele a primit 1 milion de lei. Alte 2 milioane de lei au plecat de la Guvern pentru ��ntre�inerea periodic� sistem rutier - covor asfaltic" al unei str�zi din Cluj-Napoca, �n timp ce lucr�rilor de repara�ii ale drumului jude�ean DJ 107 le-a revenit �nc� 1 milion de lei. O sum� frumoas� - 3 milioane de lei - au fost distribuite de la Palatul Victoria pentru lucr�ri la Casa de cultur� din Municipiul Suceava, unde primar este democrat-liberalul Ion Lungu, din echipa lui Gheorghe Flutur.

�n total, Guvernul a alocat, din Fondul de rezerv� bugetar� aflat la dispozi�ia sa, 39,2 milioane lei pentru 335 de proiecte de investi�ii �i 29 milioane lei pentru cheltuieli curente �i de capital. Din acestea, 19,6 milioane de lei ajung la 233 de prim�rii PDL, iar 4,2 milioane de lei la 34 de prim�rii UDMR. �n privin�a prim�riilor opozi�iei, 21,2 milioane de lei se �mpart la 577 de prim�rii PNL, iar 13 milioane de lei, la 232 de prim�rii PSD. Lu�nd �n considerare sumele medii ce ar reveni fiec�rei unit��i administrative rezult� c� prim�riile UDMR sunt cele mai avantajate, beneficiind fiecare �n medie de circa 123.000 de lei. Urmeaz� cele de la PDL (84.120 lei / prim�rie), PSD (56.034 lei / prim�rie) �i PNL (36.741 lei / prim�rie).

�n privin�a consiliilor jude�ene, 1,4 milioane de lei au plecat spre Hunedoara, iar c�te 100.000 de lei c�tre Neam� �i Tulcea.

�Re�eta" aplicat� acum de Guvernul Boc nu este deloc nou�. �i �n guvern�rile PSD-PDL �i, respectiv, PNL prin hot�r�re de Guvern s-au alocat bani preponderent spre prim�riile conduse de reprezentan�ii partidelor la putere.

Jos guvernul ..

Fosta membra 9am.ro

310 mesaje
Postat pe: 15 Mai 2010, ora 09:57

De la: Ic3, la data 2010-05-15 09:08:10Articol preluat de pe www.romanialibera.ro

Boc ia de la �coli, d� la biserici
5 Mai 2010

�n ultima �edin�� de Guvern, Cabinetul Boc a �r�scolit" prin pu�culi�a goal� a bugetului �i a mai g�sit ni�te zeci de milioane de lei pentru achitarea datoriilor politice. Datorii f�cute �n campania pentru preziden�iale sau, ulterior, �n contextul negocierilor cu partenerii de guvernare. Mai �nt�i, Cabinetul Boc a suplimentat bugetul Secretariatului General al Guvernului cu 18,5 milioane lei, pentru a putea apoi, la pasul doi, s� repartizeze nu mai pu�in de 54,5 milioane lei c�tre 1.334 de unit��i de cult. Sumele acordate variaz� �ntre 1.000 de lei �i 1,2 milioane lei (cazul Catedralei Episcopale ��nvierea Domnului" din Municipiul Caransebe�). Odat� rezolvat� �sus�inerea cultelor", Guvernul s-a ��ngrijit" de �coli �i unit��i sanitare. Doar c� sumele sunt mult mai mici �n aceste cazuri: 31,3 milione lei pentru 348 de unit��i de �nv���m�nt �i, respectiv, 6,3 milioane lei pentru 40 de unit��i sanitare.

Bani �i pentru satul natal al lui Boc

La �mp�r�irea banilor din 28 aprilie, Guvernul Boc nu a uitat nici prim�riile �i unele consilii jude�ene. Mai ales pe cele conduse de pedeli�ti �i independen�i. De pild�, satul R�chi�ele din Cluj, locul de na�tere al premierului Boc, a primit 800.000 de lei, iar Voluntariul condus de independentul Florentin Pandele a primit 1 milion de lei. Alte 2 milioane de lei au plecat de la Guvern pentru ��ntre�inerea periodic� sistem rutier - covor asfaltic" al unei str�zi din Cluj-Napoca, �n timp ce lucr�rilor de repara�ii ale drumului jude�ean DJ 107 le-a revenit �nc� 1 milion de lei. O sum� frumoas� - 3 milioane de lei - au fost distribuite de la Palatul Victoria pentru lucr�ri la Casa de cultur� din Municipiul Suceava, unde primar este democrat-liberalul Ion Lungu, din echipa lui Gheorghe Flutur.

�n total, Guvernul a alocat, din Fondul de rezerv� bugetar� aflat la dispozi�ia sa, 39,2 milioane lei pentru 335 de proiecte de investi�ii �i 29 milioane lei pentru cheltuieli curente �i de capital. Din acestea, 19,6 milioane de lei ajung la 233 de prim�rii PDL, iar 4,2 milioane de lei la 34 de prim�rii UDMR. �n privin�a prim�riilor opozi�iei, 21,2 milioane de lei se �mpart la 577 de prim�rii PNL, iar 13 milioane de lei, la 232 de prim�rii PSD. Lu�nd �n considerare sumele medii ce ar reveni fiec�rei unit��i administrative rezult� c� prim�riile UDMR sunt cele mai avantajate, beneficiind fiecare �n medie de circa 123.000 de lei. Urmeaz� cele de la PDL (84.120 lei / prim�rie), PSD (56.034 lei / prim�rie) �i PNL (36.741 lei / prim�rie).

�n privin�a consiliilor jude�ene, 1,4 milioane de lei au plecat spre Hunedoara, iar c�te 100.000 de lei c�tre Neam� �i Tulcea.

�Re�eta" aplicat� acum de Guvernul Boc nu este deloc nou�. �i �n guvern�rile PSD-PDL �i, respectiv, PNL prin hot�r�re de Guvern s-au alocat bani preponderent spre prim�riile conduse de reprezentan�ii partidelor la putere.

Jos guvernul ..

Cred ca trebuie sa ajutam guvernul ! S-au catarat unde nu trebuia si nu stiu sa se dea singuri jos ! Sa-i ajutam sa coboare ,sa se duca ca daca nu ...ne ducem noi ,ceea ce nu ar fi tocmai indicat!

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 15 Mai 2010, ora 10:41

Este revoltator cat de imbecili sunt cei care dirijeaza orchestra politica in tara asta.Cum reusesc ei sa ocoleasca si sa dribleze,sa dea la gioale..la toata populatia acestei tari de mai bine de 20 de ani.Cum au procedat..dragii de ei.. de fiecare data.au dat vina pe oameni..Ca nu sunt productivi,ca nu vor sa munceasca si sunt puturosi.Dar au avut grija sa le puna piedici..ca sa se duca dea dura,printr-un hatis birocratic si bine alimentat de nepotism si clientariat mafiot.Sistem bancar afiliat intereselor de inrobire si indobitocire.In acest mod omul nu mai realizeaza ce e normal si ce e anormal.Atentia acestuia se indreapta catre supravietuire.Atinge uneori apogeul suportabil al suferintei supreme..ajungand sa cerseasca de la cei care iau de la el..alocatii,ajutoare de somaj sau sociale...lucruri firesti in orice societate civilizata.Ori..o societate civilizata este responsabila pentru produsele ei..indivizi din orice clasa sociala..pe care trebuie sa-i sprijine atunci cand nu pot sa i faca singuri.Omul..ar trebui sa rationeze si sa realizeze ca de fapt...Nimeni nu este capabil sa ajunga in top si sa reuseasca in viata fara suportul colectiv.Cum nici animalul de Basescu sau celelalte oratanii care ne conduc.Sunt datori sa plateasca..dar nu fractionat si axat pe clientela care ia sustinut...ignorand marea masa..care a pus obrazul sa-l puna in scaun...
Da....Este revoltator sa privesti la cainii care trag halci din ce a mai ramas pe ciolanul puterii..Osul de pe care nu mai e nimic de jumulit..
Au tras tot in conturi elvetiene si in proprietati imobiliare prin tari topicale....ANIMALE.....

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 15 Mai 2010, ora 10:54

Intreba cineva intr-o emisiune televizata : De ce nu ies oamenii in strada? Cum de sunt indiferenti la suferinta propriilor semeni?....
Am sa va spun de ce...DE TEAMA..!....
De teama au tacut intotdeauna toti.....
Tot de teama se duc si cer aprobare sa isi ceara drepturile.
Trebuie sa mergi si sa anunti ca faci greva...ca esti nemultumit de ceva anume...ca ei..cainii sa se puna la adapost..Sa te sfideze in continuare cu indiferenta lor de animale ingrasate din ignoranta celor indobitociti cu doamne miluieste si cu viata de dupa moarte....Au facut biserici...au construit mii de lacase de cult...Mergeti si va rugati romani..pupati zecile de mii de sutane umflate..de burtile popilor pupincuristi..Umflatilor ce indeamna la rabdare si penitenta...La cainta si post..ca sa fie pe gustul celor care ne conduc...!...
Nu le faceti jocul si iesiti in strada pe 25....!
Luati-va 3 zile de concediu pentru o revolutie...O revolutie a bunului simt...Sa le aratam ca nu suntem oi.....

renata_farhat

1 mesaj
Postat pe: 15 Mai 2010, ora 14:21

SUNT DE ACORD CU TOT CEEA CE ATI AFIRMAT SI DACA DORITI SA MATERIALIZAM ACESTE OPINII SI SA INFINTAM O ORGANIZATIE CARE SA LUPTE PENTRU DREPTURILE ROMANILOR DIN TARA SI PRETUTINDENI PENTRU CONSTRUIREA UNUI STAT DE DREPT SI DE PROMOVARE A VALORII ROMANESTI,VA ACORD TOT SPRIJINUL MEU SI AL TUTUROR OAMENILOR PE CARE II CUNOSC ATIT DIN TARA CIT SI DIN AFARA TARII.ASTEPT SA MA CONTACTATI.
CU RESPECT DUMNEAVOASTRA SI TUTUROR CARE GINDIM SI AVEM CURAJUL SA SPERAM.
[email protected]

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 15 Mai 2010, ora 14:44

Solutii anticriza exista ! Ca sa le aplici ,insa,trebuie creier ! Suntem intr-o situatie de forta majora -bugetarii ar trebui limitati la venituri ! Salariile pana in 2000 de lei sa ramana neschimbate iar cele mari sa nu depaseasca 3000 de lei ! Doar nu mananca ei mai mult decat altii si suntem in stare de criza ,e nevoie de solidaritate si sa nu uite ca ei ne-au adus in situatia asta ! Cum sa ai pretentia ca intr-o tara saraca sa ai salariu ca in occident ? Dovedeste ca esti capabil si dupa aceea cu pretentiile ! Daca nu au chef sa lucreze sa plece in privat -locurile se vor ocupa imediat-sunt destui oameni competenti care sunt de acord sa lucreze pentru salarii mai mici ! Parintii mei sunt in mediul privat-ei produc bani si ii deranjeaza faptul ca atatia bani se duc aiurea ! De ce sa castige un bugetar care nu produce nimic mai mult decat un actionar al unei societati comerciale ! Ca sa ia 30000 salariu ,un manager la o firma ,acea firma trebuie sa plateasca dari la stat in cuantum de 18000 lei -in total costul ar fi de aproape 50000 pe luna ! Ca sa-ti permiti asta trebuie o cifra de afaceri de vreo 500000 de euro pe luna ! Absurd ! Bugetarii de lux capuseaza firmele private !

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 15 Mai 2010, ora 15:09

De la: karpov, la data 2010-05-15 14:44:29

Solutii anticriza exista ! Ca sa le aplici ,insa,trebuie creier ! Suntem intr-o situatie de forta majora -bugetarii ar trebui limitati la venituri ! Salariile pana in 2000 de lei sa ramana neschimbate iar cele mari sa nu depaseasca 3000 de lei ! Doar nu mananca ei mai mult decat altii si suntem in stare de criza ,e nevoie de solidaritate si sa nu uite ca ei ne-au adus in situatia asta ! Cum sa ai pretentia ca intr-o tara saraca sa ai salariu ca in occident ? Dovedeste ca esti capabil si dupa aceea cu pretentiile ! Daca nu au chef sa lucreze sa plece in privat -locurile se vor ocupa imediat-sunt destui oameni competenti care sunt de acord sa lucreze pentru salarii mai mici ! Parintii mei sunt in mediul privat-ei produc bani si ii deranjeaza faptul ca atatia bani se duc aiurea ! De ce sa castige un bugetar care nu produce nimic mai mult decat un actionar al unei societati comerciale ! Ca sa ia 30000 salariu ,un manager la o firma ,acea firma trebuie sa plateasca dari la stat in cuantum de 18000 lei -in total costul ar fi de aproape 50000 pe luna ! Ca sa-ti permiti asta trebuie o cifra de afaceri de vreo 500000 de euro pe luna ! Absurd ! Bugetarii de lux capuseaza firmele private !

Solutii anticriza exista ! Ca sa le aplici ,insa,trebuie creier !
Creier exista...dar este folosit in alte scopuri.Cum ar fi cel de a calca pe cap fraierii..De a le arata calea pe care vrea muschiul lor..cel umflat in vechea scoala..cea a ciocoilor obisnuiti cu slugi si lingatori in dos...
Deci ca sa fim exacti...Creier este...ca de-aia sunt acolo sus.... Mama lor de borfete masculine..

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Solutii anticriza pentru guvern! sau... Cum sa guvernezi o tara!
Mergi la: