back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce parere aveti despre noua lege a educatiei?

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:

Corinash

34 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Aprilie 2010, ora 23:08

Nu este cam mare graba cu care a fost aprobata de Guvern?

www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/149936/Guvernul-a-aprobat...

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2010, ora 23:29

De la: Corinash, la data 2010-04-13 23:08:11Nu este cam mare graba cu care a fost aprobata de Guvern?

www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/149936/Guvernul-a-aprobat...]

Eu mai am rabdare ! Abia dupa ce se vor aproba si celelalte 54000 de amendamente ,in parlament -o sa-mi fac o parere ! Problema pe care mi-o pun ,in prezent ,este ca ma doare in cot de scoala romaneasca ! Facultatea o fac prin alte parti asa ca de actuala lege vor beneficia progeniturile celor care l-au ales pe basescu si pe geoana ( 2 comunisti tampiti ) . M-am saturat deja sa traiesc intr-o tara in care majoritatea alege prost ! Au avut de tras ultimele 3 generatii din familia mea asa ca eu unul nu voi ramane pe aici ! Dumnezeii vostri sa va aiba in paza si sa va dea ce v-ati ales !

ellag

6 mesaje
Oras: Botosani

Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 02:32

cred ca e o lege intocmita doar de dragul schimbarii si pentru a se distruge ce mai era bun, si aici ma refer la titularizare! ne-am saturat de schimbari de la un an la altul, de pretentii exagerate, de birocratie! e o lege ce dezavantajeaza prfesorii (angajarea va fi in functie de persoane cunoscute si partide politice, eventual simpatii) parintii (si cati dintre parinti isi permit sa contribuie la bunastarea scolii???) si mai ales pentru elevi (evaluarea trebuie facuta pe baza de examene nu portofolii, etc). elevilor nu numai ca li s-a marit numarul de materii la care vor sustine bacalaureatul ci si structura sa s-a schimbat! an de an!

alexandrubt13

1 mesaj
Oras: Botosani

Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 05:35

??????????????????????????????????????
9am184190

4 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 06:35

vezi:www.petitieonline.ro/petitie-p25985058.html

Apel național,
pentru rescrierea în regim de urgențã a Legii Educației Naționale.

Este un adevãr pe deplin recunoscut, cã evoluția și dezvoltarea științelor și tehnicii în perioada actualã, evoluția societãții românești în general, impune schimbãri corespunzãtoare și în conținutul educației și învãțãmântului.
Cu toții suntem de acord cã procesul de învãțãmânt în Romania trebuie modernizat și adaptat cerințelor actuale ale societãții.
Ar fi o utopie sã credem cã în acest proces continuu de adaptare a învãțãmântului la cerințele vieții sociale, sunt implicate numai unele aspectele lui,(precum continuturile, metodele,..,) iar altele cum ar fi formele de organizare, ar rãmâne neschimbate.
Cerințele societãții actuale impun noi responsabilitãți școlii de toate gradele din România. Trebuie odatã sã pãrãsim formele învechite de studiu și învãțare din sistem.
Renunțarea la rețetele vechi de organizare a procesului instructiv-educaitv, duce la o condiție impetuos necesarã, de rescriere a legii, o noua LEGE a EDUCAȚIEI NAȚIONALE, care trebuie sã reflecte acest lucru(și prin noile planuri cadru, ținând cont însã cã învãțãmântul românesc se bazeazã încã excesiv pe metoda frontalã de organizare, prin clase eterogene în general - vezi cadrul arhitectural al școlii românești a rãmas neschimbat de decenii, fiind adecvat mai mult învãțãmântului magistral).
Necesitatea rescrierii acestei legi, este o datorie moralã atât a abilitaților sistemului educațional, a ministerului, a ministrului educației, cât mai ales a politicului din România, prin asumarea rãspunderii în adevãratul sens al cuvântului [legea trebuie sã fie o lege de consens național, iar decizia de adoptare și de promovare a legii, sã fie una de politicã educaționalã a unui stat, si nu una de politicã de partid – (de clasã), aflat(ã) la guvernare].
Pãstrarea elementelor bune din scrierea actualã, modificarea radicalã a altor articole care discrimineazã si mai ales sunt anticonstituționale, ar trebui sã fie preocuparea inițiatorilor acestei legi.
România anului 2010 are nevoie rapid de o lege coerentã și mai ales fãrã greșeli pentru educație; țineți cont și de faptul cã numai investind în educație, vom putea depași mai rapid criza instauratã în societatea românescã.(Istoria ne prezintã destule exemple prin care societatea și-a creat și modificat întotdeauna școala, învãțãmântul, educația și cercetarea dupã nevoile și interesele sale, și tot societatea este cea care operazã selecția, și astfel progresul general a fost atins mai rapid).
Dacã întradevãr voița politicã și dorința sincerã a tuturor este ca România sã progreseze, și mai ales sã se revigoreze dpdv economic, depãșind criza, atunci acastã lege, trebuie sã mãcar sã reducã și exodul de inteligențã în afara spațiului românesc.
Gabriel Nicolae Teodorescu
Cluj-Napoca
03.04.2010

Precizez, motivatia mea referitor la faptul ca nu sunt de acord cu legea in forma actuala ,aratand urmatoarele puncte slabe:

- bugetul limitat pt. educatie;DECI: SUBFINANTARE;(vezi:
www.senat.ro/PDFMotiuni…..032010.pdf
Deci: guvernul va finanta educatia in 2010 cu 32% mai putin decat in 2008.
Si totusi guvernantii doresc un sistem educational competitiv si mai ales superior dpdv calitativ.
Astfel apare necesitatea emiterii unui nou slogan pt abilitatii sistemului:- A trai sustenabil inseamna, a face mai mult, folosind mai putin. Pe masura ce ne organizam sa traim folosind mai putin, si inovam creativ in acest scop, rezultatele sunt uimitoare. Asta ne va permite sa obtinem cresteri de productivitate la costuri mai mici, si mai sigure.)

- legea promoveaza imixtiunea politicului in invatamant;

- finantarea per elev nu tine cont de specificul unitatilor de invatamant(vezi ex. vocationalele);

- adanceste si mai mult discriminarea intre scoli, universitati, vedeti in Ro la ora actuala sunt comunitati bogate si comunitati sarace;

- are un subiectivism f. ridicat referitor la recrutarea si evaluarea personalului didactic;

- implicarea excesiva a comunitatii in numirea directorului unitatii scolare, precum si in deciziile care trebuie sa fie luate la nivelul scolii, in preuniv.; acelasi lucru si in cazul invatamantului universitar;

- 1/3 +1/3 este cam mult personal fara atributii didactice in scoala pt. luarea deciziilor;

- creeaza o presiune in plus asupra profesorilor, in special in preuniversitar;

- legea nu tine cont, de slaba implicare a parintilor in activitatea scolii din ultimii ani;

- NU ASIGURA UN STATUT DECENT PENTRU CADRUL DIDACTIC;

- se acorda o prea mare importanta resurselor secundare, si tertiare, ca si verigi in sistemul de finantare al scolilor si universitatilor( vezi atragerea fondurilor extrabugetare);

- duce la scaderea importantei consiliului profesoral, in actul educativ, si in scoala in general;

- si cate si mai cate.

In continuare spun din nou un NU hotarat referitor la forma actualã a legii.
Consider ca noua lege a educatiei scrisa in varianta Miclea – PDL, nu a respectat pricipiile procesului de descentralizare din educatie, si anume:

- raspundere publica;

- autonomie institutionala;

- transparenta actului decizional;

- valorizarea resursei umane;

- abordarea etica a serviciului educational;

- apropierea actului de decizie de locul actului de educatie;

- subsidiaritatea( corelarea aplicarii principiului subsidiaritatii cu alte principii de baza, ca acelea ale competitiei, democratiei, eticii, dezvoltarii sustenabile);

- diversitatea culturala si etnica.

...
Referitor la CALITATE, (vezi OG75/2005-ordonanta care stabileste pricipiile politicii nationale pt. Asigurarea Calitatii in Educatie pt. intregul sistem, vezi si def. date prin ISO 8402, si ISO 9000/2000-def. calitatii, managementul calitatii), nu este corect tradusa nici prin noua Lege a Educatiei Nationale, deoarece cresterea calitatii actului educational este baza „societatii bazate pe cunoastere”, iar acest deziderat nu poate fi realizat fara o dezvoltare intelectuala si profesionala in Ro. din perspectiva invatarii permanente.

In noua lege, nu sunt respectate pricipiile pe care se bazeaza asigurarea calitatii, si anume asigurarea calitatii si in sistemul de evaluare – aceasta trebuie sa fie usor de inteles, administrat cu eficienta, supus responsabilitatii publice, legea tinand cont doar ca acest sistem al calitatii trebuie aplicat in conditii de eficienta financiara.( de austeitate bugetara)…(nici nu mai vorbesc de validitate, fidelitate si practicabilitate in cazul evaluarii).

Astfel nu s-a tinut cont de urmatoarele probleme:

- neajunsurile din sistem si din societatea romaneasca in general;

- infrastructura precara;

- slaba legatura intre formarea initiala si formarea continua in sistem si in Ro.;

- standardele „nationale”…;

vezi:
www.petitieonline.ro/petitie/protestul_profesorilor_de_fizica_di...
gabrielnicolaeteodorescu.wordpress.com

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 06:35

Aceasta lege nu trebuie aplicata deoarece va afecta foarte mult sistemul educational.
-Trebuie sa ne gandim ca daca se va scoate titularizarea, studentii de la litere nu vor mai fi incurajati sa mearga in invatamant deoarece contractul lor de munca, va fi pe o perioada determinata iar profesorii actuali, multi dintre ei vor pleca din sistem pentru ca va deveni un sistem nesigur din punct de vedere profesional.
-Daca ne mai gandim si la eficienta noului sistem, pot spune ca chiar lasa de dorit, deoarece un lucru foarte grav il reprezinta eliminarea educatorilor si a invatatorilor, in conditiile in care stim cu totii ca educatorii si invatatorii duc tot greul din sistem, copii de pana in clasa a 5-a au nevoie de ei.
In tot cazul ceea ce se petrece acum la noi in tara cred ca se datoreaza guvernului Boc, un guvern incapabil sa ne conduca, si pe el trebuie sa-l schimbam.

morenomch13

1 mesaj
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 07:59

Acest haos pe toate domeniile din tara asta amarata, produs de actualul guvern ne va duce la sapa de lemn!

Legea educatiei pe langa faptul ca este reformulata de oameni incompetenti, are in spate si oameni rau intentionati!

Se urmareste in special, desfiintarea titulaturii la profesori si dependenta absoluta a acestora de CHEREMUL si bunul plac al directorilor de scoala< care vor angaja doar cunostinte si atunci sa vezi nepotisme si coruptie!

Prin anulaare TITULARIZARII se va ajunge in fapt la disparitia SINDICATELOR din invatamant! In acest mod, oricine dintre profesori nu va fi multumit la post de nedreptatile aduse de conducerea scolii (directorilor), sau mai stiu eu ce nereguli.........va fi dat afara din scoala de UREGENTA! TOCMAI CA LA PATRON!

Cadrele didactice nu vor mai avea drept de apel in fata conducerii scolii, iar daca vor dori sa protesteze legal, nu o vor mai potea face, pt. ca nu mai exista sindicat!

UITE ASA SCAPA BOC SI CEI DE LANGA EL CU ADEVARATE SALARII NESIMTITE.....DE GREVELE CADRELOR DIDACTICE ce traiesc de pe o zi pe alta !!!!!!

Se face caz de salariul de 900 ron al unui profesor? Dar de miliardele furate si cate si mai cate nereguli ce presupun sume uriase si salarii de sute de mii de euro ale alesilor nostri nu se face mare scandal. SIDA lui EBA merita si e competent sa muste o functie inalta la Paris...nu i asa????
umnezeu ne ma
Asta e tara pe care o avem si numai Dmnezeu ne poate salva!

TARGOVISTEANU

55 mesaje
Oras: Targoviste

Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 08:11

De 9 ani sunt presedintele unei asociatii a parintilor intr-o scoala de un nivel onorabil din Targoviste.
Viata arata ca sunt doua componente fara de care nu poti sa obtii rezultate in acest domeniu:
1) valoarea corpului didactic
2) calitatea materialului pe care vrei sa-l educi.

Poti sa adopti legea din Oxford , daca scoala este plina de buruieni, nu iesi la mal in veci.

Ca o remarca, copiii din aceasta scoala sunt dintr-un spectru social pestrit, fapt ce duce la rezultate pestrite....Avem olimpici ,nationali si chiar internationali, avem performeri (nativi) in sport,dar avem si repetenti . Nu intotdeauna corpul didactic a impartasit parerile liderilor de sindicat, dovada ca s-au facut cursuri si atunci cand in tara era greva,sunt convins ca au retributii oneste si este logic sa te simti nedreptatit dupa 20-30 de ani in invatamant,cand nu percepi oarece respect din partea sistemului pe care il slujesti zi de zi.
Legea adoptata, pentru mine nu este o noutate,...daca ne amintim,am mai avut invatamant de 10 clase, s-au mai dus copii de 6 ani la scoala,s-au mai schimbat de 3-4 ori regulile de bac sau admitere liceu.
Doar nuantele sunt diferite, in rest toate celelalte prevederi erau previzibile.
-Bun...se va aplica, si?
Nu vor dispare sugestiile de meditatii particulare pentru obtinerea de note bune la materia predata,nu vor dispare afacerile editoriale pe banii parintilor, nu se va respecta in veci constitutia Romaniei ,unde se precizeaza ca invatamantul primar si gimnazial este gratuit .

Ce o fi intelegand unii prin cuvantul gratuit?
eu inteleg cu totul altceva decat patesc cu cei doi copii pe care ii am la scoala.

targovisteanul din chindie
kikilik

1 mesaj
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 08:28

Imi convine aceasta lege intrebarea e in 2010 mai dam sau nu titularizare??

optimistu

2 mesaje
Oras: Pitesti

Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 10:31

cand un pacient este in coma orice manevra de resuscitare este indicata. in caz contrar o lunanare si vesnica pomenire.

dendi_iovanescu

2 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 10:32

da. sunt de acord cu aceasta lege.viitorul depinde de ce este acum.invatamantul trebuie descentralizat si sa se faca odata reforma ca scoala nu se face. citi dintre elevii de azi vor fi studentii de miine. preamulte facultati create ca ciupercile.toata lucemea are diploma de facultate dar nu stiu mare lucru.fac facultatea doar ca s-o faca si nici nu dau pe la cursuri.hai sa fim realisti.ar trebuie o reforma radicala in invatamant.nu toti copiii fac liceul .nici in strainatate nu este asa.liuceu fac doar cei care invata si vor nu trebuie obligati, mai mult nici facultate nu fac foarte multi.ce facilitati pentru Moldova? Germania are locuri pentru straini pe bani(500 euro semestrul) asta e. incercati sa faceti ceva pentru invatamantul romanesc.daca nici acum nu se face reforma stam in mocirla asta de 20 de ani, atunci cand? cand o sa ne aliniem la sistemul europeana, dar nu doar ca drepturi ci si indatoriri si responsabilitati?

9am179300

2 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 11:02

Legea propusa are cateva aspecte semnificative pe care Parlamentul Romaniei trebuie sa le ia in considerare obligatoriu :

1.Amenzile aplicate pentru chiulul elevului sau munca in folosul comunitatii pe care parintele este obligat sa o presteze, contravin articolului 32 din Constitutie care prevede ca "invatamantul este GRATUIT";
2.Angajamentul pe care parintii sunt obligati sa-l semneze (contractul) cu scoala contravine articolului 32 din Constitutie (atata timp cat scoala se obliga sa faca educatie copilului in baza unui angajament atunci actul in sine numai este gratuit);
3.Proportia in cadrul Consiliului scolii trebuie sa fie 50% cadre didactice vs. 50% parinti atat pentru ca interesele trebuiesc reprezentate in mod egal cat si pentru faptul ca parintii sunt contribuabilii care asigura prin bugetul de stat si nu numai functionarea unitatii de invatamant;
4.Angajarea si remunerarea profesorilor trebuie facuta pe baza unor evaluari care odata obtinuta nu mai poate fi contestata dar si pe baza unor perfectionari continue gratuite care sa duca la imbunatatirea calitatii invatamantului.

9am115016

19 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 11:24

nici as nu este bine
.ar trebui ca invatamantul 1-8 sa fie respectat iar la finalul clasi a 8-a sa se dea examen de absolvire la materia de baza romana,matematica,limba materna,respectiv germana,ungara ,fizica la sect.real iar la sect.umana l.romana,o limba straina la alegere ,istorie,geografie,biologie la alegere.este exam. de absolvire de 8 clase.la intrarea la liceu sa se dea din nou examen nu texte caci s-au ametit copii nostri cu toate ideile ministrilor.de ce nu cer parerea profesorilor mai in varsta,care cunosc metodologia adevarata si copii ar da un randament mult mai bun.de ce in trcut copii invatau iar acum nu mai vin la scoala nu asculta.ce legi tampite.nu sta-ti cu mainile in san si scriti,vorbiti strigati,faceti-va cunoscute cerintele voastre .

viorel_chi

3 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 12:47

DIN 1990 PANA AZI 14.04.2010 TOTI POLITICIENII AU APLICAT UN PLAN PRIN CARE ACEASTA... TARISOARA.... SA FIE POPULATA IN URMATOARELE .... SECOLE ... NUMAI DE PROSTI CARE SA NU STIE SA CITEASCA SI DECI SA INTERPRETEZE O LEGE SAU ORICE ACT CARE L-AR PUTEA INTERESA SI CARE SA AIBA REPERCUSIUNI ASUPRA LOR.
PROFESORI.....CAND BUZAUL A IESIT IN STRADA ATI STAT ACASA SI ATI FRECAT ..... MIELUL DE PASTI............
PARINTI... CU SAU FARA ... EDUCATIE...... ATI REUSIT SA DATI POSIBILITATEA CELOR CARE VA FURA SI VA MINT .......... POLITICIENII......... SA-SI PUNA PLANURILE DE ERADICARE A EDUCATIEI IN ROMANIA, IN APLICARE !!!!!!!!!!

TOTI VETI PRIMI CEEA CE MERITATI . PUNCT

UN PARINTE SI PROFESOR DIN BUZAU

SA VA AJUTE DUMNEZEU SA .......... TRAITI BINE

sanduta86

1 mesaj
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 13:49

Eu ma intreb ce se va intampla cu elevii care sunt la profil pedagogic pentru invatatoare? Adica copii acestia invata degeaba 4 ani de zile? Mi se pare o porcarie aceasta noua lege! Adica fiecare ministru vrea sa schimbe ceva si o resimt toti ceilalti din scoli! Chiar noi nu putem face nimic??

9am074363

4 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 15:12

Legi si iar legi nimic altceva bun in activitatea guvernului.Atata timp cat legislatia in Romania se schimba mai des ca lenjeria nu va exista echilibru si siguranta economico-sociala.in 20 de ani de la 'revoliutie' se emit legi pe banda rulanda dupa placul si interesul anumitur indivizi care nu se gandesc decat la bunastarea lor si atat.Legea invatamantului ca si alte legi actuale sunt un fiasco si nu au nimic comun cu principiile de drept.nu sunt facute pentru a verticaliza un sistem ele au rolul de a distruge si nu de construi o sucietate principiala si desvoltata educational .Eu cred ca conducerile sindicatelor sunt luate in deradere de cei ce conduc tara intrucat fac tot ceea ce isi doresc si nu tin cont de propunerile sindicalistilor.Pentru rezolvarea tuturor neajunsurilor este nevoie de o miscare sindicala la nivel sindical prin blocarea intregii activitati economice.

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 15:34

parerea mea este una execrbila. niste tampiti vor sa faca din viitorii adulti ai acestei tari niste demni urmasi ai lor. prea multa cretinitate de vreo sase ani in urma. avem cea mai proasta garnitura de conducatori condusi de un bou , ma scuzati de un boc. asta cum o fi ajuns cadru universitar? eu il vad destul de retardat. si cu doctorul ala in nu stiu ce meserie de-l cheama funeriu ce faceti ca face numai belele pe unde calca?

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 16:23

Sa le multumiti bunicilor si parintilor vostri care aleg din 4 in 4 ani numai nulitati atat la presidentie cat si in parlament ! Cum credeti voi ca va fi bine cand voi de 20 de ani alegeti numai presedinti comunisti-iliescu-constantinescu-basescu ! Ca alternativa voiati tot comunisti -pe geoana-nastase sau vadim tudor ! Cat timp o sa ganditi prost atunci prost o sa va mearga ! Aveti absolventi de facultate care nu stiu nici macar sa faca o cerere -sunt absolventi care nu stiu lucruri elementare ! Nu ca as vrea sa-mi bat joc de topic dar stiu un licentiat de la universitate ,licenta cu nota 10 ,care nu stie ca stelele sunt corpuri ceresti-ca steaua e un soare ,ca si al nostru -ea le spunea luminatori (ca in biblie)
Deasemenea consulta DEX-ul pentru cuvinte uzuale -asa ca daca nici la stat nu se mai studiaza ca lumea ce pretentii sa avem de la particular ! La particular sunt unii ,de la tara,care nu au nici macar nivel de 8 clase -in schimb au diploma de licenta ! Si unii ca acestia urmeaza sa lucreze in invatamant ! Sa avem scuze ! Dar cand mergi la alegeri si alegi Becali sau EBA ( Baseasca ) pentru a te reprezenta in parlamentul european atunci ce pretentii mai ai sa-ti fie bine ! Binele nu are cum sa ti-l creeze o nulitate -e nevoie de oameni care au creier-bine pregatiti !

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 17:06

De la: karpov, la data 2010-04-14 16:23:02

Sa le multumiti bunicilor si parintilor vostri care aleg din 4 in 4 ani numai nulitati atat la presidentie cat si in parlament ! Cum credeti voi ca va fi bine cand voi de 20 de ani alegeti numai presedinti comunisti-iliescu-constantinescu-basescu ! Ca alternativa voiati tot comunisti -pe geoana-nastase sau vadim tudor ! Cat timp o sa ganditi prost atunci prost o sa va mearga ! Aveti absolventi de facultate care nu stiu nici macar sa faca o cerere -sunt absolventi care nu stiu lucruri elementare ! Nu ca as vrea sa-mi bat joc de topic dar stiu un licentiat de la universitate ,licenta cu nota 10 ,care nu stie ca stelele sunt corpuri ceresti-ca steaua e un soare ,ca si al nostru -ea le spunea luminatori (ca in biblie)
Deasemenea consulta DEX-ul pentru cuvinte uzuale -asa ca daca nici la stat nu se mai studiaza ca lumea ce pretentii sa avem de la particular ! La particular sunt unii ,de la tara,care nu au nici macar nivel de 8 clase -in schimb au diploma de licenta ! Si unii ca acestia urmeaza sa lucreze in invatamant ! Sa avem scuze ! Dar cand mergi la alegeri si alegi Becali sau EBA ( Baseasca ) pentru a te reprezenta in parlamentul european atunci ce pretentii mai ai sa-ti fie bine ! Binele nu are cum sa ti-l creeze o nulitate -e nevoie de oameni care au creier-bine pregatiti !

mai karpov, da ce destept om politic ai vazut tu sa candideze sau macar sa se aproprie de sansa de a fi ales????? alimentarea psihicului slabit si flamand al romanului cu manele si pachete "a la somalia" in prag de alegeri, este cea mai buna metoda de a ajunge la putere!
iar invatamant romanesc adevarat se v-a face cand or sa ajunga oameni destepti la conducere!
apropos de titularizare, daca se aplica legea, fetili, pregatiti-va de cotizat pe la directori, primari......in bani sau in natura..... v-or iesi pe viitor copiii educati ca pe banda.....

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
9am185751

17 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 17:18

De la: Corinash, la data 2010-04-13 23:08:11Nu este cam mare graba cu care a fost aprobata de Guvern?

MASAJ erotic, tinere, super provocatoare, nebunatice, dornice de aventura te invita sa cunosti o alta latura a placerii, a dorintei si a senzualitatii, vino in paradisul nostru erotic, 0762.913.112/ 0725.482.605/ 0751.321.438 0751.321.438 ; office@angelsmassage.ro; www.angelsmassage

9am039375

3 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 18:04

Nu ca este mare ,este f.mare graba cu care vrea guvernul sa treca una din cele mai importante legi . Si nu spun asta pentru ca sunt profesor, ci pentru ca aceasta lege afecteaza f. multa lume : copiii ( elevi ) , parinti ,profesori .Se da peste captot sistemul de invatamant .Si asta dupa ce se mai asezase un pic . Dupa ce ne obisnuisem cu Testele Nationale si asa mai departe . Cui ii este oare de folos ? In orice caz nu elevilor .

9am058212

2 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 18:58

nu sunt de acord cu aceste noi legi

luyza23

1 mesaj
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 22:54

De cativa ani de zile toata lumea vrea sa schimbe ceva ? de ce ? De plictiseala ? Avantajeaza pe cineva schimbarea asta ? Avem la guvernare niste incapabili. De acolo ar trebui sa inceapa schimbarea .Votam una si ei fac alta . Cer atatea cursuri si masterate viitorilor profesori ?! Bun , dar sunt platiti ca atare ? In fiecare an se schimba cate ceva , dar din pacate nimic nu e bun . Altfel se vota o lege pe care sa o respecte toata lumea , nu sa se voteze in fiecare an . E o mare porcarie noua lege si tot ceea ce fac deputatii si idiotii aia de la guvern . PESTELE SE IMPUTE DE LA CAP !
Asta e Romania !

9am067097

1 mesaj
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 23:22

Fiecare gradina cu floricelele ei. Daca sa schimbat nenea care are grija de Educatie, logic sa se schimbe din nou tot sistemul. Nu va faceti griji , nu se schimba nici de cum in bine , ramane la fel de distrugator sii zdrobitor ca si pana in prezent!!

Asa e la noi, ca de asta am ajuns ultima tara!

9am185768

9 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2010, ora 05:46

;;BUNA;;;;DIMINEATA ELEVA SILITOARE!!!! Te-ai saturat de sex mecanic???Masaj profesional,ulei afrodisiac,atingeri senzuale si erotism,oral pasional,de sus in jos, de jos in sus,printre sani ma joc cu ea pana vei finaliza 15 Apr 05:41
0760 893 848 0760 893 848 -
Da Guvernul promoveaza tot ce este pe placul presedintelui !

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2010, ora 08:41

De la: 9am185768, la data 2010-04-15 05:46:11

;;BUNA;;;;DIMINEATA ELEVA SILITOARE!!!! Te-ai saturat de sex mecanic???Masaj profesional,ulei afrodisiac,atingeri senzuale si erotism,oral pasional,de sus in jos, de jos in sus,printre sani ma joc cu ea pana vei finaliza 15 Apr 05:41

asta-i noua programa scolara?

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

754 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 15 Aprilie 2010, ora 10:07

De la: herra, la data 2010-04-15 08:41:55
De la: 9am185768, la data 2010-04-15 05:46:11

asta-i noua programa scolara?

Ordonanta PDL,

PDLei, nu ma lasati PUII MEI,furati cit sunt eu presedinte,sa ne tina romanii minte.Lenuța sa-și plateasca ratele la banca. http://www.youtube.com/watch?v=iYKYDqZsUNo ■9AM: Sunteti multumit de realizarile dumneavoastra de pana acum in fruntea statului? Traian Basescu: Bineinteles. Am facut tot ce mi-am propus. Fiica mea cea mica, Lenuta, a invatat in sfarsit sa scrie si sa citeasca, ca doar nu e in Parlamentul Europeana de doua ani degeaba. Sunt foarte mandru de ea. Sunt multumit si de Ioana, cealalta fiica, ca stie sa invarta banii si afacerile. Altfel, ce sa zic… am fost un prieten bun pentru toti cei care m-au sustinut in campaniile electorale si imi platesc mereu datoriile. ■9AM: Dar eu ma refeream la poporul roman. Sunteti multumit de ce le-ati oferit din postura de presedinte ? http://www.youtube.com/watch?v=yAaDpSnqjfg&feature=related .9AM. VA MULTUMIM ! Traian Basescu: Va multumesc si eu. Am plecat, ma asteapta Becali si Patriciu la restaurant.Și pe urma trec pe la LENUȚA- Nurse with big tits eats cum- Ea face și mai bine !
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2010, ora 13:58

Am parerea ca daca cineva ,un dusman ipotetic al Romaniei,dorea sa distruga invatamantul,nu o putea face mai bine decat o face aceasta lege.

socinul

4 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2010, ora 21:11

Legea Educatiei a ajuns la performanta absoluta! Suntem genii! Bravo Romania! Cei mai buni copii ai nostri(deci sunt un parinte) se duc in straitnatate sa invete ! Au si motive! Cu asemenea ineptii igenialice tot sa penetrezi funeraliile lui Mister F. Ce sa spun imi pare bine ca m-am nascut odata cu acei oameni simpli dar plini de profunzime in gandire, nu vreau decat sa - i amintesc pe toti.........
Acum va doresc puisorilor de romani sa ganditi bine portofoliul si sa aveti ceva in punguta cand dati acest experiment al schimstuluide necunoscut, sa zornaie multi euro , ca de , salariile sunt transparenteeeeee deci , Traiasca Bolsevizarea! Asta e!
Romani la lupta ca sa redevenim o natiune invidiata de cei din jurul nostru!
Dar mai avem putere sau ne-a supt toata maduva Udrista asta! Apropo cam nu scapan de nefasta eleniada de vreo 60 de ani! S-a reincarnat cea care a fost multiSIDA cu noua multiSIDAUdrista!
Jos cu ei! Dar nu mai aveti curajul, ca e civilizatie ridicata acum nu mai suntem babuini dar ei ne fac sa fim !Asa ca! Dormiteaza sau desteapta-te cel care mai esti sau nu roman!

kuttesch_nicoleta

1 mesaj
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Aprilie 2010, ora 10:18

O prostie anularea titularizarii...se vor titulariza prin concurs de imprejurari numai somitatile care nu reuseau pana acum

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce parere aveti despre noua Lege a Educatiei?
Mergi la: