Info
x
Lacrimi...deznadejde...speranta
|
Fosta membra 9am.ro 2310 mesaje Membru din: 6/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 00:08
Va multumesc tuturor !
Am fost la Iasi, l-am gasit pe avocat, am vorbit, ne-a spus ce avem de facut, ne-a dat spanzul preparat ... ne-am intors acum 10 min ... Elena nu mai vrea chimioterapie. Nici Calina nu ne-a recomandat asta ... El zice ca vom reusi cu spanzul ... Am retinut ideea cu vitamina C. Ma intereseaza de unde procur spanzul mai ieftin si cum fac solutia. Cantitati exacte. Mai vorbim maine. Sunt foarte obosit. Am condus 800 km ... Noapte buna. Nu pot sa ma iau dupa mai multi medici ... Cu medicii am incercat si am ajuns unde suntem. O sa incercam si su cineva care s-a vindecat pe el insusi cu o otrava puternica bine dozata. Mai vedem. Oricum, nu depinde de mine ci de Elena. Si ea asta vrea. Multumesc inca odata !
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
Fosta membra 9am.ro 8971 mesaje Membru din: 9/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 00:58
De la: Silviu, la data 2010-02-28 00:08:02Va multumesc tuturor !AI INTREBAT SI DE VISC? PT eLENA NOAPTE BUNA COPII
Raporteaza abuz de limbaj
"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA.......
-Sa rad mult si des;
-Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor;
-Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti;
-Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare;
-Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu;
-Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
|
|
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 10:30
N-am intrebat de vasc.
Am notat ce ne-a spus omul sa facem dupa cum ne-a dictat el. El a aplicat pe el insusi chestia asta... Nu cred ca e bine sa ia o sumedenie de remedii, care unora le-a facut bine, altora ... Imi trebuie urgent "lemnul domnului" si ulei de ienupar. Cine gaseste sa ma anunte sau sa-mi ia si vin eu dupa ele. Multumesc. Raporteaza abuz de limbaj
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 10:34
Multumesc Andradei care m-a sunat si care s-o oferit sa ne gazduiasca la mama ei.
N-a fost cazul pentru ca am fost impreuna cu inca o familie, fratele Elenei si cumnata care se ocupa de Elena si o ajuta zilnic .... Am ajuns cu bine acasa pe la miezul noptii. Multumesc. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 4916 mesaje Membru din: 22/01/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 10:44
De la: Silviu, la data 2010-02-28 10:30:40N-am intrebat de vasc. Ulei de ienupar se gaseste la Plafar, daca nu aveti in Valeni il rezolvam din Bucuresti... Sa vedem de ''lemnul domnului'', nu am auzit de planta asta... Raporteaza abuz de limbaj |
|
lumida 733 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 12:38
Siviu , ma bucur ca a-ti reusit sa ajungeti la Iasi si sper intr-o minune sa fie bine.
Va imbratisez cu drag si multa, sanatate. Raporteaza abuz de limbaj
Oamenii sunt trecatori.....DAR , nu toti trecatorii sunt OAMENI. Daca vrei sa nu fii un simplu trecator,FII OM.
|
|
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 14:57
Cine stie cum se mai numeste "lemnul-Domnului"?
Cine l-a folosit. Am gasit urmatoarele definitii: Lemnul- Domnului: Cipru Senecio jacobaea, cruguli, rugin Artemisia absinthium - pelin, pelini, iarba-fecioarelor Artemisia abrotanum Iarba lui Dumnezeu lemn-cinesc (Ligustrum vulgare) = (reg.) mlin, mliniț, lemnul-cinelui; lemn-dulce (Glycyrrhiza echinata) = (reg.) ciornglav, iarb-dulce, rdcin-dulce; lemn-rios (Evonymus verrucosa) = salb-rioas, (reg.) vonicer, cerceii-babei (pl.); lemnul-bobului (Cytisus nigricans) = salcm-galben, (reg.) bobițel, drob, grozam-mare; lemnul-Domnului (Artemisia abrotanum) = (reg.) alimon, lemnuș, iarba-lui-Dumnezeu; lemnul-Maicii-Domnului (Santolina chamaecyparissus) = (reg.) limbricariț, iarb-sfnt, lemn-sfnt, lemnul-Domnului, poala-Maicii-Domnului; lemnul-vntului (Syringa josikaea) = (Transilv.) scumpie. LEMNȘ s. v. chibrit, cordar, fus, ntinztor, lemnul-domnului, rchitan, strun. PELN s. (BOT.) 1. (Artemisia absinthium) (reg.) peliniț, iarba-fecioarelor, lemnul-Domnului. 2. (Artemisia scoparia) (reg.) peliniț. Vreau sfatului cuiva care a mai folosit asa ceva. N-am gasit la Plafar lemnul domnului. Dar poate este de gasit sub alta denumire. Uleiul de ienupar l-am gasit si a fost cumparat, se duce baiatul meu dupa el acum la Bucuresti... Mai trebuie s-o rezolv pe asta cu lemnul Domnului Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 15:09
buna SILVIU ! - eu am luat legatura cu o prietena care lucreaza cu plante naturale si maine seara o sa merg la ea la firma pt ca acolo sant si medici care vor sti ce sa-mi recomande...ei au tot felul de chestii pt cancer dar difera de la caz la caz...poti sa-mi scanezi analizele?
"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA.......
-Sa rad mult si des;
-Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti;
-Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu;
|
|
|
|
|
Celina 180 mesaje Membru din: 7/09/2009 Oras: Baia Mare |
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 20:31
Buna Elena-Silviu. Bunul Dumnezeu sa va ajute saa va rezolvati problemele. Eu am citit in Formula AS, de mai multe persoane care sau vindecat de cancer cu ;miere de albine; polen si propolis, Eu zic sa ncercati si cu asta, mierea de albine nu face rau nimanui.A luat 3 lingurite pe zi, de miere .
-
|
|
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 21:11
God versus Science
Dumnezeu vs. stiinta In hopes that all our college students are able to articulate this well, read the following true story. In speranta ca studentii nostri vor fi in stare sa priceapa, cititi urmatoarea poveste adevarata In a College classroom with a professor teaching a philosophy lesson....... Intr-o sala de clasa a unui colegiu, un profesor tine cursul de filozofie 'Let me explain the problem science has with religion.' The atheist professor of philosophy pauses before his class and then asks one of his new students to stand. Sa va explic care e conflictul intre stiinta si religie Profesorul ateu face o pauza si apoi ii cere unuia dintre noii sai studenti sa se ridice in picioare 'You're a Christian, aren't you, son?' Esti crestin, nu-i asa, fiule? 'Yes sir,' the student says. Da, dle, spune studentul 'So you believe in God?' Deci crezi in Dumnezeu? 'Absolutely.. ' Cu siguranta 'Is God good?' Dumnezeu e bun? 'Sure! God's good.' Desigur, Dumnezeu e bun. 'Is God all-powerful? Can God do anything? E Dumnezeu atotputernic? Poate El sa faca orice? 'Yes' Da 'Are you good or evil?' Tu esti bun sau rau? 'The Bible says I'm evil.' Biblia spune ca sunt rau. The professor grins knowingly. 'Aha! The Bible! He considers for a moment. 'Here's one for you. Let's say there's a sick person over here and you can cure him. You can do it. Would you help him? Would you try?' Profesorul zambeste cunoscator. Aha! Biblia! Se gandeste putin. Uite o problema pt tine. Sa zicem ca exista aici o persoana bolnava si tu o poti vindeca. Poti face asta. Ai vrea sa il ajuti? Ai incerca? 'Yes sir, I would.' Da, dle. As incerca. 'So you're good...!' Deci esti bun. 'I wouldn't say that.' N-as spune asta. 'But why not say that? You'd help a sick and maimed person if you could. Most of us would if we could. But God doesn't.' Dar de ce n-ai spune asta? Ai vrea sa ajuti o persoana bolnava daca ai putea. Majoritatea am vrea daca am putea. Dar Dumnezeu, nu The student does not answer, so the professor continues. Studentul nu raspunde, asa ca profesorul continua. 'He doesn't, does he? My brother was a Christian who died of cancer, even though he prayed to Jesus to heal him. How is this Jesus good? Can you answer that one?' El nu ajuta, nu-i asa? Fratele meu era crestin si a murit de cancer, chiar daca se ruga lui Isus sa-l vindece. Cum de Isus e bun? Poti raspunde la asta? The student remains silent. Studentul tace. 'No, you can't, can you?' the professor says. He takes a sip of water from a glass on his desk to give the student time to relax. 'Let's start again, young fella. Is God good?' Nu poti raspunde, nu-i asa? El ia o inghititura de apa din paharul de pe catedra ca sa-i dea timp studentului sa se relaxeze. Hai sa o luam de la capat, tinere. Dumnezeu e bun? 'Er..yes,' the student says. Pai, da, spune studentul 'Is Satan good?' Satana e bun? The student doesn't hesitate on this one. 'No.' Studentul nu ezita la aceasta intrebare Nu 'Then where does Satan come from?' De unde vine Satana? The student falters. 'From God' Studentul ezita. De la Dumnezeu. 'That's right. God made Satan, didn't he? Tell me, son. Is there evil in this world?' Corect. Dumnezeu l-a creat pe Satana, nu-i asa? Zi-mi, fiule, exista rau pe lume? 'Yes, sir.' Da, dle. 'Evil's everywhere, isn't it? And God did make everything, correct?' Raul e peste tot, nu-i asa?Si Dumnezeu a creat totul pe lumea asta, corect? 'Yes' Da 'So who created evil?' The professor continued, 'If God created everything, then God created evil, since evil exists, and according to the principle that our works define who we are, then God is evil.' Deci cine a creat raul? Profesorul a continuat. Daca Dumnezeu a creat totul, atunci El a creat si raul. Din moment ce raul exista si conform principiului ca ceea ce facem defineste ceea ce suntem, atunci Dumnezeu e rau. Again, the student has no answer. Din nou, studentul nu raspunde. 'Is there sickness? Immorality? Hatred? Ugliness? All these terrible things, do they exist in this world?' Exista pe lume boli? Imoralitate? Ura? Uratenie? Toate aceste lucruri groaznice, exista? The student squirms on his feet. Studentul se foieste jenat. 'Yes.' Da 'So who created them?' Deci cine le-a creat? The student does not answer again, so the professor repeats his question. 'Who created them?' There is still no answer. Suddenly the lecturer breaks away to pace in front of the classroom. The class is mesmerized. 'Tell me,' he continues onto another student. 'Do you believe in Jesus Christ, son?' Studentul iarasi nu raspunde, asa ca profesorul repeta intrebarea. Cine le-a creat? Niciun raspuns. Deodata, profesorul incepe sa se plimbe in fata clasei. Studentii sunt uimiti. Spune-mi, continua el adresandu-se altui student. Crezi in Isus Cristos, fiule? The student's voice betrays him and cracks. Vocea studentului il tradeaza si cedeaza nervos. 'Yes, professor, I do.' Da, dle profesor, cred. The old man stops pacing. 'Science says you have five senses you use to identify and observe the world around you. Have you ever seen Jesus?' Batranul se opreste din marsaluit. Stiinta spune ca ai 5 simturi pe care le folosesti pt a identifica si observa lumea din jurul tau. L-ai vazut vreodata pe Isus? 'No sir.. I've never seen Him.' Nu, dle. Nu L-am vazut. 'Then tell us if you've ever heard your Jesus?' Atunci spune-ne daca l-ai auzit vreodata pe Isus al tau? 'No, sir, I have not.' Nu, dle, nu l-am auzit. 'Have you ever felt your Jesus, tasted your Jesus or smelt your Jesus? Have you ever had any sensory perception of Jesus Christ, or God for that matter?' L-ai simtit vreodata pe Isus al tau, l-ai gustat sau l-ai mirosit? Ai avut vreodata o experienta senzoriala a lui Isus sau a lui Dumnezeu? 'No, sir, I'm afraid I haven't.' Nu, dle, ma tem ca nu. 'Yet you still believe in him?' Si totusi crezi in el? 'Yes' Da. 'According to the rules of empirical, testable, demonstrable protocol, science says your God doesn't exist. What do you say to that, son?' Conform regulilor sale empirice, testabile, demonstrabile, stiinta spune ca Dumnezeul tau nu exista. Ce spui de asta, fiule? 'Nothing,' the student replies. 'I only have my faith.' Nimic, raspunde studentul. Eu am doar credinta mea. 'Yes, faith,' the professor repeats. 'And that is the problem science has with God. There is no evidence, only faith.' Da, credinta, repeta profesorul. Asta e problema pe care stiinta o are cu Dumnezeu. Nu exista nicio dovada, ci doar credinta. The student stands quietly for a moment, before asking a question of His own. Studentul ramane tacut pt o clipa, inainte de a pune si el o intrebare. 'Professor, is there such thing as heat?' Dle profesor, exista caldura? ' Yes. Da 'And is there such a thing as cold?' Si exista frig? 'Yes, son, there's cold too.' Da, fiule, exista si frig. 'No sir, there isn't.' Nu, dle, nu exista. The professor turns to face the student, obviously interested. The room suddenly becomes very quiet. Profesorul isi intoarce fata catre student, vizibil interesat. Clasa devine brusc foarte tacuta. The student begins to explain. Studentul incepe sa explice. 'You can have lots of heat, even more heat, super-heat, mega-heat, unlimited heat, white heat, a little heat or no heat, but we don't have anything called 'cold'. We can hit down to 458 degrees below zero, which is no heat, but we can't go any further after that. There is no such thing as cold; otherwise we would be able to go colder than the lowest -458 degrees. Every body or object is susceptible to study when it has or transmits energy, and heat is what makes a body or matter have or transmit energy. Absolute zero (-458 F) is the total absence of heat. Poate exista multa caldura, mai multa caldura, super-caldura, mega-caldura, caldura nelimitata, caldurica sau deloc caldura, dar nu avem nimic numit frig. Putem ajunge pana la 458 de grade sub zero, ceea ce nu inseamna caldura, dar nu putem merge mai departe. Nu exista frig daca ar exista, am avea temperature mai scazute decat minimul absolut de -458 de grade. Fiecare corps au obiect e demn de studiat daca are sau transmite energie, si caldura e cea care face ca un corps au material sa aiba sau sa transmita energie. Zero absolut (-458 F) inseamna absenta totala a caldurii. You see, sir, cold is only a word we use to describe the absence of heat. We cannot measure cold. Heat we can measure in thermal units because heat is energy. Cold is not the opposite of heat, sir, just the absence of it.' Vedeti, dle, frigul e doar un cuvant pe care il folosim pentru a descrie absenta caldurii. Nu putem masura frigul. Caldura poate fi masurata in unitati termice, deoarece caldura este energie. Frigul nu e opusul caldurii, dle, ci doar absenta ei. Silence across the room. A pen drops somewhere in the classroom, sounding like a hammer. Clasa e invaluita in tacere. Undeva cade un stilou si suna ca o lovitura de ciocan. 'What about darkness, professor. Is there such a thing as darkness?' Dar intunericul, profesore? Exista intunericul? 'Yes,' the professor replies without hesitation. 'What is night if it isn't darkness?' Da, raspunde profesorul fara ezitare. Ce e noaptea daca nu intuneric? 'You're wrong again, sir. Darkness is not something; it is the absence of something. You can have low light, normal light, bright light, flashing light, but if you have no light constantly you have nothing and it's called darkness, isn't it? That's the meaning we use to define the word. In reality, darkness isn't. If it were, you would be able to make darkness darker, wouldn't you?' Din nou raspuns gresit, dle. Intunericul nu e ceva; este absenta a ceva. Poate exista lumina scazuta, lumina normala, lumina stralucitoare, lumina intermitenta, dar daca nu exista lumina constanta atunci nu exista nimic, iar acest nimic se numeste intuneric, nu-i asa? Acesta este sensul pe care il atribuim acestui cuvant. In realitate, intunericul nu exista. Daca ar exista, am putea face ca intunericul sa fie si mai intunecat, nu-i asa? The professor begins to smile at the student in front of him. This will be a good semester. Profesorul incepe sa-i zambeasca studentului din fata sa. Acesta va fi un semestru bun. 'So what point are you making, young man?' Ce vrei sa demonstrezi, tinere? 'Yes, professor. My point is, your philosophical premise is flawed to start with, and so your conclusion must also be flawed.' Da, dle profesor. Vreau sa spun ca premisele dvs filosofice sunt gresite de la bun inceput si de aceea concluzia TREBUIE sa fie si ea gresita. The professor's face cannot hide his surprise this time. 'Flawed? De data asta, profesorul nu-si poate ascunde surpriza. Gresite? Can you explain how?' Poti explica in ce fel? 'You are working on the premise of duality,' the student explains.. 'You argue that there is life and then there's death; a good God and a bad God. You are viewing the concept of God as something finite, something we can measure. Sir, science can't even explain a thought.' 'It uses electricity and magnetism, but no one has never seen, much less fully understood either one. To view death as the opposite of life is to be ignorant of the fact that death cannot exist as a substantive thing. Death is not the opposite of life, just the absence of it.' 'Now tell me, professor. Do you teach your students that they evolved from a monkey?' Lucrati cu premisa dualitatii, explica studentul Sustineti ca exista viata si apoi ca exista moarte; un Dumnezeu bun si un Dumnezeu rau. Considerati conceptul de Dumnezeu drept ceva finit, ceva ce putem masura. Dle, stiinta nu poate explica nici macar ce este acela un gand. Foloseste electricitatea si magnetismul, dar NIMENI nu a vazut sau nu a inteles pe deplin vreuna din acestea doua. Sa consideri ca moartea e opusul vietii inseamna sa ignori ca moartea nu exista ca lucru substantial. Moartea nu e opusul vietii, ci doar absenta ei. Acum spuneti-mi, dle profesor, le predati studentilor teoria ca ei au evoluat din maimuta? 'If you are referring to the natural evolutionary process, young man, yes, of course I do.' Daca te referi la procesul evolutiei naturale, tinere, da, evident ca da. 'Have you ever observed evolution with your own eyes, sir?' Ati observat vreodata evolutia cu propriii ochi, dle? The professor begins to shake his head, still smiling, as he realizes where the argument is going. A very good semester, indeed. Profesorul incepe sa dea din cap, inca zambind, cand isi da seama incotro se indreapta argumentul. Un semestru foarte bun, intr-adevar. 'Since no one has ever observed the process of evolution at work and cannot even prove that this process is an on-going endeavor, are you not teaching your opinion, sir? Are you now not a scientist, but a preacher?' Din moment ce nimeni nu a observat procesul evolutiei in desfasurare si nimeni nu poate demonstra ca el are loc, dvs. Nu predate studentilor ceea ce credeti, nu? Acum ce sunteti, om de stiinta sau predicator? The class is in uproar. The student remains silent until the commotion has subsided. Clasa murmura. Studentul tace pana cand emotia se mai stinge. 'To continue the point you were making earlier to the other student, let me give you an example of what I mean.' The student looks around the room. 'Is there anyone in the class who has ever seen the professor's brain?' The class breaks out into laughter. 'Is there anyone here who has ever heard the professor's brain, felt the professor's brain, touched or smelt the professor's brain? No one appears to have done so. So, according to the established rules of empirical, stable, demonstrable protocol, science says that you have no brain, with all due respect, sir.' 'So if science says you have no brain, how can we trust your lectures, sir?' Ca sa continuam demonstratia pe care o faceati adineori celuilalt student, permiteti-mi sa va dau un exemplu, ca sa intelegeti la ce ma refer. Studentul se uita in jurul sau, in clasa. E vreunul dintre voi care a vazut vreodata creierul profesorului? Clasa izbucneste in ras. E cineva care a auzit creierul profesorului, l-a simtit, l-a atins sau l-a mirosit? Nimeni nu pare sa fi facut asta. Deci, conform regulilor empirice, stabile si conform protocolului demonstrabil, stiinta spune cu tot respectul, dle ca nu aveti creier. Daca stiinta spune ca nu aveti creier, cum sa avem incredere in cursurile dvs, dle? Now the room is silent. The professor just stares at the student, his face unreadable. Finally, after what seems an eternity, the old man answers. 'I Guess you'll have to take them on faith.' Acum clasa e cufundata in tacere. Profesorul se holbeaza la student, cu o fata impenetrabila. In fine, dupa un interval ce pare o vesnicie, batranul raspunde. Presupun ca va trebui sa crezi, pur si simplu. 'Now, you accept that there is faith, and, in fact, faith exists with life,' the student continues. 'Now, sir, is there such a thing as evil?' Deci, acceptati ca exista credinta si, de fapt, credinta exista impreuna cu viata, continua studentul. Acum, dle, exista raul? Now uncertain, the professor responds, 'Of course, there is. We see it Everyday. It is in the daily example of man's inhumanity to man.. It is in The multitude of crime and violence everywhere in the world. These manifestations are nothing else but evil.' Acum nesigur, profesorul raspunde: sigur ca exista. Il vedem zilnic. Raul se vede zilnic din lipsa de umanitate a omului fata de om. Se vede in nenumaratele crime si violente care se petrec peste tot in lume. Aceste manifestari nu sunt nimic altceva decat raul. To this the student replied, 'Evil does not exist sir, or at least it does not exist unto itself. Evil is simply the absence of God. It is just like darkness and cold, a word that man has created to describe the absence of God. God did not create evil. Evil is the result of what happens when man does not have God's love present in his heart. It's like the cold that comes when there is no heat or the darkness that comes when there is no light.' La asta, studentul a replicat: Raul nu exista, dle, sau cel putin nu exista in sine. Raul e pur si simplu absenta lui Dumnezeu. E ca si intunericul si frigul, un cuvant creat de om pentru a descrie absenta lui Dumnezeu. Nu Dumnezeu a creat raul. Raul este ceea ce se intampla cand din inima omului lipseste dragostea lui Dumnezeu. Este ca frigul care apare cand nu exista caldura sau ca intunericul care apare cand nu exista lumina. The professor sat down. Profesorul s-a asezat. If you read it all the way through and had a smile on your face when you finished, mail to your friends and family with the title 'God vs Science' Daca ai citit pana aici si zambesti cand ai terminat, trimite asta prietenilor si familiei, cu titlul Dumnezeu vs. stiinta PS: The student was Albert Einstein PS: Studentul era Albert Einstein. Albert Einstein wrote a book titled God vs Science in 1921... Albert Einstein a scris o carte intitulata Dumnezeu vs. stiinta in 1921. Raporteaza abuz de limbaj
-Sa rad mult si des;
|
|
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 23:02
Mai am nevoie de lemnul-Domnului.
I-am dat si denumirile alternative. Nu putem urma toate terapiile naturiste deodata. Am ceaiul de spanz, azi mi-a sosit si uleiul de ienupar, mai imi trebuie lemnul-Domnului. Ca sa facem exact cum ne-a invatat Dl Dumitru Calina ... Crio, am incercat sa-ti raspund prin mesaj privat dar n-am reusit. Elena nu mai vrea chimio. Nici nu cred ca ar mai putea face in situatia in care este. Mai mult, dl Calina a fost de parere ca nu ar fi bine sa faca in paralel aceste doua lucruri. N-avem ce face. Trebuie sa riscam. Nu mai e vreme de povesti cu medicii care atat stiu sa faca. Chimioterapia e fel in toata lumea... Nu a dat rezultate la Elena. Asta este. Cunosc parerea lor. Boerescu ne-a spus ca nu face terapia lui decat cu chimioterapia. Oncoloaga la care am fost vineri a lasat-o pe Elena sa deicda daca vrea sau nu sa faca de luni chimioterapia, dand de inteles ca o va face cam degeaba dupa ce a citit RMN-ul. Singura noastra sansa, atata de mica cat mai este, pentru ca mai poate manca si mai are scaun, este cu aceasta toxina numita spanz, cu uleiul de ienupar si lemnul domnului care sunt tot niste toxine puternice ce pot fi miraculoase daca se respecta reteta verificata pe cei dinainte care s-au vindecat.... Asta este situatia. Acum imi mai trebuie planta asta numita lemnul - Domnului. Care puteti si stiti pe cineva care foloseste sau a folosit sau stie de unde se procura, sa-mi dati de veste cat mai repede. Am postat si numarul meu de telefon. Asa stau lucrurile acum. Si nu trebuie sa fiu eu convins ci Elena ... Multumesc mult pentru preocuparea voastra. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 23:35
Mai am un rest.
Ne-am pierdut increderea in medicii alopati. Din cauza experientei acumulate. Nu spun ca sunt niste magari. Nici pomeneala. Atata stiu, atata fac. Asta stiu ei si n-ai ce sa le spui. Unii nici nu vor sa te asculte sa le explici ce ti s-a intamplat pana acum. Au alta treaba.. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 4462 mesaje Membru din: 27/02/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 23:40
eu am gasit asta despre lemnul domnului:
Denumire stiintifica: Artemisia abrotanum Fam. Leguminoase Denumiri populare: alimanca, focsor, lamaita, lemn domnesc, lemn dulce, lemnusor, pelin domnesc, rosmalin, tiprus In traditia populara: ramurile se fierbeau si decoctul se tinea in gura contra durerilor de dinti. Cu frunzele uscate, pisate marunt, amestecate cu ceara curata se faceau turtite contra durerilor de ochi. La cel perit se foloseau in mai multe feluri. Se uscau bine frunzele bine, se frecau in palma pana se faceau ca faina si apoi se presarau la "cel perit". Se amesteca faina din frunze cu groscior dulce si cu acesta se ungeau. Unii trageau faina din frunze pe nas, ca tutunul. Contra "plesnelor" la copiii mici, frunzele se pisau marunt, in palma, se cerneau cu o sita deasa, se amestecau cu miere si apoi se ungea cu ea pe buze si gingii. Se mai punea in scalda copiilor mici, ca sa fie placuti ca el. Ramurile se puneau in apasau rachiu si apoi se luau contra durerilor de stomac. La copii mici se punea scoarta pisata in laptele mamei si asa li se da. Ceaiul din ramurile uscate se mai lua contra "naduselii". Decoctul lor se folosea contra frigurilor. Se mai intrebuintau la bai de picioare. Fierte in vin, se puneau, cat se putea suferii de fierbinti, la junghiuri. Fierte cu iarba creata si rostopasca se luau contra durerilor la nasteri. Decoctul plantei se folosea contra tusei cronice. Compozitie chimica: se folosesc partile subterane adica rizomii si radacinile (Radix Liquiritiae) fie primavara fie toamna, un alcaloid toxic in cantitate mica abrotina. Mai contine: alfa si bete pinen, camfen, terpinol, triterpenoide, geraniol, limonen, alfa -felandren, fenoli, licviridina, borneol, ulei volatil , tanin, flavone, substante amare, purine, umbeliferona, scopolen glicirizina, un hormon estrogen de natura steroidica, rezine, zaharuri, manitol, substante minerale Actiune farmacologica: afrodisiac feminin, antihelmitic, antiputrid, antiseptic urinar, antiulceros, antiluetic, antiinflamator, antispasmodic, analgezic, antimicrobian, antibacterian, tonic amar, stimulent gastric, insecticid, diaforetic, expectorant, slab diuretic, usor expectorant prin fluidificarea secretiei traheo-bronsice si faringiene, usor laxativa, estrogena, antiulceroasa, antidismenoreica, emenagog, nematocid. Favorizeaza retinerea sodiului ceea ce duce la hipertensiune si deci nu prea este indicat celor cu aceasta afectiune. Intra in compozitia ceaiului antireumatic, laxativ nr2 si pectoral. Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: afectiuni respiratorii, anemie, afrodiziac feminin, artrite, boli de stomac si ficat, bronsita (fluidifica sputa), buze crapate, calculoza renala si biliara, cangrene, constipatie, dereglari hormonale, dismenoree, dispepsie de fermentatie, dureri de ochi, dureri de dinti, dureri de picioare, dureri de piept, edeme, faringita, inapetenta, intepaturi de insecte, malarie, menstruatii dureroase, plagi vechi sau ulcerate, traheita, tuse (fluidifica secretiile), ulcer stomacal, usurarea durerilor la nastere. Atentie : nu se foloseste de hipertensivi. Preparare: se foloseste radacina si rizomii. -Macerat la rece 2 lingurite de planta maruntita se va pune in 250 ml apa si se va lasa timp de 8 ore dupa care se va strecura. Se pot consuma 2 cani pe zi chiar perioade lungi. -Decoct- 2 lingurite de planta se va fierbe in 250 ml apa timp de 10 minute dupa care se va strecura. Se pot folosi 2 cani pe zi. - Infuzia- in cazul in care se doreste un concentrat mai slab se va pune 2 lingurite de planta in 250 ml apa clocotita. Se va acoperi pentru 10 minute dupa care se va strecura. Se pot folosi 2 cani pe zi si din aceasta infuzie. |
|
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 23:41
De la: Silviu, la data 2010-02-28 23:35:29Mai am un rest. Sunt oameni ca si noi... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 23:43
uite si linkul asta, gasesti imagini, aria de raspandire, si poate si alte informatii folositoare
en.wikipedia.org/wiki/Southernwood Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 11272 mesaje Membru din: 21/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Martie 2010, ora 00:00
De la: bad, la data 2010-02-28 23:43:47uite si linkul asta, gasesti imagini, aria de raspandire, si poate si alte informatii folositoare Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului. (Zamolxe)
http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
|
Postat pe: 1 Martie 2010, ora 00:06
oare ti-am mai spus ca si tu esti simpatic, florinele?
Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Martie 2010, ora 00:14
De la: Silviu, la data 2010-02-28 23:35:29Mai am un rest. Silviu, nu face greseala sa nu faci tratamente rapide ptr faza asta. Chimioterapie si chiar raze. Nu stiu exact ce faza sau ce are. Dar la evolutii rapide trebuiesc tratamente rapide. Cel naturist actioneaza lent. Il poate face sotia ta dupa ce incepe vindecarea, toata viata daca se recomanda. Un tratament naturist nu inlocuieste chimioterapia, razele sau interventia chirurgicala, care da rezultate chiar 100%. Poti face cu ACORDUL MAI MULTOR MEDICI MAI MULTE TRATAMENTE. Dar nu te juca cu faptul ca nu ai incredere. Medicii oncologi stiu mai bine fiindca pe la ei trec practic toti bolnavii de cancer. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 152 mesaje Membru din: 21/09/2008 Oras: Timisoara |
Postat pe: 1 Martie 2010, ora 00:51
Un bun inceput de primavara, Elena si Silviu!
Eu azi voi avea confirmarea daca acest lemn al Domnului este liqurizia care in Italia se gaseste ceva mai usor. Si am sa iti comunic, incercand sa si procur. Cam ce cantitate va trebuie?Vreau insa sa va comunic ca va pot procura ESSIAC. Parerea mea este sa mergeti in paralel cu ceea ce v-a recomandat domnul Calina. ESSIAC-ul nu poate avea efecte negative. Cel mult, ambele terapii isi pot uni eforturile si ajuta organismul sa reactioneze mai eficient. Cat priveste chimioterapia... regretata Anca Parghel nu a crezut suficient in sansa sa de vindecare fara chimioterapie si a mers cu terapia alternativa in paralel cu chimio. Astfel a tinut sistemul imunitar in continua confuzie si pana la urma acesta a cedat. Sper si va doresc din tot sufletul ca acest lucru sa nu se intample in cazul Elenei. Raporteaza abuz de limbaj
*Per la Scienza il Calabrone non potrebbe volare perch il suo corpo e troppo grande rispetto alle ali. Il Calabrone questo non lo sa, e vola !*
*Toti oamenii te aud cand vorbesti; prietenii insa inteleg ce spui, iar cei mai buni prieteni sunt cei care pricep si ceea ce n-ai spus in cuvinte.*
*Spesso, la verità più profonda, si trova grazie ad una piccola storia*
*Vulturul poate zbura mai jos decat gainile, dar gainile nu se vor putea ridica niciodata pana la nori* *"Ca urmare a asezarii geografice, a resurselor naturale si, mai ales a celei mai mici densitati (populationale) din Europa, Romania n-a fost niciodata un stat absolut independent.
Tipul de Roman repudiat de toate puterile tutelare este nationalistul cu convingeri imposibil de corupt si patriotul refractar la operatii transactionale. Aceste insusiri de intelect si de caracter sunt considerate a fi periculoase si deci o vinovatie cu care nu se colaboreaza si care se pedepseste daca iese din anonimat.
Exact invers, tipul de Roman agreat de toate puterile straine care au tutelat si care au controlat Romania: fara convingeri politice, caldicel in comportament si adaptabil in colaborari cameleon in politica, tranzactionist in afaceri oportunist in relatii si, intotdeauna, de partea Puterii si cu folosinta pentru Putere."
(Serban Milcoveanu)**
|
|
Postat pe: 1 Martie 2010, ora 00:54
lemnul domnului creste in special in europa meridionala, italia si spania, deci ...
Copil, cauta in wikipedia, cu denumirea stiintifica. Versiunea in italiana o sa-ti spuna daca ce ai zis tu e lemnul domnului. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 1 Martie 2010, ora 01:27
Poate nu m-am facut bine inteles.
In terapia asta cu spanz, ni s-a spus ca treaba cu chimioterapie e contraindicata. Am intrebat in mod special. Elena nu mai vrea chimio. Nici oncoloaga care a tratat-o prin chimio nu mai crede ca ajuta la ceva. Chestia asta cu spanzul e soc ! E ultima sansa ! Trebuie sa manance si sa aiba scaun ! Daca face chimio nu mai mananca ... Nu le poate face in paralel. Ce se scrie aici despre lemnul Domnului am gasit si eu pe net. Mie imi trebuie planta ca s-o prepar asa cum mi-a spus terapeutul. Cred ca 1/2 kg ar fi suficient pentru inceput. Odata inceput cu lemnul Domnului si cu uleiul de ienupar nu trebuie intrerupta administrarea ! Doar la spanz trebuie reluat dupa doua zile daca apar reactii de vindecare ... Mi s-a spus clar ce am de facut. Nu-mi trebuie retete, doar ca nu gasesc lemnul Domnului cu usurinta ! In rest ne-am apucat de treaba cu spanzul si cu uleiul de ienupar de azi ... Cat mai repede trimiteti-mi lemnul Domnului care de unde-l gasiti, cu plata ramburs sau cum vreti voi, dar faceti-o maine daca se poate ... Nu am nevoie de altceva ... Acum e clar ? Multumesc. Doamne' Ajuta ! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 1 Martie 2010, ora 01:31
De la: bad, la data 2010-03-01 00:54:33lemnul domnului creste in special in europa meridionala, italia si spania, deci ... Creste si in Romania, altfel n-ar avea atatea denumiri populare din atatea regiuni ... Poate ca in alte parti se gaseste mai usor ... dar sigur se gaseste si in Romania. Daca n-am fi distrus atatea, printre care si Plafarul si culesul de plante medicinale, poate ca n-ar fi fost asa o mare problema ... Prietene, mie imi trebuie planta ! Mai sus am postat si cum se mai cheama, poate n-ai fost atent ...
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Martie 2010, ora 01:31
Atunci Silviu fa cum trebuie.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 1 Martie 2010, ora 01:34
Copil, liqurizia NU e lemnul domnului, am cautat eu in net.
Denumirea populara a lemnului domnului in italia e abrotano |
|
Postat pe: 1 Martie 2010, ora 01:35
De la: bad, la data 2010-03-01 00:54:33lemnul domnului creste in special in europa meridionala, italia si spania, deci ... Da, Bad. Am cautat deja si imi rezulta ca despre liqurizia ar fi vorba. Pentru siguranta azi am sa vorbesc cu naturopata. Raman insa de parerea de a folosi si ESSIAC. Eu am dat detalii despre plantele aflate in compozitia lui; ulterior publicarii postului pe blog am gasit si cantitatile care se folosesc in prepararea amestecului de plante cu acest nume. Partea dificila consta in a procura radacina de ulm rosu si frasin american cenusiu. Dar am reusit sa aflu vreo doua firme care il importa din Canada. Se gaseste si in anumite Erboristerii, dar cred ca mai multa garantie pot oferi cei care il importa. Totusi, decizia finala trebuie sa o ia Elena si Silviu. Astept sa imi spuna daca sunt interesati si de acesta. Un 1 Martie senin, luminos, insorit si plin de caldura umana tuturor! Raporteaza abuz de limbaj
*Per la Scienza il Calabrone non potrebbe volare perch il suo corpo e troppo grande rispetto alle ali. Il Calabrone questo non lo sa, e vola !*
*Toti oamenii te aud cand vorbesti; prietenii insa inteleg ce spui, iar cei mai buni prieteni sunt cei care pricep si ceea ce n-ai spus in cuvinte.*
*Vulturul poate zbura mai jos decat gainile, dar gainile nu se vor putea ridica niciodata pana la nori* *"Ca urmare a asezarii geografice, a resurselor naturale si, mai ales a celei mai mici densitati (populationale) din Europa, Romania n-a fost niciodata un stat absolut independent.
Tipul de Roman repudiat de toate puterile tutelare este nationalistul cu convingeri imposibil de corupt si patriotul refractar la operatii transactionale. Aceste insusiri de intelect si de caracter sunt considerate a fi periculoase si deci o vinovatie cu care nu se colaboreaza si care se pedepseste daca iese din anonimat.
Exact invers, tipul de Roman agreat de toate puterile straine care au tutelat si care au controlat Romania: fara convingeri politice, caldicel in comportament si adaptabil in colaborari cameleon in politica, tranzactionist in afaceri oportunist in relatii si, intotdeauna, de partea Puterii si cu folosinta pentru Putere."
(Serban Milcoveanu)**
|
|
Postat pe: 1 Martie 2010, ora 01:36
De la: Copil_Pribeag, la data 2010-03-01 00:51:01Un bun inceput de primavara, Elena si Silviu! Senecio jacobaea, cruguli, rugin Artemisia absinthium - pelin, pelini, iarba-fecioarelor Artemisia abrotanum Iarba lui Dumnezeu Asa se mai numeste in latina, Cel mai probabil: Artemisia abrotanum, Nici eu nu stiu, are si in latina mai multe denumiri, iar dl Dumitru nu mi-a spus care e aia corecta. Nu inteleg de ce, dar asta este. Probabil ca toata lumea initiata o cunoaste sub denumirea asta. Multumesc. Daca o gasesti fa cumva sa mi-o trimiti prin cel mai rapid mijloc posibil. O sa gasesc o modalitate sa-ti trimit banii. Cum o sa doresti. Multumesc. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 1 Martie 2010, ora 01:38
Liquirizia Glabra este lemnul dulce.
Lemnul domnului este cu totul alta planta. Confuzia vine de la faptul ca printre sinonimele enumerate apare si denumirea de lemn dulce. Trebuie tinut cont doar de denumirea latina. O caut maine la niste adrese. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 1 Martie 2010, ora 02:34
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 1 Martie 2010, ora 03:18
De la: Silviu, la data 2010-03-01 01:36:57De la: Copil_Pribeag, la data 2010-03-01 00:51:01Un bun inceput de primavara, Elena si Silviu! Doamne, Silviu, ce zici!!!! Nici nu se pune problema banilor!!!!!! Da, asa este, si eu am continuat cautarile mele si in final am ajuns sa constat ca de fapt este vorba de ARTEMISA. Am sa cer confirmarea asa cum am spus, azi si daca o gasesc o cumpar imediat. Cam cat va este necesara ? O sa vad cum pot sa o trimit prin autocarele Ognivia. Eu cunosc pe un sofer de la Ognivia care mai imi duce din cand in cand pachete in tara, pentru Timisoara, Craiova si Bucuresti. Va trebui sa imi spui Silviu unde aveti posibilitatea sa asteptati autocarul, ramanand sa va comunic eu ziua cand sa il asteptati. Bineinteles, sperand ca am sa gasesc maine planta respectiva. Inca nu mi-ai comunicat nimic referitor la ESSIAC... Raporteaza abuz de limbaj
(Serban Milcoveanu)**
|
|
Fosta membra 9am.ro 11272 mesaje Membru din: 21/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Martie 2010, ora 03:44
Lemnul Domnului
Denumire stiintifica: Artemisia abrotanum Fam. Leguminoase Denumiri populare: alimanca, focsor, lamaita, lemn domnesc, lemn dulce, lemnusor, pelin domnesc, rosmalin, tiprus In traditia populara: ramurile se fierbeau si decoctul se tinea in gura contra durerilor de dinti. Cu frunzele uscate, pisate marunt, amestecate cu ceara curata se faceau turtite contra durerilor de ochi. La cel perit se foloseau in mai multe feluri. Se uscau bine frunzele bine, se frecau in palma pana se faceau ca faina si apoi se presarau la "cel perit". Se amesteca faina din frunze cu groscior dulce si cu acesta se ungeau. Unii trageau faina din frunze pe nas, ca tutunul. Contra "plesnelor" la copiii mici, frunzele se pisau marunt, in palma, se cerneau cu o sita deasa, se amestecau cu miere si apoi se ungea cu ea pe buze si gingii. Se mai punea in scalda copiilor mici, ca sa fie placuti ca el. Ramurile se puneau in apasau rachiu si apoi se luau contra durerilor de stomac. La copii mici se punea scoarta pisata in laptele mamei si asa li se da. Ceaiul din ramurile uscate se mai lua contra "naduselii". Decoctul lor se folosea contra frigurilor. Se mai intrebuintau la bai de picioare. Fierte in vin, se puneau, cat se putea suferii de fierbinti, la junghiuri. Fierte cu iarba creata si rostopasca se luau contra durerilor la nasteri. Decoctul plantei se folosea contra tusei cronice. Compozitie chimica: se folosesc partile subterane adica rizomii si radacinile (Radix Liquiritiae) fie primavara fie toamna, un alcaloid toxic in cantitate mica abrotina. Mai contine: alfa si bete pinen, camfen, terpinol, triterpenoide, geraniol, limonen, alfa -felandren, fenoli, licviridina, borneol, ulei volatil , tanin, flavone, substante amare, purine, umbeliferona, scopolen glicirizina, un hormon estrogen de natura steroidica, rezine, zaharuri, manitol, substante minerale Actiune farmacologica: afrodisiac feminin, antihelmitic, antiputrid, antiseptic urinar, antiulceros, antiluetic, antiinflamator, antispasmodic, analgezic, antimicrobian, antibacterian, tonic amar, stimulent gastric, insecticid, diaforetic, expectorant, slab diuretic, usor expectorant prin fluidificarea secretiei traheo-bronsice si faringiene, usor laxativa, estrogena, antiulceroasa, antidismenoreica, emenagog, nematocid. Favorizeaza retinerea sodiului ceea ce duce la hipertensiune si deci nu prea este indicat celor cu aceasta afectiune. Intra in compozitia ceaiului antireumatic, laxativ nr2 si pectoral. Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: afectiuni respiratorii, anemie, afrodiziac feminin, artrite, boli de stomac si ficat, bronsita (fluidifica sputa), buze crapate, calculoza renala si biliara, cangrene, constipatie, dereglari hormonale, dismenoree, dispepsie de fermentatie, dureri de ochi, dureri de dinti, dureri de picioare, dureri de piept, edeme, faringita, inapetenta, intepaturi de insecte, malarie, menstruatii dureroase, plagi vechi sau ulcerate, traheita, tuse (fluidifica secretiile), ulcer stomacal, usurarea durerilor la nastere. Atentie : nu se foloseste de hipertensivi. Preparare: se foloseste radacina si rizomii. -Macerat la rece 2 lingurite de planta maruntita se va pune in 250 ml apa si se va lasa timp de 8 ore dupa care se va strecura. Se pot consuma 2 cani pe zi chiar perioade lungi. -Decoct- 2 lingurite de planta se va fierbe in 250 ml apa timp de 10 minute dupa care se va strecura. Se pot folosi 2 cani pe zi. - Infuzia- in cazul in care se doreste un concentrat mai slab se va pune 2 lingurite de planta in 250 ml apa clocotita. Se va acoperi pentru 10 minute dupa care se va strecura. Se pot folosi 2 cani pe zi si din aceasta infuzie.
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului. (Zamolxe)
http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
|
|
|