Info
x
Cafenea cu aroma virtuala
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 22 Decembrie 2015, ora 10:29
Neatza buna din vestu' salbatic!
Ma autoservesc cu un cavei si spui doua-trei-...nshpe vorbe scrise catre voi... Gabriela ... Pascuta a iesit buna. am reusit sa fac 4 portii din care am scos 244 de bucatele , cubulete. In Ianuarie urmeaza ca directorul scolii sa scoata o carticica cu toate retetele prezentate la aceasta zi a laicitatii si a libertatii in gandire si in credinta. Terminand cu serbarea laicitatii, am trecut la pregatirile cu targul de craciun. Black stie sa va povesteasca in detalii despre targul de Craciun, am incredere ca puteti avea de la el toate informatiile cerute. In continuare fac pregatirile de Craciun. Fursecurile imi sunt gata de ieri, facui cu cocoa si scortisoara. Azi imblatesc o ceha si un trunchi de Craciun, e un fel de rulada ci ciocolata si nuci. Imi ramane maine si poimaine sa pregatesc meniul: somon afumat, stridii, toasturi cu pateu de rata si dulceata de ceapa, oua umplute, salata de bœuf, o supa clara pe piept de pui, sarmale. Timpul fiindu-mi condensat, tin sa va urez CRACIUN FERICIT azi. Sa va bucurati de iubirea divina si sa o transmiteti la randul vostru celor ce va ies in cale. Va imbratisez cu drag! La re!
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 22 Decembrie 2015, ora 10:39
Vreau sa va soptesc ceva... Uitati de Facebook o saptamana si veti fi surprinsi cat de aproape va sunt cei dragi. Trait si apreciat cu drag!
Si... inca ceva... daca am reusi sa judecam mai putin pe cei din jur, i-am iubi mai mult! Parol va spui io voua! Sa nu uitam ca nimeni nu este perfect, exceptandu-L pe Domnul nostru Isus Cristos, veci fie laudat! Marut margaritar cu drag la casele vpastre : www.youtube.com/watch?v=lIad0WdGJws PS Deajungeti pe pamantul meu natal, am o rugaminte: sa-l tzucatzi din partea a trei suflete de departe aproape voua!
Raporteaza abuz de limbaj
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Decembrie 2015, ora 14:57
De la: Musetel, la data 2015-12-22 10:29:22Neatza buna din vestu' salbatic! sarbatori cu bine alaturi de cei dragi....
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 22 Decembrie 2015, ora 15:01
moaaaama, ce festin, moi Musetico, moi ! burti sa aveti s'un triferment s' un colebil linga voi ! ia spune tu ce-i ceha aia cu trunchi de Craciun , ca suna foarte apetisant .....cind eram eu mai tinara, chiar se gasea prin cofetarii o rulada cu crema de cacao, ce-nchipuia un trunchi de copac ....aia sa fie oare ? parca mi-ar prinde bine o gurita de cafea ! mai e in ibric sau ma duc sa mai fac o tura ?P.S Craciun fericit alaturi de cei dragi tie !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Decembrie 2015, ora 07:29
De la: gabigabi2, la data 2015-12-22 15:01:49 buna dimineata....iote-te ce cred io ca-s aceste doua..... daca ma-nsel ....cer scuze....si...asta e....ghinion... www.google.ro/search?q=cega+retete&sa=X&biw=1280&bih=689&tbm=isc... www.google.ro/search?q=prajitura+trunchi+de+craciun&tbm=isch&tbo... si-acum sa las ceva si de la mine... www.google.ro/search?q=cafea+cu+frisca---poze&tbm=isch&tbo=u&sou... Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 23 Decembrie 2015, ora 08:40
bianca-maya.blogspot.ro/2009/06/placinta-creata-bunicii.html
www.bucataras.ro/retete/mamaliga-cu-branza-de-oi-ca-la-maramu-in... clickpoftabuna.ro/din-tara/mamaliga-maramureseana www.romanialibera.ro/stil-de-viata/reteta-zilei/reteta-tradition... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 23 Decembrie 2015, ora 08:43
Sarbatori cu drag si bine, tuturor....!!!
|
|
Postat pe: 23 Decembrie 2015, ora 11:42
Sa tinem aproape cei dragi, vreti? Haideti sa facem o intelegere: Sa ramanem prieteni si sa ne sprijinim in continuare unii pe ceilalti , in functie de momentele prin care trece fiecare, asa cum o facem de ... atatia ani! Vreti?
Gabriela, iubita mea draga, mi-ai fost alaturi pe acest forum si m-ai luat sub aripa ta protectoare inca de la prima mea aparitie. ITI MULTUMESC! Iarta greselile mele nesabuite, te rog! Eu te iubesc si iti urez numai bine! Craciun fericit draga mea! Tu esti sufletul acestei cafenele! Florine... dragul meu, iti multumesc ca ai crezut in mine, asa cum am fost, sunt si voi fi, de la... aproape dela inceput. Iarta-mi, te rog, ale mele nesabuinte care te-au ranit de mai multe ori. MERCI ca mi-ai fost alaturi si imi esti alaturi si ca imi vei ramane alaturi in momentele cruciale ale vietii mele! Da, mereu am reusit sa iti prind mana intinsa exact ca a unui frate! Se multumeste! Multumesc, Ingrid, ca m-ai adus aici! Iubirea si pacea divina fie cu tine peste tot! Chiar de am gresit din nesabuinta si din precipitatie, sa stii ca tot te iubesc si iti cer sa ma ierti ca te judecasem... Blacsu... Mi-e asa ciudat sa te apelez Black, ca iti inventez mereu alte apelative. Si totusi am realizat ca ti-ai ales un nickname frumos : Vinerea Neagra, pe care o asociez cu Vinerea Mare din postul Pastelui, cand Domnul nostru Isus Cristos Si-a dat viata pentru noi toti! Iertare pentru momentele in care te-am ranit si te facusem sa suferi. Rebeliunea mea fu dintr-un singur motiv: Iubesc omul in simplitatea sa si reusesc sa vad o raza de Soare in orice colt dominat de umbrele intunericului. Daddy Giova... sper din suflet ca esti bine! Dirijez niste razede Soare catre matale, cu drag, ca de la maramuresean la maramuresean! Dragilor.... dragelor... eu tin la voi toti, si in acest TOTI! Fara voi nu as fi fost EU cea de acum si va multumesc! Mihail, MERCI! Nea Marine, imbratisari sincere tie si familiei tale! CRACIUN FERICIT dragi forumisti ! PS Da, Flo', buturuga este cea postata de dumneata si iti multumesc ca ai reusit a emite pe aceeasi lungime de unda cu mine! Voi reveni cu reteta de CEHA, prajitura cu nuca si crema de nuci cu cafea, stilul PARFE...Mereu cu drag, la re!
|
|
|
|
|
Postat pe: 23 Decembrie 2015, ora 13:18
www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-ceha.html
www.google.ro/search?q=prajitura+ceha--poze&tbm=isch&tbo=u&sourc... www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi/prajitur... Prajitura cu nuca Sumegi Nu exista masa de sarbatori in casa parintilor mei fara Prajitura Sumegi (ºumeghi), specialitatea de necontestat a mamei mele (asadar, asta chiar ca e reteta de la mama, consemnata in caietul ei plin de delicii cu multe calorii!). In prag de Sarbatori, vin sa impartasesc cu voi aceasta reteta de prajitura cu nuca si ciocolata, nemaipomenit de fina, delicioasa si consistenta, asa de consistenta incat e de recomandat sa se portioneze neaparat in bucatele mici si sa se savureze pe cat posibil cu cumpatare. Prajitura Sumegi este foarte bogata si la degustare pare mai degraba o specialitate de ciocolata decat o prajitura obisnuita, ce mai, a placut in fiecare an atat celor ai casei cat si lui Mos Craciun. Eu am pregatit o portie mica de prajitura (injumatatind ingredientele din care o pregateste mama).Prajitura cu nuca sumegi, reteta prajitura cu nuca sumegi Timp de pregatire: 01:00 ore Timp de gatire: 01:00 ore Timp Total: 02:00 ore Numar portii: 36 bucati 3×4 cm. Grad de dificultate: medie Ingrediente Prajitura cu nuca Sumegi: (portie mica, pentru o tava de aproximativ 28×20 cm., rezulta 36 de bucati de 3/4 cm.) 4 oua 400 de grame de zahar 200 de grame de nuca macinata 50 de grame de samburi de nuca prajiti, taiati cu cutitul in bucati marisoare 2 linguri de cacao ½ de lingura de cafea solubila 200 de grame de unt 1 praf de sare 1 de lingura esenta de vanilie Preparare Prajitura cu nuca Sumegi: Albusurile se bat spuma tare cu sarea, apoi se adauga 200 de grame de zahar si se bat in continuare pana cand zaharul se dizolva complet. Preparare Prajitura cu nuca Sumegi 1 Se amesteca cu grija bezeaua rezultata cu 1 lingura de cacao si cu nuca macinata la care se adauga si samburii de nuca prajiti si taiati cu cutitul (cand spun „se amesteca cu grija”, ma refer la faptul ca se fac numai miscari verticale, incepand de pe fundul vasului spre suprafata, asa incat bezeaua sa nu „cada”). Preparare Prajitura cu nuca Sumegi 2 Compozitia rezultata se imparte in 3 si se formeaza 3 foi de 20×28 cm. (daca faceti portie intreaga – dubland deci ingredientele – veti obtine foi de dimensiunea tavii obisnuite de la aragaz) in tava acoperita cu hartie de copt. Cele 3 foi se coc in cuptorul preincins la 150 de grade Celsius. Preparare Prajitura cu nuca Sumegi 3 Coacerea foilor dureaza aproximativ 20 de minute, pana cand se usuca bine suprafata si incep sa se rumeneasca de jur imprejur. Se lasa foile sa se raceasca fara a le suprapune. Pentru a pregati crema, cele 4 galbenusuri impreuna cu untul, 1 lingura de cacao, ½ de lingura de cafea solubila, esenta de vanilie si 200 de grame de zahar se fierb pe abur pana se ingroasa. Preparare Prajitura cu nuca Sumegi 4 Se lasa crema sa se racoreasca putin apoi, cat este inca usor calduta, se imparte in 3, ungand cu cate un strat fiecare foaie (inclusiv cea superioara) si suprapunand foile cu crema intre ele. Stratul superior de crema se va zvanta si va forma o glazura pe suprafata prajiturii. Preparare Prajitura cu nuca Sumegi 5 Optional, se poate orna prajitura cu samburi de nuca si nuca macinata presarata, cat e inca umeda glazura. Se aseaza prajitura intr-un loc racoros si se taie in bucati a doua zi.Preparare Prajitura cu nuca Sumegi 6 Pofta buna! www.google.ro/search?q=sumeghi--poze&tbm=isch&tbo=u&source=univ&... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 23 Decembrie 2015, ora 16:50
De la: Fl_Orion999, la data 2015-12-23 07:29:21De la: gabigabi2, la data 2015-12-22 15:01:49 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Decembrie 2015, ora 17:09
De la: Musetel, la data 2015-12-23 11:42:05Sa tinem aproape cei dragi, vreti? Haideti sa facem o intelegere: Sa ramanem prieteni si sa ne sprijinim in continuare unii pe ceilalti , in functie de momentele prin care trece fiecare, asa cum o facem de ... atatia ani! Vreti? m-ai induiosat ! Craciun Fericit alaturi de cei dragi tie ! P.S Blackuletu' si-a ales acel nickname in amintirea vinerei negre a Templierilor pe care i-a omagiat astfel ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 552 mesaje Membru din: 22/12/2015 |
Postat pe: 23 Decembrie 2015, ora 18:18
Imi plac aceste ipocrizii asternute in Ajun de Craciun .
Cate clipe de sinceritate are acest popor? Sa zicem ca doua, trei zile in perioada Pastelui,alte cateva la sfarsitul anului si in rest? In rest mancatorie la maxim,hotie cat cuprinde,ura cat Casa Poporului, invidie nemasurata,fatarnicie,ticalosie,etc,etc. CRACIUN FERICIT! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Decembrie 2015, ora 18:55
Petitie pentru dizolvarea Parlamentului Romaniei
|
Postat pe: 24 Decembrie 2015, ora 06:08
si ce pui in loc ? Marea Adunare Nationala , ca vad ca va trage ata spre Stinga , desi va pretindeti c'ati fi de Dreapta ?
dar, e drept : e asa de mare haloimesul din mintea unora, ca nici macar nu-si dau seama de aberatiile sustinute ! aaaa, ar fi cu totul altceva daca ati cere Demisia oamenilor politici si alegeri anticipate, dar NU " jos Parlamentul " sau fara partide politice !.... Democratie fara pluripartitism si Parlament, NU EXISTA ! Sarbatori fericite si tie !
|
Postat pe: 24 Decembrie 2015, ora 06:11
mai aveti treaba sau cumparaturi de facut si aveti nevoie d'un zvic ?
treceti sa va luati cafeaua si, la treaba !
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Decembrie 2015, ora 06:29
De la: gabigabi2, la data 2015-12-24 06:08:46si ce pui in loc ? Marea Adunare Nationala , ca vad ca va trage ata spre Stinga , desi va pretindeti c'ati fi de Dreapta ? Buna dimineata! Adevarul este ca Parlamentul este ca apendicele, un organ inutil. Oricum, legile sunt facute in lta parte, nu la Bucuresti. Nici de Guvern nu este nevoie. O colonie de negri pe plantatie nu are nevoie decat de niste paznici care sa ii pazeasca pe sclavi si sa le aplice toate deciziile stapanilor. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Decembrie 2015, ora 06:53
De la: Black_Friday_, la data 2015-12-24 06:29:08De la: gabigabi2, la data 2015-12-24 06:08:46si ce pui in loc ? Marea Adunare Nationala , ca vad ca va trage ata spre Stinga , desi va pretindeti c'ati fi de Dreapta ? neata buna ! e adevarat, foarte adevarat ca asa cum functioneaza el si cu oamenii ce-l populeaza, e inutil , devenind, prin obedienta fata de Iohannis, DECOR ! dar, DACA tot ne pretindem a fi o Republica s'un Stat de Drept , trebuie sa Mimam - cit de cit Plauzibil - o Democratie in care cele 3 Puteri ale lui sunt Independente ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Decembrie 2015, ora 10:19
De la: Black_Friday_, la data 2015-12-24 06:29:08De la: gabigabi2, la data 2015-12-24 06:08:46si ce pui in loc ? Marea Adunare Nationala , ca vad ca va trage ata spre Stinga , desi va pretindeti c'ati fi de Dreapta ? Adevarul este ca Parlamentul USL votat de voi este inutil . Raporteaza abuz de limbaj |
|
zenitt 349 mesaje Membru din: 23/04/2015 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 24 Decembrie 2015, ora 12:09
M-am intrus pentru a ura Sãrbãtori fericite tuturor, casã îmbelºugatã, sãnãtate ºi numai bucurii!
Toate astea fãrã ipocrizie. Cer scuze proprietarului pentru violare de domeniu. https://www.youtube.com/watch?v=ESmwy0DUB7I Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Decembrie 2015, ora 12:33
CRACIUN FERICIT dragi forumisti contemporani!
IUBIREA este DUMNEZEU ! Sa nu uitam asta ! Inimile sa ne fie salas nasterii si sederii MANTUITORULUI nostru Isus Cristos ! Va iubesc ! La re !
|
|
Postat pe: 24 Decembrie 2015, ora 13:44
De la: zenitt, la data 2015-12-24 12:09:03M-am intrus pentru a ura Sãrbãtori fericite tuturor, casã îmbelºugatã, sãnãtate ºi numai bucurii! Mi-am permis sa scot http-u' din link-ul dat de dumneata, ca sa il poata accede toti! Imi permit sa iti soptesc ca stapanu' istei cafenele ne iubeste pe toti si se bucura sa ne aiba sub acoperisul sau. Te rog sa revii cu incredere! Gata sunt sarmele cu carne de miel si vita! Se incumeta careva sa le guste sau mans singura? Numa' cozonac nu facui veci singura, da' am incredere ca din noi toti, macar una singura daraba/bucata de om stie a face cozonaci, ca sa fie CRACIUN ADEVARAT ! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 24 Decembrie 2015, ora 16:41
De la: zenitt, la data 2015-12-24 12:09:03M-am intrus pentru a ura Sãrbãtori fericite tuturor, casã îmbelºugatã, sãnãtate ºi numai bucurii! da' violeaza-ne domiciliul ori de cite ori poftesti , ca doar e un local public si se gaseste oricind cineva aici , cu o cafea la-ndemina ! ce-ti doresti, asa sa ti se-ndeplineasca, dar s-o iei si tu domol, pas cu pas, ca ce-i prea mult dauneaza ! Craciun Fericit !
|
Postat pe: 25 Decembrie 2015, ora 08:12
buna dimineata de mos craciun....ne dati ori nu ne dati...???
bradu' e impodobit, masa e-ncarcata...darurile-s pregatite....sarmalele-s la cuptor , cozonacu-i facut felii, vinu-i in pahare...cafeaua-i aburinda....ce-ar mai fi...??? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......CRACIUN FERICIT TUTUROR..... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 25 Decembrie 2015, ora 08:17
De la: zenitt, la data 2015-12-24 12:09:03M-am intrus pentru a ura Sãrbãtori fericite tuturor, casã îmbelºugatã, sãnãtate ºi numai bucurii! ...DOMNU'...sa stiti si dumneavoastra....cand cineva se duce intr-un loc cu inima deschisa si-i primit prost sau dat afara, acel ce va face acest gest fi-va pedepsit...incercati mai des...caini nu avem....
|
|
Postat pe: 25 Decembrie 2015, ora 09:11
De la: Fl_Orion999, la data 2015-12-25 08:12:04buna dimineata de mos craciun....ne dati ori nu ne dati...??? stii cu ce vin eu ? cu o ciocolata fierbinte, avind un mot de frisca pe ea ! si, ptr. ca....deh, s-ar putea intimpla s'un blocaj pe undeva, se cere o doza homeopatica de zeama de varza si problema se rezolva iute si degraba ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
lngrid 294 mesaje Membru din: 25/12/2015 |
Postat pe: 25 Decembrie 2015, ora 10:27
Craciun fericit dragii mei, cu bucurie in suflet pentru fiecare!
Simplitatea este sofisticarea extremã - Leonardo da Vinci
|
|
Postat pe: 25 Decembrie 2015, ora 15:14
De la: lngrid, la data 2015-12-25 10:27:13Craciun fericit dragii mei, cu bucurie in suflet pentru fiecare! ... de esti tu aceea... BINE AI VENIT...!!!
|
|
Postat pe: 25 Decembrie 2015, ora 15:50
De la: lngrid, la data 2015-12-25 10:27:13Craciun fericit dragii mei, cu bucurie in suflet pentru fiecare! iaca Minune ! Ingrid, bine ai revenit ! Craciun cu bucurie cit casa, asa-ti doresc !
|
lngrid 294 mesaje Membru din: 25/12/2015 |
Postat pe: 25 Decembrie 2015, ora 15:52
va pup mai!
Mi-este dor de voi si nu puteam sa nu va urez! ...si oricum aici se serveste cea mai buna cafea,din galaxie! Raporteaza abuz de limbaj
Simplitatea este sofisticarea extremã - Leonardo da Vinci
|
|
Postat pe: 25 Decembrie 2015, ora 15:54
Florine, da fuguta-n frigider si scoate tiramisu ....adu' si cozonacu'....eu pun de cafea ....ni s-o -ntors o fiica ratacitoare si-i bucurie mare !
moi, da' nu i-oi vedea si pe Sister, Giova, Sandu, Emilescu si pe toti ratacitorii ailalti ? atunci ma-mbat !
|
|
|

moaaaama, ce festin, moi Musetico, moi ! burti sa aveti s'un triferment s' un colebil linga voi !
parca mi-ar prinde bine o gurita de cafea ! mai e in ibric sau ma duc sa mai fac o tura ?
vai de capu' mieuuuu
da' facui si eu un tiramisu, asa ca am si eu ceva cu riuri pudrate cu cacao , na ! in rest, clasic, fara alte adausuri de somonescu sau icrescu ....poate de Anul Nou, da' acu' asta-i baza : porcusorul !
treceti sa va luati cafeaua si, la treaba !
de esti tu aceea...
BINE AI VENIT...!!!