Info
x
Cafenea cu aroma virtuala
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 8 Mai 2015, ora 14:25
De la: zenitt, la data 2015-05-08 10:42:44De la: gabigabi2, la data 2015-05-07 16:32:21De la: zenitt, la data 2015-05-07 16:14:21De la: gabigabi2, la data 2015-05-07 15:12:47 da' stii ca se spune ca suma viciilor e constanta , da ? te lasi de unu' dai in altu'
|
|
Edelweis 528 mesaje Membru din: 31/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 9 Mai 2015, ora 10:03
Neatza buna!
Io fac cat 3, ha? Cred ca gura me'! Pardon, tasta me', ca sa adaptam situatia de fata la justa, ideala proiectie reflectata a realitatii certe.... Mai stiu, da' stati sa sorb caveiu'! Da', by the way, io tre' sa il fac pe el caveiu', ha? No bun, cu genele-i poposind pe pleoapele inferioare care conturau intr-o armonie perfecta ochii-i gri, copilul inainta ferm in bucataria cafenelei, cautand....
Raporteaza abuz de limbaj
''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan
''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu
''Natura este arta lui Dumnezeu cel vesnic.'' Dante Alighieri
|
|
zenitt 349 mesaje Membru din: 23/04/2015 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 9 Mai 2015, ora 10:43
De la: AxiAdS, la data 2015-05-09 10:03:22Neatza buna! ...si noi ce sa sorbim daca frumusetile dorm?
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Mai 2015, ora 13:41
....sorbim din ochi copilul adormit in drum spre bucatarie !
ati mincatara de prinz ? daca da, am facut cafeaua .... sa caut s'un digestiv, immm, ce ziceti ? .... da' oare care bautura s-o incadra in acest " digestiv" ...un fernet, de ex.? cine stie sa-mi zica si mie ! pina una-alta, io-s in gradina si stau ca un sarpe, facindu-mi digestia !
|
Postat pe: 9 Mai 2015, ora 14:33
In timp ce Zenitt cauta si el ceva de sorbit in interiorul cafenelei linistite si primitoare, iar dragalasul sarpe profita pe terasa de razele calde si benefice ale mandrului si unicului Soare, copilul se trezi.
Sorb si io o ciocolata calda, ca aici pe la marile nordice bate vantu' antarcticului de nord! Imi bat capu' cum sa aduc clientii sa cumpere haine de calitate la preturi accesibile. Sariti cu idei? Considerati ca drumul ce face T cu strada pe care este situat magazinul este inchis, urmeaza a se demola un bloc si se construieste timp de 3 ani de acum inainte de-a roata strazii. ''Doritorii de buna inima'' din oras, care evident ca nu au pus poate niciodata picioru' si/sau ochii in magazinu' meu, au raspandit zvonuri mincinoase si evident nefondate. Orasul in care locuiesc si imi desfasor activitatea profesionala si zilnica defapt, este un oras cu mentalitate ... sa ii spunem incadrata. De exemplu, daca doamna X sta de vorba cu domnul Y, gurile ''istete'' vor spune ca sunt amanti. E doar un exemplu! In fine..... Ganditi cu mine? Ah, sa nu uit, exista un procent din populatia orasului care nu stie sa scrie si sa citeasca in alfabetul nostru. Io nu cunosc alt alfabet, cred ca ar fi fost bine sa stiu! Mai considerati ca ma lupt cu mentalitatea rasista si ca sunt ROMÂNCA in Europa, 'utu-i.... Musai sa fie un atuu, cred si io! Va citesc....
''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan
''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu
|
|
Postat pe: 9 Mai 2015, ora 14:51
Salut !
sarpele s-a pitit sub pietre , ca s-a iluzionat cu soarele si caldura lui .... da' despre ce ALFABET vorbesti ? ce sunt concetatenii tai ?
|
Postat pe: 9 Mai 2015, ora 18:56
De la: gabigabi2, la data 2015-05-09 14:51:37Salut ! Despre A,B,C,D....X,Y,Z.... Aici , din 8000 locuitori, am conlocuitori de o gramada de natii, Gabi. Trei suntem români. Sunt majoritatea francezi , urmati de algerieni, marocani si alte nationalitati care nu au acelasi alfabet ca cel stiut de mine....
|
|
Postat pe: 9 Mai 2015, ora 19:08
Publicitatea in ziare nu merge. Oamenii nu citesc. Afisele pe vitrine nu merg, asa mi-a picat fisa ca multi nu stiu sa citeasca. Oferind si produse pentru copii, vestimentatie, fiul meu care e talentat la desen, a decorat vitrina cu personajele cunoscute de desene animate pe care le vand. Nu ii duce mintea ca in acel magazin ar putea fi haine cu personajele respective, deci am scris pe afis asta. Pauza! Am zis ca le fac o pancarta ce sa le dea peste ceafa cand trec prin fata magazinului , astfel incat sa ii proiecteze in magazin....
Nu sunt bani, stiu. E criza peste tot. Dar culmea ca la carciuma din colt fest e plin! Nu se spala, nu se imbraca, da' de baut si de fumat au bani! Auzi tu francez ce nu a auzit de Pierre Cardin! Of, unde merge lumea asta?
|
|
|
|
|
Postat pe: 10 Mai 2015, ora 15:16
NIHIL SINE DEO !
Sarbatoriti ziua dinastiei? Pe unde blencariti de e goala cafeneaua? La mititei si la berica? Nu e bai ca beau io cafeaua ce tocmai s-a scurs din presou! Carte noire! O zi de Duminica faina!
|
|
Postat pe: 10 Mai 2015, ora 15:49
Exact asa :
ne-a scos sotul meu , pe mine si pe sor' mea la un restaurant , ca sa cinstim Ziua Regelui si a fost splendid , doar ca ne-a prins o ploaie cu spume ....dar, n-a fost bai ! abia ca ajunsi acasa , am tras un puiut de somn, pe cinste ! s'acum merge o cafea direct la casa sufletului !
|
Postat pe: 11 Mai 2015, ora 13:17
boala lunga- moarte sigura si ma-ntreb daca ar trebui sa nu mai scriu si astfel sa nu mai prelungesc agonia Cafenelei ?!
|
Postat pe: 11 Mai 2015, ora 16:28
N+1 cafegisti forumisti sorbeau o cafea si lasau o vorba scrisa.
N cafegisti forumisti au intrat in greva. 1 = Eu N este relativ, complementar si unitar. Carte noire neagra si fierbinte ca numa' asa e buna cafeaua ! O zi frumoasa !
|
|
Postat pe: 11 Mai 2015, ora 16:45
si pe mine unde m-ai lasat, ca doar sunt putin mai sus de tine si-i imposibil sa nu fi vazut ce-am scris ?!
sa-nteleg ca m-ai bagat la gramada lui " N " , desi tin lumina aprinsa aici de atitia ani ?
|
Postat pe: 12 Mai 2015, ora 13:53
|
Postat pe: 12 Mai 2015, ora 20:24
Just me!
Gabitza! Daca nu ai mentine tu flacara vie, cum crezi ca am ajunge aici? Mereu cu drag si mereu cu placere! Scarlet o zis: ''E si maine o zi!'' Sa ne recitim cu bine! PS Gabriela! Tu esti sufletul care da viata acestei cafenele! Indiferent cine ce ar zice!
|
|
Postat pe: 13 Mai 2015, ora 08:34
Multumesc si, buna dimineata !
ma duc sa pun de'o cafea, ca nu-i Cafenea fara parfum de cafea proaspat macinata si ma-ntorc imediat ca sa te-ntreb de ce daca ai prieteni musulmani si mergi in casa lor, le-ai vazut obiceiurile si felul de a se imbraca , nu te-ai axa pe aducerea in magazinul tau a articolelor necesare lor, a celor ce folosesc Alt Alfabet ? sunt o multime de obiecte specifice lor ce se pot vinde intr-un magazin, caci e clar ca lumea lor nu se-mbraca de la Pierre Cardin ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Mai 2015, ora 11:55
Neatza buna. Stau la o cafea si o poveste cu cel mai mare drag! Pasarelele ciripesc vesele, motanul ocupa silentios locul din sezlongul din curte (!l-am scris româneste, nu chaise-longue!
). Gabi... Acum cred ca voi ramane profilata pe hainutze de copii, avand in vedere ca raionul de copii are rulaj satisfacator. Toti interlocutorii ma incurajeaza ca dupa ce se va termina demolarea si dupa ce se va reconstrui in zona ce inconjoara magazinul, voi fi altfel cu magazinul. De asemenea si ceilalti comercianti de pe strada si din zona afectata de lucrari, o mare parte din oras, sunt afectati si cifrele lor de afaceri sunt in scadere comparativ cu anii precedenti. Deci, RABDARE este cuvantul magic! Intre timp scotocesc dupa oarece subventii. Cine nu incerca, nu are de unde sti de gaseste, asa-i? Macar sa imi amortizez din cheltuielile fixe. Sa ma intorc la eventualitatea de a schimba ceva la nivelul aprovizionarii cu marfa. Sunt magazine despre care vorbesti tu, Gabi. Atat cu vestimentatie cat si cu produse specifice. Eu ca si românca, cred ca as fi ''cantarita'' mai mult timp inainte sa pot castiga increderea ca ceea ce le-as propune spre vanzare este aceeasi calitate si alte cele decat ceea ce aduc concetatenii lor. Deci, nu am timpul sa il acord studiului si experientei. Plus ca spatiul este mic si eu pot vinde si raman pe vanzarea hainelor si a accesoriilor. Oamenii aici sunt conservatori. Ca si mine de altfel. Daca ma multumeste un produs , nu il mai schimb , nu vreau sa risc sa fiu dezamagita. Asa sunt si oamenii aici. Ma gandeam ca un copil ramane un copil. In sensul ca parintele, in special mama isi lasa amprenta asupra educatiei,cresterii,alimentarii, samd, dar si asupra gustului in vestimentatie. Am cliente peste 60de ani care imi povestesc ca pe vremea cand ele aveau copii, mama decidea ce imbraca fiecare copil. Azi, fara fiul meu, io nu cumpar haine sau incaltaminte. Ori ca nu ii sunt bune, luate la ochi si neincercate, ori ca nu ni se potrivesc gusturile. Dupa cum spuneam, generatiile evolueaza. Suntem raspunzatori de ceea ce crestem si educam. Ne ramane sa facem doar ce e mai bine, nu? Doar asa nu exista riscul sa dam gres! Ma multumesc sa fidelizez acum clientela. Déjà le-am aratat ca o românca este corecta, se zbate, luptasi castiga pe merit. Le-am demonstrat ca pot avea incredere in calitatea marfii ce le-o vand eu. I-am convins ca nu e musai sa poarte hainele ce le poarta toti, ca pot sa fie... diferiti. Si emrita sa fie diferiti! Pentru ca hainele ce le propun eu nu le gasesti in magazinele din zona. Bun, am si tineri care intra si zic: Madame, astea is pentru batrani! Ii las in pace. Cine sunt ei sa judece? Dar am tineri care cunosc Pierre Cardin si aprecieaza marfa. Am facut greseala sa urmez sfatul cuiva si sa aduc marfa si pe comenzi. O fac in continuare insa doar cu clientii casei, cu cei fideli. Pentru ca am avut si tineri care au bani si mi-au cerut 2-3 treninguri de echipe de footbal, de marca, insa cand le-am cerut coordonatele si un avans, nu i-am mai vazut prin zona. Ei, au vazut ca exista sistem de Securitate si de supraveghere 24 din 24, deci erau in teste! Stiu in ce mediu am deschis magazinul si mi-am asumat riscuri destule... Bunul Dumnezeu stie ca sunt corecta si ca toate intentiile si faptele mele sunt cinstite si corecte... si ma rog sa ne fereasca de rele. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 13 Mai 2015, ora 14:31
ok si, succes pe mai departe !
da' de'o gura de cafea se mai gaseste ,oare , prin ibricul cela ?
|
giovausaro 4610 mesaje Membru din: 21/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 13 Mai 2015, ora 15:32
Buna dimi si bine v-am regasit.Am adus cafea tocmai din Columbia
si verde si prajita....
|
Postat pe: 13 Mai 2015, ora 15:32
Buna dimi si bine v-am regasit.Am adus cafea tocmai din Columbia
si verde si prajita....
|
Postat pe: 13 Mai 2015, ora 15:47
De la: giovausaro, la data 2015-05-13 15:32:09Buna dimi si bine v-am regasit.Am adus cafea tocmai din Columbia GIOOOVA !
|
Postat pe: 13 Mai 2015, ora 15:49
m-ai luat prin surprindere si am uitat sa te-ntreb : ai Fost in Columbia, cumva ? sau e din comert, asa cum se gaseste si p'aici , adusa de peste mari si tari ?
dar, SINCER : ma bucur sa te revad !
|
Postat pe: 13 Mai 2015, ora 15:52
si p' onoarea mea ca nu te mintz , intrind acum dupa- masa in Cafenea, mi-am zis : unde esti tu, Giova, sa te poftesc la o ciorba de purcel cu tarhon si sa-ncep a insira tot felul de chestii, care mai de care mai apetisante ?!
|
Postat pe: 13 Mai 2015, ora 18:02
Daaa,suna bine si chiar imi este foame.Un prieten ,Columbian mi-a adus cafeaua.Acum fo zece ani venise din NY,nu avea de lucru,nu cunostea pe nimeni,l-am ajutat, si de atunci am devenit prieteni.Asta e istoria cafelei columbiene.Duminica trecuta a fost ziua mamei.Am sarbatoit cu supa de cocos....printre altele.A fost un succes......
baban
|
Postat pe: 14 Mai 2015, ora 11:07
God bless you, Daddy Cool!
Bine ai revenit! Te imbratisez cu drag! Aici,in hexagon/ France, Ziua Mamicii este in ultima Duminica a acestei luni. Azi avem brocante in oras, e zi fériée. Ce ai mai mesterit, Daddy? Pove.... Ce faci in aceasta zi binecuvantata? ...cred ca dormi... oops, si io poate iti bruiez odihna, gata, tac! O zi frumoasa tuturor cafegiilor forumisti respectabili! Multumesc tuturor celor care aseaza respectul si armonia la masa inaintea asezarii propriei lor fiinte. Sa ne regasim cu bine!
|
|
Postat pe: 14 Mai 2015, ora 14:30
De la: giovausaro, la data 2015-05-13 18:02:56Daaa,suna bine si chiar imi este foame.Un prieten ,Columbian mi-a adus cafeaua.Acum fo zece ani venise din NY,nu avea de lucru,nu cunostea pe nimeni,l-am ajutat, si de atunci am devenit prieteni.Asta e istoria cafelei columbiene.Duminica trecuta a fost ziua mamei.Am sarbatoit cu supa de cocos....printre altele.A fost un succes...... moaama , ce bine suna : supa de cocos ! da' stii ca se face si o ciorba radauteana - asa se cheama - cu legumele fierte si citeva dintre ele pasate in zeama ( morcovul, ceapa si telina ) , carnea de pui rupta fideluta- fideluta si , dreasa cu vreo 2-3 galbenusuri de ou, smintina , un tzir de otet si mujdei de usturoi , juri ca-i ciorba de burta ?! fa o data si vezi cum iti iese ....mie mi-a placut f. mult si am introdus-o in meniu ! si acum , fug iute la bucatarie sa pun de'o cafeluta ....asaaaa, pentru de dupa- masa !
|
Postat pe: 14 Mai 2015, ora 14:36
P.S
se mai gaseste si pe aici, la vrac , cafea columbia si nu-i o avere ca pretz , da' zau daca e altfel decit oricare alta, indiferent ca-i impachetata sau varsata ! dar, poate ca mi s-a tabacit mie limba si nu mai deosebesc aromele desi, mira-m-as....am un nas de copoi si un senzor de gust, oleuuuu ....nu ma pacaleste nimeni !
|
Postat pe: 14 Mai 2015, ora 16:12
Mi te si inchipui legata la ochi cu o esarfa roz degustand sosul meu vanatoresc si murmurand precum lordul din poezia lui Heterodox : hmmm, musetelule, ce aipus aici in zama asta? Cred ca ratai concentratia de amidon de porumb !
|
|
Postat pe: 14 Mai 2015, ora 16:17
La mine ploua. Am aflat o veste proasta... nenea care supraveghea trecerea de pietoni de la scoala maternala in orele de dus-scos copiii de la scoala, a fost secerat de catre o masina si proiectat la 4 m de catre un tanat sofer euforic! Doamne, ma gandesc la copila sa care de curand ramasese orfana de mamica, e mai tanara decat fiul meu, draga de ea.... Sunt bunicii si viitoarea sotie a prietenului nostru, prezenti, dar....
Si cand ma gandesc ca ieri dimineata il intersectasem in fata scolii, era in plina forma....iar acum, in bloc operator....
|
|
Postat pe: 14 Mai 2015, ora 16:23
De la: AxiAdS, la data 2015-05-14 16:12:39 ia baga reteta, dar nu care cumva sa ma legi la ochi , ca si ei "deslusesc" , dupa culoare si textura , ce se gaseste-n preparatul respectiv ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

pot sa-ndraznesc eu ?
da' stii ca se spune ca suma viciilor e constanta , da ? te lasi de unu' dai in altu'
Cred ca gura me'! Pardon, tasta me', ca sa adaptam situatia de fata la justa, ideala proiectie reflectata a realitatii certe.... Mai stiu, da' stati sa sorb caveiu'! Da', by the way, io tre' sa il fac pe el caveiu', ha? No bun, cu genele-i poposind pe pleoapele inferioare care conturau intr-o armonie perfecta ochii-i gri, copilul inainta ferm in bucataria cafenelei, cautand....
ce sunt concetatenii tai ?
Auzi tu francez ce nu a auzit de Pierre Cardin!
Of, unde merge lumea asta?
si a fost splendid , doar ca ne-a prins o ploaie cu spume ....dar, n-a fost bai ! abia ca ajunsi acasa , am tras un puiut de somn, pe cinste ! s'acum merge o cafea direct la casa sufletului !
si verde si prajita....