back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cafenea cu aroma virtuala

Pagini: << 2373 2374 2375 2376 2377 2378 2379 2380 2381 2382 >> Sari la pagina:

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2015, ora 17:50

De la: gabigabi2, la data 2015-04-17 16:56:38
De la: Musetel, la data 2015-04-17 16:44:24Ei, cumfac, stimuleaza poporu' sa isi achite darile catre stat ca sa poata intra in posesia cadoului.... Toate au o lojica!

loica, lojica, dar la mine nu se-mbuca lojica asta si spun si de ce :
pina acum se plingeau autoritatile ca nu se da bon fiscal, ca se face evaziune, alea-alea si, DINTRODATA , vedem ca de fapt nu-i chiar asa ! ca se dau bonuri fiscale ptr. sume chiar mici - ca cel iesit cistigator acum si nu-s 2-3 bonuri , ci vreo citeva MII si toate-n aceeasi zi !

La ce datorie au de recuperat de la hotii care au furat tara, cred si io ca au atatia bani déjà ca nu mai stiu cum sa ii redea poporului! Ai vazut ca am gasit logica?

''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2015, ora 17:56

Io as face inca ceva!

Le-as schimba masinile in care ruleaza fiecarui cetatean român care participa la recuperarea a minim un million de lei din bunurile insusite de pradatori! Ce parere aveti? Motivam sa se faca curatenie odata pentru totdeauna in tara noastra si copiii nostri sa traiasca normal?

Ho key, o seara faina tuturor! Pe curand! Nu va mai certati ca imi sterg contu'!

Raporteaza abuz de limbaj
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Aprilie 2015, ora 01:14

-Ce-a patit saracul?

-S-a curatat....

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 18 Aprilie 2015, ora 08:48

De la: Fl_Orion999, la data 2015-04-17 17:27:10buna ziua ....mi-am propus sa fac bisnita cu bonuri fiscale...hai, cine cumpara....???
un bon de-un leu il vand cu zece lei....

exact : ala de avea 13 bonuri cu data de 7 feb si toate cu suma cistigatoare, s-a miscat repede si a facut si el un mic gheseft !
daca l-ar duce mintea pe roman si la lucruri bune, am fi altundeva ....

Buna dimineata !
cafea, ceva ? un comentariu pe tema circului facut de Base, aseara, la RealitateaTv ?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 18 Aprilie 2015, ora 08:54

De la: Musetel, la data 2015-04-17 17:56:27Io as face inca ceva!

Le-as schimba masinile in care ruleaza fiecarui cetatean român care participa la recuperarea a minim un million de lei din bunurile insusite de pradatori! Ce parere aveti? Motivam sa se faca curatenie odata pentru totdeauna in tara noastra si copiii nostri sa traiasca normal?

Ho key, o seara faina tuturor! Pe curand! Nu va mai certati ca imi sterg contu'!

iaca o idee si ma duc sa fac o turnatorie la ....nu stiu unde, da ' nu conteaza : ma duc sa-i reclam pe cei de la alimentara vecina cu mine ca spala bani si - mi trag masina noua.....ar fi o chestie !
deci : Cocos, Sandu, Pinalti sau Pescariu si-au schimbat deja masinile , intrucit i-au dat pe mina DNA pe ceilalti si acum se recupereaza din prejudiciu ? biiine asa !

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 18 Aprilie 2015, ora 12:56

De la: gabigabi2, la data 2015-04-18 08:54:46

iaca o idee si ma duc sa fac o turnatorie la ....nu stiu unde, da ' nu conteaza : ma duc sa-i reclam pe cei de la alimentara vecina cu mine ca spala bani si - mi trag masina noua.....ar fi o chestie !
deci : Cocos, Sandu, Pinalti sau Pescariu si-au schimbat deja masinile , intrucit i-au dat pe mina DNA pe ceilalti si acum se recupereaza din prejudiciu ? biiine asa !

sper ca vorbesti de masina de spalat....altfel vezi ca kakanelu-i vigilent si-i cu deneau-n gura toata ziua....

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 18 Aprilie 2015, ora 14:38

De la: Fl_Orion999, la data 2015-04-18 12:56:11
De la: gabigabi2, la data 2015-04-18 08:54:46

sper ca vorbesti de masina de spalat....altfel vezi ca kakanelu-i vigilent si-i cu deneau-n gura toata ziua....

las' sa fie si ideea de afacere curata , a Musetelei, se pune-n practica si-mi trag un Audi cu sifonier stie el @ Blacku ' de unde vine gluma asta !
da' o cafeluta neagra si fierbinte, o mai hi prin casa asta ? ia sa vad

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 18 Aprilie 2015, ora 14:50

hoooop, abia acum am vazut : Musetelu' iar si-a sters contul !
stie cineva de ce ?
maiii, da ' ce rea e lumea asta, mai !

Fosta membra 9am.ro

84 mesaje
Postat pe: 18 Aprilie 2015, ora 15:35

De la: gabigabi2, la data 2015-04-18 14:50:47hoooop, abia acum am vazut : Musetelu' iar si-a sters contul !
stie cineva de ce ?

nesimtire cat cuprinde, fatarnicie meschina si ipocrizie abjecta cat incape !

De la: gabigabi2, la data 2015-04-17 18:09:03

De la: _HAAKOON_, la data 2015-04-17 17:51:19

Mushetoaico, acest topic are o tema foarte bine precizata.
De ce nu iti transatezi tu balariile care te strabat metafizic pe un topic din sectiunea generalista a forumului?
Hai, incearca sa efectuezi si tu un LUCRU BINE FACUT si n-o mai scalda-n enshpe ape tulburi care ti-o inecat deja toata rufaria personala.

Q,E. D
iata un Lucru bine facut, Hakoane si ai exemplificat perfect ce-i spuneam Musetelei !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 18 Aprilie 2015, ora 16:00

ei si cu citarea asta care spune cu totul altceva decit ce-ai inteles sau vrei sa intelegi tu din ea , m-ai convins ca logica ti-a cazut din cap !
vezi ca-i un faras pe dupa usa ....poate mai aduni ceva de pe jos !

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 18 Aprilie 2015, ora 16:12

De la: gabigabi2, la data 2015-04-18 14:50:47hoooop, abia acum am vazut : Musetelu' iar si-a sters contul !
stie cineva de ce ?

uite aici de ce si-a sters contu'.....

Fosta membra 9am.ro
Avatarul lui Fosta membra 9am.ro
6912 mesaje

Postat pe: 18 Aprilie 2015, ora 12:10
Citeaza Raspunde

Un upercut stangaci zici, patroane? Ignori tu oare ca stanga ta devine dreapta omului din fata ta? Ignori tu ca forta cu care executi tu upercutul cu stanga, hraneste dreapta omului din fata ta?

Daca tu reprezinti NORMALITATEA, multumesc bunului Dumnezeu ca mi-a permis sa traiesc NEBUNIA mea, numai astfel puteai domnia ta stimabil de sincera sa cunosti sentimentul de COMPASIUNE!

Ramai cu bine, draga omule! Nu te mai inoportunez, nici nu stiu cumde imi permisesem sa patrund chiar si pentru o singura clipa mintea ta! Cu bine!

''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel dhaa

www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/29432/KLAUS-IOHANNIS-ROM-...

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 18 Aprilie 2015, ora 16:15

De la: _HAAKOON_, la data 2015-04-18 15:35:48
stie cineva de ce ?

De ce nu iti transatezi tu balariile care te strabat metafizic pe un topic din sectiunea generalista a forumului?
Hai, incearca sa efectuezi si tu un LUCRU BINE FACUT si n-o mai scalda-n enshpe ape tulburi care ti-o inecat deja toata rufaria personala.

Q,E. D
iata un Lucru bine facut, Hakoane si ai exemplificat perfect ce-i spuneam Musetelei !

nesimtit, ipocrit, fatarnic si imbecil....sunt numai cateva epitete care ti se potrivesc de minune si care-s din cele mai ,,dulci'' in comparatie cu jegul de-l detii in locul ala dintre gat si cer si care crezi tu c-ar fii un ceva plin de intelighentie...

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 18 Aprilie 2015, ora 16:17

De la: gabigabi2, la data 2015-04-18 16:00:47ei si cu citarea asta care spune cu totul altceva decit ce-ai inteles sau vrei sa intelegi tu din ea , m-ai convins ca logica ti-a cazut din cap !

n-are ce s-adune saracu'....deja si-a vandut de foame si ultima farama de creier....de unde nu-i nici DUMNEZEU nu cere....

Fosta membra 9am.ro

84 mesaje
Postat pe: 18 Aprilie 2015, ora 16:19

De la: gabigabi2, la data 2015-04-18 16:00:47ei si cu citarea asta care spune cu totul altceva decit ce-ai inteles sau vrei sa intelegi tu din ea , m-ai convins ca logica ti-a cazut din cap !

esti cazuta-n cap scrofosenie nesimtita, de unde logica intr-o tigva seaca asa cum o ai tu si guitzashul trepanat?

Fosta membra 9am.ro

84 mesaje
Postat pe: 18 Aprilie 2015, ora 16:20

De la: Fl_Orion999, la data 2015-04-18 16:15:03
stie cineva de ce ?

Q,E. D

nesimtit, ipocrit, fatarnic si imbecil....sunt numai cateva epitete care ti se potrivesc de minune si care-s din cele mai ,,dulci'' in comparatie cu jegul de-l detii in locul ala dintre gat si cer si care crezi tu c-ar fii un ceva plin de intelighentie...

SIKTIR , Ciordau Cersau!

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 18 Aprilie 2015, ora 16:25

De la: _HAAKOON_, la data 2015-04-18 16:20:05
De la: Fl_Orion999, la data 2015-04-18 16:15:03
stie cineva de ce ?

Q,E. D

SIKTIR , Ciordau Cersau!

da' alte cuvinte se mai gasesc prin nemaiextrasupervocabularul tau de neam-prost....???

inteleg c-a fost forcepsul rece cand te-a tras din aia a ma-tii, da' totusi puteai sa faci si tu ceva exercitii de memorie, niste socuri electrice, ceva pastile laxative pt. creier....lasa etnobotanicele bai ETNOBOTANISTULE....

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 18 Aprilie 2015, ora 16:44

De la: _HAAKOON_, la data 2015-04-18 16:19:09

esti cazuta-n cap scrofosenie nesimtita, de unde logica intr-o tigva seaca asa cum o ai tu si guitzashul trepanat?

hai, fa pasi pin' la topicul cu pricina , citeste ce i-am spus eu Musetelei ca raspuns la intrebarea ptr. care tu ai bestelit-o si, daca da Dumnezeu , poata o sa intelegi ca ceea ce ai scris tu despre ea, confirma ce i-am spus eu despre soiul tau de om prost- crescut si inrait ca o fiara !
hai, du-te.... pa !

Fosta membra 9am.ro

84 mesaje
Postat pe: 18 Aprilie 2015, ora 16:48

SIKTIR Jegosilor, baa' ISTERIZATILOR GUITASHI GROHAITORI nesimtiti, v-o mai dau , ramaneti in trend.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2015, ora 08:52

buna dimineata !
e gata cafeaua si checul e pe masa ! sa aveti o zi buna !

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 19 Aprilie 2015, ora 10:44

o cafea BINE FACUTA nu refuz niciodata....ASTA E....

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2015, ora 13:58

aloooo, Deratizarea ?
veniti urgent , va rog, pin' la Cafeneaua virtuala ca avem un sobolan obraznic si nu putem scapa de el !

Fosta membra 9am.ro

84 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2015, ora 14:13

De la: gabigabi2, la data 2015-04-19 13:58:40aloooo, Deratizarea ?
veniti urgent , va rog, pin' la Cafeneaua virtuala ca avem un sobolan obraznic si nu putem scapa de el !

Ajuta-ti nespalatul ordinar sa-si deratizeze cocina din care posteaza, iar el , te va ajuta sa-ti indepartezi jegul de sub unghii, ingalato nesimtita !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2015, ora 14:35

Sobolanul asta infect, tot o tine langa ca ne da ce meritam si eu tot il intreb si el se face ca nu vede :
- bai, MINCINOSULE LAS , acu' 2-3 ani cind spui ca te-am agresat verbal si eu si Black , eu eram antiB, iar Black proB !
TU din ce Pozitie postai ca sa te agresam , Amindoi , in acelasi timp ?
poate te hotarasti sa dai un raspuns cit de cit logic , altfel, dovedesti ca esti doar un MINCINOS si Las pe deasupra si ceea ce faci este rezultatul unei sminteli care nu are nici o legatura cu vreunul din userii acestui forum !

Fosta membra 9am.ro

84 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2015, ora 14:36

De la: Fl_Orion999, la data 2015-04-19 14:27:07
De la: _HAAKOON_, la data 2015-04-19 14:20:32
De la: Fl_Orion999, la data 2015-04-19 14:10:52
De la: _HAAKOON_, la data 2015-04-19 14:08:51
De la: Fl_Orion999, la data 2015-04-19 14:04:51
De la: _HAAKOON_, la data 2015-04-19 13:52:13mi-o tot lingi, sugi si-nghiti, grohaitor jegos si nesimtit !

asta-i un mesaj clar al unui dement care e-n criza .... orice nebun cand nu mai are argumente logice incepe sa devieze si sa injure, blesteme si chiar sa se dea cu capu' de pereti ca nu-si poate realiza scopurile marsave...io-ti ofer o sansa de care te rog sa profiti...vino sa ne-ntalnim unde si cand vrei tu...MANCATORULE de RAHAT....

iar mi-o sugi, lingi si-nghiti , guitasule JEGOS !

va dau numai argumetelele pe care le meritati, leprelor jigarate !
ba' PUTOARE INFECTA, ti-ai igienizat cocina din care postezi pe acest forum ?
SIKTIR !

Am inteles...esti in plina criza...te las sa te linistesti...poate in sfarsit iti vei da obstescul sfarsit....ASTEPT...

it's done but it was your choice

gata...te-ai linistit..sau chemam intariri ...baietii in halate albe si cu camasi largi in dotare...d'alea [stii tu... ] care se-ncheie cu butoni la spate...
dac-ar fii dupa mine io as propune sa te eutanasieze, da' probabil ca sunt si militanti pt. drepturile animalelor printre ei...

Pai, este exact asa cum ai afirmat, doresti sa mi-o lingi, sugi si-nghiti, continuu, fomistule, is your choice JEGULE !

WoW !... ti-a sosit si partenera ingalata, nu va-ngramaditi, pe rand, ea prima, apoi, tu jegule, continuati, va rog !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2015, ora 14:46

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 19 Aprilie 2015, ora 21:20

Bãse, un popândeþ în lanul de penali
www.gandul.info/puterea-gandului/base-un-popandet-in-lanul-de-pe...

Cea mai pateticã nãscocire omeneascã e popândeþul.

Momâiþa, mãgãoiul, piþigoaia, bleandra – spuneþi-i cum vreþi sperietorii de ciori.

Stã cu gura legatã în cârpe, cu braþele proptite-n pari, cu picioroangele înfipte-n brazdã, ca sã apere floarea soarelui.

Când bate vântul, i se deºirã inima de paie, tremurã ca varga – de râsul ciorilor.

Treaba e cã nu poate zbiera, n-are cum sã strige, sã þiuie, sã ºuiere, sã hãmãie, sã piuie. Posteazã.

Cineva s-a milostivit ºi i-a deschis în scãfârlie niºte ochi mari, cu care se zgâieºte la lume, de nu mai ºtii: se mirã sau se teme.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 19 Aprilie 2015, ora 21:27

www.gandul.info/puterea-gandului/o-specie-periculoasa-de-privile...

O specie periculoasã de privilegiaþi îºi ia un ultim ajutor social de la stat

Vedem, din nou, privilegii (financiare sau nu) pentru aleºi, dar nenorocita aia de alocaþie pentru copii rãmâne tot 42 de lei, salariul unui medic tot nu depãºeºte 1.500 de lei, autostrãzile rãmân acelaºi mit urban, iar gropile din asfalt stau, în continuare, la loc de cinste. Atunci, îmi vine natural aceeaºi întrebare...
Acum vreo douã luni, vorbeam cu un deputat, relativ tânãr, care punea problema indemnizaþiilor de care beneficiazã parlamentarii. Sunt prea mici, raportat la nivelul european, spunea el, ºi ar trebui majorate. Adevãrat, i-am rãspuns eu. Dar dvs. vã meritaþi ºi banii ãºtia „puþini” pe care îi primiþi? A ridicat din umeri, s-a uitat în jos ºi a tãcut.

Acum ajung sã vãd, negru pe alb, cum unii deputaþi vor o lege care sã le dea niºte pensii speciale, ca sã „repare” nedreptatea pe care le-a fãcut-o Emil Boc în 2010, care le-a tãiat 25% din indemnizaþie ºi le-a luat ºi pensiile speciale. ªi apoi, în 2013, li s-au mai tãiat ºi banii de drum, li s-au luat ºi hotelurile, maºinile ºi avionul, dupã cum mi s-a plâns un deputat.

Concret, ei ar vrea ca pentru un mandat sã primeascã o indemnizaþie specialã de 1.200 de lei, pe lângã leafa de deputat sau senator. Pentru douã mandate, circa 2.400 de lei, iar de la trei mandate în sus - 4.000 de lei. Totul, spun ei, ca sã se apropie de nivelul celorlalte state civilizate din Uniunea Europeanã.

E uºor ironic sã-i vezi pe parlamentari dornici sã se alinieze cu europenii. Pentru cã o fac doar atunci când e vorba de privilegii (fie indemnizaþii ºi pensii, fie imunitate). Dar atunci când e vorba, de exemplu, de majorarea alocaþiilor pentru copii, de fãcut drumuri ºi autostrãzi (ºtiu, e treaba Guvernului, care spune cã e treaba Parlamentului sã-i aprobe Pactul pentru Autostrãzi), de scãderea birocraþiei, de respectarea statului de drept ºi de a nu mai pune piedici în calea justiþiei, atunci nu-i mai intereseazã de ce spun ºi ce fac europenii.

Sunt 560 de parlamentari. Fiecare dintre ei câºtigã, cu tot cu sumele forfetare, cazare ºi transport, aproximativ 17.000 lei pe lunã (numai indemnizaþia e aproximativ 5.000 de lei). Insuficient aparent. Dacã nu i-aº cunoaºte, mai-mai cã le-aº da dreptate. Dar cum îi vãd sãptãmânal (aº fi vrut sã spun zilnic, dar nu-i gãseºti mai mult de douã, maximum trei zile pe sãptãmânã în Parlament), ºi cum le urmãresc activitatea on ºi off the record, pot spune cã cei mai mulþi dintre ei nu doar cã nu-ºi meritã banii pe care îi primesc ca parlamentari, ci nici mãcar funcþia nu ºi-o meritã.

În primul rând, numãrul de ore muncite într-un an de un parlamentar nu depãºeºte 400, în condiþiile în care un angajat cu un program normal, de opt ore pe zi, ajunge la vreo 2.000 de ore pe an. Apoi, un parlamentar are vreo patru luni de vacanþã pe an, asta dacã nu este an electoral, când se mai adaugã alte circa douã luni, în timp ce un angajat normal are dreptul la 21 de zile libere. În al treilea rând, un angajat normal nu stã ore în ºir la bufet, la o þigarã, la o cafea sau o prãjituricã. Practic, munca parlamentarului de rând se reduce la câteva dezbateri în comisii, unde, în general, se respectã mandatul politic (rar sunt cazurile în care un deputat sau un senator chiar îºi prezintã ºi susþine punctul personal de vedere), la câteva voturi date la comanda partidului în plen ºi, eventual, din nou cazuri excepþionale, ceva activitate în circumscripþii.

Rezultatele sunt aproape zero. Legi cu impact pozitiv nu am vãzut, dorinþa realã de a îmbunãtãþi ceva în România mai mult lipseºte, însã mâna merge repede pe cartela de vot când vine vorba de ordonanþe de urgenþã. Sau, ºi mai frumos, de activitate pe ascuns când vine vorba despre legi dubioase.

Nu pot sã accept sã vãd, din nou, privilegii (financiare sau nu) pentru aleºi, dar nenorocita aia de alocaþie pentru copii rãmâne tot 42 de lei, salariul unui medic tot nu depãºeºte 1.500 de lei, autostrãzile rãmân acelaºi mit urban, iar gropile din asfalt stau, în continuare, la loc de cinste.

Atunci, îmi vine natural aceeaºi întrebare: cum mai poate fi salvat Parlamentul României, o instituþie fundamentalã în orice democraþie, de ofensiva bezmeticã a propriilor parlamentari? Pentru cã, la cât de eficientã este lucrarea demolatoare a acestor senatori ºi deputaþi, creºte nu doar riscul debalansãrii raportului între puterile statului, ci ºi cel al autoritarismelor de tot felul ºi al soluþiilor radicale, invocate, ca un memento al unor boli vechi, încã de la Eminescu: „ªi în douã temniþi large cu de-a sila sã-i aduni/ Sã dai foc la puºcãrie ºi la casa de nebuni”.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 19 Aprilie 2015, ora 21:37

Bruhaha
www.gandul.info/puterea-gandului/bruhaha-14127701

MODERATOR: Bine aþi venit, domnule Fost Tiran. V-am invitat pentru a vã sfâºia în direct ºi vã mulþumim cã aþi fost dispus sã veniþi.

FOST TIRAN: Cam de pe la ora asta sunt dispus bine de tot. Am acceptat cu plãcere, pentru a vã face de râs.

MODERATOR: Cu toatã stima, vã detest.

FOST TIRAN: Ce coincidenþã fericitã! ªi eu vã detest.

MODERATOR: Eu doar ca fost tiran vã detest. Ca om îmi sunteþi foarte simpatic.

FOST TIRAN: Eu vã detest ºi ca om, ºi ca moderator. Sunteþi un cabotin. Eu am fost un tiran talentat.

AJUTOR MODERATOR 1: De ce aþi ruinat România?

AJUTOR MODERATOR 2: De ce aþi adus-o pe marginea prãpastiei?

AJUTOR MODERATOR 3: De ce aþi tãiat pensiile ºi salariile?

FOST TIRAN: Am sã vã rãspund pe rând: sunteþi necinstit, mincinos ºi prost informat.

MODERATOR: Cine e necinstit?

AJUTOR MODERATOR 1: Cine e mincinos?

AJUTOR MODERATOR 2: Cine e prost informat?

AJUTOR MODERATOR 3: Eu sunt cinstit… ?

FOST TIRAN: Posibil, dar aº fi surprins.

AJUTOR MODERATOR 1: Ne-aþi tiranizat 10 ani!

FOST TIRAN: Deci, mi-am îndeplinit ambele mandate.

Intrã DEPANATORUL DE EMISIUNE.

FOST TIRAN: Nu-mi face placere sã vã vãd…

DEPANATOR DE EMISIUNE: Mie nici atât nu-mi face placere... De ce jigniþi? Mi-aþi jignit colegii!

FOST TIRAN: N-am jignit pânã n-am fost jignit.

MODERATOR: Eu nu l-am jignit. Nu-l puteam lãsa sã-mi distrugã emisiunea, cum a distrus þara.

FOST TIRAN: Fãrã mine fãceaþi zero rating!

MODERATOR: Trebuie sã dau cuvântul domnului Patron, care stã pe telefon.

PATRON CANAL: Bunã seara tuturor. Am dorit sã intervin, simþind cã domnul Fost Tiran se aflã într-o minoritate... Eu îl respect pentru ceea ce nu a reuºit sã facã ºi mã bucur cã nu a apucat. Cine suntem noi sã-l judecãm?

DEPANATOR DE EMISIUNE: Suntem niºte distinºi jurnaliºti ºi scriitori, oameni de lume, melomani, într-un cuvânt patrioþi. (Fostului Tiran): Ei bine, am sã vã pun câteva întrebãri inteligente plus o întrebare-capcanã, dupã care voi interpreta o arie de operã. România are nevoie de modele.

FOST TIRAN: Aici suntem de acord. Aº spune chiar mai mult decât modele - topmodele!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 20 Aprilie 2015, ora 07:31

De la: Fl_Orion999, la data 2015-04-19 21:27:10
www.gandul.info/puterea-gandului/o-specie-periculoasa-de-privile...

O specie periculoasã de privilegiaþi îºi ia un ultim ajutor social de la stat

Vedem, din nou, privilegii (financiare sau nu) pentru aleºi, dar nenorocita aia de alocaþie pentru copii rãmâne tot 42 de lei, salariul unui medic tot nu depãºeºte 1.500 de lei, autostrãzile rãmân acelaºi mit urban, iar gropile din asfalt stau, în continuare, la loc de cinste. Atunci, îmi vine natural aceeaºi întrebare...
Acum vreo douã luni, vorbeam cu un deputat, relativ tânãr, care punea problema indemnizaþiilor de care beneficiazã parlamentarii. Sunt prea mici, raportat la nivelul european, spunea el, ºi ar trebui majorate. Adevãrat, i-am rãspuns eu. Dar dvs. vã meritaþi ºi banii ãºtia „puþini” pe care îi primiþi? A ridicat din umeri, s-a uitat în jos ºi a tãcut.

Acum ajung sã vãd, negru pe alb, cum unii deputaþi vor o lege care sã le dea niºte pensii speciale, ca sã „repare” nedreptatea pe care le-a fãcut-o Emil Boc în 2010, care le-a tãiat 25% din indemnizaþie ºi le-a luat ºi pensiile speciale. ªi apoi, în 2013, li s-au mai tãiat ºi banii de drum, li s-au luat ºi hotelurile, maºinile ºi avionul, dupã cum mi s-a plâns un deputat.

Concret, ei ar vrea ca pentru un mandat sã primeascã o indemnizaþie specialã de 1.200 de lei, pe lângã leafa de deputat sau senator. Pentru douã mandate, circa 2.400 de lei, iar de la trei mandate în sus - 4.000 de lei. Totul, spun ei, ca sã se apropie de nivelul celorlalte state civilizate din Uniunea Europeanã.

E uºor ironic sã-i vezi pe parlamentari dornici sã se alinieze cu europenii. Pentru cã o fac doar atunci când e vorba de privilegii (fie indemnizaþii ºi pensii, fie imunitate). Dar atunci când e vorba, de exemplu, de majorarea alocaþiilor pentru copii, de fãcut drumuri ºi autostrãzi (ºtiu, e treaba Guvernului, care spune cã e treaba Parlamentului sã-i aprobe Pactul pentru Autostrãzi), de scãderea birocraþiei, de respectarea statului de drept ºi de a nu mai pune piedici în calea justiþiei, atunci nu-i mai intereseazã de ce spun ºi ce fac europenii.

Sunt 560 de parlamentari. Fiecare dintre ei câºtigã, cu tot cu sumele forfetare, cazare ºi transport, aproximativ 17.000 lei pe lunã (numai indemnizaþia e aproximativ 5.000 de lei). Insuficient aparent. Dacã nu i-aº cunoaºte, mai-mai cã le-aº da dreptate. Dar cum îi vãd sãptãmânal (aº fi vrut sã spun zilnic, dar nu-i gãseºti mai mult de douã, maximum trei zile pe sãptãmânã în Parlament), ºi cum le urmãresc activitatea on ºi off the record, pot spune cã cei mai mulþi dintre ei nu doar cã nu-ºi meritã banii pe care îi primesc ca parlamentari, ci nici mãcar funcþia nu ºi-o meritã.

În primul rând, numãrul de ore muncite într-un an de un parlamentar nu depãºeºte 400, în condiþiile în care un angajat cu un program normal, de opt ore pe zi, ajunge la vreo 2.000 de ore pe an. Apoi, un parlamentar are vreo patru luni de vacanþã pe an, asta dacã nu este an electoral, când se mai adaugã alte circa douã luni, în timp ce un angajat normal are dreptul la 21 de zile libere. În al treilea rând, un angajat normal nu stã ore în ºir la bufet, la o þigarã, la o cafea sau o prãjituricã. Practic, munca parlamentarului de rând se reduce la câteva dezbateri în comisii, unde, în general, se respectã mandatul politic (rar sunt cazurile în care un deputat sau un senator chiar îºi prezintã ºi susþine punctul personal de vedere), la câteva voturi date la comanda partidului în plen ºi, eventual, din nou cazuri excepþionale, ceva activitate în circumscripþii.

Rezultatele sunt aproape zero. Legi cu impact pozitiv nu am vãzut, dorinþa realã de a îmbunãtãþi ceva în România mai mult lipseºte, însã mâna merge repede pe cartela de vot când vine vorba de ordonanþe de urgenþã. Sau, ºi mai frumos, de activitate pe ascuns când vine vorba despre legi dubioase.

Nu pot sã accept sã vãd, din nou, privilegii (financiare sau nu) pentru aleºi, dar nenorocita aia de alocaþie pentru copii rãmâne tot 42 de lei, salariul unui medic tot nu depãºeºte 1.500 de lei, autostrãzile rãmân acelaºi mit urban, iar gropile din asfalt stau, în continuare, la loc de cinste.

Atunci, îmi vine natural aceeaºi întrebare: cum mai poate fi salvat Parlamentul României, o instituþie fundamentalã în orice democraþie, de ofensiva bezmeticã a propriilor parlamentari? Pentru cã, la cât de eficientã este lucrarea demolatoare a acestor senatori ºi deputaþi, creºte nu doar riscul debalansãrii raportului între puterile statului, ci ºi cel al autoritarismelor de tot felul ºi al soluþiilor radicale, invocate, ca un memento al unor boli vechi, încã de la Eminescu: „ªi în douã temniþi large cu de-a sila sã-i aduni/ Sã dai foc la puºcãrie ºi la casa de nebuni”.

niste putori si nu stiu cum am putea scapa de multi dintre ei ?! antica decimare se executa numai prin VOT, nu-i asa ?

buna dimineata de Luni !
pun repede si de cafea !
sa aveti o saptamina buna !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 20 Aprilie 2015, ora 13:31

pfiiii degeaba dadui navala sa fac iute cafeau ca sa aibe muncitoru' ceva cald in burta de Luni de dimineata, ca n-a vrut-o nimeni !

biiiine, o sa va para rau !

Pagini: << 2373 2374 2375 2376 2377 2378 2379 2380 2381 2382 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului cafenea cu aroma virtuala
Mergi la: