back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cafenea cu aroma virtuala

Pagini: << 2267 2268 2269 2270 2271 2272 2273 2274 2275 2276 >> Sari la pagina:

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Septembrie 2014, ora 14:42

moiiii, tu vrei sa ma faci sa spun prostii si sa-ti zic ca fu' tare bine ? doar ca sunt unii d'le care vorbeeeesc si vorbeeesc, doar ca se auda vorbind si atunci m-apuca un plictis s'un cascat, de-mi vine sa adorm in fotoliul ala ! noroc totusi cu acea cafea servita din partea casei si ma mai tine treaza si, apropos de ea, de ce nu facusi cafeaua de dimineata, ha ?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Septembrie 2014, ora 14:45

ne-a luat cam tare echinoctiul asta de toamna, ca sa stie ca ea , TOAMNA , e Sefa acum si pe chestia asta, aduc si picaturile de anti-guturai linga ibricul cu cafea !

Raporteaza abuz de limbaj
Fl_Orion999

15216 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 23 Septembrie 2014, ora 14:50

ploua,ploua, vreme mohorata....

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
giovausaro

4610 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 23 Septembrie 2014, ora 15:20

De la: gabigabi2, la data 2014-09-23 14:42:38moiiii, tu vrei sa ma faci sa spun prostii si sa-ti zic ca fu' tare bine ? doar ca sunt unii d'le care vorbeeeesc si vorbeeesc, doar ca se auda vorbind si atunci m-apuca un plictis s'un cascat, de-mi vine sa adorm in fotoliul ala ! noroc totusi cu acea cafea servita din partea casei si ma mai tine treaza si, apropos de ea, de ce nu facusi cafeaua de dimineata, ha ?

poi cand ma bag io in scutece,la tine e deja timpul de micul dejun, Da' lasa picaturile alea la indemana ca s-o racit vremea si p'aici,e un pic peste 7C.Imi pregatesc stupii pentru iarna deja....

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Septembrie 2014, ora 15:45

De la: Fl_Orion999, la data 2014-09-23 14:50:00ploua,ploua, vreme mohorata....

hehehe...vreme de....? eeee, ia vezi ce picaturi anti-guturai are don Giova ?!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Septembrie 2014, ora 15:48

De la: giovausaro, la data 2014-09-23 15:20:25
De la: gabigabi2, la data 2014-09-23 14:42:38moiiii, tu vrei sa ma faci sa spun prostii si sa-ti zic ca fu' tare bine ? doar ca sunt unii d'le care vorbeeeesc si vorbeeesc, doar ca se auda vorbind si atunci m-apuca un plictis s'un cascat, de-mi vine sa adorm in fotoliul ala ! noroc totusi cu acea cafea servita din partea casei si ma mai tine treaza si, apropos de ea, de ce nu facusi cafeaua de dimineata, ha ?

poi cand ma bag io in scutece,la tine e deja timpul de micul dejun, Da' lasa picaturile alea la indemana ca s-o racit vremea si p'aici,e un pic peste 7C.Imi pregatesc stupii pentru iarna deja....

le-am lasat , n-ai grija , ca-s numa bune ptr. vremea mohorita !

da' ce le faci albinutelor, cum le pregatesti de iarna ? le-ai luat paltonase si caciulite ?

giovausaro

4610 mesaje

Postat pe: 24 Septembrie 2014, ora 01:53

ce-ar mai fi?...la sase stupi a cate 20000-30000 noooooooooooo..........le hranesc cu zahar topit in apa,le reduc urdinisul,sub Capac pun un strat de poliuretan....

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 24 Septembrie 2014, ora 15:16

De la: giovausaro, la data 2014-09-24 01:53:38 ce-ar mai fi?...la sase stupi a cate 20000-30000 noooooooooooo..........le hranesc cu zahar topit in apa,le reduc urdinisul,sub Capac pun un strat de poliuretan....

atit de multe sunt intrun stup ? habar n-am avut !

hai ca m-am luat cu vorba pe politicute si am uitat de cafea ! uite acus' se face !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 25 Septembrie 2014, ora 13:45

iiiii, cafea, ceai, cacao , nu...clienti, nu ....vorbe amicale , nu ...of-of, mai- mai

giovausaro

4610 mesaje

Postat pe: 25 Septembrie 2014, ora 14:50

Le-a deschis toamna si pofta si gustul,
Sunt dusi sa deguste si micii si mustul,
Tu pune-n pahare o tara de braga,
Ca vin mai incolo de foc sa se dreaga

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 25 Septembrie 2014, ora 15:04

De la: giovausaro, la data 2014-09-25 14:50:11Le-a deschis toamna si pofta si gustul,

braga ?
regret, draga....
n-am si suspin,
caci peste braga-i sef Marin !

eu te pot servi la ora asta cu niste cartofi gratinati cu cirnaciori...o si o cafea !

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 25 Septembrie 2014, ora 18:15

De la: gabigabi2, la data 2014-09-25 15:04:50
De la: giovausaro, la data 2014-09-25 14:50:11Le-a deschis toamna si pofta si gustul,

braga ?
regret, draga....
n-am si suspin,

eu te pot servi la ora asta cu niste cartofi gratinati cu cirnaciori...o si o cafea !

Vineeee! Vine si braga. Atât cât mai este. Cã acu dispare și ea!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 26 Septembrie 2014, ora 14:23

De la: Marin56, la data 2014-09-25 18:15:04

braga ?
regret, draga....
n-am si suspin,

da' de ce dispare ? din ce se face ea , ca nu stiu ?!

dar, pina una-alta , am facut si cafeaua si o "negresa" !

giovausaro

4610 mesaje

Postat pe: 26 Septembrie 2014, ora 15:28

De la: gabigabi2, la data 2014-09-26 14:23:33
De la: Marin56, la data 2014-09-25 18:15:04

braga ?
regret, draga....
n-am si suspin,

da' de ce dispare ? din ce se face ea , ca nu stiu ?!

dar, pina una-alta , am facut si cafeaua si o "negresa" !

Negresa?????????????? no,thanks, am destule....
mai mici ,mai inalte,,doar bune de ....treaba,

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 26 Septembrie 2014, ora 15:39

moiiii, a mea-i cu ciocolata si cu nuci, ca-mi veni asa, deodata, pofta de o prajitura care sa aibe si nuci !
immmmm ca sa nu spun ca as minca niste nuci prajite, cu sare si as bea un pahar cu must ....nu, pastrama nu, ca -mi rup dintii-n ea si nu-mi place !

giovausaro

4610 mesaje

Postat pe: 26 Septembrie 2014, ora 17:16

As prefera un dovleac la cuptor,totusi.

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 26 Septembrie 2014, ora 20:40

Bragã
Braga (boza în limbile slave și limba turcã) este o bãuturã rãcoritoare, cu gust dulce-acrișor, care se obține prin fierberea cu apã a meiului mãcinat. Este o bãuturã a turcilor nomazi din Asia Centralã, consemnatã începând din secolul X, care mai apoi a ajuns în Anatolia, iar de acolo s-a rãspândit, inclusiv în Balcani.
Proprietãți
Braga este tulbure, mucilaginoasã, cu substanțe coloidale în suspensie, datoritã conținutului mare de extract cu substanțe hrãnitoare, cu cantitãți foarte mici de alcool și de produse de fermentație acidã. Dacã este preparatã corect, în condiții bune și depozitatã corespunzãtor, braga poate fi considerata ca o bãuturã igienicã.
Fermentația bãuturii începe printr-o slabã fermentație alcoolicã care, în scurt timp, este înlocuitã prin fermentație acidã de tip lactat, acetic, butiric etc.
Braga este un mediu complex, propriu pentru dezvoltarea diferitelor microorganisme. Cea mai mare parte dintre microorganisme o reprezintã cele din tipul Escherichia coli și Sacharomyces, care imprimã o aromã particularã pronunțatã. Se mai gãsesc cocci, bacili, mucegaiuri de tipul Mucor. Uneori, în bragã se mai adaugã zaharinã și acid salicilic, pentru îndulcire și asigurarea conservabilitãții.
Rețete de preparare
În Moldova, braga se preparã din 2 kg tãrâțe de grâu, care se amestecã cu 1 kg mãlai, pânã se obține un aluat. Toate acestea se amestecã pe lopata de la cuptor și apoi se pune la foc. Dupã ce se coace, se scoate din cuptor și se pune la dospit într-un butoi de lemn. Se frãmântã, se adaugã apã, drojdie și se lasã apoi timp de 4-5 zile. Dupã ce se scoate din butoi, se strecoarã (sã nu aibã crupe) și se pune într-o canã de lut sau de sticlã, în care se adaugã zahãr.
Altã rețetã. Ingrediente: 1 kg cereale (grâu, orz, secarã, porumb etc.) în cantitãți egale, 2 kg mãlai. Preparare: Cerealele se pun într-un vas cu puținã apã. Vasul se acoperã cu un șervet și se ține la loc cãlduț spre a grãbi încolțirea. Se scurge bine apa, iar semințele se pun la uscat pe tãvi de plastic sau pe tãvi emailate. Dupã uscare, se macinã prin mașina de tocat carne, mașina de nuci sau râșnița de cafea. Ceea ce se obține este malțul. Malțul se amestecã bine cu mãlaiul și se pune într-o oalã cu apã care fierbe (nu trebuie sã fie o cantitate prea mare de apã, în așa fel încât sã se obținã o pastã consistentã), amestecând continuu, pentru o bunã uniformizare. Din aceastã pastã se fac turte cu diametrul de 10-15 cm care se pun pe o tavã la cuptor, la foc iute, pânã se rumenesc, apoi se scot și se lasã sã se rãceascã. Se rup bucãțele mici și se așazã într-un vas (de preferat din lemn, cu cana de scurgere) cu o capacitate de 10-12 litri. Peste turte se toarnã o cantitate de 6 litri apã fiartã. Se lasã 2-3 zile la fermentat, dupã care braga e gata. Aceleași turte se mai pot folosi o datã, punându-se însã apã mai puținã (cca 4-4,5 litri). E recomandat ca la gura de scurgere a vasului sã se punã crenguțe, ca sã nu se înfunde ieșirea.
Datoritã simplitãții preparãrii, în limba românã a intrat expresia "ieftin ca braga".

Poate imi deschid o bragarie...

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Septembrie 2014, ora 00:15

Daca tot sinteti la capitolul mincare si muraturi.

Anul asta am pus o cantitate enorma de gogonele.

Un borcan imens de....800 gr cu gogonele cherry.

Sper sa nu uit sa mai pun, ca e plina piata cu muraturi gata facute.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
giovausaro

4610 mesaje

Postat pe: 27 Septembrie 2014, ora 03:17

Imens pentru unii not enough pentru altii,...asa as vrea sa fim pe forum,,cu glume ,cu rezultate,sfaturi,epigrame,anagrame diagrame,nu programe,multe dame,....hai ca programez robotul de cafea pentru matinali....o omleta pouch cu vegetale,,...s-un pic de dulceata peste.....

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 27 Septembrie 2014, ora 10:06

Neatza! Am incredere in robotzelul programat de Giova! Multzam de cavei! Am servit-o neagra, sec! Asa e cea mai buna! Am stors lamai, pentru fiecare cate una bucata de lamaie galbena. Unii prefera sa consume lamaia sec, altii diluata in cafeaua neagra, nu mi-am permis sa alcatuiesc io vr'un amestec, no! Io prefer lamaia tot sec, eventual diluata cu putina apa plata bogata in magneziu!

O zi faina si numa' bine!

''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Fosta membra 9am.ro

349 mesaje
Postat pe: 27 Septembrie 2014, ora 11:51

De la: giovausaro, la data 2014-09-26 15:28:12
Negresa?????????????? no,thanks, am destule....
mai mici ,mai inalte,,doar bune de ....treaba,

nu ti-ai multiculturalizat-o?
multilingivistule clopuit, nu fi rasist !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 Septembrie 2014, ora 13:20

De la: Marin56, la data 2014-09-26 20:40:53Bragã
Braga (boza în limbile slave și limba turcã) este o bãuturã rãcoritoare, cu gust dulce-acrișor, care se obține prin fierberea cu apã a meiului mãcinat. Este o bãuturã a turcilor nomazi din Asia Centralã, consemnatã începând din secolul X, care mai apoi a ajuns în Anatolia, iar de acolo s-a rãspândit, inclusiv în Balcani.
Proprietãți
Braga este tulbure, mucilaginoasã, cu substanțe coloidale în suspensie, datoritã conținutului mare de extract cu substanțe hrãnitoare, cu cantitãți foarte mici de alcool și de produse de fermentație acidã. Dacã este preparatã corect, în condiții bune și depozitatã corespunzãtor, braga poate fi considerata ca o bãuturã igienicã.
Fermentația bãuturii începe printr-o slabã fermentație alcoolicã care, în scurt timp, este înlocuitã prin fermentație acidã de tip lactat, acetic, butiric etc.
Braga este un mediu complex, propriu pentru dezvoltarea diferitelor microorganisme. Cea mai mare parte dintre microorganisme o reprezintã cele din tipul Escherichia coli și Sacharomyces, care imprimã o aromã particularã pronunțatã. Se mai gãsesc cocci, bacili, mucegaiuri de tipul Mucor. Uneori, în bragã se mai adaugã zaharinã și acid salicilic, pentru îndulcire și asigurarea conservabilitãții.
Rețete de preparare
În Moldova, braga se preparã din 2 kg tãrâțe de grâu, care se amestecã cu 1 kg mãlai, pânã se obține un aluat. Toate acestea se amestecã pe lopata de la cuptor și apoi se pune la foc. Dupã ce se coace, se scoate din cuptor și se pune la dospit într-un butoi de lemn. Se frãmântã, se adaugã apã, drojdie și se lasã apoi timp de 4-5 zile. Dupã ce se scoate din butoi, se strecoarã (sã nu aibã crupe) și se pune într-o canã de lut sau de sticlã, în care se adaugã zahãr.
Altã rețetã. Ingrediente: 1 kg cereale (grâu, orz, secarã, porumb etc.) în cantitãți egale, 2 kg mãlai. Preparare: Cerealele se pun într-un vas cu puținã apã. Vasul se acoperã cu un șervet și se ține la loc cãlduț spre a grãbi încolțirea. Se scurge bine apa, iar semințele se pun la uscat pe tãvi de plastic sau pe tãvi emailate. Dupã uscare, se macinã prin mașina de tocat carne, mașina de nuci sau râșnița de cafea. Ceea ce se obține este malțul. Malțul se amestecã bine cu mãlaiul și se pune într-o oalã cu apã care fierbe (nu trebuie sã fie o cantitate prea mare de apã, în așa fel încât sã se obținã o pastã consistentã), amestecând continuu, pentru o bunã uniformizare. Din aceastã pastã se fac turte cu diametrul de 10-15 cm care se pun pe o tavã la cuptor, la foc iute, pânã se rumenesc, apoi se scot și se lasã sã se rãceascã. Se rup bucãțele mici și se așazã într-un vas (de preferat din lemn, cu cana de scurgere) cu o capacitate de 10-12 litri. Peste turte se toarnã o cantitate de 6 litri apã fiartã. Se lasã 2-3 zile la fermentat, dupã care braga e gata. Aceleași turte se mai pot folosi o datã, punându-se însã apã mai puținã (cca 4-4,5 litri). E recomandat ca la gura de scurgere a vasului sã se punã crenguțe, ca sã nu se înfunde ieșirea.
Datoritã simplitãții preparãrii, în limba românã a intrat expresia "ieftin ca braga".

Poate imi deschid o bragarie...

chiar asa : ce'ar fi ?
dar, dupa ce-am citit colea, nu-mi pare chiar asa de usor de preparat, caci sunt necesare cam multe dar, devreme ce se face din taritze de griu si malai, nu vad de ce ai spus dta ca-i trece vremea si nu s-ar face in tot timpul anului ? ....oricum, mie nu-mi place si nu mi-a placut nici cind eram copil si o gaseai peste tot : pe Lipscani , pe cal. Rahovei , la Gara sau in Cringasi existau simigerii cu tot felul de chestii bune, inclsiv paharul cu braga !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 Septembrie 2014, ora 13:24

De la: giovausaro, la data 2014-09-26 17:16:55As prefera un dovleac la cuptor,totusi.

tocmai ce-i spuneam lui Marin de simigeriile din Buc ., de unde se puteau cumpara si dovleac copt si placinte de dovleac si cite si mai cite ....offf, unde esti, copilarie ?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 Septembrie 2014, ora 13:26

De la: nastasemihail, la data 2014-09-27 00:15:47Daca tot sinteti la capitolul mincare si muraturi.

Anul asta am pus o cantitate enorma de gogonele.

Un borcan imens de....800 gr cu gogonele cherry.

Sper sa nu uit sa mai pun, ca e plina piata cu muraturi gata facute.

ENOOORM, intr-adevar !

Fosta membra 9am.ro

349 mesaje
Postat pe: 27 Septembrie 2014, ora 13:33

De la: giovausaro, la data 2014-09-26 17:16:55As prefera un dovleac la cuptor,totusi.

pai, ce mai stai pe ganduri ?
decapiteaza-te instant si ti-ai satisfacut preferinta culinara , clopuitule !
grija mare sa nu-ti patezi clopul !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 Septembrie 2014, ora 13:33

De la: giovausaro, la data 2014-09-27 03:17:50Imens pentru unii not enough pentru altii,...asa as vrea sa fim pe forum,,cu glume ,cu rezultate,sfaturi,epigrame,anagrame diagrame,nu programe,multe dame,....hai ca programez robotul de cafea pentru matinali....o omleta pouch cu vegetale,,...s-un pic de dulceata peste.....

cu politica nu-i de gluma, asa ca mutumeste-te cu ce avem pe acest topic ,ca nu-i putin lucru nici asta !
si pe cind te-ntorci de la treaba, sa vii la o ciorba de vacuta, ficat de porc la gratar si cartofi taranesti alaturi si, hai ptr. tine voi desface imensul borcan de 800 gr. cu castraveti acri ,ca se-mbuca excelent ! poi si de'oi vre si o bere, iti iei matale din frigider !
mi-am luat si eu o cana de cafea , mersic !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 Septembrie 2014, ora 13:38

ai racit, musiu hakone , de dai cu mucii-n strachini doar -doar se mai pune d'un scandal ?!
de ce te'oi lega tu ca boala de omu' sanatos, nu stiu ?! te maninca, ha ?! precis ai oxiuri ...ia vezi cum pui mina pe cani si farfurii...ai grija !

Fosta membra 9am.ro

349 mesaje
Postat pe: 27 Septembrie 2014, ora 13:50

hipstera bucatareasa, Partoneta , doreste sa prepare o omleta cu dovleac din ouale lui BlackHule, dovleacul Clopuitului si patlagica Transparentei , pentru a-si prezenta faloasa capodopera culinara pe sticla celor de la Prima Tv?

hait, c-am dat-o !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 Septembrie 2014, ora 14:02

mars la politicutze, Intrigantule !

Fosta membra 9am.ro

349 mesaje
Postat pe: 27 Septembrie 2014, ora 14:05

De la: gabigabi2, la data 2014-09-27 14:02:25mars la politicutze, Intrigantule !

nu uita sa-ti speli mainile si sa-ti igienizezi unghiile, Partoneto !

Pagini: << 2267 2268 2269 2270 2271 2272 2273 2274 2275 2276 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului cafenea cu aroma virtuala
Mergi la: