back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 >> Sari la pagina:

Baatarsaikhan

318 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 16 Martie 2015, ora 20:33

Un prost nu are cum sa constientizeze faptul ca este prost, dak ar constientiza ar insemna ca nu este prost!

Baatarsaikhan

318 mesaje

Postat pe: 16 Martie 2015, ora 20:34

Dumnezeu a murit! Traiasca Dumnezeu! Doamne fereste sa apara altul!

Raporteaza abuz de limbaj
Baatarsaikhan

318 mesaje

Postat pe: 16 Martie 2015, ora 20:46

Ghici care este dumnezeul prostilor?

Baatarsaikhan

318 mesaje

Postat pe: 16 Martie 2015, ora 20:48

Prostii stiu ca sunt prosti? Daca sunt prosti si multi cum il inteleg pe dumnezeu? O exista si un dumnezeu destul de prost sa se coboare la mintea lor?

Baatarsaikhan

318 mesaje

Postat pe: 16 Martie 2015, ora 20:50

Unde sunt cei ce au fost, pe 9 am?

Baatarsaikhan

318 mesaje

Postat pe: 16 Martie 2015, ora 20:52

El nu este cel ce este deoarece nu poate fi ce nu este si ca urmare el nu este cel ce este si nici nu va fi.

Baatarsaikhan

318 mesaje

Postat pe: 16 Martie 2015, ora 20:53

Eu insa sunt cel ce sunt!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 Martie 2015, ora 08:36

sa aveti o zi buna ! cu Dumnezeu inainte !

Fosta membra 9am.ro

595 mesaje
Postat pe: 20 Martie 2015, ora 15:59

tot inainte, cu majorarea taxelor de inmormantare, botez si cununie, festanii si molifte etc. cat si introducerea unui nou abonament TV pentru sustinerea financiara a televiziunii BOR !.

Baatarsaikhan

318 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2015, ora 21:27

“Dumnezeu nu exista, nici universul, nici specia umana, nici viata pamanteasca, nici raiul, nici iadul. Totul e un vis… un vis grotesc, de nebun. Nu exista nimic, doar tu insuti, iar tu esti doar un gand… un gand vagabond, un gand zadarnic, un gand de pripas, ratacind prin pustiul vesniciei!” (Mark Twain, “Strainul misterios”).

Baatarsaikhan

318 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2015, ora 21:28

Cuvântul solipsism are origine latinã, fiind compus din solus („singur”) și ipse („sine”), însemnând sinele singur sau sinele prin el însuși. Concepție filosoficã idealist-subiectivã potrivit cãreia singura realitate ar fi eul, conștiința individualã, întreaga lume exterioarã existând numai în aceastã conștiințã.

Baatarsaikhan

318 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2015, ora 21:29

Traim intr-un univers cuantic sau poate traim intr-o iluzie, totul fiind de fapt o holograma a mintii noastre, a constiintei care a creat acest univers si care acum se recreeaza pe sine.

Baatarsaikhan

318 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2015, ora 21:31

Problema centrala este relatia dintre minte si corp sau dintre minte si creier? Mintea este creierul sau este un dar al creierului? Daca eul nu este creierul si nici o alta parte a corpului, atunci ce este eul? Toti detinem un creier, functionam identic insa cand incercam sa ne cunoastem sinele atunci remarcam ca deosebirile intre indivizi sunt uriase. Eu incerc sa inteleg daca ceea ce simt este o iluzie sau este o iluzie indusa ca urmare a faptului ca suntem o specie ''sociala''? Omul este o fiinta profund solitara, el devine un animal social fortat de imprejurari si poate si din egoism. Adevarata sa natura este solipsismul, latura sociala fiind doar un compromis aparut poate ca urmare a faptului ca nu stim uneori sa ne descurcam singuri.

Baatarsaikhan

318 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2015, ora 21:32

Solipsismul este o incercare a noastra de a ne intelege sinele, de a ne crea un univers al nostru cu o constructie senzoriala mai mult sau mai putin reala unde dorintele noastre ascunse incearca sa penetreze un adevar pentru ca alegerea incertitudinilor sa nu mai fie la cheremul hazardului cuantic. Eu ca individ as putea construi mental ce lume vreau, ce obiect, calitate, situație sau partener doreșc existand sansa ca ceea ce vreau sa mi se implineasca. De multe ori in viata facem alegeri si atunci cand alegem ceva ni se schimba soarta. Solipsismul este o conceptie filosofica imposibil de dovedit din cauza paradoxurilor dar asta nu ne impiedica sa facem un exercitiu de admiratie fata de propria noastra constiinta de sine.

Baatarsaikhan

318 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2015, ora 21:34

Conceptul de minte, suflet sau constiinta de sine(eul) ramane inca obscur, greu de definit. Am putea considera ca mintea este ca o entitate functionala in stransa relatie cu creierul, insa distincta de acesta. Creierul este un mecanism bine pus la punct indiferent de intelectul celui care il are in custodie, el are nevoie de energie pentru a functiona si atunci interactioneaza cu mintea mea dandu-mi senzatia ca sunt cineva! Da fapt atunci creierul imi induce senzatii si eu prin intermediul celor 5 simturi am impresia ca inteleg tot universul. E vorba insa doar de un mic univers newtonian adaptat la o viata terestra efemera intr-un vast ocean universal. Si atunci singuratatea sinelui meu are un sens, predestinarea.

Baatarsaikhan

318 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2015, ora 21:35

Solipsismul, adevarata esenta a omului, poate unicul mijloc de desavarsire. Nu avem nevoie de aceasta lume falsa, de regulile si legile ei deoarece lumea creata de ei ne transforma in sclavi sociali. Trebuie sa ne acordam libertatea de a fi singuri cu noi insine pentru a putea evolua, pentru a ne intelege menirea si pentru a reusi sa interactionam cu adevarat cu intreg universul. Daca ne limitam doar la Newton atunci Einstein nu ne este de niciun folos si vom sfarsi prin a ne pierde singularitatea sinelui. Depinde de noi ca alegerea sa fie corecta pentru a scapa de lanturile impuse de religii, mituri sau societate. Si in final vom ajunge sa intelegem daca universul exista si daca noi suntem ceea ce credem ca suntem si poate ca atunci sinele nostru va realiza ca totul are la baza o iluzie care a aparut in visul unei constiinte universale care precede tot ceea ce noi in prezent numim materie. lucruri materiale care au la baza materia care de fapt nu este materie. Fara darul nostru al constientizarii universul nu ar exista. Ca sa existe, universul are nevoie de cineva care sa-l constientizeze.

Baatarsaikhan

318 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2015, ora 21:35

Noi abstractizam realitatea, o fragmentam nefiind in stare sa simtim lumea decat ca pe o iluzie. Traim un paradox al realitatii intr-o lume care nu este inca a noastra. Pentru a intelege cu adevarat aceasta lume trebuie sa invatam sa o gandim si pentru a o gandi trebuie sa fim lasati fiecare in parte sa ne-o imaginam. Si poate ca abia atunci universul nostru se va transforma dintr-o simpla iluzie intr-o realitate cuantica.

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2015, ora 22:14

Esti TU o iluzie, Shaikhan?

Raspunde-ti doar la aceasta intrebare. Apoi vei gasi si alte raspunsuri.

''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2015, ora 22:18

Shaikhan.... NIHIL SINE DEO!

Dumnezeu exista, crede-ma! Iti ramane sa incepi sa crezi in EL, in Dumnezeu si vei incepe sa te redescooperi ca si parte integranta a vietii care este frumoasa!

Eu nu te pot convinge ca exista Dumnezeu, eu doar iti spun ca EL exista! Tu vei descoperi asta!

''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2015, ora 07:50

De la: Baatarsaikhan, la data 2015-03-22 21:35:59Noi abstractizam realitatea, o fragmentam nefiind in stare sa simtim lumea decat ca pe o iluzie. Traim un paradox al realitatii intr-o lume care nu este inca a noastra. Pentru a intelege cu adevarat aceasta lume trebuie sa invatam sa o gandim si pentru a o gandi trebuie sa fim lasati fiecare in parte sa ne-o imaginam. Si poate ca abia atunci universul nostru se va transforma dintr-o simpla iluzie intr-o realitate cuantica.

discutia despre Iluzia in care traim ; faptul ca inteleptii Indiei afirma ca suntem o lume virtuala-n visul lui Brahma , am mai avut-o cu @ Yorick , cu tine, cu @Alehin si cu toti cei prezenti atunci !

acum vreau sa-ti aduc aminte doar un simplu lucru care-ti infirma teoria : lasat singur un copil, fie in padure sau intr-un loc in care nimeni nu se ocupa de el, nu numai ca nu descopera Universul, nu reuseste nici sa-si dea seama ca exista, el functionind la nivel instinctual, animalic !....concluzia, trage-o singur !

Black_Friday_

4276 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 23 Martie 2015, ora 08:05

De la: gabigabi2, la data 2015-03-23 07:50:55
De la: Baatarsaikhan, la data 2015-03-22 21:35:59Noi abstractizam realitatea, o fragmentam nefiind in stare sa simtim lumea decat ca pe o iluzie. Traim un paradox al realitatii intr-o lume care nu este inca a noastra. Pentru a intelege cu adevarat aceasta lume trebuie sa invatam sa o gandim si pentru a o gandi trebuie sa fim lasati fiecare in parte sa ne-o imaginam. Si poate ca abia atunci universul nostru se va transforma dintr-o simpla iluzie intr-o realitate cuantica.

discutia despre Iluzia in care traim ; faptul ca inteleptii Indiei afirma ca suntem o lume virtuala-n visul lui Brahma , am mai avut-o cu @ Yorick , cu tine, cu @Alehin si cu toti cei prezenti atunci !

acum vreau sa-ti aduc aminte doar un simplu lucru care-ti infirma teoria : lasat singur un copil, fie in padure sau intr-un loc in care nimeni nu se ocupa de el, nu numai ca nu descopera Universul, nu reuseste nici sa-si dea seama ca exista, el functionind la nivel instinctual, animalic !....concluzia, trage-o singur !

Ei, cum asa? Te inseli. Copilul crescut ca un Mowgli va descoperi fizica cuantica.

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2015, ora 11:19

Copilul lasat singur in padure, se va descoperi intai pe sine, atat din prisma propriei sale existente complexe cat si din relatia dintre el si lumea ce-l inconjoara.

Cine ne spune ca Dumnezeu nu este cu acel copil in acea padure? Cine poate demonstra ca Dumnezeu nu este padurea insasi? Cine poate demonstra ca acel copil, nu este insusi Dumnezeu?

Dumnezeu ne-a lasat liberi si vii! EXISTAM!

De cele mai multe ori, decat sa invatam ceva eronat pentru ca poate insusi dascalul nostru s-ar putea insela asupra a ceea ce ne preda, mai bine devenim autodidacti!

Fosta membra 9am.ro

595 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2015, ora 17:05

De la: Musetel, la data 2015-03-23 11:19:02Copilul lasat singur in padure, se va descoperi intai pe sine, atat din prisma propriei sale existente complexe cat si din relatia dintre el si lumea ce-l inconjoara.

Cine ne spune ca Dumnezeu nu este cu acel copil in acea padure? Cine poate demonstra ca Dumnezeu nu este padurea insasi? Cine poate demonstra ca acel copil, nu este insusi Dumnezeu?

De cele mai multe ori, decat sa invatam ceva eronat pentru ca poate insusi dascalul nostru s-ar putea insela asupra a ceea ce ne preda, mai bine devenim autodidacti!

inainte de a deveni un autocrat ar fi cazul sa incerci sa fii o tipa autodidacta insa un autodidact fara o temenica instruire stiintifica, tot un fel de Mowgli ajunge sau o Mowglesita ca tine !

Fosta membra 9am.ro

127 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2015, ora 18:59

De la: Musetel, la data 2015-03-23 11:19:02Copilul lasat singur in padure, se va descoperi intai pe sine, atat din prisma propriei sale existente complexe cat si din relatia dintre el si lumea ce-l inconjoara.

Musetico , monologul tau ma ajuta sa inteleg ca mama e mai tare decat Dumnezeu , deoarece nu m-a lasat singura intr-o padure . Si totusi exist !

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2015, ora 19:25

Ia, gasiti-va cate o padure disponibila si intindeti-o p'acolo, Hakon...asta nou/noua

Fosta membra 9am.ro

127 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2015, ora 21:58

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2015, ora 08:15

De la: Black_Friday_, la data 2015-03-23 08:05:49
De la: gabigabi2, la data 2015-03-23 07:50:55

Ei, cum asa? Te inseli. Copilul crescut ca un Mowgli va descoperi fizica cuantica.

ei da aia a fost o Poveste frumoasa si continua sa ne incinte , dar adevarul e cu totul altul !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2015, ora 08:29

copilul lasat singur in padure si au fost cazuri relatate chiar in presa , ca d'aia am si adus in discutie acest argument , se identifica cu mediul inconjurator si se poate crede Lup, de ex., functionind la fel de instinctual ca si el ! nu stie nici sa vorbeasca si nici coardele vocale nu sunt antrenate ptr. mai mult de niste sunete guturale sau urlet de lup si , nici un caz nu-si constientizeaza starea !
cit despre prezenta divina , DA, e PRETUTINDENI : in apa, in aer, in pomi, in stinca , in padure si in lupi , dar numai OMUL , intii prin mimetism, apoi prin invatare ajunge sa devina constient de sine insusi , dezvoltindu-si constiinta !

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2015, ora 09:04

Neatza Gabi, stimati utilizatori 9am!

Invitam aseara pe unii dintre noi sa isi aleaga o padure, putea fi una si aceeasi , pentru a face noi descoperiri....

Invitatie este valabila tuturor, inclusiv autoinvitatia!

Nu era cu sens ironic si nicidecum negativ...

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2015, ora 09:09

buna dimineata !
nu inteleg care ar fi rostul invitatiei tale , intrucit NU ma mai pot pune in situatia de tabula rasa , acum !
dar, fa tu acest exercitiu de imaginatie, daca vrei, eu nu-l inteleg ....

Pagini: << 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: