Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
Fosta membra 9am.ro 595 mesaje Membru din: 7/01/2015 |
Postat pe: 28 Martie 2015, ora 10:34
De la: gabigabi2, la data 2015-03-28 10:27:48esti chiar simpatic ! "realul sens " zici tu "Doamne, da-mi taria sa nu ma rog niciodata, cruta-ma de nebunia oricarei adoratii, departeaza de mine ispita unei iubiri ce m-ar darui tie pe veci. Fie ca vidul sa se întinda între inima mea si cer! Nu-mi doresc defel pustiurile populate cu prezenta ta, nici noptile tiranizate de lumina ta si nici Siberiile topite sub soarele tau. Mai singur decât tine, îmi vreau mâinile curate, spre deosebire de ale tale care s-au mânjit pe veci plamadind lutul si amestecându-se în treburile lumii. Nu cer stupidei tale atotputernicii decât respectul cuvenit singuratatii si chinurilor mele. N-am ce face cu vorbele tale; si ma tem de nebunia care m-ar îndemna sa le ascult. Daruieste-mi miracolul recules de dinaintea primei clipe, pacea pe care n-ai putut s-o înduri si care te-a stârnit sa faci o spartura în neant ca sa deschizi aici acest bâlci al timpurilor si sa ma osândesti astfel la univers, - la umilinta si la rusinea de a fi." "Aroganta rugaciunii" E Cioran. Hai sa-ti simplific lema fiosofica: Ce iti poate sugera acest titlu ? tu, nu esti critic, esti un cititor. "realul sens" este sensul pe care il traseaza autorul, iar tu, ca cititor sau admirator al textelor Cioraniene, esti obligat sa incerci sa descoperi si sa intelegi atat sensul real pe care autorul te conduce in textul sau, cat si, sentimentele pe care doreste sa le induca cititorului sau scopul pe care autorul doreste sa-l atinga prin ntermediul informatiilor pe care gandirea sa le rafinaeaza si insereaza in acel text. |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 28 Martie 2015, ora 10:51
nu sunt un critic autentificat, dar orice CITITOR sau Privitor al unei Opere - Creeatie - devine, automat si Critic - cu sensul de a analiza acea creeatie si a-i intelege mesajul !
deci: ramine asa cum am vorbit !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Martie 2015, ora 11:22
De la: gabigabi2, la data 2015-03-28 10:51:12nu sunt un critic autentificat, dar orice CITITOR sau Privitor al unei Opere - Creeatie - devine, automat si Critic - cu sensul de a analiza acea creeatie si a-i intelege mesajul ! "nu sunt un critic autentificat" sau autentic ? CREATIE" nu, nu poate sa devina critic insa atunci cand inearca s-o faca p criticul nu reuseste decat sa ajunga un snob kitscos daca nu incearca " a analiza acea cre(/e)atie si/(pentru) a-i intelege mesajul ! Asadar, citez : "Cand ajungi la lmita monologului, la marginile singuratatii, il inventezi -in lipsa de alt interlocutor- pe Dumnezeu, pretext suprem de dialog. Cat timp il numesti, dementa ta e bine deghizata, si totul ti-e permis." Emil Cioran Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Martie 2015, ora 11:54
De la: H44ko0n, la data 2015-03-28 10:33:11Xerxe si-a cuplat semnalizarea pe dreapta si a uitat-o asa. si un tragator de elita Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 28 Martie 2015, ora 12:40
ba' o sa-ti prajesti beculetul de la semnalizare si, te costa !
etnobotanice !? aghioase !? parturi !? sau ce ?
|
Postat pe: 28 Martie 2015, ora 14:09
De la: H44ko0n, la data 2015-03-28 11:22:22De la: gabigabi2, la data 2015-03-28 10:51:12nu sunt un critic autentificat, dar orice CITITOR sau Privitor al unei Opere - Creeatie - devine, automat si Critic - cu sensul de a analiza acea creeatie si a-i intelege mesajul ! alooo, domnu' eu cind iti spui ca ai o deficienta in a intelege ce citesti,zici ca asa si pe dincolo...poi, mai Hakoane , eu nu pot fi un critic " autentificat " printr-o Diploma de absolvire a unor studii de specialitate, moi Hakoane, moi, ca nu le am ! sunt ca oricare alt om obisnuit : vad un tablou sau o sculptura sau citesc o carte sau vad un film si comentez, cautind sensul a ceea ce am vazut , criticind sau aplaudind !
|
Postat pe: 28 Martie 2015, ora 15:00
De la: gabigabi2, la data 2015-03-28 14:09:19De la: H44ko0n, la data 2015-03-28 11:22:22De la: gabigabi2, la data 2015-03-28 10:51:12nu sunt un critic autentificat, dar orice CITITOR sau Privitor al unei Opere - Creeatie - devine, automat si Critic - cu sensul de a analiza acea creeatie si a-i intelege mesajul ! in haosul ignorantei in care te zbati si fudulia care te strabate , NICIODATA, never ever ! las-o ashea, nu te mai agita ca te trezesti cu vreun AVC filoZofic prin trtacuta si paralizezi darkului , nu vreau sa am mustrari de constiinta ca am contribuit la pierzania exponatului biped.
|
Postat pe: 28 Martie 2015, ora 15:15
hai, fa pasi ca ai inceput sa bati cimpii !
|
|
|
|
Postat pe: 28 Martie 2015, ora 15:27
Esti mult prea stulta si incapabila sa analizezi logica textului cioaranian pe care l-ai primit integral si mura-n gura insotit de un al doilea citat cioranian edificator dtpdv, pana si pentru un oarecare mediocru insa tu, NESIMTITO STULTA, in falosenia si indaratnicia ta imbecila, preferi atacurile la persoana si jignirile abjecte IMPUTITO, siktir ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Aprilie 2015, ora 08:37
Je suis Kenya? Cineva?
8 aprilie 2015, 09:17 De ce ai protesta pentru 147 de tineri din Kenya? Mai important este ce debitează o cucoană milionară după divorț Știrea despre masacrul de la Universitatea Garissa, Kenya, a trecut aproape neobservat. Suntem căliți, nu ne mai mișcă chiar orice. În plus, acei tineri executați pentru simplu fapt că s-au declarat creștini aveau, să recunoaștem, câteva defecte. În primul rând, e vorba de 147 de tineri de culoare. Din Africa. Acolo, speranța de viață e și așa scăzută. Nu prea merge să scoți pe străzi toți liderii Europei și milioane de oameni. În plus, erau creștini. Aceștia sunt o sectă pe cale de dispariție, care au bunul obicei să nu protesteze, indiferent de situație. Îi umilești, le terfelești credința, îi execuți cu sutele, nu fac altceva decât să-ți întoarcă și celălalt obraz. Cu alte confesiuni nu-i deloc așa. Musulmanii îți îndeasă pe gât grenade dacă îl caricaturizezi pe Profet, iar singurul evreu pe care îl poți lua peste picior e Iisus. Sigur, Europa are alte probleme, mult mai grave. Grecii, de exemplu, vor vreo 280 de miliarde de euro despăgubiri de război de la nemți. Probabil au calculat că suma le ajunge pentru 3 luni de spart farfurii. Dacă nu, amenință că se aruncă în brațele Rusiei. Se știe, istoria a demonstrat-o, Rusia are o economie care poate susține pe oricine și orice. Inclusiv apetitul grecilor pentru tăiat frunză la câini. Și România, aflată în Săptămâna Mare, joacă la alt nivel, n-are timp de prostii. Noi avem spirit evlavios, nu ca alții. Ne interesează ce scandal a mai făcut un autodeclarat membru al minorităților sexuale care și-a pierdut o unghie, ce prostii debitează o cucoană milionară după divorț, ce pare să fie un fel de guru, sau cum a reușit Copos să scrie mai multe cărți decât a citit. Veniți de luați lumină. Citeste mai mult: adev.ro/nmh7ld Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Aprilie 2015, ora 16:47
ahhhh, cit de adevarat e ce-ai postat !
|
Fosta membra 9am.ro 84 mesaje Membru din: 8/04/2015 |
Postat pe: 9 Aprilie 2015, ora 17:52
eh, asta-i viata si realitatea !
reglari de conturi religioase intre fanatizatii abrutizati dintr-o zona primitiva! Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am_750 3755 mesaje Membru din: 3/09/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Aprilie 2015, ora 22:59
De la: Black_Friday_, la data 2015-04-09 08:37:37Je suis Kenya? Cineva? ei din pacate fac ce fac daca le zici ceva despre mahomed pentru ca asta i invatatura lui
|
Postat pe: 9 Aprilie 2015, ora 23:01
moartea lui mohamed,,dumnezeu sa l ierte
a fost otravit de o evreica intrebando mohamed dc a facut asta ia ea raspuns pentru ca ia omorat familia insa daca e cu adevarat profet dumnezeu il va ferii de efectul otravii,mohamed spunand atunci ca nu va avea efect asupra lui cu mult timp in urma mohamed spunea ca daca e un fals profet adica daca face afirmatii false despre dumnezeu dumnezeu ii va taia aorta dupa ceva ani dp ce a fost ortavit si suferind efectul otravi mohamed spune ca simte ca si cum ii este taiata aorta din cauza efectului otravi Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Aprilie 2015, ora 09:25
Sarbatori fericite si un Paste Luminat !
|
Postat pe: 12 Aprilie 2015, ora 09:55
Cristos a inviat!
|
Fosta membra 9am.ro 12 mesaje Membru din: 24/11/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 12 Aprilie 2015, ora 10:05
Un titlu și niște ziceri mai tâmpite ca astea nici că se putea! Paște Fericit, Dorinele!
|
Postat pe: 12 Aprilie 2015, ora 14:32
De la: Black_Friday_, la data 2015-04-12 09:55:12Cristos a inviat! Adevarat a Inviat !
|
Postat pe: 12 Aprilie 2015, ora 15:07
adevarat a inviat
|
Postat pe: 12 Aprilie 2015, ora 15:14
|
Postat pe: 12 Aprilie 2015, ora 15:28
De la: gabigabi2, la data 2015-04-12 15:14:49
|
Postat pe: 13 Aprilie 2015, ora 20:19
De la: gabigabi2, la data 2015-04-12 15:14:49
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 14 Aprilie 2015, ora 14:12
De la: nastasemihail, la data 2015-04-13 20:19:02De la: gabigabi2, la data 2015-04-12 15:14:49
|
Postat pe: 14 Aprilie 2015, ora 14:15
De la: Porumbelull, la data 2015-04-12 10:05:47Un titlu și niște ziceri mai tâmpite ca astea nici că se putea! Paște Fericit, Dorinele! si tie cum sa-ti uram , Ciuguleste fericit, Porumbelulle ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 12 mesaje Membru din: 24/11/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Aprilie 2015, ora 14:21
La o așa replică... nu pot spune decât ignor:)
|
Postat pe: 14 Aprilie 2015, ora 18:59
Prof. Dumitru Constantin Dulcan, neurolog: Cinci minute de mânie sau suferință imobilizează pentru 5, 6 ore celulele gardian ale sistemului imunitar. Timp de 5-6 ore, organismul nostru e lipsit de apărare și astfel se poate declanșa boala.
Gândul, cea mai puternică forță din univers - În Inteligența materiei, prima dvs. carte, ați demonstrat cu argumente științifice că, dincolo de toate lucrurile vizibile, concrete, există un câmp de energie și lumină, coordonat de o minte inteligentă. Cu alte cuvinte, că nu suntem singuri în univers, că Dumnezeu chiar există. V-a afectat certitudinea aceasta modul în care vă trăiți viața de zi cu zi? Odată ce am înțeles că, de fapt, noi ne creăm propria realitate, felul în care priveam lumea s-a schimbat. Descoperirile fizicii cuantice au arătat că mintea noastră e cea care face să colapseze undele de energie și le transformă în particule, adică în materie. A gândi înseamnă a transforma nevăzutul în văzut. Gândul e creator, e cea mai puternică forță din univers. Iar Dumnezeu ne-a dat puterea ca, din milioanele de realități posibile, care există în stare latentă, să aducem pe pământ, cu gândurile noastre, doar una. Pe cea care seamănă cel mai mult cu gândurile noastre. - Vreți să spuneți că ceea ce ni se întâmplă e oglinda a ceea ce gândim și simțim? Exact. Când făceam cercetări pentru prima mea carte, am ajuns la concluzia că celulele au inteligența lor. Și m-am speriat. Celulele reacționau la gândurile și sentimentele celui în cauză. S-a făcut și un experiment în Occident, cu un eșantion de ADN, recoltat de la un individ și dus la 1000 de km distanță, într-un laborator. Persoana în cauză a fost pusă să privească un film frumos, cu imagini minunate, care stârneau bucurie. În același timp, la 1000 de km distanță, măsurătorile arătau cum spirala de ADN se relaxează. Când imaginile au fost schimbate cu un film de groază, ADN-ul a început, brusc, să se restrângă, contractându-se. Aflând asta, m-a chinuit o întrebare: cum știe corpul nostru ce e rău și ce e bine? Dacă organismul nostru reacționează pozitiv la bine și negativ la rău, nu există decât o singură mare concluzie. Legea binelui - Care e aceea? - Înseamnă că universul întreg are ca fundament o lege morală, legea binelui. Abia acum vă pot răspunde la prima întrebare. Da, ca să fim fericiți și sănătoși, nu e nevoie decât să ne construim viața după legea aceasta. - Cu alte cuvinte, un stil de viață sănătos începe de la a gândi și a făptui binele? - Când comit un act contrar acestei legi, îmi creez singur mecanismele biochimice care duc la boală. Cinci minute de mânie sau suferință imobilizează pentru 5, 6 ore celulele gardian ale sistemului imunitar. Timp de 5-6 ore, organismul nostru e lipsit de apărare, iar milioanele de celule moarte, viruși și bacterii circulă libere prin organism, se pot localiza undeva și declanșa boala. - Se și spune în popor că a murit de inimă rea. La asta se referă oare? - Stresul, care azi a luat proporții gigantice, ura, mânia, îndoiala, neîncrederea în ceilalți, invidia, gelozia provoacă în corp un pH acid, favorabil bolii. Depresia are și ea un efect nociv asupra organismului, nu doar că împiedică vindecarea, dar poate favoriza debutul altor boli. Dar știați că și frica ne face rău? Este bine cunoscut experimentul lui Avicenna. Într-o cușcă s-a pus un miel și într-o cușcă alăturată s-a pus un lup. Mielul a murit în scurt timp de stresul provocat de frică. Orice dezechilibru emoțional aduce, mai devreme sau mai târziu, boala. - Cu emoțiile nu-i de glumit. Cum ne putem proteja? - Eu am învățat să le stăpânesc. Încerc să nu mă implic afectiv intens, să nu mă enervez. Dacă cineva îmi greșește, fac un efort să-l iert, gândindu-mă că poate într-o zi va înțelege și el ceea ce înțeleg eu acum. Să iertăm, fiindcă iertarea face ca pH-ul corpului să vireze spre unul alcalin, favorabil sănătății. Sigur că sunt și suferințe care nu pot fi evitate. Dar e important să rămânem conștienți că fiecare minut de suferință sau stres ia din viața celulei noastre. Relaxare și respirație - Statisticile arată că stresul profesional e azi una din marile surse de boală. Munca în exces amenință să ne omoare lent. - Dacă nu ne putem lua mici vacanțe, regulat, să ne luăm măcar pauze de zece minute, la fiecare oră, în care să ne golim mintea și să respirăm adânc. Putem să ne ridicăm de la birou și să privim ceva frumos pe fereastră. Sau, în loc să bem trei cafele cu ochii în computer, să bem un ceai fără să ne gândim la nimic altceva. Să ne bucurăm de gustul și aroma lui. Cu timpul, înveți să te relaxezi în orice condiții. Beduinii, de pildă, se odihneau mergând pe cămile. Și eu scriu și citesc de dimineața până seara. Dar când simt că începe să se așeze oboseala pe mintea mea, mă opresc și aplic câteva tehnici de relaxare. - Ne puteți da și nouă un exemplu? - Toate tehnicile de relaxare se bazează pe respirație. Oboseala vine și dintr-o lipsă de oxigenare a creierului. Stau câteva minute cu ochii închiși, încerc să îmi reprezint oboseala ca senzație la nivelul creierului și apoi, cu fiecare expirație profundă, îmi imaginez că o elimin. Fiecare își poate crea propria lui tehnică. Eu nici pentru durerile de cap nu iau pastile. Mă relaxez, mă concentrez pe starea de bine și cald, o trec prin inimă și apoi o trimit acolo unde mă doare. Fac asta de câteva ori și durerea dispare. - Să-ți vizualizezi boala pare o condiție foarte importantă pentru vindecare. - Bernie Siegel, reputat oncolog din SUA, a luat mai mulți bolnavi de cancer în ultima fază și i-a învățat tehnica imageriei: de mai multe ori pe zi, trebuia să-și imagineze că distrug cancerul din corp cu un foc, cu un animal care-l mănâncă, fiecare după cum dorea. După șase luni de zile, 40% din ei s-au vindecat. La testele psihologice, s-a dovedit că cei care s-au vindecat erau cei optimiști, cei care credeau în Dumnezeu și cei care erau calmi. Îndoiala este un obstacol în calea oricărui succes și mai ales a vindecării. Rugăciunea o realitate fizică - Ați amintit de Dumnezeu. Credința e și ea parte din ecuația stării de bine? - Rugăciunea e o realitate fizică, e un fel anume de a vorbi cu universul. Am testat eu însumi asta, de nenumărate ori, și am rămas înfiorat văzând că poți obține un răspuns. Prin rugăciune, realitatea din jur se transfigurează, aducem la noi lumina din univers. Există cazul celebru al neurochirurgului american Eben Alexander, care, la 54 de ani, a făcut o meningoencefalită bacteriană gravă. A stat o săptămână în comă, timp în care foarte multe persoane s-au rugat pentru el. După ce și-a revenit, a spus că în tot timpul cât era în comă a văzut în jurul lui siluete umane care păreau să stea în genunchi și de la care veneau spre el valuri de energie. Rugăciunile altora l-au vindecat. Dar și propriile noastre rugăciuni ne ajută. Credința mobilizează, în mod cert, întreg sistemul imunitar. Nu spunea Iisus credința ta te-a vindecat ? - Nutriționiștii pun și ei pe listă o condiție a sănătății: ce, cum și cât mâncăm. Țineți cont de ea? - Eu respect o regulă care se știe încă de la Hipocrat: să mănânci fără să satisfaci complet senzația de foame! Adipocitele așteaptă semnalul că te-ai săturat ca să-și extragă din alimente grăsimea. Dacă nu te saturi, nu te îngrași. Studii de ultimă oră arată că lungimea telomerilor de la extremitățile cromozomilor, de care depinde durata vieții, e influențată favorabil de alimentația cu puține calorii. Mănânc legume, icre de pește, iaurt, lapte de soia, pe care îl beau dimineața, cu cereale integrale, mazăre, linte. Mănânc foarte rar carne. Nu beau, nu fumez, nu consum zahăr. Și am grijă să țin, din când în când, câte o zi de post, în care beau doar ceaiuri și las organismul să se refacă. Dar, înainte de orice, am grijă să nu mă așez niciodată la masă supărat. Masa ar trebui să fie o sărbătoare, să fie prilej de bucurie alături de ceilalți. Sigur că azi nu ne mai potrivim toți la masă, dar atunci când preparăm ceva de mâncare, s-o facem cu drag. Gândurile gospodinei trec și-n bucatele pe care le gătește. - Din tot ce ați spus, trag o concluzie: cele mai bune medicamente ne sunt, de fapt, la îndemână. - Așa e. Dumnezeu ne-a dat deja totul. Dacă vrem să rămânem sănătoși și fericiți, e suficient să păstrăm în minte câteva lucruri: să mâncăm sănătos, fără să ne îmbuibăm, să facem mișcare, să ne odihnim corect, să fim optimiști și plini de speranță. Să fim perseverenți cu pasiunile noastre, să ne antrenăm intelectual și să ne ferim de rutină. Să facem constant schimbări în viața noastră. Și să nu uităm că trebuie să păstrăm în permanență un echilibru între energia consumată prin efort și energia obținută prin odihnă și activități care ne fortifică. Gândurile rele ne iau din viață, bucuriile ne dau viață. Să căutăm bucuria, avem nevoie de ea ca de pâinea noastră zilnică. Chiar dacă, uneori, n-o putem avea decât în imaginație. gandeste.org/general/prof-dumitru-constantin-dulcan-neurolog-cin... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Aprilie 2015, ora 14:32
Gindul e forta
Spiritul e energie Ambele biostructurate. De fapt gindul e releul, mai bine zis, ce coordoneaza forta. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 15 Aprilie 2015, ora 14:46
De la: nastasemihail, la data 2015-04-15 14:32:37Gindul e forta Gandul este forta, iar spiritul este energia gandului. Pozitiva ori negativa, desigur. Raporteaza abuz de limbaj
''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 15 Aprilie 2015, ora 19:49
pentru sectarii care cred ca hristos a avut frati ,ca asa ii invata sectele lor ,,destepte,,sau mai vad pe la discovery sau history si ii si cred
https://viatalatara.wordpress.com/2009/08/12/parintele-cleopa-de... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Aprilie 2015, ora 19:54
Capitolul 6 Despre preacinstirea Sfintei Fecioare Maria partea II
Sectarul: Dar unde spune în Sfânta Scriptură că Maria, mama lui Iisus, a fost fecioară și pururea fecioară, așa cum o numiți voi, ortodocșii, pe ea? Preotul: Că a născut fiind fecioară, Sfânta Scriptură ne arată în acest fel: când arhanghelul Gavriil a venit în Nazaret și i-a binevestit ei că va naște pe Fiul lui Dumnezeu (Luca 1, 35), intrând la ea, a numit-o: plină de har și binecuvântată între femei (Luca 1, 28). Iar ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui și cugeta în sine: ce fel de închinăciune poate fi aceasta? Și îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie, căci ai aflat har înaintea lui Dumnezeu. Și iată, vei lua în pântece și vei naște Fiu, și vei chema numele lui Iisus. Acesta va fi mare și Fiul Celui Preaînalt se va chema și Domnul Dumnezeu Îi va da Lui tronul lui David, părintele Său. Și va împărăți peste casa lui Iacov în veci și Împărăția Lui nu va avea sfârșit. Și a zis Maria către înger: Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu știu de bărbat? Și răspunzând, îngerul i-a zis: Duhul Sfânt se va pogorî peste tine și puterea Celui Preaînalt te va umbri; pentru aceasta și Sfântul Care se va naște din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema (Luca 1, 2935). Ai auzit, omule rătăcit, cum arhanghelul s-a închinat Fecioarei Maria numind-o pe ea plină de har și binecuvântată între femei și că ea a aflat mare har de la Dumnezeu, că n-a cunoscut bărbat, că a fost umbrită de puterea Celui Preaînalt și că a zămislit și a născut din Duhul Sfânt pe Fiul lui Dumnezeu? Ai mai auzit că, deși era fecioară neștiind de bărbat, îngerul Domnului nu i-a zis «binecuvântată ești tu între fecioare», ci între femei. Prin aceasta nearătând dispreț față de Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, cea «plină de dar», ci descoperind o veche taină: zdrobirea capului șarpelui prin femeie (Fac. 3, 15) și că ea va fi acea tainică și duhovnicească Evă care va naște pe Noul Adam, Hristos, Care va aduce viața în lume? Dumnezeieștii Părinți ai Bisericii zic că Hristos S-a numit sămânță a femeii (Fac. 3, 15), ca Cel ce nu S-a născut din sămânță de bărbat, ci de la Duhul Sfânt și din Preacuratele sângiuri ale Preasfintei Fecioare Și-a luat trup. Așadar, câtă nebunie și rătăcire este în capul sectarilor care hulesc pe Preasfânta și Preacurata Fecioară Maria, cea neispitită de bărbat, punând-o pe ea în rândul femeilor celor măritate. Pe cea plină de dar, pe cea care a aflat har de la Dumnezeu și este binecuvântată între femei (Luca 1, 28). Vor vedea acești hulitori și stricați la minte și la înțelegere sectari în ziua cea mare a judecății celei de apoi, când această Împărăteasă și Fecioară Maria va sta de-a dreapta tronului Fiului său cu mare și negrăită slavă, după cum Psalmistul a arătat, zicând: Șezut-a împărăteasa de-a dreapta Ta, îmbrăcată în haină aurită și prea înfrumusețată (Ps. 44, 11, 2021). Și ce zici tu, o, ereticule, oare pentru că arhanghelul Gavriil a numit-o pe ea femeie, zicând: binecuvântată ești tu între femei, apoi pentru aceasta zici că Fecioara Maria era femeie căsătorită, așa cum o numiți voi cu hulă și nebunie ereticească? Oare n-a zis ea la închinarea îngerului că «nu știu de bărbat» (adică este fecioară)? Sau când Dumnezeu a zidit-o pe Eva din coasta lui Adam (Fac. 2, 2122) și a adus-o la el, iar el a numit-o pe ea «femeie» oare și atunci Eva era femeie căsătorită, fiindcă o numise Adam «femeie»? Oare nu era atunci Eva fecioară zidită din trupul cel feciorelnic al lui Adam, fără de împreunare de femeie? Așadar, dacă Eva a fost zidită de Dumnezeu, fecioară, iar Însuși Dumnezeu și Adam pe această fecioară, Eva, o numesc «femeie» (Fac. 2, 2223). Apoi nu o numește și pe Maria «femeie», în înțeles că era femeie căsătorită, cum rău și nebunește înțelegeți voi, sectarii, cuvântul «femeie»? Ci atât Dumnezeu, cât și Adam au zis Evei «femeie» atunci când ea era fecioară , ca să arate prin acest cuvânt că ea era parte femeiască, nu bărbătească, și prin cuvântul femeie a arătat genul ei feminin. Dar nicidecum nu se înțelege că Dumnezeu și Adam, pe cea luată din coasta lui Adam și care atunci era fecioară au numit-o femeie în înțeles de femeie măritată (căsătorită), așa cum voi rătăcit și rău înțelegeți cuvântul femeie din Sfânta Scriptură. Căci precum Eva era fecioară, atunci când i s-a zis «femeie», tot astfel Eva cea tainică și duhovnicească, Preacurata Fecioară Maria, care a născut pe Noul Adam, Hristos, fecioară este în vecii vecilor, cu toate că Sfânta Scriptură o numește pe ea «femeie», arătând prin aceasta genul ei feminin. Atunci Adam, prin lucrarea lui Dumnezeu, a născut întru feciorie din trupul său femeie fără de femeie (adică fără a se împreuna cu femeie), iar la plinirea vremii, firea femeiască, prin lucrarea Sfântului Duh, a născut bărbat fără de bărbat, în feciorie născând Fecioara și rămânând fecioară, precum și la început a născut Adam femeie fără de femeie, rămânând întru feciorie. Așa binevoind Dumnezeu ca întru Fecioara Maria să dea împrumut firii lui Adam celui vechi, prin Noul Adam Cel născut din Fecioară, Care a venit în lume și S-a îmbrăcat în firea noastră din negrăita Sa milă și bunătate, pentru ca să izbăvească pe vechiul Adam, cu tot neamul lui, din osândă și din moarte. Căci precum întru Adam toți mor, așa întru Hristos toți vor învia (I Cor. 15, 22; Rom. 5, 8; Ioan 3, 16; 5, 24). Deci ia aminte, omule rătăcit tu și cei asemenea ție , că Sfânta Scriptură nu numește pe Maica Domnului «femeie» (Luca 1, 43) în sensul de femeie căsătorită, cum rău și sucit înțelegeți voi, ci, prin cuvântul «femeie», Sfânta Scriptură arata numai genul feminin al Sfintei Fecioare Maria și totodată arată în chip umbros și tainic că ea este femeia aceea prin care se va zdrobi capul șarpelui (Fac. 3, 15) și prin care va veni mântuirea neamului omenesc. La cele de mai sus trebuie adăugat și: 1. Fiind Maică a Mântuitorului, Fecioara Maria a fost și este mijlocitoare a mântuirii. 2. Zămislind de la Duhul Sfânt pe Mântuitorul în pântecele ei, a fost cu totul curățită de păcate, ca nici un alt om, oricât de sfânt ar fi fost. 3. Fiindu-i prezisă de Dumnezeu cinstirea ei ca nici o altă cinstire a vreunui om , Sfânta Fecioară Maria trebuie socotită ca cea dintâi dintre sfinți, așa cum Ioan Botezătorul este cel mai mare între prooroci (Luca 7, 28), deoarece venirea lui a fost profețită de alți profeți (Mal. 3, 1; Isaia 40, 3). Pentru toate acestea, Sfintei Fecioare Maria i se cuvine o cinstire mai mare decât altor sfinți, o preacinstire, ea fiind împărăteasa și cununa tuturor sfinților. Iar cum că și după naștere a rămas fecioară, citește și vezi cele proorocite despre ea de Proorocul Iezechiel (44, 13). Sectarul: Nu trebuie să dăm prea multă cinstire Fecioarei Maria, și nici nu poate fi preavenerată ca fecioară, pentru că a mai avut și alți copii, care sunt numiți de Sfânta Scriptură «frați și surori» ai lui Iisus, iar Iisus este numit «întâiul născut» (Matei 1, 25), de unde urmează că Maria a mai avut ulterior și alți fii. Și într-adevăr Biblia ne vorbește de niște «frați» ai Domnului și, de asemenea, despre «surorile» Lui, când redă cuvintele iudeilor, nedumeriți de persoana minunată a Domnului: Au nu este Acesta fiul teslarului? Au nu se numește mama Lui Maria și frații Lui: Iacov și Iosi și Simon și Iuda? Și surorile Lui au nu sunt toate la noi? (Matei 13, 5556; Marcu 6, 3). Atunci de ce să falsificăm adevărul numind-o pe Maica Domnului «Pururea Fecioară» și venerând-o ca atare? Preotul: În citatul prim, expresia «întâiul născut» nu înseamnă numaidecât că trebuie să presupunem și existența altora născuți ulterior (al doilea, al treilea etc.). Acesta este un fel de a vorbi al Vechiului Testament, unde «întâiul născut» se numește cel ce deschide întâi pântecele, indiferent dacă va mai avea și alți frați sau nu (Ieș. 13, 2) și unde adeseori numeralul cardinal (1, 2, 3 etc.) este înlocuit ori întrebuințat amestecat cu cel ordinal (întâiul, al doilea, al treilea). Ebraismul acesta a intrat și în felul de vorbire al Noului Testament. În cazul de față «întâiul născut» înseamnă «unul născut» în sens de «unicul născut». Alt înțeles este exclus, deoarece, dacă într-adevăr Iisus ar mai fi avut și alți frați naturali (fii ai Mariei) n-ar fi lăsat-o pe Maica Sa în grija unui apostol, ci în grija vreunui frate al Său. În citatul al doilea, într-adevăr este vorba de «frați» și de «surori» ale Domnului. «Frații» sunt chiar amintiți cu numele și sunt în număr de patru, iar «surorile» (la plural) trebuie să fi fost cel puțin două. În Sfânta Scriptură sunt amintiți de mai multe ori (vezi Matei 12, 4750, Marcu 3, 31; Luca 8, 19; Ioan 2, 12; 7, 3; Fapte 1, 14; I Cor. 9, 5; Gal. 1, 19). Ei însă în nici un caz nu au putut fi frați naturali ai lui Iisus Hristos și fii ai Mariei, mama lui Iisus, pentru că: 1. După o veche și unanimă tradiție, Maria, mama lui Iisus a rămas după naștere fecioară, așa cum a fost prefigurată în vedenia Proorocului Iezechiel (44, 13). 2. Mama acestor așa-ziși «frați» ai Domnului este o altă persoană decât Fecioara Maria, căci este numită în Sfânta Scriptură «Maria» sau «cealaltă Marie» (adică deosebită de Maria, Maica Domnului, și de Maria Magdalena) sau «sora mamei Lui, Maria lui Cleopa», fiind amintită chiar alături de Maica Domnului și în apropierea ei. Iată textele biblice lămuritoare: Și erau acolo multe femei, privind de departe între care era Maria Magdalena și Maria, mama lui Iacov și a lui Iosi, și mama fiilor lui Zevedeu (Matei 27, 5556). Iacov și Iosi sunt doi din cei patru «frați» ai Domnului (Matei 13, 55). Mama lor așadar este o altă persoană decât Maria, mama lui Iisus. Evanghelistul continuă apoi: Târziu, sâmbătă noaptea , a venit Maria Magdalena și cealaltă Marie, ca să vadă mormântul (Matei 28, 1). Aici iarăși este vorba de «cealaltă Marie», care nu poate fi alta decât mama «fraților» Domnului și despre care a fost vorba și în textul precedent. În chip asemănător scriu și ceilalți evangheliști: Și erau și femei care priveau de departe, între ele Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov cel Mic și a lui Iosi, și Salomeea. Iar Maria Magdalena și Maria, mama lui Iacov cel Mic și a lui Iosi, priveau unde L-au pus (Marcu 15, 40, 47). Același evanghelist scrie apoi: După ce a trecut ziua sâmbetei, Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, și Salomea au cumpărat miresme ca să vină să ungă trupul lui Iisus (Marcu 16, 1). Apoi, în alt text: Iar ele erau: Maria Magdalena și Ioana și Maria lui Iacov și celelalte împreună cu ele, care ziceau către apostoli acestea (Luca 24, 10). Și, în sfârșit, altul: Și stăteau lângă Crucea lui Iisus, mama Lui și sora (verișoara) mamei Lui, Maria lui Cleopa, și Maria Magdalena (Ioan 19, 25). În toate textele de mai sus este vorba de aceleași femei care au luat parte la evenimentele Patimilor și ale Învierii Domnului. Toate sunt pomenite cu numele, numai «Maria, mama lui Iacov și a lui Iosi» (doi din «frații» Domnului Matei 13, 55) este numită în ambele locuri «Maria, mama lui Iacov», apoi alteori «mama lui Iosi», sau «cealaltă Marie», iar în alte locuri, «sora mamei Lui, Maria lui Cleopa». Dar după adevăr este vorba de aceeași persoană, căci totdeauna este numită «Maria». Deci «frații Domnului», având altă mamă decât pe Maria, mama lui Iisus, nu pot fi fii ai Fecioarei Maria și frați naturali ai lui Iisus. 3. «Frații Domnului» nici ei înșiși nu se numesc «frați», ci «robi» și «slujitori ai lui Iisus», anume după toată probabilitatea căci certitudine deplină nu există doi dintre ei, Iacov și Iuda, sunt autorii celor două epistole sobornicești, numite «a lui Iacov» și respectiv «a lui Iuda». Or, acolo ei se numesc «rob» (Iacov 1, 1) și «slujitor» (Iuda 1, 1) ai Domnului Iisus, iar nu «frați». 4. Dacă ar fi fost frați naturali ai Săi, Hristos i-ar fi făcut apostoli, ori ei n-au fost apostoli. Deși mulți presupun că aceștia doi dintre «frații Domnului», anume Iacov și Iuda, ar fi identici cu cei doi apostoli care poartă acest nume (Iacov fiind numit la fel cu «fratele Domnului» cel mic în toate listele apostolilor, iar Iuda «fratele Domnului» ar fi fost Iuda Tadeul); totuși, aceasta este o simplă presupunere, neîndestulător de întemeiată, mai ales că ei înșiși nu se numesc «apostoli», după cum nu se numesc nici «frați ai Domnului»; iar despre apostoli vorbesc la persoana a treia (Iuda 1, 17). Despre Iacov, «fratele Domnului», se știe numai că a fost cel dintâi episcop al Ierusalimului și că se bucura de cea mai mare autoritate, atât în fața credincioșilor, cât și în fața apostolilor (Fapte 12, 17; 15, 13), în timp ce Apostolul Iacov al lui Zevedeu fusese ucis (Fapte 12, 2); iar despre celălalt Iacov nu mai putem ști nimic. 5. Hristos ar fi încredințat în grija lor pe Fecioara Maria, iar nu în grija Apostolului Ioan, care, oricum, era mai străin acesteia decât un fiu al ei. 6. Deci «frații Domnului» nu pot fi nici măcar frați vitregi ai lui Iisus sau fii ai lui Iosif dintr-o căsătorie anterioară a acestuia, deoarece: a) Nicăieri nu se spune și nicăieri nu se poate presupune că Iosif ar mai fi fost căsătorit și înainte și că ar fi devenit văduv prin divorț. Știm din Tradiție doar atât, că era «drept». b) Mama «fraților Domnului», după cum s-a văzut mai sus, trăia și era în apropierea intimă a Maicii Domnului, ceea ce ar fi fost exclus pentru motive lesne de înțeles dacă ea ar fi fost cândva soția lui Iosif, acum divorțată. 7. Ținând seama de faptul că peste tot, în Orient, dar în special la iudei, cuvântul «frate» se întrebuința și în înțeles mai larg, de «văr» sau de alte rudenii mai apropiate sau mai îndepărtate, ca de exemplu la Facerea (13, 8 ), unde Avraam îl numește pe Lot «frate», deși îi era numai nepot de frate (Fac. 11, 27), trebuie să admitem că și «frații Domnului» au fost probabil veri ai lui Iisus, dar nu veri primari, pentru că deși mama lor este numită «soră» a Maicii Domnului (Ioan 19, 25), ea nu putea să fi fost soră bună a acesteia, deoarece purta același nume cu Maria, ceea ce numai foarte rar se obișnuia în vechime, ca două surori sau doi frați să poarte același nume. Ci cuvântul «soră» trebuie să aibă aici, de asemenea, înțelesul de vară, probabil vară primară*. În acest caz, fiii ei, numiți «frații Domnului», ar putea fi cel mult veri secundari ai lui Iisus Hristos. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

e mai real decit sensul pe care-l dai tu decit cel pe care-l da intelegerea mea ?
eu cind iti spui ca ai o deficienta in a intelege ce citesti,zici ca asa si pe dincolo...poi, mai Hakoane , eu nu pot fi un critic " autentificat " printr-o Diploma de absolvire a unor studii de specialitate, moi Hakoane, moi, ca nu le am ! sunt ca oricare alt om obisnuit : vad un tablou sau o sculptura sau citesc o carte sau vad un film si comentez, cautind sensul a ceea ce am vazut , criticind sau aplaudind !
hai, fa pasi ca ai inceput sa bati cimpii !