back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 >> Sari la pagina:

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 16:32

O relatare ce presupun ca e reala.
O femeie ce intrase in coma, moarte clinica.
A relatat dupa, ce a vazut.
Era o credincioasa, din aia cum se spune......
La un moment dat a realizat ca e in afara corpului, cunostea fenomenul din relatarile altora.
Nu mai stiu ce a spus ca vedea pe acolo, dar ea a spus...Doamne sint a ta....
In secunda 2 era in corp, la loc.
Ea de fapt era pregatita de finis.

Nu spun nimic prin asta.
Fiecare e liber sa creada ce vrea din aceasta relatare, ce presupun ca e reala.
-------------
Sa stiti domnule Nastasemihail ca si eu am visat cum am iesit din corp.Ma uitam la mine si ma vedeam cum lucram prin casa si ziceam despre mine "Ce vrednica sant".Nu am fost in moarte clinica,doar am visat.

Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 19:27

De la: 9am_750, la data 2013-10-16 15:38:10Cand esti la oras, diavolul vine sub diferite chipuri: un prieten, o carte, o femeie, un dusman; cand esti in singuratate, vine personal. -- Ilie Cleopa

D'aia ma-ntrebasi mataluta pe mesageria privata daca am carti de bucate p'acasa ??
Am si d'alea !

Da matale ce tii in biblioteca , dracusori din aia mici ?

Raporteaza abuz de limbaj
9am_750

3755 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 20:48

De la: nastasemihail, la data 2013-10-17 01:04:15
De la: 9am_750, la data 2013-10-16 15:38:10Cand esti la oras, diavolul vine sub diferite chipuri: un prieten, o carte, o femeie, un dusman; cand esti in singuratate, vine personal. -- Ilie Cleopa
Cine-l punea sa stea singur?
Nu mai iesea si el din casa?
prietene casa lui cativa ani a fost prin munti sub pamant astupata cu radacini de copaci ca si a altora prin scorburile muntilor,,ruganduse pentru omenire si nevoinduse
www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/10/11/pustnicii-romaniei/
www.publicatiiortodoxe.ro/blog/2012/arhimandritul-cleopa-100-de-...

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 20:50

De la: _2148_, la data 2013-10-17 19:27:29

D'aia ma-ntrebasi mataluta pe mesageria privata daca am carti de bucate p'acasa ??
Am si d'alea !

pai cam asa dai dovada,,ca ai in biblioteca decat carti de bucate,,macar sa sti sa faci ceva papa bun

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 21:42

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 21:42

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2013, ora 21:56

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 12:17

Tatal Nostru

Tatal nostru

Care esti in ceruri

Sfinteasca-se numele Tau

Vie imparatia Ta

Faca-se voia Ta

Precum in cer asa si pre Pamant

Painea noastra cea de toate zilele

Da-ne-o noua astazi

Si ne iarta noua gresalele noastre

Precum si noi iertam gresitilor nostri

Si nu ne duce pre noi in ispita

Ci ne izbaveste de cel rau

Ca a Ta este imparatia

Slava si puterea

In numele Tatalui

Al Fiului

Al Sfantului Duh

Amin.

P.S. Dumnezeu= ???

Cum altfel s-ar traduce ""Si nu ne duce pre noi in ispita""? Dumnezeu sau ispiteste enoriasii fara prea multa minte?

Fosta membra 9am.ro

678 mesaje
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 12:34

De la: KARP0V_, la data 2013-10-18 12:17:52Tatal Nostru

Tatal nostru

Care esti in ceruri

Sfinteasca-se numele Tau

Vie imparatia Ta

Faca-se voia Ta

Da-ne-o noua astazi

Ca a Ta este imparatia

Slava si puterea

In numele Tatalui

Al Fiului

Al Sfantului Duh

Amin.

P.S. Dumnezeu= ???

Cum altfel s-ar traduce ""Si nu ne duce pre noi in ispita""? Dumnezeu sau ispiteste enoriasii fara prea multa minte?

Karpov, un up date pe text PLS !
Catolicii francezi (Vaticanul) au modificat rugaciunea lui Isus,
e.g.
ne nous laissez pas succomber a la tentation & "et ne nous soumets pas a la tentation"-> et ne nous laisse pas entrer en tentation ( de la: a-i duce in ispita. pana la: a nu-i lasa sa fie ispititi, este o diferenta, nu ?)
Atentioneaza-l si pe Minciunel Ortodox-ul !

bretagne.france3.fr/2013/10/15/notre-pere-ne-nous-laisse-pas-ent...

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 14:58

pardonel de pardonache : asta-i Tatal Nostru si NU rugaciunea lui Isus sau a Inimii ,care suna astfel :
Doamne Isuse Cristoase
fiul lui Dumnezeu
mintuieste-ma pe mine
pacatosul !

Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 15:03

Super tare ...d'apai si aia nu-i tot rugaciune de-a lui Isus ???

Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 15:12

De la: 9am_750, la data 2013-10-17 20:50:09
De la: _2148_, la data 2013-10-17 19:27:29

Am si d'alea !

pai cam asa dai dovada,,ca ai in biblioteca decat carti de bucate,,macar sa sti sa faci ceva papa bun

Te-ai saturat de coliva , domnu' paroh ?

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 16:10

Tatal Nostru

Tatal nostru

Care esti in ceruri

Sfinteasca-se numele Tau

Vie imparatia Ta

Faca-se voia Ta

Da-ne-o noua astazi

Ca a Ta este imparatia

Slava si puterea

In numele Tatalui

Al Fiului

Al Sfantului Duh

Amin.

P.S. Dumnezeu= ???

------------
Dumnezeu nu ispiteste pe nimeni,au observat bine Francezii gresala.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 17:51

De la: _2148_, la data 2013-10-18 15:03:29Super tare ...d'apai si aia nu-i tot rugaciune de-a lui Isus ???

POFTIM ?
chiar Nu sesizezi ca-s 2 rugaciuni DIFERITE ?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 17:56

cuvintul a ISPITI poate avea si sensul de Pus la Incercare si oare noi, parintii, nu facem asta atunci cind ne testam copiii ca sa vedem cit de ascultatori si cuminti sunt ? si un simplu extemporal sau un examen, nu tot un pus la incercare este, ca sa afle profesorul cit de bine si temeinic si-a invatat lectia elevul ?

Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 17:58

De la: gabigabi2, la data 2013-10-18 17:51:18
De la: _2148_, la data 2013-10-18 15:03:29Super tare ...d'apai si aia nu-i tot rugaciune de-a lui Isus ???

POFTIM ?

Sunt diferite , da ! Dar a cui zice biblia ca e "tatal nostru " ?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 18:41

De la: _2148_, la data 2013-10-18 17:58:28

POFTIM ?

nefericita formulare, dar cred ca vrei sa ma-ntrebi CUI ii spune biblia Tatal nostru ?
pai, cui sa-i spuna : Dumnezeului Tata !? ca si Isus cind vorbeste despre Dumnezeu, tot TATA ii spune !

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 18:55

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 19:05

De la: gabigabi2, la data 2013-10-18 18:41:28

POFTIM ?

nefericita formulare, dar cred ca vrei sa ma-ntrebi CUI ii spune biblia Tatal nostru ?
pai, cui sa-i spuna : Dumnezeului Tata !? ca si Isus cind vorbeste despre Dumnezeu, tot TATA ii spune !

Cine nu intelege acum ?

Cand ucenicii lui Isus l-au rugat sa-i invete sa se roage,el le-a zis asa numita rugaciune ‘Tatal nostru’.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 19:25

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 19:31

De la: Fl_Orion999, la data 2013-10-18 19:25:01youtu.be/sF2Vze1rCCE[/quote]

youtu.be/AzaVlf9tsLQ

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 20:14

Nicolae Paulescu, geniul romanesc al stiintei crestine
Astazi, intelectualul crestin este socotit de "elita intelectuala" ori exentric, ori "inapoiat"

Intelighentia, alcatuita in cea mai mare parte din oameni "rationali", atei sau indiferenti religios - in cel mai bun caz -, anticrestini - in cel mai rau

Elitei "nereligioase" intelegem sa-i contrapunem modele de intelectuali crestini din epoca interbelica

Acesti intelectuali crestini trebuie sa fie reperele noii generatii

In anul 1942, exceptionalul teolog Nicolae Mladin (1914-1986), monah autentic, devenit Mitropolit al Ardealului, publica un articol in Revista teologica, intitulat "Doctrina despre viata a profesorului Nicolae Paulescu". Era al doilea text de forta al literaturii ortodoxe referitor la marele profesor, primul fiind al ganditorului crestin Nichifor Crainic: "Nicolae Paulescu, fondatorul nationalismului crestin", aparut in volumul Ortodoxie si etnocratie (Ed. Cugetarea, 1937).Parintele Mladin a scria: "Paulescu este pentru stiinta romaneasca - in sancturarul stiintei universale - ceea ce este Pasteur pentru Franta". Doi savanti crestini - Louis Pasteur (apartinand spatiului romano-catolic) si Nicolae Paulescu (apartinand spatiului ortodox) - pentru o Europa descrestinata de revolutia franceza si de revolutia bolsevica.

"Cauza prima este Dumnezeu!"

Pasteur (parintele Chimiei biologice si al Microbiologiei) ne-a lasat marturie: "Notiunea si respectul de Dumnezeu ajung in mintea mea pe cai tot atat de sigure ca acelea care ne conduc la adevaruri de ordin fizic".

Paulescu (descoperitorul insulinei), la randu-i, spunea: "A demonstra existenta unei cauze prime a vieii, imateriala, unica si infinit-inteleapta; iata limita sublima la care ajunge fiziologia. Aceasta cauza prima este Dumnezeu".

Astazi, necroforii si sicofantii stiintei romanesti, mai precis intelectualii atei ante si post-decembristi, nu mai gandesc cauzal. Ei judeca ideologic si... pragmatic, oficializand adevaruri stiintifice (medicale, sociologice, istorice etc.) dupa cum le cere partidul, statul, rectorul, decanul, presedintele...

Adevarul Evangheliei, gandit stiintific

Gandirea paulesciana ar putea constitui subiectul unor utile si interesante teze de doctorat atat in domeniul medicinii, cat si in filosofie si teologie. Dar cum Paulescu a fost un intelectual crestin si nationalist pe deasupra, gandirea si viata lui sunt denaturate, cand nu defaimate, ignorate, cand nu contestate vehement. Conceptia despre lume si viata a profesorului Paulescu trebuie tinuta sub obroc, fiindca azi aparitia sintagmei "intelectual crestin" poate periclita planurile scelerate ale celor care vor sa-l scoata pe Hristos din Universitate si din Academie, iar a omagia un nationalist, fie el si savant, nu e corect politic.

Nichifor Crainic, remarcabil interpret al gandirii paulesciene, descoperise valoarea stintifica a scrierilor profesorului de fiziologie: "Pentru Nicolae Paulescu, nationalismul e adevarul natural, iar crestinismul e adevarul supranatural. (...) Nu e nici o lauda pentru noi sa recunoastem ca pana azi apologia adevarului crestin pe temeiuri stiintifice, inchegata de Paulescu, e mult mai pretuita in Occident, decat in Romania. (...) Nicolae Paulescu e filosoful care gandeste stiintific adevarul Evangheliei".

Spiritul paulescian si "era" Animal Planet

O parte din operele fundamentale ale gandirii paulesciene au fost retiparite in ultimii ani. "Conceptia despre viata a profesorului Paulescu "- acel studiu al Mitropolitului Mladin - a fost retiparit si el la Iasi, in 1997, prin grija eseistului Mircea Platon. Insa, duhul stiintific al lui Paulescu este in continuare tinut la usile Universitatii romanesti post-comuniste (dupa cum am aratat alta data, la fel se intampla si cu spiritul lucrarilor altor mari carturari crestini ai romanilor). De altfel, nici in Occidentul - alta data avid de stiinta lui Paulescu - nu este astazi tolerata gandirea paulesciana. Stiinta lumii orbecaieste prin intunericul holisticii, al evolutionismului de tip Anima Planet, al ateismului, al neoprotestantismului de "factura antihristica". Desi nanotehnologia a disecat omul, tainele, misterul, Dumnezeu nu are loc in stiinta moderna.

Savantul crestin Paulescu ajunsese la cauza prima - Dumnezeu - doar cu instrumentele stiintei medicale de la nivelul anilor 1910 - 1930. Si a platit. I s-a refuzat recunoasterea descoperirii insulinei, fiind privat si de premiul Nobel pentru medicina.

A trait ca un ascet ortodox

Paulescu le vorbea studentilor despre Legea iubirii, despre Biserica lui Hristos, despre Jertfa euharistica. Un student al sau, N. Mucichescu-Tunari, relata, in revista Sfarma Piatra, in 1936, o discutie cu Paulescu: "Imi aduc aminte ca ne-a intrebat o data, pe fiecare, daca ne ducem la biserica in fiecare duminica. (...) Si, cum era de asteptat, raspunsul nostru nu l-a multumit. Ba chiar s-a suparat. Si ne-a dojenit aspru. Dojana aceea n-am s-o uit niciodata".

Memorabile au ramas si cuvintele lui Paulescu adresate studentimii sub forma unui manifest: "Nationalismul, adica iubirea de Neam, il aveti imprimat in suflet, caci e un instinct cu care v-ati nascut si n-aveti nevoie sa-l invatati, ci numai sa-l disciplinati".

Asadar, iata care erau sentimentele care il calauzeau pe profesor: dragostea pentru Hristos si iubirea de neam.

Nichifor Crainic, titularul catedrei de Mistica de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti (abandonata astazi, in favoarea ecumenismului !) a descris astfel sfarsitul savantului: "A trait ca un ascet ortodox si a murit in paradisiaca seninatate sufleteasca, primind Sfintele Taine din mana parintelui Ghita de la biserica lui parohiala din Bucuresti, cu hramul Sfantul Mina. Viata lui a fost viata aproape ireprosabila a sfintilor. Ce pilda covarsitoare de nationalism crestin ne-a lasat omul acesta, care isi ingenunchia geniul si imensa-i stiinta in fata Sfantului Potir, care a dorit ca ramasitele lui pamantesti sa fie infasurate in flacarile tricolorului romanesc!".

vladherman.blogspot.ro/2013/10/nicolae-paulescu-geniul-romanesc-...

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 21:00

De la: _1075_, la data 2013-10-18 12:34:41

Tatal nostru

Care esti in ceruri

Sfinteasca-se numele Tau

Vie imparatia Ta

Faca-se voia Ta

Da-ne-o noua astazi

Ca a Ta este imparatia

Slava si puterea

In numele Tatalui

Al Fiului

Al Sfantului Duh

Amin.

P.S. Dumnezeu= ???

e.g.
ne nous laissez pas succomber a la tentation & "et ne nous soumets pas a la tentation"-> et ne nous laisse pas entrer en tentation ( de la: a-i duce in ispita. pana la: a nu-i lasa sa fie ispititi, este o diferenta, nu ?)

bretagne.france3.fr/2013/10/15/notre-pere-ne-nous-laisse-pas-ent... satana nu are nici o purere de la sine,,el nu poate face nimic daca dumnezeu nu ii da voie,,pe undeva este cam acelasi lucru,ca zice parintele arsenie,,ce ne asm face noi fara ala cu cornite,ce ne am face fara ispita si mai zicea si ca dumnezeu ne vrea eroi

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 21:00

Tatal nostru

Care esti in ceruri

Sfinteasca-se numele Tau

Vie imparatia Ta

Faca-se voia Ta

Da-ne-o noua astazi

Ca a Ta este imparatia

Slava si puterea

In numele Tatalui

Al Fiului

Al Sfantului Duh

Amin.

P.S. Dumnezeu= ???

e.g.

bretagne.france3.fr/2013/10/15/notre-pere-ne-nous-laisse-pas-ent... satana nu are nici o purere de la sine,,el nu poate face nimic daca dumnezeu nu ii da voie,,pe undeva este cam acelasi lucru,ca zice parintele arsenie,,ce ne am face noi fara ala cu cornite,ce ne am face fara ispita si mai zicea si ca dumnezeu ne vrea eroi zi le si celorlalti credinciosi ca tn

Fosta membra 9am.ro

678 mesaje
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 22:28

De la: 9am_750, la data 2013-10-18 21:00:10
De la: KARP0V_, la data 2013-10-18 12:17:52
Tatal Nostru

Tatal nostru

Care esti in ceruri

Sfinteasca-se numele Tau

Vie imparatia Ta

Faca-se voia Ta

Da-ne-o noua astazi

Ca a Ta este imparatia

Slava si puterea

In numele Tatalui

Al Fiului

Al Sfantului Duh

Amin.

P.S. Dumnezeu= ???

e.g.

prietene satana nu are nici o purere de la sine,,el nu poate face nimic daca dumnezeu nu ii da voie,,pe undeva este cam acelasi lucru,ca zice parintele arsenie,,ce ne am face noi fara ala cu cornite,ce ne am face fara ispita si mai zicea si ca dumnezeu ne vrea eroi zi le si celorlalti credinciosi ca tn

Mai Minciunel, tu esti in masura sa crezi tot ceea ce "zice parintele arsenie"?
Mai Minciunel, Arsenie este un Sarlatanul Ordinar care te minte cu nerusinare, Mai Minciunel!
Tu, Mai Minciunel, esti in masura sa-ti dai seama ca Sarlatanul Arsenie te minte?

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 22:42

Mai Minciunel, tu esti in masura sa crezi tot ceea ce "zice parintele arsenie"?
Mai Minciunel, Arsenie este un Sarlatanul Ordinar care te minte cu nerusinare, Mai Minciunel!
Tu, Mai Minciunel, esti in masura sa-ti dai seama ca Sarlatanul Arsenie te minte?

din nou tot ce faci tu sunt ironii asta din lipsa de argumente si pentru ca te vezi intr o ipostaza care ti zdruncina ideile pentru ca nu ai cunoscuto desti o stiai in inima ta caci esti creatia lui dumnezeu,,deci o sa ti zic din nou csa acest,,sarlatan,,,se ruga neincetat pentru omenire inclusiv familia ta se nevoia traia prin pustietati si a fost chinuit prin puscarii pentru credinta lui,,nu o zice parintele arsenie ti o zice co o forma de exprimare pentru ca toata ortodoxia ti o zice,,,satana nu este o putere in sine nu exista vreo alta putere in afara lui dumnezeu,,el este un tolerat ,,vezi dialogul incercarii ispitirii lui iov,,

incearca sa nu mai fi ironic pretenas credincios

Fosta membra 9am.ro

678 mesaje
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 22:42

De la: Black_Friday_, la data 2013-10-18 20:14:45Nicolae Paulescu, geniul romanesc al stiintei crestine
Astazi, intelectualul crestin este socotit de "elita intelectuala" ori exentric, ori "inapoiat"

Intelighentia, alcatuita in cea mai mare parte din oameni "rationali", atei sau indiferenti religios - in cel mai bun caz -, anticrestini - in cel mai rau

Elitei "nereligioase" intelegem sa-i contrapunem modele de intelectuali crestini din epoca interbelica

Acesti intelectuali crestini trebuie sa fie reperele noii generatii

In anul 1942, exceptionalul teolog Nicolae Mladin (1914-1986), monah autentic, devenit Mitropolit al Ardealului, publica un articol in Revista teologica, intitulat "Doctrina despre viata a profesorului Nicolae Paulescu". Era al doilea text de forta al literaturii ortodoxe referitor la marele profesor, primul fiind al ganditorului crestin Nichifor Crainic: "Nicolae Paulescu, fondatorul nationalismului crestin", aparut in volumul Ortodoxie si etnocratie (Ed. Cugetarea, 1937).Parintele Mladin a scria: "Paulescu este pentru stiinta romaneasca - in sancturarul stiintei universale - ceea ce este Pasteur pentru Franta". Doi savanti crestini - Louis Pasteur (apartinand spatiului romano-catolic) si Nicolae Paulescu (apartinand spatiului ortodox) - pentru o Europa descrestinata de revolutia franceza si de revolutia bolsevica.

"Cauza prima este Dumnezeu!"

Pasteur (parintele Chimiei biologice si al Microbiologiei) ne-a lasat marturie: "Notiunea si respectul de Dumnezeu ajung in mintea mea pe cai tot atat de sigure ca acelea care ne conduc la adevaruri de ordin fizic".

Paulescu (descoperitorul insulinei), la randu-i, spunea: "A demonstra existenta unei cauze prime a vieii, imateriala, unica si infinit-inteleapta; iata limita sublima la care ajunge fiziologia. Aceasta cauza prima este Dumnezeu".

Astazi, necroforii si sicofantii stiintei romanesti, mai precis intelectualii atei ante si post-decembristi, nu mai gandesc cauzal. Ei judeca ideologic si... pragmatic, oficializand adevaruri stiintifice (medicale, sociologice, istorice etc.) dupa cum le cere partidul, statul, rectorul, decanul, presedintele...

Adevarul Evangheliei, gandit stiintific

Gandirea paulesciana ar putea constitui subiectul unor utile si interesante teze de doctorat atat in domeniul medicinii, cat si in filosofie si teologie. Dar cum Paulescu a fost un intelectual crestin si nationalist pe deasupra, gandirea si viata lui sunt denaturate, cand nu defaimate, ignorate, cand nu contestate vehement. Conceptia despre lume si viata a profesorului Paulescu trebuie tinuta sub obroc, fiindca azi aparitia sintagmei "intelectual crestin" poate periclita planurile scelerate ale celor care vor sa-l scoata pe Hristos din Universitate si din Academie, iar a omagia un nationalist, fie el si savant, nu e corect politic.

Nichifor Crainic, remarcabil interpret al gandirii paulesciene, descoperise valoarea stintifica a scrierilor profesorului de fiziologie: "Pentru Nicolae Paulescu, nationalismul e adevarul natural, iar crestinismul e adevarul supranatural. (...) Nu e nici o lauda pentru noi sa recunoastem ca pana azi apologia adevarului crestin pe temeiuri stiintifice, inchegata de Paulescu, e mult mai pretuita in Occident, decat in Romania. (...) Nicolae Paulescu e filosoful care gandeste stiintific adevarul Evangheliei".

Spiritul paulescian si "era" Animal Planet

O parte din operele fundamentale ale gandirii paulesciene au fost retiparite in ultimii ani. "Conceptia despre viata a profesorului Paulescu "- acel studiu al Mitropolitului Mladin - a fost retiparit si el la Iasi, in 1997, prin grija eseistului Mircea Platon. Insa, duhul stiintific al lui Paulescu este in continuare tinut la usile Universitatii romanesti post-comuniste (dupa cum am aratat alta data, la fel se intampla si cu spiritul lucrarilor altor mari carturari crestini ai romanilor). De altfel, nici in Occidentul - alta data avid de stiinta lui Paulescu - nu este astazi tolerata gandirea paulesciana. Stiinta lumii orbecaieste prin intunericul holisticii, al evolutionismului de tip Anima Planet, al ateismului, al neoprotestantismului de "factura antihristica". Desi nanotehnologia a disecat omul, tainele, misterul, Dumnezeu nu are loc in stiinta moderna.

Savantul crestin Paulescu ajunsese la cauza prima - Dumnezeu - doar cu instrumentele stiintei medicale de la nivelul anilor 1910 - 1930. Si a platit. I s-a refuzat recunoasterea descoperirii insulinei, fiind privat si de premiul Nobel pentru medicina.

A trait ca un ascet ortodox

Paulescu le vorbea studentilor despre Legea iubirii, despre Biserica lui Hristos, despre Jertfa euharistica. Un student al sau, N. Mucichescu-Tunari, relata, in revista Sfarma Piatra, in 1936, o discutie cu Paulescu: "Imi aduc aminte ca ne-a intrebat o data, pe fiecare, daca ne ducem la biserica in fiecare duminica. (...) Si, cum era de asteptat, raspunsul nostru nu l-a multumit. Ba chiar s-a suparat. Si ne-a dojenit aspru. Dojana aceea n-am s-o uit niciodata".

Memorabile au ramas si cuvintele lui Paulescu adresate studentimii sub forma unui manifest: "Nationalismul, adica iubirea de Neam, il aveti imprimat in suflet, caci e un instinct cu care v-ati nascut si n-aveti nevoie sa-l invatati, ci numai sa-l disciplinati".

Asadar, iata care erau sentimentele care il calauzeau pe profesor: dragostea pentru Hristos si iubirea de neam.

Nichifor Crainic, titularul catedrei de Mistica de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti (abandonata astazi, in favoarea ecumenismului !) a descris astfel sfarsitul savantului: "A trait ca un ascet ortodox si a murit in paradisiaca seninatate sufleteasca, primind Sfintele Taine din mana parintelui Ghita de la biserica lui parohiala din Bucuresti, cu hramul Sfantul Mina. Viata lui a fost viata aproape ireprosabila a sfintilor. Ce pilda covarsitoare de nationalism crestin ne-a lasat omul acesta, care isi ingenunchia geniul si imensa-i stiinta in fata Sfantului Potir, care a dorit ca ramasitele lui pamantesti sa fie infasurate in flacarile tricolorului romanesc!"
.

vladherman.blogspot.ro/2013/10/nicolae-paulescu-geniul-romanesc-...

Black-ule, lasa-te de acest sport , nu poti oferi o exemplificare care sa-ti sutina CREZUL, atat timp cat nu aprofundezi un subiect, degeaba ai folosti aceste copy/paste daca la tine in devla este haos si ignoranta.
De fiecare data cand ai comis fatla eroare de-a posta un e.g. prin copy/paste, tot de atatea ori ai dat cu bata-n balta, mai bine taceai, sau postai o poezie cu adieri autumnale, zic si eu...

Dar pentru ca tot ai comis-o si ai folosit informatii in necunostinta de cauza, folosindu-te de un blog "Vlad Herman
vladherman.blogspot.com/‎
Acum 11 ore - blog ortodox baia mare, arsenie boca minuni, sfaturi arsenie boca, sfaturi ortodoxe, baia mare, vlad herman, arsenie papacioc. ", am sa-mi permit sa-ti prezint reversil reversul monedei.

e.g.

National-Christian Defense League

The National-Christian Defense League (Romanian: Liga Apãrãrii Naþional Creºtine, LANC) was a virulently anti-Semitic political party of Romania formed by A. C. Cuza.

The group had its roots in the National Christian Union, formed in 1922 by Cuza and the famed physiologist Nicolae Paulescu.

This group, which used the swastika as its emblem, morphed in to the LANC in 1923.

The LANC became associated with extreme anti-Semitism, calling for a gradual withdrawal of rights for Jews which would include the withdrawal of political rights for all Jews, the withdrawal of citizenship for most and a gradual policy of reapportionment of Jewish land and businesses.

The party banner became the flag of Romania with a swastika in the center.

Much of LANC's ideas were framed within theological arguments which were created by Nichifor Crainic, who served as Secretary General of the group

Initially the LANC gained some support and its blue shirted militia group, the Lãncieri, gained notoriety for their anti-Semitic activities in the universities.

Increasing its influence the LANC mopped up most of the followers of groups such as the National Fascist Movement and the National Romanian Fascia during the mid-1920s.

Support for LANC was particularly strong in Bukovina, Maramures, Northern Moldavia and Transylvania and this central northern region was to prove most responsive to fascism in Romania throughout the 1920s and 1930s

en.wikipedia.org/wiki/National-Christian_Defense_League

Sa nu-mi afirmi ca nu stiai, ai sa-ti agravezi situatia, din ignorant ai sa ajungi direct un ipocrit de-o prostie fara margini.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 07:21

De la: 9am_750, la data 2013-10-17 20:48:05
prietene casa lui cativa ani a fost prin munti sub pamant astupata cu radacini de copaci ca si a altora prin scorburile muntilor,,ruganduse pentru omenire si nevoinduse
www.publicatiiortodoxe.ro/blog/2012/arhimandritul-cleopa-100-de-...]
Eu ma refer la oamenii ce sint in singuratate.
Cine ii pune sa fie asa.
In era pestilor ce a trecut oamenii erau singuri.
in asta de acum nu se mai simte nevoia.
Nici nu stiam de astea pina prin 90, cu erele.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 07:22

De la: 9am_750, la data 2013-10-17 20:48:05
www.publicatiiortodoxe.ro/blog/2012/arhimandritul-cleopa-100-de-...

Eu ma refer la oamenii ce sint in singuratate.
Cine ii pune sa fie asa.
In era pestilor ce a trecut oamenii erau singuri.
in asta de acum nu se mai simte nevoia.
Nici nu stiam de astea pina prin 90, cu erele.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 14:43

De la: _2148_, la data 2013-10-18 19:05:34
De la: gabigabi2, la data 2013-10-18 18:41:28

POFTIM ?

Cine nu intelege acum ?

Cand ucenicii lui Isus l-au rugat sa-i invete sa se roage,el le-a zis asa numita rugaciune ‘Tatal nostru’.

aha, acum am inteles ce-ai vrut sa spui ....formularea ta a fost insuficienta ca sa inteleg la ce te gindesti tu, in mintea ta .... dar, fiecare rugaciune are , ca sa zic asa, alt Destinatar !

Pagini: << 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: