back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 30 Martie 2012, ora 16:36

De la: 9am121159, la data 2012-03-30 14:34:48 Dragilor v-am citit comentariile.La nivel lumesc sant sus,.dar la nivel religios sant jos.Dumnezeu nu ne vorbeste la nivelul cunostintelor lumesti,intortochiate de oameni pentru a se mari,sau mandri in fata celorlalti,ci ne vorbeste simplu:
- Sa nu ucizi,
- Sa nu preacurvesti,
- Sa nu furi...etc.
Acum vreau sa intreb pe Yoric...,care este mai bolnav? Cel ce crede si pazeste poruncile lui Dumnezeu,sau cel ce nu crede si calca poruncile.Pe discul acesta numit pamant sant multi oameni cu facultati si functii inalte,care ajung acasa si impusca nevestele,si le insala,zicand ca e barbat.Acestia care ucid nevestele,copii,se mai pot numi barbati? se mai pot numi normali?Dragilor trebuie sa intelegeti ca religia nu este pentru stiinta,ci pentru sufletul care are nevoie,sa-si vindece ranile,ca omenire sa se indrepte din pacatele multe si grele.Va rog mai cugetati fiecare in sinea lui,daca in viata aveti o mare nenorocire,din care nu mai gasiti iesire,unde alergati,la stiinta sau la Dumnezeu?Cat de pagan sau cat de ateu esti,in acele momente strigi la Dumnezeu,ai nevoie de El sa te ajute,atunci cand nici-un om nu te poate ajuta.....El poate,si atunci incepi sa-L cunosti pe Dumnezeu si El pe tine,apoi nu te mai desparti de El niciodata.Domnul sa va sprijine pe toti,in problemele pe care le aveti.

ok, pai daca ma intrebi, atunci se cade sa si raspund.

Asa zisele "porunci" sunt un amalgam. Unele dintre ele (si nu intamplator le citezi tocmai pe acelea) sunt pur si simplu triviale. In sensul "obisnuit, banal, comun, evident". Adica se regasesc in filosofia tuturor popoarelor care au supravietuit pana in zilele noastre. Acele populatii care n-au respectat macar minimul normelor de conduita sociala - pur si simplu s-au auto-anihilat. Multa minte-ti trebe sa scoti o chestie precum "sa nu ucizi". Mare branza.
Ceea ce e uimitor este ca iti imaginezi ca e nevoie de vreun zeu ca sa ne dam seama de un lucru banal precum "a nu ucide e un lucru bun". Iar eu spun: nu e necesar nici un zeu pentru asta. Ne dam seama singuri , deoarece traim intr-o societate. Daca vreau sa fiu tratat bine de catre altii, e indicat ca si eu sa-i tratez bine. Nu e nici o mare scofala in a ne da seama de un lucru atat de banal.

Pe de alta parte insa, alte porunci (pe care nu le-ai citat) sunt stupide. "sa nu-ti faci chip cioplit" . 'Ai nu ma-nebuni! Cui ce-i pasa? Asta nu dauneaza nimanui, cu exceptia celui care e indeajuns de prost sa-si faca chip cioplit si sa se inchine la el. Dar eu, ca ateu, nu sunt interesat de oamenii care isi fac chip cioplit. Ei sunt (din perspectiva mea) doar stupizi. Da' nu fac rau!

Iar alte "porunci" sunt la fel de anoste. "Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert." 'Ai nu ma-nebuni! Ba vezi bine ca-l iau in desert. Pen'ca-i un concept stupid , iar eu nu ma dau in laturi de la a ridiculiza acest concept stupid.
"Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste" - 'Ai nu ma-nebuni! O cinstesc de fiece data cu un pahar de alcool. Ca si alte zile, dealtfel.

Ceea ce e bun in biblie, nu e nici original nici super destept. Sunt lucruri triviale, spuse de altii inainte, si nici macar bune pan' la capat. Eu singur pot scoate un cod de legi mult mai demn decat copilariile scrise in biblie. (alea care-s bune, ca mai exista si o tona de gunoi pe langa). Si vrea cineva sa-mi predice mie ca biblia (si poruncile, evident) vine de la o fiinta super-inteligenta??? Asta e un lucru ridicol. Pana si copiii de gradinita, din zilele noastre, ar putea scoate un cod mai destept.
Unu' in care sa scrii ca sclavia e imorala si interzisa. Da' stupidu' ala de zeu n-a fost in stare sa spuna asa ceva in scriptura. Dimpotriva, acolo scrie ca sclavii trebe sa-si respecte stapanii.
Oare ce cantitate de ridicol e necesara ca sa ne dam seama ca scriptura nu-i decat o colectie de panseuri scrisa de oameni din epoca bronzului? Evident ca nu ne putem astepta sa scoata ceva decent, cata vreme sunt niste simpli analfabeti. Repet: noi, in ziua de azi, putem inventa un cod moral infinit superior celor scrise in biblie. Nu vom inventa nici noi unul perfect, asta e adevarat. Dar diferenta calitativa intre ce putem noi scoate acum , si ce scrie in biblie e ca de la cer la pamant. Vreti un cod mai bun? Vi-l fac eu in 2 zile.

Asa ca intrebarea "care este mai bolnav? Cel ce crede si pazeste poruncile lui Dumnezeu,sau cel ce nu crede si calca poruncile" este pur si simplu lipsita de sens. Depinde de care porunci vorbim, in ciuda faptului ca vrei sa le pui pe toate in aceeasi oala, ca si cum ar fi de valoare egala. Ei bine, nu-s! Pentru ca sunt unele porunci pe care un om sanatos la cap trebuie sa le incalce. Unele porunci sunt de-a dreptul gunoi.
--------------
Da Yoric iti trebuie multa minte ca spui "Sa nu ucizi".Pai daca cineva iti ia viata,care este mai importanta decat ce gandesti tu si toate comentariile tale dispar,atunci nu mai intri pe acest sait sa discutam.....ci intri in alta parte .Bine inteles ca Dumnezeu a facut de asa fel ca toate natiunile pamantului sa afle despre poruncile Lui.Daca te gandesti bine Yoric si in zilele noastre santem sclavi unii altora,apoi unii santem sclavi sau robi lui Dumnezeu,iar altii sant sclavi diavolului.
Astept codul tau de legi mai bun in 2 zile.
Referitor la "care este mai bolnav"desigur ca este mai bolnav cel ce ucude,fura,minte,preacurveste,necinsteste parinti,pofteste ce este al aproapelui.face idoli,ia in desert Numele lui Dumnezeu,nu pazeste ziua de odihna Sambata,binecuvantata si sfiintita de Dumnezeu,si are alti dumnezei in afara de Dumnezeul Cel atotputernic,si afla ca aceste porunci sant egale.Cel ce a zis sa nu ucizi,a zis sa pazesti Sambata ca zi de odihna inchinata lui Dumnezeu s.a.m.d.Cel ce nu le pazeste este gunoi,deaceia au fost ucisi cei din Sodoma si Gomora sau in potopul lui Noe.

Nu stiu de ce unii simt nevoia sa fie bolnavi toata viata.

9am251424

1 mesaj
Oras: Pitesti

Postat pe: 30 Martie 2012, ora 16:47

Fratele meu, pe trimitas ai incercat? Te asigur de audienta maxima acolo! In plus, Dumnezeu permite sau te sfatuieste sa ignori regulile de ortografie si ortoepie?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 Martie 2012, ora 16:49

De la: 9am251424, la data 2012-03-30 16:47:17Fratele meu, pe trimitas ai incercat? Te asigur de audienta maxima acolo! In plus, Dumnezeu permite sau te sfatuieste sa ignori regulile de ortografie si ortoepie?

Ce frate ai in vedere? poate sora?

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 30 Martie 2012, ora 16:54

Din tilu eu inteleg ca se pune intrebarea cine este dumnezeu, cel din povestile din biblie, insa pot intelege si ca ar trebui sa ne intrebam care este adevaratul dumnezeu..

Eu cred ca adevaratul dumnezeu este cel preamarit in cultul falusului (femeile stiu motivul-sau cel putin cele care stiu sa fie femei-25,1%) .
Este acel dumnezeu care contribuie substantial la creatie si care face adevarate minuni,palpabile,nu ca cele din biblia utopica.
Femei din toate religiile - treziti-va ,a sosit momentul sa nu mai credeti in baliverne si in icoanele vopsite.
Dumnezeu este la inde-mana voastra ,puteti sa-l adorati,sa-l folositi pentru creatiune sau sa-l alintati.
Dumnezeul falus vrea si simte nevoia sa fie bagat in seama-asa sunt toti dumnezeii.
Acesta insa ,pe loc isi arata recunostinta,cel crestin niciodata desi stati pe la toate moastele slugilor lui.
Fara dumnezeul falus oamenii nu ar exista - asa ca mai lasati dumnezeii falsi si apucati-va de falusuri.....

Fosta membra 9am.ro

80 mesaje
Postat pe: 1 Aprilie 2012, ora 01:33

"Prefer sa cred in DUMNEZEU decit sa-l vad in toata slava sa
DUMNEZEU, care l-a parasit pe HRISTOS pe cruce, nu e cu totul absent si pentru noi?
Un lucru pe care nu vrem sa-l intelegem, pe care nu-l intelegeau nici contemporanii Domnului. Cei ce asteptau venirea lui Mesia in slava
Ce nu puteau intelege ei, ce nu putem intelege noi: ca Dumnezeu, cum spune Kierkegaard, nu e un imens papagal rosu. Daca ar aparea in piata o uriasa pasare, toata lumea s-ar napusti sa vada si ar intelege ca nu e lucru obisnuit.
Credinta in felul acesta ar fi prea usoare. Mura-n gura.
Ni se cere a crede in deplina libertate si s-ar zice ca - pronia face totul ca sa nu credem - ii place sa acumuleze piedicile, sa ne imulteasca riscurile, sa adune argumente pentru a preface bine intentionata dorinta de evlavie in imposibilitate
Drumurile care duc spre credinta poarta acelasi nume, toate: pariu, aventura, nebunie
Cind i se spunea Domnului pe Golgota - mintuieste-te pe tine si atunci vom crede si noi, greseala era de fapt de ordin lingvistic, se judeca in temeiul unei confuzii de termeni.
Daca s-ar fi coborit de pe cruce nu mai era nevoie sa se creada, ar fi avut loc recunoasterea unui fapt.
Ni se cere ceva mai tainic si mai ciudat: sa contestam evidenta si sa acordam incredere unui ne fapt
Pe cai ocolite lucreaza. Cai de nepatruns.
Leon Bloy - O, HRISTOASE care te rogi pentru cei ce te rastignesc si-i rastignesti pe cei ce te iubesc........

Rastignirea nu a fost o farsa si inselaciune decit daca se constata ca orice miracol este cu neputinta, orice inviere este un basm
Numai deznadejdea omeneasca de pe cruce dovedeste integritatea si seriozitatea jertfei, o impiedica a fi cine stie ce joc.
Domnul venise hotarit sa bea paharul pina la fund si sa se boteze cu botezul crucii, dar .. in gradina maslinilor, cind s-a apropiat momentul tot s-a rugat sa fie scutit a deserta paharul. Dar, adauga, desigur: Faca-se voia TA. iar pe cruce, desi acea pe deplin constiinta invierii, natura omeneasca pare sa fi covirsit oarecare timp- dupa cum contra punct a predominat natura divina pe muntele Tabor, - caci altfet nu s-ar fi auzit atit de firescul: MI-E SETE si DUMNEZEU meu de ce ma parasesti?

Actul rastignirii a fost atit de serios ca i-a dus in eroare si pe apostolisi ucenici, ce erau convinsi ca acel trup mutilat de pe cruce nu poate sa invieze Daca n-ar fi fost atit de zdruncinati in credinta nu ar fi cerut Luca si Cleopa primului trecator sa stea cu ei. Nici Toma n-ar fi pus conditii atit de drastice, daca n-ar fi fost si el sigur ca invierea in acele conditii nu mai era cu putinta.
Rastignirea era cu neputinta ca si pentru scribii ce l-au rastignit. Nu era de ajuns trupul mutilat, piroanele, spinii ce intrau in trup, sulita, groaza torturii - mai era nevoie , pentru contemplare, sa para un esec, o catastrofa.
Este apogeul credintei noastre - deplina LIBERTATE. Ne-a tratat ca pe fiinte libere si mature, capabile de a incasa adevaruri neplacute
Iar tilharul cel bun e primul care soseste in rai- inaintea proorocilor,patriarhilor si dreptilor din Vechiul Testament - poate ca o datoreaza nu numai cutremuratoarei lui convertiri ci si faptului ca a fost coleg de suferinta cu Domnul.
Ce ar fi vrut dochetistii, monofizitii, fantasiastii, ateii? Sa le fi facut Hristos de pe cruce semncu ochiul a lor sai - las ca asta e de gura lumii, stim noi ce stim. Scrie Sf. Pavel:EL care pe insusi fiul lui nu l-a crutat - deci suferinta a fost reala...totul din dragostea pentru oameni , a le rascumpara pacatele
Spune Pavel: Ati fost cumparati cu un pret

Sfintire fara umilire nu exista, acea smereni ce-ti curata inima de pacate, acea smereni de te inalta.
Caci primirea umilintei e cea mai mare putere a dreptului, pe cind razboiul, de orice natura - ura razbunare asuprire,etc pentru mindrie, e cea mai mare neputinta, spune parintele Arsenie Boca

Bilbia e cartea de capatii a omenirii. E legatura ei cu DUMNEZEU. Ise adreseaza omului facut din lut si spirit . Lutul ce moare reluindu-si locul si spiritul ce dainuieste in veci.
Omul nu exista decit daca exista DUMNEZEU si nemurirea.
Ne cere DUMNEZEU- fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii. Nu ne cere sa fim prosti. Doar pacatele noastre sa le timpim.
Asadar BIBLIA nu o poti citi ca pe o carte de povesti si a avea si pretenti ca ai inteles-o. Fara a crede in DUMNEZEU si fara rugaciune - legatura incontestabila intre om si DUMNEZEU , BIBLIA ramine o simpla carte de povesti.
DUMNEZEU iubeste nevinovatia nu imbecilitatea In casa Tatalui meu multe lacasuri sint (Ioan14, 2) Mintuirea, prin urmare se poate dobindi pe multe cai . Dumnezeu te ajuta dar nu-ti pune in traista
Drumul spre DUMNEZEu, spre IUBIRE e dat fiecaruia dupa putinte. Muritorul sa nu mearga prea departe pe calea virtutii- sa-si recunoasca limitele. Mereu e nevoie de un duhovnic

NICOLAE STEINHARDT

(Spune Sf Pavel - daca mina ta cea dreapta a pacatuit sa o tai. Cei fara credinta isi taie mina, omoara in numele DOMNULUI - zic ei ca asa scrie in biblie, neintelegind ca toate se refera la moartea pacatului. Nici pe Cain, ce era un ucigas ,DUMNEZEU n-a dat dezlegare sa- omoare cineva. EL nu vrea moartea pacatosului, ci moartea pacatelor. BIBLIA E CARTE SFINTA talmacirea ei fara credinta si credinta fara curetenia inimii de pacate te transforma in nebun -spunea PARINTELE CLEOPA)

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 1 Aprilie 2012, ora 03:10

De la: The_Mummy, la data 2012-03-30 16:54:36Din tilu eu inteleg ca se pune intrebarea cine este dumnezeu, cel din povestile din biblie, insa pot intelege si ca ar trebui sa ne intrebam care este adevaratul dumnezeu..

Eu cred ca adevaratul dumnezeu este cel preamarit in cultul falusului (femeile stiu motivul-sau cel putin cele care stiu sa fie femei-25,1%) .
Este acel dumnezeu care contribuie substantial la creatie si care face adevarate minuni,palpabile,nu ca cele din biblia utopica.
Femei din toate religiile - treziti-va ,a sosit momentul sa nu mai credeti in baliverne si in icoanele vopsite.
Dumnezeu este la inde-mana voastra ,puteti sa-l adorati,sa-l folositi pentru creatiune sau sa-l alintati.
Dumnezeul falus vrea si simte nevoia sa fie bagat in seama-asa sunt toti dumnezeii.
Acesta insa ,pe loc isi arata recunostinta,cel crestin niciodata desi stati pe la toate moastele slugilor lui.
Fara dumnezeul falus oamenii nu ar exista - asa ca mai lasati dumnezeii falsi si apucati-va de falusuri.....

Sculati-va.....voi oropsiti ai vietii.....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 2 Aprilie 2012, ora 09:56

dumnezeu stie ca dumnezeu nu exista.......

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 2 Aprilie 2012, ora 10:42

De la: _KARPOV, la data 2012-04-02 09:56:08

Bucura-te ca tu existi...fizic ...DAR mort spiritual..

symy-apocalipsa.blogspot.ro
Tycuu

1203 mesaje
Postat pe: 2 Aprilie 2012, ora 14:01

De la: symy1, la data 2012-04-02 10:42:38

:

sml-confused0006: Daca spiritual e mort, ca fizic exista doar ca un robot cu programare !

Tycu
Ra_Mar

616 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 2 Aprilie 2012, ora 18:02

Atentie ! Baba se_curista fileaza !
9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 2 Aprilie 2012, ora 23:17

"Prefer sa cred in DUMNEZEU decit sa-l vad in toata slava sa
DUMNEZEU, care l-a parasit pe HRISTOS pe cruce, nu e cu totul absent si pentru noi?
Un lucru pe care nu vrem sa-l intelegem, pe care nu-l intelegeau nici contemporanii Domnului. Cei ce asteptau venirea lui Mesia in slava
Ce nu puteau intelege ei, ce nu putem intelege noi: ca Dumnezeu, cum spune Kierkegaard, nu e un imens papagal rosu. Daca ar aparea in piata o uriasa pasare, toata lumea s-ar napusti sa vada si ar intelege ca nu e lucru obisnuit.
Credinta in felul acesta ar fi prea usoare. Mura-n gura.
Ni se cere a crede in deplina libertate si s-ar zice ca - pronia face totul ca sa nu credem - ii place sa acumuleze piedicile, sa ne imulteasca riscurile, sa adune argumente pentru a preface bine intentionata dorinta de evlavie in imposibilitate
Drumurile care duc spre credinta poarta acelasi nume, toate: pariu, aventura, nebunie
Cind i se spunea Domnului pe Golgota - mintuieste-te pe tine si atunci vom crede si noi, greseala era de fapt de ordin lingvistic, se judeca in temeiul unei confuzii de termeni.
Daca s-ar fi coborit de pe cruce nu mai era nevoie sa se creada, ar fi avut loc recunoasterea unui fapt.
Ni se cere ceva mai tainic si mai ciudat: sa contestam evidenta si sa acordam incredere unui ne fapt
Pe cai ocolite lucreaza. Cai de nepatruns.
Leon Bloy - O, HRISTOASE care te rogi pentru cei ce te rastignesc si-i rastignesti pe cei ce te iubesc........

Rastignirea nu a fost o farsa si inselaciune decit daca se constata ca orice miracol este cu neputinta, orice inviere este un basm
Numai deznadejdea omeneasca de pe cruce dovedeste integritatea si seriozitatea jertfei, o impiedica a fi cine stie ce joc.
Domnul venise hotarit sa bea paharul pina la fund si sa se boteze cu botezul crucii, dar .. in gradina maslinilor, cind s-a apropiat momentul tot s-a rugat sa fie scutit a deserta paharul. Dar, adauga, desigur: Faca-se voia TA. iar pe cruce, desi acea pe deplin constiinta invierii, natura omeneasca pare sa fi covirsit oarecare timp- dupa cum contra punct a predominat natura divina pe muntele Tabor, - caci altfet nu s-ar fi auzit atit de firescul: MI-E SETE si DUMNEZEU meu de ce ma parasesti?

Actul rastignirii a fost atit de serios ca i-a dus in eroare si pe apostolisi ucenici, ce erau convinsi ca acel trup mutilat de pe cruce nu poate sa invieze Daca n-ar fi fost atit de zdruncinati in credinta nu ar fi cerut Luca si Cleopa primului trecator sa stea cu ei. Nici Toma n-ar fi pus conditii atit de drastice, daca n-ar fi fost si el sigur ca invierea in acele conditii nu mai era cu putinta.
Rastignirea era cu neputinta ca si pentru scribii ce l-au rastignit. Nu era de ajuns trupul mutilat, piroanele, spinii ce intrau in trup, sulita, groaza torturii - mai era nevoie , pentru contemplare, sa para un esec, o catastrofa.
Este apogeul credintei noastre - deplina LIBERTATE. Ne-a tratat ca pe fiinte libere si mature, capabile de a incasa adevaruri neplacute
Iar tilharul cel bun e primul care soseste in rai- inaintea proorocilor,patriarhilor si dreptilor din Vechiul Testament - poate ca o datoreaza nu numai cutremuratoarei lui convertiri ci si faptului ca a fost coleg de suferinta cu Domnul.
Ce ar fi vrut dochetistii, monofizitii, fantasiastii, ateii? Sa le fi facut Hristos de pe cruce semncu ochiul a lor sai - las ca asta e de gura lumii, stim noi ce stim. Scrie Sf. Pavel:EL care pe insusi fiul lui nu l-a crutat - deci suferinta a fost reala...totul din dragostea pentru oameni , a le rascumpara pacatele
Spune Pavel: Ati fost cumparati cu un pret

Sfintire fara umilire nu exista, acea smereni ce-ti curata inima de pacate, acea smereni de te inalta.
Caci primirea umilintei e cea mai mare putere a dreptului, pe cind razboiul, de orice natura - ura razbunare asuprire,etc pentru mindrie, e cea mai mare neputinta, spune parintele Arsenie Boca

Bilbia e cartea de capatii a omenirii. E legatura ei cu DUMNEZEU. Ise adreseaza omului facut din lut si spirit . Lutul ce moare reluindu-si locul si spiritul ce dainuieste in veci.
Omul nu exista decit daca exista DUMNEZEU si nemurirea.
Ne cere DUMNEZEU- fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii. Nu ne cere sa fim prosti. Doar pacatele noastre sa le timpim.
Asadar BIBLIA nu o poti citi ca pe o carte de povesti si a avea si pretenti ca ai inteles-o. Fara a crede in DUMNEZEU si fara rugaciune - legatura incontestabila intre om si DUMNEZEU , BIBLIA ramine o simpla carte de povesti.
DUMNEZEU iubeste nevinovatia nu imbecilitatea In casa Tatalui meu multe lacasuri sint (Ioan14, 2) Mintuirea, prin urmare se poate dobindi pe multe cai . Dumnezeu te ajuta dar nu-ti pune in traista
Drumul spre DUMNEZEu, spre IUBIRE e dat fiecaruia dupa putinte. Muritorul sa nu mearga prea departe pe calea virtutii- sa-si recunoasca limitele. Mereu e nevoie de un duhovnic

NICOLAE STEINHARDT

(Spune Sf Pavel - daca mina ta cea dreapta a pacatuit sa o tai. Cei fara credinta isi taie mina, omoara in numele DOMNULUI - zic ei ca asa scrie in biblie, neintelegind ca toate se refera la moartea pacatului. Nici pe Cain, ce era un ucigas ,DUMNEZEU n-a dat dezlegare sa- omoare cineva. EL nu vrea moartea pacatosului, ci moartea pacatelor. BIBLIA E CARTE SFINTA talmacirea ei fara credinta si credinta fara curetenia inimii de pacate te transforma in nebun -spunea PARINTELE CLEOPA)
-------------
Bine ai venit Lenacata si multe comentarii.Ma bucur ca citesti Biblia,ai dreptate Biblia trebuie studiata cu rugaciune ca Dumnezeu sa ne dezlege.Te mai astept cu pace.

Sil100

250 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 3 Aprilie 2012, ora 17:43

A crede in ceva tocmai pentru ca dovezile lipsesc evidentiaza o lipsa de interes majora pentru adevar. In mod normal nimeni n-ar trebui sa se mandreasca cu o astfel de conceptie. Ba chiar dimpotriva... pe mine ma duce cu gandul la cei care sufera de boli psihice.

De ce bolile psihice sunt tratate cu medicamente si credinta religioasa nu? Pentru ca religia pare ceva inofensiv, unii chiar spun ca ar fi folositoare. O astfel de conceptie ignora atat trecutul sangeros inspirat de religie cat si prezentul nu tocmai roz (vezi terorismul de inspiratie religioasa atat islamic cat si crestin).

Oare cate probleme grave trebuie sa mai toleram din partea religiei pentru a ne pune intrebarea ce e benefic si ce nu din aceasta iluzie (a se citi religie)? Cand vom pune o avertizare pe Biblie de tipul: "Aceasta carte contine informatii potential periculoase! Nu urmati exemplele negative descrise in anumite capitole, iar daca vocea lui D-zeu va indeamna sa comiteti anumite fapte care ar putea produce vreo vatamare altor oameni sau animale luati legatura de urgenta cu un medic (preferabil psihiatru). Nimic nu este mai de pret decat viata umana!"

Acelasi avertisment ar trebui sa apara pe orice carte religioasa.

P.S.: In ultimul vreme m-am limitat doar la scurte comentarii fara a le raspunde celor care mi-au combatut ideile. Asta s-a intamplat nu pentru ca as desconsidera ce au ceilalti de spus, ci pentru ca n-am avut prea mult timp la dispozitie. Le multumesc celor care m-au sustinut, consider ca au facut o treaba buna.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2012, ora 20:24

Doamne dumnezeule....mare-i mila ta....si lumea ta.....e plina de naivi....fara discernamant si saraci cu duhu'.....

9am251714

45 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2012, ora 20:34

De la: _KARPOV, la data 2012-04-03 20:24:05

Doamne dumnezeule....mare-i mila ta....si lumea ta.....e plina de naivi....fara discernamant si saraci cu duhu'.....

...stai oțâră, amu sosesc habotnicii credincioșiți ș'ai să asiști la o jertfă prin ardere de tot, ce-o să-l mai părpălească și ardă pe rug pe Sil100, sau ce-o să-l mai biciuiască și răsticnească pe ereticul Sil100, ar fi fost vai de el, ...dar noi , noi,...hmmm,...suntem în sec.XXI, trecut-au vremurile-n care inchiziția avea drept de viață și de moarte,....o să-i otâncim înaite de-a le fi cu putință să-și deschidă cleampele credincioșite !

Ra_Mar

616 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 3 Aprilie 2012, ora 20:50

Ciudat !
The_Mummy( care scrie mesaje lungi) shi super-Karpov (mesaje scurte ) par sa gandeasca aproximativ identic ! (nu in sensul bun al cuvantului) !

Atentie ! Baba se_curista fileaza !
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2012, ora 20:57

De la: 9am251547, la data 2012-04-03 20:50:04Ciudat !
The_Mummy( care scrie mesaje lungi) shi super-Karpov (mesaje scurte ) par sa gandeasca aproximativ identic ! (nu in sensul bun al cuvantului) !

nebanuite sunt caile domnului !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2012, ora 20:59

Vai de parintele care nu isi asculta....copilul....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2012, ora 21:18

dumnezeu se comporta in vechiul testament ca un puradel caruia i s-a luat jucaria ......

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2012, ora 21:19

dumnezeu nu a dat legi....el a incalcat legi.....si nu o singura data.....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2012, ora 21:20

dumnezeu a ucis ......

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2012, ora 21:23

Sa nu faci ce face popa .....sa faci ce spune dumnezeu.....

Dumnezeu spune ...... ""ucide-i pe toti a lui Amalec....barbatii....femeile....copiii si pruncii...""

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2012, ora 21:25

universul exista prin sine.....iar dumnezeu este un mit al celor care au inceput sa gandeasca mai tarziu !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2012, ora 21:26

isus este ceea ce nu este......

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2012, ora 21:27

iar eu sunt....cel ce sunt...

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2012, ora 21:28

eu exist si ca urmare nu pot concepe ca ceea ce nu exista.....exista....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2012, ora 21:36

Visul evreului din pestera s-a perpetuat.....pana in zilele noastre....si unii se bucura si in prezent de acea naivitate ancestrala......care a stat la baza gandirii celor multi si slabi...care se uitau cum masculul Alfa viola toate femelele......
In neputinta lor de a se "rascula"......acesti naivi-nativi.....au refulat......si au intrat...in haznaua timpului pierdut.....si l-au inventat pe superman........sperand ca il vor atrage de partea lor....in momentul in care se va trezi.....dar nu s-a trezit
L-au mai "nascut" dintr-o fecioara dar au dat chix....ala a vrut sa moara....sperand intr-o inviere care va sa vie ....dar care nu mai vine.....an de an....in ziua de pasti....
De fapt nu are cum sa vina....ouale lui nastase sunt fierte.....si rosii ........

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 3 Aprilie 2012, ora 21:52

Hei Karpov,cate mesaje ai scris...........poate te ia si pe tine Sil 100 la psihiatrie,nu ca ai fi bolnav,dar au nevoie urgenta de clienti.Si ce daca oamenii nu sant nebuni,au ei metode sa-i inebuneasca.Banul e ochiul .Au creat substante pentru toate bolile.....deci si pentru psihic.Culmea este ca si medici inebunesc.Sa auzim de bine,ca vine Pastele.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 4 Aprilie 2012, ora 08:15

De la: _KARPOV, la data 2012-04-03 20:57:13

nebanuite sunt caile domnului !

nebanuite ptr. cine nu stie !
eu care stiu ca sunteti tata si fiu, inteleg foarte bine de unde-ti vin ideile !

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 4 Aprilie 2012, ora 14:07

Omul a evoluat in ultimele secole,doar dumnezeu a ramas acelasi incult din vechiul testament. Cei fricosi sau cei interesati inca se mai bazeaza pe cei care sunt la acelasi nivel de gandire ca omul primitiv.Ei stiu ca biblia e singura carte de povesti prin care pot sa manipuleze creierele lor infantile. Daca s-ar crea o religie cu prea multa "filozofie" cei care nu stiu cine sunt isi vor pierde si ultimul neuron,incercand sa inteleaga de ce nu inteleg.

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 4 Aprilie 2012, ora 14:13

De la: Tycuu, la data 2012-04-02 14:01:20
De la: symy1, la data 2012-04-02 10:42:38

:

sml-confused0006: Daca spiritual e mort, ca fizic exista doar ca un robot cu programare !

tycule ,te mananca si ultimul neuron sau l-ai pierdut la barbut ? Daca nu intelegi de ce incerci sa ne lamuresti ca ceea ce nu exista,exista ? Incearca sa gandesti logic,esti un rebut al creatorului tau,traiesti doar datorita stiintei si medicilor insa crezi in cai colorati si te pregatesti sa-l invii pe isus care insa nu va invia deoarece nu permite legea . E frumos sa visezi ,insa pana pe la 5 ani apoi trebuie sa inveti sa gandesti logic.

Pagini: << 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: