Info
x
Drept la blasfemie
|
Fosta membra 9am.ro 11272 mesaje Membru din: 21/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 13:19
De la: _maressalul_, la data 2010-01-16 12:06:51Dupa ce ma uit si eu in dex ce inseman a blasfemie ... si dupa citesc postarile o sa-mi dau si eu cu parerea ... dar mai pe seara....BLASFEMÍE s.f. (Livr.) Defăimare a religiei, a dogmelor și a obiectelor de cult; defăimare a lucrurilor sfinte; hulă^1. - Din lat. blasphemia. Sursa : DEX '98 BLASFEMÍE s. (BIS.) hulă. Sursa : sinonime blasfemíe s. f., art. blasfemía, g.-d. blasfemíi, art. blasfemíei Sursa : ortografic BLASFEMÍE f. livr. 1) Cuvânt prin care se ultragiază o divinitate. 2) Act de defăimare a lucrurilor considerate sfinte (sau demne de un respect deosebit); profanare; sacrilegiu; pângărire. [Art. blasfemia; G.-D. blasfemiei; Sil. -mi-e] / Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului. (Zamolxe)
http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
|
Fosta membra 9am.ro 2700 mesaje Membru din: 10/06/2009 |
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 13:39
Astazi este un drept ???? Pai acum cativa anisori se ardea pe rug !!! Care este binele ce l-a INFAPTUIT religia si propovaduitorii sai ??? Uitam cruciadele ??? Ala era un bine ??? Cinstim si ne crucim la chipuri cioplite , asta nu e o blasfemie ???? Botezam pe cine nu are capaciatile mintale dezvoltate - adica fara discernamant - asta nu e blasfemie ???? Gizas craist s-a botezat , evreu fiind , la 30 de ani ... noi ????
Propovaduim ca e bine asa , e rau asa dar inexplicabilul ...din biblii ??? Aaaa aia e " vrerea domnului "...!! Unde ne impotmolim in explicatii dam vina repede pe Tatal...!! Pai asta nu e blasfemie ??? Apocalipsa trebuia sa vina in anul 2000 ... si n-a sosit ... asta nu e blasfemie ??? Evolutionismul are dovezi palpabile ( mai mult sau mai putin controversate ), iar ele exista sunt !!! Astea cui le lasam ???? Daca eu cred cu tarie ca dinozaurii au trait pe Terra , iar astia nu sunt "trecuti" in vreo biblie asta inseamna ca o sa ard in iad ???? Recunoasterea de catre Vatican , a existentei fiintelor extraterestre NU ESTE BLASFEMIE ????? Pe popa ala de la Vatican nimeni nu are voie sa-l judece ???? O fi v`un Dumnezeu si el !?!?!? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 6522 mesaje Membru din: 23/09/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 13:41
of,Florine..daca nu-mi dadeai tu cu sensul din dex...nu puteam filosofa.Of Doamne...si eu chiar nu nimeream dexu...Nici nu aveam absolut nici o idee despre blasfemie..Asta-i! sa ne traiesti,inteleptule!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 662 mesaje Membru din: 23/10/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 19:20
De la: _maressalul_, la data 2010-01-16 12:06:51Dupa ce ma uit si eu in dex ce inseman a blasfemie ... si dupa citesc postarile o sa-mi dau si eu cu parerea ... dar mai pe seara.... Si ... nu avusei timp...
|
Fosta membra 9am.ro 11272 mesaje Membru din: 21/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 19:23
De la: crio, la data 2010-01-16 13:41:49of,Florine..daca nu-mi dadeai tu cu sensul din dex...nu puteam filosofa.Of Doamne...si eu chiar nu nimeream dexu...Nici nu aveam absolut nici o idee despre blasfemie..Asta-i! sa ne traiesti,inteleptule!oricum,orice-ar fi, sa fii iubita !!!
Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului. (Zamolxe)
http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2010, ora 14:57
BLASFEMÍE s.f. (Livr.) Defăimare a religiei, a dogmelor și a obiectelor de cult; defăimare a lucrurilor sfinte; hulă1. Din lat. blasphemia.
BLASFEMÍE s.f. Cuvânt prin care se insultă divinitatea sau religia; defăimare a celor considerate sfinte; hulă. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2010, ora 14:59
Aaaa ... sa inteleg ca nu se da dreptul la blasfemie ... ci este pedepsit.
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2010, ora 15:26
De la: adipopa, la data 2010-01-12 23:41:42De la: Dorulet, la data 2010-01-12 23:30:15Îmi pare rău...dar ăsta este punctul meu de vedere...dacă eu merg pe stradă și înjur de toți sfinții...sunt bună de plată???!!! Ți se pare corect??? Pentru mine sfinții ăia nu reprezintă mare lucru...practic sunt doar cuvinte...nimic mai mult! Un lucru e clar : ... un lucru e bun cand este acceptat in mod GENERAL. Hai sa ne gandim ce ar insemna toate astea la nivel mondial. Trupe de "satanisti" ce ar face? Sau fanii lori? Am vazut acum 1 sapt in vitrina unei librarii ...biblia dupa satana. Daca se scoate asa ceva ..e clar ca adepti sunt. Si oamenii astia ce o sa faca? Fiecare cu damblalele lui ..atat timp cat nu faci rau(sau bine) altuia ... faci ce vrei. Mai corect ni se pare sa fie pedepsita blasfemia in locurile "sfante". Asta ..da ... mi se pare "deranj"'. Ca altfel ... ateii de ce nu se respecta si nu se da o lege ...sa nu se mia vorbeasca de nimic "sfant"... nici in biserica. Ar fi ok ? Pai nu. Si da mi se pare abuziva ... atat timp cat se aplica oriunde. De exemplau nici eu nu vreu sa aud cum canta popa in biserica cand ma plimb prin parc. Si asta chiar se intampla dumica dimineata... ca biserica e langa parc ... si e echipata cu difuzoare. Concluzie primara .. mi se pare jenanta o asfel de lege in secolul XXI. Cu toate astea... nu sunt de acord ca la "manifestatilei" publice sa aiba loc blasfemii. Pe de alta parte este GREU sa dai o lege care sa nu poata fi ocolita si sa-i multumeasca pe toti. Daca stau mai bine si ma gandesc ... legea e relativ ok ... de aceea sunt si politisti si procurori si judecatori ... pt ca legea NU POATE FI APLICATA MECANIC. Si la urma urmei ... ateii nu inteleg de ce fac proteste.... ce religia poate fi combatuta numai prin injuraturi si blafemie ? Protestul e oarecum deplasat. Dicutiile stiintifice nu cred ca pot fi considerate blasfemie... deci ... unde e problema ateilor ? Mai absurd mi se pare ... protetul ..decat legea. Si imi revizui ... gandirea... si zic ca legea e ok ... atat timp cat nu stau zorzoanele de difuzoare pe biserici si polueaza fonic, indoctrineaza si deranjeaza. O sa citesc si parerile voaste mai tarziu. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2010, ora 11:24
De la: karpov, la data 2010-01-13 22:43:00De la: 9am147005, la data 2010-01-13 22:11:06 Tipic "crestineste". Zi merci ca traiesti in Romania ... in alte parti te-ar fi alergat cu AK-47.
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2010, ora 11:31
De la: mytcor, la data 2010-01-15 10:40:24...libertalea și dreprul meu de-a uza d-acest drept ?!...măi să fie, o dau pe filo"n"zofie...cum aș percepe eu acest concept al libertății ?... Cum nici iarna nu-i ca vara ... nici proprietatile particulelor nu sunt asemanatoare cu proprietatile obiectelor. Deci ... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2010, ora 11:35
De la: The_Mole, la data 2010-01-15 16:15:13De la: adipopa, la data 2010-01-15 10:19:44 Mai bine decat atat ... nu o sa posteze NIMENI pe topicul asta.
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2010, ora 11:43
De la: ioanna_dark, la data 2010-01-15 20:10:31De la: Dorulet, la data 2010-01-15 20:08:14Nu pot să fac nici o critică....după părerea mea, operele lui Picasso sunt nulități și hidoșenii!!! Ce sa distingi mai la o porcarie de tablou? Acel tablou este a creat doar o lupta acerba intre mari bogatasi care sa-l detina. Este vorba de " a te increde cu ceva" si nu a avea utilitate acel ceva. Pune tu pe unul care are un tablou de 10.000.000 $ sa alega intre tablou si becurile din casa ...care valoreaza 100 $. Da cand esti PAPITOI vorbesti de arta ... o data la 5 luni... dar nu-ti dai seama ca in fiecare zi apesi de 5 ori pe un intrerupator. Adevaratele valori nu se respecta ...tocmai din cauza "defazatilor" obsedati de tablori. Pana mea ... ca poti sa faci o replica ... de nici cu lupa nu observi diferentele si sa cote 0.001 %. Da de ... MANDRIA ... este o virtute...