back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Drept la blasfemie

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 01:30

De la: adipopa, la data 2010-01-12 23:41:42
De la: Dorulet, la data 2010-01-12 23:30:15Îmi pare rău...dar ăsta este punctul meu de vedere...dacă eu merg pe stradă și înjur de toți sfinții...sunt bună de plată???!!! Ți se pare corect??? Pentru mine sfinții ăia nu reprezintă mare lucru...practic sunt doar cuvinte...nimic mai mult!

Nu cred că despre o înjurătură-de-sfinți (sau înjurătura-de-Dumnezeu chiar) este vorba, oricât de fluidă ar fi definiția blasfemiei, ci despre un discurs public sau artistic de tipul Jerry Springer the Opera. Înjurătura despre care vorbești tu nu rănește prea tare probabil sentimentul religios al celor care te aud, deși recunosc că ar trebui toți să ne debarasăm de un limbaj vulgar gratuit.

Cred că s-ar potrivi o definiție mai clară a ceea ce numesc ei blasfemie!
Ca să fie clar, pentru mine înseamnă a injura de cele sfinte...ceea ce pentru mine nu înseamnă mare lucru!
În nici un caz nu m-am gândit la distrugerea lăcașurilor de cult...sau profanare de morminte...ori alte tâmpenii, care în mod clar sunt sub incidența codului penal! Și mi se pare normal să fie așa!!!!
Văd că mai nou..fiecare interpretează cum are chef!!!

Raporteaza abuz de limbaj
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 01:30

Blasfemie ! Hmm ! Si daca ajung in instanta ,ca sa contest amenda si-l chem ca martor ,la bara ,pe nenea dumnezeu ,pe unde scoate camasa ? Daca nu vine inseamna ca nu exista sau ca nu considera blasfemie ceea ce eu afirm ! Nu are nici macar scuza ca nu a fost citat -el prin faptul ca stie tot ( este omnipotent ) ,stie de fapt ca are proces la o anumita instanta ,intr-o zi oarecare !
Incurcate sunt caile (care duc spre tribunal ) tale doamne !

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 01:37

Femeie ai mintea-n fusta?

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 01:42

De la: radita09_telus_net, la data 2010-01-13 01:37:37Femeie ai mintea-n fusta?

Emile, tu cu cine parlești?!

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 01:51

Cu Hor us

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 02:38

Daca nu intelegi ceva ,intreaba-ma ! Sa stii ca nu sunt blonda ca sotia ta sau ca sora ta si nu port fusta!
Eu nu m-am legat de faptul ca tu -ti porti mintea in pantaloni -e dreptul tau !

PS. Am raspuns eu in locul lui horus -ca sa ai timp de gandire !

Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 02:44

De la: karpov, la data 2010-01-13 02:38:46

Daca nu intelegi ceva ,intreaba-ma ! Sa stii ca nu sunt blonda ca sotia ta sau ca sora ta si nu port fusta!
Eu nu m-am legat de faptul ca tu -ti porti mintea in pantaloni -e dreptul tau !

PS. Am raspuns eu in locul lui horus -ca sa ai timp de gandire !

Sa stii ca eram pe faza ! Multumesc ! Crezi ca are curajul sa raspunda ? Ar insemna sa se dea de gol ! Eu cred ca nu raspunde-e cam orgolios !

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 12:44

De la: florinpreda999, la data 2010-01-13 00:31:30dar pot deveni avocatul oamenilor de stiinta,n'asa???

Da, dar trebuie să fii mai mult (nu mai puțin) om de știință. E o ambiție prea mare.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 12:47

De la: mytcor, la data 2010-01-13 00:55:21Dreptul la blasfemie ?...la ultragierea divinității ?...la defăimarea sacramentelor religioase?...avem dreptul la profanarea obiectelor de cult și-a lăcașelor sfinte ale comunității religioase ?...avem dreptul de-a păngării mormintele strămoșești ?...aici s-a ajuns ?...OK . De foarte multă vreme am considerat societatea consumistă de tip occidental responsabilă de degradarea morală a individului, de foarte multă vreme, chiar pe aceste topice ale acestui forum dar și-n paginile mai vechi ale acestei publicații media virtuale, că libertatea de-o anumită factură și-n special cea de "rit" occidental are să sfărșească intr-un libertinaj degradant al condiției umane. Nu știu dacă-ți mai aminteși acel com. acid, postat cândva pe un topic ce incă există, în care făceam referire la degradarea propriilor sacramente prin comercializarea acestora pe diferitele tarabe de către însuși corpul clerical, nu știu dacă-ți amintești acele referiri ale mele prin care vorbeam despre Rolex-urile de la manșetele costumelor Armani , nu știu dacă-ți mai amintești despre ceea ce spuneam mai an că pe teologi ar trebui să-i ocupe mai puțin înălțarea de ziduri și mai bine s-ar preocupa de înălțarea spirituală a caracterelor umane, chiar nu știu dacă-ți mai amintești ....Acum , precedentul a foft creat !..dar, cu această ocazie, ca reciprocitate, la dreptului la blasfemie a unora față de ceilalți, am să cer și eu dreptul la Insultă sentimentală a apropapelui, dreptul la defăimare a unei comunități ce nu-mi este pe propriul plac, solicit dreptul la defăimare a celor ce nu-mi împărtășesc opiniile, solicit dreptul la hulă împotriva tuturor celor ce-mi sunt cu mult superiori intelectual, solicit dreptul de profanare , pângărire și distrugere a bunurilor ce nu-mi aparțin, in fine, solicit dreptul să pot ultragia pe oricine ar ăndrăzni a mi se opune sub orice formă și-n orice mod. Solicit aceste drepturi acordate prin reciprocități din partea tuturor religiilor inclusiv din partea celei iudeo-creștină.

Mytcor, titlul topicului te-a indus în eroare, probabil datorită absenței unui semn de punctuație important. Parlamentul Irlandei a adoptat în iunie anul trecut o lege (cu intrare în vigoare din 1 ianuarie 2010) prin care blasfemia este pedepsită prin lege. Definiția blasfemiei pentru legiutorul irlandez sună așa: "matter the sole effect of which is likely to cause outrage to a substantial number of adherents of any religion by virtue of its insulting content concerning matters held sacred by that religion." De notat că blasfemia este criminalizată și în alte state europene precum Austria, Danemarca, Finlanda, Grecia, Italia, Liechtenstein, Olanda și San Marino.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 12:52

De la: Dorulet, la data 2010-01-13 01:30:32Cred că s-ar potrivi o definiție mai clară a ceea ce numesc ei blasfemie! Ca să fie clar, pentru mine înseamnă a injura de cele sfinte...ceea ce pentru mine nu înseamnă mare lucru! În nici un caz nu m-am gândit la distrugerea lăcașurilor de cult...sau profanare de morminte...ori alte tâmpenii, care în mod clar sunt sub incidența codului penal! Și mi se pare normal să fie așa!!!! Văd că mai nou..fiecare interpretează cum are chef!!!

De acord, Dora. O definiție filosofică și juridică mai clară a termenului „blasfemie” ar fi de dorit, motiv pentru însăși vinovăția rămâne în continuare greu de stabilit chiar în țările unde există o astfel de lege. În raportul din 2008 a Comisiei de la Veneția se face trimitere la cartea scrisă de Angela Evenhuis și intitulată Blasphemous matter. Blasphemy, defamation of religion and Human Rights (Magenta Foundation, 2008). Broșură este descărcabilă gratuit de pe site-ul

www.magenta.nl/images/stories/downloads/blasphemous-matter-digit...

Citez un paragraf introductiv, relevant discuției de față (pp. 10-11):

====================================

Defamation is the act of making untrue statements about another, which damages his or her reputation. Laws on defamation are meant to protect an individual against libel or slander based on deceit. In this case defamation of religion’ is about making untrue statements concerning a religion, which damages the reputation of the religion in question. Because it does not concern a human being but a certain faith, ‘defamation of religion’ must be described as a type of blasphemy. But then, what is blasphemy? The term must be as old as humanity, but unfortunately there has never been and still is no clear-cut answer to that question.

Today blasphemy is frequently explained as:

- The public utterance of words, deeds and thoughts that scorn the honor of God, which can be expressed in a verbal or non-verbal way, symbolically and esthetically.
- Speaking evil of sacred matters.
- A problematic discourse of belonging and community that proves to be anachronistic in a modern world.
- Blasphemers can be defined as those who commit verbal offense in shocking, vile and crude language or imagery.
- Blasphemous matter is matter the sole effect of which is likely to cause outrage to a substantial number of the adherents of any religion by virtue of its insulting content concerning matters held sacred by that religion.

Depending on time and place, the meaning of the concept has ranged from ‘speaking evil about God’ to the much stricter ‘publicly offending the religious feelings of others’. The concept itself originated in ancient Europe around 500 B.C. and disappeared for a while until it got back as a criminal offense in the late Middle Ages. During the course of history the meaning and use of the concept of blasphemy changed.

====================================

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 15:25

De la: adipopa, la data 2010-01-13 12:47:18
De la: mytcor, la data 2010-01-13 00:55:21Dreptul la blasfemie ?...la ultragierea divinității ?...la defăimarea sacramentelor religioase?...avem dreptul la profanarea obiectelor de cult și-a lăcașelor sfinte ale comunității religioase ?...avem dreptul de-a păngării mormintele strămoșești ?...aici s-a ajuns ?...OK . De foarte multă vreme am considerat societatea consumistă de tip occidental responsabilă de degradarea morală a individului, de foarte multă vreme, chiar pe aceste topice ale acestui forum dar și-n paginile mai vechi ale acestei publicații media virtuale, că libertatea de-o anumită factură și-n special cea de "rit" occidental are să sfărșească intr-un libertinaj degradant al condiției umane. Nu știu dacă-ți mai aminteși acel com. acid, postat cândva pe un topic ce incă există, în care făceam referire la degradarea propriilor sacramente prin comercializarea acestora pe diferitele tarabe de către însuși corpul clerical, nu știu dacă-ți amintești acele referiri ale mele prin care vorbeam despre Rolex-urile de la manșetele costumelor Armani , nu știu dacă-ți mai amintești despre ceea ce spuneam mai an că pe teologi ar trebui să-i ocupe mai puțin înălțarea de ziduri și mai bine s-ar preocupa de înălțarea spirituală a caracterelor umane, chiar nu știu dacă-ți mai amintești ....Acum , precedentul a foft creat !..dar, cu această ocazie, ca reciprocitate, la dreptului la blasfemie a unora față de ceilalți, am să cer și eu dreptul la Insultă sentimentală a apropapelui, dreptul la defăimare a unei comunități ce nu-mi este pe propriul plac, solicit dreptul la defăimare a celor ce nu-mi împărtășesc opiniile, solicit dreptul la hulă împotriva tuturor celor ce-mi sunt cu mult superiori intelectual, solicit dreptul de profanare , pângărire și distrugere a bunurilor ce nu-mi aparțin, in fine, solicit dreptul să pot ultragia pe oricine ar ăndrăzni a mi se opune sub orice formă și-n orice mod. Solicit aceste drepturi acordate prin reciprocități din partea tuturor religiilor inclusiv din partea celei iudeo-creștină.

Mytcor, titlul topicului te-a indus în eroare, probabil datorită absenței unui semn de punctuație important. Parlamentul Irlandei a adoptat în iunie anul trecut o lege (cu intrare în vigoare din 1 ianuarie 2010) prin care blasfemia este pedepsită prin lege. Definiția blasfemiei pentru legiutorul irlandez sună așa: "matter the sole effect of which is likely to cause outrage to a substantial number of adherents of any religion by virtue of its insulting content concerning matters held sacred by that religion." De notat că blasfemia este criminalizată și în alte state europene precum Austria, Danemarca, Finlanda, Grecia, Italia, Liechtenstein, Olanda și San Marino.

...merg să-mi caut panerul cu mere Adi dar, chiar am greșit ?!...așa este?!... am interpretat reducționist problema, mai mult, i-am dat o formă mult prea versatilă?... cred c-am reușit de-a mă pacăli și pe mine !...
Atât de mult am smotocit acea lege Irlandeză încât am reușit a posta un com. pe care dacă l -ar fi interpretat cineva cu subînțeles poate n-ar mai părea char așa nașpa, atât de defazat, total eronat...și , dar, iar cu toate cele : solicitarea unor note de subsol s-au făcut auzite, chiar solicitate pe alocuri....n-așa Adi ?...

Am găsit panerul, merele le-am pus în storcător ș-acum mă delectez c-un suc de mere super, vei și Tu ?...să-mi spui când ești on, îți trimit pt.degustat .

....să fie oare necesară o re-reglementare a noțiunii de....LIBERTATE ?

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 20:16

De la: mytcor, la data 2010-01-13 15:25:31...merg să-mi caut panerul cu mere Adi dar, chiar am greșit ?!...așa este?!... am interpretat reducționist problema, mai mult, i-am dat o formă mult prea versatilă?... cred c-am reușit de-a mă pacăli și pe mine !...

Nah, lasă merele. Dreptul la blasfemie nu era o întrebare, ci o solicitare expresă din partea unui grup de atei. Citindu-i zilele trecute, mă amuzam doar cu voce tare de ce "abuzul și insulta" sunt până la urmă niște "drepturi." Mă rog, de ce critica (rațională, cuviincioasă) nu ar fi deajuns? Hai să întreb de fapt dacă libertatea de exprimare (în numele căreia în mod nefericit și confuz s-a dezbătut blasfemia) este în ea însăși o valoare absolută?

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 20:23

De la: florinpreda999, la data 2010-01-12 23:54:45biblia----cartea sfanta,este cea mai mare blasfemie la adresa lui dumnezeu,despre ce vorbim noi aici???

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 20:39

De la: florinpreda999, la data 2010-01-13 20:23:43
De la: florinpreda999, la data 2010-01-12 23:54:45biblia----cartea sfanta,este cea mai mare blasfemie la adresa lui dumnezeu,despre ce vorbim noi aici???

Părerea ta. Ai dreptul. La adresa cărui dumnezeu totuși?

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 20:47

De la: adipopa, la data 2010-01-13 20:16:45
De la: mytcor, la data 2010-01-13 15:25:31...merg să-mi caut panerul cu mere Adi dar, chiar am greșit ?!...așa este?!... am interpretat reducționist problema, mai mult, i-am dat o formă mult prea versatilă?... cred c-am reușit de-a mă pacăli și pe mine !...

Nah, lasă merele. Dreptul la blasfemie nu era o întrebare, ci o solicitare expresă din partea unui grup de atei. Citindu-i zilele trecute, mă amuzam doar cu voce tare de ce "abuzul și insulta" sunt până la urmă niște "drepturi." Mă rog, de ce critica (rațională, cuviincioasă) nu ar fi deajuns? Hai să întreb de fapt dacă libertatea de exprimare (în numele căreia în mod nefericit și confuz s-a dezbătut blasfemia) este în ea însăși o valoare absolută?

Adi, primul om care a preferat să înjure în loc să arunce cu piatra, poate fi considerat întemeietorul civilizației!

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 20:48

De la: adipopa, la data 2010-01-13 20:39:49

Părerea ta. Ai dreptul. La adresa cărui dumnezeu totuși? [/quote vezi adi,aici e diferenta dintre noi,eu vorbesc despre dumnezeul universului nostru in care traim,adica dumnezeul adevarat,pe cand tu te inchini la zeii particulari si primitivi ai iudeo- grecilor,zei inventati de niste salbatici din vremea cand nu se stia nici macar ca exista si alte continente sau galaxii,d'apoi alte universuri,planete,nici macar despre dumnezeu nu cunosteau compilatorii primitivi ai asa zisei carti sfinte,in fond o terfeloaga buna de alimentat w.c.-urile publice cu hartia ei

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 20:53

De la: Dorulet, la data 2010-01-13 20:47:26Adi, primul om care a preferat să înjure în loc să arunce cu piatra, poate fi considerat întemeietorul civilizației!

Ai dreptate. Halal civilizație!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 20:53

De la: florinpreda999, la data 2010-01-13 20:48:03
De la: adipopa, la data 2010-01-13 20:39:49

Părerea ta. Ai dreptul. La adresa cărui dumnezeu totuși? [/quote vezi adi,aici e diferenta dintre noi,eu vorbesc despre dumnezeul universului nostru in care traim,adica dumnezeul adevarat,pe cand tu te inchini la zeii particulari si primitivi ai iudeo- grecilor,zei inventati de niste salbatici din vremea cand nu se stia nici macar ca exista si alte continente sau galaxii,d'apoi alte universuri,planete,nici macar despre dumnezeu nu cunosteau compilatorii primitivi ai asa zisei carti sfinte,in fond o terfeloaga buna de alimentat w.c.-urile publice cu hartia ei

Lol...eu știu pe cineva, care fumează țigări...și le face singur, cu tutun și foițe....
De câte ori rămâne fără foițe....folosește pagini din biblie! Cică hârtia este de calitate!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 20:58

De la: adipopa, la data 2010-01-13 20:53:00
De la: Dorulet, la data 2010-01-13 20:47:26Adi, primul om care a preferat să înjure în loc să arunce cu piatra, poate fi considerat întemeietorul civilizației!

Ai dreptate. Halal civilizație!

Nu înțeleg, de ce nu vrei să accepți că oamenii au firi diferite...
Unii sunt mai colerici, alții mai cuminți. Nu-i poți pretinde unui om care este mai nervos din fire, să se comporte ca și unul care este cu un temperament mai liniștit. În plus, diferă de la om - la om...educația, cultura ș.a.
Așa este lumea!!! Este cât se poate de normal să fie așa. Și acum te întreb...este ok, ca cel care s-a născut mai "nervos" și simte nevoia să înjure mai des și cu voce tare, să plătească pentru asta?! Asta nu este tot un soi de discriminare?!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 20:59

De la: florinpreda999, la data 2010-01-13 20:48:03vezi adi,aici e diferenta dintre noi,eu vorbesc despre dumnezeul universului nostru in care traim,adica dumnezeul adevarat,pe cand tu te inchini la zeii particulari si primitivi ai iudeo- grecilor,zei inventati de niste salbatici din vremea cand nu se stia nici macar ca exista si alte continente sau galaxii,d'apoi alte universuri,planete,nici macar despre dumnezeu nu cunosteau compilatorii primitivi ai asa zisei carti sfinte,in fond o terfeloaga buna de alimentat w.c.-urile publice cu hartia ei

Înseamnă că dumnezeul tău este destul de recent, nelegat de istoria oamenilor și neinteresat de primitivi. Ție îți sună ceva universal în această înșiruire de atribute?

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 21:02

De la: Dorulet, la data 2010-01-13 20:58:38Nu înțeleg, de ce nu vrei să accepți că oamenii au firi diferite...

De unde știi că nu înțeleg? Chiar dacă înțeleg, tot pot să mă îndoiesc că înjurătura a creat civilizația. Right?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 21:23

De la: adipopa, la data 2010-01-13 20:16:45[libertatea de exprimare , este în ea însăși o valoare absolută?

...de foate multe ori mă-ncearcă un sentiment confuz citind pe mai toate topicele diferitele comentarii ale unora sau altora, pe-o temă sau alta, dar, mai ales com-urile de pe cele cu teme religioase, atunci cănd mă gânesc la noțiunea de libertate cu-ale ei principii și reglementări generale, atât dpdv. jurudic cât și dpdv al reglementărilor general acceptate atât tacit cât și nescrise.

libera exprimare?..pentru această secțiune de-o delicatețe aparte, (gingașă,..n-așa?)...nu vă provoc decât la a efectua o comparație raportată la spațul religios predominant în care individul își exercită acest drept la liberă exprimare.

Imaginați-vă exercitarea dreptului la liberă exprimarea lui Salman Rushdie față de islam pe tritoriul majortar islamist și modul de exprimare a unui oarecare, indiferent ce libertate de exprimare ar alege acesta din sumumul celor 7 arte, in spațiul creștin și la adrea religiei majoritare din spațiul respectiv.

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 21:54

De la: mytcor, la data 2010-01-13 21:23:20
De la: adipopa, la data 2010-01-13 20:16:45[libertatea de exprimare , este în ea însăși o valoare absolută?

...de foate multe ori mă-ncearcă un sentiment confuz citind pe mai toate topicele diferitele comentarii ale unora sau altora, pe-o temă sau alta, dar, mai ales com-urile de pe cele cu teme religioase, atunci cănd mă gânesc la noțiunea de libertate cu-ale ei principii și reglementări generale, atât dpdv. jurudic cât și dpdv al reglementărilor general acceptate atât tacit cât și nescrise.

libera exprimare?..pentru această secțiune de-o delicatețe aparte, (gingașă,..n-așa?)...nu vă provoc decât la a efectua o comparație raportată la spațul religios predominant în care individul își exercită acest drept la liberă exprimare.

Imaginați-vă exercitarea dreptului la liberă exprimarea lui Salman Rushdie față de islam pe tritoriul majortar islamist și modul de exprimare a unui oarecare, indiferent ce libertate de exprimare ar alege acesta din sumumul celor 7 arte, in spațiul creștin și la adrea religiei majoritare din spațiul respectiv.

E usor sa vorbesti despre libera exprimare ,din Austria ! Cum as putea eu sa ma exprim liber, la scoala,sa renunt la ora de religie -daca una dintre profesoarele mele ,care este si diriginta ,este sotie de preot ! Sigur as fi avut de suferit 4 ani din cauza opiniei mele -mai ales ca e vorba de o profesoara mai "depresista" !

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 22:09

De la: karpov, la data 2010-01-13 21:54:29

E usor sa vorbesti despre libera exprimare ,din Austria ! Cum as putea eu sa ma exprim liber, la scoala,sa renunt la ora de religie -daca una dintre profesoarele mele ,care este si diriginta ,este sotie de preot ! Sigur as fi avut de suferit 4 ani din cauza opiniei mele -mai ales ca e vorba de o profesoara mai "depresista" !

Și totuși, legea îți dă dreptul să renunți la ora de religie! Oricine se poate declara oricând de alt cult, sau chiar ateu!

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 22:11

orele de religie in scoala nu sunt obligatorii.....

fa abstractie de diriginta ca e depre , sa vezi ce zice?

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 22:27

De la: Dorulet, la data 2010-01-13 22:09:46

Și totuși, legea îți dă dreptul să renunți la ora de religie! Oricine se poate declara oricând de alt cult, sau chiar ateu!

Asta stiam si eu ! Insa cine ma ajuta la ora de romana si la dirigentie -acolo e coana preoteasa !

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 22:32

De la: karpov, la data 2010-01-13 22:27:14
De la: Dorulet, la data 2010-01-13 22:09:46

Asta stiam si eu ! Insa cine ma ajuta la ora de romana si la dirigentie -acolo e coana preoteasa !

Dacă nu ești foarte stăpân pe limba și literatura română, iei meditații...nu ai nevoie de "ajutor" de la coana preoteasă! Iar la orele de dirigenție....nu înțeleg, ce trebuie să înveți?!
Dacă aveai colegi musulmani în clasă, coana preoteasă crezi că și-ar fi permis să-i discrimineze???!!!
Este exact la fel!

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 22:40

karpov, tu ai auzit de tupeu? tupeu civilizat, cu sapte ani de acasa?

daca e diriga nu e d-zeul tau.... te duci frumusel si-i spui: doamna, ma gandesc serios sa trec la budism , si, cum sunt putin confuz, am nevoie de timp de meditatie...de aceea va rog sa luati in considerare absenta mea de la orele de religie! nu are dreptul sa te persecute sau sa te streseze din alt punct de vedere...

iar despre limba romana, daca da-i bacul, si doamnei i se racesc orientarile crestine la adresa ta, intri online si te consiliem noi...

ce porcarie "made in romania"

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 22:43

De la: 9am147005, la data 2010-01-13 22:11:06

Nu zice-de obicei urla !

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 22:45

De la: karpov, la data 2010-01-13 22:43:00
De la: 9am147005, la data 2010-01-13 22:11:06

Nu zice-de obicei urla !

Ar fi bine dacă măcar unul din părinți te-ar sprijinii!!!

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Drept la blasfemie
Mergi la: