back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Drept la blasfemie

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 01:30

De la: adipopa, la data 2010-01-12 23:41:42
De la: Dorulet, la data 2010-01-12 23:30:15�mi pare r�u...dar �sta este punctul meu de vedere...dac� eu merg pe strad� �i �njur de to�i sfin�ii...sunt bun� de plat�???!!! �i se pare corect??? Pentru mine sfin�ii �ia nu reprezint� mare lucru...practic sunt doar cuvinte...nimic mai mult!

Nu cred c� despre o �njur�tur�-de-sfin�i (sau �njur�tura-de-Dumnezeu chiar) este vorba, oric�t de fluid� ar fi defini�ia blasfemiei, ci despre un discurs public sau artistic de tipul Jerry Springer the Opera. �njur�tura despre care vorbe�ti tu nu r�ne�te prea tare probabil sentimentul religios al celor care te aud, de�i recunosc c� ar trebui to�i s� ne debaras�m de un limbaj vulgar gratuit.

Cred c� s-ar potrivi o defini�ie mai clar� a ceea ce numesc ei blasfemie!
Ca s� fie clar, pentru mine �nseamn� a injura de cele sfinte...ceea ce pentru mine nu �nseamn� mare lucru!
�n nici un caz nu m-am g�ndit la distrugerea l�ca�urilor de cult...sau profanare de morminte...ori alte t�mpenii, care �n mod clar sunt sub inciden�a codului penal! �i mi se pare normal s� fie a�a!!!!
V�d c� mai nou..fiecare interpreteaz� cum are chef!!!

Raporteaza abuz de limbaj
C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 01:30

Blasfemie ! Hmm ! Si daca ajung in instanta ,ca sa contest amenda si-l chem ca martor ,la bara ,pe nenea dumnezeu ,pe unde scoate camasa ? Daca nu vine inseamna ca nu exista sau ca nu considera blasfemie ceea ce eu afirm ! Nu are nici macar scuza ca nu a fost citat -el prin faptul ca stie tot ( este omnipotent ) ,stie de fapt ca are proces la o anumita instanta ,intr-o zi oarecare !
Incurcate sunt caile (care duc spre tribunal ) tale doamne !

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 01:37

Femeie ai mintea-n fusta?

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 01:42

De la: radita09_telus_net, la data 2010-01-13 01:37:37Femeie ai mintea-n fusta?

Emile, tu cu cine parle�ti?!

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 01:51

Cu Hor us

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 02:38

Daca nu intelegi ceva ,intreaba-ma ! Sa stii ca nu sunt blonda ca sotia ta sau ca sora ta si nu port fusta!
Eu nu m-am legat de faptul ca tu -ti porti mintea in pantaloni -e dreptul tau !

PS. Am raspuns eu in locul lui horus -ca sa ai timp de gandire !

Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 02:44

De la: karpov, la data 2010-01-13 02:38:46

Daca nu intelegi ceva ,intreaba-ma ! Sa stii ca nu sunt blonda ca sotia ta sau ca sora ta si nu port fusta!
Eu nu m-am legat de faptul ca tu -ti porti mintea in pantaloni -e dreptul tau !

PS. Am raspuns eu in locul lui horus -ca sa ai timp de gandire !

Sa stii ca eram pe faza ! Multumesc ! Crezi ca are curajul sa raspunda ? Ar insemna sa se dea de gol ! Eu cred ca nu raspunde-e cam orgolios !

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 12:44

De la: florinpreda999, la data 2010-01-13 00:31:30dar pot deveni avocatul oamenilor de stiinta,n'asa???

Da, dar trebuie s� fii mai mult (nu mai pu�in) om de �tiin��. E o ambi�ie prea mare.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 12:47

De la: mytcor, la data 2010-01-13 00:55:21Dreptul la blasfemie ?...la ultragierea divinit��ii ?...la def�imarea sacramentelor religioase?...avem dreptul la profanarea obiectelor de cult �i-a l�ca�elor sfinte ale comunit��ii religioase ?...avem dreptul de-a p�ng�rii mormintele str�mo�e�ti ?...aici s-a ajuns ?...OK . De foarte mult� vreme am considerat societatea consumist� de tip occidental responsabil� de degradarea moral� a individului, de foarte mult� vreme, chiar pe aceste topice ale acestui forum dar �i-n paginile mai vechi ale acestei publica�ii media virtuale, c� libertatea de-o anumit� factur� �i-n special cea de "rit" occidental are s� sf�r�easc� intr-un libertinaj degradant al condi�iei umane. Nu �tiu dac�-�i mai aminte�i acel com. acid, postat c�ndva pe un topic ce inc� exist�, �n care f�ceam referire la degradarea propriilor sacramente prin comercializarea acestora pe diferitele tarabe de c�tre �nsu�i corpul clerical, nu �tiu dac�-�i aminte�ti acele referiri ale mele prin care vorbeam despre Rolex-urile de la man�etele costumelor Armani , nu �tiu dac�-�i mai aminte�ti despre ceea ce spuneam mai an c� pe teologi ar trebui s�-i ocupe mai pu�in �n�l�area de ziduri �i mai bine s-ar preocupa de �n�l�area spiritual� a caracterelor umane, chiar nu �tiu dac�-�i mai aminte�ti ....Acum , precedentul a foft creat !..dar, cu aceast� ocazie, ca reciprocitate, la dreptului la blasfemie a unora fa�� de ceilal�i, am s� cer �i eu dreptul la Insult� sentimental� a apropapelui, dreptul la def�imare a unei comunit��i ce nu-mi este pe propriul plac, solicit dreptul la def�imare a celor ce nu-mi �mp�rt�esc opiniile, solicit dreptul la hul� �mpotriva tuturor celor ce-mi sunt cu mult superiori intelectual, solicit dreptul de profanare , p�ng�rire �i distrugere a bunurilor ce nu-mi apar�in, in fine, solicit dreptul s� pot ultragia pe oricine ar �ndr�zni a mi se opune sub orice form� �i-n orice mod. Solicit aceste drepturi acordate prin reciprocit��i din partea tuturor religiilor inclusiv din partea celei iudeo-cre�tin�.

Mytcor, titlul topicului te-a indus �n eroare, probabil datorit� absen�ei unui semn de punctua�ie important. Parlamentul Irlandei a adoptat �n iunie anul trecut o lege (cu intrare �n vigoare din 1 ianuarie 2010) prin care blasfemia este pedepsit� prin lege. Defini�ia blasfemiei pentru legiutorul irlandez sun� a�a: "matter the sole effect of which is likely to cause outrage to a substantial number of adherents of any religion by virtue of its insulting content concerning matters held sacred by that religion." De notat c� blasfemia este criminalizat� �i �n alte state europene precum Austria, Danemarca, Finlanda, Grecia, Italia, Liechtenstein, Olanda �i San Marino.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 12:52

De la: Dorulet, la data 2010-01-13 01:30:32Cred c� s-ar potrivi o defini�ie mai clar� a ceea ce numesc ei blasfemie! Ca s� fie clar, pentru mine �nseamn� a injura de cele sfinte...ceea ce pentru mine nu �nseamn� mare lucru! �n nici un caz nu m-am g�ndit la distrugerea l�ca�urilor de cult...sau profanare de morminte...ori alte t�mpenii, care �n mod clar sunt sub inciden�a codului penal! �i mi se pare normal s� fie a�a!!!! V�d c� mai nou..fiecare interpreteaz� cum are chef!!!

De acord, Dora. O defini�ie filosofic� �i juridic� mai clar� a termenului �blasfemie� ar fi de dorit, motiv pentru �ns�i vinov��ia r�m�ne �n continuare greu de stabilit chiar �n ��rile unde exist� o astfel de lege. �n raportul din 2008 a Comisiei de la Vene�ia se face trimitere la cartea scris� de Angela Evenhuis �i intitulat� Blasphemous matter. Blasphemy, defamation of religion and Human Rights (Magenta Foundation, 2008). Bro�ur� este desc�rcabil� gratuit de pe site-ul

www.magenta.nl/images/stories/downloads/blasphemous-matter-digit...

Citez un paragraf introductiv, relevant discu�iei de fa�� (pp. 10-11):

====================================

Defamation is the act of making untrue statements about another, which damages his or her reputation. Laws on defamation are meant to protect an individual against libel or slander based on deceit. In this case defamation of religion� is about making untrue statements concerning a religion, which damages the reputation of the religion in question. Because it does not concern a human being but a certain faith, �defamation of religion� must be described as a type of blasphemy. But then, what is blasphemy? The term must be as old as humanity, but unfortunately there has never been and still is no clear-cut answer to that question.

Today blasphemy is frequently explained as:

- The public utterance of words, deeds and thoughts that scorn the honor of God, which can be expressed in a verbal or non-verbal way, symbolically and esthetically.
- Speaking evil of sacred matters.
- A problematic discourse of belonging and community that proves to be anachronistic in a modern world.
- Blasphemers can be defined as those who commit verbal offense in shocking, vile and crude language or imagery.
- Blasphemous matter is matter the sole effect of which is likely to cause outrage to a substantial number of the adherents of any religion by virtue of its insulting content concerning matters held sacred by that religion.

Depending on time and place, the meaning of the concept has ranged from �speaking evil about God� to the much stricter �publicly offending the religious feelings of others�. The concept itself originated in ancient Europe around 500 B.C. and disappeared for a while until it got back as a criminal offense in the late Middle Ages. During the course of history the meaning and use of the concept of blasphemy changed.

====================================

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 15:25

De la: adipopa, la data 2010-01-13 12:47:18
De la: mytcor, la data 2010-01-13 00:55:21Dreptul la blasfemie ?...la ultragierea divinit��ii ?...la def�imarea sacramentelor religioase?...avem dreptul la profanarea obiectelor de cult �i-a l�ca�elor sfinte ale comunit��ii religioase ?...avem dreptul de-a p�ng�rii mormintele str�mo�e�ti ?...aici s-a ajuns ?...OK . De foarte mult� vreme am considerat societatea consumist� de tip occidental responsabil� de degradarea moral� a individului, de foarte mult� vreme, chiar pe aceste topice ale acestui forum dar �i-n paginile mai vechi ale acestei publica�ii media virtuale, c� libertatea de-o anumit� factur� �i-n special cea de "rit" occidental are s� sf�r�easc� intr-un libertinaj degradant al condi�iei umane. Nu �tiu dac�-�i mai aminte�i acel com. acid, postat c�ndva pe un topic ce inc� exist�, �n care f�ceam referire la degradarea propriilor sacramente prin comercializarea acestora pe diferitele tarabe de c�tre �nsu�i corpul clerical, nu �tiu dac�-�i aminte�ti acele referiri ale mele prin care vorbeam despre Rolex-urile de la man�etele costumelor Armani , nu �tiu dac�-�i mai aminte�ti despre ceea ce spuneam mai an c� pe teologi ar trebui s�-i ocupe mai pu�in �n�l�area de ziduri �i mai bine s-ar preocupa de �n�l�area spiritual� a caracterelor umane, chiar nu �tiu dac�-�i mai aminte�ti ....Acum , precedentul a foft creat !..dar, cu aceast� ocazie, ca reciprocitate, la dreptului la blasfemie a unora fa�� de ceilal�i, am s� cer �i eu dreptul la Insult� sentimental� a apropapelui, dreptul la def�imare a unei comunit��i ce nu-mi este pe propriul plac, solicit dreptul la def�imare a celor ce nu-mi �mp�rt�esc opiniile, solicit dreptul la hul� �mpotriva tuturor celor ce-mi sunt cu mult superiori intelectual, solicit dreptul de profanare , p�ng�rire �i distrugere a bunurilor ce nu-mi apar�in, in fine, solicit dreptul s� pot ultragia pe oricine ar �ndr�zni a mi se opune sub orice form� �i-n orice mod. Solicit aceste drepturi acordate prin reciprocit��i din partea tuturor religiilor inclusiv din partea celei iudeo-cre�tin�.

Mytcor, titlul topicului te-a indus �n eroare, probabil datorit� absen�ei unui semn de punctua�ie important. Parlamentul Irlandei a adoptat �n iunie anul trecut o lege (cu intrare �n vigoare din 1 ianuarie 2010) prin care blasfemia este pedepsit� prin lege. Defini�ia blasfemiei pentru legiutorul irlandez sun� a�a: "matter the sole effect of which is likely to cause outrage to a substantial number of adherents of any religion by virtue of its insulting content concerning matters held sacred by that religion." De notat c� blasfemia este criminalizat� �i �n alte state europene precum Austria, Danemarca, Finlanda, Grecia, Italia, Liechtenstein, Olanda �i San Marino.

...merg s�-mi caut panerul cu mere Adi dar, chiar am gre�it ?!...a�a este?!... am interpretat reduc�ionist problema, mai mult, i-am dat o form� mult prea versatil�?... cred c-am reu�it de-a m� pac�li �i pe mine !...
At�t de mult am smotocit acea lege Irlandez� �nc�t am reu�it a posta un com. pe care dac� l -ar fi interpretat cineva cu sub�n�eles poate n-ar mai p�rea char a�a na�pa, at�t de defazat, total eronat...�i , dar, iar cu toate cele : solicitarea unor note de subsol s-au f�cut auzite, chiar solicitate pe alocuri....n-a�a Adi ?...

Am g�sit panerul, merele le-am pus �n storc�tor �-acum m� delectez c-un suc de mere super, vei �i Tu ?...s�-mi spui c�nd e�ti on, ��i trimit pt.degustat .

....s� fie oare necesar� o re-reglementare a no�iunii de....LIBERTATE ?

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 20:16

De la: mytcor, la data 2010-01-13 15:25:31...merg s�-mi caut panerul cu mere Adi dar, chiar am gre�it ?!...a�a este?!... am interpretat reduc�ionist problema, mai mult, i-am dat o form� mult prea versatil�?... cred c-am reu�it de-a m� pac�li �i pe mine !...

Nah, las� merele. Dreptul la blasfemie nu era o �ntrebare, ci o solicitare expres� din partea unui grup de atei. Citindu-i zilele trecute, m� amuzam doar cu voce tare de ce "abuzul �i insulta" sunt p�n� la urm� ni�te "drepturi." M� rog, de ce critica (ra�ional�, cuviincioas�) nu ar fi deajuns? Hai s� �ntreb de fapt dac� libertatea de exprimare (�n numele c�reia �n mod nefericit �i confuz s-a dezb�tut blasfemia) este �n ea �ns�i o valoare absolut�?

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 20:23

De la: florinpreda999, la data 2010-01-12 23:54:45biblia----cartea sfanta,este cea mai mare blasfemie la adresa lui dumnezeu,despre ce vorbim noi aici???

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! �Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.� (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 20:39

De la: florinpreda999, la data 2010-01-13 20:23:43
De la: florinpreda999, la data 2010-01-12 23:54:45biblia----cartea sfanta,este cea mai mare blasfemie la adresa lui dumnezeu,despre ce vorbim noi aici???

P�rerea ta. Ai dreptul. La adresa c�rui dumnezeu totu�i?

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 20:47

De la: adipopa, la data 2010-01-13 20:16:45
De la: mytcor, la data 2010-01-13 15:25:31...merg s�-mi caut panerul cu mere Adi dar, chiar am gre�it ?!...a�a este?!... am interpretat reduc�ionist problema, mai mult, i-am dat o form� mult prea versatil�?... cred c-am reu�it de-a m� pac�li �i pe mine !...

Nah, las� merele. Dreptul la blasfemie nu era o �ntrebare, ci o solicitare expres� din partea unui grup de atei. Citindu-i zilele trecute, m� amuzam doar cu voce tare de ce "abuzul �i insulta" sunt p�n� la urm� ni�te "drepturi." M� rog, de ce critica (ra�ional�, cuviincioas�) nu ar fi deajuns? Hai s� �ntreb de fapt dac� libertatea de exprimare (�n numele c�reia �n mod nefericit �i confuz s-a dezb�tut blasfemia) este �n ea �ns�i o valoare absolut�?

Adi, primul om care a preferat s� �njure �n loc s� arunce cu piatra, poate fi considerat �ntemeietorul civiliza�iei!

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 20:48

De la: adipopa, la data 2010-01-13 20:39:49

P�rerea ta. Ai dreptul. La adresa c�rui dumnezeu totu�i? [/quote vezi adi,aici e diferenta dintre noi,eu vorbesc despre dumnezeul universului nostru in care traim,adica dumnezeul adevarat,pe cand tu te inchini la zeii particulari si primitivi ai iudeo- grecilor,zei inventati de niste salbatici din vremea cand nu se stia nici macar ca exista si alte continente sau galaxii,d'apoi alte universuri,planete,nici macar despre dumnezeu nu cunosteau compilatorii primitivi ai asa zisei carti sfinte,in fond o terfeloaga buna de alimentat w.c.-urile publice cu hartia ei

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! �Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.� (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 20:53

De la: Dorulet, la data 2010-01-13 20:47:26Adi, primul om care a preferat s� �njure �n loc s� arunce cu piatra, poate fi considerat �ntemeietorul civiliza�iei!

Ai dreptate. Halal civiliza�ie!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 20:53

De la: florinpreda999, la data 2010-01-13 20:48:03
De la: adipopa, la data 2010-01-13 20:39:49

P�rerea ta. Ai dreptul. La adresa c�rui dumnezeu totu�i? [/quote vezi adi,aici e diferenta dintre noi,eu vorbesc despre dumnezeul universului nostru in care traim,adica dumnezeul adevarat,pe cand tu te inchini la zeii particulari si primitivi ai iudeo- grecilor,zei inventati de niste salbatici din vremea cand nu se stia nici macar ca exista si alte continente sau galaxii,d'apoi alte universuri,planete,nici macar despre dumnezeu nu cunosteau compilatorii primitivi ai asa zisei carti sfinte,in fond o terfeloaga buna de alimentat w.c.-urile publice cu hartia ei

Lol...eu �tiu pe cineva, care fumeaz� �ig�ri...�i le face singur, cu tutun �i foi�e....
De c�te ori r�m�ne f�r� foi�e....folose�te pagini din biblie! Cic� h�rtia este de calitate!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 20:58

De la: adipopa, la data 2010-01-13 20:53:00
De la: Dorulet, la data 2010-01-13 20:47:26Adi, primul om care a preferat s� �njure �n loc s� arunce cu piatra, poate fi considerat �ntemeietorul civiliza�iei!

Ai dreptate. Halal civiliza�ie!

Nu �n�eleg, de ce nu vrei s� accep�i c� oamenii au firi diferite...
Unii sunt mai colerici, al�ii mai cumin�i. Nu-i po�i pretinde unui om care este mai nervos din fire, s� se comporte ca �i unul care este cu un temperament mai lini�tit. �n plus, difer� de la om - la om...educa�ia, cultura �.a.
A�a este lumea!!! Este c�t se poate de normal s� fie a�a. �i acum te �ntreb...este ok, ca cel care s-a n�scut mai "nervos" �i simte nevoia s� �njure mai des �i cu voce tare, s� pl�teasc� pentru asta?! Asta nu este tot un soi de discriminare?!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 20:59

De la: florinpreda999, la data 2010-01-13 20:48:03vezi adi,aici e diferenta dintre noi,eu vorbesc despre dumnezeul universului nostru in care traim,adica dumnezeul adevarat,pe cand tu te inchini la zeii particulari si primitivi ai iudeo- grecilor,zei inventati de niste salbatici din vremea cand nu se stia nici macar ca exista si alte continente sau galaxii,d'apoi alte universuri,planete,nici macar despre dumnezeu nu cunosteau compilatorii primitivi ai asa zisei carti sfinte,in fond o terfeloaga buna de alimentat w.c.-urile publice cu hartia ei

�nseamn� c� dumnezeul t�u este destul de recent, nelegat de istoria oamenilor �i neinteresat de primitivi. �ie ��i sun� ceva universal �n aceast� �n�iruire de atribute?

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 21:02

De la: Dorulet, la data 2010-01-13 20:58:38Nu �n�eleg, de ce nu vrei s� accep�i c� oamenii au firi diferite...

De unde �tii c� nu �n�eleg? Chiar dac� �n�eleg, tot pot s� m� �ndoiesc c� �njur�tura a creat civiliza�ia. Right?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 21:23

De la: adipopa, la data 2010-01-13 20:16:45[libertatea de exprimare , este �n ea �ns�i o valoare absolut�?

...de foate multe ori m�-ncearc� un sentiment confuz citind pe mai toate topicele diferitele comentarii ale unora sau altora, pe-o tem� sau alta, dar, mai ales com-urile de pe cele cu teme religioase, atunci c�nd m� g�nesc la no�iunea de libertate cu-ale ei principii �i reglement�ri generale, at�t dpdv. jurudic c�t �i dpdv al reglement�rilor general acceptate at�t tacit c�t �i nescrise.

libera exprimare?..pentru aceast� sec�iune de-o delicate�e aparte, (ginga��,..n-a�a?)...nu v� provoc dec�t la a efectua o compara�ie raportat� la spa�ul religios predominant �n care individul �i exercit� acest drept la liber� exprimare.

Imagina�i-v� exercitarea dreptului la liber� exprimarea lui Salman Rushdie fa�� de islam pe tritoriul majortar islamist �i modul de exprimare a unui oarecare, indiferent ce libertate de exprimare ar alege acesta din sumumul celor 7 arte, in spa�iul cre�tin �i la adrea religiei majoritare din spa�iul respectiv.

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 21:54

De la: mytcor, la data 2010-01-13 21:23:20
De la: adipopa, la data 2010-01-13 20:16:45[libertatea de exprimare , este �n ea �ns�i o valoare absolut�?

...de foate multe ori m�-ncearc� un sentiment confuz citind pe mai toate topicele diferitele comentarii ale unora sau altora, pe-o tem� sau alta, dar, mai ales com-urile de pe cele cu teme religioase, atunci c�nd m� g�nesc la no�iunea de libertate cu-ale ei principii �i reglement�ri generale, at�t dpdv. jurudic c�t �i dpdv al reglement�rilor general acceptate at�t tacit c�t �i nescrise.

libera exprimare?..pentru aceast� sec�iune de-o delicate�e aparte, (ginga��,..n-a�a?)...nu v� provoc dec�t la a efectua o compara�ie raportat� la spa�ul religios predominant �n care individul �i exercit� acest drept la liber� exprimare.

Imagina�i-v� exercitarea dreptului la liber� exprimarea lui Salman Rushdie fa�� de islam pe tritoriul majortar islamist �i modul de exprimare a unui oarecare, indiferent ce libertate de exprimare ar alege acesta din sumumul celor 7 arte, in spa�iul cre�tin �i la adrea religiei majoritare din spa�iul respectiv.

E usor sa vorbesti despre libera exprimare ,din Austria ! Cum as putea eu sa ma exprim liber, la scoala,sa renunt la ora de religie -daca una dintre profesoarele mele ,care este si diriginta ,este sotie de preot ! Sigur as fi avut de suferit 4 ani din cauza opiniei mele -mai ales ca e vorba de o profesoara mai "depresista" !

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 22:09

De la: karpov, la data 2010-01-13 21:54:29

E usor sa vorbesti despre libera exprimare ,din Austria ! Cum as putea eu sa ma exprim liber, la scoala,sa renunt la ora de religie -daca una dintre profesoarele mele ,care este si diriginta ,este sotie de preot ! Sigur as fi avut de suferit 4 ani din cauza opiniei mele -mai ales ca e vorba de o profesoara mai "depresista" !

�i totu�i, legea ��i d� dreptul s� renun�i la ora de religie! Oricine se poate declara oric�nd de alt cult, sau chiar ateu!

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 22:11

orele de religie in scoala nu sunt obligatorii.....

fa abstractie de diriginta ca e depre , sa vezi ce zice?

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 22:27

De la: Dorulet, la data 2010-01-13 22:09:46

�i totu�i, legea ��i d� dreptul s� renun�i la ora de religie! Oricine se poate declara oric�nd de alt cult, sau chiar ateu!

Asta stiam si eu ! Insa cine ma ajuta la ora de romana si la dirigentie -acolo e coana preoteasa !

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 22:32

De la: karpov, la data 2010-01-13 22:27:14
De la: Dorulet, la data 2010-01-13 22:09:46

Asta stiam si eu ! Insa cine ma ajuta la ora de romana si la dirigentie -acolo e coana preoteasa !

Dac� nu e�ti foarte st�p�n pe limba �i literatura rom�n�, iei medita�ii...nu ai nevoie de "ajutor" de la coana preoteas�! Iar la orele de dirigen�ie....nu �n�eleg, ce trebuie s� �nve�i?!
Dac� aveai colegi musulmani �n clas�, coana preoteas� crezi c� �i-ar fi permis s�-i discrimineze???!!!
Este exact la fel!

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 22:40

karpov, tu ai auzit de tupeu? tupeu civilizat, cu sapte ani de acasa?

daca e diriga nu e d-zeul tau.... te duci frumusel si-i spui: doamna, ma gandesc serios sa trec la budism , si, cum sunt putin confuz, am nevoie de timp de meditatie...de aceea va rog sa luati in considerare absenta mea de la orele de religie! nu are dreptul sa te persecute sau sa te streseze din alt punct de vedere...

iar despre limba romana, daca da-i bacul, si doamnei i se racesc orientarile crestine la adresa ta, intri online si te consiliem noi...

ce porcarie "made in romania"

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 22:43

De la: 9am147005, la data 2010-01-13 22:11:06

Nu zice-de obicei urla !

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 22:45

De la: karpov, la data 2010-01-13 22:43:00
De la: 9am147005, la data 2010-01-13 22:11:06

Nu zice-de obicei urla !

Ar fi bine dac� m�car unul din p�rin�i te-ar sprijinii!!!

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Drept la blasfemie
Mergi la: