Info
x
Tu cum vezi romania in 2010?
Acest topic este inchis!
|
onacmagda_yahoo_com 2 mesaje Membru din: 2/12/2009 |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 20:15
Cum vad eu anul 2010? Prevad un an foarte greu din punct de vedere economic,cu convulsii sociale,cu criza politica si mult,mult circ.La inceputul anului criza economica se va accentua,vor creste taxele si impozitele inflatia va creste in mod simtitor,deasemenea euro va atinge cote nemaiintalnite.La sfarsitul anului,datorita revenirii celorlalte economii din U.E.si a economiei mondiale si economia noastra va cunoaste o mica crestere.,dar inainte de acest lucru trebuie sa ajungem in fundul prapastiei ca economia sa se redreseze sau macar sa schiteze o usoara crestere.Tot acest proces se va datora cresterii economiei mondiale si nu masurilor economice luate de guvernul tarii noastre.
|
|
mirelabalint 1 mesaj Membru din: 28/01/2009 |
2010 va fi un an si mai greu decat 2009, din pct de vedere al joburilor, lichiditatilor si al situatiei economice. Spre sfarsitul anului vom avea ameliorari dar cred ca o vom duce taras-grapis pana prin 2013.
|
|
pink_tulip_wk 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
�n primul r�nd v� mul�umesc pentru aceast� ocazie de a-mi spune p�rerea �i pentru c� datorit� acestei conexiuni cu voi am fost mereu cu �tirile la zi. :)) "�n economie se poate �ntampla orice mai pu�in minuni" cel pu�in asta este p�rerea economi�tilor...�i a mea. Ne dorim cu to�ii s� avem parte de bun�stare �i confort dar �n jurul nostru se tot vorbe�te despre criz�. Unii sunt partizani ai agrav�rii situa�iei, al�ii sus�in cu tarie teoria conspira�iei a dec�derii globale prin controlul economic de�inut de un grup iste� de manipulatori �n timp ce al�ii declar� victorios c� au ie�it deja din criz�. Am auzit c� unii antreprenori au adoptat metoda ingenioas� de a interzice angaja�ilor s� foloseasc� cuv�ntul criz� pentru a evita panica �i pentru a le induce optimismul. Oric�t ar fi de molipsitor optimismul �mi place totu�i s� fiu realist�. Nu pot s� nu-mi pun �nrebarea cum va reu�i Rom�nia s� pl�teasc� datoriile externe �n condi�iile �n care �mprumutul de la FMI va fi folosit (�n cazul formarii guvernului �i a adopt�rii bugetului pe 2010, situa�ie ce va trebui s� fie pus� c�t mai urgent �n aplicare deoarece �mprumuturile statului pe pia�a intern� sunt foarte scumpe) pentru pensii �i salarii �n loc s� fie folosit pentru investi�ii care s� genereze beneficii economice pentru toat� lumea. Mecanismul economic este esen�ial pentru buna func�ionare general� a unui stat iar al nostru trebuie pus la punct urgent. Dar cine s� stabileasc� priorit��ile �n �ara asta c�nd cei din fruntea ei se ceart�, se amenin��, �i pun be�e-n roate �n loc s� colaboreze pentru a forma un guvern nu at�t pentru banii de la FMI (care sunt buni pentru men�inerea cursului de schimb adic� pentru b�nci, pentru stat, pentru mediul de afaceri �i implicit pentru pre�urile pe care le suport�m cu to�ii) c�t pentru a-l sus�ine �n demararea unei serii de reforme mai mult dec�t necesare. �mi amintesc de o profe�ie savuroas� facut� de domnul T�riceanu pe vremea c�nd era premier: " Rom�nia va fi a �aptea putere economic� a Europei" (�i mul�umesc lui Radu Soviani pentru c� ne-a reamintit �ntro emisiune aceast� declara�ie). Dar oric�t de hilare par acum declara�iile de genul acesta ale guvernan�ilor din trecut nu a� sus�ine nici partea celor cu o optic� negativ� a viitorului. Echilibrul este cheia. Echilibrul �i capacitatea noastr� de a ne adapta la situa�ii noi, de a fi mai creativi, mai curajo�i, mai buni produc�tori de situa�ii pozitive. Avem anali�ti care ne �ndeamn� de ceva vreme la o modera�ie a consumului. Nu mai este o provocare s� ne men�inem locul de munc� este o datorie fa�� de noi, de familie, fa�� de sistemul economic, ar trebui ca �n loc de criz� �i probleme s� vedem solu�ii �i oportunit��i. Avem datoria s� fim informa�i, s� facem analize �i anticip�ri, s� avem inten�ii s�natoase. Sus�in �ntro oarecare m�sur� teoria utopic� a epidemiei globale de l�comie, ignoran�� �i incon�tien��. Da, suntem bolnavi iar pu�inii care lupt� �mpotiva curentului sf�r�esc prin a fi afecta�i sau prin a nu fi lua�i �n seam�. Pe 2010 nu-l v�d bine dar nici r�u, e nevoie de o supradoz� de optimism, de efort �i de bucuria fiec�ruia de a-l depune pentru a face pentru noi to�i un an de nota 10. S� avem spor! Elena Petroman.
|
|
ioantolan 1 mesaj Membru din: 6/06/2009 |
Criza mai mare e cea politica decat financiara. Daca oamenii ar fi stimulati in mod real am putea depasi situatia existenta. Din pacate in Romania de dupa *89 interesele celor care au condus tara erau in mare majoritate doar pentru a-si pastra posturile sau a obtine altele si mai mari.
|
|
danspr1 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 20:16
in mare pericol economic si politic
|
|
9am060245 1 mesaj Membru din: 26/05/2009 |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 20:16
Romania va fi tot asa si in 2010 cum este si acum ,dar sper sa aiba Guvern.
|
|
9am146735 1 mesaj Membru din: 12/12/2009 |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 20:18
Hmmm???.........eu cred ca va fii mai bine decat in 2009 (sau mai rau).....vom vedea.....
|
|
Fosta membra 9am.ro 2 mesaje Membru din: 25/11/2009 |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 20:19
Romania este si va fi bine,cu toate ca evoluam lent,dar pina nu scapam de cei care ne lega de est,samavolnic, nu vom putea mari ritmul.Norocul,sansa ca suntem parteneri in nato si ue altfel ne mocirleam rau in metehnele noastre balcanice.Sunt avantajati,dar si devantajati ai tarii,dar pe ansamblu cred ca vom iesi toti cu bine,sper ca acest an sa fie un inceput in bine pentru aceasta tara si trebuie sa ne mai uitam si in suflet fiecare, sa vedem daca noi in primul rind suntem corecti,cinstiti ,curati fara lacomie fara acel dar de ati ajuta aproapele din pur spirit civic.
|
|
|
|
|
9am157030 1 mesaj Membru din: 18/10/2009 |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 20:20
"..dup� ce am c�zut pe jos, si st�m pe spate, nu prea ne mai r�m�ne dec�t, s�...ne ridic�m!" Mai mult curaj la toti, pentru 2010! :)
|
|
bercea_eugen 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Sf Gheorghe |
As fi dorit ca intrebarea sa fie mult mai explicita , pentru ca asa cum este formulata cuprinde o gama foarte larga de problematici aspecte domeni . Romania poate fi privita atit pein ochi unui copil mic care abia invata si pentru care prieteni , jocurile si eventual scoala prezinta interes restul nu exista . Iar pentru un pensionar sistemul de sanatate , pensiile preinta interes si mai putin alte aspecte . Nu-l intereseaza cu cit a scazut nivelul pietei auto sau a altui domeniu specific . Asa ca Romania care este tara noastra a tuturor nu poate fi vazuta doar din punctul de vedere a economiei care este in cadere si nu stiu cum se va redresa , ci trebuie vazuta si prin prisma altor aspecte sportive , culturale , personale care ar putea sa mearga mai bine in ciuda crizei .
|
|
narcisavirginia 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Buna seara Sincer, situatia din Romania nu ma lasa sa vad Romania in 2010 prea bine. Sa speram ca noul guvern care se va alege nu va fi la fel cu cel care a fost, un guvern care nu a stiut sa gestioneze situatia.
|
|
liah 1 mesaj Membru din: 27/05/2009 |
Imi pare rau, dar nu ne asteapta nici un progres, nici o imbunatatire in viata personala a fiecaruia de zi cu zi, in viata economica sau politica a tarii. Noroc ca speranta moare ultima, deci daca NU! - 2010, atunci poate 2011!!, macar pentru o generatie care nu stie ce inseamna ,,trecutul" de acum 20 de ani.
|
|
g_pluti 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 20:21
posibil pana in septembrie va fi greu 2010 va fi anul incercarilor dificile iar naivitatea se plateste strategia ampla, pusa la cale peste capetele noastre, acum cand s-a inchis robinetul creditarii, si se astepta acum producerea rezultatului, in cadrul unui plan la care a participat extrem de multe grupuri financiare si bancare externe multe firme romanesti au fost sufocate de lipsa lichiditatilor, iar guvernul din 2009 a fost lasat fara nici o rezerva si posibilitate de posibilitate de a asigura resursele financiare. Daca intr-o tara guvernul nu are bani pe care sa-i injecteze in economia nationala, iar bancherii, va blocam accesul la credite, firmele ajung fix ca o gradina de flori, expusa arsitei zilnice, pe care nu o mai uda nimeni, si care pana la urma va muri; De aceea spuneam ca a trebuit sa ne gandim ca in 2010, un apartament cu trei camere care in 2008 era evaluat la 150000 euro, va fi scos la vanzare , la executare silita, la preturi de sub 30000 de euro si nu va veni nimeni sa cumpere, pentru ca in 2010 toti vor fi preocupati sa tina bani deoparte pentru ziua de maine. romani vor avea doar doua optiuni : angajati la stat, sau angajati la multinationalele oricum sclavi si asta pt. mult timp de acum incolo. straine.
|
|
giginegoias 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 20:21
Romania 2010: "Un magarus vlaguit care se chinuie sa urce dealul bunastarii cu desagii plini de datorii."
|
|
nykoandy 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 20:22
Romania o sa aiba o perioada cam trista in urmatorii 2-3 ani !
|
|
loredana_barla 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
nici mai bine dar nici mai rau
|
|
loredana_barla 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
nici mai bine dar nici mai rau
|
|
razvacaplan 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Pai credeti ca o sa o mai vedem??? Vorbind serios, eu nu cred in minuni.Si asa le astept de 20 de ani si nimic. Sa dea Dumnezeu sa fie bine,dar cum am spus nu cred.Am gresit cu totii prea mult si gresim in continuare,fiecare roman in parte si asta ne costa si ne va costa. Asta e Romania si va mai fi cel putin cativa ani asa cum o vedem astazi. P.S. Sarbatori Fericite voua si familiilor voastre si la intreaga Romanie!
|
|
mioaraionescu1104 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Desi sunt o fire optimista,cred ca anul 2010 va fi foarte greu si ma refer la calitatea traiului nostru ,si,mai ales la calitatea vietii noastre.Eu lucrez in sanatate.Pe luna noiembrie si decembrie ne-au bagat in concediu fara plata cate 3zile si ne-au luat si 15,5% din salariu(care este de 1300Lei).Nu mi se pare deloc corect acest lucru.Am sperat sa nu iasa Basescu presedinte!Nu sunt convinsa nici ca D-l Geoana ar fi putut face mare lucru pentru tara asta a noastra,frumoasa dar plina de datorii.Poate ca era bine sa i se ofere si lui sansa sa arate de ce este in stare.In fine,romanii au ales.Ce?Un presedinte ''popular''.Nu ma astept la nimic bun in 2010.Cred ca vor fi concedieri masive ,ca vor fi miscari sindicale,cred ca vom avea de suferit mult mai mult.Nu-mi doresc decat sa fim cu totii sanatosi !!!!!
|
|
antares_mv 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 20:23
Trist dar adevarat : va fi la fel, sau mai rau. C'est la vie.
|
|
kriss_23es 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
saraca lipita!
|
|
florica_k 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
ROMANIA IN ANUL 2010,SOMAJUL IN CRESTERE SI ECONOMIA LA PAMANT.....TOTUL O SA FIE GREU PENTRU TOTI ROMANI....V-A TREBUI SA FACE ECONOMI DRASTICA CA SA PUTEM SUPRAVIETUI CRIZEI....POATE LA SFARSITUL ANULUI SA NE REDRESAM UN PIC...ASTA ESTE PAREREA MEA
|
|
mikaellas2004 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
crizaaa
|
|
9am143560 1 mesaj Membru din: 27/10/2009 Oras: Tg Mures |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 20:24
Cred ca anul 2010 va fi un an foarte greu pt.poporul nostru atat pe plan economic social si mai ales politic .Deoarece criza economica financiara la noi nu este pe duca anul 2010 va fi un an cu multe convolsi sociale cu somaj ridicat iar criza politica dupa realegerea presedintelui pare ca nu se va sfirsi ci din potriva se va ascuti impotriva a cea ce presedintele spunea ca in anul urmator va fi un an al reconcilierii .Guvernul care incepe sa se formeze nu pare a fi un guvern sa scoata tara din criza deoarece nu cred ca are solutii ca daca avea le aplica cu brio in 2009.
|
|
agentul 17 mesaje Membru din: 20/11/2008 Oras: Botosani |
buna ,romania anul viitor (2010)trebuie sa puna osul la treaba sa lasam pilele,cumetri si alte relatii si cu nea base daca se tine de cuvant sa trcem la treaba. fara un pic de" armata "nu se va face nimic nicaieri,hai sa ne apucam cu seriozitate de problemele adevarate si sa uitam de pomeni electorale si sa nu mai stam cu mina intinsa pe la straini sa vina sa ne ajute sa ne dea mare cu sarea ,fiindca oricum vom plati indoit .fara munca adevarata nu sau realizat nimeni(sau poate marile puteri)dar nu e cazul nostru
|
|
sofi_bogatu1211 1 mesaj Membru din: 9/11/2008 |
In primul rand sper ca oamenii Romaniei de maine sa-si schimbe mentalitatea in toate privintele. Lupta pentru supravietuire (a Romaniei ca tara) o va ajuta sa inainteze cu un pas spre evolutie, oameni tineri cu o alta viziune si perspectiva vor creste si se vor implica mai mult. Chiar daca sunt dintr-o generatie mai 'veche' mai sper inca la o trezire a constientei acestui popor care a dat atatea minti luminate si care alta data, au facut cunoscut numele Romaniei. Lupte pentru putere, oameni luptand sa supravietuieasca , o economie in convalescenta, o agricultura facuta cu stiinta dar in primul rand OAMENI maturi cu constiinta inalta care sa reuseasca sa schimbe fata Romaniei. VREM SCHIMBARE !!! INCEPE CU TINE ROMANULE!!!!
|
|
Fosta membra 9am.ro 15 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Baia Mare |
Din moment ce se face tragere la sorti easpunsurile nu conteaza ce contin. E o aiureala de noroc....poate dar cum e de fapt un joc si o iau in serios raspunzand dupa convingerile mele - de si nu conteaza. Romania anului 2010 va trece prin mari convulsii sociale care poate sterge politicul indiferent de culoare. Este greu sa dai un pronostic pentru ca la aceasta ora de abia se stabilesc guvernul care daca este constient la ce se expune va da toata silinta si pricepere de a ameliora efectele economice atat de nefaste si periculoase asupra populatiei Romaniei. Prin urmare pana in luna Mai for fi aplicate masuri nepopulare dar acceptate totusi de populatia daca guvernanati si ei la randul lor dovedesc buna credinta. Din luna mai si pana in Decemrie economia Romaniei redresandu - se va ajunge in topul tarilor europene cu dezvoltarea economice pozitiva. Agricultura - daca conditiile meterologice nu vor fi potrivnice - va cunoaste o ascensiune fara precedent in ultimii 20 de ani iar exportul Romaniei de asemenea. Este foarte posibil ca in luna Iunie sa apara o lege prin care se vor recupera de catre Stat averile dovedit ilicite iar economia subterana pana in luna Septembrie va cunoaste o "deratizare" de mare anvergura. Cel putin 2 milioane de romani vor intoace acasa integrand in industria Romana in dezvoltare. Pana in luna August nu se vor mari salariile iar pensiile vor fi ridicate cu cel mult 1 - 3%.
|
|
adiharabagiu 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Mangalia |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 20:25
Pentru 2010 Romania o vad cam gri , cu capul mai plecat decat oricand in fata vestului care deja ridica capul din criza si se scutura de povara datoriilor , pe cand Romania lui 2010 inca sufera de crize , politice , economice , culturale , sportive , si lista ar putea continua la nesfarsit ... din pacate . Asta e , au reusit sa ne aduca in 20 de ani sa nu mai recuneoastem tara noastra ca fiind a noastra si de a dori o vacanta cu bani putini in Viena sau aiurea , oriunde in conditiile in care nu avem bani nici de una in Romania 2010 cu toata criza care ar trebui sa scada pretul dar care in definitiv il mareste ....Asta e !!
|
|
vio_daragiu 2 mesaje Membru din: 21/02/2009 |
Un an foarte foarte greu cu mii de disponibilizari in toate sectoarele de activitate in randul oamenilor cu studii medii.Poate mai spre sfarsitul anului un pic de ameliorare.Cu totii vom avea de suferit dar cel mai rau tineretul care n-are nicio sansa fara parinti.
|
|
lidiutza_20 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Braila |
Stiti cum vad eu Romania in 2010?Cu mai multe posibilitati pentru tineri,ca m-am saturat sa fac rost de o mie de acte si la sfarsit sa-mi respinga dosarul si sa mi se zica sa-mi iau gandul la o casa in conditiile in care eu castig cam 1000ron pe luna si mama mea,care e plecata in strainatate, cam 800-1000eur.Cu aceste salarii nu am putut achizitiona o casa prin imprumut,ma rog programul prima casa....
|
|
|
|