back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Tu cum vezi romania in 2010?

Acest topic este inchis!
Pagini: << 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 >> Sari la pagina:

bors74daniel

1 mesaj
Oras: Onesti

Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 13:27

Parerea mea este ca inceputul de an va fi greu , dar spre jumatatea anului 2010 vom intra intr-o panta ascendenta si vom reusi sa iesim destul de bine din aceasta '' criza economica''.

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj

Din pacate nu o vad mai bine, ci chiar mai rau. Toate neintelegerile din guvern se vor reflecta pana la urma in nivelul de trai al populatiei. concediile fara plata de acum duc la imprumuturi, imprumuturie pot deveni ceva perpetuu...deci poate bancile sa o duca mai bine. Economia....din pacate o vad tot la pamant.

lixari

1 mesaj
Oras: ALTA LOCALITATE

Romanii sunt obisnuiti sa vada doar partile rele a lucrurilor....si sa vorbeasca mult prea mult despre acestea in loc sa faca ceva pentru a le schimba spre mai bune. Romania in 2010 v-a fi asa cum vor face-o ROMANII.

9am140250

1 mesaj
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 13:28

Desi sunt o prsoana optimista, cred ca anul 2010 nu va fi unul prea grozav. Criza va fi , dupa parerea mea, una destul de profunda. Asa cum bine ati subliniat si voi in articolele prezentate in perioada anterioara, rata somajului va fi in crestere , multe S.C vor da faliment din lipsa lichiditatilor ,datoriile statului vor fi din ce in ce mai greu de acoperit , pentru ca vor fi mai putin contribuabili la bugetul de stat. Acestea sunt in mare cauzele ce vor aprofunda criza. Si pe fondul aceste crize , lucrurile nu vor fi deloc "roz", ba dimpotriva. In concluzie , Romania anului 2010 , va fi , caci trebuie sa speram ca va mai fi, O ROMANIE TRISTA , cu oameni care se chinuie sa supravietuiasca de pe o zi pe alta , oameni simplii care muncesc din greu sa asigure un minim necesar familiei lor , oameni care se intorc acasa in ziua de salariu cu lacrimi in ochi vazandu-si copii care se astepata ca macar in acea zi sa li se ofere o mica bucurie, dar in Romania de azi nu se mai poate , pentru ca majoritatea banilor se duc pe taxe si impozite, cheltuieli de intrtinere si cu ce mai ramane abia daca-si mai permit sa cumpere hrana zilnica. Dar noi speram, caci nu-i asa , speranta moare ultima . Speram ca politicienii nostrii isi vor intoarce capul si catre noi , oamenii simplii si-si vor lasa orgoliile deoparte si vor incerca sa-si faca treaba pentru care au fost alesi. Aceasta este opinia mea , cu drag si cu speranta de mai bine, Ileana Manole. SARBATORI FERICITE!!!!

dragosdeviss

1 mesaj

eu vad o romanie plina de datorii,unde rata somajului creste de la o luna la alta; deci, in loc sa iesim din criza,mai rau ne scufundem

pinkmona2004

1 mesaj
Oras: Arad

Anul 2010 �l v�d la fel de gri precum a fost �i acest an 2009 :(

citera_laur

1 mesaj
Oras: Constanta

In 2010 vad o Romanie in care oamenii nu mai sunt tristi, o Romanie in care guvernantii se ingrijesc de bunul mers al societatii si nu numai de imaginea si buzunarul lor. Vad o Romanie in care normalitatea este starea normala.Vad o Romania in care nesimtirea este doar un derapaj , ce va fi aspru sanctionat si nu politica de partid sau de stat. Vad o Romanie bogata si eliberata de organisme financiare straine sau de bogatani interpusi intre bogatie si romani.Vad o Romanie condusa de oameni ,prin venele carora curge sange de invingator si nu de smecher parvenit. Visez? poate , dar asa incepe totul.

caragialescu

1 mesaj

...fara sa ne lamentam=o vad mai prost decat pana acum..si fara sa dam vina numai pe oamenii politici care, in paranteza fiind spus, sunt incalificabil de descris prin adjectivele limbii romane... vad o Romanie plina de oameni slab pregatiti profesional, fara educatie si discernamant, fara puterea mintala de a-si deschide noi orizonturi, fara bun simt si toleranta(poate doar la prostie)....marea majoritate asteapta "pomeni" de la guvern sau de oriunde, nu-si indeamna copii sa invete pentru ca " lasa mama ca si-asa nu se merita", etc , etc...pana nu ne ridicam noi prin educatie si munca, n-o s-o faca nimeni!s-apoi mai vorbim!!

pop3parasca

1 mesaj

de 20 de ani imi doresc ca oameni politici sa se apuce de lucru pentru Romania,cred ca prima parte a anului va fi foarte grea,dar sper intr-o revigorare in partea doua Va multumesc pentru stirile care ni le puneti la dispozitie Va doresc sarbatori fericite

elena_olteanu2002

1 mesaj

DEZASTRU!

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj

Cred ca situatia in romania in anul viitor se va redresa. Nu ma astept la o crestere ecomonica brusca, dar lucrurile se vor aseza pe un fagas normal. Cu toate ca inceputul anului se anunta aspru din punct de vedere economic cred ca in primavara situatia se va imbunatati.

vio_bar

5 mesaje
Oras: Galati

Romania in 2010??? Ca o gura de rai... Cu oameni frumosi si buni, sanatosi de sa nu-si faca griji din cauza sistemului medical, cu anotimpuri in cursul lor firesc, cu produse agricole din abundenta care se fac fara sa depinda de sistemele de irigatii, cu multe locuri de munca de sa nu poata fi acoperita oferta...Cu mult verde si apa curata!!! Si mai ales "vad" cum energiile pozitive tropaie printre noi, ne iau de mana si ne invart intr-un dans crosetat frumos de destinul care ar trebui sa fie al Romaniei.

deea_21_cn

1 mesaj
Oras: Constanta

Nu intrevad prea mari schimbari chiar daca mi le doresc foarte tare!Sper totusi sa nu mai traim cu acelasi sentiment de nesiguranta si inutilitate si sa nu mai stam aiurea cu diplomele in buzunar!Cu alte cuvinte,sa putem beneficia de dreptul esential al fiecarui �uropean"de a avea un job decent". Va doresc tuturor sa aveti sarbatori linistite si pline de caldura!

tdfosuta2004

1 mesaj

Mai frumoasa, sper ca vom sti sa fim uniti si sa realizam mai multe pentru tara asta. Rolul ne revine fiecaruia, insa exemplul e bine sa vina de la puterile statului.

9am060000

1 mesaj
Oras: Mangalia

Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 13:29

Dupa cum bine a-ti spus anul care trece nu a fost bun nici pentru una nici pentru alta,sunt multumit ca inca mai am servici cu toate ca lucrez la una dintre cele mai mari companii din tara.Sper ca anul care vine sa aduca toti romanilor timpuri mai bune sa traiasca fara grija zilei de miime sa treaca peste toateaceste neajunsurile si sa ne bucuram de o viata mai buna.SARBATORI FERICITE SI LA MULTI ANI.

9am110846

3 mesaje

In general sunt o persoana foarte optimista, insa viitorul Romaniei cu conducerea actuala a tarii o vad prin ochii lui Octavian Paler " de-a-dreptul GROTESC"

raul87ro

5 mesaje

mai rau ca oricand

aleczanders

2 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 13:30

Romania a intrat in deja la terapie intensiva in care trebuie sa depindem de altii gen FMI sau UE, o tara care si a terminat resursele si acum cauta altele mai rau o sa fie atunci cand nu o mai putem lua.... Cuvantul �Criza� la nu il vad inca pentru ca tara noastra e in sevraj datorita banilor de la UE si FMI, dar o sa simtim cuvantul criza in anul 2010 cand o sa se anunte cred cel mai mare numar de someri din istoria tarii, mai rau o sa fie cand si acei someri o sa termine si acea indemnizatie pe care o primesc. 2010 este un an as zice crucial pentru toti anii ce vor urma si as putea zice un moment important in istoria noastra vom vedea incotro ne vom intrepta, as spera un an al reformarii statului, a politicii romanesti. Printre prioritati ar fi: 1. Depolitizarea administratiei locale(dar politicenii nostri oricat ar incerca tot nu o vor face) numirea unor manager independent(sa nu apartina unui grup de interese )care sa aiba un plan de management performant sa raspunda pentru tot ceea ce face.... Administratie publica=spalare de bani-grup de interese de aici si lupta pentru ciolan si putere....+ reducerea aparatului birocratic atat prin personal cat si printr- o legislatie adapatata nevoilor cetatenilor. 2. Agricultura si industria prioritatea nationala, printre care stoparea exporturilor de cereale si cea a importurior, o subventie adecvata producatorilor agricoli cat si a celor din industrie care creeaza noi locuri de munca sau le mentin pe cele actuale... Salariat=taxe, impozite adica venit la stat sau mai bine zis crestere economica(un mediu privat puternic=putere de cumparare marita). 3. Legea salarizarii unice si a pensiilor stabilita pe criterii obiective nu numai la bugetari cat si o a aranjare a acestora si in mediu privat. 4. Reforma in invatamant(reducerea personalului cat si a unor unitati de invatamant neperformante gen scoli sau facultati a caror grad de ocupare a absolventilor pe piata muncii nu acopera necesitatile) 5. Reforma in sanatate(reducerea nr. de spitale neperformante sau comasarea acestora in centre regionale sau locale) Vom iesi de la terapie intensiva doar daca vom face ceva din cele mentinate mai sus, dar toate acestea se fac in timp, poate vor unii dintre noi vom prinde aceste reforme altii nu, dar precum zicala "Aveti putintica rabdare, domnilor!" ne intrebam oare pana cand d-nilor parlamentari? Tare ma tem ca vom asista la acelas teatru ieftin oferit de politicieni nostri, ne vor spala creierii si nervii tv-ul si acei moderatori care ei nu fac decat sa ridice sau sa coboare clasa politica functie de interes si asa cand clasa politica se cearta poporul nostru sufera si lor putin le pasa. Dar Vin ai nostri, pleaca ai nostri/Noi ramanem tot ca prostii/Ei raman versnic aceeasi......

flurry_you

1 mesaj

Eu vad Romania in 2010 poate putin mai bine decat pana acum, dar cu preturi mai mari, salarii la fel de mici, si un dezinteres total pentru binele romanilor, "de rand". Mai multe constructii si din pacate, din ce in ce mai putina verdeata. Cam asa....

mada_lla

1 mesaj

Daca ar fi sa privesc Romania intr-un mod cu adevarat realist as putea spune ca 2010 nu va fi un an tocmai bun pentru Romania,nu numai in plan economic,ci in toate planurile.2009 nu a fost un an tocmai usor,2010 va fi si mai greu.Cu toate acestea,vin sarbatorile,trebuie sa fim optimisti,sa incercam sa vedem partea buna a lucrurilor,chiar daca aceasta parte este extrem de redusa.

gelle242002

2 mesaje

isi va continua aceeasi traiectorie descendenta.

Alby

1 mesaj

Rom�nia in 2010? Cu acest pre�edinte, pe care mult� lume la ales fa�r�r s� se g�ndeasc� la consecin�e, nu cred c� Rom�nia se va schimba a�a de mult ca p�n� acuma.B�se promite dar nu face nimica, din contra se va schimba in mai rau.Sunt roman ma mandresc ca sunt roman dar nu vad Romania s� se schimbe in bine asa de repede. Stau cu spernata ca o sa se schimbe si nu o sa mai fim "rusinea Europei"

alina_derscariu

1 mesaj

Acum Bucurestiul este sub nameti.. iar ne- a luat iarna pe nepregatite.. Asa o sa ne ia si anul ce vine cu tot cu criza financiara... pe nepregatiete. Cred ca o sa fie greu... dar noi romanii sunt invatati cu greul.. din ce in ce mai greu...

ligiaghinea

1 mesaj
Oras: Alexandria

Anul 2010 nu cred va fi la fel de rau ca 2009, insa nici sa nu ne asteptam sa revenim la confortul economic din anul trecut

9am060052

1 mesaj
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 13:31

Din pacate,....nu prea privesc cu optimism anul 2010 pt Romania. Desigur, situatia in lume nu e una simpla, dar, daca mai adaugam la asta un "nou" guvern Boc, despre care stim ce realizari a avut in perioada cand a mai fost la guvernare....lucrurile devin gri spre gri inchis....! Acum, pe de alta parte, nici un guvern -oricat de bun ar putea fi el--nu poate inlocui individul si valorile de viata (moralitate, caracter, integritate), care se verifica pana la urma in viata fiecaruia dintre noi, dar, totusi , cei ce conduc, cei din fata , dau directia. Nu degeaba s-a nascut proverbul:"Pestele de la cap se impute" Ei, si cu asta, se vede treaba ca .."eu cant, eu descant"!

Lucibegood

1 mesaj

Din pacate, mandra si frumoasa noastra tara nu o va duce deloc bine in anul care vine! Vom avea someri din ce in ce mai multi, vor scadea achizitiile de toate tipurile, lumea pentru a supravietui v-a scoate la mezat apartamente achizitionate la preturi astronomice - cei norocosi sa aiba ce vinde.... - ,cred ca infractionalitatea o sa creasca...... Deci, ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie..... poate sa ai un guvern capabil sa te conduca, sa te scoata din mizeria in care toata clasa politica si papusarii acesteia te-au bagat..... si poate ca Dumnezeu sa nu-si mute privirea de la tine. La Multi Ani si numai bine!!! LM

9am9997

1 mesaj

Eu nu cred ca o sa fie o schimbare majora in Romania in urmatorii ani, chiar daca se incearca din toate partile o ameliorare a crizei economice, nu cred ca o sa se intample ceea ce speram cu totii. Din cate stiu eu in Romania o sa se simta cel mai tare criza anu viitor, adica in 2010. Multumesc

m_nastasiu

10 mesaje
Oras: Timisoara

2010 va fi o prelungire nefericit� a anului 2009 �n ceea ce prive�te discordia �ntre oameni; 2010 va accentua sc�derea nivelului de trai al cet��enilor Rom�niei care �i v�nd for�a de munc� �n schimbul unui salariu tot mai mizer; 2010 va fi anul �n care �i mai mul�i speciali�ti rom�ni �i for�� de munc� calificat� din toate domeniile economice vor emigra sau vor pleca s� munceasc� oriunde �n Europa �i �n lume pentru a ob�ine c�tiguri decente, dec�t s� �ngroa�e r�ndurile �omerilor �i/sau al infractorilor; 2010 va fi marcat de scandalurile politice care �n mod dramatic �i penibil au divizat popula�ia Rom�niei �n dou� tabere; 2010 va fi anul �n care criza economic� va la ea acas� �i va "�nflori" ca nici o dat� �n istoria Rom�niei iar datoria public� va dep�i 150 de miliarde de euro; 2010 va fi marcat de continuarea promov�rii pe criterii politice a nonvalorilor �n justi�ia aservit� puterii, �n via�a economic�, cultural� etc.; 2010 va fi un an de constr�ngeri, cu un regim greu de suportat pentru rom�nii care dintr-o mie de motive prefer� s� r�m�n� �n �ar�. M� num�r �i eu printre ei; 2010 marcheaz� profe�ia lui Silviu Brucan de 20 de ani de ucenicie pentru ca rom�nii desc�tu�a�i de tiranie s� �nve�e democra�ia. Dup� cum se vede �i se simte, Brucan a fost prea optimist!

9am075450

1 mesaj

cel mai greu an de la revolutie ,multi someri .

katt4

1 mesaj

Vad Romania ca pe o epava.Criza va fi mai profunda si traiul oamenilor mai dificil.

Pagini: << 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Tu cum vezi Romania in 2010?
Mergi la: