9am098874
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 13:46
Dupa parerea mea romania va arata cel putin asa cum a aratat si pana acum in acest an 2009 mai ales acum dupa alegerile prezidentiale unde cu totii stim cine a iesit presedinte. Insa ,sunt optimist si sper ca intreaga conducere a acestei tari in deriva sa se dezmeticeasca si sa reusim sa intram si noi in randul tarilor europene.Pe plan economic insa nu vad prea multe reusite si cred ca in continuare noua , romanilor ne va merge la fel de prost ca si in acest ultim an .
|
|
|
9am077335
1 mesaj
|
Nu vad o imbunatatire privind nivelul de trai si calitatea actiunilor din sfera politica. Liliana Momete
|
ffurca85
1 mesaj
Oras: Deva
|
Sincer sa va spun eu sunt o fire optimista si de accea cred pe la mijlocul anului viitor situatia financiara a Romaniei se va mai imbunatatii. e adevarat de asemenea ca depinde si de noi, cetatenii sa luam atitudine si sa facem ceva realmente pentru a iesi fiecare din criza financiara care este atat de mediata. avem puterea si posibilitatea de a aduce bani prin munca, respect, ambitie, mai multa ingaduinta si mult profesionalism. pot sa spun ca sunt unul dintre fericitii romani care au muncit cu daruinta si care nu a prea simtit aceasta criza. le doresc tuturor romanilor multa bafta, dar si mai mult curaj, implicare si munca depusa. va multumesc pentru mail-urile zilnice care le trimiteti si pe care le citesc cu mult interes!
|
monica_postea
1 mesaj
Oras: Botosani
|
Vad o Romanica cenusie, deprimata, stoarsa de vlaga, abuzata de stapani fixisti, victima a orgoliilor nemasurate. Vad o Romanica agresata de convulsii sociale, asurzita de lozinci urlate cu violenta de masele saracite, o Romanica ce innoata in neputinta. O Romanica trista si inlacrimata.
|
|
|
georgescu_ioana_86
1 mesaj
|
Ca si pana acum, o tara in urma cu 20 de ani spre deosebire de tarile Europene. Vad Romania in anul 2010 cu multi mai multi someri ca pana acum, mult mai multe familii plangand ca nu mai au din ce trai,oameni care-si vor pierde casele datorita creditelor bancare,mai multi hoti si mai multe furturi,mai putine locuri de munca(tineri care v-or termina o facutate poate si un master si or sa plece in strainatate, sclavii altora) O tara frumoasa dar ramasa in urma...
|
adri2000stanciu
1 mesaj
|
Cind eram mica mereu mi se spunea ...maine va fi mai bine ....Sunt mare si ma gandesc ce departe e acel "maine" .La fel e si anul 2010....un maine cu sperante .Poate o Romanie in care sa ne bucuram de bucuria vietii, de frumusetea lucrurilor comune, fara ura si fara inversunare.O Romanie ...in care politica ..sa fie facuta in tacere...si de care sa ne bucuram noi oamenii de rind..in care fiecare sa aiba ce spune mai tarziu. Vreau sa stiu ca TARA ASTA FRUMOASA isi are locul ei, ca nimeni nu ofteaza cind aude de romani ....Vreau sa fie BINE ...un BINE general ptr toti . Asta gandesc din inima.
|
9am178863
1 mesaj
|
Romania, �n 2010, eu o v�d așa: - aceleași probleme - aceleși greut�ți - aceiași politicieni corupți - același popor, ins�, parc�, din ce in ce mai s�rac
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
6522 mesaje
Oras: Iasi
|
as vrea ca dincolo de toate noi sa ne schimbam.Cred ca asta a fost problema noastra dintotdeauna fie ca a fost anul 2008 sau 2010...sau 1989.noi uitam sa fim oameni.Traim ca albinele in stup.Atit de aproape dar fiecare cu treaba lui niciodata nu stim unul de celalalt.Ba nu...E mai rau.Stim ca poate celalalt are mai mult si asta ne distruge.Ura si neajunsurile ne schimba atit de mult incat ne dezumanizam. Cum vad eu Romania in 2010?Oricat as incerca nu pot da un raspun direct.As vrea sa incercam sa fim oameni.
|
|
|
marius_danut_maxim
1 mesaj
|
dezbinata, cu atat mai mult cu cat presedintele incearca sa dea impresia ca vrea reconciliere, demers nesincer. instabila politic si, deci, precara economic si social. ingropata in coruptie, saraca si fara perspectiva. cred ca vom avea alegeri anticipate, fiindca aerul in zona politicului este deja irespirabil. alegerile anticipate vor duce la disparitia ori a pdl ori a psd si intarirea pnl.
|
balmez_lucian
2 mesaje
|
O tara cu mai putina birocratie,respect pentru legi,programe de reabilitare a economiei,reabilitare a sistemului de sanatate,pensii
|
9am058937
1 mesaj
|
Buna ziua, Intr-adevar anul 2009 nu a fost un an prea bun, in general, dar vreau sa va spun ca in acest an, financiar, m-am descurcat binisor si asta numai si numai datorita faptului ca am desfasurat activitati independente despre care al aflat de pe internet si nu in ultimul rand pentru ca am fost la curent mereu cu oportunitatile momentului, prin abonarea pe site-ul 9AM. Cum vad eu Romania in 2010? Cred ca va fi un an greu din punct de vedere financiar. Daca politicienii nu vor inceta lupta aceasta permanenta care ii epuizeaza pe ei si ne bulverseaza pe noi, cei marunti, nu avem nici o sansa sa iesim la liman. Creditarea externa, dupa parerea mea nu este o solutie. Poate gresesc, dar eu nu cred ca este cineva chiar atat de generos ca sa ne ofere ajutor fara nici un interes (material). Daca am �ntelege toti ca trebuie sa ne mobilizam si sa ne facem datoria fata de constiinta noastra , in primul rand, poate am ajunge si noi mai aproape de Occident. La multi ani tuturor!.
|
niss07
1 mesaj
Oras: Tg Mures
|
Romania anului 2010....o vad mai prost decat acum(daca e posibil asa ceva). Situatia economica e praf, situatia politica la fel..daca incep sa enumar situatia pe ministere la fel... Unii se plang ca se maresc impozitele...acu serios, voi aveati vreo speranta sa nu se intample asta in conditiile in care bani la buget sunt "ioc", cand in 2009 s-a umblat deja bine la banii din 2010... Un roman contribuie la CAS ca sa sustinta pe alti 4... toti intra in pensii de boala(alea din banii cui sunt platite?!)...avem batrani si copii de cateva ori mai multi decat oameni in campul muncii...pe astia cine-i intretine?! As putea continua asa la nesfarsit... Trebuie sa fim realisti. Nu pot sa cred un politician care imi spune ca in 2010 se reduce tva-ul la 15 %, nu pot sa cred ca se reduc impozitele...pt ca si in situatia data suntem pe nicaieri...si nu sunt bani la buget...dar daca se reduc darile si cresc salariile?! Nu pot sa cred, din pacate trebuie sa fiu realist. Scria cineva ca lumea pleaca in afara la munci...nu toti merg sa fie sclavi pe plantatie, nu toti dau din fund la bara si nu toti matura strazi... sunt si oamneni cu pregatire care in Romania nu sunt valorificati si apreciati la adevarata valoare, sau carora chiar li se pun bete in roate...si atunci...de ce sa nu mearga sa munceasca intr-o tara civilizata, pe un salar decent si unde sunt cu adevarat apreciati?! Concluzia mea este ca Romania in ritmul asta sa evolulueze 50 de ani, si in celelalte tari civilizate sa se opreasca timpul in loc si tot nu-i ajungem. Pacat de tara ca e frumoasa si are potential, dar e foarte adevarata vorba ca "omul sfinteste locul".
|
gigi
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 13:47
Din pacate, Romania anului 2010, asa cum o vad eu, nu seamana cu ce ar fi trebuit sa fie. Va fi un nou an plin de incertitudini pe plan social, politic si economic. Pe fondul divergentelor de opinie si directie din politica vom avea un euro care va atinge pragul de 5 RON inainte sa revina la normal, vom avea o clasa de mijloc impartita in doua unde patura sociala inferioara isi va ingrosa randurile iar sistemul bancar isi va lua dreptul. Vom continua sa traim capitalismul mult visat, insa nu in felul in care il vedeam acum 20 de ani, ci intr-unul mult mai aspru, mai gri si mai incert. Doar de romani depinde daca vom continua sa evoluam in acest mod fragmentat, unde telul fiecarui individ va consta doar in implinirea nevoilor de baza; unde avantajul muncii in echipa pare a nu exista si unde identitatea nationala, valorile romanesti sau doar mandria de a fi roman valoreaza mai putin decat un 1 min de comvorbire intr-o retea mobila. Sper sa ma insel. emi boian
|
ghe_manuela
1 mesaj
|
Sincer nu il vad prea bine si de asta sunt foarte suparata. Nu cred ca voi mai pleca in concediu pe 2010 in vara nici macar la mare sau munte pentru ca am prea multe datorii si nu cred ca le voi putea face fata daca se v-a mentine acesta criza plus ca sotului meu de 2-3 luni i-au fost descoperite doua diagnostice cumplite care necesita tratament indelungat;dar nu ne pierdem speranta si credinta in Dumnezeu si ne rugam pentru sanatatea tuturor si un an mai bun anul ce vine. Ne vom ruga macar sa castigam concursul si sa mai iesim din monotonia acesta macar sa il fac putin sa zambeasca penmtru ca nu stie ca am scis si as vrea sa fie o surpriza placuta pe care sa nu o uite niciodata. Va multumesc ca existati.
|
9am045112
1 mesaj
|
Romania in 2010 va fi putin mahmura ca dupa o betie, dar speram sa se dreaga repede
|
iuliana0025
2 mesaje
|
dupa parerea mea in anul 2010 va fi la fel ca ultima jumatatea a anului 2009 adica la pamant din punct de vedere financiar. Dar mi-as dori foarte mult sa ma insel si sa fie cu totul si cu totul invers.
|
9am098504
1 mesaj
|
Cum vad eu Romania in 2010, sau de fapt cum vad romanul de rand; cu multe frustrari, mai violent si mai multi someri, asta cel putin pana in lunile de vara cand situatia probabil o sa se mai invioreze putin, dar romanul se descurca totusi.... gaseste el undeva vreo 3-4 pet-uri de bere, o caserola de mici, o manea si apoi cu becul sau aproape puscat de lumina o sa zica.... "cand ne-a fi mai rau asa sa ne fie".
|
danmorcov
1 mesaj
Oras: Focsani
|
Romania anului 2010: un zbucium la toate nivelurile (politic, social, economic); criza accentuata din care, din pacate, ma indoiesc ca vom iesi in anul cu pricina. Motive: lipsa de implicare a politicului in realitatea sociala si economica, lipsa de incredere a populatiei in capacitatile proprii, lipsa unui ajutor onest din partea foruruilor internationale. In rest, nimic de bine.
|
di_nu
1 mesaj
Oras: Slobozia
|
Salut ! sincer am toat� �ncrederea �n guvernul Boc, deși va avea multe obstacole de trecut din partea celor de la PSD și PNL, care dup� ce c� nu pot �nțelege c� au pierdut alegerile, ne sfideaz� și intelignța. Din punctul meu de vedere prima jum�tate de an va fi cea mai dificil�, dar apoi vor miji zorii relans�rii. Boc �ns� se pare c� știe exact ce are de f�cut - deci nu se va ,,�mletici�printre ,,butoanele puterii� , motiv pentru care a și fost repus pe postul de pe care �n mod iresponabil ( dar democratic) a fost exclus prin moțiunea de cenzur�, care de fapt �l ,,avertiza� și �l ,,viza� pe președintele B�sescu. Sincer sper din toat� inima ca, cei cu adev�rat ,,responsabili� din conducerile PSD și PNL s� �nțeleag� faptul c� alegerile au trecut și c� cei ce au pierdut alegerile, trebuie s� p�r�seac� scena ,,primenind� la propriu și la figurat ,,scena politic� scutindu-ne pe noi ,,cobaii� de frustr�rile și complexele lor. Sper �ntr-o nou� clas� politic� de tip nou f�r� r�zbun�ri eterne , pline de fayr play, astfel ca noi cei f�r� o culoare politic� s� urmarim cu interes scena politic� !
,, IUBESC OMUL �NCEP�ND CU ......MINE !"
|
lajos_nagy68
1 mesaj
|
ROMANIA IN 2010? TREBUIE SA FII UN SUPER OPTIMIST SA CREZI CA DINTR-O DATA TOATE LUCRURILE SE VOR REZOLVA, ODATA CU ALGEREA PRESEDINTELUI BASESCU. FARA O STABILITATE POLITICA, FARA UN GUVERN SI FARA UN PRESEDINTE APT SA LUCREZE IN INTERESUL POPORULUI ROMAN SI NU SA URMAREASCA DOAR INTERESELE LUI PROPRIU NU VOM PUTEA AVEA UN VIITOR STRALUCIT. IN PRIMUL RAND MENTALITATEA IN TARA ASTA TREBUIE SCHIMBATA. DIN PACATE SISTEMUL COMUNIST A PUS O AMPRENTA ATAT DE PUTERNICA ASUPRA GANDIRII MULTOR OAMENI INCATVA TREBUI SA DISPARA O GENERATIE INTREAGA PANA CAND NE VOM PUTEA RIDICA IN RANDUL STATELOR UNIUNII EUROPENE. PANA CAND NU DISPARE BIROCRATIA, IGNORANTA SI GOANA DUPA INBOGATIRE RAPIDA IN RINDUL POLITICENILOR NU PUTEM VISA LA UN VIITOR STRALUCIT. SE SPUNE CA SPERANTA MOARE ULTIMA. SA TRAIM CU SPERANTA DE MAI BINE SI FIE CA ANUL 2010 SA FIE UN AN MAI BLAND PENTRU NOI, IN CARE NU MAI AUZIM DE CRIZA, DE CONCEDIERI MASIVE, DE GREVE, DE REDUCERI SALARIALE, DE SOMAJ. DOAMNE AJUTA !!!
|
Darisan
2 mesaje
|
eu vad o romanie infloritoare cel putin asa sper cred ca o sa se iese din criza si o sa inceapa sa ne mearga si noua mai bine ca destul nea mers rau pa
|
cristian_6
1 mesaj
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 13:48
Romania in 2010 va fi consecinta deciziilor din 2009. In plan politic se va incepe cu un guvern politic, cu o majoritate de compromis in parlament ceea ce il va face foarte firav nu atat in fata unei opozitii care nu convinge, ci in fata sindicatelor si amenintarilor ce vin din social. Nu cred ca va fi un guvren care sa ia decizii decisive si pe care sa le si poata implementa fara miscari sociale si de aceea probabil ca la nivel politic si macroeconomic probabil ne v-om scalda in decizii contestabile, puse tarziu in practica si cu o garmada de exceptii prevazute prin norme de aplicare pe care nu le discuta nimeni. FMI va fi probabil dirigintele care va decide trendul acestor decizii si guvernantii vor fi doar cei care se vor chinui sa o cosmetizeze cat mai bine la Realitatea si Antene. Singurul actor care probabil va mai conta la nivel macroeconomic (prin masuri relevante) va fi si de data asta tot BNR, insa din ce in ce mai gafaind de efortul de a tine pasul lupsei unei politici fiscale coerente si de termen lung. La nivelul economic, lucrurile nu o sa fie foarte diferite. Companiile straine vor continua politicile companiilor mama, iar companiile locale vor face ceea ce au invatat in ultimii ani de la politic: sa supravietuiasca intr-un mediu econimic paralel in care deciziile statului nu mai conteaza atat de mult penrtu ca sunt inconsevente si merita analizate doar din perspectiva optimizariii actiunilor in raport cu schimbarile. La nivel social vad un an 2010 in care romanii vor invata sa treaca prin recesiune, sa indure mai mult pentru acelasi job doar ca sa il pastreze, sa inceapa sa taie cheltuielile familiale ca sa isi ajusteze platile catre banci, si probabil la un moment dat sa isi ceara dreptul la resursele confiscate de politic in strada.
|
elly_raluca
1 mesaj
|
cum vad Romania??? in 2010 = pierduta, doborata, lasata in noroi chiar de noi si bineinteles calcata in picioare de conducerea ei...
|
murionut
1 mesaj
Oras: Suceava
|
Buna, In 2010 Romania va trece printr-o perioada mult mai grea de cit se vorbeste.In primele 4 luni din 2010 scaderea va fi cu 3-4 procente mai jos de cit prevad economistii -guvernu. O creste mai substabtiala sau un echilibru economic va incepe din octombrie ,noiembrie 2010(dar nu foarte mare).Isirea din criza va fi in aprilie-mai 2011. Multumesc.
|
Fosta membra 9am.ro
2 mesaje
|
|
amedeo
1 mesaj
Oras: BUCURESTI
|
Va fi un an "numai lapte si miere" Scuzati-mi ironia, dar ne meritam soarta. Suntem din acedlasi aluat cu cei care ne conduc. Nu avem curajul sa-i punem in locul care si-l merita, cum am facut acum 20 de ani. Nu spun sa-i rastignim dar sa le oferim ce ne dau ei noua: saracie, nesiguranta, lipsa de respect pentru cei multi si toate astea incepand din varful piramidei. Ne ofera in schimb hotia lor fara limite si minciuna cu rang de lege. Nu sunt foarte credincios, dar nu pot sa cred ca vreunul dintre ei are curajul sa se spovedeasca cu adevarat.
|
mihaitza1
2 mesaje
|
Mult mai bine si cred ca cu mai putini oameni politici corupti.
|
euro_boss2008
1 mesaj
|
nu stiu daca romania va mai putea sa fie macar ce a fost pina in anii 1989 nu cred ca se mai poate face ceva guvernantii nu fac altceva decit sa isi tine de fotolii si nimic altceva pacat ca am ajuns in situatia asta miasi dori sa avem o romanie mai buna dar nu vad cum va multumesc
|
9am089144
1 mesaj
|
In prima jumatate a anului 2010 vad o Romanie cu cetateni dezamagiti, politicieni preocupati de bataia pe putere ca si acum , poate in cea de-a doua jumatate a anului, cu ajutorul celor din afara ( care sa-i traga de urechi pe " mai marii " nostri ) sa incepem iesirea cea mult sperata din criza.
|
raduliana
2 mesaje
Oras: Mangalia
|
Nu cred ca Romania merge intr-o directie buna. Nu mai am speranta ca cei din generatia mea vor putea trai mai bine, dar asta poate chiar nu mai intereseaza pe nimeni; ce vor face insa copii nostrii care o sa traiasca intr-o tara condusa de oameni pusi doar pe capatuiala, intr-o tara vanduta
|
|
|