tatiana_iliescu_2
1 mesaj
Oras: Bacau
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 13:07
In anul ce bate la usa, as dori pentru tara mea o tara fara impozit forfetar, o tara cu mai putine impozite si taxe, cu politicieni care sa se gandeasca la problemele tarii si ale oamenilor, cu politicieni care sa-si mentina obiectivele si politicile doctrinare si nu sa fie modificate dupa cum bate vantul schimbarii, o tara in care sa nu se mai traga atatea sforarii, o tara in care noi oamenii obisnuiti care lucram fie la patroni, fie la stat sa nu mai fim amenintati de restructurare care de cele mai multe ori inseamna somaj, o tara in care sa traim demn, sa ne respectam unii pe altii si nu tara in care traim azi , in care am ajuns sa ne dispretuim si discreditam ! O tara in care sa fie pretuiti tinerii, o tara care sa ofere locuri de munca tuturor , dupa pregatire si competente si nu dupa alte criterii! O tara in care sa fii tratat ca OM!
|
|
|
simonaenculescu
1 mesaj
|
cum vad eu Romania? in 2010? Vad in continuare nu o Romanie ci 2, una de lux si huzur pentru cativa si de chin si nevoi pentru tot restul. O Romanie � a vorbelor�, o tara de poveste in care politicienii "se intorc la popor" ca sa ne invete cum trebuie sa strangem noi cureaua in timp ce ei o sa isi cumpere costume noi ca cele vechi s-au rupt in chinurile de a mentine statul in functiune; o tara in care pe hartie vom avea cifre minunate care vor indica cresterea PIB-ului si sfarsitul recesiunii inca din trim I, scaderea numarului de someri, mentinerea TVA si a cotei unice. Din nefericire vad si o a doua Romanie, una �a faptelor�, a celor multi care ne vom confrunta cu inflatie, cu scaderea veniturilor reale, cu somaj, cu lipsa de bani din sanatate, cu sosele pline de gropi, cu zapezi si inundatii, cu lipsa de medicamente, cu lipsa de bani pentru traiul zilnic, cu concedii fara plata, cu greve si mitinguri zadarnice, cu negocieri nesfarsite si neproductive. Politicienii vor invoca in continuare greaua mostenire a trecutului, pentru orice s-ar intampla nu va fi nimeni gasit vinovat, iar daca cineva va fi totusi gasit vinovat, atunci acela va fi de negasit si deci nu va putea da socoteala. Iar daca cineva va da socoteala, acela va fi doar Acarul Paun... Si asta pentru ca la noi pana si anotimpurile vin pe neasteptate si, nu-i asa, iarna nu-i ca vara !?! Si nici vara nu-i ca vara...
|
9am073419
1 mesaj
|
CU UN INCEPUT DE AN EXTREM DE DIFICIL. Apoi, daca GUVERNUL BOC va reusi sa atraga transele 3 si 4 de la FMI la 15.02.10 asta va atenua putin, nu vor mai fi imprumutati bani de pe pianta bancara interna. INTRE TIMP SPER CA sa inceapa incet, incet sa se revigoreze agricultura, turismul, domenii de baza, cu potential, pe care tara noastra le-a neglijat chiar ulterior lui 1989, cand de fapt, de pe atunci trebuia sa li se acorde maxima atentie. Cred ca o sa continue reforma in domeniul politic, constitutional si sper eu si in justitie unde cred ca se vor concretiza masurile anticoruptie. Eu personal plec in noul an cu speranta ca, desi va fi un an mai dificil decat 2009, vom depasi momentele delicate si treptat lucrurile vor intra pe un fagas normal. Ganduri optimiste si Sarbatori fericite tuturor!
|
droxy77
1 mesaj
|
Romania in 2010 va arata un pic mai bine fata de 2009(care nu a fost dupa parerea mea un an tocmai bun,ci dimpotriva s-a simtit o prabusire brusca).Va fi un an in care se va incerca revenirea pe o panta normala,se vor inbunatati transporturile,turismul,poate foarte putin piata imobiliara.Cred ca va fi o stagnare in domeniul constructiilor,finante- banci. Omul de rand va avea insa cel mai mult de suferit deoarece desi se va incerca o mentinere a angajatilor ca in momentul de fata,vor exista concedieri si prea putine firme care sa acopere necesarul de forta de munca cu un salariu decent .
|
|
|
Daniela_C
13 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Buna ziua forumistilor,
Nu prea am scris mesaje, doar le-am citit... Din pacate, asa cum mi-am dat seama, in loc sa va ganditi la ce ar trebui sa faceti fiecare in parte, dati in stanga si-n dreapta, ca ala este asa si pe dincolo, ca celalalt ar fi fost mai bun, ca nu este bun niciunul dintre ei... V-ati erijat in judecatori... Daca sunteti atat de destepti, daca cunoasteti atat de bine cum trebuie facuta politica, de ce nu va depuneti VOI candidaturile??? Poate ca unul dintre voi este presedintele de care Romania are nevoie... Ce ziceti, asa este?
Acum sa revin la cum vad Romania in 2010.... Cred ca va fi aceeasi situatie politica, economica si financiara, daca nu chiar mai rau... De ce? Pentru ca ceva s-a promis in campania electorala si cu totul altceva este in realitate... Acum depinde doar de fiecare dintre noi sa nu fie Romania mai rau decat in 2009!
Vreau sa urez acum tuturor forumistilor si tie adminule, un LA MULTI ANI! Si sa ne auzim cu bine in 2010!
Deocamdata atat am avut de spus...
Daniela Constantin
Fii mai bun decat esti acum!
Doreste-ti mai mult!
Eu sunt fan BIO, tu?
|
Ela_B_Roses
1 mesaj
Oras: Galati
|
2010..........mai bun pentru toata lumea ,si pentru mine cu realizari in ceea ce mi.am propus si nu am reusit in 2009.
|
mariactuelle
1 mesaj
|
GRI, cu eventuale/ rare dungi albe !!!
|
|
|
hollydolly_86
1 mesaj
|
o vad mai rau decat a fost in trecut,dar sper intr-o minune
|
|
|
karmakrys
1 mesaj
|
...va fi cum ne dorim fiecare... Trebuie sa luptam cu totii, iar daca drumul pe care il cautam nu exista inca, Dumnezeu il va fauri pentru a ne rasplati efortul! Sa ne bucuram ca suntem romani si.......SA LUPTAM CU TOTII!!!!!
|
9am032927
1 mesaj
|
Romania in 2010 va fi cam asa: - culoare portocalie; - zile de CFS mai mai multe decat in lunile noiembrie si decembrie 2009 pentru bugetari(printre care ma numar si eu); - someri mai multi decat in 2009; - pe plan politic vad un mare balci; - pe plan economico-financiar vad o trecere de la criza la coma...sper sa ma insel....
|
carmencita
1 mesaj
|
Romania in 2010 o vad cu un potential mai mare spre o imbunatatire. In 2010 vad in Romania un viitor mai bun si mai productiv. Daca pana acum ne-am obisnuit cu certuri peste tot,e si normal doar in Romania ca in orice tara sunt probleme,fie financiare, fie politice,etc.Totusi nu imi vad tara schimbata total,dar vad schimbari si in acelasi timp initiativa si dorinta spre schimbare.
|
ROI
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 13:08
Romania in 2010, probabil va arata la fel ca in 2009 sau poate chiar mai rau. Guvernul condus din nou de premierul Boc nu poate si a aratat ca nu e in stare sa scoata tara din criza economica, iar adancirea crizei e foarte posibila deoarece dupa cum se vede guvernul Boc nu va avea nici un fel de sprijin politic din partea parlamentului.
|
doctoru_clemente
2 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Romania... Acum ca este ziua mea 18 decembrie :)) ce sa spun, vor pleca mult mai multi romani din tara, oricum in 2010 nu ne putem astepta decat la un an mai prost decat precedentul 2009 mai ales pentru angajatii de rand (vorbesc despre ce-i ce sunt la ''Patroni'') Le doresc Romanilor sa aibe macar cu ce sa isi plateasca datoriile,chiriile,si masa oricum se strangeau de burta sa stranga sa isi plateasca alte datorii acumulate din lunile precedente sa-si plateasca tot aceleasi imprumuturi pentru(...) Vor urma proteste,dar politia va potoli repede acele proteste,Tineretul nu-si are loc in romania de astazi... sper sa nu se intample ceea ce a fost in 89 oricum ma bucur pentru ziua mea de nastere 18.12.1989 Si sa nu uitam vor scoate ochii la salarii cu 60-80de lei doar ca sa spuna ca economia isi revine :)) Sunt uimit vreau doar sa gasesc un loc in lume CIVILIZAT nu Nesimtit...
Clemente
|
nikky02000
1 mesaj
Oras: Sibiu
|
nimeni nu vede prea bine anul 2010, eu insa sunt un pic mai optimist si desi sunt ferm convins ca in primul trimestru al anului 2010 va fi dezastru, dupa aceea lucrurile vor incepe incet sa revina la normal si cu siguranta spre sfarsitul anului, va face si Romania un pas spre iesirea din criza, cum alte tari au facut deja.
|
tanaseromica
1 mesaj
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Imi pare rau sa o spun si o spun cu regret, Romania a derapat serios de pe drumul spre o viata mai buna a majoritatii locuitorilor ei. Dupa toata mascarada politica la care am asistat, este limpede ca pana cand aceasta generatie de politicieni nu dispare nu se poate vorbi despre altceva decat coruptie si jaf la drumul mare. Din fericire pentru mine eu nu mai locuiesc in tara si pot privi cu detasare toate problemele de acolo, dar nu pot sa imi ascund regretul si cateodata furia cand vad acesta banda de netrebnici care conduc tara in infern.Din pacate nu toti romanii sunt uniti sa ii dea jos de acolo, dar mai ales nu toti vad realitatea de dincolo de micul ecran, asa ca din pacate cum se spune in istorie fiecare popor are conducatorii pe care ii merita si parafrazand aceasta, conducatorii pe care ii alege. In rest eu nu mai sper ca in decursul vietii mele sa vad o imbunatatire a nivelului de trai macar, de altceva nici nu poate fi vorba .
R. Tanase
|
9am144533
1 mesaj
|
Desi am votat Basescu si a castigat Basescu, n-am votat Boc si a ramas Boc. 2010...din pacate nu pot avea o viziune prea optimista avand in vedere faptul ca firma la care lucrez isi va incheia activitatea in 31.12.2009, definitiv. Sunt optimist prin felul meu de a fi, am o familie frumoasa asa ca va trebui sa sa fie un an mai bun, cel putin eu voi face tot posibilul. Nu mai am varsta la care sa pot sa ma gandesc sa-mi caut norocul in afara Romaniei si nici nu as face-o chiar daca as avea varsta.
|
9am077259
1 mesaj
Oras: Baia Mare
|
Prost condusa !Consecintele pe masura...
|
laurentiuzislulu
1 mesaj
Oras: Braila
|
Daca ne mai apucam si de MUNCA cred ca bine .
|
corneladam
1 mesaj
Oras: Sinaia
|
Destul de intunecata e imaginea care o am pt tara noastra in anul ce va venii.... criza isi va arata coltii mai puternic decat a facut-o anul acesta... si .. cu situatia politicii romanesti, sigur nu ne vom revenii devreme.
|
andre4you2002
1 mesaj
|
Sa ne ajute Dumnezeu sa fim mai buni.El o sa ne dea si cele necesare traiului de zi cu zi.Pana la urma exista un scop in toate,inclusiv in turbulenetele economice si politice din acest moment. De la cap se-mpute treaba!Sa speram ca vom avea niste conducatori care sa vizeze binele general si nu interesul personal sa fie primordial.Oricum,secretul sta in noi...sa ne ajutam si sa ne facem unii altora viata mai usoara si mai frumoasa.Si de noi depinde cred eu. Un an nou 2010 cat mai bun.
|
m_iancu
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 13:09
Din pacate Romania si Romanii o vor duce foarte rau in anul 2010. Desi de felul meu sunt optimista, acum, in urma acestor alegeri am ajuns la concluzia ca cea mai mare greseala pe care am facut-o in viata a fost ca nu am emigrat imediat dupa revolutie. Le dadeam copiilor mei o sansa la o viata fara griji si fara nebuneala asta fara iesire. In fond avem doar o viata si viata trebuie traita. Se pare ca noi am fost si suntem niste cobai, si oamenii care ne conduc tara isi bat joc de viata noastra.
|
b_eva1986
1 mesaj
|
SITUATIA PARE DESTUL DE SUMBRA SI PE ANUL VIITOR NICI 2009 NA FOST UN AN FOARTE USOR CAR CRED CA CE URMEAZA VA FII SI MAI GREU TINAND CONT CA PRETURILE IARASI SUNT IN CRESTERE SI SALARINE STANDEAZA TOTUSI SPERANTA MOARE ULTIMA...DAR CUM SE ZICE NOI MURIM INAINTE DE EA:)
|
borzalaviniagabriela
1 mesaj
|
Sa iesim odata din criza asta ca nu avem locuri de munca Sper ca in 2010 lucrurile sa se indrepte!
|
9am052262
1 mesaj
|
Sper sa se miste ceva spre bine,m-am saturat de atata nesiguranta si de atatea schimbari.Cred ca ar fi cazul sa mai si munceasca cineva in tara asta si mai ales sa se poata intretine din ceea ce munceste.Ar fi de dorit o legislatie mai lejera pt.micii intreprinzatori si ceva facilitati reale.
|
asan_georgeta
1 mesaj
|
CONSIDER CA IN 2010 SITUATIA ECONOMICA A TARI SE VA INRAUTATI SI MAI MULT ,FOARTE MULTE SOCIETATI VOR DA FALIMENT SI ASTFEL NUMARUL SOMERILOR VA FI IN CONTINUA CRESTERE CRESTERE. SINCER NU VAD CUM OAMENI DE RAND VOR IESI DIN ACEASTA SITUATIE ,SA NU MAI VORBIM DE CAZURILE DE SINUCIDERE DIN CAUZA DATORIILOR PE CARE NU LE MAI POT RESTITUI.SA DEA DUMNEZEU O MINUNE CA NUMAI ASA SE MAI POATE FACE CEVA ASTFEL................VAI DE TARA ASTA SI DE NOI.
|
verdemichael2007
4 mesaje
Oras: Cluj
|
un "an al reformelor care nu s-au facut in cei 20 de ani de la revolutie"!!! polic: nimic nou nu se va intimpla,totul este in miscare! Traim in Romania, care vrea de mult sa iasa din "tranzitie",pentru care in 1990 Brucan, ne-a dat 20 de ani s-o tranzitam.In prezent vedem ca a "fost optimist" cu previziunea sa,care la aceea vreme a agitat multa lume. CEI de la putere si-au facut pensii generoase dupa ce au fost alesi :deputati,senatori,au ajuns la minim 5.000ron/luna.Au posibilitatea sa opteze:ex: pentru pensia de profesor de 2.000ron sau cea de fost deputat de 5.000ron.Dv ce credeti ca vor opta? Un an care oricum va trece,prin murdarii politice, cu ajutoare FMI,cu interese U.E.
|
nevodar
1 mesaj
Oras: Tg Mures
|
Iarna-i grea, omatul mare, semne bune anul are! In rest nimic nou sub soare.
|
9am171986
1 mesaj
|
2010 va fi un an lipsit de motivatii.
|
carmen2007boariu
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 13:10
In acest moment ma aflu in Germania si cu rusine si durere in suflet pentru tara in care m-am nascut, adica Romanica (asa imi place mie sa-i spun) constat ca aici lucrurile progreseaza de la un an la altul; cat realizeza ei aici intr-un an noi probabil in 10 sau 20 de ani. E extraordinar cu cata seriozitate si organizare privesc germanii lucrurile, probleme aparent majore isi gasesc solutia fara prea multa ezitare. La noi de ce nu poate fi asa??? o intrebare la care caut demult raspunsul... In Romanica lucrurile merg din ce in ce in mai rau, motiv pentru care in 2010 nu vad o prea mare schimbare in bine, poate va fi mai rau. Felicitari si Sarbatori Fericite ECHIPEI 9AM!!!
|
pdorina
10 mesaje
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 13:10
In Romania 2010 nu va fii schimbari in bine, in rau cu siguranta. Banii o sa fie la cei bogati si legile tot pentru ei . eu m-am pregatit ..... am plecat din tara cu multa durere in suflet deoarece am lasat acii cele mai scumpe fiinte din viata mea (COPII) dar...... asta e viata trebuie sa supravietuiesti facind sacrifiicii. Pacat.... nimeni nu face nimic pentru a schimba ceva in bine , pentru a putea muncii aci linga famiiliile noastre putind dormii in paturile noastre. CELOR CARE FAC LEGILE LE DORESC SA AIBA PARTE DE UMILINTELE PE CARE suntem nevoiti sa le suportam noi cei multii)
|
|
|