bogvl22
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 12:02
Buna ziua, In mod cert anul 2010 va fi mai greu decat anul anterior. Motivele fiind urmatoarele: -criza politica (ne meritam clasa politica (nu avem dorinta de a cere explicatii dupa un mandat)); -mentalitatea (asteptam sa ne faca altcineva treaba sau mai rau sa inselam); -lipsa de sanctiuni; -lipsa de credibilitate fata de investitori; -neputinta de a reforma clasa muncitoare; -oferirea protectiei asupra unor clase sociale; -incapacitatea de a atrage fonduri structurale (analizati Polonia); -lasarea de izbeliste a agriculturii; Si cel mai rau lucru este, ca ne-am obisnuit cu aceasta stare (ajungem sa credem ca este anormalul este normal). Cu stima, Boangiu Bogdan
|
|
|
alinabaisan
1 mesaj
|
Ca un roman care isi iubeste mult tara, tin mereu sa vad partea buna a lucrurilor, sa incerc sa gasesc explicatii rationale pentru cei care nu simt la fel. Pentru Romania doresc un an cat mai bun, in care cei angajati sa o slujeasca (indiferent cat de marunta este slujba care o au) sa o faca din tot sufletul si nu plini de lehamite si de interese personale. Sunt convinsa ca binele general va veni din binele marunt, al fiecaruia dintre noi, ca lacomii si hapsanii vor putea fi inlaturati de bunul simt al celor multi si mici. Sa avem parte de 365 de zile de normalitate, fara evenimente neplacute, in care sa avem ce produce si ce vinde, in care Romania sa nu mai primeasca stegulete si avertismente, in care sa arate lumii ca este o tara frumoasa, cu oameni placuti. Si, mai presus de tot, doresc Romaniei sa fie iubita de toti romanii, sa nu mai auda vorbe urate de la cei care ar trebui sa fie mandri ca s-au nascut aici.
|
9am24300
1 mesaj
|
Eu sint un optimist convins. Romania va renaste din propria cenusa pentru ca are oameni buni, dotati si instruiti. In semestrui I 2010 tara va inregistra un plus economic ceea ce va fi un imbold pentru firmele romanesti care intr-o guvernare de dreapta - daca guvernul constituit va urma aceasta promisiune a lui Basescu - sa isi revina din marasmul in care s-au scufundat. Adevaratul avantaj va aparea cu reluarea investitiilor firmelor straine in Romania si daca politic sintem stabili in prima faza va aparea Parteneriatul Public Privat care alaturi de investitiile statului romanesc - care cred ca vor fi cam firave la inceput- vor contura sistemul care va sta la baza dezvoltarii economiei romanesti.
|
agatha_bianca
3 mesaje
Oras: Tg Mures
|
Romania anului 2010 va fi plina de crize, economice, politice, sociale, vor fi greve, va fi saracie, foamete mare, drame personale, mizerie, durere, un nou val de emigrari, mai multa solidaritate umana si spirit civic, mai multa dragoste de arta si cultura. Sper ca totusi un spirit mai bun sa bantuie plaiurile noastre mioritice si sfarsitul anului sa aseze lucruile pe un plan superior, mai bun, mai pur.
Agatha Bianca Bogdan
|
|
|
p_renate
1 mesaj
|
Buna ziua asta cat mai putem sune acest lucru ,la cum se arata lucrurile in politica tarii noastre.Domnul presediete este un ........ ..... pentru propunerea facuta pt primul ministru al tarii. In 2010 se va naste copilul meu si imi pare sincer rau ca treuie sa-l aduc in tara asta care pe zi ce trece are un viitor tot mai sumbru si pe plan polotic si pe plan economic.
|
9am149208
1 mesaj
|
In viziunea mea, anul 2010 va fi un an foarte greu din multe puncte de vedere. Redresarea situatiei actuale nu se va face facil, din cauza multor factori ce tin de interes economic, poltic, grupuri de interese etc. Romania va trece printr-o perioada care o va zgudui, putin, din temelii....sa speram fara proteste si greve de mare amploare, doarece rata somajului va creste foarte mult, iar vaniturile se vor diminua drastic. Sa speram ca situatia nu va degenera si mai mult.
|
geodragan
1 mesaj
Oras: BUCURESTI
|
La fel ca in 2009, sau chiar mai rau.
|
|
|
highway_spider
1 mesaj
|
Buna ziua, desi as dori sa fiu optimist, cred ca anul 2010 va fi si mai greu decat 2009, Romania va fi la fel de prost condusa/administrata de politicienii nostri, economia nu-si va reveni, investitiile vor lipsi, somajul va creste, iar populatai isi va umple timpul, ca de obicei, cu urmarirea si comentarea scandalurilor politice si supravietuirea de zi cu zi.Sa dea Mos Craciun sa ma insel ! Voua va urez "sarbatori fericite" si un An Nou plin de realizari si stiri cat mai profesionale.. Flori ionita
|
|
|
laviniapopa76
1 mesaj
|
Din pacate , in Romania in 2010, oamenii cu venitul mediu si mici vor fi foarte saraci, iar cei bogati vor fi cei mai avantajati ca-si vor mari averile, profitand de criza economica.
|
9am044823
1 mesaj
|
Inceputul anului 2010 va fi foarte greu din punct de vedere economic deasemenea va creste rata somajului.Sper ca in a doua parte a anului se vor reduce efectele crizei economice.
|
9am131995
1 mesaj
|
Din punct de vedere economic cred ca 2110 va fi cel mai greu din ultimii zece ani. Social vorbind, economicu-l influenteaza direct, deci un an cu nemultumiri si nemultumiti. Singura "raza de soare" poate apare in familie si in relatiile cu prietenii unde asa cum ne este traditia "romanul face haz de necaz". Bucuria, este o stare de spirit, pana la urma trebuie sa-ti gasesti izvorul interior care sa-ti asigure starea "de bine", iar binele fiecarui roman, da starea natiunii.
|
oita_gabitza
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 12:03
Romania 2010,o Romanie mai saraca, cu mai multe greutati,care ne impinge pe majoritatea in tarile invecinate spre un trai mai bun.O Romanie inglobata in datorii care se fooseste de micii intreprinzatori pt a plati pensile si o mare parte din bani pt guvernatori Concluzia;ROMANIA tara nimanui....sper sa ma insel si sa am o mare surpriza in bine, Doamne ajuta.
|
ionela0726
1 mesaj
|
Mi-as dori sa pot spune ca sunt optimista in ceea ce priveste Romania si anul 2010. Din pacate ma vad nevoita sa compar Romania cu o masina cu destule defectiuni care pe deasupra mai merge si cu frana de mana trasa, asa cum spun si expertii.
|
si_monaa
1 mesaj
Oras: Timisoara
|
Dupa o mica ezitare, vis-a-vis de intrebarea dumneavoastara as vrea sa cred ca va fi un an de nota 20....10!! insa am realizat ca indiferent ce se va intampla cu tara mea ..ma doare si nu imi este indiferent..Nu ma tem de ce va veni cu toate ca traim vremuri grele dar stiu ca Bunul Dumnezeu va fi alaturi de noi singurul care a uneltit sa mergem mai departe indiferent de vremuri... comunism..presedinti..parlamentari,hoti..criza financiara ..ma tem doar de absenta Lui.Anul 2010 va trece peste Romania cum au trecut si ceilalti ani pt ca inca mai exsista viitor in care credem,traim,speram...suntem legati sufleteste si prin destin, de Romania asa ca orice va aduce acest 2010...vom arata inca odata ca putem depasi orice incercare pt ca noi insine suntem caracterizati ..de aceasta putere de a infrunta tot..cu bune si rele!!
mona
|
9am079620
1 mesaj
|
Din pacate, nu cred ca 2010 va fi mai bun pentru Romania, dimpotriva, se va accentua criza si va creste si mai alarmant numarul somerilor. Pentru cei ce vor avea norocul sa-si pastreze locul de munca, salariile vor fi in continuare "ciuntite" din-ce-in-ce mai mult, in schimb pretentiile angajatorilor vor fi din-ce-in-ce mai mari. Pensionarii vor incepe sa-si primeasca pensiile cu intarzieri tot mai mari. Preturile, in schimb, vor creste neincetat. Hypermarketurile si supermarketurile vor fi tot mai goale - deja au inceput dar deocamdata, macar acum, de sarbatori, cu totii facem eforturi sa avem o masa cat mai imbelsugata. Dupa sarbatori, va bate vantul prin magazine, restaurante, etc. Pe scurt, din ianuarie 2010, panta ascendenta a accentuarii crizei va deveni foarte abrupta, la fel si cea descendenta a scaderii nivelului de trai al romanilor.
|
9am147166
1 mesaj
|
Romania in 2010 ???????? Este un subiect foarte interesant pentru ca nimic nu este clar sau sigur in aceasta tara . Mai degraba as spune despre Romania in 2010 sperantele mele decat sa prezic un viitor incert : Sa avem : Piata imobiliara existenta , pt. ca in acest an practic n-a existat asa ceva , Sa avem salarii , pensii , alocatii decente Sa avem locuri de munca platite , Sa nu mai existe stres in familie din cauza banilor , si as putea continua pana la nesfarsit dar cred ca am spus deja prea multe sperante . Un an nou fericit pentru toata lumea !!!!!!!!! LA MULTI ANI ! SI UN CRACIUN FERICIT!!!!!!
|
ana_maria427
1 mesaj
|
Romania 2010? O Romanie aflata in plina criza dar totusi cu speranta ca va reusi sa treaca cu bine peste. O Romanie in care numarul somerilor creste pe zi ce trece si fara nici o posibilitate de a creea alte locuri de munca. O Romanie a tinerilor care nu stiu incotro sa o apuce pentru a-si putea cladi un viitor in propria lor tara. O Romanie cu probleme dar optimista.
|
meicimircea
1 mesaj
|
Eu vad o Romanie plina de datori, o Romanie din care nu vor lipsi scandalurile politice si o Romanie in care anul 2010 va fi, cred eu, varful crizei economice... din cauza crizei politice care inca nu sa terninat din pacate. Sunt o persoana optimista, dar cam asta va fi anul 2010 pentru noi dinpunctul meu de vedere. Iar pt. voi, un an nou fericit, si tineti-o tot asa !
|
flavi_2010
1 mesaj
Oras: Iasi
|
Din rau in mai rau ca nivel general de trai, imagine publica a tarii si nivel de coruptie. Poate doar cei ce lucreaza in companii private conduse de altii (multinationale) vor avea sansa sa nu simta efectele statutului de cetatean al Romaniei anului 2010.
|
paroxanam
2 mesaje
|
Cred ca 2010 va fi un an si mai dificil pentru majoritatea romanilor, criza adancindu-se in mod dramatic si locurile de munca reducandu-se si mai mult. Oamenii vor face eforturi sa-si pastreze locurile de munca, fiind platiti mai prost. Totodata, scandalurile politice vor continua, parca pentru a scarbi si mai mult pe cei care vad ce se ascunde cu adevarat in spatele lor, si pentru a distrage atentia majoritatii de la adevaratele probleme. Romanii vor deveni si mai frustrati, si mai nervosi, si mai nefericiti, lipsiti de incredere si de speranta. Cu toate acestea o unda de speranta va fi in fiecare, ca poate situatia se va imbunatati si ca vor trai mai bine.
|
ioistodor
2 mesaje
|
In plina criza economica, cu politicieni incapabili si hoti, o Romanie trista, in care manelele si smecheria sunt la putere....
|
iulidan2
156 mesaje
Oras: Constanta
|
Nu cred sa fie schimbari majore, cei bogati vor trai tot bine, iar restul de 90 % din cetateni, sunt dispensabili, deci, nu conteaza ce vor face.
|
mmiorita2004
1 mesaj
Oras: BUCURESTI
|
As vrea sa nu fie cum "vad eu ca va fi in 2010" , adica cresterea preturilor si a taxelor, continuarea cresterii somajului, vad framintari sociale posibil cu greve si iesiri in strada. Banuiesc ca leul o sa fie "tinut in friu" , nu cred in falimentul acestei tari, o scoatem din nou la liman.
|
lory_rusu
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 12:04
Sincer nu o vad bine. Ne vom confrunta cu aceeasi criza, iar criza politica va fi atat de ampla incat nu o vor mai rezolva pe cea economica. Nimic bun in 2010. Un sfarsit de an placut pentru toata lumea!
|
roxana_alexe
3 mesaje
|
Din existenta mea si experienta de top management acumulata intr-o companie, cred ca expresia ''pestele de la cap se impute'' este foarte reala. De aceea asa vad si tara asta, ca pe o companie condusa de top managerii nostri (Presedinte, prim-ministru si echipa lui, ..). Din pacate experienta lor anterioara nu este tocmai de bun augur ''angajatilor'' (in cazul nostru a poporului) deoarece interesele lor primeaza. Cred si sper ca aceste alegeri ce au avut loc sa il motiveze pe Presedintele nostru si sa conduca tara ''asa cum i-ar placea lui sa fie condus''. Daca realizeaza ca poporul, oamenii din Romania isi duc existenta dupa directivele si deciziile lui, cu siguranta si-ar folosi inteligenta (pe care nu o putem nega) ca poporului sa ii mearga bine. Cred ca Romania in 2010 va fi in cel mai rau caz la fel de rau ca in 2009 si asta pentru ca, optimist vorbind, cred ca s-a trezit al nostru conducator si va stopa ''microbul'' creat anterior... nu va reusi sa imbunatateasca mare lucru deoarece global, la nivel mondial situatia (de criza) nu ne ajuta. Poate aceste cuvinte vor fi citite de catre cineva care are onoare si pune noaptea capul pe perna linistit si implinit cu gandul ca a facut tot ce i-a stat in putinta sa faca asa cum mai bine nu se putea.
|
CAMES
2 mesaje
Oras: Galati
|
Eu vad anul 2010 mari schimbari politice, si cred ca va fi inceputul unei "mici dictaturi"-iar noi oamenii de rand vom fi nevoiti sa ne intoarcem la vechiurile obiceiuri -DOAR PENTRU A PUTEA SUPRAVIETUI DECENT. Mi-as dori sa ma insel dar se pare ca asta este solutia care o vad eu in prezent cand ma gandesc daca mi-ar fi mai rau de atat.
|
9am051535
1 mesaj
|
2010 va fi un an dificil, cu multe transform�ri, schimb�ri in toate domeniile. Va fi un inceput greu ca mai tarziu sa ne fie mai bine.
|
snagov37
1 mesaj
|
Consider ca anul 2010 vor exista multe probleme ce vor afecta economia noastra, astfel mentionez: 1.Managamentul politicului defectos si o posibila instabilitate politica; 2.Afectarea unor sectoare ale economiei cat si a aparatului de stat; 3.Vor creste taxele si impozitele; Ca efect negativ:cresterea somajului, slabirea monedei nationale.scade puterea de cumparare a populatiei astfel se va generea scaderea consumului Ca efect pozitiv: vor scadea importurile ceea ce va duce la scaderea datoriei tarii
|
9am108883
1 mesaj
|
Crestere economica,mai multe locuri de munca, salarii mai mari.Dar cu o clasa politica nesigura.
|
corina_trasca
1 mesaj
|
CRED CA O SA FIE MAI RAU DECAT ANUL CARE URMEAZA SA SE INCHEIE, VA CONTINUA SA SE MAREASCA NUMARUL SOMERILOR SI MULTE FIRME NU VOR FACE FATA CRIZEI SI TOATE ASTEA, CRED EU, CA SE PETREC DIN CAUZA SITUATIEI POLITICE DIN TARA NOASTRA
|
|
|