9am078890
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 10:55
Romania, in 2010 va fi tara nimanui, in care politicienii isi vor vedea interesele proprii iar majoritatea populatiei va trai de azi pe maine. Ca si pana acum de latfel. Nimic nou sub soare!
|
|
|
andrei_jenel
1 mesaj
Oras: Bacau
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 10:55
Un an greu. Salarii incerte, guvern incapabil de stabilizare a economiei, parlament lamentabil, in concluzie un an dificil!
|
stefanescu_ioan_2
1 mesaj
Oras: Ploiesti
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 10:56
Din pacate, nu prea bine. Criza probabil se va accentua, cel putin in prima jumatate a anului, iar revenirea va fi lunga si grea.Mecanismele politice si financiare dupa care se conduce Romania, sunt foarte diferite de cele ale unei tari europene, cum se pretinde a fi.Pe plan social vor fi multe framantari. Vazuta din exterior, tara pare a fi una din lumea a IV-a. Nu este o tara europeana, in nici un caz. Pacat de resursele si frumusetile pe care INCA le mai are.
|
agtmirceaanton
1 mesaj
Oras: BUCURESTI
|
Din pacate,Romania va fi in pragul dezastrului. Criza politica,criza institutionala,alegeri anticipate si incapacitate de plata. Sper totusi sa ma insel dar situatia actuala....................
|
|
|
adelinamacovei
1 mesaj
|
In 2010 Romania,va fi in cadere libera la fel si situatia economica si bunastarea populatiei spre atingere obiectivului final integrarea totala in Europa teritoriala si umana.(din eroare in eroare spre victoria finala) Peste inca 5 ani Urarea de la "Sa traiti bine" va fi : Mai traieste careva!?! Un An Nou mai bun ca acesta. Adelina Macovei
|
romanraduta
1 mesaj
|
o tara dezbinata, framantata de orgolii politice, cu saracie pe masura; mi-e teama sa ma gandesc la viitor, cu datorii de neacceptat, cu obligatii care vor ingenunchea acest popor. Cred ca acest popor este blestemat din urma cu 20 ani, deoarece ne-am facut dreptatea talionului, fara sa ne gandim sa iertam, macar partial daca nu total.
|
spinu_ion
1 mesaj
|
Eu cred ca va fi mai rau ca in 2009.Politicieni se vor certa intre ei si economia va fi la pamant.
|
|
|
radug
1 mesaj
|
cum speranta moare ultima, si ea a mai ramas....... sper ca 2010 sa aduca Romaniei si implicit romanilor o viata mai buna si o normalitate a "lucrurilor" - asta ar fi speranta/dorinta. in 2010 vad Romania ca si pana acum .... o tara frumoasa cu multe valori, dar care stau momentan ascunse, o tara cu multe posibilitati unde se poate dezvolta turismul, agricultura, etc. din pacate, cu toate cele de mai sus, Romania a ajuns pe un teren destul de instabil, iar daca valorile ascunse ale acestei tari nu sunt descoperite sau incurajate sa iasa la suprafata, cu siguranta in 2010 nu se va schimba nimic din ce a fost/este in 2009..... "ce-mi doresc eu mie, iti doresc si tie .... dulce ROMANIE"
|
|
|
iulian91bobo
1 mesaj
|
Cum vad eu Romania ? Cred ca e o intrebare pe care ne-o punem deopotriva toti dupa 89� incoace si ar trebui deja sa gasim raspunsul la aceasta intrebare in fiecare din noi. Eu unul sunt mandru de fiecare data ca sunt roman si de cum am ocazia incerc sa schimb acea perceptie a Europei, dat fiind ca sunt plecat mai tot timpul si intru in contact cu nationalitati diferite si rar va pot spune ca am auzit cuvinte de lauda fiind intodeauna confundati romanii cu etniile din tara, dar asta e o alta problema. Dar si mare mi-a fost mirarea cand un coleg Sud African a inteles cate ceva si chiar a fost de acord cu unele masuri pe care Dl. Presedinte Traian Basescu le lua si chiar discursurile destul de � intepate � pe care le facea. Dar sa revin la intrebarea de baza � Cum vad eu Romania? �, ei bine avem o tara splendida cu un potential turistic de invidiat dar care nu este deloc exploatat nu cred ca sunt 3% din populatia tarii care sa fii colindat tara noastra in lung si-n lat dar fac excursii in strainatate�.ce e mai frumos decat tara ta�., ce e mai frumos decat sa iti auzi limba ta vorbita�..ce mai frumos decat traditiile tarii tale care in unele parti ale tarii au fost uitate�.. , vad o agricultura prospera, ma intristeaza terenurile necultivate si pline de ciulini si pir dar in acelasi timp realizez cu dezamagire ca taranul roman abia isi poate duce traiul de pe o zi pe alta fiind nevoit sa vand terenurile pentru a traii si de multe ori viitorul proprietar nici nu il intereseaza valoarea si potentialul agricol al acelui teren. Vad, o Romania care poate o sa va surprinda a facut pasi uriasi pana in prezent dar care mai are cativa pasi e facut pe fondul civilizatiei, onestitatii, al bunului simt al fiecaruia din noi care de multe ori lipseste cu desavarsire sau a fost sters si inlocuit cu asa numitul � comportament de smecher � care a fost preluat de tineret si care au impresia ca asa e normal �.. Ca sa inchei acest periplu de idei si dorinte in acelasi timp si care poate confuze pentru unii, nu uitati ROMANIA este o tara plina de surprize si intodeauna va avea de oferit mult mai mult decat oferim noi, parafrazand intr-un mod autohton un indemn american. Doamne ajuta ! IULIAN
|
dianaeftenoiu
1 mesaj
|
Romania in 2010 va fi o tara fara sperante de progres , ci doar cu speranta ca vom supravietui, ca va produce cat sa manace si sa nu moara de foame. Sa speram ca macar in anii care urmeaza sa putem spera la mai bine.
|
tanya_rdv
1 mesaj
|
La fel ca si pana acum, sau chiar mai rau.....din toate punctele de vedere!
|
9am040917
1 mesaj
Oras: Galati
|
Romania in 2010 o vad exact ca cea de acum din anul 2009.
|
titius_mihaela
1 mesaj
|
Anul 2010 va fi un an plin de conflicte politice si promisiuni fara realizari legate de iesirea din criza economica. Criza si lipsa locurilor de munca vor determina romanii sa emigreze in strainatate tot mai mult in cautarea unor locuri de munca sau pentru a ramane definitiv (cine o sa-si permita, bineinteles!) ... Politicienii o sa faca tot posibilul pentru a-si umple buzunarele, a-si urma interesul lor si nu al oamenilor de rand, care pe zi ce trece devin tot mai saraci...Dar sa nu uitam ca in tara noastra mai sunt persoane care-si permit vacante de lux, preturi foarte ridicate, case la munte/mare/in strainatate/masini de lux/iahturi si care se plang ca le merge mai rau ca in anii anteriori. Un sfat pentru ei: "Decat sa va scaldati in lux, mai bine ati ajuta un om sa traiasca, pentru ca sunt atatia oameni ce au nevoie de tratamente, operatii sau niste bani pentru ca ziua de maine sa fie pentru ei una in care sa aiba ce pune pe masa!" Ma astept la un 2010 plin de mita, coruptie, dezinteres total, nesimtire din partea politicienilor, a medicilor, a celor sus-pusi sau a oamenilor in general. La sfarsitul anului o sa spunem: "Inca un an plin de esecuri, mita si coruptie!"
|
deu_saphira
1 mesaj
|
In 2010 Romania nu se va schimba prea mult, si ceea ce se va schimba la tara noastra mai mult ca sigur nu o sa fie in bine. Cu ce sa incep? Cu binecunoscuta criza economica, ce inca nu a ajuns la apogeu? Cu faptul ca multi studenti, ca mine, care au iesit de pe bancile facultatii nu au locuri de munca (tot datorita minunatei crize economice)? Sau cu toate certurile si intrigile din lumea politica? Contrar sloganului unei anumita firme, pentru Romania, in 2010 viitorul nu prea "suna" bine si nici nu arata bine...
|
oanadod86
1 mesaj
|
Sunt mai optimista, asa ca vad o tara care va iesi din aceasta criza financiara pana la jumatatea anului viitor.Sper ca incet-incet economia sa isi revina si sa fie mai bine pt toata lumea.
|
9am081263
2 mesaje
|
Romania in 2010 va fi mai prospera.Cred k o sa trecem cu bine peste perioada aceasta de criza si cu siguranta va fi mult mai bine pentru toti romanii.Fiti optimisti!!!!!!!
|
9am064768
2 mesaje
|
VA FI O REDRESARE ECONOMICA SI POLITICA INCEPAND CU LUNA MAI 2010
|
merrylenaa
1 mesaj
|
Romania va in recesiune si cu un grad mare de indatorare catre FNI.
|
adrianciuhan
1 mesaj
Oras: Suceava
|
vad romania in 2010 mai rau ca in 2009...din toate punctele de vedere...:(
|
sidonia13
1 mesaj
|
Nu pot sa spun altceva despre tara noastra saracie,saracie,saracie...ca si in anul 2009!!!szidonia dicu
|
tundemajor
2 mesaje
Oras: Oradea
|
In ciuda crizei economice si a certurilor si luptelor pentru putere dintre politicieni, eu cred totusi ca in 2010 Romania va prezenta semne de redresare economica, poate chiar si politica, chiar daca intr-un ritm mai lent decat celelalte tari din Europa de Vest, membre UE. Insa cred mai putin sau intr-un ritm mult mai lent al redresarii pe plan moral al Romaniei, intrucat criza economica actuala are la baza mai mult criza morala (coruptia, lupta doar pentru putere si bani, si nu interesul pentru reprezentarea intereselor poporului roman etc.) si in primul rand am avea nevoie de o reforma morala pentru a ne reveni si pe celelalte planuri.
|
geo2_gina
1 mesaj
|
romania lui 2010 va fi ca si pana acum munca multa si bani putini pt oamenii de rand si pt bugetari certuri pt cine ne fura mai mult si cine nu . sper doar sa fie un pic mai bine sa putem supravietui ca niste oameni civilizati. Nu ar fi rau ca cei care ne conduc sa fie mai aproape de noi cu gandul si sufletul si daca se poate si cu faptele macar pe jumatate din cate au promis sa realizeze.
|
dana_rosc
2 mesaje
|
Parerea mea este ca vom merge din rau in mai rau .De ce ? Avem acelasi presedinte si cel mai rau acelasi prim ministru in persoana lui Emil Boc singurul ministru de la Revolutie si pana azi care nu a avut nici cel mai mic succes , din contra a facut numai rau .Presedintele prin numirea lui Emil Boc a reusit sa starneasca antipatia intregului popor si ne pune in vedere in acest fel ca este adeptul neperformaneti . Daniela Rosca
|
9am071636
2 mesaje
|
In 2010 Romania o vad la fel ca in perioada 2004-2009 dar sperantele de schimbare in mai bine sunt maxime.
|
dumarimpex
2 mesaje
|
Mi-ar fi placut mai mult ca premiul sa fie castigat pentru ca participantul a avut cea mai pertinenta, cea mai interesanta sau cea mai originala parere despre Romania anului 2010, si nu ca urmare a unei trageri la sorti. Tot asa vad si Romania in 2010, ca si pe cea de pana acum si de acum inainte, din pacate: nu conteaza ce faci, daca ai noroc iti va fi bine, daca nu, nu. Vom astepta pasivi sa treaca criza si acest trend sa ne scoata si pe noi la suprafataOricum, unul dintre utilizatorii fideli ai portalului 9AM.ro va vedea in 2010 Romania... din Austria. Norocul lui!
|
9am059432
1 mesaj
|
|
elena_lupu
1 mesaj
|
Romania? in 2010 o tara trista, vlaguita de ambitiile PSD-isto - Liverale si mafiote. Coloana ei verticala fata de Fondul Monetar International, serios afectata de politica ticalosita a Parlamentului Romaniei, alesii nostri care fac abstractie de noi " ceilalti", care nu lasa Guvernul sa lucreze, care se comporta ca si cum "daca nu-mi place imi iau jucariile si plec". Romania o tara plansa, careia alesii nu-i vad lacrimile, nu-i simt durerea, pentru ca nu le pasa de noi........
|
sumiflorea
1 mesaj
|
Parerea mea este ca Romania in 2010 va avea foarte mult de suferit, atat tara cat si noi oamenii individual.Situatia nu-i deloc roza, nasol este ca a ramas la conducere acest dictator in devenire si nu ne v-a face nimic bun pentru noi.Eu zic ca trebuie sa ne pregatim cu multa rabdare si sa ne cautam din timp un psiholog bun.
|
adich
1 mesaj
|
|
Fosta membra 9am.ro
4 mesaje
|
cred ca 2010 va fi cel putin pana la jumatatea anului, la fel de dificil ca ultima jumatate a lui 2009.
|
|
|