yasmine182010
1 mesaj
Oras: Suceava
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 10:53
In prima jumatate a anului ne vom confrunta cu criza economica, ca si pana acum. previziuni optimiste nu cred ca vor fi...poate se va schimba ceva in a doua jumatate a anului...
|
|
|
scutarhan
1 mesaj
Oras: Botosani
|
Un an dificil, poate chiar mai dificil decat ni se spune de catre guvernantii si oamenii nostri politici. Oricum, cred si sper ca, odata cu venirea Noului an ne vom mobiliza cu totzii mai mult si vom iesi din starea in care am fost in ultimele 3 luni. Cu lamentari si cu asteptarea ca altzii sa ne ajute nu cred ca vom ajunge departe. Suntem un popor binecuvantat de Dumnezeu, (mai ) avem resurse materiale si spirituale sa ajungem acolo unde ne e locul - in partea de sus a clasamentelor la nivel european.
|
9am004744
1 mesaj
|
Sper,pentru copilul meu,ca Romania in 2010 sa fie mai putin "gri";oamenii sa fie mai buni si mai voluntari,sa avem locuri de munca si nu someri,copiii sa ne creasca in liniste,sa avem dascali care sa-i formeze,sa fim mai veseli si increzatori,sa nu ne gandim sa emigram.
|
raduxp
1 mesaj
|
Anul 2010 va fi pentru Romania opusul anului 2009 , respectand ordinea cronologica in sens invers - vorbind din punct de vedere economic. Pe plan social vom avea mult mai putine conflicte politice (toti politicienii trebuie sa-si achite in liniste datoriile postelectorale ) iar grevele pe care le prezic unii vor fi de mica amploare si nesemnificative - ordonate de unii iresponsabili care vor fi redusi probabil repede la tacere . Cred ca va incepe sa ne fie iar bine - mai incet dar sigur.
|
|
|
stela_ciolan
1 mesaj
|
In 2010, in opinia mea, Romania va continua sa se confrunte cu dificulati economice, iar fenomenul de "dezmortire a economiei" care incepe a se simti in majoritatea tarilor europene acum in plina iarna, va fi resimtit in Romania cu intarziere, poate spre sfarsitul anului 2010. Elementul care va determina in Romania aceasta "dezmortire" va fi efectul de antrenare a economiei romanesti din partea economiilor europene, nicicum nu se va datora eforturilor sau performantelor guvernantilor romani. In lipsa unor masuri realiste si eficiente in 2009 impotriva crizei din partea guvernantilor romani, e greu de anticipat ca in 2010 aceeasi guvernanti vor reusi performantele asteptate de mediul de afaceri si de populatia Romaniei. In aceste conditii, somajul va mai creste, mai ales in sectorul bugetar, unde masurile de reducere a cheltuielilor bugetare sunt imperios necesare si mai sunt si obligatii de indeplinit in cadrul acordului cu FMI si CE si BM. Din pacate, cresterea somajului va determina cresteri ale cheltuielilor publice si nu e exclus ca pentru cresterea veniturilor incasate la buget, guvernantii sa creasca unele taxe, ceea ce va impovara si mai tare agentii economici trecuti prin greul an 2009. Moneda nationala va continua sa se mentina la nivelul mediu de 4,2-4,3 Roni pentru 1 Euro, iar Banca Nationala a Romaniei in frunte cu Guvernatorul Isarescu reprezinta garantia de stabilitate si de incredere in Romania. Chiar daca guvernul va trece cu greu anul 2010, in sensul ca masurile luate nu vor face mult bine economiei romanesti, sa dea Dumnezeu sa nu faca mult rau. De aceea spun ca BNR si Guvernatorul Isarescu vegheaza la mersul economiei Romaniei si acesta este elementul de INCREDERE si de speranta de a vedea luminita de la capatul anului 2010.
|
lexu19scorpion
1 mesaj
|
Din punctul meu de vedere Romania va avea in 2010 o crestere economica iar eu sunt optimist in ceea ce priveste situatia din Romania si consider ca Traian Basescu va ridica economia Romaniei
|
nellycriminala
1 mesaj
|
Buna Dimineata, Vad Romania iesind din criza economico-financiaro-politica, asta si pentru ca ne pregatim de Craciun.
|
|
|
dmalex9
1 mesaj
|
Eu vad Romania mult mai bine decat in 2009. Ca si criza economica cred ca undeva pe la sfarsitul anului 2010 isi va reveni economia tarii. In orice caz cred ca va fii mai bine.
|
|
|
oprea_magda2000
1 mesaj
Oras: Ploiesti
|
Anul 2010 va fi un an greu cu mult somaj, scandal politic, greve si o situatie financiaraq pentru oamenii de rand dezastruoasa
|
petru_tudorache
1 mesaj
Oras: BUCURESTI
|
In anul 2010, Romania nu va prospera din punct de vedere economic si dupa parerea mea marea majoritate a oamenilor o sa o duca din ce in ce mai rau. Va prospera aceeasi patura sociala care stie sa fure(cica legal cu acte), pe spatele celor care vor sa traiasca cinstit dintr-o leafa cu greu trudita si prost apreciata de patronat. Gresit cu promovarea pe criterii politice, degeaba sunt pusi mamageri politici si dupa se zice sa aiba meseriasii si ei sa conduca FF gresit ca asa se ajunge la zicala lui Caragiale - cumpara sluga tutun " Aflangiu".Multzumesc - poate bine ar fii sa nu am dreptate. Petru Tudorache - 18.12.2009, ora10,54
|
office_suterinn
1 mesaj
Oras: BUCURESTI
|
In 2010 eu vad Romania condusa in continuare de Traian Basescu & Co. Poate ca totusi nu este un lucru chiar atat de rau si poate ca asta meritam. Cred totusi ca Romania se va indrepta, la un moment dat, si spre mai bine. Probabil catre finalul anului. Un an mai bun tuturor! Laura Marinescu
|
mc_hen2001
1 mesaj
|
|
mariuca312003
14 mesaje
|
Of biata Romanica!!!!!!!!!!!!!Nu se va schimba nimic in tara noastra din pacate...ce sa spun pentru mine am gasit solutia ...am emigrat...Viena am vazut-o deja acum 2 luni....deci premiul nu ma intereseaza...Va pup si mai speram.
|
9am077628
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 10:54
Romania in 2010 va fi la fel ca 2009 sau mai rau, deoarece criza economica este departe de a "disparea". din pacate pentru multi dintre noi...dar vom fi optimisti in continuare si vom spera la mai bine... Roxana Mic
|
9am049164
1 mesaj
|
Romania in 2010...ma trec fiori doar cand ma gandesc. Perspectiva este destul de sumbra. Singurul cuvant care imi vine in minte este: supravietuire. In 2010 sper ca Romania sa supravietuiasca!
|
9am048332
1 mesaj
|
Din punct de vedere economic la inceputul anului 2010 o sa fie si mai rau decit in 2009 dupa care spre sfirsitul anului o sa inceapa sa creasca usor economia. Sper noua conducere sa puna putin lucrurule la cale si sa fie bine.
|
9am034071
1 mesaj
Oras: Targoviste
|
In anul 2010 in care ne pregatim sa intram pentru Romania care va simti cel mai mult aceasta criza fata de alte state cu adevarat europene care deja au iesit din criza prin metode eficiente de combatere a crizei, Romania se va imprumuta in continuare la banci si fonduri pentru a plati salarii fapt ceea ce va adanci recesiunea implicit ducand spre minus nivelul cetateanului de rand al acestei tari. Din pacate nu ne asteapta un an bun, va fi un an foarte dificil de strangere a curelei pana ne sugram de tot.
|
9am044272
1 mesaj
Oras: Constanta
|
Romania va fi paraduita de foame, boala si neputinta.Nu vad decat lacrimi pe obrazul ei.Imi cer scuze asta cred.
fara
|
mihaela1172
1 mesaj
Oras: Cluj
|
Romania anului 2010 ... La inceputul anului 2009 am auzit o stire in care se spunea ca parlamentarii din Ucraina au acceptat sa fie platiti la jumatate in anul 2009 pentru a ajuta bugetul tarii sa iasa din criza. Se spunea in continuare ca, daca va fi necesar, se va aplica acest lucru si in 2010. In Romania, pe de alta parte, avem bugetari care stau acasa 4 zile pe luna (parlamentarii romani sunt bugetari oare? ), avem pensionari bugetari care sunt in acelasi timp si salariati ... tot la stat, avem pensii mai mari decat salariile, avem profesori care se plang ca nu le ajung banii si parinti care, cu salar mai mic decat cel al profesorilor, dar angajati intr-un domeniu de activitate in care nu se poate ameninta cu "inghetarea anului" , au suficiente resurse sa trimita copiii la scolala si sa si fie Mos Craciun pentru dascali, avem presa care din orice poveste face un SF de groaza (no offence; imi vine acum in minte situatia din ultimele zile: se emite avertizare de ninsoare si vant, se anunta pe toate canalele media, dupa care ninge feeric 3 zile si "Romania este ingropata in zapada; soferii nu au fost avertizati ... serios?!) ... cred ca as putea sa ma opresc aici pentru ca imi ia mai mult de 1 min. Romania anului 2010 va fi o poveste frumoasa. Acum ca e iarna, virusii vor ingheta, raceala va fi numita raceala, ca pe vremuri, nu gripa porcina, partidele politice se vor intelege asupra primului ministru; acesta va conduce tara spre prosperitate. Ne vom lichida creditul la FMI, si altul nu vom mai lua in vecii vecilor. Ne vom face singuri bugetul, nu vor veni reprezentanti ai unei banci private sa il faca pentru noi. Legea va fi lege, fara exceptii. Nimeni nu va mai fura, nimeni nu se va mai pune stapan pe averea statului. Cetatenii romani vor munci cu drag si vor fi remunerati in functie de profesionalismul dovedit. Anul scolar se va desfasura fara intreruperi si greve. Vor fi suficiente fonduri la casele de asigurari pentru medicamente. Nu va muri nimeni de frig sau de foame. In presa internationala romanii plecati la munca in tarile calde vor fi laudati pentru harnicia lor. Ni se va da voie sa ne producem hrana sanatoasa. Industria se va pune in miscare. Nu vom mai scuipa pe strada. Nu vom arunca coji de seminte si ambalaje la intamplare. Vom recicla tot ce se poate recicla. Vom planta 50 de copaci inainte sa taiem unul. Romanii vor fi sanatosi si fericiti, asa cum merita sa fie. Doamne ajuta!
|
vupiatra_neamt
1 mesaj
|
Buna ziua, Multumesc pt. informatiile transmise zi de zi.Le gasesc echilibrate,la obiect,nepartizane.Felicitari si La multi ani! Cat despre raspunsul solicitat imi place sa cred ca se va ajunge la un compromis politic si social care sa urneasca "caruta" in sensul bun.Sunt dezamagit de rezultatul alegerilor,nu atat prin prisma rezultatului,cat prin incapacitatea de a dovedi maturitate politica si sa putem organiza alegeri democratice fara a fi puse sub semnul fraudei ! Sunt optimist si sper ca anul 2010 sa ne aduca si lucruri bune pt. ca le merita acest popor incercat. Inca o data La multi ani , si s-auzim de mai bine ! Vasile Ungureanu.
|
mihaela198024
1 mesaj
Oras: Slatina
|
nu o vad bine....cu restructurari la bugetari si clar de aici nu o sa mai vina bani,dupa ce ca sunt bani putini au mai luat si din ei.........
|
raluca_nicolae
2 mesaje
|
Romania nu se va schimba prea curand. E nevoie de o schimbare totala de mentalitate, care nu se va petrece prea curand si prea usor. In aceste conditii, lucrurile vor ramane in mare asa cum au fost si pana acum. Realitatea va ramane gri aici. Pentru ca e greu sa transformi gri-ul in ceva placut vederii...
|
minea_nicoleta
2 mesaje
|
Din punctul meu de vedere mi-as dori ca Romania sa arate ca in visele mele cele frumoase. Dar.........cum sunt un om echilibrat nu cred ca va arata mai bine decat in anul 2009. In concluzie.......UN HAOS TOTAL.
|
viorel_sirbu2000
12 mesaje
|
Din pacate, ma uit cu ochii inlacrimati la tara mea. Sunt patriot, asa am fost educat si asa simt. Vad tot mai multe fetze ingrijorate de tot ceea ce inseamna ziua de maine, vad oameni tot mai multi care nu reusesc sa se bucure de aceasta scurta viata. Tot mai multi vom supravietui, nu vom trai. In tot acest timp,unii, mult mai putini, vor continua sa se lupte pentru putere, pentru a pune mana pe ce a mai ramas neluat. Iar cei de peste hotare ne vor trata ca atare. Trist...
|
corinabitan
1 mesaj
|
S-a ajuns in situatia in care Romania este privita drept exemplu negativ, dovada faptul ca inregistram cel mai scazut nivel al increderii in economie din Uniunea Europeana. Anul 2010 , trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca va aduce o continuare a degradarii economiei, avand ca urmare disponibilizari de personal si preturi in crestere.
|
9am22312
1 mesaj
|
Anul 2010 va fi mai bun decat toti cei de pana acum. Trebuie sa intram increzatori in noul an, gandurile pozitive fac viata mai usoara si mai placuta.
|
RVP
1 mesaj
Oras: Bacau
|
In 2010 Romania va reusi sa depaseasca acesta criza daca institutiile statului manifesta seriozitate, daca cei implicati atat in sectorul bugetar, cat si privat constientizeaza ca fara un minim efort de munca si intelegere nu se va iesi din aceasta negura. Avem nevoie sa ne civilizam, avem nevoie sa ne redescoperim si sa ne reinventam. Suntem o tara agrara, aici trebuie pus accentul.
|
9am071967
2 mesaje
|
Romania se va adanci in criza si s-ar putea sa avem parte de miscari sociale de amploare .Guvernul PDL nu cred ca are nici macar habar de cum sa iesim din criza dar sa mai dea si solutii
|
marian_dutu
2 mesaje
Oras: Ramnicu Valcea
|
In 2010situatia politica se va inrautati din cauza neintelegerilor dintre partide.Implicit aceasta situatie se va reflecta si in buzunarul fiecarui roman din cauza scaderi veniturilor si a creserii fiscalitatii(taxe,impozite,scumpiri ale produselor si serviciilor,etc).
|
maria_magdalena_cluci
1 mesaj
|
Romania va ajunge foarte rau, prevad o revolutie (cei care au vrut schimbare si care au primit acelasi Boc de 4 ori). Sincer nu mai inteleg nimic! Ce are Boc de i-l desemneaza de atatea ori? Ca nu a facut nimic, mai degraba a stricat si ceea ce a fost facut. Este adevarat ca nu am o parere foarte buna nici despre iliescu, dar sunt oameni tineri la ei in partid care ne-ar putea scoate din mocirla in care ne afundam tot mai tare. Mi-as dori sa se deschida iarasi fabricile acelea mari, si sa se faca locuri noi de munca, case pentru tineri si nu numai.Mi-as dori sa ma pot bucura ca nu am facut o facultate ca sa fiu vanzatoare la piata! Am muncit 5 ani pe bancile universitatii, vreau sa MUNCESC!!!!
|
|
|