back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Tu cum vezi romania in 2010?

Acest topic este inchis!
Pagini: << 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 >> Sari la pagina:

radustraut

1 mesaj
Oras: Deva

Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 11:00

Pentru Romania anul 2010 este unul definitoriu in ce priveste politica de consolidare a increderii in economie si justitie. Esecul in indeplinirea acestui obiectiv va reinstaura situatia economico-sociala intalnita in perioada de tranzitie si amanarea "sine die" a iesirii Romaniei din randul tarilor in curs de devoltare, cvasi-dependente de finantare din partea institutiilor fianciare infiintate prin acordurile de la Breton Woods (i.e. Banca Mondiala, si F.M.I.). Un derapaj al economiei Romaniei completat de o noua criza in justitie in anul care vine are capacitatea de a genera niste gauri negre care sa inghete evolutia statului si a nivelului de trai al cetateanului cel putin pentru urmatorii 3 ani. Momentul conjunctural al iesirii din criza economica trebuie fructificat astfel incat sa iesire sa fie la fel puternica precum survenirea crizei. SA PRIVIM CU INCREDERE ANUL CE VINE!!!

2fast4you

2 mesaje
Oras: Braila

se pare ca romania este privita ca o tara instabila politic iar acest lucru se transpune in imaginea unei economii in regres .... investitorii fug de romania,nu vor aparea noi locuri de munca prea curand. 2010 - Romania se aliniaza nivelului european (in privinta darilor) nu si al veniturilor (salarii care sa permita un trai european) - se pare ca ne chinuim mai rau ca inainte de 1989 sfarsitul unui regim comunist (vesticii au salarii de peste 1000 euro iar noi abia daca castigam 300 euro) - e mai rau ca in afrika.

confidential
ghica_ionel_valentin

1 mesaj

Salut , In 2010, Romania are 2 posibilitati - una sa iasa din criza ceea ce nu cred si a doua, sa ne cufundam mai mult in criza, de ce ? - pentru ca sistemul politic romanesc o sa continue acelasi scandal ca si pana acum 5 ani - poate mai incrancenat tinand cont de tevatura asta cu alegerile si o sa mai vina si FMI-ul dupa bani ... Ei fac scandal si noi avem de suferit ... , da cum zice romanu ... "Noi sa fim sanatosi ! " La multi ani !

dan_constantinescu

1 mesaj
Oras: BUCURESTI

De ce Romania in 2010? Ce suntem singuri pe lume! Este evident ca peste toate neputintele noastre, peste toate nerealizarile noastre exista undeva si ceva maret, ceva care nu tine de politicieni, analisti sau realizatori sau formatori de imagine si acel ceva este ROMANUL de rand care intelegator, dar in acelasi timp si puternic, trecand peste toate nevoile si suferintele. Romania lui 2010 va fii acolo unde ii este locul, intr-o Europa, intr-o lume care nu va fii nici mai buna nici mai rea, dar VA EXISTA! si eu cred ca asta-i cel mai important. Sa existi, ca individ, grup si tara! Sa existi ca identitate!

9am131297

1 mesaj
Oras: Buzau

o romanie mult mai redresata din punct de vedere economic,cu mai multe sanse si oportunitati pt. tinerii absolventi,mult mai deschisa pt. noile tehnologii!

oana_celestina1977

1 mesaj

As fi vrut sa fiu triviala si sa spun in limba lui Shakespeare (chiar daca el n-ar fi spus niciodata asa) - ca vad Romania in 2010 "in deep shit".... dar pentru ca ma consider o doamna spun doar ca ne asteapta un an greu, plin de dezamagiri (mai ales din partea celor care ne conduc), plin de greutati si probleme. Dar noi suntem inca increzatori in soarta acestei tarisoare....poate cineva, acolo sus, ne iubeste. Imi pare rau ca sunt cam pesimista - mai ales inainte de sarbatori - dar aceasta este parerea mea.

nicradnic

1 mesaj

Va fi un an foarte greu din punct de vedere financiar si implicit social. Masurile guvernului vor fi nepopulare si vor genera intense nemultumiri sociale dar si cu durata destul de mare. Este nevoie de un moratoriu la nivelul intregii societati si de acceptarea unor curbe de sacrificiu, altfel se va ajunge la incapacitate de plati, blocare economica mult mai pregnanta, cresterea infractionalitatii si chiar fenomene antisociale, institutiile statului nu vor face fata situatiilor care vor aparea.

dan_ion_escu

1 mesaj

In 2010 in Romania o sa curga lapte si miere dar or sa fie prea scumpe ca sa ni le putem permite.

florentina_dragomir

1 mesaj

Cum suntem in prag de sarbatori si e vremea urarilor,pot scrie mai degraba cei doresc eu Romaniei pentru 2010;sa reuseasca sa depaseasca aceasta perioada de CRIZA,sa se insanatoseasca din punct de vedere economic,sa infloreasca ca merii ca perii in mijlocul verii, sa putem redeveni mandri ca suntem romani!

enia_radu

1 mesaj
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 11:01

O Romanie mai chinuita decat cea din 2009... mai indatorata... cu mai multe tensiuni interne... cu oameni mai necajiti si mai saraci decat in 2009... cu mai multi bogatani si si mai multi saraci... cu datorii la banci, din ce in ce mai mari si mai multe... Chiar daca speranta moare ultima... chiar daca nu mai gasim nicio motivatie care sa ne hraneasca nevoia de speranta, cautam frenetic sa ne legam de cele mai mici posibilitati de mai bine, de speranta... insa 2010 va fi gol, lipsit de speranta... va scoate si mai mult ceea ce este mai rau si mai urat din aceasta natiune... Singura speranta care mai poate ramane este in Dumnezeu si puterea lui! Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi!

Alina_Radu_AG

1 mesaj

De obicei sunt o persoana optimista si imi doresc tot ce este mai bine pentru familia mea, mai ales pentru cele doua fetite ale mele. Eu vad Romania in 2010 cu oameni mai fericiti, care au locuri de munca, cu servicii mult mai bune in domeniul turismului, in special, pentru a nu mai fi nevoiti sa ne petrecem concediile in strainatate, fara oameni bolnavi sau infectati cu diversi virusi, cu drumuri asfaltate, cu mai multa curatenie pe drumurile publice si cu tot ce este mai bun , pentru ca oamenii sa fie fericiti si sa nu mai duca grija zilei de maine. Cu stima, Radu A

larryserban

18 mesaje
Oras: Ramnicu Valcea

Un an dificil si cu scandaluri politice...

vioara

1 mesaj
Oras: Iasi

Romania anului 2010 este putin trista insa pastreaza speranta ca ii va fi mai bine. Romanul insa continua sa glumeasca, sa rada dar sa si ofteze. Vacantele vor fi mai scurte, efortul mai intens si responsabilitatea mai mare dar nu vom ramane ultimii! Cu ocazia Sfintelor sarbatori de iarna, urez Romaniei un an mai bun, curaj si intelepciune!

claudyne_19

1 mesaj
Oras: Vaslui

Prea mari schimbari nu cred ca o sa fie, mai ales cu un astfel de guvern, o sa fie mult mult circ politic, iar oamenii de rand o sa aiba acelasi nivel scazut de viata.

emma_271982

1 mesaj

Ca o masina care ruleaza cu frana de mana trasa.

9am5057

1 mesaj

Romania ramane in 2010 o tara trista, cu oameni care nu stiu sa se bucure de lucrurile marunte, pentru ca nu le pot observa.De ce? Fiecare ar trebui sa dea un raspuns si sa isi puna intrebarea asta in fiecare zi.Ganditi-va romani, schimbati-va pentru binele vostru. Pentru mine, Romania e tara in care m-am nascut, in care vreau sa traiesc, sa incerc sa imi fac un viitor, sa invat, sa ma bucur, sa ii am alaturi de mine pe cei dragi, sa imi traiesc viata cu bune si cu rele, e tara mea, o iubesc mai mult decat orice. La multi ani tuturor romanilor!

ALMA

1 mesaj

Dincolo de spectacole penibile cu iz de mahala dar " personaje importante", Romania va arata la fel (din pacate) : autostrazi inexistente, drumuri europene care arata ca ulitele satelor, apa curenta si canalizarile vor fi doar un vis in cele mai multe localitati, coruptie, somaj, prostitutie, etc.

sheabi2003us

1 mesaj

Buna ziua, Imi iubesc tara foarte mult, cu toate ca au fost probleme foarte mari in ultima perioada, nu ma refer numai la economie ci si din punctul de vedere al politicii care ne-a afectat. As vrea sa fiu optimista pentru Noul An, sa cred ca o sa se schimbe in bine economia, putin cate putin, sa iesim din criza. Prefer sa gandesc asa decat sa am o parere negativa. La Multi Ani!!

veronica_georgescu

1 mesaj

Cu parere de rau vad Romania in 2010 mai prabusita ca acum!!!! Pacat de noi cei multi ! La multi ani 9AM.ro. ! Veronica Georgescu

vilaugheorghe

2 mesaje

Glumesc, dar o vad GROAZNIC DE BINE!!!!!!!!!!!

9am048319

1 mesaj

Off... tare as vrea sa spun "Romania in 2010 va renaste precum pasarea Phoenix", dar nu pot. Vom avea un an mai prost decat in 2009, totusi sa vedem si partea plina a paharului, 2010 va fi mai bun decat 2011.

cd_breb45

1 mesaj

Cred ca Romania va avea un an foarte greu in 2010. Chiar daca economia isi va reveni treptat, romanii vor indura si vor simti durerea refacerii, asa cum simte un pacient durerea dupa operatie.

ciortanvioleta

1 mesaj

Sincer, nu cred ca va fi un an mai bun; ma astept la cresterea cursului euro, la prabusirea pietei imobiliare, la reduceri de personal atat in sectorul bugetar, cat si in cel privat. Dar avand in vedere ca viitorul depinde si de noi, cred ca daca ne vom vedea fiecare de treburile nostre, macar in anul 2010 nu ne va fi mai rau ca in 2009...

ginorado67

1 mesaj

Anul 2010 va fi un an foarte greu, un an crucial pentru redresarea economica a Romaniei. Din pacate nu avem stabilitatea politica necesara formarii unui guvern stabil cu o sustinere parlamentara puternica. Sigur, noul guvern va trebui sa aiba vointa si forta necesara pentru a lua masurile necesare relansarii economiei, chiar daca aceste masuri nu vor fi agreate de partenerii sociali. Daca aceste masuri vor fi luate, probabil vom putea spera la sfarsitul anului 2010 semne de redresare economica reale. In cazul mentinerii instabilitatii politice, sansele de iesire din criza economica in anul 2010 sunt minime.

IOIOIO

1 mesaj

Ciao... Buna intrebarea. Daca in sfarsit s-a ales presedintele, dupa indelungi dispute si certuri murdare, acuma trebuie sa se formeze un guvern (un guvern subred, fara o majoritate clara si stabila). Deci e clar ca 2010 nu va fi unul "roz", ci din nou vom avea certuri si instabilitate politica, asta din punct de vedere al conducerii. Cat despre economie, e clar ca in prima parte criza se va adanci si mai tare, dar spre sfarsitul anului viitor lucrurile se vor indrepta. Speranta mea ester ca o sa ne revenim, incet, dar sigur; asa cum suntem noi obisnuiti sa facem lucrurile. Va doresc un an bun din toate punctele de vedere.

zinca_mada

1 mesaj

Cred ca la inceputul anului 2010 va fi mai greu pentru toti romanii, dar sper ca pe final de an sa se inregistreze o crestere economica. Sper sa fie un an bun pentru fiecare roman in parte. Sarbatori Fericite, tuturor!

crazy_amy82

1 mesaj

Anul 2010 nu va fi la fel de rau ca 2009, insa nici sa nu ne asteptam sa revenim la confortul economic din anul 2008, din cauza supraindatorarii financiare din sectorul bugetar, Romania va trebui sa stranga puternic cureaua, iar cresterea economica va fi sub cea a tarilor din jur. 2010 va fi un an crucial pentru Romania

eugenia1_vasilescu

5 mesaje

As dori pentru 2010, o Romanie care sa lase la o parte toate certurile, acuzatiile,"sedentarismul",constienta de problemele grave cu care se confrunta, si sa foloseasca aceste energii pentru a stabili un traseu ascendent pt iesirea din acest haos.

johnrusu

1 mesaj
Oras: Suceava

Parerea mea este ca va fi asa cum o vrea Dumnezeu....dar idea de baza este ca nu va fi cu nimic mai buna perioada in comparatie cu ce am trait pana acum...ca si pana acum vom avea de a face cu disponibilizari astea fiind desigur inca urmarile valului de criza. Vom avea partea iarasi de scumpuri in masa, conflicte intre partide politice samd....dar desigur aceste mici "dezastre" nu vor dura mult in opinia publica deoarece atentia lor va fi acaparata de noile stiri oferite de mass media....si ne vom trezi in curand obisnuiti sa dam mai mult pentru paine, mai mult pentru transportul public si multe altele.....In gandul meu istoria se repeta singura diferenta este ca se repeta cu alte persoane.......Romania nu se va schimba de curand....vor muri copii mei si copii copiilor mei iar Romania nu va iesi din mocirla asta.....ca nu este vorba la urma urmei de economie, politica sau alte probleme ....este vorba de gandirea romana...ca a adormit si nu vede realitatea asa cum este ea......ne-am trezit acum 20 de ani la revolutie si am pus piciorul in prag......dar din pacate acum a adormit la loc, suntem din fire un neam mai lenesi probabil e locatia geografica in care ne aflam...... :p Daca romani s-ar trezi cu moralitatea si cu gandul odata si pentru totdeauna Romania se va trezi si ea....si nu va trebui sa asteptam niste politicieni sa gandeasca pentru noi, si chipurile ei sa gaseasca raspunsurile pentru problemele noastre......romani trebuie sa se invete sa gandesca pentru ei si sa eie actiune....ca la urma urmei este pielea noastra in joc....

paulstan_presa

1 mesaj

Anul 2010 va fi un an de rascruce pentru viitorul Romaniei. Vom afla daca politicul va duce tara cu adevarat, pe drumul modernizarii in toate planurile, spre o dezvoltare de tip occidental, pe baze reale democratice, cu o economie de piata bazata pe criterii de specialitate, pe un capitalism sanatos. Sau ne vom trezi tarati cu voie sau fara voie, manipulati, tot in sfera de interese a marelui urs rusesc, extrem de nervos acum si agitat, intaratat si jucator tot mai aprig in aceasta parte a Europei, incluzand alaturi de Romania si Rep. Moldova, unde a pierdut din putere in anul care tocmai se incheie. Cred ca vor fi batalii aprige, cu elaborari de scenarii facute in laboratoare binecunoscute si expuneri in practica, cu manipulari si crize pentru controlul zonei geopolitice si economice in care traim. Reactiile unei prese controlate rusesti nu au fost niciodata, din 1990 incoace, mai multe si mai vehemente la adresa tarii noastre decat inainte, in timpul alegerilor si dupa la adresa a ceea ce se intampla in Romania si Moldova, ceea ce constituie semnale puternice a faptului ca ursul rusesc este tot mai nemultumit si hotarat sa/si recastige influenta aici. Pe de alta parte, Occidentul, aflat la mana resurselor energetice rusesti, si SUA incearca sa/si intareasca influenta si interesele in zona, intinzandu/ne o mana cu care, uneori incearca sa ne ajute fortat, impotriva vointei noastre. Evident, toate aceste razboaie vor avea consecinte puternice asupra dezvoltarii viitoare a Romaniei, asupra vietii si mortii cotidiene a romanilor. In concluzie, ca si pana acum, in 2010 trebuie sa facem sfortari sa supravietuim demni, sa luptam pentru interesul nostru ca oameni ce vrem sa traim mai bine, sa dam peste nas tuturor mogulilor si asazisilor oameni politici, papusari sau papusi, care nu vor avea nici in anul care vine scrupule in a folosi toate mijloacele pentru atingerea intereselor lor murdare. Pentru anul viitor, va urez multa sanatate, vointa curaj si minte, pentru ca depinde de fiecare din noi sa luptam pentru a ne face o viata mai buna. Sa/i punem la punct pe nemernicii care cred ca ne pot cumpara ca pe cersetori, sa le infundam pe gat rahatul lor ceni/l vand in fiecare zi pe orice canal. Sa nu mai depindem de ei! Sa ne facem singuri o viata mai buna. Sa fim destepti, nu doar o mare masa buna de manipulat ca turmele duse la taiere de alte interese decat ale noastre. Sa gandim si sa actionam pentru noi, nu pentru altii! Sa/auzim de bine si la anul! Sa aveti sarbatori fericite si sanatate! Paul

Pagini: << 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Tu cum vezi Romania in 2010?
Mergi la: