back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Tu cum vezi romania in 2010?

Acest topic este inchis!
Pagini: << 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 >> Sari la pagina:

l_maria_n

1 mesaj
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 11:02

Cred ca in 2010 romanii vor deveni mai constiinciosi in privinta eticii muncii, vor dovedi mai multa initiativa, iar companiile se vor apropia mai mult de comunitati si vor dezvolta mai multe proiecte de responsabilitate sociala.

naesimona

1 mesaj
Oras: BUCURESTI

Din pacate cred ca anul 2010 va fi mult mai greu decat 2009. Nu prevad decat schimbari in rau in toate directiile. Economia va fi la pamant, taxele si impozitele vor creste, somajul va fi in floare. Analistii prevad o relansare economica dar eu sunt foarte pesimista... Am impresia ca ne afundam tot mai mult si nu mai avem scapare... Doamne ajuta sa ma insel!

9am059989

1 mesaj
Oras: Galati

Indiferent de criza, Romania anului 2010 va fi buna (sau la fel ca si pana acum) pentru cei care doresc sa munceasca si chiar muncesc.

9am048326

1 mesaj

Hi ! 2010 va aduce un pic mai rau pentru noi, si ceva mai multe miscari sociale. Se va trece cu usurinta peste toate in ciuda insistentei mas-media de a maximaliza importanta faptului. Ne va pregati pentru un alt an un pic mai rau.

9am062027

1 mesaj

Fara sa fiu fatalista sau lipsita de optimism, anul 2010 va fi mult mai rau decat cel care se inchie si asta pentru simplul motiv ca noi, oamenii de rand, nu formam o societate civila adevarata, care are un cuvant de spus si care se impune atunci cand vrea sa schimbe ceva...in plus fiecare dintre noi trebuie sa muncim in a ne schimba mentalitatea. Un an nou mai bun si sa auzim numai de bine...Ileana

9am083962

1 mesaj
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 11:03

Multumesc de intrebare 9AM.Acum cu noul prim ministru,sper ca mult mai bine.Pe dracu!!!!O tara de rahat,or sa ne manance gargaritele.In rest numai de bine.

raluca_s_m

1 mesaj

vad romania in anul 2010 intr-o stare foarte grava din toate punctele de vedere, de ordin economic, social si politic.o mai vad inglobata in datorii si lipsita de orice speranta de mai bine.

marinica_z

2 mesaje

Va fi greu, dar acest "greu" va face ca oameni sa inteleaga relatia dintre actiunile lor singulare si efectul acestor actiuni la nivelul intregii tari. Faptul ca pe moment actiunile lor pot aduce mici beneficii dar in viitor daca aceste actiuni nu sunt indreptate si spre binele intregi tari atunci toate micile beneficii se vor intoarce impotriva tuturor.

9am039682

1 mesaj

Romania este o tara minunata din toate punctele de vedere! problema sunt oamenii, intrucat ei sunt datori tarii noastre sa o intretina, ori asta prea putin se intampla! desi situatia nu este tocmai roz, tind sa cred faptul ca Romania va avea de "suferit" in mod pozitiv, prin intermediul nostru. cum va fi Romania in anul 2010? in primul rand, curata! ulterior, oamenii vor fi mai buni cu ei insisi si cu semenii , vor incerca sa impace pe toata lumea! Romania va fi promovata pozitiv dincolo de granite, invatamantul va avea un cuvant de spus in frunte cu cadrele didactice ajutate desigur de invatacei (elevi si studenti). nu in ultimul rand, mijloacele de transport in comun nu vor mai fi afectate ( si aici ma refer in special la caile ferate care lasa de dorit pe timp de iarna), pensionarii vor avea un strop de fericire referitor la venitul lunar, costurile(platile) la buget vor fi adaptate fiecarui buzunar ... astfel incat economia sa fie echilibrata sau cel putin sa nu mai existe nemultumiri .. si sa nu uit dreptatea si discriminarea: cine este vinovat, sa plateasca! aici ma refer la romanii nevinovati , a caror imagine le-a fost patata datorita altor nationalitati...cat despre minoritatile ce se afla in tara noastra, romanii sa ii accepte asa cum sunt, iar acestea sa se adapteze conditiilor optime . sunt optimista si tind spre o situatie mai buna! va multumesc!

mireela

1 mesaj
Oras: Galati

Cu Premierul Boc o sa fie la fel ca 2009, iar pentru tineri nu prea bun in ceea ce priveste locurile de munca si evertual asigurarea unei locuinte.

adis_fb

1 mesaj
Oras: Cluj

intr-o binemeritata ... convalescenta Sper ca se vor mai echilibra mintile conducatorilor nostri, si un pic de redresare salariala se va intampla. SI... daca tot vor fi disponibilizati mii de oameni, se vor debloca posturile (asa, ca o compensare, de principiu)

Fosta membra 9am.ro

70 mesaje

nu vad a se schimba prea multe,clasa politica romaneascaare alte "prioritati",nu au timp de pierdut cu treburile si nevoile acestui popor.

I never seen before a wild thing who cry himself
calutul

122 mesaje

Vad o Romanie fara locuri de munca si implicit fara bani, o romanie in care in loc sa se trezeasca oamenii la realitate si sa isi schimbe comportamentul, sa aibe simti civic, vor fi la fel de delasatori si frustrati ca pana acum si vor da vina pe guvern. Poate ca ar trebui sa facem schimburi de experienta cu nemtii pentru a vedea cum au iesit ei din situatia dezastruoasa de dupa razboi. O Romanie in care legile sunt facute pentru a fi incalcate, o tara a tuturor posibilitatilor pentru cei fara scrupule si a niciunei posibilitati pentru cetatenii de rand. O Romanie in care inca oamenii mai asteapta sa primeasca de la stat, in loc sa actioneze pentru a-si schimba destinul, o tara in care fiecare face ce vrea , in loc sa urmeze un plan comun de crestere economica. Suntem o tara de oameni cu idealuri prea mici pentru a avea succese marete. Sa nu uitam ca trecutul ne schimba prezentul, in conditiile in care am fost invatati sa primim fara a actiona, prezentul il traim fara nici o noima si fara sa ne gandim la viitorul copiilor nostri, iar viitorul nu va exista probabil din cauza ca nu are pe ce sa se cladeasca si astfel totul va fi ruinat.

rolandalbert79

2 mesaje
Oras: Ramnicu Valcea

In 2010 ROU va fi tot in criza politica, data fiind clasa politica de la noi, vom fi inca in asa-zisa criza economica (pt ca e criza numai pentru unii, nu pt toti) si vor fi mai multe framantari sociale. ROU din 2010 va fi marcata de imumuturile de la FMI, de concedieri in masa si restructurari ale aparatului bugetar (dar nu la niveul central, unde se pierd o gramada de bani pe functii inutile), dar si de conflicte intre partide mai ales pe tema guvernarii si aprobarii unor legi nepopulare care vor trebui sa fie aprobate sub presiunea FMI si UE. Dar cat timp noi vom avea net sa scriem ce avem de spus totul va fi ok. Numai bine si SARBATORI FERICITE

nefertirising

1 mesaj

In 2010 vad o Romanie mai chinuita, cu mai multi someri, cu salarii romanesti si taxe si impozite la nivelul UE, cu promisiuni care suna bine si nu se respecta niciodata. Vad o nesimtire si o mizerie politica care va atinge cote maxime, vad aceeasi oameni politici indesati pe gat de fiecare data. Vad aceeasi necivilizatie si lipsa de educatie din partea oamenilor. In concluzie, vad o Romanie care testeaza in fiecare zi rabdarea noastra.

when in doubt....you know what to do
9am124988

1 mesaj

Mai bine, speranta moare ultima.

yky_purple

1 mesaj

Romania 2010....nu cred k vor fi mari schimbari in bine. criza vom mai avea, scandaluri prin politica la fel, tot ce se va intampla ne va lua prin surprindere ( cum e si zapada in fiecare an care niciodata nu ne gaseste pregatiti sa intervenim in timp oportun)...deci ..la fel.

amanoleseililiana

1 mesaj

foarte dificila in special pentru mediul privat! Simt ca vor rezista foarte putini!

marianageangalau

1 mesaj
Oras: Sibiu

Pentru ca speranta moare intotdeauna ultima ,sper ca anul 2010 va aduce mult aspeptata redresare economica si reconcilere nationala de care avem atata nevoie. Intr-un cuvant sper ca democratia sa invinga. Voua echipei va urez LA MULTI ANI si un gand bun pentru 2010! Mariana Geangalau

szilvasi_kinga2

1 mesaj

cum vad eu Romania in 2010? pentru cei care pana acum au trait bine si de acum incolo va fi bine. ma ingrijoreaza soarta pensionarilor si acelor care au ramas fara loc de munca. daca as putea, as trimite putina caldura in casa celor saraci care stau in frig din cauza neplatii. si oare copiii? ce as putea sa fac sa aiba toti o copilarie cat decat fericita, sa aiba in fiecare zi mancare si caldura? atat as cere de la Anul Nou.

obucur

2 mesaje
Oras: Curtea de Arges

Din pacate foarte rau, ne asteapta un an precum viitorul guvernul al tarii

ss_miha

1 mesaj

Din punct de vedere economic nu o vad prea bine, mai ales ca urmeaza disponibilizari masive in sistemul bugetar. Speram sa iesim din recesiune, avand in vedere ca in Europa a inceput deja redresarea economica.

9am098024

1 mesaj

latura mea optimista spera ca va fii mai bine! si ca suntem pe calea cea buna, despre latura mea pesimista nu pot sa spun decit ca e �cu nervii la pamint�

aldyb7

1 mesaj

Stimati Domni: 2010 va fi un an dificil. Cauzele trebuie cautate cu ani in urma, cand am crezut - marea majoritate - ca am schimbat oranduirea comunista cu una capitalista. Suntem inca departe de capitalism, vechile mentalitati cu oameni indoctrinati inca cu idealurile comuniste (noi nu muncim, nici nu gandim, dar vrem sa avem prin furturi, minciuni, inselaciuni, prostitutii intelectuale, etc.) sunt inca foarte prezente. Lupta continua a comunistilor de a prelua puterea va distruge tot ceea ce am dori sa construim. Avem atat de multe datorii, incat nu vom mai putea fi liberi multi ani de acum incolo, si fara libertate financiara greu sa fim in randul tarilor cu adevarat capitaliste. Sansa am pierdut-o exact acum 20 de ani. 2010, un an al incercarilor (zodiacul chinezesc sustine ca este un an al haosului), un an cu multe rasturnari si dificultati. Ne putem intari? Ne putem re-adapta? Putem oare supravietui? Greu de spus! Va trebui gasit un echilibru intre preturi si salarii, adica la preturile europene existente, si salariile sa fie tot europene. Saracia bate la mai toate usile si o redistribuire a banilor in societate este necesara. Domnul sa ne ajute sa reusim sa traim decent si sa ne adaptam. Doamne ajuta! LA MULTI ANI! SARBATORI FERICITE! MULTUMIRI pentru ca existati si ne informati! Cu urari de bine tuturor, Adina Enache

flavia11livia

1 mesaj

Romania in 2010.....o imagine sumbra imi vine in gand.Desi am doar 27 de ani nu pot privi cu optimism la viitorul Romaniei.Probabil ca o sa fie o rata a somajului mai mare decat ne imaginam la inceputul "crizei economice", salarii nemajorate sau chiar mai mici...Avand in vedere ca nu s-a schimbat nimic fata de 2009, ma refer la guvernare,la presedinte...nu vad de ce am spera sa se schimbe ceva in mersul Romaniei. Din pacate nu vad "luminita de la capatul tunelului", dar totusi sper sa ne trezim la realitate (la fel ca si guvernantii nostri) si sa facem ceva pentru tara noastra.

cipetgroup

4 mesaje

Cred ca va fi un inceput de an foarte greu, dar mai cred ca economia tarii isi va reveni pe parcursul anului 2010. Nivelul de trai nu va mai fi pentru multa vreme acelasi ca in anii 2006 - 2007, dar vom trece cu bine de aceasta criza, si acest lucru se va observa chiar din 2010. Au avut loc si vor mai avea loc concedieri masive, dar acest lucru va va insanatosi economia privata cat si bugetul statului. In plan individual aceste concedieri vor reprezenta adevarate drame, dar nu vor fi decat pretul platit pentru usurinta cu care se solicitau si se ofereau mariri salariale fara a se tine cont de productivitate. In decursul anului 2010 se va evidentia inceputul unei cresteri de productivitate nemaiintalnita pana acum in Romania postrevolutionara. Aceasta criza va reprezenta MBA-ul de necesitate a economiei romanesti. Productivitatea scazuta a fost de fapt motivul principal al crizei in Romania, dar acest lucru se va schimba incepand din anul urmator. Deci, eu vad in mod optimist Romania in 2010, dar numai pentru cei ce vor cu adevarat sa munceasca pentru a " trai bine " , cei care spera in continuare sa fie platiti pentru rezultate din ce in ce mai slabe pe salarii majorate anual, va fi un inceput de dezastru. Mult succes oamenilor harnici din Romania !

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj

nu stiu sa raspund ,stiu doar ca vreau sa vind casa si sa plec din tara sint atatea motive care ma fac sa emigrez

ionelus88

1 mesaj

O Romanie care va iesi din criza, care va face tot ce este posibil pentru a indeplini pasii de a intra in Uniunea Europeana Monetara si care va fi mai stabila din punct de vedere politic.

RGACIU

1 mesaj

Personal cred ca nu va fi mai rau. Ce avem de facut este sa ne facem fiecare treaba si vom iesi din acesta criza mai repede.

alexy_ema

1 mesaj

Romania in anul 2010 va cunoaste din nou frustrarea, saracia, umilinta in fata birocratiei si dispretul celor care ne fura banii, sperantele si mandria de a fi roman. O Romanie cu o noua autostrada intre Turda si Gilau si cu politicieni gata sa se bata cu pumnul in piept pentru mareata lor realizare. O Romania cu o educatie precara, someri, vedete de carton, sete de sange si scandal si putine asteptari. Romania in care prapastia dintre saracie si lux se casca tot mai adanca si mai intunecata cu gunoaie si de o parte si de alta. Nicioadata n-a fost mai aproape un Bentley de un trabant. Oamenii se vor lupta in continuare singuri cu dificultatile unui sistem corupt si vor intelege o data in plus ca pentru ei nu lupta nimeni. Cat despre o posibila schimbare? Romanii au decis ca poate sa astepte inca cinci ani.

Pagini: << 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Tu cum vezi Romania in 2010?
Mergi la: