Fosta membra 9am.ro
4841 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 6 Mai 2011, ora 22:18
De la: Silver9AM, la data 2011-05-06 22:09:31De la: Black_Friday, la data 2011-05-06 21:56:05De la: vaneamarin, la data 2011-05-06 20:34:12De la: Black_Friday, la data 2011-05-06 20:16:59De la: vaneamarin, la data 2011-05-06 14:07:39De la: Black_Friday, la data 2011-05-05 21:45:06
Crin așează matrița, Felix toarnă materialul
Romania Libera
Sub Crin Antonescu, Partidul Național Liberal s-a transformat într-una dintre cele mai rigide formațiuni politice din România, doar standardele absurde din PRM-ul, condus de Vadim Tudor, și PC-ul, controlat de Dan Voiculescu, făcând ca liberalii lui Crin să nu-și adjudece încă supremația la acest capitol.
Da, flexibilitatea de trunchi de copac secular a Partidului Național Liberal depășește acum până și performanțelei unității PDSR-isto - PSD-iste de monolit, dar și disciplina de fier care i-a format, de mici, pe democrat-liberali.
Dacă la începutul mandatului lui Antonescu, suspiciunile că partidul va derapa rapid și violent erau tratate ca injuste, măcar pe motiv că ambițiosului liberal i-ar fi fost refuzată prezumția de nevinovăție, evoluția din ultimele luni este suficientă pentru a confirma bănuielile inițiale ale scepticilor.
Însă nimic din ceea ce se petrece acum, în interiorul PNL, nu ține de întâmplare, de ghinion, de un context social nefericit, de criza economică sau de erodarea subită a liberalismului în România. Ține însă de două lucruri esențiale: # de toleranța surprinzător de mare pe care multe nume sonore din partid au avut-o până acum în fața asaltului dat de Crin Antonescu la redutele care făceau odinioară din PNL un partid pe care dezbaterile interne și polemicile îl întăreau și îl scoteau, în sensul bun, din pluton. Iar asta, tocmai pentru că diferendele dintre membri simpli sau cei ai conducerii de partid sfârșeau rareori și, oricum, accidental, în pretexte suficiente pentru vânătoarea de vrăjitoare; # apoi mai ține de nefericirea în sine ca în poziția de lider al partidului să acceadă un personaj fără idei, dar cu obsesii, fără portofoliu, dar cu ambiții, fără instinct politic, dar cu tendințe paranoice evidente, fapt pentru care amenințările și epurările îi lovesc programatic pe liberalii care îndrăznesc și acum să creadă că în interiorul partidului domnește libertatea de expresie care se găsește în afara lui.
Practic, prin modul în care a ajuns să dicteze în PNL și prin "priceperea" cu care implică partidul în cele mai toxice alianțe, Crin Antonescu își fesenizează formațiunea așa cum nici măcar PSD-ul nu ar mai îndrăzni să o facă după 20 de ani.
În PNL, însă, asta e realitatea. Iar realitatea zilelor noastre se va reflecta cu siguranță în 2012, la urne. Dacă până acum, o bună parte din greii PNL, mulți dintre ei evident nemulțumiți de "doctrina Antonescu", dar incapabili să i se și opună, nu au reușit să-l aducă pe Crin cu picioarele pe pământ, sunt toate premisele că o vor face până la urmă alegătorii. Adică acei liberali care încă mai cred că prezentul și viitorul liberalismului din România sunt incompatibile cu trecutul de turnător al lui Felix Voiculescu, cu vadimizarea liderului de catifea al PSD, Victor Ponta, cu manelizarea dezbaterilor și a unei doctrine, altfel respectabilă în esență. Vor fi acei liberali care încă mai cred că diletantismul și principiile elastice ale lui Crin Antonescu se completează perfect nu cu aspirațiile partidului, ci cu stilul ideologului Brucan (care îi învăța, senin, pe români cât va fi de bun capitalismul, după ce a prosperat din greu făcând sluj marxismului și dejismului).
Sub stilul de a conduce al lui Crin Antonescu, liberalii care au încetat să mai vocifereze, de teamă că-și vor abate mânia cezarului, mai pot împiedica, tăcut, cel mult un lucru: propășirea în interior a cultului personalității șefului de partid, pentru care există premise tot mai evidente. Va fi o reușită, în actualele auspicii, și cea care, cred, contează cel mai mult pentru binele unui partid ai cărui lideri nu mai cred decât în idolii sculptați după chipul și asemănarea lor.
Brrr,deci este dictatura in PNL... .De Black,nu pot toate partidele sa dea dovada de democratie, asa cum da PDLul. Ia sa ne amintim cu merge treaba in PDL,se face un semn si gata,hopa sus toti cu manuta ... .Daca seful de grup afacut semnul gresit,se voteaza gresit si se injura apoi trist de ...ghinionul masii de treba .S-au obisnuit sa fie turma condusa de Base,asta este toata democratia PDLului
Moaaaama, da ce mi-ai mai zis-o dom' Vanea pe asta cu PDL-ul! Praf m-ai facut si nu o sa mai pot sa dorm la noapte!
Hai sa-ti fac pe plac si sa zicem ca eu apar punctul de vedere al PDL. Cand ai vazut tu pe cineva din PNL sa voteze contrar celor stabilite de Crin si apoi sa mai fie in PNL? Asa cum s-a intamplat cu Teo Trandafir, sa zicem?
Ce rol mai au in PNL cei care si-au exprimat dezacordul fata de USL? Ce mai fac Orban, Tariceanu, Saftoiu?
Dar oricum, nu-i asa ca Basescu se transforma pe zi ce trece in dictator?
Pai eu sper sa dormi linistit ca nu in tine sta PDLul ...
Intrebarea ta cu votul impotriva a ce a stabilit Crin ,ma face sa cred ca tu aplici regulile de la PDL si in PNL. . Black,Crin nu este Basescu dom'le,nu are un partid de sclavi care sa traga la galere cum vrea sefu' ! Domnu' Black,din cate stiu eu,in PNL intai se supune la vot iar apoi se ia hotararea .Asa a fost si cu alianta cu PC ,asa a fost si cu USLul.Sunt liberali in PNL draga Black,liberali cu adevarat, nu doar cum este liberalismul la voi, o initiala in coada PD.Antonescu nu este Basescu domnu' Black ,ca sa procedeze invers (adica "vitavercea") ,el sa decida iar apoi sa ridice aia laba ca sa iasa ce vrea sefu'(lMarele Carmaci in traducere portocalie). .
De altfel si propaganda voastra este ciudata ,ba sunt mari nemultumiri si proteste in PNL,ba sunt toti sclavii lui Antonescu si nu sufla unul.
Eu cred ca in PDL sunt mai multe voci care se fac auzite. Nu este o unitate de monolit si nici nu trebuie sa fie. In PNL cine are o opinie contrara cu cea a lui Crin? Orban, Saftoiu, Tariceanu?
Unde sunt ei acum?
Ma faci sa rad cu democratia din PNL, cand Chiul spunea ca vrea disciplina militara! Tot hilar mi se pare sa spui ca toti liberalii si-au dorit liste comune la alegeri cu PSD, vezi cati au dezertat din PNL la Constanta!
Parerea mea este ca crin ( ) este cel mai slab lider PNL si ca a reusit o performanta extraordinara, care bate la popou toate ezitarile liberalismului de mucava de pina acum, aceea de a aseza PNL in aceeasi barca cu PSD!
Cata popularitate a adunat Opozitia constituita din PSD si PNL, pe fondul erodarii masive a popularitatii PDL si a lui Basescu, datorita masurilor de austeritate pe care le-au luat, s-a vazut atunci cand s-au votat motiunile de cenzura si exista posibilitatea reala de a se darama Guvernul si implicit de a se prelua puterea. Ai vazut cati oameni au marsat la apelurile lui Ponta si Crin de a iesi in strada pentru a se pune presiune pe parlamentari?
Opt mii de sindicalisti, adusi cu autocarele si care nici aia nu aveau habar de ce s-au adunat! Cati din populatia de aproape doua milioane de locuitori ai Bucurestiului au iesit in strada?
Voi va imbatati in continuare cu sondajele comandate care va scot castigatori, dar parca vad ca iarasi o sa pupati degeaba televizoarele, ca Broscuta super verde.
Romanii nu sunt prosti Vanea, asa cum decretati voi de cate ori nu va iese pasenta. Dupa 20 de ani, romanul nu mai pune botul asa usor la vorbaria goala a unui paduche ca antonescu asta al vostru.
PRIETENE,TU INTODEAUNA PUI PUNCTUL PE I ,MAI BINE CA ORSICINE !!!!!!!! MA BUCUR SINCER CA EXISTI SI CA MI'AI ACCEPTAT STATUTUL DE " FRATE MAI MARE " ITI DORESC UN SFARSIT DE SAPTAMANA PLIN DE BUCURII SI DE SOARE IN SUFLET !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Salutare Silver! Nu poate sa ploua la nesfarsit, mai trebuie sa mai iasa si soarele.
"No man is an island entire of itself; every man
is a piece of the continent, a part of the main...
And therefore never send to know for whom
the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
7898 mesaje
|
Postat pe: 6 Mai 2011, ora 22:25
De la: Black_Friday, la data 2011-05-06 22:18:06De la: Silver9AM, la data 2011-05-06 22:09:31De la: Black_Friday, la data 2011-05-06 21:56:05De la: vaneamarin, la data 2011-05-06 20:34:12De la: Black_Friday, la data 2011-05-06 20:16:59De la: vaneamarin, la data 2011-05-06 14:07:39De la: Black_Friday, la data 2011-05-05 21:45:06
Romania Libera
Sub Crin Antonescu, Partidul Național Liberal s-a transformat într-una dintre cele mai rigide formațiuni politice din România, doar standardele absurde din PRM-ul, condus de Vadim Tudor, și PC-ul, controlat de Dan Voiculescu, făcând ca liberalii lui Crin să nu-și adjudece încă supremația la acest capitol.
Da, flexibilitatea de trunchi de copac secular a Partidului Național Liberal depășește acum până și performanțelei unității PDSR-isto - PSD-iste de monolit, dar și disciplina de fier care i-a format, de mici, pe democrat-liberali.
Dacă la începutul mandatului lui Antonescu, suspiciunile că partidul va derapa rapid și violent erau tratate ca injuste, măcar pe motiv că ambițiosului liberal i-ar fi fost refuzată prezumția de nevinovăție, evoluția din ultimele luni este suficientă pentru a confirma bănuielile inițiale ale scepticilor.
Însă nimic din ceea ce se petrece acum, în interiorul PNL, nu ține de întâmplare, de ghinion, de un context social nefericit, de criza economică sau de erodarea subită a liberalismului în România. Ține însă de două lucruri esențiale: # de toleranța surprinzător de mare pe care multe nume sonore din partid au avut-o până acum în fața asaltului dat de Crin Antonescu la redutele care făceau odinioară din PNL un partid pe care dezbaterile interne și polemicile îl întăreau și îl scoteau, în sensul bun, din pluton. Iar asta, tocmai pentru că diferendele dintre membri simpli sau cei ai conducerii de partid sfârșeau rareori și, oricum, accidental, în pretexte suficiente pentru vânătoarea de vrăjitoare; # apoi mai ține de nefericirea în sine ca în poziția de lider al partidului să acceadă un personaj fără idei, dar cu obsesii, fără portofoliu, dar cu ambiții, fără instinct politic, dar cu tendințe paranoice evidente, fapt pentru care amenințările și epurările îi lovesc programatic pe liberalii care îndrăznesc și acum să creadă că în interiorul partidului domnește libertatea de expresie care se găsește în afara lui.
Practic, prin modul în care a ajuns să dicteze în PNL și prin "priceperea" cu care implică partidul în cele mai toxice alianțe, Crin Antonescu își fesenizează formațiunea așa cum nici măcar PSD-ul nu ar mai îndrăzni să o facă după 20 de ani.
În PNL, însă, asta e realitatea. Iar realitatea zilelor noastre se va reflecta cu siguranță în 2012, la urne. Dacă până acum, o bună parte din greii PNL, mulți dintre ei evident nemulțumiți de "doctrina Antonescu", dar incapabili să i se și opună, nu au reușit să-l aducă pe Crin cu picioarele pe pământ, sunt toate premisele că o vor face până la urmă alegătorii. Adică acei liberali care încă mai cred că prezentul și viitorul liberalismului din România sunt incompatibile cu trecutul de turnător al lui Felix Voiculescu, cu vadimizarea liderului de catifea al PSD, Victor Ponta, cu manelizarea dezbaterilor și a unei doctrine, altfel respectabilă în esență. Vor fi acei liberali care încă mai cred că diletantismul și principiile elastice ale lui Crin Antonescu se completează perfect nu cu aspirațiile partidului, ci cu stilul ideologului Brucan (care îi învăța, senin, pe români cât va fi de bun capitalismul, după ce a prosperat din greu făcând sluj marxismului și dejismului).
Sub stilul de a conduce al lui Crin Antonescu, liberalii care au încetat să mai vocifereze, de teamă că-și vor abate mânia cezarului, mai pot împiedica, tăcut, cel mult un lucru: propășirea în interior a cultului personalității șefului de partid, pentru care există premise tot mai evidente. Va fi o reușită, în actualele auspicii, și cea care, cred, contează cel mai mult pentru binele unui partid ai cărui lideri nu mai cred decât în idolii sculptați după chipul și asemănarea lor.
Brrr,deci este dictatura in PNL... .De Black,nu pot toate partidele sa dea dovada de democratie, asa cum da PDLul. Ia sa ne amintim cu merge treaba in PDL,se face un semn si gata,hopa sus toti cu manuta ... .Daca seful de grup afacut semnul gresit,se voteaza gresit si se injura apoi trist de ...ghinionul masii de treba .S-au obisnuit sa fie turma condusa de Base,asta este toata democratia PDLului
Moaaaama, da ce mi-ai mai zis-o dom' Vanea pe asta cu PDL-ul! Praf m-ai facut si nu o sa mai pot sa dorm la noapte!
Hai sa-ti fac pe plac si sa zicem ca eu apar punctul de vedere al PDL. Cand ai vazut tu pe cineva din PNL sa voteze contrar celor stabilite de Crin si apoi sa mai fie in PNL? Asa cum s-a intamplat cu Teo Trandafir, sa zicem?
Ce rol mai au in PNL cei care si-au exprimat dezacordul fata de USL? Ce mai fac Orban, Tariceanu, Saftoiu?
Intrebarea ta cu votul impotriva a ce a stabilit Crin ,ma face sa cred ca tu aplici regulile de la PDL si in PNL. . Black,Crin nu este Basescu dom'le,nu are un partid de sclavi care sa traga la galere cum vrea sefu' ! Domnu' Black,din cate stiu eu,in PNL intai se supune la vot iar apoi se ia hotararea .Asa a fost si cu alianta cu PC ,asa a fost si cu USLul.Sunt liberali in PNL draga Black,liberali cu adevarat, nu doar cum este liberalismul la voi, o initiala in coada PD.Antonescu nu este Basescu domnu' Black ,ca sa procedeze invers (adica "vitavercea") ,el sa decida iar apoi sa ridice aia laba ca sa iasa ce vrea sefu'(lMarele Carmaci in traducere portocalie). .
De altfel si propaganda voastra este ciudata ,ba sunt mari nemultumiri si proteste in PNL,ba sunt toti sclavii lui Antonescu si nu sufla unul.
Eu cred ca in PDL sunt mai multe voci care se fac auzite. Nu este o unitate de monolit si nici nu trebuie sa fie. In PNL cine are o opinie contrara cu cea a lui Crin? Orban, Saftoiu, Tariceanu?
Unde sunt ei acum?
Ma faci sa rad cu democratia din PNL, cand Chiul spunea ca vrea disciplina militara! Tot hilar mi se pare sa spui ca toti liberalii si-au dorit liste comune la alegeri cu PSD, vezi cati au dezertat din PNL la Constanta!
Parerea mea este ca crin ( ) este cel mai slab lider PNL si ca a reusit o performanta extraordinara, care bate la popou toate ezitarile liberalismului de mucava de pina acum, aceea de a aseza PNL in aceeasi barca cu PSD!
Cata popularitate a adunat Opozitia constituita din PSD si PNL, pe fondul erodarii masive a popularitatii PDL si a lui Basescu, datorita masurilor de austeritate pe care le-au luat, s-a vazut atunci cand s-au votat motiunile de cenzura si exista posibilitatea reala de a se darama Guvernul si implicit de a se prelua puterea. Ai vazut cati oameni au marsat la apelurile lui Ponta si Crin de a iesi in strada pentru a se pune presiune pe parlamentari?
Opt mii de sindicalisti, adusi cu autocarele si care nici aia nu aveau habar de ce s-au adunat! Cati din populatia de aproape doua milioane de locuitori ai Bucurestiului au iesit in strada?
Voi va imbatati in continuare cu sondajele comandate care va scot castigatori, dar parca vad ca iarasi o sa pupati degeaba televizoarele, ca Broscuta super verde.
Romanii nu sunt prosti Vanea, asa cum decretati voi de cate ori nu va iese pasenta. Dupa 20 de ani, romanul nu mai pune botul asa usor la vorbaria goala a unui paduche ca antonescu asta al vostru.
PRIETENE,TU INTODEAUNA PUI PUNCTUL PE I ,MAI BINE CA ORSICINE !!!!!!!! MA BUCUR SINCER CA EXISTI SI CA MI'AI ACCEPTAT STATUTUL DE " FRATE MAI MARE " ITI DORESC UN SFARSIT DE SAPTAMANA PLIN DE BUCURII SI DE SOARE IN SUFLET !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Salutare Silver! Nu poate sa ploua la nesfarsit, mai trebuie sa mai iasa si soarele.
CA INTODEAUNA AI DREPTATE.....A VENIT PRIMAVARA !!!!!!!!!! DE CE NU PERCEP TOTI ? POATE DIN CAUZA FLUCTUATIEI DE TEMPERATURA......DAR TOTUSI E ...................... ..............PRIMAVARA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
că poți numai să reușești, nu ai cum să pierzi. Eșecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eșec. Nimic. Totul înaintează in istoria umanității precum se întâmplă și cu procesul ei evolutiv. Totul avansează de-a lungul călătoriei tale.
|
Fosta membra 9am.ro
4841 mesaje
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 12:22
Crin Antonescu distruge PNL
ziare.com
Si o face cu o tenacitate si metoda de care nu a dat pana acum dovada niciunul dintre dusmanii declarati ai liberalilor. Practic, dl. Antonescu a trecut partidul in stanga scenei politice si distruge acum om cu om orice urma de rezistenta cat de cat semnificativa.
Nu sunt o admiratoare a d-lui Stroe, dimpotriva, si sunt convinsa ca putea fi inlocuit din functia de secretar general cu un politician mai tanar si mai performant. A fost inlocuit insa cu mana dreapta a lui Crin Antoenscu, Eduard Hellvig. Nici asta n-ar fi chiar o nenorocire, caci, pana la urma, este normal ca orice presedinte de partid sa doreasca in functii cheie oameni de incredere. Problema este profilul acestui om de incredere.
Eduard Hellvig, ministru al Transporturilor in guvernul din umbra al PNL, este un traseist politic fara doctrina certa. In legislatura precedenta, adica pana in 2008, a fost deputat PC si iata-l dupa numai trei ani ajuns in varful ierarhiei liberale, in locul unui membru vechi al partidului care i-a adus numeroase servicii actualului presedinte si de bine de rau a reusit anul trecut sa catige un mandat parlamentar intr-un colegiu bucurestean. E o miscare greu de explicat.
Asa cum e greu de inteles cum poate un presedinte de partid sa-si sacrifice cei mai importanti pioni, adica primarii, in prag de campanie electorala. Mircia Muntean a fost exclus din partid in lipsa, liberalii renuntand astfel la omul care din 1996 conduce Deva. De notat ca acolo Crin Antonescu a obtinut la prezidentiale cel mai bun scor din intreaga tara, 35%, si s-a clasat pe primul loc. Drept rasplata, Mircia Muntean a fost inlocuit de la conducerea filialei hunedorene cu Mircea Molot, deconspirat de Marius Oprea (alt liberal trecut pe linie moarta) drept colaborator al fostei securitati sub trei nume de cod.
Anul trecut, liberalii pierdeau si municipiul Calarasi, prin excluderea lui Nicolae Dragu care a refuzat sa-l sustina pe Mircea Geoana in turul al doilea al prezidentialelor, o atitudine, as zice, fireasca pentru un liberal autentic.
Observam ca liberalii vechi, cu multe cicatrici din razboaiele politice, au fost inalturati pentru a face loc unor nou veniti cu vederi profund stangiste. De exemplu, daca Ludovic Orban sau Calin Popescu Tariceanu nici macar decor nu mai reprezinta in conducerea partidului, Mariana Campeanu, cu mult mai de stanga decat Marian Sarbu de exemplu, este una dintre stelele in ascensiune ale PNL.
Oficial toate excluderile si mazilirile au fost motivate de o prea mare apropiere de PD-L. Practic ele fac parte dintr-o strategie evidenta a lui Crin Antonescu de a impinge partidul cat mai la stanga. De ce? Pentru ca propria structura teritoriala si electoratul liberal nu-i ajung pentru a deveni presedinte al Romaniei si atunci isi pune toata baza in PSD si electoratul acestuia. Practic vinde PNL bucata cu bucata pentru a-si atinge scopul personal.
Ar fi fost gata sa-l excluda din partid chiar pe Romeo Stavarache de la Bacau, cel mai apropiat colaborator din campania prezidentiala, daca acesta nu semna, in extremis, protocolul cu Viorel Hrebenciuc. Daca Andrei Chiliman nu face pactul cu Sorin Oprescu, alesul PSD pentru primaria Capitalei, va pleca si el. Mircia Muntean sustine ca primarul din Baia Mare, Cristian Anghel, ajuns dupa gratii, ar fi fost lucrat nu de Traian Basescu, ci tocmai de Crin Antonescu.
Dar, afirma primarul Devei, mai exista o componenta in miscarile ucigatoare pentru liberali decise de Crin Antonescu : "S-a lasat prea incorsetat de gasca hrebenciucilor liberali condusi de Radu Rusanu". Asadar, iata ca si in PNL tot baronii fac legea. Baronii liberali sunt, nu-i asa, frati de cruce si interese cu cei social democrati, iar aceste interese se impletesc armonios cu ambitiile lui Crin Antonescu intru distrugerea, pana la temelie, a liberalismului roamanesc.
Raporteaza abuz de limbaj
|
Fosta membra 9am.ro
4841 mesaje
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 12:29
De la: vaneamarin, la data 2011-05-06 20:34:12De la: Black_Friday, la data 2011-05-06 20:16:59De la: vaneamarin, la data 2011-05-06 14:07:39De la: Black_Friday, la data 2011-05-05 21:45:06
Romania Libera
Antonescu: Cine nu semneaza protocoalele cu PSD, afara din partid
Foto: antena 3
Presedintele PNL Crin Antonescu a anuntat luni ca liberalii care nu vor semna protocoalele cu PSD vor fi dati afara din partid, facand referire la Romeo Stavarache, primar al Bacaului si vicepresedinte la nivel national, care nu a vrut sa bata palma cu "oamenii lui Viorel Hrebenciuc", pe care ii numeste "mafioti".
"La rigoare, desi asta nu se va intampla, acea filiala, acea persoana - e valabil si pentru noi si pentru PSD - inseamna ca ies in afara partidului, care a luat o decizie si care o respecta", a declarat Antonescu, citat de Evenimentul Zilei.
Antonescu a mentionat ca inaintea semnarii acordului cu PSD a avut loc o consultare neoficiala in cadrul PNL si nimeni nu a avut nimic impotriva.
Crin Antonescu: USL vine cu propriile modificari ale Constitutiei
"Ca vor exista tot felul de dificultati de parcurs, asta e de inteles si le vom rezolva impreuna la nivel local si la nivel central. Dar ca sa accept o discutie ca si cum as fi in situatia ca organizatia cutare sa ratifice o decizie a partidului la nivel national asta nu e de acceptat si ca atare nu avem aici o problema de orgoliu, avem de fapt o problema de ratiune si putem sa facem politica mai mult sau mai putin orgoliosi, dar lipsiti de ratiune nu", a mai sustinut Crin Antonescu.
Citeste stirile pe mobil: m.ziare.com
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
4841 mesaje
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 23:40
Crin Antonescu (PNL): Romania se afla din ce in ce mai in deriva
de A.N. HotNews.ro
Joi, 5 mai 2011, 14:00 Actualitate | Politic
Crin Antonescu
Foto: Agerpres Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi ca Romania se afla "din ce in ce mai in deriva cu o putere din ce in ce mai iresponsabila in actiunile sale", transmite Agerpres. Liderul liberal a spus ca, in acest context, nu motivele schimbarii actualei guvernari ar trebui sa constituie principalul subiect de dezbatere, ci pregatirea pentru ca Uniunea Social Liberala sa fie eficienta in viitoarea guvernare.
Iata cateva dintre declaratiile facute de Crin Antonescu la Satu Mare:
Ne pregatim foarte serios pentru ca momentul in care preluam puterea - cand va fi acest moment, eu sper ca mult mai repede decat alegerile din 2012, dar cel tarziu atunci - sa fie intr-adevar un moment de schimbare fundamentala a modului in care este condusa, administrata si reprezentata Romania. Critica actualei guvernari a devenit o treaba foarte grea, nu din cauza ca ar trebui cautate motive, ci din cauza ca motivele sunt supraabundente, e o inflatie de motive. Practic, avem in fiecare zi ce trece, din toate punctele de vedere - economic, social, institutional, de politica externa - o Romanie din ce in ce mai in deriva, o putere din ce in ce mai iresponsabila in actiunile sale si, in orice caz, din ce in ce mai departe de realitate
Avem un santier intreg in lucru, de consolidare, de compatibilizare a fortelor politice la nivel local pe aceasta uniune
Potrivit presedintelui PNL, urmeaza sondajele, stabilirea candidatilor comuni, evaluarea si definitivarea unui 'program de restaurare a institutiilor romanesti, de scoatere a tarii din criza'.
Aha, acu ma lamuresc si eu domnu Antonescu! Romania este din ce in ce mai in deriva, cu o putere din ce in ce mai iresponsabila!
Opozitia ne-a cantat prohodul din 2009 incoace, venind doar cu bete in roate, greve Parlamentare, motiuni de cenzura si predictii despre cum vom intra in incapacitate de plata, cum nu se vor mai putea plati salariile si pensiile, cum se va duce euro la 7-8-9 lei si toate preturile o vor lua razna iar pe noi romanii ne va lua  !
Ca nu s-a trait bine, se stie, ca pe toti ne-a afectat criza economica, mai mult sau mai putin, iarasi nu poate fi contestat, dar ceea ce nu vor sa recunoasca opozantii si suporterii lor, este faptul ca Romania a supravietuit crizei, cu toate stangaciile si pasii gresiti ai guvernantilor.
Sa continui acum, in 2011, pe acelasi ton discursurile apocaliptice, cand indicatorii economici si chiar organisme internationale incep sa vada o directie buna in care ne indreptam si semne de crestere economica, este dovada clara a neputintei, reavointei si incapacitatii.
Nu vreau sa fiu gresit inteles, nu fac apologia unui partid sau a altuia, cred ca se puteau gasi solutii mai bune si oameni mai competenti care sa le aplice, dar nu pot sa nu observ ca cei care au stat pe margine si doar au asteptat ca niste vulturi sa ne dam sufletul, sunt incapabili si nu pot sa ofere o schimbare in bine, atata timp cat se vor mentine in aceasta structura retrograda si vor avea in fruntea lor actualii conducatori.
S-a dovedit clar ca acei oameni care au monopolizat partidele din Opozitie si au impus cu forta in respectivele partide alianta usl, sunt total deconectati de la realitate si incapabili sa gaseasca un alt scop al luptei lor, decat acela al eliminarii lui Basescu si a PDL.
|
vasile_vali
2835 mesaje
Oras: Galati
|
Postat pe: 8 Mai 2011, ora 00:13
De la: Black_Friday, la data 2011-05-07 23:40:53Crin Antonescu (PNL): Romania se afla din ce in ce mai in deriva
de A.N. HotNews.ro
Joi, 5 mai 2011, 14:00 Actualitate | Politic
Crin Antonescu
Foto: Agerpres Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi ca Romania se afla "din ce in ce mai in deriva cu o putere din ce in ce mai iresponsabila in actiunile sale", transmite Agerpres. Liderul liberal a spus ca, in acest context, nu motivele schimbarii actualei guvernari ar trebui sa constituie principalul subiect de dezbatere, ci pregatirea pentru ca Uniunea Social Liberala sa fie eficienta in viitoarea guvernare.
Iata cateva dintre declaratiile facute de Crin Antonescu la Satu Mare:
Ne pregatim foarte serios pentru ca momentul in care preluam puterea - cand va fi acest moment, eu sper ca mult mai repede decat alegerile din 2012, dar cel tarziu atunci - sa fie intr-adevar un moment de schimbare fundamentala a modului in care este condusa, administrata si reprezentata Romania. Critica actualei guvernari a devenit o treaba foarte grea, nu din cauza ca ar trebui cautate motive, ci din cauza ca motivele sunt supraabundente, e o inflatie de motive. Practic, avem in fiecare zi ce trece, din toate punctele de vedere - economic, social, institutional, de politica externa - o Romanie din ce in ce mai in deriva, o putere din ce in ce mai iresponsabila in actiunile sale si, in orice caz, din ce in ce mai departe de realitate
Avem un santier intreg in lucru, de consolidare, de compatibilizare a fortelor politice la nivel local pe aceasta uniune
Potrivit presedintelui PNL, urmeaza sondajele, stabilirea candidatilor comuni, evaluarea si definitivarea unui 'program de restaurare a institutiilor romanesti, de scoatere a tarii din criza'.
Aha, acu ma lamuresc si eu domnu Antonescu! Romania este din ce in ce mai in deriva, cu o putere din ce in ce mai iresponsabila!
Opozitia ne-a cantat prohodul din 2009 incoace, venind doar cu bete in roate, greve Parlamentare, motiuni de cenzura si predictii despre cum vom intra in incapacitate de plata, cum nu se vor mai putea plati salariile si pensiile, cum se va duce euro la 7-8-9 lei si toate preturile o vor lua razna iar pe noi romanii ne va lua !
Ca nu s-a trait bine, se stie, ca pe toti ne-a afectat criza economica, mai mult sau mai putin, iarasi nu poate fi contestat, dar ceea ce nu vor sa recunoasca opozantii si suporterii lor, este faptul ca Romania a supravietuit crizei, cu toate stangaciile si pasii gresiti ai guvernantilor.
Sa continui acum, in 2011, pe acelasi ton discursurile apocaliptice, cand indicatorii economici si chiar organisme internationale incep sa vada o directie buna in care ne indreptam si semne de crestere economica, este dovada clara a neputintei, reavointei si incapacitatii.
Nu vreau sa fiu gresit inteles, nu fac apologia unui partid sau a altuia, cred ca se puteau gasi solutii mai bune si oameni mai competenti care sa le aplice, dar nu pot sa nu observ ca cei care au stat pe margine si doar au asteptat ca niste vulturi sa ne dam sufletul, sunt incapabili si nu pot sa ofere o schimbare in bine, atata timp cat se vor mentine in aceasta structura retrograda si vor avea in fruntea lor actualii conducatori.
S-a dovedit clar ca acei oameni care au monopolizat partidele din Opozitie si au impus cu forta in respectivele partide alianta usl, sunt total deconectati de la realitate si incapabili sa gaseasca un alt scop al luptei lor, decat acela al eliminarii lui Basescu si a PDL.
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 8 Mai 2011, ora 08:47
De la: Black_Friday, la data 2011-05-07 23:40:53
Nu s-a impus cu forta nimic, ci s-a votat ....
In ce priveste scopul luptei lor ,eliminarea lui Basescu si a PDL din viata politica ,asta ne arata ca oamenii sunt vizionari si au inteles perfect cum stau lucrurile .Pana nu scapam de lichelele astea portocalii ,nu se va putea face nimic bun in Romania ! Eu unul le urez succes .Le urezi si tu portocaliilor ...succesuri ?...
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
4841 mesaje
|
Postat pe: 8 Mai 2011, ora 11:29
De la: vaneamarin, la data 2011-05-08 08:47:44De la: Black_Friday, la data 2011-05-07 23:40:53
In ce priveste scopul luptei lor ,eliminarea lui Basescu si a PDL din viata politica ,asta ne arata ca oamenii sunt vizionari si au inteles perfect cum stau lucrurile .Pana nu scapam de lichelele astea portocalii ,nu se va putea face nimic bun in Romania ! Eu unul le urez succes .Le urezi si tu portocaliilor ...succesuri ?...
Daaaa? Si cuvantul de ordine a fost "Cine misca, nu mai misca"? Sau ''cine misca, misca mort!"?
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 8 Mai 2011, ora 12:14
De la: Black_Friday, la data 2011-05-08 11:29:31De la: vaneamarin, la data 2011-05-08 08:47:44De la: Black_Friday, la data 2011-05-07 23:40:53
Daaaa? Si cuvantul de ordine a fost "Cine misca, nu mai misca"? Sau ''cine misca, misca mort!"?
Hai domnu' Black ca sunteti pretentios,tendentios,rautacios si nimic din ce fac cei care nu sunt in barca lui Base nu va place ...  .Base in schimb este minunat  si ne "reformeaza" pe toti de nu mai ramane nimic nefurat si necontrolat de PDL in Romania ...
|
Fosta membra 9am.ro
10086 mesaje
|
Postat pe: 8 Mai 2011, ora 12:30
Un prost stilat....cu nume de floare
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 8 Mai 2011, ora 13:08
De la: _KARPOV, la data 2011-05-08 12:30:16
Te referi probabil la Basescu si te gandesti la papadie in denumirea ei populara.  .Nu ai dreptate draga Karpov,Base nu este deloc stilat ...
|
Fosta membra 9am.ro
7898 mesaje
|
Postat pe: 8 Mai 2011, ora 13:08
De la: vaneamarin, la data 2011-05-08 12:14:24De la: Black_Friday, la data 2011-05-08 11:29:31De la: vaneamarin, la data 2011-05-08 08:47:44De la: Black_Friday, la data 2011-05-07 23:40:53
Hai domnu' Black ca sunteti pretentios,tendentios,rautacios si nimic din ce fac cei care nu sunt in barca lui Base nu va place ... .Base in schimb este minunat si ne "reformeaza" pe toti de nu mai ramane nimic nefurat si necontrolat de PDL in Romania ...
DE CE DICTATURA LA ' NOI " E CONSIDERATA DEMOCRATIE IAR LA PDL TIRANIE ?
că poți numai să reușești, nu ai cum să pierzi. Eșecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eșec. Nimic. Totul înaintează in istoria umanității precum se întâmplă și cu procesul ei evolutiv. Totul avansează de-a lungul călătoriei tale.
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 8 Mai 2011, ora 19:21
De la: _KARPOV, la data 2011-05-08 12:30:16
ia lumineaza-ne si pe noi din intelepciunea ta si spune-ne CINE ti se pare tie in acest moment bun si necesar RO ?
|
Fosta membra 9am.ro
459 mesaje
|
Postat pe: 8 Mai 2011, ora 19:53
De la: gabigabi, la data 2011-05-08 19:21:18De la: _KARPOV, la data 2011-05-08 12:30:16
ia lumineaza-ne si pe noi din intelepciunea ta si spune-ne CINE ti se pare tie in acest moment bun si necesar RO ? Monarhia ar fi singura care poate schimba ceva, restul...apa de ploaie. Structura statului Roman , asa cum a faurit-o Iliescu pentru clica PCRista, continuata de Constantinescu, adapata de Tericeanu este gaunoasa.
Toata populatia acestei tari care are intr-un fel acces la resurse nu face altceva decat sa fure.
Tot ce inseamna acum afacere, de la buticar pana la bancheri, judecatori ,politisti, doctori, parlamentari, etc, toti fura.Asa ne-am invatat sa traim, doar romanul este ,,descurcaret''.
Asta este statul de drept pe care la cladit Iliescu si partidul lui de hoti.Cei care au votat Iliescu si partidul FSN,PDSR,PSD sa stie ca ei sunt vinovati pentru viata grea pe care o duce acest popor.
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 8 Mai 2011, ora 19:58
cine esti mei, Bulbucel , mei ? da, ia zi-ne : cine ar putea pregati terenul ptr. Monarhie ? baselu', dragu' de el ?
|
Fosta membra 9am.ro
459 mesaje
|
Postat pe: 8 Mai 2011, ora 20:08
De la: gabigabi, la data 2011-05-08 19:58:24 cine esti mei, Bulbucel , mei ? da, ia zi-ne : cine ar putea pregati terenul ptr. Monarhie ? baselu', dragu' de el ? Societatea civila in momentul in care va fi constienta si suficient de imformata.In rest nu trebuie sa ne asteptam la nimic in aceasta directie din partea actualei clase politice, fie ea PNL ori PNT. Toti sunt doar niste imfractori de drept comun.
|
vasile_vali
2835 mesaje
|
Postat pe: 9 Mai 2011, ora 00:37
|
gabymarinescu_pulsar
375 mesaje
|
Postat pe: 9 Mai 2011, ora 19:31
O mare scarba,o putoare cu mutra de MUYST desavarsit!
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 9 Mai 2011, ora 19:43
|
Fosta membra 9am.ro
7898 mesaje
|
Postat pe: 9 Mai 2011, ora 20:59
De la: vaneamarin, la data 2011-05-09 19:43:23De la: gabymarinescu_pulsar, la data 2011-05-09 19:31:16O mare scarba,o putoare cu mutra de MUYST desavarsit!
.Ce face ura basesciana din om ... .Mai "Planeta",mutra lui Base cum este bai in afara de faptul ca tu il gasesti heterosexual? Intelectual rasat ,sensibil,mascul feroce, dar poate...putin prea sufletist pentru vremurile noastre ,nu ?
PS:Si ne scapa si de rusi,obesia ta de om care nu intelege nimic da' are o fixatie ...
DUPA POSTAREA SI CUVINTELE FOLOSITE DE TINE VANEA DREPT RASPUNS,LOGICA TA E ECHIVALENTA CU ........URA TA,NU ?...........DEH...........FIECARE CU URA.......LUI !
|
vasile_vali
2835 mesaje
|
Postat pe: 9 Mai 2011, ora 21:24
De la: gabymarinescu_pulsar, la data 2011-05-09 19:31:16O mare scarba,o putoare cu mutra de MUYST desavarsit!
Iti faci autocritica, toarrrasu' Aerianu'?
"NIHIL SINE DEO!"
|
Fosta membra 9am.ro
4841 mesaje
|
Postat pe: 9 Mai 2011, ora 22:42
De la: vasile_vali, la data 2011-05-09 21:24:42De la: gabymarinescu_pulsar, la data 2011-05-09 19:31:16O mare scarba,o putoare cu mutra de MUYST desavarsit!
"NIHIL SINE DEO!"
Nu, a dat semnalmentele unui interlop din Galati, traficant de alcool. Apropo Ciordiles, daca zici ca tu nu bei si bautura pe care o prepari in poza aia din profil, o vinzi, ai autorizatie sa faci treaba asta? Esti autorizat igienico-sanitar, platesti taxe si impozite? Uite cine se da moralistul sef, un infractor!
|
Fosta membra 9am.ro
4841 mesaje
|
De la: vasile_vali, la data 2011-05-09 21:24:42De la: gabymarinescu_pulsar, la data 2011-05-09 19:31:16O mare scarba,o putoare cu mutra de MUYST desavarsit!
"NIHIL SINE DEO!"
Nu, a dat semnalmentele unui interlop din Galati, traficant de alcool. Apropo Ciordiles, daca zici ca tu nu bei si bautura pe care o prepari in poza aia din profil, o vinzi, ai autorizatie sa faci treaba asta? Esti autorizat igienico-sanitar, platesti taxe si impozite? Uite cine se da moralistul sef, un infractor!
|
Fosta membra 9am.ro
4841 mesaje
|
"NIHIL SINE DEO!"
Nu, a dat semnalmentele unui interlop din Galati, traficant de alcool.
Apropo Ciordiles, daca zici ca tu nu bei si bautura pe care o prepari in poza aia din profil, o vinzi, ai autorizatie sa faci treaba asta? Esti autorizat igienico-sanitar, platesti taxe si impozite? Uite cine se da moralistul sef, un infractor!
|
vasile_vali
2835 mesaje
|
Postat pe: 9 Mai 2011, ora 23:26
De la: Black_Friday, la data 2011-05-09 22:42:39De la: vasile_vali, la data 2011-05-09 21:24:42De la: gabymarinescu_pulsar, la data 2011-05-09 19:31:16O mare scarba,o putoare cu mutra de MUYST desavarsit!
"NIHIL SINE DEO!"
Nu, a dat semnalmentele unui interlop din Galati, traficant de alcool.
Apropo Ciordiles, daca zici ca tu nu bei si bautura pe care o prepari in poza aia din profil, o vinzi, ai autorizatie sa faci treaba asta? Esti autorizat igienico-sanitar, platesti taxe si impozite? Uite cine se da moralistul sef, un infractor!
|
9am178165
4580 mesaje
|
Postat pe: 10 Mai 2011, ora 13:58
Imi alatur urarile de bine si de revenire la Tronul Romaniei a Casei noastre Regale , de cele ale d-lui Crin Antonescu!!!
TRAIASCA REGELE!!
TRAIASCA MONARHIA CONSTITUTIONALA!!
|
Fosta membra 9am.ro
7898 mesaje
|
Postat pe: 10 Mai 2011, ora 14:08
De la: 9am178165, la data 2011-05-10 13:58:16Imi alatur urarile de bine si de revenire la Tronul Romaniei a Casei noastre Regale , de cele ale d-lui Crin Antonescu!!!
TRAIASCA REGELE!!
DE CE SA TRAIASCA DOAR REGELE ? SA TRAIASCA TOATA TABLA DE .........SAH !!!
|
9am178165
4580 mesaje
|
Postat pe: 10 Mai 2011, ora 14:11
De la: 9am178165, la data 2011-05-10 13:58:16Imi alatur urarile de bine si de revenire la Tronul Romaniei a Casei noastre Regale , de cele ale d-lui Crin Antonescu!!!
TRAIASCA REGELE!!
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 10 Mai 2011, ora 14:17
De la: gabymarinescu_pulsar, la data 2011-05-09 19:31:16O mare scarba,o putoare cu mutra de MUYST desavarsit!
ei, ce sa-i faci ? nu pot fi toti gaozari ca bas' al tau ! el e numa' unu !
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 10 Mai 2011, ora 14:25
De la: Silver9AM, la data 2011-05-10 14:08:48De la: 9am178165, la data 2011-05-10 13:58:16Imi alatur urarile de bine si de revenire la Tronul Romaniei a Casei noastre Regale , de cele ale d-lui Crin Antonescu!!!
TRAIASCA REGELE!!
DE CE SA TRAIASCA DOAR REGELE ? SA TRAIASCA TOATA TABLA DE .........SAH !!!
Silvere,eu am impresia ca tu de fapt vrei sa-ti traiasca...nebunu'
|
|
|