Info
x
HaideĂŸi sĂŁ ne descoperim istoria pierdutĂŁ
|
mihaivilcu2004 153 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 31 Iulie 2010, ora 23:25
O natiune poate fi considerata infranta numai atunci cand ultimul membru al ei considera ca nu mai merita sa traiasca liber.
"Noi românii, suntem locuitorii cei mai vechi ai acestui pamânt, si anume unul din cele mai vechi popoare ale întregului continent. Istoricii pun de obicei începuturile vietii poporului nostru la cucerirea Daciei de catre Traian. ( ) Nici ca se poate mai superficiala conceptia. Departe de mine de a scadea cât de putin meritele marelui împarat ( ) dar ( ) împaratul Traian este abia un episod în viata milenara a poporului nostru. Când a sosit el la Dunare, statul dac era de o suta „i mai bine de ani în culmea în floririi; era singura putere europeana capabila de a tine în cumpana Imperiul Roman. Si nu e de mirare ca ajunsese asa. La 513 î.e.n. când Roma stapânea doar câteva sate de pe malul stâng al Tibrului (nici cât Tara Bârsei), parintii nostrii de la Dunare, formau un neam mare, închegat „i puternic, care tinea calea în Balcani, celui mai mare monarh al Asiei, lui Darius al lui Histaspe." Simion Mehedinti "Printre neamurile fara noroc, ne numaram in frunte noi românii ( ). Istoria neamului românesc n-a fost decât o lunga, necontenita, halucinanta hemoragie. Ne-am alcatuit într-un uragan si am crescut în vifor. Popor de frontiera luptam si muream pentru toti. Muream mai ales, platind miopia si neghiobia altora ( ) Istoria neamului românesc este alcatuita din atâta sânge si atâta nenoroc datorita în primul rând, incapacitatii Occidentului de a vedea de unde vine primejdia. Pe noi, timp de cinci secole victoria Imperiului Otoman. Timp de secole, am luptat singuri. Hartuiam necontenit armatele turcesti, cu pretul pe care îl stiam: traiul . Istoria se facea în Apus, fara noi, dar datorita sângelui nostru. Occidentalii nu sedeau nici ei cu mâinile în sân, ci se luptau: dar se luptau între ei ( ) Civilizatia noastra taraneasca se adaptase nivelului vegetal la care se redusese istoria. Asezarile românesti dispareau si reapareau cu aceeasi ireluctibila, misterioasa încapatânare a vegetatiei. În timpul acesta la o mie, doua de kilometri, spre Apus, se înaltau catedrale, se îmbogateau castele, se înfrumusetau mânastiri si oamenii aveau prilejul, macar la rastimpuri, sa citeasca pe sfinti, pe teologi si pe poeti. Sa înteleaga ca sunt oameni si sa se bucure ca traiesc omeneste iar nu ca fiarele salbatice prin munti si paduri, ca stramosii nostrii, care nu aveau alta vina decât aceea de a se fi nascut în calea rautatilor." Mircea Eliade Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 31 Iulie 2010, ora 23:34
In timpul stapanirii romane, in toata Dacia ocupata, n-a fost creat macar un centru de cultura. De altfel romanii nu aveau nici un interes sa ridice nivelul cultural al acestui popor pe care il dusmaneau si-i invidiau atat de mult. Asa se explica faptul ca dacii nu si-au insusit alfabetul latin deoarece era al lor (Paul Lazar Tonciulescu - De la Tartaria la Tara Luanei). Putinele inscriptii latine gasite pe teritoriul dac se refera in primul rand la problemele de administratie ale ocupantilor romani sau care impodobeau mormintele acestora si ale unui numar foarte mic din componenta aristrocratiei locale, interesate ca in toate situatiile similare din lume in pastrarea unor privilegii (a zis cineva ca toti dacii au fost "curati"???). Astfel de inscriptii s-au gasit in numar mult mai mare in restul lumii romane, dar n-au contribuit cu nimic la romanizarea egiptenilor, evreilor, fenicienilor, caldeoasirienilor, elenilor, populatiei din Asia Mica, a persilor, maltezilor etc. Dacii nu au scris, ca si etruscii, dar au folosit foarte mult alfabete proprii, diferentiate pe regiuni si avand un fond comun, pentru insciptii, alfabete din care a fost selectat alfabetul zis chirilic (ibidem). Dacii cunosteau si foloseau un calendar original solar, care poate fi considerat cel mai precis din antichitate. Eroarea acestui calendar era de 1,78 zile la 34 de ani, adica 1h15'3" pe an de unde rezulta o eroare diurna de 12" 34/100, ceea ce constituie o precizie de-a dreptul uimitoare pentru acele timpuri. (Paul Lazar Tonciulescu - Impactul Romei asupra Dacilor). Romanii au avut, initial, un calendar in care anul era de 10 luni totalizand 304 zile. Numa Pompilius (717-763) mai adauga 2 luni a 30 de zile, ajungand astfel la 366 zile si 12h. Deci eroarea acestui calendar era de 1 zi si 12 ore pe an, adica 4'55" si 62/100 pe zi (ibidem), cu mult mai mare decat a celui dacic. De aceea, sub Caius Iulius Caesar, a trebuit corectat din nou anul 46, ajungandu-se la 365 zile, cu o eroare de 6h 48' si 46", deci eroarea diurna atingea 1'7" 2/100. Rezulta o precizie a calendarului dacic fata de cel roman-iulian de aproximativ 5,6 ori mai mare, ceea ce este de asemenea fantastic, avand in vedere ca cel iulian este de o data mult mai recenta decat cel dacic si, dat fiind pretinsa inalta cultura romana, acesta din urma ar fi trebuit- logic- sa atinga o perfectiune superioara celui dac. De altfel, calendarul Iulian nu era o creatie romana, fiind imprumutat de la astronomul elen Sosigenes din Alexandria. Superioritatea gandirii si culturii dacice o putem aprecia mult mai bine amintind ca eroarea diurna era compensata prin corectii efectuate la 104 ani, 520 ani si 8840 ani, dupa care anul dacic cuprindea 365,242197 zile, fata de 365,242198 la care a ajuns astronomia moderna. Aceasta precizie se pare ca "frizeaza perfectiunea", nu?
Ca element de originalitate, se poate mentiona cifra 6 pe care o foloseau dacii in calculul calendarului si pe care o intalnim si in alte ocazii. Spre exemplu: - pe basorelieful de la Ostia sub forma numaraului de altare ce se afla deasupra pesterii; - pe basorelieful de la Sarmizegetus, unde 6 altare inconjoara capul lui Mithras; - pe sculptura de la Alba Iulia, asemanatoare basoreliefului precedent; - numarul de martori folositi in dreptul consuetudinar vechi românesc in toate tinuturile locuite de români, chiar si in Polonia; - confederatia etrusca (2x6=12) si numaratoarea sumeriana sexazecimala), explicabile prin plecarea sumerienilor si etruscilor din zona muntilor apuseni (Paul Lazar Tonciulescu - De la Tartaria la Tara Luanei); - duzina, in general, ca numar; - folosirea cifrei 6 in sens de atentionare. Pe plan educational, influentele romane au fost net negative. De la un popor educat in cultul cotropirii si jafului, dacii n-aveau ce invata si nici nu au preluat nimic. Poporul român a ramas caracterizat de acelasi spirit pasnic, ospitalier si bland ca si stramosii lui traco-daci. Ei si-au continuat traditiile lor spirituale, mult mai bogate decat se credea, situatie pe care arheologicii nostri au demonstrat-o convingator si in repetate randuri dupa cel de-al doilea razboi mondial. Poate ca tocmai in aceasta rezida si unele cauze care i-au favorizat pe romani: productia redusa de arme si, in general, lipsa spiritului de agresivitate si a dorintei de a se infrupta din bunurile materiale ale vecinilor, transmisa de-a lungul secolelor pana in timpurile noastre. Exista inca astazi autori la care problema incursiunilor dacilor in zonele ocupate de romani este trata confuz. Paul Mackendrick, de exemplu, pe de o parte insista permanent asupra bogatiilor fabuloase ale dacilor, releva spiritul lor pacifist pentru ca exact o pagina mai departe sa afirme ca "Dacii ... au intreprins incursiuni in teritoriul roman, de unde isi procurau mijloacele de cumparare". Acel incursiuni aveau rol militar de informare si distrugere a lucrarilor de pregatirea ale romanilor impotriva Daciei din perioada celor 200 de ani anteriori lui Traian, iar dupa aceea pentru eliberarea teritoriului ocupat de romani. Dacii erau pacifisti dar nu lasi. Educatia lor ii facea nemuritori, asa cum de altfel au ramas in istorie! preluat de pe dacia.8m.net |
|
Postat pe: 9 August 2010, ora 17:37
Uraaa !!!
In sfarsit ungurii cer autonomie la ONU... Timp de 20 ani ni s-a spus ca cei care credem asta sunt nebuni sau extremisti , ca vor raul tarii.. Ne meritam soarta.. Toti inaintasii nostrii , Burebista,Decebal, Mircea, Stefan, Mihai , Antonescu au murit sa ne ofere un viitor, sa avem o taraa noastra libera... si noi ce facem?!?!?!!? Ne plangem de mila pe net, ne umflam muschii prin diferite forumuri, in rest stam cuminti cu capu' plecat cand e vorba de a actiona. Si cand vorbesc de actiune inseamna sa luam atitudine, sa ne unim "in cuget si simtiri" cei ce cred in Romania si valorile ei morale. Haide sa facem totusi ceva pentru tara asta.. Apropo pe cand Autonomia tiganilor? Pardon a rromilor? :sml-
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 August 2010, ora 18:23
De la: mihaivilcu2004, la data 2010-08-09 17:37:16 Uraaa !!! Treceti, batalioane romane, Carpatii - Vasile Seicaru-voce;Adrian Paunescu-versuri Un cantec istoric ne-aduce aminte Ca fratii in veci vor fi frati Un cantec de lupta batran ca Unirea Voi, compatrioti, ascultati 2. Treceti, batalioane romane, Carpatii La arme cu frunze si flori V-asteapta izbanda, v-asteapta si fratii Cu inima la trecatori 3. Ardealul, Ardealul, Ardealul ne cheama Nadejdea e numai la noi Saruta-ti, copile, parintii si fratii Si-apoi sa mergem la razboi 4. 'Nainte, 'nainte spre marea Unire Hotarul nedrept sa-l zdrobim Sa trecem Carpatii, ne trebuie Ardealul De-o fi se ne-ngropam de vii 5. Cu sabii facura Unirea, ce inimi Spre Alba cu totii mergeam Toti oamenii tarii semnau intregirea Vointa intregului neam 6. Cu toii eram regimente romane Moldova, Muntenia, Ardeal Fireasca Unire cu patria-muma Ne-a fost cel mai drept ideal 7. Aceasta-i povestea Ardealului nostru Si-a neamului nostru viteaz Istoria-ntreaga cu lupte si jertfe Traieste-n Unirea de azi 8. Dreptatea si pacea vegheaza Carpatii Si tara e frunze si flori A noastra-i izbanda, ai nostri sunt fratii Traiasca in veci trei culori 9. Vrem liniste-n tara si pace in lume Dar dac-ar veni vreun blestem Carpatii si fratii sari-vor ca unul Urmand comandantul suprem 10. Treceti, batalioane romane, Carpatii La arme cu frunze si flori V-asteapta izbanda, v-asteapta si fratii Cu inima la trecatori Raporteaza abuz de limbaj
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, să îți faci lectura pe vapor decât să faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Fosta membra 9am.ro 1670 mesaje Membru din: 8/08/2010 |
Postat pe: 10 August 2010, ora 18:32
un nou dialect: maghiara, dincolo de Carpati
|
9am210099 13 mesaje Membru din: 10/08/2010 |
Postat pe: 10 August 2010, ora 18:32
De la: oana_cristina_m, la data 2009-04-29 11:51:29Care ne sunt rădăcinile?De unde venim și încotro ne îndreptăm? Istoria si Biblia se modifica dupa dorinta invingatorilor!Dece sa ne mintim ,prezentul si viitorul conteaza !
|
Postat pe: 10 August 2010, ora 20:35
De la: XYW, la data 2010-08-10 18:23:28De la: mihaivilcu2004, la data 2010-08-09 17:37:16 Uraaa !!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 August 2010, ora 20:49
trebe, sa aiba si romanii Kosovo, lor
numa, ca astia e catolici
|
|
|
|
Postat pe: 10 August 2010, ora 21:08
De la: Will, la data 2010-08-10 20:49:15trebe, sa aiba si romanii Kosovo, lor Vai de noi! Sarmana natie romana...Mai intai ne-am pierdut identitatea nationala... Acum avem sanse sa pierdem si pamanturile ... Mi-e frica de momentul cand copii mei o sa ma intrebe romanii de-au ce-am facut cand le-a fost luat pamantu' de unguri Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 August 2010, ora 21:14
a fost o data Romania Mare, si s-a facut Romania, si va deveni Romanica
|
Postat pe: 10 August 2010, ora 21:32
De la: mihaivilcu2004, la data 2010-08-10 20:35:30De la: XYW, la data 2010-08-10 18:23:28De la: mihaivilcu2004, la data 2010-08-09 17:37:16 Uraaa !!! Raporteaza abuz de limbaj
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, să îți faci lectura pe vapor decât să faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Postat pe: 10 August 2010, ora 21:33
De la: Will, la data 2010-08-10 21:14:10a fost o data Romania Mare, si s-a facut Romania, si va deveni Romanica SECSpirica,vei vedea cat de curand trezita,nu romania mare,ci TRACIA MARE
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 10 August 2010, ora 21:38
romanii nu e uniti
isi dau cu stingu-n dreptu' democratic! si unii au mai mult de 2 fetze, adica, sint fatzari
|
Postat pe: 10 August 2010, ora 21:39
De la: XYW, la data 2010-08-10 21:33:41De la: Will, la data 2010-08-10 21:14:10a fost o data Romania Mare, si s-a facut Romania, si va deveni Romanica pe ce te bazezi? sau sunt doar vise? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 August 2010, ora 21:43
visele sint pe gratis
|
Postat pe: 10 August 2010, ora 21:45
De la: mihaivilcu2004, la data 2010-08-10 21:39:19De la: XYW, la data 2010-08-10 21:33:41De la: Will, la data 2010-08-10 21:14:10a fost o data Romania Mare, si s-a facut Romania, si va deveni Romanica nu e vise, anul 2018 va fii anul REINVIERII NATIONALE
|
|
Postat pe: 10 August 2010, ora 21:46
De la: Will, la data 2010-08-10 21:43:08visele sint pe gratis ESTE BRE,CA E NUMA' CATEVA,INVATA SA VORBESTE ROMANESTE
|
|
Postat pe: 10 August 2010, ora 21:46
si cine mai apuca 2018, ca vine 2012
|
Postat pe: 10 August 2010, ora 21:48
tu vorbeste romaneste la tine?
|
Postat pe: 10 August 2010, ora 21:48
mai bine invata viitoarea limba romaneasca: maghiara
|
Postat pe: 10 August 2010, ora 21:50
De la: Will, la data 2010-08-10 21:48:00tu vorbeste romaneste la tine? io nemtudom moghior,da promit sa inveti la tine romaneste
|
|
Postat pe: 10 August 2010, ora 21:51
De la: Will, la data 2010-08-10 21:46:48si cine mai apuca 2018, ca vine 2012 2012 deja e trecut,hai sa vorbim despre viitor
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 August 2010, ora 22:02
De la: XYW, la data 2010-08-10 21:45:25De la: mihaivilcu2004, la data 2010-08-10 21:39:19De la: XYW, la data 2010-08-10 21:33:41De la: Will, la data 2010-08-10 21:14:10a fost o data Romania Mare, si s-a facut Romania, si va deveni Romanica Pe un topic mult in urma spuneam eu ca intre 2014-2018, se va face reorganizarea la nivel mondial. Probabil prin conferinte gigantice in toate domeniile. O reorganizare cam cum este in citeva domenii, unde electromagnetice, energia electrica, internet. Interesant ca cei din domeniul electric sint cu mult inainte, au devansat vremurile. Iar Casa Republicii va gazdui o mare parte din ele. E de intuit. Se vor perinda zeci de mii de oficiali pe la noi. Dupa ce va trece valul schimbarilor. Am mai spus si eu asta. O stiam de la....cucu.... Dar ce e interesant, ce va fi pina in 2014.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 10 August 2010, ora 22:02
De la: XYW, la data 2010-08-10 21:45:25De la: mihaivilcu2004, la data 2010-08-10 21:39:19De la: XYW, la data 2010-08-10 21:33:41De la: Will, la data 2010-08-10 21:14:10a fost o data Romania Mare, si s-a facut Romania, si va deveni Romanica Pe un topic mult in urma spuneam eu ca intre 2014-2018, se va face reorganizarea la nivel mondial. Probabil prin conferinte gigantice in toate domeniile. O reorganizare cam cum este in citeva domenii, unde electromagnetice, energia electrica, internet. Interesant ca cei din domeniul electric sint cu mult inainte, au devansat vremurile. Iar Casa Republicii va gazdui o mare parte din ele. E de intuit. Se vor perinda zeci de mii de oficiali pe la noi. Dupa ce va trece valul schimbarilor. Am mai spus si eu asta. O stiam de la....cucu.... Dar ce e interesant, ce va fi pina in 2014.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 10 August 2010, ora 22:10
nu te framinta cu banii popii
nu vezi ca se face experienta pe romani, ca sa vada cit rezista omul la infometare? si cam cit dureaza pina la rascoala? si cam citi mai ramin dupa? etc. o tzara experimentala
|
Postat pe: 10 August 2010, ora 22:14
De la: Will, la data 2010-08-10 22:10:06nu te framinta cu banii popii Si copii mici vad asta. Dar se bazeaza pe ce vor oamenii. Pina ajunge si la ei. Atunci tipete.....
|
|
De la: Will, la data 2010-08-10 22:10:06nu te framinta cu banii popii Si copii mici vad asta. Dar se bazeaza pe ce vor oamenii. Pina ajunge si la ei. Atunci tipete.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

In sfarsit ungurii cer autonomie la ONU... Timp de 20 ani ni s-a spus ca cei care credem asta sunt nebuni sau extremisti , ca vor raul tarii.. Ne meritam soarta.. Toti inaintasii nostrii , Burebista,Decebal, Mircea, Stefan, Mihai , Antonescu au murit sa ne ofere un viitor, sa avem o taraa noastra libera... si noi ce facem?!?!?!!? Ne plangem de mila pe net, ne umflam muschii prin diferite forumuri, in rest stam cuminti cu capu' plecat cand e vorba de a actiona. Si cand vorbesc de actiune inseamna sa luam atitudine, sa ne unim "in cuget si simtiri" cei ce cred in Romania si valorile ei morale. Haide sa facem totusi ceva pentru tara asta.. Apropo pe cand Autonomia tiganilor? Pardon a rromilor? :sml-
isi dau cu stingu-n dreptu' democratic!
si unii au mai mult de 2 fetze, adica, sint fatzari