back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Negarea prezervativului----reconciliaza istoric biserica catolica si ortodoxa.....!!!!

Pagini: << 1 2 3 4 5 Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 1 Aprilie 2009, ora 22:05

De la: symy1, la data 2009-04-01 22:02:11Cam....peste tot...

simi...vreau lista aia din partea ta....deci...pastorii kr au murit opunandu-se regimului comunist au fost....
-
-
-
-
-
-

Raporteaza abuz de limbaj
symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 1 Aprilie 2009, ora 22:13

Joanna
Fi cuminte,si te linisteste.....BOR NU TE DUCE,NU ITI POATE DA UN LOC IN PARADIS.....DOAR CREDINTA IN DOMNUL ISUS....SI CUVANTUL LUI...!!!Maine poimane ma dai in judecata,pentru religia ta..
Ps:Listele sunt la DNA....

symy-apocalipsa.blogspot.ro
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 1 Aprilie 2009, ora 22:20

De la: symy1, la data 2009-04-01 22:13:37Joanna
Fi cuminte,si te linisteste.....BOR NU TE DUCE,NU ITI POATE DA UN LOC IN PARADIS.....DOAR CREDINTA IN DOMNUL ISUS....SI CUVANTUL LUI...!!!Maine poimane ma dai in judecata,pentru religia ta..

symy...nu stiu ce alta religie in afara celei lasate de sfintii apostoli ai tu....insa....nu poti enumera nici makr cativa adepti ai ei kr au murit in inchisori comuniste?
hai...wumbrand ala e unul dintre ei....altii mai sunt?

symy1

4661 mesaje

Postat pe: 1 Aprilie 2009, ora 22:43

Joanna
Sincer nu stiu....dar daca trebe,cautam pe net....si le dam biografiile..

Fosta membra 9am.ro

239 mesaje
Postat pe: 1 Aprilie 2009, ora 22:55

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-01 22:20:30
De la: symy1, la data 2009-04-01 22:13:37Joanna

symy...nu stiu ce alta religie in afara celei lasate de sfintii apostoli ai tu....insa....nu poti enumera nici makr cativa adepti ai ei kr au murit in inchisori comuniste?
hai...wumbrand ala e unul dintre ei....altii mai sunt?

Dar popii care au luat locul celor trimisi in inchisori ii stii????
Sau bisericile in care slujeau ei au ramas incuiate???
Aia nu apar pe nici o lista?
Citeste cartile lui Wurmbrand "ala" si o sa aflii singura si pe altii.

Fosta membra 9am.ro

637 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 1 Aprilie 2009, ora 23:09

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-01 21:51:02
De la: mytcor, la data 2009-04-01 21:38:54Joanna, esti profund subiectiva 1...dac-ai fi citit cu atentie , ai fii observat ca-n perioada 1948-1989 TOATE CULTELE RELIGIOASE AU AVUT DE SUFERIT.
-indiferent carui cult ar fii apartinut acei martiri ei si-au platit cu viata convingerile lor.
SUNT ADEVARATII EROI AI CRESTINATATII iar cei ce nu-s in stare a-i cinsti pe toti deopotriva asa cum se cuvine, nu-i pot spune Om.

da,mytcor...ai dreptate...indiferent carei religii ar fii apartinut oamenii(unii dintre ei) au avut de suferit datorita comunismului...insa....nu datorita religie lor ci convingerilor lor politice....
iti repet....in constitutia din 48 se specifik clar faptul k oamenii au dreptul de a avea sau nu orice religie(doar martorii lui iehova erau interzisi...si satanistii)
preotii aceia kr au murit in inchisori nu au ajuns acolo datorita faptului k era prigoana impotriva bor...din contra....gheorghiu dej a avut relatii foarte bune cu biserik ortodoxa....
ei au ajuns acolo pentru k se declarau pe fata anti comunisti(sau facusera politik de dreapta in perioada interbelik)....insa...la fel de bine pot gasi o lista cu inginerii inchisi ....sau profesorii....sau studentii.....
atitudinea anti comunista tine de convingerile politice...nu de religie!!!
am precizat mai sus...unele persoane au ales sa jertfeasca libertatea pe altarul sigurantei zilei de maine....altii nu!!!

(ps:nu mai discutam acum dak comunismul a fost mai bun sau mai rau decat *democratia * de acum....)

Cum adica Gheorghiu Dej a avut relatii foarte bune cu biserica ??????
Cum adica preotii au ajuns acolo deoarece se declarau anticomunisti ??????

ADICA SE POT INTELEGE COMUNISTII CU BISERICA ????????

Pai din cate stiu eu comunismul inseamna negarea divinitatii (oricare ar fi aceasta) .....
inseamna materialism dialectic .....
inseamna dispret fata de orice biserica .......
inseamna secera si ciocanul , nu crucea si altarul ......
inseamna : "Sculati voi oropsiti ai sortii
Voi osanditi la foame sus !" ......
inseamna femeia comunista cu taior insipid si coc naspa ......
inseamna activisti care scuipau cu scarba cuvintele "mistici ignoranti" atunci cand se refereau la preoti

Cine mama a vazut comunist care simpatizeaza biserica ?????

Din prea multa iubire a daramat Ceausescu atatea biserici ?????

REPREZENTATI AI TUTUROR CULTELOR AU SUFERIT DEOARECE NU AU VOIT SA RENUNTE LA CREDINTA LOR IN DUMNEZEU SI NU PENTRU CA FACEAU POLITICA DE DREAPTA !!!!!!!!!!!

Caracterul f�r� �n�elepciune poate mult, dar inteligen�a f�r� caracter nu valoreaz� nimic - Cicero
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 1 Aprilie 2009, ora 23:18

the....nu confunda doctrina marxista cu doctrina pcr....comunistii din romania s-au indepartat mult de ea....
stiu k ceausescu a daramat multe bisericii(era ateu si nu-i pasa lui de ceea ce face)...insa....inceark sa gandesti corect din punct de vedere istoric ...au fost daramate in timpul fostului regim 25 de bisericii...insa...au fost construite 300...si renovate ink pe atatea....
am spus cum era formulat articolul referitor la dreptul de a exercita o religie in constitutia din 48....
referitor la relatiile cu bor ale lui gheorghiu dej...poi...pentru imbunatatirea lor a desfiintat religia greco-catolik si i-a obligat pe adeptii ei sa treak la ortodoxism....referitor la acest aspect....si eu consider k a facut un lucru rau....acei oameni trebuiau lasati sa trek la ortodoxism din convingere...nu cu de-a sila....dak nu voiau...era treaba lor.....
in orice caz...nu patriarhul i-a cerut asa ceva ci el a considerat k asa e bine....

Fosta membra 9am.ro

637 mesaje

Postat pe: 1 Aprilie 2009, ora 23:27

Ioana, comunistii din Romania nu s-au indepartat de doctrina comunista .... erau informatori care duminica mergeau la biserica nu pentru a asista la slujba ci pentru a nota cine este prezent ........ iar ceea ce s-a petrecut cu Biserica Greco-Catolica a fost o mare nedreptate

Caracterul f�r� �n�elepciune poate mult, dar inteligen�a f�r� caracter nu valoreaz� nimic - Cicero
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 1 Aprilie 2009, ora 23:50

De la: The, la data 2009-04-01 23:27:34Ioana, comunistii din Romania nu s-au indepartat de doctrina comunista .... erau informatori care duminica mergeau la biserica nu pentru a asista la slujba ci pentru a nota cine este prezent ........ iar ceea ce s-a petrecut cu Biserica Greco-Catolica a fost o mare nedreptate

the...lucrurile de substrat de la nivelul filiarelor locale nu le cunosc(nu am cercetat mai mult aspectul asta)...insa...oficial bor era recunoscuta,iar libertatea cultului garantata de constitutie....
da...referitor la biserik greco-ktolik....nu au procedat ok....au facut exact ce au facut austriecii cand au impus-o....cu ortodocsii kr nu voiau sa se converteasca.....

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 08:12

In perioada comunista, Ortodoxismul a fost reteua de spionaj KGB -ista..!
De ce credeti ca a fost numai acest cult gratiat! Ma supara rau ca unii inca sunt orbi la ceea ce a fost candva ortodoxismul.
Eu una nu cred absolut deloc in BOR...inca mai zac cativa zeci de draci pe acolo care se dau drepti pe calea lor cea dreapta ...cand vor pleca toti demonii din BOR atunci voi fi si eu mai blanda cu BOR!
Cand un tanar aboslevent al facultatii de Teologie va a vea intreadevar chemarea sa pentru acest cult si pentru biserica ortodoxa il voi preamari..insa din pacate, in zilele de azi...toti acesti tineri care urmeaza cursurile la teologie, nu merg pentru ca ei se simt "chemati" ci pentru ca sunt MATERIALISTI!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 10:31

Spovedania" unui preot ortodox haituit de Patriarhie si Securitate
Friday, March 11 2005 @ 08:17 PM PST
Scris de: admin
Vizualizari 2,115
Parintele Costica Maftei are 62 de ani. Dupa o viata de calvar in perioada comunista si expulzarea din tara in 1978 a revenit in Romania in 1994. Aici a constatat ca "in Biserica Ortodoxa nu s-a schimbat nimic". Reprimit in sinul Bisericii Ortodoxe Romane, parintele isi da demisia in 1998 din functia de preot al parohiei Slobozia, situata in inima Bucurestiului. Exasperat de starea de lucruri din interiorul Bisericii Ortodoxe, Costica Maftei a simtit nevoia unei "spovedanii" publice.

A pus pe hirtie luminile si umbrele vietii sale si ni le-a incredintat spre publicare. Precizam ca nu am intervenit in continutul acestei "spovedanii" amare decit cu titluri si subtitluri.

"Cel care scrie aceste rinduri nu este altul decit un umil si modest preot ortodox, pe nume Maftei Costica. Daca veti avea rabdare si bunavointa, voi incerca sa deapan amintirile mele, considerind ca sint pentru mine, dar si pentru multi frati de aceeasi credinta si neam care au cazut in deznadejde.M-am nascut in anul 1936, in regiunea Vrancea, din parintii Gheorghe si Floarea Maftei, binecuvintati de Dumnezeu cu sase copii, buni gospodari si statornici in credinta ortodoxa.Dupa absolvirea a sapte clase in comuna natala m-am inscris la Seminarul Teologic din Buzau, apoi la Institutul Teologic din Bucuresti, pe care l-am absolvit in anul 1960. In acea perioada, comunismul fiind in ascensiune si avind in familie citiva membri de partid, am fost sfatuit in consiliu de familie sa nu ma fac preot. M-am uitat in sus la Dumnezeu si ca un proaspat teolog mi-am adus aminte de cuvintele Mintuitorului Hristos catre apostoli: ��Indrazniti. Eu am cucerit
lumea�.� Asa ca, prin septembrie 1960, dupa multe usi deschise, am fost angajat ca inspector la finante si ADAS in orasul Zeletin din judetul Bacau, dar peste patru luni am fost nevoit sa parasesc slujba fiindca eram pus intr-o situatie penibila pentru mine, care eram educat sa respect pe aproapele meu, dar acum eram obligat sa iau vaca din curtea celui ce nu putea sa-si plateasca impozitele.Dumnezeu m-a inzestrat cu tarie sa inving lipsurile mari cu care ma confruntam, dar si cu speranta ca miine va fi mai bine. Am luat calea catre Onesti si am primit vestea ca la Combinatul de Cauciuc se organizeaza un curs de calificare de operator chimist. Am invatat sase luni si iata o noua calificare de operator chimist la fabricarea divinului. Cu finantele o duceam binisor, dar sectia fiind foarte toxica si
existind pericolul de a sari in aer, am plecat la Piatra Neamt pentru a ma face sofer, dar am fost refuzat fiindca aveam studii teologice. Am continuat
sa lucrez ca operator chimist la Combinatul Onesti pina in 1962, cind m-am dus in Bucuresti, iar pe data de 25 decembrie 1962 m-am casatorit. Am
continuat sa lucrez ca operator chimist la Uzina Danubiana, apoi la Serviciul de export pina in anul 1969, cind am fost dat afara in baza unui decret.De data aceasta, toate drumurile mele au fost blocate si am fost nevoit sa-mi depun dosarul pentru a ma face preot in parohia Poenarii Rali, din judetul Prahova. Timp de opt ani am slujit la aceasta parohie, obtinind calificativul maxim necesar pentru a veni in Bucuresti".

Dat afara din rindul preotilor pentru ca a cerut zidirea unei biserici

"In anul 1977, inainte de cutremur, s-a vacantat parohia Titan din Bucuresti, unde aveam familia, si am cerut sa fiu transferat. Aceasta parohie a fost infiintata de patriarhul Justinian special pentru parintele Gheorghe Tomescu, care slujea la Biserica Sf. Gheorghe de linga Opereta, dar, pentru ca a refuzat sa plateasca salariul preotului de la biserica din incinta Arhivelor Statului, care era coleg al patriarhului, parintele Tomescu a fost exilat la noua parohie Titan, iar de suparare, in citiva ani a murit.Parohia Titan am primit-o cu placere, iar marimea ei era pe masura capacitatilor si a tineretii mele. Membrii consiliului parohial si credinciosii au hotarit sa ceara autoritatilor superioare ale Patriarhiei aprobarile necesare pentru a se construi o biserica. Cererile noastre au ramas fara raspuns, dar pe data de 14 aprilie 1977 a avut loc la Protoieria 3 Capitala o conferinta a preotilor, cu subiectul �Clerici ortodocsi ctitori de limba si cultura romaneasca�. Referentul principal a vorbit despre inaintasii nostri vrednici de toata cinstea, apoi s-a trecut la discutii pe aceasta tema...Am luat si eu cuvintul, rugind onoratul prezidiu format de
inspectorul Nita Pascu, vicarul Alexandru Ionescu si Dinu Provian (protopop) sa ma ajute a obtine aprobarile necesare pentru a se contrui o sfinta biserica in parohia Titan. Vicarul Alexandru Ionescu m-a oprit prin cuvintele: �Stai, ma, jos, nu vezi c-ai luat-o cimpii?�Cele spuse de mine la acea conferinta se pot vedea si astazi in procesul-verbal din 14 aprilie 1977, pe care l-am semnat si stampilat. Precizez ca, in toata perioada comunista, nu veti gasi alt document in care sa se ceara construirea unei biserici intr-un cartier nou. In ziua urmatoare am primit o scrisoare din partea Administratiei Patriarhale, prin care ma anunta ca sint destituit. In situatia aceasta, daca eram prins oficiind in parohie eram acuzat de deghizare, Securitatea imi facea dosarul si ma expedia la Jilava."

Batut in fata episcopului de Bucuresti pentru ca a scris la "Europa Libera"

"Am suportat toate acestea stiind de ce sint capabili, dar prin intermediul unui student columbian care se muta in Germania de Vest am expediat o scrisoare catre radio �Europa Libera�, anuntind nedreptatea si persecutia la care am fost supus. Dupa publicarea scrisorii mele la radio �Europa Libera� am fost chemat la judecata in fata episcopului Roman Ialomiteanul, de fata fiind si preotul Alexandru Ionescu, care mi-a oferit orice parohie in Bucuresti numai sa fac o scrisoare la radio �Europa Libera� in care sa dezmint cele publicate. Eu am refuzat aceasta propunere si i-am rugat pe cei prezenti sa ma ajute pentru a le construi o biserica in parohia Titan.Preotul Alexandru Ionescu, care conducera toate interesele Bisericii Ortodoxe, m-a facut nebun si m-a injurat ca la usa cortului apoi, ca un leu,
s-a napustit asupra mea si m-a batut cu picioarele si pumnii pina m-a doborit linga usa. Episcopul a luat canoanele si le-a bagat sub masa, nimeni n-a vazut nimic, iar eu, buimacit si tavalit, am zbughit-o pe usa. Socul a fost atit de puternic caci nu-mi puteam imagina ca o sa iau bataie de la un frate preot, slujitor al lui Hristos ca si mine...Gindind si analizind mai bine acest fenomen care se pedepseste dupa canoanele noastre cu caterisirea, am ajuns la concluzia ca nu ai ce sa le faci, fiindca Mintuitorul a avut 12 apostoli, dar printre ei a existat si Iuda tradatorul.Fapta aceasta josnica, murdara, a preotului Alexandru Ionescu nu puteam s-o ascund si iarasi am scris o scrisoare catre radio �Europa Libera� in care am prezentat ultimele evenimente, culminind cu bataia, si am cerut ajutor international, fiindca existenta mea si a familiei compusa din 5 (cinci) persoane, dintre care 3 (trei) copii minori, era in pericol".

"Ori parasesti tara, ori... te asigur de 20 de ani de puscarie"

"Dupa publicarea scrisorii la �Europa Libera�, telefonul a fost interceptat, baietii de la Securitate erau tot timpul cu ochii spre apartamentul 21 sa nu mai intre nimeni la mine, iar eu sa stau in casa. La inceputul lunii aprilie 1978 am fost chemat la Administratia Patriarhala, iar noul vicar Octavian Popescu, care nu se deosebea de cel precedent, tot atit de ateu si slujitor al lui Marx, dar mai prudent si cu zimbetul pe buze, mi-a prezentat hotarirea forurilor superioare: "Ori parasesti tara, ori te dam pe mina Securitatii si te asigur de 20 de ani de puscarie". Eu stiam ca sint nebuni si capabili de asa ceva, fiindca am vazut de multe
morminte, preoti care au iesit din puscarie cu picioarele inainte, iar Patriarhul si slujitorii superiori n-au ridicat un deget pentru salvarea lor. Trebuie sa stiti ca actualul Patriarh facea atunci parte din Sf. Sinod unde se luau decizii de pedepsire a preotilor care nu colaborau cu comunistii.A doua zi trebuia sa-i dau raspunsul si, dupa o noapte de insomnie, impreuna cu toti am analizat oferta si am decis sa parasim tara. Dreptul lor din Sf. Scriptura mi-a fost exemplu, precum si cuvintele
scriitorului Tolstoi: �Va bate vint si-n pinzele mele�. Am mers iarasi la Patriarhie, iar vicarul Octavian Popescu m-a indrumat catre sectia de militie de pe Baba Novac. Sa mergem acolo si sa ne luam pasapoartele, cu mentiunea categorica ca intr-o saptamina sa parasim tara, iar vizele si fotografiile vor fi asigurate de Securitate. La militie am fost recunoscuti si asteptati, am predat buletinele si am luat pasapoaretele cu vizele pentru Austria.Va puteti imagina ca intr-o saptamina n-am putut sa miscam nimic din casa, doar doua valize mici in care ne-am pus strictul necesar, ne-am luat ramas bun de la rude si prieteni, iar pe 11 aprilie 1978 ne-am suit in expresul de Viena in hohote de plins, uitindu-ne cu nostalgie inapoi, dar si cu frica sa nu fim coboriti cine stie unde si sa ne faca pamint de flori".

Dupa lagarul de refugiati, gunoier in America

"Tot timpul am fost urmariti pina la intrarea in Austria. Am scapat de moarte, dar necunoasterea limbii germane si nevoile zilnice ale familie erau groaznice. Ca un mut, cu mare greutate am facut sa inteleaga un sofer de taxi ca doresc sa merg in lagarul de refugiati Traiskirchen, iar seara tirziu, obositi, flaminzi am intrat pe poarta lagarului cu speranta si nadejdea in Dumnezeu ca va fi mai bine. Ni s-a dat o camera mica cu doua paturi, gamele si linguri. La ore stabilite mergeam la cazan si ne luam mincarea. Acelasi program l-am executat in fiecare zi timp de 6 luni, exact pina in 5 sept. 1978, cind am ajuns in Chicago - USA. Numai Crucea lui Hristos mi-a dat taria sa lupt si sa inving toate necazurile.In Chicago am fost angajat la compania Piramid ca muncitor, lucrind la indoit si vopsit metale, iar dupa un an m-am angajat ca om de serviciu la trei blocuri impreuna cu sotia si toata ziua maturam, ridicam gunoiul de la usa apartamentelor, spalam pe jos, reparam tot ce se strica in apartamente si afara si tot ce inseamna curatenie".

Visul s-a implinit - biserica romaneasca in Arizona

"In duminici si sarbatori mergeam la biserica, multumind Bunului Dumnezeu pentru toate. Comunitatea romana din Chicago m-a sprijinit pentru a ocupa postul de preot la Biserica Sf. Maria, dar mafia comunista de acolo, vazind ca nu cedez la propaganda lor comunista, postul a fost repartizat unui bun tovaras trimis din tara.Preotii Zimed Gheorghe si Dinu Ioan in fiecare an mergeau la Bucuresti sa-si ridice darurile, iar in casele lor se vedeau tot timpul trepadusi si securisti care aveau sarcina sa-i tempereze pe cei naravasi.Datorita frigului si umiditatii ridicate din Chicago, sotia s-a imbolnavit de reumatism asa de tare incit mina dreapta a fost paralizata aproape un an de zile. Doctorul Barascu m-a sfatuit sa merg in Arizona si asa am facut.Pe 1 iulie 1982 am suit familia in masina si pe 10 iulie, de
Ziua Independentei, am ajuns in orasul Pheonix - Arizona. Caldura mare de 45-50 de grade a facut ca in jur de doua luni sotia sa scape de reumatism.
M-am angajat la Biserica Ortodoxa Greaca, unde aveam responsabilitatea de a matura, aspira prin biserica si capela, iar in fiecare duminica si sarbatoare trebuia sa spalam vase la bucatarie, sa punem si sa stringem mese si scaune pentru 300-400 de persoane. Pentru a-mi pastra lucrul eram nevoit sa oblig si copiii sa ma ajute.In timpul liber am luat legatura cu preotii romani raspinditi in toata Arizona si, adunindu-i la mine acasa pe data de 6
martie 1983, am infiintat Biserica Ortodoxa Romana cu hramul Sf. Ioan Botezatorul, care functioneaza si astazi. Parohia din Pheonix - Arizona depinde de Episcopiile Ortodoxa de la Vatra Romaneasca, nu de Patriarhia Romana".

Preot demisionar in Romania postdecembrista

"Evenimentele din decembrie 1989 m-au marcat si pe mine in sensul ca imediat mi-a incoltit ideea de a reveni in Romania.N-am putut veni imediat dupa 1989 fiindca inainte de aceasta data, prin 1984, mi-am cumparat cinci acri de pamint, apoi am cumparat casa si numai in august 1994 impreuna cu sotia am venit in Bucuresti pentru prima data dupa aproape 17 ani, fiindu-ne dor de tara si pentru a ne convinge daca merita sa ne repatriem. Comparind situatia din 1978 cu cea din 1994 am gasit ca este mai buna, avind in vedere si posibilitatile noastre financiare.De comun acord cu sotia am hotarit sa ma intorc in Statele Unite, sa vind proprietatea, sa impachetez numai strictul necesar si sa ma intorc in Romania. In mai putin de o luna, programul nostru a fost indeplinit. Am mers la Patriarhie, am cerut audienta si am fost primiti. Mi s-au pus mai multe intrebari cu caracter general si mi s-a demonstrat ca Patriarhul cunostea toata activitatea mea. Cu aceasta
ocazie mi-am exprimat dorinta de a continua in Bucuresti activitatea mea de slujitor al lui Hristos. A fost acceptata dorinta mea, raminind sa depun la Administratie o cere in acest sens. Dupa aproape un an mi s-a repartizat Biserica Slobozia-Bucuresti.

Dupa 20 de ani, parintele Maftei plateste "nesupunerea" din 1978

"Pentru a intra in drepturile legale in Romania, ca cetatean romano-american repatriat, am apelat in scris de multe ori la Administratia Patriarhala sa mi se elibereze o adeverinta din care sa rezulte ca in anul 1978 am fost expulzat din tara fiindca am cerut sa se construiasca o biserica in parohia mea, Titan. Am cerut aceasta pentru ca in cartea mea de munca, din anul 1978 pina in 1995 este liber, deci lipsesc 17 ani, iar eu imi iau salariu dupa vechimea pe care o aveam in 1978.Cu aceasta adeverinta se completau cei 17 ani, respectind Decretul 118/1990 care-i piveste pe romanii repatriati.Parintele patriarh a refuzat categoric sa-mi elibereze
aceasta adeverinta prin care sa recunoasca faptul ca in 1978 am fost batut de catre slujitorii Patriarhiei, cauza care a dus la alungarea mea. Patriarhul nu a vrut cu nici un chip sa-mi recunoasca vechimea in munca. Ca urmare, in ziua de 14 iulie 1998 am depus cererea de demisie din functia de preot paroh la Biserica Slobozia Bucuresti�"

Preot din mila lui Dumnezeu

COSTICA MAFTEI

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 10:40

Perversitatea hirotonita

de Stefan Beldie

Parca nimic nu este mai pervers decat un preot care-a parat la Securtitate. Spre deosebire de sifonarii clasici, oamenii astia au avut de partea lor taina spovedaniei. Au avut credinta oamenilor ca se destainuie unui om daruit de Dumnezeu cu harul de-a le asculta pacatele, temerile, sperantele si de-a le oferi iertare, liniste sau incurajare.

Dintre acei care au ascultat si au spus mai departe e posibil sa fie acum cativa in fruntea BOR. Spun ca e posibil pentru ca nu am accesul la informatii al lui Dinescu. Banuiesc. Iar daca Biserica vrea sa scape de banuiala mea, de cea a altor milioane de romani si de gura spurcata a lui Dinescu, sa ceara CNSAS deconspirarea tuturor preotilor care au colaborat cu Securitatea ca politie politica.

O vor face? Sigur ca da. Cand? La Sfantul Asteapta

symy1

4661 mesaje

Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 10:58

Mariuka
Ai perfecta ...DREPTATE Vezi de ce e riscant sa te spovedesti la popa???Inainte te turna la Securitate....acuma scapi mai usor...ati ia doar BANII Sant si multi preoti cinstiti dar SISTEMUL TE OBLIGA SA PACATUIESTI..

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 11:18

da symy..
de faapt ce vreau..sa privim ortodoxismul si cu bune si cu rele!
In institutia numita BOR...nu prea am incredere....dar pana Sf Asteapta, noi enoriasii acestui cult sa ne vedem de treburile noastre, daca avem norucul sa adm peste un duhovnic bun si drept atunci sa ne incredem cu toata puterea cuvantului in taina spovadaniei si sa-l iubim pe Dumnezeu!..fie ca suntem ortodocsi, fie ca suntem catolici, greco-catolici sau protestanti... adevarul se afla nu in dogme ci in Dumnezeu!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 11:23

si cred ca mi-as dori sa nu se afle niciodata cati preoti au facut pact cu Securitatea...enoriasul de rand ar fi umilit , distrus, dezamagit sa vada ca tocmai preotul in care si-a incredintat sufletul..toacmi acela a facut parte din securitate...pentru prostia si linistea noastra e mai bine sa NU SE STIE MAI NIMIC! dar nici sa nu uitam ceea ce a fost!

Fosta membra 9am.ro

191 mesaje
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 11:32

da...cred cu tarie k bor detine adevarul...e biserik lasata de sfintii apostoli....acum...doar nu vrei sa spui k au lasat o religie total aiurea....

Ioana... Se pare ca intra-adevar nu esti informata. BOR nu detine tot adevarul si nu a fost infiintata de apostoli. BOR apare in perioada interbelica, primul patriarh fiind Miron Cristea. BOR nu este o RELIGIE, dar una dintre Bisericile ortodoxe autocefale. Crestinismul este religie. Ortodoxia este una dintre CONFESIUNILE crestine existente. Apostolii nu au infiintat nici o religie sau confesiune. Cristos este Capul Bisericii, iar in primele veacuri nu se vorbeste de nici o religie ortodoxa, ci despre crestinism. In Antiohia Pisidiei este amintit numele de crestin pentru prima data, nume care are stricta legatura cu Cristos. BOR (Biserica Ortodoxa Romana) nu detine adevarul. Ea mosteneste traditia scisa si orala a Bisericii crestine primare si antice. Nimic mai mult. Are succesiunea apostolica si nimic mai mult.

exista si preoti corupti...dar...de lista postata aseara de mytcor ce spui?

cuvantul bozgor exista in dex....deci...ce nu e ok cu el?

Acesta este un lucru grav... faptul ca exista preoti corupti. Nu crezi? Turnatori, fosti colaboratori... nu e putin lucru Ioana. Lista lui Mytocor, nu e a lui e luata de pe net si este o conferinta sustinuta in Italia intr/o manastire catolica. Si cuvantul hot sau corupt este in DEX, dar depinde cum sunt folosite. Toti folosesc bozgor la adresa maghiarilor catolici, sau a catolicilor din Romania in general. Nu ti se pare o jignire???

voi invata din greselile trecutului....

imi pare rau k nu mai vorbesti cu mine despre biserik greco ktolik...aveam de gand sa-ti spun mai multe detalii legate de ea.....insa...inceark sa citesti cartea lui mircea pacurariu...nu de dragul meu ci pentru cultara ta generala...

Sper sa inveti... ca pana acum pe forum nu ai data dovada ca ai fi invatat ceva din greselile trecutului. Te inchizi in ceea ce crezi ca stii, si spui ca detii adevarul, nedeschizandu-te spre a dialoga. Afirmatiile radicale pe care le faci exclud din start orice forma de dialog cu persoanele care nu-ti impartasesc ideile. Ce poti sa-mi spui tu despre Biserica greco-catolica pe care o negi ca fiind biserica, odata ce ai afirmat ca de fapt sunt orotdocsi care au parasit BOR. Cunosc foarte multe despre Biserica Greco-Catolica din marturii si trairi ale greco-catolicilor care au avut de suferit de pe urma persecutiei comuniste si a BOR. nu pot citi aceasta carte caci nu am acces la ea aici unde ma aflu.

ai incredere...krtea este foarte buna!!!...citeste makr cateva pagini sa vezi ce stil frumos are....o sa-ti placa si o sa inveti multe....nu stii cand iti vor fii utile informatiile pe kr le vei afla acolo....

Nu ma indoiesc ca o carte de istorie nu ar fi buna... insa e o carte de istorie si istoria poate fi interpretata. Conteaza stilul??? Comunistii aveau un stil placut de a scrie istoria si de a o interpreta in felul lor (vezi manualel de liceu din perioada comunista sau cartile de istorie de Dumitru Almas). Pentru mine nu sunt importante stilul ci apartul critic si bibliografic, sursele de unde citeaza ce scrie. Orice istorie poate fi scrisa si reinterpretata, insa cu argumente solide si fara influenta unor parti tertere. Din pacate e trist ca Biserica Ortodoxa este foarte putin cunoscuta... Europa, Statele Unite... aici unde ma aflu eu aproape de loc nu e cunoscuta... ceva, ceva despre Rusia si BORusa se mai stie.

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 12:04

De la: symy1, la data 2009-04-01 22:43:03Joanna

SYMY,te ajut eu...RICHARD WURMBRAND a scris o carte "cu Dumnezeu in subterana " si a fost pastor luteran....a fost in inchisorile comuniste, dar mai mult a avut de suferit din cauza relatiilor de credinta cu persoane din occident(se stie ca oricine era pe "unde" cu cineva din afara...era prins in "pioneze)
JOANNA,vreau sa-ti spun ca persecutia a fost peprobleme mai mult financiare....Statul dorea sa controleze TOTUL,..in unele biserici sumele de bani ca sa nu fie impozitate,si doar cu aprobarea lor se puteau face investitii,s-a trecut la investitii directe prin donatii....aicea ei au simtit ca pierd si au facut arestari la toate bisericile,mai ales contabilii,dar dupa 2-8 luni au fost eliberati...Sint multe de spus....Unii chiar au turnat ca nu puteau suporta teroarea...DOMNUL SA_I CERCETEZE....

As da mai multe referinte dar va rog aveti rabdare pina duminica,am doliu in familie ....Un om foarte drag...socrul meu...a plecat la odihna si trebuie sa ma ocup de toate...(va multumesc0
(SYMY...ora 22 ramine....sfinta)

Maranatha
symy1

4661 mesaje

Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 14:22

Tilsor
Sincere Coondoleante..!!!Dumnezeu sa-l odihneasca..!!!
In legatura cu fratele WURMBRAND...iti spun ca azi 29 MARTIE...FIUL SAU A FOST LA BISERICA HARUL DIN ZALAU....Iti dai seama cata lume a fost acolo...dupa care a plecat la Cluj...."escortat"de pastori din SUA,SI AUSTRALIA...
Am luat si carti...CD....A fost o Duminica binecuvantata..!!!!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 18:24

De la: eclaudesvd, la data 2009-04-02 11:32:40
da...cred cu tarie k bor detine adevarul...e biserik lasata de sfintii apostoli....acum...doar nu vrei sa spui k au lasat o religie total aiurea....

Ioana... Se pare ca intra-adevar nu esti informata. BOR nu detine tot adevarul si nu a fost infiintata de apostoli. BOR apare in perioada interbelica, primul patriarh fiind Miron Cristea. BOR nu este o RELIGIE, dar una dintre Bisericile ortodoxe autocefale. Crestinismul este religie. Ortodoxia este una dintre CONFESIUNILE crestine existente. Apostolii nu au infiintat nici o religie sau confesiune. Cristos este Capul Bisericii, iar in primele veacuri nu se vorbeste de nici o religie ortodoxa, ci despre crestinism. In Antiohia Pisidiei este amintit numele de crestin pentru prima data, nume care are stricta legatura cu Cristos. BOR (Biserica Ortodoxa Romana) nu detine adevarul. Ea mosteneste traditia scisa si orala a Bisericii crestine primare si antice. Nimic mai mult. Are succesiunea apostolica si nimic mai mult.

Acesta este un lucru grav... faptul ca exista preoti corupti. Nu crezi? Turnatori, fosti colaboratori... nu e putin lucru Ioana. Lista lui Mytocor, nu e a lui e luata de pe net si este o conferinta sustinuta in Italia intr/o manastire catolica. Si cuvantul hot sau corupt este in DEX, dar depinde cum sunt folosite. Toti folosesc bozgor la adresa maghiarilor catolici, sau a catolicilor din Romania in general. Nu ti se pare o jignire???

imi pare rau k nu mai vorbesti cu mine despre biserik greco ktolik...aveam de gand sa-ti spun mai multe detalii legate de ea.....insa...inceark sa citesti cartea lui mircea pacurariu...nu de dragul meu ci pentru cultara ta generala...

Sper sa inveti... ca pana acum pe forum nu ai data dovada ca ai fi invatat ceva din greselile trecutului. Te inchizi in ceea ce crezi ca stii, si spui ca detii adevarul, nedeschizandu-te spre a dialoga. Afirmatiile radicale pe care le faci exclud din start orice forma de dialog cu persoanele care nu-ti impartasesc ideile. Ce poti sa-mi spui tu despre Biserica greco-catolica pe care o negi ca fiind biserica, odata ce ai afirmat ca de fapt sunt orotdocsi care au parasit BOR. Cunosc foarte multe despre Biserica Greco-Catolica din marturii si trairi ale greco-catolicilor care au avut de suferit de pe urma persecutiei comuniste si a BOR. nu pot citi aceasta carte caci nu am acces la ea aici unde ma aflu.

ai incredere...krtea este foarte buna!!!...citeste makr cateva pagini sa vezi ce stil frumos are....o sa-ti placa si o sa inveti multe....nu stii cand iti vor fii utile informatiile pe kr le vei afla acolo....

Nu ma indoiesc ca o carte de istorie nu ar fi buna... insa e o carte de istorie si istoria poate fi interpretata. Conteaza stilul??? Comunistii aveau un stil placut de a scrie istoria si de a o interpreta in felul lor (vezi manualel de liceu din perioada comunista sau cartile de istorie de Dumitru Almas). Pentru mine nu sunt importante stilul ci apartul critic si bibliografic, sursele de unde citeaza ce scrie. Orice istorie poate fi scrisa si reinterpretata, insa cu argumente solide si fara influenta unor parti tertere. Din pacate e trist ca Biserica Ortodoxa este foarte putin cunoscuta... Europa, Statele Unite... aici unde ma aflu eu aproape de loc nu e cunoscuta... ceva, ceva despre Rusia si BORusa se mai stie.

Foarte bine ai punctat eclaudesvd......... Imi place cum gandesti! privesti lucrurile destul de obiectiv...fara sa ne lasam purtati de anumite pareri subiective! bravo!

Fosta membra 9am.ro

239 mesaje
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 22:41

De la: tisor, la data 2009-04-02 12:04:35
De la: symy1, la data 2009-04-01 22:43:03Joanna

SYMY,te ajut eu...RICHARD WURMBRAND a scris o carte "cu Dumnezeu in subterana " si a fost pastor luteran....a fost in inchisorile comuniste, dar mai mult a avut de suferit din cauza relatiilor de credinta cu persoane din occident(se stie ca oricine era pe "unde" cu cineva din afara...era prins in "pioneze)

JOANNA,vreau sa-ti spun ca persecutia a fost peprobleme mai mult financiare....Statul dorea sa controleze TOTUL,..in unele biserici sumele de bani ca sa nu fie impozitate,si doar cu aprobarea lor se puteau face investitii,s-a trecut la investitii directe prin donatii....aicea ei au simtit ca pierd si au facut arestari la toate bisericile,mai ales contabilii,dar dupa 2-8 luni au fost eliberati...Sint multe de spus....Unii chiar au turnat ca nu puteau suporta teroarea...DOMNUL SA_I CERCETEZE....

As da mai multe referinte dar va rog aveti rabdare pina duminica,am doliu in familie ....Un om foarte drag...socrul meu...a plecat la odihna si trebuie sa ma ocup de toate...(va multumesc0

(SYMY...ora 22 ramine....sfinta)

Pe vechiul topic(care a fost sters) l-am postat foarte multe articole si despre Wurmbrand si despre Petre Dugulescu si inca cativa, dar , oricat l-ai spune unora de jertfa lor pt ei(ortodocsii) acestia raman tot eretici .

Fosta membra 9am.ro

12 mesaje
Oras: Roman

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 14:05

Mai fetita... ratacita,

E Postul Sfintelor Patimi ale Mantuitorului, voi chiar nu mai aveti nimic sfant in voi!? Sau, ma intreb: VETI FI AVUT VREODATA !!!? "Imparatia" Iadului o instituiti voi, inca de aici, cu mizeriile pe care le vomitati sub protectia acestui anonimat care-i anima (exclusiv!!!) pe cameleoni si pe cei slabi de inger sa spuna ORICE despre ORICINE. V-as intreba daca nu cumva, macar, va este rusine, insa tot eu ma intorc, sa nu(-mi mai) fac un pacat! Mi-e doar MILA si multa, multa SILA de ceea ce vomitati voi aici. Mestecati mai bine, dragilor, mai inghititi cate un COLEBIL (cred ca asa se cheama hapul respectiv!), macar cat sa treceti de aceasta perioada pe care parintii si bunicii vostri au respectat-o/o respecta cu sfintenie... Si, totusi: CHIAR NU VA ESTE (MACAR) RUSINE, daca teama de Dumnezeu nu va este !!!?
PS: NU SUNT PREOT! Sunt doar maramuresean, de la Moisei, crestin ortodox...

moroshanu62
opris_anna_maria

228 mesaje
Oras: Oradea

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 16:36

Ioana , in postul sfintelor pasti treci si cu vederea pe cei care au sarit gardul din gradina D-nului . Ma refer la desteptaciunea symy1 care o tine ca puiul de tigan de rochia masii .

symy1

4661 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 16:47

Multumesc...pentru apreciere....raman la credinta mea.... Sa-mi trimiti un ou de Pasti si o felie de cozonac....asa e obiceiul la adevaratii crestini..NU???

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 19:21

nici aici omuletule nu scap de tine?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 19:50

De la: eclaudesvd, la data 2009-04-02 11:32:40

da..ai dreptate...m-am exprimat gresit...nu biserik ortodoxa a fost infiintata de sfintii apostoli ci biserik ortodoxa in general....alaturi de iisus hristos(cel kr a intemeiat crestinismul) un rol important l-a avut misionarismul sfintilor apostoli!!!....ei au lasat biserik ortodoxa!!!...restul...sunt doar erezii!!.....termenul ortodoxie exista si in primele veacuri si a fost folosit in contextul aparitie unor erezii pentru a desemna *dreapta credinta*....
spui...*are succesiune apostolik si nimik mai mult*...poi...nu e suficient?
enclaudesvd...si dak exista preoti ortodocsii corupti...esti suta la suta sigur k in biserik catolik toti sunt corecti?....sau in cea protestanta?....si...asta ce inseamna?...k nicio religie din lume nu e ok?....sau k ateii sunt persoane mult mai corecte?...numarul preotilor corupti e infim....majoritatea sunt oameni extraordinari...crede-ma ...cunosc multi preoti!!!
cuvantul bozgor il folosim la adresa ungurilor kr se bat cu pumnul in piept k vor autonomie...e o jignire la adresa lor....si ce dak?....
ai incredere in mircea pacurariu...ti-am spus k e academician....k sa fii sigur k nu citesti prostii verifik aparatul critic inainte...

numai bine!!!!

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 20:02

De la: viv_danci, la data 2009-04-03 14:05:18Mai fetita... ratacita,

E Postul Sfintelor Patimi ale Mantuitorului, voi chiar nu mai aveti nimic sfant in voi!? Sau, ma intreb: VETI FI AVUT VREODATA !!!? "Imparatia" Iadului o instituiti voi, inca de aici, cu mizeriile pe care le vomitati sub protectia acestui anonimat care-i anima (exclusiv!!!) pe cameleoni si pe cei slabi de inger sa spuna ORICE despre ORICINE. V-as intreba daca nu cumva, macar, va este rusine, insa tot eu ma intorc, sa nu(-mi mai) fac un pacat! Mi-e doar MILA si multa, multa SILA de ceea ce vomitati voi aici. Mestecati mai bine, dragilor, mai inghititi cate un COLEBIL (cred ca asa se cheama hapul respectiv!), macar cat sa treceti de aceasta perioada pe care parintii si bunicii vostri au respectat-o/o respecta cu sfintenie... Si, totusi: CHIAR NU VA ESTE (MACAR) RUSINE, daca teama de Dumnezeu nu va este !!!?
PS: NU SUNT PREOT! Sunt doar maramuresean, de la Moisei, crestin ortodox...

DRAGA VIV DANCI,daca esti atit de crestin,da-mi te rog din BIBLIE versetele in care HRISTOS spune ca trebuie tinut postul pastelui,apoi ca trebuie tinut pastele...si mai mult CARE ESTE PASTELE BIBLIC DE DUPA INVIERE......
ASTEPT...!!!!!!!!!!!!!
APOI ,REFERITOR LA ...FETITA......sa stii ca sta mai bine pe "picioare" ca tine....nu o spun cu rautate....ci documentat.......VINO CU DOVEZI DIN BIBLIE.

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

191 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 20:32

Ioana...
termenul ortodox in Biserica antica crestina nu desemna in nici un caz o confesiune religioasa. Alaturi de catolic, care inseamna universal, dreapta credinta desemnau doua caracterisici ale Bisericii crestine. Daca tu consideri celelalte culte erezii si te pui pe o treapta superioara negi in primul rand dreapta credinta si in al doilea rand universalitatea crestinismului. nu e sufucienta succesiunea apostolica. Si anglicanii au succesiune apostolica. Crezi ca e de ajuns??? Termenul de eretic se foloseste in cadrul unei confesiuni si nu cu referinta la celelalte culte crestine. Acest termen a incetat sa fie folosit de mult (cel putin in Biserica Catolica) pentru a desemna o confesiune sau alta. Noi numim Biserica Catolica si Ortodoxa biserici surori, din cauza punctelor dogmatice si liturgicce pe care le avem in comun. Insa ce e drept anumite persoane de cultura mediocra si care sunt inchise intr-o apologetica care pune accent pe diferente (laici, preoti, episcopi) folosesc acest termen de eretic. Bunul simt al dialogului si al educatiei (care tie iti lipsesc cu desavarsire dupa cum se vede) ne obliga sa nu folosim termeni sau apelative jignitoare la adresa nimanui. dar dupa cum scriam intr-un mesaj acum doua zile (cred) fiecare vorbeste din ce are in inima sa si din cultura sa.
Faptul ca exista preoti corupti e o rusine pentru Biserica (ortodoxa, catolica, protestanta). Nu e un lucru minor si contextul in care ai amintit de ei era cel al turnatorilor in timpul comunismului ceea ce nu e un lucru mic. Insa tu intr-adevar esti mica ca sa-ti dai seama de implicatiile morale care se succed in urma acestor actiuni tradatoare ale preotilor. Nimeni nu-ti da dreptul sa jignesti pe unguri, pe romani, pe nemti.. Cine esti tu sa-i jignesti??? Daca cer autonomie e problema lor. Asta fac si in Slovacia. Cine ii asculta??? Insa sa-i jignesti e altceva.. tine de educatie dupa cum am spus mai sus.. ceea ce tie iti cam lipseste (cu desavarsire). Faptul ca e academician asta nu spune mare lucru. Depinde ce surse foloseste si ce viziune asupra istoriei are. Ti/am spus ca nu am acces la aceasta carte caci nu sunt in tara.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 22:12

nu inteleg cum as putea nega universalitatea cretinismului repingand celelalte culte....sustin k trebuie sa se intoark cu totii la biserik din kr s-au desprins aiurea.....
si...succesiunea apostolik e un lucru extrem de importat...de altfel...singurul kr conteaza...ortodoxia e religia lasata de sfintii apostoli....si asta valoreaza enorm...e vorba de duhul sfant kr se transmite prin hirotonisire......deci...celelalte culte sunt simple erezii....biserik anglikna a aparut deabea in sec 16...nici vorba de succesiune apostolik!!!
dak nu schimbi tonul pe kr il ai vizavi de mine ma voi vedea nevoita sa inchei discutia ...si sa te ignor de acum incolo(eventual sa te si sterg din lista de prieteni)....:(
bun...actiuni tradatoare ale unor preoti?...si ce dak?...si pastorii au avut turnatorii lor....si atunci...asta inseamna k trebuie sa trecem cu totii la religia musulmana?...fa diferenta intre religie si adeptii ei!!!
ok...cand vei veni in tara aminteste-ti de cartea pe kr ti-am recomandat-o....
numai bine!!!

Fosta membra 9am.ro

239 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 22:28

Duhul Sfant il da Dumnezeu....

Luca 11:13 Deci, dacã voi, care sunteti rãi, stiti sã dati daruri bune copiilor vostri, cu c�t mai mult Tatãl vostru cel din ceruri va da Duhul Sf�nt celor ce I-L cer!"
1Corinteni 12:3 De aceea vã spun cã nimeni, dacã vorbeste prin Duhul lui Dumnezeu, nu zice: "Isus sã fie anatema!" Si nimeni nu poate zice: "Isus este Domnul", dec�t prin Duhul Sf�nt.
Mat 9.39;1Ioan 4.2-3;Mat 16.17;Ioan 15.26;2Cor 3.5;
Ioan 1:12 Dar tuturor celor ce L-au primit, adicã celor ce cred �n Numele Lui, le-a dat dreptul sã se facã copii ai lui Dumnezeu;
Isa 56.5;Rom 8.15;Gal 3.26;2Pet 1.4;1Ioan 3
1Ioan 3:1 Vedeti ce dragoste ne-a arãtat Tatãl, sã ne numim copii ai lui Dumnezeu! Si suntem. Lumea nu ne cunoaste, pentru cã nu L-a cunoscut nici pe El.
Ioan 1.12;Ioan 15.18-19;Ioan 16.3;Ioan 17.25;
1Ioan 3:10 Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu si copiii diavolului. Oricine nu trãieste �n neprihãnire, nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubeste pe fratele sãu.
1Ioan 2.29;1Ioan 4.8;

1Ioan 5:2 Cunoastem cã iubim pe copiii lui Dumnezeu prin aceea cã iubim pe Dumnezeu si pãzim poruncile Lui.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 01:43

Raporteaza abuz de limbaj
Pagini: << 1 2 3 4 5 Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului NEGAREA PREZERVATIVULUI----RECONCILIAZA ISTORIC BISERICA CATOLICA SI ORTODOXA.....!!!!
Mergi la: