back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Jurnalul national propune 'tigan' in loc de 'rom'

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 02:23

De la: mariatu, la data 2009-03-05 02:15:20
De la: 9am_admin, la data 2009-03-05 00:10:53Jurnalul National a lansat o noua campanie prin care doreste o reevaluare a semnificatiei negative a identitatii romanilor in afara granitelor tarii si pe care, publicatia o pune pe seama confuziei care se face intre cuvintele "roman" si "rom". Ce parere aveti de aceasta initiativa?

Da, noi sintem romani, nu sintem tigani! Si sintem mindri cu realizarile noastre istorice, stiintifice, literare etc. Sa stiti ca romanii sint foarte apreciati in America, datorita mintii inovative, dedicare pentru familie, credinta, etc.

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 02:25

Noapte buna tuturor, la voi este foarte tirziu

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 02:26

De la: emrreno, la data 2009-03-05 02:25:30Noapte buna tuturor, la voi este foarte tirziu

Merci mult, O noapte înstelatã ºi þie!

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
mariatu

320 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 02:29

De la: emrreno, la data 2009-03-05 02:25:30Noapte buna tuturor, la voi este foarte tirziu

Ms pt rugaciuni.Au efect.

Domnul este Pastorul meu.
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 02:37

eu nu pot spune decat sa aveti un somn linistit si fie ca macar in vise sa renasca vechea TRACIE- leaganul tuturor popoarelor,inclusiv al jidanilor neimpacati cu mareata noastra istorie,Maria, cand vei intelege ca cei ca tine au provocat si provoaca mari razboaie datorita lenei lor de gandire si inconstientei lor,sau o faceti inadins?nu intelegeti ca viitorul moral al omenirii nu include religiile si nici alienatii sau delirantii mistico-religiosi?poate cand veti intelege acest lucru va veti recapata radacinile si veti incepe sa traiti omeneste si romaneste,pana atunci,s-auzim numai de bine!

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
niroslsd

49 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 05:27

jurnalule national Get a job Gipsy

-Tu Traiesti Dupa Lege Sau Dupa Constiinta ? -Dupa Situatie. :)
my_beautymail

2 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 06:28

De la: 9am_admin, la data 2009-03-05 00:10:53Jurnalul National a lansat o noua campanie prin care doreste o reevaluare a semnificatiei negative a identitatii romanilor in afara granitelor tarii si pe care, publicatia o pune pe seama confuziei care se face intre cuvintele "roman" si "rom". Ce parere aveti de aceasta initiativa?

Nu am altceva de spus decat

ioandorellabo

1 mesaj
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 06:53

propunerea este binevenita si necesara deoarece nimeni dintre romani nu-si doreste sa fie asimilat cu tiganii cand se gaseste in alta tara din europa.sper ca politicienii nostri sa inteleaga acest demers si sa-l puna in practica,daca nu Jurnalul poate initia o campanie de strangere de semnaturi in sprijinul acestuio demers,

mihaela_mihail

1 mesaj
Oras: Constanta

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 07:25

Tigan asta e cuvantul
Si in sttainatate li se spune gipsy
De ce nu si-l schimba si din limba engleza?
Nu-i deranjeaza?

www_myhay_tk

2 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 07:44

intradevar.... cred ca a sosit momentul sa fie eliminata aceasta confuzie "rom~roman" , adevarul e ca sunt prea putini romi care au contibuit la imaginea acestei tari , cat si comunitatii de apartenenta!!!! sincer va spun ca am avut prieteni din randul lor dar va spun drept: !!!CAND DAU EI,ROMII , DE GREU SUNT IN STARE SA-SI VANDA SI MAMA, DAR MAI ALES PE NOI ROMANII !!! Nu vreau sa supar pe nimeni ,deoarece sunt ferm convins ca mai exista si tigani adevarati de calitate, dar daca nu accepta acesta denumire poate ar fi cazul sa i numim "indieni"!!!! prin urmanre jurnalul national dispune de toata sustinerea mea...

eclauditza_20

3 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 07:55

clar sunt pro!! campania asta trebuia inceputa acum mult timp. Oricum sper sa se si faca ceva in sensul asta si sa se revina la denumirea de tigan, pentru ca m,-am saturat sa fiu confundata cu spurcatii astia pe oriunde calatoresc.

dan_pomana

8 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 07:55

Parere buna,pe cine deranjeaza? Asa se numeau si pe vremea lui Cuza ,si apoi nu e pacat sa-si piarda radacinile, traditiile? Ce popor isi schimba numele asa cu una cu doua.

mariaraluka

1 mesaj
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 08:05

Felicitari redactiei Jurnalului National pentru initiativa! Aveti votul meu!

rstoicescu

3 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 08:08

De la: mytcor, la data 2009-03-05 00:21:58

cristina0

1 mesaj
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 08:08

Sunt perfect de acord cu Jurnalul National. Tiganii au fost intotdeauna TIGANI si asa vor fi mereu. De vreo cativa ani fac mofturi si se intituleaza Rromi, ceea ce a dus la o confuzie foarte daunatoare pentru noi, romanii. M-am saturat sa imi fie rusine din cauza lor. Toata lumea confunda acum romanii cu tiganii din cauza acestei titulaturi. Sa fie clar: sunt doar TIGANI.

virusu113

1 mesaj
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 08:14

ei zic ca nu exista in vocabularul lor cuvantul "tigan" si ca acest cuvant este inventat de noi "gadjo"(asa cum ne spui ei pe tiganeste) si e adus k o insulta pentru etnia lor, etnie care...care refuza absolut integrarea intr-o alta societate, refuza respectarea oricaror alte legi decat cea tiganeasca, o etnie care a trait si traieste in mizerie,hotie,superstitie. tigan este absolut caracterizant pentru astfel de oameni, de aceea peste tot in europa li se spune tigani si nu rromi. e de mirare ca romanii sunt absolut confundati cu tiganii? si asta pt. simplu fapt ca el este rom(tigan) din romania.

rstoicescu

3 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 08:15

Sa presupunem ca noi le vom zice r(r)omi, dar cum ii vor apela francezii, germanii, englezii? Romi gitani din Franta, romi tzigoinen din Germania sau romi rromi din Romania?

Cappone24

5 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 08:21

Tigani au fost....tigani sa fie....ce e ineptia asta cu rrom......indieni imputiti...asta e o rasa ce nu marita...compasiune..!!

tancaru

1 mesaj
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 08:30

Unde trebuie sa semnam ca sa intre in parlament legea?

Lasand rasismul la o parte... spuneti si voi ce au adus bun tiganii poporului ROMAN?...

albacz7

2 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 08:32

Indiferent cum i-am numi, comportamentul lor ramane acelasi, infractiunile lor vor fi la fel de multe si de mari, nesimtirea si idiotenia lor vor ramane aceleasi. A, atentie, e o diferenta intre indieni si tigani - parerea mea - desi au aceleasi origine. Tiganii sunt cam toti niste scursuri ale societatii, indienii au o cultura si multe aspecte bune. Asadar, spuneti-le si americani... tot aia sunt si tot aceleasi pr. le ridica. In privinta discriminarii, eu ca roman ma simt discriminat de ei din multe motive: eu tre sa respect legea, ei nu, eu imi compostez bilet in autobuz, ei nu, mi-e teama sa trec prin zonele populate de ei (care sunt din ce in ce mai multe, ca se inmultesc ca paduchii), sunt obligata sa le ascult voma numita manea in autobuz, la petreceri sau in diverse locuri, eu tre sa ma dau la o partea din calea lor samd... in propria mea tara. Asta mi se pare oribil... noi, romanii de etnie romana suntem cei discriminati. Treziti-va!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 08:36

Temenul de "rom" in loc de tigan a fost fost introdus si votat in Parlament prin anii '90 la propunerea PENALISTULUI Nastase. El, oare, ce etnie o fi?
Este rusinos la ce confuzie asistam, astazi pe plan international; rom=roman.
BRAVO JURNALUL NATIONAL.Celor care contesta aceasta campanie sa le fie rusine. Tiganul ramane tot Tigan, si in ziua de PASTE.

gabriello_g

19 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 08:37

SUSTIN DEMERSUL J.NATIONAL,NU ESTE O RUSINE SA TE NUMESTI TZIGAN NICAIERI IN LUME ..NUMAI IN ROMANIA DA,...DE CE ???PENTRU CA AU FOST MANIPULATI,TOTI TZIGANII ISI SPUN TZIGAN...NU RROM,RROM ESTE O INVENTIE DE DUPA 89,ASTEPTAM SUSTINEREA TZIGANILOR PENTRU DOBAINDIREA NUMELUI VECHI SI CU INSEMNATATE PENTRU NATIA LOR.

Fosta membra 9am.ro

3 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 08:39

UNDE ESTE PETITIA IN CARE TREBUIE SA SEMNAM????? Dati-mi si mie link-ul va rog, vreau sa semnez chiar acum!!!

o_adiak

21 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 08:40

First shoot them, t han rename them!

omarcatalina27

1 mesaj

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 08:41

Sunt perfect de acord.In conjunctura actuala , cind majoritatea occidentalilor
sunt pur si simplu siderati de comportamentul tiganilor romani,aceasta actiune
e mai mult decit binevenita. Nu vad de ce ar fi deranjati de ,, termen ,, cind ar trebui sa fie deranjati de actiunile lor reprobabile

mihesan_ioan

11 mesaje
Oras: Campia Turzii

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 08:42

DA TIGAN CE ROM CE RROM CAND EI SANT SIMPLU TIGANI!!!!!!!!

cthesias

3 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 08:44

jeni_hy

4 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 08:45

Salut cu respect acest demers si bucuros ader la ideea de a scoate din limbaj, Dex, chiar si din tara daca s-ar putea, acest "rrom", "rromanesc"...sau cum or mai dori unii si altii sa le zica...E discriminare? E rasism? Nu stiu...Stiu doar ca aceasta specie nu ma poate reprezenta pe mine si pe neamul meu dincolo de granitele tarii mele ( in interior nici nu mai pomenesc) atata vreme cat isi ascunde adevarata provenienta - origine - genealogica ( si se pretinde Roman) si activeaza ca un lotru...Imi aduc aminte de ultimul recensamant in care majoritatea chestionarelor erau completate de tigani la rubrica "origine" sau "etnie"- nu-mi mai amintesc precis cum era formulat - cu termenul roman. Atunci le era rusine ca sunt tigani...deh...Acum , de cand cu "indicatiile pretioase" primite de sus...adica de cand li se da nas ca sunt si ei Persoane, s-au intitulat "rromi" ca sa beneficieze de toate avantajele posibile ale integrarii si noilor directive UE. Din toate timpurile au facut asta...se numeste inteligenta speculativa, si daca nu suntem atenti o sa ne tarasca in groapa de gunoi a istoriei doar ptr ca ni se impune o toleranta prost inteleasa, iar noi avem inca in sange obedienta implementata dureros de comunism...In concluzie, ader la campania Jurnalului National, sustin ideea si o felicit, dar ii doresc si multa putere de a tine piept hoardei de replici ce va veni ! Avem dreptul la opinie si avem liber arbitru ! Sa fim selectivi si sa ne folosim drepturile pentru ca acele multe/putine calitati pe care le avem ca natie, sa nu mai poata fi pangarite de orice individ ce se autointituleaza Roman doar ptr ca s-a nascut aici sau are un act pe care scrie ca are domiciliu in Romania..

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 08:47

prooooooooooo

arian

5 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 08:49

Era si timpul.Bravo !!! O sa dureze ceva timp dar sper ca macar pana in 13 septembrie sa se aprobe.Well done Marius Tuca!

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Jurnalul National propune 'tigan' in loc de 'rom'
Mergi la: