back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Prezentarea islamului

Pagini: << 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 3 Mai 2009, ora 20:44

De la: Sunny, la data 2009-05-03 20:39:01Mai Ioana, eu am o cunostinta care sta in Olanda.. si-mi spunea ca singurii barbati care se iau de femei pe strada sunt ARABII!!!

Ioana, Maria sunteti fantastice: va aduce omul (Dark) argumente de tot felul: ideologie, finante, statistica, politica etc.. Voi nu si nu si nu.... CA "ISTORIA RELIGIILOR" spune altceva!

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 20:44

De la: dark1secret, la data 2009-05-03 20:37:00Mai mari_uka..macar ai idee cate tari islamice sunt pe glob?
Am impresia ca habar n-ai despre ce vorbesti..
Daca in Dubai nu se intampla,inseamna ca nu se intampla nicaieri??
Tu stii ce e aia logica?

se afla cu precadere in zonele SARACE ale fundamentalismului islamic! e o diferenta! intre fundamentalism islamic si islamism ca si relegie..sunt fanaticii din lumea musulmana!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 3 Mai 2009, ora 20:46

De la: Sunny, la data 2009-05-03 20:39:01Mai Ioana, eu am o cunostinta care sta in Olanda.. si-mi spunea ca singurii barbati care se iau de femei pe strada sunt ARABII!!!

si mama mea imi povestea k atunci cand era studenta si avea colegi arabi s-a inteles foarte bine cu ei...k erau persoane super de treaba!!!
si.....in plus...se plang englezii astazi k au probleme cu musulmanii de acolo(cum avem noi cu tiganii)?
nu....

mai...pana la urma...kr e problema voastra cu musulmanii?....nu sunt si ei tot oameni?
de ce nu ascultati si altfel de pareri....?
de ce nu cautati pe net si parerea unor musulmani? ....k sa vedeti cum e vazuta acea lume si din celalat punct de vedere....
sau...makr parerea unor europeni kr au trait mai mult timp printre ei....
asa ar fii logic...inainte de avea voi propria parere si le ascultati si pe cele pro si pe cele contra si abea apoi sa decideti in ce tabara va situati....
mie asa mi se pare normal....

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 20:46

De la: Sunny, la data 2009-05-03 20:44:09

Ioana, Maria sunteti fantastice: va aduce omul (Dark) argumente de tot felul: ideologie, finante, statistica, politica etc.. Voi nu si nu si nu.... CA "ISTORIA RELIGIILOR" spune altceva!

Tu sunny nu m-ai convins cu Tanacu!

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 3 Mai 2009, ora 20:47

De la: dark1secret, la data 2009-05-03 20:38:37mari-uka, topicul de fata e despre islam..
Sunt zeci de topicuri legate de crestinism, fii buna,te rog, si posteaza pe unul dintre ele chestiile cu Sfantul Asteapta,vrei?
Pana sa-ti taie musulmanii capul,te scalpeaza putin crestinii!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 20:48

De la: dark1secret, la data 2009-05-03 20:37:00Mai mari_uka..macar ai idee cate tari islamice sunt pe glob?
Am impresia ca habar n-ai despre ce vorbesti..
Daca in Dubai nu se intampla,inseamna ca nu se intampla nicaieri??
Tu stii ce e aia logica?

www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4993 despre zonele cu raspandire mare a FUNDAMENTALISMULUI ISLAMIC!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 20:49

AI STUDIAT MACAR O MICA PARTE DIN ISTORIA RELIGIILOR CA SA MA POTI CONTRAZICE? CU TANACU NU TI-A IESIT CU MINE!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 3 Mai 2009, ora 20:49

De la: Shlomo_Imre_Istvan, la data 2009-05-03 20:44:00
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-05-03 20:31:12
De la: vasix, la data 2009-05-03 20:18:30Ioana,sincer nu am stat sa ma uit peste clipuri.Eu locuiesc undeva in sudul Dubaiului,intr-o comunitate normala unde nu vezi inchinindu-se de 5 ori pe zi,nu-i vezi circumscrisi pe nici unde in sfirsit...Se mai aduna la o narghilea si citesc din coran.Da femeile au un statut aparte si acuma se lupta ptr drepturile femeilor caci barbatii din invataturile coranului au devenit misogini

Da,din pacate exista un conflict ...tacit intre fanaticii religiosi si cei care nu vor sa practice anumite ritualuri si obiceiuri.Cred ca acest conflict va lua in viitor proportii majore.Am citit tot ce ati postat voi despre pedofiliesi altele ce sa spun...da..se intimpla ca o fata minora..copila sa fie promisa sau casatorita dar eu personal nu am auzit de cazuri cind fetita sa fie obligata la raporturi sexuale la o virsta mai mica de 15 ani.
Dar oare..in Romania,citi minori nu intretin raporturi sexuale,cite minore ramin insarcinate si apoi isi ucid copii? Nu ca asta e un exemplu de care ma agat cu disperare ptr a scuza anumite obiceiuiri islamice care sint contra naturii.Vroiam sa spun ca in numele religiei sau nu in fiecare colt al lumii se comit crime,atrocitati,genociduri,violuri,pruncucideri etc.
Nu am mult timp la dispozitie sa dezvolt subiectul dar ce faceti voi in acest topic nu e normal.Instigati la altceva si cred ca exista destula ura pe lumea asta.

situatia reala se deosebeste cu mult de clipurile de pe youtube...nu m-am indoit niciodata de asta!!!

sa va spun eu ceva mai tare decat clipurile astea(k sa vedeti cat de demne de incredere sunt clipurile sau documentarele)...aparuse odata un documentar pe national geografic cum k in romania se practik dezgroparea mortilor ,arderea lor si k li se bea cenusa....chipurile...romanii ar face asta k sa se protejeze de strigoi....
kutati pe yotube clipurile si minunati-va de prostiile debitate de unii...
(si cik religia ne-ar spune sa facem asta...impotriva duhurilor)
evident k situatia reala se deosebeste cu mult de acest fapt....!!!

si ...dak musulmanii ar discuta despre civilizatia romana si ar vedea astfel de clipuri sau unele cu drogati din romania sau gasti de batausi...ce impresie si-ar face despre civilizatia asta?
dak nici makr nu ar incerk sa afle adevarul de la romani si ar ramane cu parerile astea....la ce concluzie ar ajunge in final?
intrebati-va serios !!!

numai bine!!!
Sute de localnici din satul Marotinul de Sus ce apartine comunei doljene Celaru au lasat balta treburile gospodaresti si s-au adunat inca de la primele ore ale diminetii in cimitirul de la marginea localitatii. Acestia i-au asteptat cu nerabdare pe medicii legisti si procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj ce s-au deplasat in localitate pentru a deshuma cadavrul batrinului Petrica Toma al carui mormint a fost profanat de sase sateni, care spuneau despre oltean ca este moroi. In urma cu citeva zile, rudele batrinului au scos cadavrul din mormint, i-au smuls inima pe care au incinerat-o, dupa care au baut cenusa cu apa, crezind ca asa strigoiul va pieri. Dupa ce vinatorii s-au laudat, la un pahar de bautura, cu treaba facuta, fiica lui Petrica a aflat ce i s-a intimplat tatalui ei si a facut plingere la Parchet. Pentru a constata daca intr-adevar mormintul lui Petrica Toma a fost profanat de rudele sale, medicii legisti si procurorii craioveni s-au deplasat la fata locului. Dupa ce au scos cosciugul care avea pete de singe pe capac, procurorii au constatat ca abdomenul batrinului era sectionat. Medicii legisti au gasit o parte din inima mortului si virful coasei cu care profanatorii il taiasera pe Petrica.

si ce ar fii dak musulmanii si-ar face o parere despre civilizatia romaneask doar citind asta?
fara a mai sta de vorba cu un roman sa-l intrebe dak asta se intampla in mod curent....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 3 Mai 2009, ora 20:51

De la: mytcor, la data 2009-05-03 20:41:29
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-05-03 20:37:15
De la: mari_uka, la data 2009-05-03 20:33:45Dark...ti-am raspuns!...apropo vasix..e de prin zona...cunoaste bine partea inutnecata a fanatismului islamic...dar vezi..aici e nunata...e vorba de FANATISM...NU DE RELIGIA IN SINE!

...

si de ce sa judekm noi toata lumea islamik doar dupa cativa fanatici?
realitatea in acea lume poate fii cu totul alta...
avem nevoie de pareri ale celor kr au trait acolo makr cativa ani....
vasix de exemplu a spus k nu a vazut asa ceva....

Joanna, dupa 18 pagini...

mergi si vezi-mi pozitia acolo unde i-am "cizelat" silogismul lui Adi.

Aceea-i pozitia mea !...

iar ai gresit topicul...:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 20:52

"Fundamentalismul religios si poate directiona potentialul de ura si violenta, inclusiv spre proprii coreligionari care deviaza de la linia preceptelor absolutizate.
Sursa fundamentalismului islamic ca si a terorismului de origine extremist-islamica nu a constituit-o niciodata Coranul, Sharia sau alte precepte religioase musulmane, ci dezvoltarea anacronica a tarilor musulmane n contextul afirmarii economice si politice a Occidentului crestin. Multi musulmani ferventi au interpretat starea de inferioritate
economica, sociala si politica ca pe un semn al relaxarii lor spirituale, fapt care a dus la naruirea imperiilor arabe si a celui otoman.
La mijlocul secolului al XVIII-lea, un teolog numit El-Wahhab a pus bazele unei miscari de renastere a Islamului, bazata pe disciplina religioasa. Noua miscare a servit drept ideologie de lupta unui seic local, Mohamed Ibn Saud care a unit triburile din Peninsula Arabica punnd bazele Arabiei Saudite si dinastiei cu acelasi nume. Resurectia islamica a adus cu sine si primele derapari de factura terorista, El-Wahhab autoriznd masacrele de la Qarbala, unde au fost ucisi mii de arabi. Cu toate acestea, primul apostol al fundamentalismului islamic violent a fost un molah itinerant, scriitor si activist politic numit El-Afgani, care a decretat ca nu exista nici o compatibilitate ntre islam (care cuprindea religia, legea, guvernarea si socialul) si modul de viata de tip occidental (european).
Transformarea fundamentalismului religios n politica de mase a debutat n 1928 cnd un activist egiptean, El-Banna, a format Fratia Musulmana. Aceasta organizare politica a derapat spre terorism datorita ideologului Said Qutb. Acesta a trasat linia politica clasica a terorismului fundamentalist islamic, care se angaja n lichidarea tuturor guvernelor musulmane corupte de ideile occidentale si nlocuirea acestora cu conduceri devotate aplicarii stricte a Shariei. Victima cea mai proeminenta a fundamentalistilor islamici clasici a fost presedintele egiptean Anwar El Sadat asasinat n 1981, dar fundamentalistii au obtinut si succese politice si militare de proportii cum a fost revolutia islamica din Iran, din 1979, care a condus la instaurarea regimului Ayatolahului Kho-meiny si ocuparea Kabulului n 1996 de catre regimul taliban afgan.
Diferenta esentiala ntre fundamentalismul islamic clasic si neoterorismul fundamentalist islamic consta n faptul ca primul era ndreptat n special mpotriva guvernarilor musulmane banuite a fi corupte de civilizatia apuseana, n timp ce neoteroristii islamici si propun n secolul al XXI-lea sa distruga sursele si promotorii coruptiei Shariei, adica civilizatia apuseana. "

PENTRU DARK...SA PRICEAPA SI EL...DIFERENTA DINTRE ISLAMISM CA RELIGIE SI FUNDAMENTALISM ISLAMIC!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 20:53

De la: Shlomo_Imre_Istvan, la data 2009-05-03 20:47:11
De la: dark1secret, la data 2009-05-03 20:38:37mari-uka, topicul de fata e despre islam..
Sunt zeci de topicuri legate de crestinism, fii buna,te rog, si posteaza pe unul dintre ele chestiile cu Sfantul Asteapta,vrei?

Nu !...nu inainte de ati aplica o predica circumscrisa evenimentului !

Fosta membra 9am.ro

1341 mesaje
Oras: Dej

Postat pe: 3 Mai 2009, ora 20:54

Dark,n-am spus nici eu ca nu se intimpla..azi...acum la aceasta ora.Dar tot azi,acum,in aceasta ora,in aceasta secunda,un copil este omorit,o mama criminala isi ucide pruncul nou nascut,u fiu isi ucide mama,un tata isi violeaza fetita,si acesti oameni nu o fac in numele religiei.Nu cred ca atitudinea noastra trebuie sa fie cea a strutului ,nu trebuie sa ne prefacem ca nu stim sau ca nu se intimpla,dar trebuie sa luam atitudine cu ceea ce putem face ptr noi in particular sau ptr toata lumea.Vrei sa scriem despre crime,despre genociduri,despre...toate atrocitatile ptr care nu am nici cuvinte sa le dau o denumire?Sint peste tot sint in Romania,sint poate aici linga mine la 2 pasi.Eu fac tot posibilul de exemplu in meseria mea ca cel care a ucis sa spunem...sa nu o mai faca a doua oara,asta pot face eu,sau pot dona din veniturile mele oamenilor care au nevoie de acesti bani ptr a supravetui,ptr a se vindeca,ptr a beneficia de un tratament care nu si-l permit,eu pot acum sa-mi cresc copii fericiti,deci in loc sa dati aceste clipuri singeroase poate ar trebui sa ginditi ce puteti face voi acum,in acest moment ptr ca o cineva sa traiasca mai bine.E un simplu exemplu .

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 20:55

Fundamentalismul religios si poate directiona potentialul de ura si violenta, inclusiv spre proprii coreligionari care deviaza de la linia preceptelor absolutizate.
Sursa fundamentalismului islamic ca si a terorismului de origine extremist-islamica nu a constituit-o niciodata Coranul, Sharia sau alte precepte religioase musulmane, ci dezvoltarea anacronica a tarilor musulmane n contextul afirmarii economice si politice a Occidentului crestin. Multi musulmani ferventi au interpretat starea de inferioritate
economica, sociala si politica ca pe un semn al relaxarii lor spirituale, fapt care a dus la naruirea imperiilor arabe si a celui otoman.
La mijlocul secolului al XVIII-lea, un teolog numit El-Wahhab a pus bazele unei miscari de renastere a Islamului, bazata pe disciplina religioasa. Noua miscare a servit drept ideologie de lupta unui seic local, Mohamed Ibn Saud care a unit triburile din Peninsula Arabica punnd bazele Arabiei Saudite si dinastiei cu acelasi nume. Resurectia islamica a adus cu sine si primele derapari de factura terorista, El-Wahhab autoriznd masacrele de la Qarbala, unde au fost ucisi mii de arabi. Cu toate acestea, primul apostol al fundamentalismului islamic violent a fost un molah itinerant, scriitor si activist politic numit El-Afgani, care a decretat ca nu exista nici o compatibilitate ntre islam (care cuprindea religia, legea, guvernarea si socialul) si modul de viata de tip occidental (european).
Transformarea fundamentalismului religios n politica de mase a debutat n 1928 cnd un activist egiptean, El-Banna, a format Fratia Musulmana. Aceasta organizare politica a derapat spre terorism datorita ideologului Said Qutb. Acesta a trasat linia politica clasica a terorismului fundamentalist islamic, care se angaja n lichidarea tuturor guvernelor musulmane corupte de ideile occidentale si nlocuirea acestora cu conduceri devotate aplicarii stricte a Shariei. Victima cea mai proeminenta a fundamentalistilor islamici clasici a fost presedintele egiptean Anwar El Sadat asasinat n 1981, dar fundamentalistii au obtinut si succese politice si militare de proportii cum a fost revolutia islamica din Iran, din 1979, care a condus la instaurarea regimului Ayatolahului Kho-meiny si ocuparea Kabulului n 1996 de catre regimul taliban afgan.
Diferenta esentiala ntre fundamentalismul islamic clasic si neoterorismul fundamentalist islamic consta n faptul ca primul era ndreptat n special mpotriva guvernarilor musulmane banuite a fi corupte de civilizatia apuseana, n timp ce neoteroristii islamici si propun n secolul al XXI-lea sa distruga sursele si promotorii coruptiei Shariei, adica civilizatia apuseana. "

PENTRU DARK...SA PRICEAPA SI EL...DIFERENTA DINTRE ISLAMISM CA RELIGIE SI FUNDAMENTALISM ISLAMIC!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 20:56

De la: mytcor, la data 2009-05-03 20:53:15

mai Mytcore..ce faci...vino si tu cu argumnete..ca fanatismul exista in orice mainfestare religioasa..iar tu Vasix..ce faci..invata-i pe domnii nostri cu care ma contrazic..ca sunt diferente intre islamism si fundamentalism islamic..care are la origine SARACIA!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 3 Mai 2009, ora 20:59

De la: mari_uka, la data 2009-05-03 20:46:22

Maria, nu m-am facut inteleasa: CAZUL TANACU nu conteaza IN SINE. Adevarul nu este cunoscut si nici nu mai are importanta. Cazul Tanacu este stindardul fluturat de media pentru atacarea credibilitatii Bisericii. Nimic mai mult!! Cum de nu vede nimeni??
La fel cum, cazul Cristina (parca asa o chema, nu??? pe fetita aia de 11 ani, gravida) a fost victoria AVORTULUI copiilor formati!! Nici nu conteaza ce s-a intamplat de fapt!! Cineva a profitat si a manipulat opinia publica!!!

Daca MAINE APARE O VICTIMA MUSULMANA, pe acelasi principiu VOR CASTIGA DREPTURI LA NOI IN TARA!!! Tu si Ioana veti fi primele care veti milita PENTRU "drepturile musulmanilor la noi in tara"!!!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 21:01

ALTE ELUCIDARI:

De la vechea confruntare ideologica est-vest la un potential conflict civilizational Occident-lumea arabo-islamica
Islamul este, mai mult dect alte religii majore de pe mapamond, profund politic, n sensul ca si mpinge credinciosii spre cucerirea puterii, iar, o data ce musulmanii au obtinut puterea, acestia simt un imbold puternic sa aplice peste tot cu strictete codul de legi ale Islamului.
Sunt din ce n ce mai multe voci, de altfel autorizate, care apreciaza ca vechea confruntare ideologica Est-Vest, ntre comunism si capitalism, pare sa fie reformulata astazi n termenii unui potential conflict civilizational, dar de esenta religioasa, ntre Occident si Islam. Atentatele din 11 septembrie 2001 din Statele Unite au radicalizat aceasta perceptie. Totusi ar fi deplasat sa gndim un conflict al viitorului n termenii unei confruntari propriu-zis militare: un Occident compus exclusiv din tari crestine (exceptie facnd doar Turcia, ca stat membru NATO, majoritar musulman), pe de o parte, si o eventuala alianta a tarilor islamice contra lumii occidentale, pe de alta. Realitatea a dovedit ca amenintarile care ne pndesc la nceputul acestui nou secol au un caracter asimetric. Mai degraba ar trebui sa interpretam tensiunile de viitor ntre un Occident supertehnologizat si masa musulmana din Orientul Mijlociu, din Asia de Sud-Est si din nordul Africii care cresc sub influenta unor factori care ar putea deveni decisivi: 1) ascensiunea unor curente islamiste radicale pe scena politica a acestor state; 2) echilibrul de forte conturat ntre tarile riverane Marii Mediterane; 3) sporul demografic al comunitatilor musulmane din Europa, fie prin rata natalitatii crescuta, fie prin valuri masive de imigranti musulmani lund cu asalt Uniunea Europeana, n cautarea bunastarii occidentale.

Islam, islamism, terorismul cu justificare religioasa
Exista o neta distinctie ntre Islam ca religie, islamism ca interpretare bigot politizata a Coranului si, n fine, terorism, ca forma de violenta politica, deghizata n haina religioasa. Imediat dupa 11 septembrie 2001, Institutul pentru Studiul Lumii Arabe de la Paris solicita tuturor cancelariilor occidentale, dispuse sa sustina eforturile Statelor Unite de a declansa o campanie internationala mpotriva terorismului, sa ncerce sa discearna ntre aceste trei stadii ale evolutiei de la sentimentul religios natural la forme de patologie politica.

Daca anumite grupari fundamentaliste si cauta legitimitatea si justificarea actiunilor lor violente prin recursul la concepte preluate din teologia islamica, acest fapt nu ar trebui sa ne mpinga la a confunda n mod abuziv religia islamica cu islamismul sau terorismul. Islamismul, cunoscut si sub numele de fundamentalism islamic, reprezinta o forma de utopie politico-religioasa. Islamismul este reformularea n termeni ideologici moderni a principiilor de baza ale unei religii traditionale (Islamul) care are origini comune cu iudaismul si crestinismul. Islamismul este alternativa ideologica oferita de lumea arabo-musulmana la invazia doctrinelor moderne ale Occidentului: comunismul, socialismul, liberalismul capitalismul etc. Islamismul este sinonim cu Islamul politizat. Islamismul se structureaza pe consideratii de teologie politica, derivate din religia islamica traditionala, dar pe care fundamentalistii le ofera ca solutii radicale la crizele sociale ridicate de modernitate. Totul, de la problema guvernarii, la echilibrul mecanismelor sociale, trecnd prin dezbaterea de tip politic sau economic, este interpretat printr-o sofisticata logica interna a versetelor Coranului. Daniel Pipes (n Is Islamism a Threat? A Debate) aprecia: Islamismul este raspunsul unor popoare moderne la problemele ridicate de modernitate si de ideologiile modernitatii. Schimbarea si reformele politice sunt privite ca o necesitate de islamisti. Uneori aceste schimbari sunt vazute ca adevarate revolutii politice si sociale. Dar, desi pretind ca se rentorc la puritatea unor principii teologice, pentru a feri lumea musulmana de pacatele modernitatii, fundamentalistii cad ei nsisi n capcana gndirii moderne. Ei interpreteaza islamul ca religie ca pe o ideologie, o ideologizeaza. Astfel, Islamul devine un simplu pretext pentru manifestari radicale urmarind rasturnarea ordinii sociale si politice. Acelasi gest a fost facut de primii gnditori comunisti care au ncercat la vremea lor sa-si deghizeze elanul politic n haine conceptuale si viziuni mprumutate din limbajul misionar al crestinilor antici.

Noua ideologie totalitara a islamismului
Multi ar putea crede ca avem de-a face doar cu un regretabil derapaj dinspre preceptele nobile ale unei religii traditionale catre o interpretar e subiectiva si belicoasa, si ca responsabila de un asemenea derapaj ar fi doar o minoritate de spirite radicale din interiorul religiei islamice. Distinctiile de rigoare ntre Islam, islamism, terorism religios tind sa fie puse n umbra de un val de studii din domeniul politologiei si filosofiei religiei care accentueaza faptul ca religia islamica nsasi contine n sine germenii violentei politice. Cu alte cuvinte, ntre mesajul coranic ca atare si noua ideologie totalitara a islamismului, exprimata prin intoleranta civila si, mai apoi, prin acte teroriste, nu exista o diferenta de atitudine, ci o complicitate originara. (Islamul ca atare nu este o religie moderata: este suficient sa citesti Coranul, plin de amenintari si de blesteme la adresa non-musulmanilor pentru a te convinge... - Ibn Warraq).

Geopoliticianul Alexandre del Valle vorbea chiar de natura totalitara a ortodoxiei islamice, model de inspiratie pentru toti islamikaze). Suntem de acord, cel putin n acest sens, cu Daniel Pipes care sublinia foarte bine faptul ca obsesia obtinerii puterii la nivel global prin forta armelor emana din structura nsasi a Islamului: Islamul este, mai mult dect alte religii majore de pe mapamond, profund politic, n sensul ca si mpinge credinciosii spre cucerirea puterii, iar, o data ce musulmanii au obtinut puterea, acestia simt un imbold puternic sa aplice peste tot cu strictete codul de legi ale Islamului, adica Sharia. Astfel, religia islamica contine elemente care pot justifica foarte usor cucerirea cu forta, teocratia si intoleranta.

citeste articolul pe www.cadranpolitic.ro
citeste articolul in format PDF

www.bogdan-george-radulescu.ro

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 21:02

De la: Sunny, la data 2009-05-03 20:59:35

Maria, nu m-am facut inteleasa: CAZUL TANACU nu conteaza IN SINE. Adevarul nu este cunoscut si nici nu mai are importanta. Cazul Tanacu este stindardul fluturat de media pentru atacarea credibilitatii Bisericii. Nimic mai mult!! Cum de nu vede nimeni??
La fel cum, cazul Cristina (parca asa o chema, nu??? pe fetita aia de 11 ani, gravida) a fost victoria AVORTULUI copiilor formati!! Nici nu conteaza ce s-a intamplat de fapt!! Cineva a profitat si a manipulat opinia publica!!!

Daca MAINE APARE O VICTIMA MUSULMANA, pe acelasi principiu VOR CASTIGA DREPTURI LA NOI IN TARA!!! Tu si Ioana veti fi primele care veti milita PENTRU "drepturile musulmanilor la noi in tara"!!!

nU sUNNY..ESTE FALS! CUM GANDESTI...NU AS MILITA PENTRU NICIO ATROCIATE RELIGIOASA, IN VECI!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 21:04

De la: mari_uka, la data 2009-05-03 20:56:42

mai Mytcore..ce faci...vino si tu cu argumnete..ca fanatismul exista in orice mainfestare religioasa..iar tu Vasix..ce faci..invata-i pe domnii nostri cu care ma contrazic..ca sunt diferente intre islamism si fundamentalism islamic..care are la origine SARACIA!

A fost pentru Adipopa, dar e valqabil s-aici Mariuko.

Citeaza Raspunde

Deoarece consider important modul n care am cutat s demonstrez c ntrebarea forumului plus articolul de nceput se bazeaz pe un silogism fals, repostez descompuerea acestuia (cu mici editri):

Premisa 1: Orice ideologie n numele creia se comit atrociti trebuie abandonat.

Premisa 2: S-au comis atrociti n numele tuturor religiilor, dar nu i n numele ateismului.

Concluzie: Rezult c trebuie s abandonm orice religie i s mbrim ateismul.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Doopa 10 pagini ale topicului, ma vad nevoit a va reamintii !......

CUM POATE JUSTIFICA HOMO RELIGIOSUS URMATOARELE ATROCITATI COMISE IN NUMELE RELIGIILOR:

Dupa cum se observa,-destul de clar in opinia sbs.- ofer posibilitatea cat si libertate alegerii modalitatii justificative interlocutorilor.

Cui ofer aceste sanse?.... interlocutoruli tinta, respectiv lui HOMO RELIGIOSUS !...raspunsurile ateilor ne intrand in acest cadru tinta si chiar daca ele ar fi aparut, ( cum de fapt s-a si intamplat)...pentru sbs. sunt irelevante.

Ce ar trebui sa justifice ( ori sa nu justifice) HOMO RELIGIOSUS ?...ATROCITATILE COMISE !...

Comise in numele CUI ?....ale RELIGIILOR carora apartin !...fie ei crestini, budisti, islamisti ...etc,etc...

Avandu-i in vedere si-n plan secund ateii, deoarece ei au comis crime in numele utopicelor ideologii materialiste,-fapt ce se poate demonstra cu foarte mare usurinta- pastrand in prim plan crimele comise de catre membrii comunitatilor religioase in numele unei ideologi divine (perfecte) ce impune, iar omul de-a lungul istoriei religiilor a dispus !...

A dispus in favoarea multimilor, sau in favoarea elitelor acelor multimi ?....

De ce as crede ca premisere dv. n-ar fi subiectiv-tendentios construite atunci cand introduceti in premisa Nr. 2 acea virgula dupa care adaugati " dar nu i n numele ateismului." ?....

O corecta intocmire in opinia mea in ceea ce priveste intocmirea premiselor - din pct.de vedere ideologic- ar fi fost asa:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
P1-S-au comis atrocitati in numele ideologiilor religioase.

P2-S-au comis atrocitati in numele ideologiilor atee.

C- Orice ideologie in numele caruia se comit atrocitati trebuiesc abandonate.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stabilind valoarea de adevar ori falsitate a fiecarei premise in parte, le putem apoi reunii, intersecta de cate ori dorim. Concluzia va cuantifica exact si fara dubii.

Iar daca doriti a folosi o logica a nuantelor aplicata fiecarei premise in parte si concluzia va fi una exact nuantata.

N-am sa exprim aici in nici un fel opinia critica vis-a-vis de spiritul critic al unei persoane la adresa unei ideologii, dar, in mod sigur acesta lipseste cu desavarsire in cazul multimilor religioase la adresa ideologiilor pe care le-au imbratisat.

S-ar parea cuva ca s-a schimbat ceva d'le @adipopa ?...priviti spre Gaza sau spre Afganistan ori spre soarta crestinilor din China !...

Niciodata nu a fost atat de clar(op.mea) la ce poate duce descatusarea ideilor si-a preconceptelor capabile ca prin stergera identitati si-a istoriei maselor in vedera aducerii lor in fata oratorilor ce cu lesne le va castiga deplina incredere.

Noapte buna !

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 3 Mai 2009, ora 21:04

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-05-03 20:49:40
De la: vasix, la data 2009-05-03 20:18:30Ioana,sincer nu am stat sa ma uit peste clipuri.Eu locuiesc undeva in sudul Dubaiului,intr-o comunitate normala unde nu vezi inchinindu-se de 5 ori pe zi,nu-i vezi circumscrisi pe nici unde in sfirsit...Se mai aduna la o narghilea si citesc din coran.Da femeile au un statut aparte si acuma se lupta ptr drepturile femeilor caci barbatii din invataturile coranului au devenit misogini

Da,din pacate exista un conflict ...tacit intre fanaticii religiosi si cei care nu vor sa practice anumite ritualuri si obiceiuri.Cred ca acest conflict va lua in viitor proportii majore.Am citit tot ce ati postat voi despre pedofiliesi altele ce sa spun...da..se intimpla ca o fata minora..copila sa fie promisa sau casatorita dar eu personal nu am auzit de cazuri cind fetita sa fie obligata la raporturi sexuale la o virsta mai mica de 15 ani.
Dar oare..in Romania,citi minori nu intretin raporturi sexuale,cite minore ramin insarcinate si apoi isi ucid copii? Nu ca asta e un exemplu de care ma agat cu disperare ptr a scuza anumite obiceiuiri islamice care sint contra naturii.Vroiam sa spun ca in numele religiei sau nu in fiecare colt al lumii se comit crime,atrocitati,genociduri,violuri,pruncucideri etc.
Nu am mult timp la dispozitie sa dezvolt subiectul dar ce faceti voi in acest topic nu e normal.Instigati la altceva si cred ca exista destula ura pe lumea asta.

situatia reala se deosebeste cu mult de clipurile de pe youtube...nu m-am indoit niciodata de asta!!!

sa va spun eu ceva mai tare decat clipurile astea(k sa vedeti cat de demne de incredere sunt clipurile sau documentarele)...aparuse odata un documentar pe national geografic cum k in romania se practik dezgroparea mortilor ,arderea lor si k li se bea cenusa....chipurile...romanii ar face asta k sa se protejeze de strigoi....

si ...dak musulmanii ar discuta despre civilizatia romana si ar vedea astfel de clipuri sau unele cu drogati din romania sau gasti de batausi...ce impresie si-ar face despre civilizatia asta?
dak nici makr nu ar incerk sa afle adevarul de la romani si ar ramane cu parerile astea....la ce concluzie ar ajunge in final?
intrebati-va serios !!!

numai bine!!!
Sute de localnici din satul Marotinul de Sus ce apartine comunei doljene Celaru au lasat balta treburile gospodaresti si s-au adunat inca de la primele ore ale diminetii in cimitirul de la marginea localitatii. Acestia i-au asteptat cu nerabdare pe medicii legisti si procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj ce s-au deplasat in localitate pentru a deshuma cadavrul batrinului Petrica Toma al carui mormint a fost profanat de sase sateni, care spuneau despre oltean ca este moroi. In urma cu citeva zile, rudele batrinului au scos cadavrul din mormint, i-au smuls inima pe care au incinerat-o, dupa care au baut cenusa cu apa, crezind ca asa strigoiul va pieri. Dupa ce vinatorii s-au laudat, la un pahar de bautura, cu treaba facuta, fiica lui Petrica a aflat ce i s-a intimplat tatalui ei si a facut plingere la Parchet. Pentru a constata daca intr-adevar mormintul lui Petrica Toma a fost profanat de rudele sale, medicii legisti si procurorii craioveni s-au deplasat la fata locului. Dupa ce au scos cosciugul care avea pete de singe pe capac, procurorii au constatat ca abdomenul batrinului era sectionat. Medicii legisti au gasit o parte din inima mortului si virful coasei cu care profanatorii il taiasera pe Petrica.

si ce ar fii dak musulmanii si-ar face o parere despre civilizatia romaneask doar citind asta?
fara a mai sta de vorba cu un roman sa-l intrebe dak asta se intampla in mod curent....
Documentarul vorbea despre fapte de acel gen,nicidecum ca in Ro se practica dezgroparea mortilor si arderea lor!Cand spui un adevar,nu-l spune pe jumatate!

Fosta membra 9am.ro

1341 mesaje
Oras: Dej

Postat pe: 3 Mai 2009, ora 21:07

Maria,sursele de informatie sint infinite si fiecare interpreteaza si vede in felul lui.Islamul isi are conceptiile si trairile proprii religioase fundamentalismul e altul dar ...hai sa spun ceva:fundamentalistii sustin teoria ca fara respectarea cuvint cu cuvint a coranului se va pierde ordinea ..da ce sa-mi bat capul?!!! Mai bine ma duc si-mi fac parul cret!!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 3 Mai 2009, ora 21:07

De la: Sunny, la data 2009-05-03 20:59:35

nu ,irina....nu stiu cum ai ajuns tu la concluzia asta doar pentru k eu incerkm sa va indemn spre moderatie atunci cand critikti civilizatia islamik....si argumentele mele erau astea....

1) v-ati format o parere despre ea numai din astfel de clipuri despre kr nu stiti de cine sunt facute,cu ce scop sau dak sunt autentice sau nu
2) nu ati vazut si parerea unui musulman cu privire la ele : e posibil k nu asta sa fie realitatea in lumea islamik ci doar masuri luate de unii fundamentalisti religiosi

ce ti s-a parut k nu ar fii ok in mesajele mele?....
dak va apukti sa vorbiti aiurea despre islam doar pentru k ati vazut niste clipuri pe youtube....

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 21:09

mytcor... ...dar vezi tu, eu CA OM, atee nu pot sa fiu..dar nu imbratisez nicum nicio atrociate in numele RELIGIEI!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 21:11

Vedeti paiul din ochiul altuia dar barna din ochiul nostru nu-l vedeti...ma uit uneori cu stupaore la emisiunea asta 'consilier de urgenta"...si ma infior numai cand vad cata cruzime se afla si in NATIA NOASTRA! despre asta ce spuneti!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 21:13

De la: vasix, la data 2009-05-03 21:07:04Maria,sursele de informatie sint infinite si fiecare interpreteaza si vede in felul lui.Islamul isi are conceptiile si trairile proprii religioase fundamentalismul e altul dar ...hai sa spun ceva:fundamentalistii sustin teoria ca fara respectarea cuvint cu cuvint a coranului se va pierde ordinea ..da ce sa-mi bat capul?!!! Mai bine ma duc si-mi fac parul cret!!

nu mai cret ca al meu! ai grija...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 3 Mai 2009, ora 21:19

De la: mytcor, la data 2009-05-03 21:04:44

Citeaza Raspunde

Deoarece consider important modul n care am cutat s demonstrez c ntrebarea forumului plus articolul de nceput se bazeaz pe un silogism fals, repostez descompuerea acestuia (cu mici editri):

Premisa 2: S-au comis atrociti n numele tuturor religiilor, dar nu i n numele ateismului.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

CUM POATE JUSTIFICA HOMO RELIGIOSUS URMATOARELE ATROCITATI COMISE IN NUMELE RELIGIILOR:

Dupa cum se observa,-destul de clar in opinia sbs.- ofer posibilitatea cat si libertate alegerii modalitatii justificative interlocutorilor.
Cui ofer aceste sanse?.... interlocutoruli tinta, respectiv lui HOMO RELIGIOSUS !...raspunsurile ateilor ne intrand in acest cadru tinta si chiar daca ele ar fi aparut, ( cum de fapt s-a si intamplat)...pentru sbs. sunt irelevante.
Ce ar trebui sa justifice ( ori sa nu justifice) HOMO RELIGIOSUS ?...ATROCITATILE COMISE !...
Comise in numele CUI ?....ale RELIGIILOR carora apartin !...fie ei crestini, budisti, islamisti ...etc,etc...

Avandu-i in vedere si-n plan secund ateii, deoarece ei au comis crime in numele utopicelor ideologii materialiste,-fapt ce se poate demonstra cu foarte mare usurinta- pastrand in prim plan crimele comise de catre membrii comunitatilor religioase in numele unei ideologi divine (perfecte) ce impune, iar omul de-a lungul istoriei religiilor a dispus !...
De ce as crede ca premisere dv. n-ar fi subiectiv-tendentios construite atunci cand introduceti in premisa Nr. 2 acea virgula dupa care adaugati " dar nu i n numele ateismului." ?....
O corecta intocmire in opinia mea in ceea ce priveste intocmirea premiselor - din pct.de vedere ideologic- ar fi fost asa:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stabilind valoarea de adevar ori falsitate a fiecarei premise in parte, le putem apoi reunii, intersecta de cate ori dorim. Concluzia va cuantifica exact si fara dubii.
Iar daca doriti a folosi o logica a nuantelor aplicata fiecarei premise in parte si concluzia va fi una exact nuantata.
N-am sa exprim aici in nici un fel opinia critica vis-a-vis de spiritul critic al unei persoane la adresa unei ideologii, dar, in mod sigur acesta lipseste cu desavarsire in cazul multimilor religioase la adresa ideologiilor pe care le-au imbratisat.
S-ar parea cuva ca s-a schimbat ceva d'le @adipopa ?...priviti spre Gaza sau spre Afganistan ori spre soarta crestinilor din China !...
Niciodata nu a fost atat de clar(op.mea) la ce poate duce descatusarea ideilor si-a preconceptelor capabile ca prin stergera identitati si-a istoriei maselor in vedera aducerii lor in fata oratorilor ce cu lesne le va castiga deplina incredere.

Noapte buna !

esti incredibil....

**C- Orice ideologie in numele caruia se comit atrocitati trebuiesc abandonate.**

poi...s-au comis atrocitati si in numele democratiei,comunismului,liberalismului,conservatorismului,nationalismului,globalizarii,drepturilor omului,...etc....
da tu exemplu de o ideologie in numele kreia sa nu se fii comis atrocitati....

sau...dak e sa le desfiintam pe toate...ajungem la ce spunea adi...inventeaza tu una noua...una in numele kreia crezi tu k nu se vor mai comite atrocitati....
vei vedea k are nevoie doar de timp si se vor comite si in numele ei....

ps: stai linistit k si masonii isi au crimele lor...si...asta presupune in mod automat k masoneria ar trebui desfiintata?

Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 21:20

De la: vasix, la data 2009-05-03 20:54:02Dark,n-am spus nici eu ca nu se intimpla..azi...acum la aceasta ora.Dar tot azi,acum,in aceasta ora,in aceasta secunda,un copil este omorit,o mama criminala isi ucide pruncul nou nascut,u fiu isi ucide mama,un tata isi violeaza fetita,si acesti oameni nu o fac in numele religiei.Nu cred ca atitudinea noastra trebuie sa fie cea a strutului ,nu trebuie sa ne prefacem ca nu stim sau ca nu se intimpla,dar trebuie sa luam atitudine cu ceea ce putem face ptr noi in particular sau ptr toata lumea.Vrei sa scriem despre crime,despre genociduri,despre...toate atrocitatile ptr care nu am nici cuvinte sa le dau o denumire?Sint peste tot sint in Romania,sint poate aici linga mine la 2 pasi.Eu fac tot posibilul de exemplu in meseria mea ca cel care a ucis sa spunem...sa nu o mai faca a doua oara,asta pot face eu,sau pot dona din veniturile mele oamenilor care au nevoie de acesti bani ptr a supravetui,ptr a se vindeca,ptr a beneficia de un tratament care nu si-l permit,eu pot acum sa-mi cresc copii fericiti,deci in loc sa dati aceste clipuri singeroase poate ar trebui sa ginditi ce puteti face voi acum,in acest moment ptr ca o cineva sa traiasca mai bine.E un simplu exemplu .

Mai Vasix, suntem oameni cat de cat cititi.Noi doi,din moment ce tu lucrezi pe-afara iar eu sunt navigator de meserie ,suntem si umblati,cat-de-cat..Crime se intampla,intr-adevar,peste tot in lume.La fel si violuri,incesturi,hotie,pedofilie,jafuri,mutilari,etc..Dar e imposibil sa nu poti face diferenta intre crima ca infractiune pedepsita de lege si crima ca pedeapsa prescrisa de lege.. Chiar nu poti face diferenta intre o crima comisa de un infractor,pentru care acesta este urmarit si pedepsit de lege ,si crimele comise IN NUMELE LEGII?? ..
Eu am fost de cateva ori in Dubai si in Jeddah,si stiu ca acolo Sharia nu isi aplica legea in plina strada,asa cum se intampla in Iran,Oman,Yemen,Pakistan,etc..si nici chiar in aceste state nu se intampla frecvent in centrele oraselor mari.. Apropierea economica de SUA si de europa vine cu pretul respectarii,macar de fatada ,a drepturilor omului.Dar populatia unei tari nu se rezuma la capitala ei,ce naiba?!?Toate crimele filmate,toate decapitarile..Uita-te si tu..Spanzurarea studentilor alora are loc intr-un foarte mare oras arab..Cu oameni imbracati civilizat,cu masini,strazi,drumuri,semne de circulatie,politisti de circulatie,chioscuri de ziare...Sunt SUTE de filme ca ala..Femei batute in piata mare,pe esafod,cu un bat de 2 degete grosime ''pentru ca nu si-au ascultat sotul''..Oare putem sa ne orbim singuri chiar intr-atat incat sa negam ce ne vad ochii?Daca tu nu esti intr-o zona unde astfel de lucruri se intampla la lumina,inseamna ca ele nu se intampla?? ..
Faptul ca tu nu vezi Sharia in actiune,nu inseamna insa ca ea nu este aplicata,iar tu stii perfect asta,daca locuiesti acolo de ceva vreme..Stirile din ziare si televiziune nu sunt insa insotite si de imagini de la pedepse,ci sunt doar informatii vorbite.Situatia de acolo insa nu se aplica la toate tarile islamice nici pe departe..ASTA e legea islamica,indiferent ca e facuta pe fata sau pe ascuns.Care parte e greu de inteles?

Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 21:20

De la: mari_uka, la data 2009-05-03 21:09:06P1-S-au comis atrocitati in numele ideologiilor religioase.

mytcor... ...dar vezi tu, eu CA OM, atee nu pot sa fiu..dar nu imbratisez nicum nicio atrociate in numele RELIGIEI!

....cognitie,educatie,cultura, logica, ratiune,evolutie, ntuitie,...(ma scuzati, n-am adaugat religiile si credintele pentru ca primele-s mistice iar cele de-al 2-lea unipersonale)...intimitatile lor sunt inabordabile praxeologic, si, pentru a ma folosi de carja filozofiilor in sprijinul lor, chiar ca n-am de gand !...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 3 Mai 2009, ora 21:21

**C- Orice ideologie in numele caruia se comit atrocitati trebuiesc abandonate.**

fraza e o tampenie si din punct de vedere gramtikl si din punct de vedere logic....

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 3 Mai 2009, ora 23:14

De la: Shlomo_Imre_Istvan, la data 2009-05-03 21:04:50
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-05-03 20:49:40

intrebati-va serios !!!

numai bine!!!

Documentarul vorbea despre fapte de acel gen,nicidecum ca in Ro se practica dezgroparea mortilor si arderea lor!Cand spui un adevar,nu-l spune pe jumatate!

Corect Shlomo!
Am vzut personal acel documentar...era de peste tot din lume. Ciudenii .....din sec. XX.

Cnd toat lumea gndete la fel nseamn c nimeni nu gndete.
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 3 Mai 2009, ora 23:16

De la: mytcor, la data 2009-05-03 21:04:44

Citeaza Raspunde

Noapte buna !

Acum neleg eu de ce se chinuia Adi Popa s ne demonstreze c ateismul este o ideologie....

Cnd toat lumea gndete la fel nseamn c nimeni nu gndete.
Pagini: << 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului PREZENTAREA ISLAMULUI
Mergi la: