back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Stiati ca?

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:

marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 18:00

Insula Sraq din Marea Manecii , posesiune a Marii Britanii , in suprafata de 5 kilometri patrati , are propriul suveran ereditar .
In insula este interzis accesul catelelor , pe motiv ca in sec . XVII , un astfel de animal a muscat pe fiica Printului .
In insula este interzis accesul vehiculelor cu motor , cu exceptia tractoarelor .
Dreptul de vot pentru femei a fost acordat in 1975
Cetatenii platesc un impozit simbolic , care consta dintr - un curcan si o pereche de porumbei .

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 20:09

Monstrul” trăiește pe lacul Vârșolț
Autor: Bianca Băican
Data: 14 nov 2008
1227 afișări
Rank: 4,25 din 3 voturi
Mărime text:
- + | Trimite unui prieten | Print
Pentru pescarii pasionați dar și pentru amatorii din Ardeal, lacul sălăjean este sinonim cu capturile de mari dimensiuni. Marian Zamfir stă de dimineața până seara, din martie până în noiembrie, pe buza unuia dintre cele mai căutate lacuri din Transilvania.
(+) Click pentru a mări
undefined1 /0Imaginea anterioara
Publicitate Un crap de peste 20 kg și un șalău de 6 kg. Acestea sunt recordurile sezonului de pescuit care e pe cale să se închidă la cel mai căutat lac de către cei 1.400 de pescari cu acte în regulă din Sălaj, dar și de ardelenii din zonă. Este vorba despre lacul Vârșolț.

Balta este la mare căutare și pentru organizarea concursurilor de pescuit. Asta și din cauza capturilor care se prind în fiecare an.

„Întotdeauna s-au pescuit piese mari”

„Întotdeauna s-au prins piese mari pe Vârșolț. Asta și din cauza repopulărilor pe care le facem ori de câte ori este nevoie”, ne-a dezvăluit Cristian Crișan, președintele Asociației Județene a Pescarilor și Vânătorilor Sălaj (AJVPS).

Pe lângă faptul că aici se găsesc de la șalăi și crapi până la carași, pista de pescuit are 2 km lungime. „Este una dintre cele mai bune piste din țară”, ne-a declarat Crișan. Numai în această toamnă lacul a fost populat cu 1,5 tone de crap.

Din martie până în noiembrie

Cei mai mulți pescari preferă să stea din luna martie, până prin noiembrie-decembrie, când dă frigul. Își duc pe malul apei corturi și rulote, butelii și ceaune, și stau la pescuit în fiecare zi…de dimineața până noaptea.

Este și cazul lui Marian Zamfir, cel mai norocos pescar din acest sezon. El a reușit performanța de a prinde nu doar cel mai mare crap, cu o greutate de 22 kg și o lungime de 1,2 metri, ci și cel mai mare șalău pescuit în ultimii ani pe Vârșolț, de 6,5 kg.

Pescarul anului

Pe Marian Zamfir l-am găsit la pescuit. Pe Vârșolț, evident. E una dintre cele mai mari plăceri ale lui. O patimă și o nebunie, după cum ne-a spus. Mai ales că este în pensie de boală. A fost operat pe coloană. „Am 39 de ani și sunt în pensie de boală. Așa că, doar pescuitul mi-a rămas”, ne-a spus pescarul. Stă pe lac din luna martie, până dă frigul.

Sâmbătă își va ridica tabăra, cum îi place lui să spună, și va pleca acasă. „E frig deja, iar dimineața găsesc firele înghețate. Așa că, sâmbătă voi pleca acasă”, spune cu regret pescarul care a și-a transformat pasiunea într-un mod de viață.

Cea mai bună carne...

„Lacul a fost repopulat. Anul acesta am găsit mai mulți pui de șalău. Asta înseamnă că anul viitor capturile vor fi și mai mari”, a fost de părere pescarul. Acesta abia așteaptă revenirea primăverii, pentru a merge din nou pe lac, mai ales că după el, cea mai bună carne este…cea de șalău.

Pentru Zamfir lacul de la Vârșolț nu este doar un loc de agrement, ci a devenit casă, dar și loc de muncă.

Cum a prins crapul de douăzeci de kilograme

„Era seara…pe la 10. Momeala a fost un peștișor. Am avut nevoie de ajutorul a doi prieteni. După ce am reușit greu să îl apropii de mal, cei doi s-au apropiat de el cu câte un minciog, însă a cedat montura. Am crezut că l-am pierdut. Dar am avut noroc. Era prea obosit. Prietenii mei i-au pus fiecare câte un minciog la cap, respectiv la coada, și l-au scos”, a dezvăluit Zamfir Marian. Taguri: monstru | marian-zamfir | ardeal | crap Votează articolul:

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 22:31

symy-apocalipsa.blogspot.ro
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 00:58

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-02 20:09:45Monstrul” trăiește pe lacul Vârșolț
Autor: Bianca Băican
Data: 14 nov 2008
1227 afișări
Rank: 4,25 din 3 voturi
Mărime text:
- + | Trimite unui prieten | Print
Pentru pescarii pasionați dar și pentru amatorii din Ardeal, lacul sălăjean este sinonim cu capturile de mari dimensiuni. Marian Zamfir stă de dimineața până seara, din martie până în noiembrie, pe buza unuia dintre cele mai căutate lacuri din Transilvania.
(+) Click pentru a mări
undefined1 /0Imaginea anterioara
Publicitate Un crap de peste 20 kg și un șalău de 6 kg. Acestea sunt recordurile sezonului de pescuit care e pe cale să se închidă la cel mai căutat lac de către cei 1.400 de pescari cu acte în regulă din Sălaj, dar și de ardelenii din zonă. Este vorba despre lacul Vârșolț.

Balta este la mare căutare și pentru organizarea concursurilor de pescuit. Asta și din cauza capturilor care se prind în fiecare an.

„Întotdeauna s-au pescuit piese mari”

„Întotdeauna s-au prins piese mari pe Vârșolț. Asta și din cauza repopulărilor pe care le facem ori de câte ori este nevoie”, ne-a dezvăluit Cristian Crișan, președintele Asociației Județene a Pescarilor și Vânătorilor Sălaj (AJVPS).

Pe lângă faptul că aici se găsesc de la șalăi și crapi până la carași, pista de pescuit are 2 km lungime. „Este una dintre cele mai bune piste din țară”, ne-a declarat Crișan. Numai în această toamnă lacul a fost populat cu 1,5 tone de crap.

Din martie până în noiembrie

Cei mai mulți pescari preferă să stea din luna martie, până prin noiembrie-decembrie, când dă frigul. Își duc pe malul apei corturi și rulote, butelii și ceaune, și stau la pescuit în fiecare zi…de dimineața până noaptea.

Este și cazul lui Marian Zamfir, cel mai norocos pescar din acest sezon. El a reușit performanța de a prinde nu doar cel mai mare crap, cu o greutate de 22 kg și o lungime de 1,2 metri, ci și cel mai mare șalău pescuit în ultimii ani pe Vârșolț, de 6,5 kg.

Pescarul anului

Pe Marian Zamfir l-am găsit la pescuit. Pe Vârșolț, evident. E una dintre cele mai mari plăceri ale lui. O patimă și o nebunie, după cum ne-a spus. Mai ales că este în pensie de boală. A fost operat pe coloană. „Am 39 de ani și sunt în pensie de boală. Așa că, doar pescuitul mi-a rămas”, ne-a spus pescarul. Stă pe lac din luna martie, până dă frigul.

Sâmbătă își va ridica tabăra, cum îi place lui să spună, și va pleca acasă. „E frig deja, iar dimineața găsesc firele înghețate. Așa că, sâmbătă voi pleca acasă”, spune cu regret pescarul care a și-a transformat pasiunea într-un mod de viață.

Cea mai bună carne...

„Lacul a fost repopulat. Anul acesta am găsit mai mulți pui de șalău. Asta înseamnă că anul viitor capturile vor fi și mai mari”, a fost de părere pescarul. Acesta abia așteaptă revenirea primăverii, pentru a merge din nou pe lac, mai ales că după el, cea mai bună carne este…cea de șalău.

Pentru Zamfir lacul de la Vârșolț nu este doar un loc de agrement, ci a devenit casă, dar și loc de muncă.

Cum a prins crapul de douăzeci de kilograme

„Era seara…pe la 10. Momeala a fost un peștișor. Am avut nevoie de ajutorul a doi prieteni. După ce am reușit greu să îl apropii de mal, cei doi s-au apropiat de el cu câte un minciog, însă a cedat montura. Am crezut că l-am pierdut. Dar am avut noroc. Era prea obosit. Prietenii mei i-au pus fiecare câte un minciog la cap, respectiv la coada, și l-au scos”, a dezvăluit Zamfir Marian. Taguri: monstru | marian-zamfir | ardeal | crap Votează articolul:

Interesant.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
broscuta_super_verde

1273 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 11:05

Am gasit o poezie draguta pe netlog:

Am învățat să mor de la un timp
Și-o fac pe zi ce trece tot mai bine,
Și văd,cu fiecare anotimp,
Cum cad toate redutele din mine.

Mă las secundei pradă neștiută
Sperând să mă destrame în tăcere,
În fața vremii sunt o biată ciută,
Ce-și pierde suflu-n orice adiere.

Și evadez din mine câte-o clipă
Privind la bietul înveliș de humă
Lăsat deșertului ca și risipă,
Un palid chip,o trecătoare urmă.

Mor pe fâșii și mor pe apucate
Cedând deșertăciunii părți din mine,
Și dacă crezul meu are dreptate,
Voi înflori în lumea care vine.*

Luiza

Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 21:35

It,s ok ...not too bad.

lerolv4

282 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 22:03

De la: gabita07_azs, la data 2009-04-03 21:35:29

It,s ok ...not too bad.

Apropo Gabita07 , poftim cultura la tine, o dai in englezisme sau americanisme?
Este o prostie sa vorbesti o alta limba decat ce-a cu care te-ai nascut, mai ales ca nu ti se cere sa vorbesti sau sa te exprimi intr-o alta limba straina.
Eu cred ca toti stim ce ai scris acolo, dar nu toti stiu ce scriu eu aici!!!
Ia aminte si nu te supara pe mine.
Pace si Intelepciune.

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 22:49

S - a scris ca cel mai vechi parlament , este cel din Islanda . Mai vechi decat acesta este parlamentul din Insula Man , posesiune a Marii Britanii din Marea Irlandei .

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 4 Aprilie 2009, ora 19:35

Inventatorul primei mașini cu formă aerodinamică din lume a fost AUREL PERSU (26 dec1890 – 5 mai 1977).
La 19 septembrie 1924 inginerul român Aurel PERSU obținea un brevet pentru o invenție epocală, denumită de el “Automobil de formã aerodinamicã, cu patru roți montate înãuntrul formei aerodinamice”.

Dana P

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 4 Aprilie 2009, ora 19:48

De la: balarie, la data 2009-04-03 11:05:41Am gasit o poezie draguta pe netlog:

Am învățat să mor de la un timp
Și-o fac pe zi ce trece tot mai bine,
Și văd,cu fiecare anotimp,
Cum cad toate redutele din mine.

Mă las secundei pradă neștiută
Sperând să mă destrame în tăcere,
În fața vremii sunt o biată ciută,
Ce-și pierde suflu-n orice adiere.

Și evadez din mine câte-o clipă
Privind la bietul înveliș de humă
Lăsat deșertului ca și risipă,
Un palid chip,o trecătoare urmă.

Mor pe fâșii și mor pe apucate
Cedând deșertăciunii părți din mine,
Și dacă crezul meu are dreptate,
Voi înflori în lumea care vine.*

Luiza

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 4 Aprilie 2009, ora 19:51

De la: pasadro, la data 2009-04-04 19:35:53Inventatorul primei mașini cu formă aerodinamică din lume a fost AUREL PERSU (26 dec1890 – 5 mai 1977).

La 19 septembrie 1924 inginerul român Aurel PERSU obținea un brevet pentru o invenție epocală, denumită de el “Automobil de formã aerodinamicã, cu patru roți montate înãuntrul formei aerodinamice”.

Dana P

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 4 Aprilie 2009, ora 20:18

Un rol hotarator in pierderea Basarabiei in 1812 , l - a avut Manuc Bey , agent dublu al turcilor si rusilor . Negocierile de pace s - au desfasurat in hanul lui Manuc din Bucuresti . Manuc ascunde turcilor informatia ca Franta va ataca Rusia ! Deci capitularea in fata rusilor , nu era oportuna . Turcii cred ca nu mai au nicio sansa si accepta capitularea pe spinarea Moldovei , cedand rusilor Basarabia . Manuc Bey , a avut de la rusi promisiunea ca va fi numit Voievod al Basarabiei . Rusii nu s - au tinut de cuvant . Mai mult in 1826 , trimit un guvernator , care preia atributiile locotenentei domnesti de la Chisinau . In 1870 , autonomia Basarabiei este anulata , aceasta devenind o simpla gubernie a Imperiului Tuturor Rusiilor ! Sub conducerea lui Pantelimon Halipa , Basarabia isi proclama independenta in ianuarie 1918 . In martie , este atacata de bandele bolsevice . La cererea lui Pan Halipa , armata romana intervine , iar la 9 aprilie 1918 ( stil nou ) , Basarabia , este prima provincie care se reuneste la Vechiul Regat . In octombrie 1924 , din motive propagandistice Rusia Sovietica , infiinteaza in stanga Nistrului , RSSA Moldoveneasca Nistreana . In perioada interbelica au loc conflicte de frontiera pe Nistru . Gagauzii la indemnul agentilor bolsevici , comit acte de razvratire . In 1940 , URSS , ocupa Basarabia . Republica Moldoveneasca Nistreana , este impartita intre RSS Moldoveneasca ( partea care este actuala Transnistrie ) si RSS Ucraina . In perioada 1941 - 1944 , Romania a eliberat nu numai Basarabia , dar si intreaga Transnistrie ( teritoriu de peste 40000 kilometri patrati ) . Guvernator al Transnistriei , a fost juristul si scriitorul Gen . ( r ) Radu Rosetti .Rusii din Transnistria au fost colonizati de Ecaterina cea Mare in sec XVIII . Gagauzii au venit din sudul Balcanilor in sec XIX si sunt asezati de rusi in Buceag . Romanii au populat permanent si dintotdeauna , nu numai Basarabia , dar si Transnistria ( a se vedea cartea lui Nicolae Iorga - " Romanii de dincolo de Nistru " )

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 4 Aprilie 2009, ora 20:25

De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-04-04 20:18:03Un rol hotarator in pierderea Basarabiei in 1812 , l - a avut Manuc Bey , agent dublu al turcilor si rusilor . Negocierile de pace s - au desfasurat in hanul lui Manuc din Bucuresti . Manuc ascunde turcilor informatia ca Franta va ataca Rusia ! Deci capitularea in fata rusilor , nu era oportuna . Turcii cred ca nu mai au nicio sansa si accepta capitularea pe spinarea Moldovei , cedand rusilor Basarabia . Manuc Bey , a avut de la rusi promisiunea ca va fi numit Voievod al Basarabiei . Rusii nu s - au tinut de cuvant . Mai mult in 1826 , trimit un guvernator , care preia atributiile locotenentei domnesti de la Chisinau . In 1870 , autonomia Basarabiei este anulata , aceasta devenind o simpla gubernie a Imperiului Tuturor Rusiilor ! Sub conducerea lui Pantelimon Halipa , Basarabia isi proclama independenta in ianuarie 1918 . In martie , este atacata de bandele bolsevice . La cererea lui Pan Halipa , armata romana intervine , iar la 9 aprilie 1918 ( stil nou ) , Basarabia , este prima provincie care se reuneste la Vechiul Regat . In octombrie 1924 , din motive propagandistice Rusia Sovietica , infiinteaza in stanga Nistrului , RSSA Moldoveneasca Nistreana . In perioada interbelica au loc conflicte de frontiera pe Nistru . Gagauzii la indemnul agentilor bolsevici , comit acte de razvratire . In 1940 , URSS , ocupa Basarabia . Republica Moldoveneasca Nistreana , este impartita intre RSS Moldoveneasca ( partea care este actuala Transnistrie ) si RSS Ucraina . In perioada 1941 - 1944 , Romania a eliberat nu numai Basarabia , dar si intreaga Transnistrie ( teritoriu de peste 40000 kilometri patrati ) . Guvernator al Transnistriei , a fost juristul si scriitorul Gen . ( r ) Radu Rosetti .Rusii din Transnistria au fost colonizati de Ecaterina cea Mare in sec XVIII . Gagauzii au venit din sudul Balcanilor in sec XIX si sunt asezati de rusi in Buceag . Romanii au populat permanent si dintotdeauna , nu numai Basarabia , dar si Transnistria ( a se vedea cartea lui Nicolae Iorga - " Romanii de dincolo de Nistru " )

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 21:12

Moldova nu a fost pasalac turcesc . Era un stat vasal , legat printr - un tratat de tip adhame . Prin urmare turcii nu aveau dreptul de a instraina teritorii ale Moldovei . Cedarea Basarabiei de catre Turci , Rusiei in 1812 , ca si cedarea Bucovinei Austriei , 1770 . sunt acte lovite de NULITATE ABSOLUTA !
La Congresul de la Berlin din 1878 , rusii au conditionat reunificarea Dobrogei ( inclusiv a Cadrilaterului) cu Romania , de cedarea de catre romani a Buceagului ( reunificat cu Moldova in 1856 ) . In final datorita cupiditatii occidentalilor , Romania castiga Dobrogea , dar fara Cadrilater si pierde Buceagul . Insula Serpilor , este retrocedata de catre turci , Romaniei in 1879 . Cadrilaterul , este recuperat abia in 1913 . In 1940 , bulgarii ocupa o suprafata mai mare decat Cadrilaterul unificat cu tara in 1913 ! Cedarea Insulei Serpilor s - a facut in secret . Nu a fost informata nici opinia publica si nici chiar personalul de la far ( care a fost arestat de sovietici ) si nici pescarii din zona . Abia in 1962 , MAN , ratifica cedarea Insulei Serpilor si a altor 5 insule de pe bratul Chilia ( din 1948 ) . Bucovina de Nord , conform hotararii conferintei de pace de la Paris trebuia restituita in 1987 ! Herta a fost ocupata de sovietici fara a se acorda un ultimatim . Pur si simplu , ordinul lui stalin a fost de a inainta pana la cel mai mic act de rezistenta . Prin urmare Herta nu a fost oficial cedata rusilor, prin conferinta de la Paris . In 1991 , Ucraina s - a oferit sa retrocedeze tinutul Hertei , dar conducerea de atunci a Romaniei nu a fost interesata . In 1948 , odata cu Insula Serpilor s - a cedat si marea teritoriala ( recastigata dupa procesul de la Haga ) . La acea vreme seful Servicilui Roman de Topografie Marina , a demonstrat matematic caracterul abuziv si nejustificat stiintific al cedarii platoului continental . Acel patriot a fost condamnat la moarte si executat !

obliografic

1094 mesaje
Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 22:16

De la: nastasemihail, la data 2009-04-01 01:19:49
De la: obliografic, la data 2009-03-30 00:16:52Explicati aceste istorii ----- dacă se poate.

Abraham Lincoln a fost ales la Congresul din 1846.
John F. Kennedy a fost ales la Congresul din 1946.

Abraham Lincoln a fost ales presedinte in 1860.
John F. Kennedy a fost ales presedinte in 1960.

Ambii au fost deosebit de interesati de drepturile civile.
Ambele lor soțiile au pierdut cate un copil in timp ce trăiau la Casa Albă.

Ambii presedinti au fost împușcati intr-o zi de vineri.
Ambii presedinti au fost împușcati în cap.

Acum, istoria devine cu adevărat ciudata …

Lincoln a avut un secretar care se numea Kennedy.
Kennedy a avut un secretar care se numea Lincoln .

Ambii au fost asasinati de către un sudist.
Ambii au fost urmati la conducere de catre un sudist numit Johnson.

Andrew Johnson, care i-a urmat lui Lincoln, s-a nascut in 1808..
Lyndon Johnson, care i-a urmat lui Kennedy, s-a nascut in anul 1908.

John Wilkes Booth, care l-a asasinat pe Lincoln, s-a născut în 1839.
Lee Harvey Oswald, care l-a asasinat pe Kennedy, s-a nascut in 1939.

Ambii asasini au avut nume compuse din trei cuvinte.
Ambele nume sunt compuse din cincisprezece litere.

Acum, ca să vă blocheze pe loc …

Lincoln a fost împușcat la teatrul numit "Ford".
Kennedy a fost împușcat într-o masina numita "Lincoln", construita de "Ford".

Lincoln a fost împușcat într-un teatru și asasinul a fugit și s-a ascuns într-un depozit.
Kennedy a fost împușcat dintr-un depozit și asasinul fugit și s-a ascuns într-un teatru.

Booth si Oswald, ambii asasini, au fost ucisi, la randul lor, înainte de finalizarea cercetarilor.

O alta "intamplare"...

O săptămână înainte ca Lincoln sa fie împușcat, el a fost in Monroe, Maryland, SUA.
O săptămână înainte ca Kennedy saa fie împușcat, el a fost … cu Marilyn Monroe.

In 1963 era o alta poveste cu sfirsitul lumii. Probabil s-a inchis un ciclu, care a inceput in perioada revolutiei franceze pina la mijlocul sec 19.
Aceste lucruri se pot explica prin teoria ciclurilor sau poate a numerelor.
Oricum coincidenta deja nu mai este.
Sa nu uitam evenimentele de la revolutia franceza pina in mijlocul sec 19, dupa care multa liniste pina la primul razboi. Si evenimentele anilor 1962-1963, Vietnam, Kenedy, Evenimentul cu Cuba, Lansarea puternica a americanilor in spatiul cosmic.
Deci avem un inceput si sfirsit de ciclu.

Sunt doar simple coincidente

CELUI MAI BUN PRIETEN Cand tu razi, rad si eu. Cand tu privesti soarele,simt si eu caldura lui. Cand tu plangi, plang si eu. Cand tu hotarasti sa lupti,lupt si eu. Cand tu te arunci in cap... O sa imi fie tare dor de tine , DESTEPTULE!
Fosta membra 9am.ro

84 mesaje
Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 23:26

cele mai tari tabere le gasesti pe :
www.taberelemele.ro ?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 04:53

De la: obliografic, la data 2009-04-05 22:16:55
De la: nastasemihail, la data 2009-04-01 01:19:49
De la: obliografic, la data 2009-03-30 00:16:52Explicati aceste istorii ----- dacă se poate.

Abraham Lincoln a fost ales la Congresul din 1846.
John F. Kennedy a fost ales la Congresul din 1946.

Abraham Lincoln a fost ales presedinte in 1860.
John F. Kennedy a fost ales presedinte in 1960.

Ambii au fost deosebit de interesati de drepturile civile.
Ambele lor soțiile au pierdut cate un copil in timp ce trăiau la Casa Albă.

Ambii presedinti au fost împușcati intr-o zi de vineri.
Ambii presedinti au fost împușcati în cap.

Acum, istoria devine cu adevărat ciudata …

Lincoln a avut un secretar care se numea Kennedy.
Kennedy a avut un secretar care se numea Lincoln .

Ambii au fost asasinati de către un sudist.
Ambii au fost urmati la conducere de catre un sudist numit Johnson.

Andrew Johnson, care i-a urmat lui Lincoln, s-a nascut in 1808..
Lyndon Johnson, care i-a urmat lui Kennedy, s-a nascut in anul 1908.

John Wilkes Booth, care l-a asasinat pe Lincoln, s-a născut în 1839.
Lee Harvey Oswald, care l-a asasinat pe Kennedy, s-a nascut in 1939.

Ambii asasini au avut nume compuse din trei cuvinte.
Ambele nume sunt compuse din cincisprezece litere.

Acum, ca să vă blocheze pe loc …

Lincoln a fost împușcat la teatrul numit "Ford".
Kennedy a fost împușcat într-o masina numita "Lincoln", construita de "Ford".

Lincoln a fost împușcat într-un teatru și asasinul a fugit și s-a ascuns într-un depozit.
Kennedy a fost împușcat dintr-un depozit și asasinul fugit și s-a ascuns într-un teatru.

Booth si Oswald, ambii asasini, au fost ucisi, la randul lor, înainte de finalizarea cercetarilor.

O alta "intamplare"...

O săptămână înainte ca Lincoln sa fie împușcat, el a fost in Monroe, Maryland, SUA.
O săptămână înainte ca Kennedy saa fie împușcat, el a fost … cu Marilyn Monroe.

In 1963 era o alta poveste cu sfirsitul lumii. Probabil s-a inchis un ciclu, care a inceput in perioada revolutiei franceze pina la mijlocul sec 19.
Aceste lucruri se pot explica prin teoria ciclurilor sau poate a numerelor.
Oricum coincidenta deja nu mai este.
Sa nu uitam evenimentele de la revolutia franceza pina in mijlocul sec 19, dupa care multa liniste pina la primul razboi. Si evenimentele anilor 1962-1963, Vietnam, Kenedy, Evenimentul cu Cuba, Lansarea puternica a americanilor in spatiul cosmic.
Deci avem un inceput si sfirsit de ciclu.

Sunt doar simple coincidente

Nu exista coincidente, dar ptr a putea trai normal deci ptr sanatatea noastra mintala e bine sa nu bagam in seama prea mult aceste asazis coincidente si cicluri. Trebuie sa le gasim raspunsul mai stiintific. Ciclurile sint reale. Eu nu stiu daca am gasit un raspuns corect la acest lucru, dar e o ipoteza.
Apropo noi sintem inca in secolul 20, intre 1896-2012. Nu spun eu asta ci altii. Acest secol care a trecut este cel mai important din istorie. Urmeaza un mileniu. Celalalt a fost intre 1050-2012 si a cuprins 3 secole la sfirsit, 18, 19, 20.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 11:06

Cei 15 care au inventat robotul

Constantin Sima, Adrian Bizgan, Emil Mieilica, Andrei Iacobita, Cristian Grechi, Rasvan Ionescu, Cristi Preoteasa, Adrian Osvad, Alina Stroe, Tiberiu Iosif, Daniel Ionescu, Ionel Chirita, Mihai Spatarescu, Sergiu Semenescu, Cristian Teodorescu

Marele Premiu de la Salonul International de Inventii a fost castigat, pentru prima data, de o firma romaneasca. Juriul a votat in unanimitate acordarea marelui premiu firmei MB Telecom pentru produsul Roboscan 1M.

Presedintele MB Telecom Mircea Tudor

Cinci ROBOSCAN 1M se afla deja in folosinta Autoritatii Nationale a Vamilor, functionand in punctele de trecere a frontierei Siret, Giurgiulesti, Albita, Moravita si Halmeu.

Companiile elvetiene sunt interesate de inventie

Imediat dupa ce au primit acest premiu, romanii au fost contactati de companii din Elvetia care au impreuna o cota importanta din piata mondiala in domeniu, precum Cotecna si SGS

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 20:31

Avionul cu decolare verticala , a fost inventat de un roman : Ion Mateescu . Inventatorul , a numit aparatul giropter . Tot Ion Mateescu a inventat un calendar universal valabil in orice an . Aceasta ultima inventie a fost apreciata de catre astronomul Victor Anestin , care a incercat sa o impuna .
Despre Ion Mateescu , in cartea " In cautarea sensului pierdut " , autor Prof . Dumitru Constantin Dulcan ( autorul celebrei lucrari " Inteligenta Materiei " )
Sistemul de numarare a anilor de la Isus Christos , a fost inventat de catre romanul Dionisie Exiguul ( cel Mic ) , in sec VII .

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 17:54

In anii " 70 , in arhipelagul insulelor Mariane , un aviator , descopera o insula necunoscuta pana atunci ! Exista insule notate pe harti , cu indicativul ED ( existenta dudioasa ) . Celebre sunt Insula Maria Tereza din sudul Pacificului ( imortalizata de Jules Verne in romanul Insula Misterioasa ) , Tara lui Sanikov din Oceanul Inghetat ( subiectul unei carti scrise de catre geograful rus Obrucev ) , Caprona din apropierea Antarticii ( subiectul unei carti de fictiune _ Al saptelea taram . Aceste insule si altele asemenea au fost indicate pe harti pana in anii din urma . Astfel : Maria treza , figura pe hartile din anii " 70 si este amintita la fel ca si atolul Ernest Kegouve , in lucrarea Pacificul , scrisa de catre Aurel Lecca , Tara lui Sanikov , pana in 1932 , iar Caprona a figurat pe harti pamna la primul razboi mondial !

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 06:25

De la: nastasemihail, la data 2009-02-06 04:03:43Un studiu asupra 200 000 struti, timp de mai bine de 80 ani, nu arata nici un caz unde s-ar fi vazut vreun strut ascuns cu capul in nisip.

exact...trebia sa scriu eu asta :D

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 17:53

La 11 martie 1990 , Lituania isi declara indpendenta , fiind prima tara care sparge blocul URSS .
Primul drapel care a fluturat pe cladirea Parlamentului Lituaniei libere a fost cel romanesc . Drapelul apartinea unui muncitor basarabean care lucra in Vilnius . Acest om a participat activ la manifestatiile antisovietice din capitala Lituaniei si a pus la dispozitie drapelul sau , singurul drapel non sovietic care era in zona .
In 1990 , are loc la Bolgrad Congresul Popoarelor din Buceag , care solicitau autonomia fata de Kiev . Din pacate nu s - a obtinut sprijinul Romaniei , care ar fi trebuit sa fie interesata , ca romanii bastinasi in Buceag sa obtina autonomia si prin asta sa - si apere identitatea nationala pe pamantul stramosesc . De fapt initial Buceagul s - a numit Basarabia fiind inclus in Tara Romaneasca , condusa de dinastia Basarabilor . Numele de Basarabia s - a extins apoi si tinuturilor Codrilor si Baltilor , precum si Tarii Sipenintului ( Hotin ) , aflate in cadrul Principatului Moldovei , cu capitala la Suceava .

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 9 Aprilie 2009, ora 23:10

In arhipelagul Yap din Micronezia se folosesc bani de piatra . Valoarea banului este direct proportionala cu diametrul pietri ( are forma unei pietre de moara ) . Acesti bani sunt prea grei pentru a circula si fizic . Raman pe loc , unde se afla . Un nou proprietar al banului , il semneaza doar !
in visteria Regelui poporului Ashanti din Africa de vest , se afla niste perle ...cilindrice . Legenda spune ca sunt cazute din cer . Pentru geologi sunt o enigma !

Fosta membra 9am.ro

84 mesaje
Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 09:19

Super tabere!
Intra pe www.taberelemele.ro

broscuta_super_verde

1273 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 15:56

Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 17:57

In anii " 80 , cel mai bogat grup etnic din fostul URSS , erau.........romanii din Maramuresul de Nord , exemplu de oameni harnici , gospodari si chibzuiti .
La inceputul anilor " 90 , Ucraina a emis pretentii teritoriale fata de judetul Suceava ( Bucovina de Sud ) si orasul Galati . Pretentia ucraineana a fost sustinuta public de catre reprezentantul minoritatii ucrainene din ..... Parlamantul Romaniei .
Subiect de meditatie :
Chisinau in Basarabia , Chisinau Cris in Transilvania
Tinutul Lapusna in Basarabia , Tara Lapusului in Transilvania .

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 11 Aprilie 2009, ora 20:27

Pe raul Bac , care traverseaza orasul Chisinau , se afla un lac de acumulare . construit ,este adevarat , in perioada sovietica . Ideea constririi unui astfel de lac , apartine lui .... Dimitrie Cantemir . Enunta ideea in cartea Descrierea Moldovei , acolo unde , prezentand tinutul Codrilor , descrie cheile raului Bac .
Soroca este supranumita " Sinaia Basarabiei " , datorita abruptul calcaros care o inconjura si care seamana cu abruptul Bucegi , in Valea Prahovei .

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 01:19

1. Blestemul masinii lui James Dean
In septembrie 1955, James Dean murit intr-un teribil accident de masina. In urma incidentului, Porsche-ul a adus numai nenorociri.
a) Cand masina a fost ridicata de la locul accidentului pentru a fi transportata intr-un garaj, motorul a alunecat, strivindu-l pe mecanic.
b) Motorul a fost cumparat de un doctor, care l-a instalat in propria masina de curse. Acesta a murit in scurt timp, tot intr-un accident.
c) Cand Porsche-ul lui James Dean a fost reparat ulterior, garajul in care se afla a fost mistuit de flacari.
d) Mai tarziu, masina a fost expusa in Sacramento, dar a cazut de pe postament, ranind grav un adolescent.
e) In Oregon, trailer-ul cu care a fost mutata masina a distrus un magazin.
f) In sfarsit, in 1959, masina s-a dezmembrat intr-un mod misterios, in 11 bucati, in timp ce se sprijinea pe o structura de otel.

2. Un bebelus cazut de la etaj, salvat de doua ori de acelasi barbat
In anii 30, Joseph Figlock mergea o strada din Detroit, cand s-a trezit cu un copilas in brate, care cazuse de la etaj. Un an mai tarziu, pe aceeasi strada, de la acelasi etaj, acelasi copil a cazut in mainile aceluiasi Joseph Figlock.

3. Un glont care si-a atins destinatarul dupa cativa ani
In 1883, Henry Ziegland s-a despartit de iubita sa. Indurerata, aceasta s-a sinucis. Fratele acesteia a hotarat sa o razbune, asa ca l-a urmarit pe Ziegland si l-a impuscat, apoi si-a pus capat zilelor. Numai ca Ziegland a supravietuit focului de arma. Glontul doar i-a zgariat fata, apoi s-a oprit intr-un copac. Ani mai tarziu, Ziegland a decis sa taie copacul in care se afla glontul. Incercarea s-a dovedit atat de dificila, incat a fost nevoie de dinamita ca sa-l puna la pamant. Explozia a propulsat glontul, care l-a strapus pe Ziegland, ucigandu-l.

4. Gemeni identici, vieti identice
Doi gemeni din Ohio au fost separati la nastere, apoi adoptati de doua familii diferite. Amandoi au fost botezati James. Si coincidentele abia incepusera. Cei doi James au crescut nestiind nimic unul de celalalt, dar amandoi au dovedit abilitati deosebite in tamplarit si desen tehnic, apoi s-au casatorit cu doua femei, pe nume Linda. Au avut fiecare cate un baiat, pe care l-au botezat James Alan, respectiv James Allan. Au divortat de prima nevasta, recasatorindu-se cu alte femei, numite Betty. Si-au cumparat doi caini pe care i-au botezat Toy. Cand au implinit patruzeci de ani, cei doi s-au reintalnit intamplator. Cei doi au murit ucisi de un camion, in timp ce traversau aceeasi autostrada, pe bicicleta.

5. Mark Twain si cometa Halley
Mark Twain s-a nascut in 1835, in ziua in care a aparut cometa Halley si a murit in ziua in care a reaparaut, in 1910. In 1909, scriitorul chiar si-a prezis propria moarte, declarand: „Am venit odata cu cometa Halley, in 1935. Se intoarce anul viitor si ma astept sa ma ia cu ea.”

6. Scriitoarea care si-a regasit o carte din copilarie
Americanca Anne Parrish colinda anticariatele din Paris, in 1920, cand a descoperit una dintre cartile care i-au incantat copilaria. A luat-o de pe raft si i-a aratat-o sotului sau. Acesta a deschis-o si a citit pe prima pagina: „Anne Parrish, Strada Weber, nr 209, Colorado Springs.” Era chiar cartea lui Anne.

7. Budinca de prune
In 1805, scriitorul francez Emile Deschamps a mancat pentru prima data budinca de prune de la un domn numit Fortgibu. Zece ani mai tarziu, a gasit budinca de prune intr-un restaurant din Paris si a dorit sa comande. Chelnerul l-a anuntat insa ca ultima portie fusese comandata de un alt client, care s-a dovedit a fi domnul Fortgibu. Peste ani, in 1832, Emile Deschamps se afla la o cina la care s-a servit budinca de prune. Si-a amintit incidentele precedente si le-a spus prietenilor ca doar Fortgibu mai lipseste ca sa fie totul complet. Nici n-a terminat bine, ca in incapere a intrat insusi Fortgibu.

8. Dublura regelui Umberto I
In Monza, Italia, regele Umberto I a luat cina intr-un restaurant insotit de generalul Emilio Ponzia-Vaglia. Cand i s-a luat comanda, regele a remarcat ca arata izbitor cu proprietarul. Au inceput sa discute despre asemanarile dintre ei si au descoperit urmatoarele:
a) se nascusera in aceeasi zi a aceluiasi an (14 mai 1844);
b) se nascusera in acelasi oras;
c) nevestele lor se numeau Margherita;
d) proprietarul isi deschisese restaurantul fix in aceeasi zi in care regele fusese incoronat.
Pe 29 iulie 1900, regele Umberto a aflat ca proprietarul restaurantului a murit intr-un accident de vanatoare. Acesta a trimis condoleante familiei indoliate, apoi a fost asasinat de un anarhist din multime.

9. 21, data fatala pentru Ludovic al XVI-lea
In copilarie, regele Frantei, Ludovic al XVI-lea fusese prevenit de un astrolog sa fie foarte atent pe data de 21 a fiecarei luni. Regele s-a speriat atat de tare, incat pe 21 n-a incheiat niciodata nici o afacere. Din pacate insa, pe 21 iunie 1791, in urma Revolutiei Franceze, Ludovic si regina sa au fost arestati la Varennes, in timp ce incercau sa fuga din Franta. Pe 21 septembrie, in acelasi an, Franta a abolit monarhia si proclamandu-se republica. Pe 21 ianuarie 1793, Ludovic al XVI-lea a fost ghilotinat.

10. Doi frati, accidentati mortal de acelasi sofer de taxi, la un an distanta
In 1975, in timp ce conducea un scuter, in Bermuda, un barbat a fost accidentat mortal de un taxi. Un an mai tarziu, fratele acestuia a fost accidentat mortal de acelasi taxi, condus de acelasi sofer, transportand acelasi pasager!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 19:58

In muntii Balcani , exista 200 de sate care poarta nume ramanesti , dar a caror populatie este slavizata .
Primii locuitori ai Muntelui Athos inaintea infiinatrii asezarilor monahale , au fost ciobanii valahi .

broscuta_super_verde

1273 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 21:54

Tot mai multi romani atacati de arme psihotronice
30/12/2008 - 01:03 — Livia
bubul psihotronic.jpg

Intr-un raport descoperit intr-o pivnita la NASA, care dateaza din 1989, s-a aratat ca armatele americane s-au axat pe dezvoltarea unor arme psihotronice, care sa tina in frau masele prin controlarea mintii, impulsuri telepatice si bombardarea cu radiatii, arme care dupa ’90 au fost aduse intr-un mod misterios si in Romania, la sediul central al armatei.

Raportul, intitulat “Bioefectele armelor neletale asupra populatiei Romaniei” prezinta 1256 de tipuri de arme psihotronice cu care romanii sunt tinuti in frau din 1990 incoace, aceasta fiind de altfel si explicatia pentru lipsa revoltelor, rascoalelor, revolutiilor, in randul romanilor dupa ’90.

Pavel Corut, implicat in dezvoltarea armelor psihotronice

Un oficial al armatei a dezvaluit ca in Romania armele psihotronice aduse de americani au fost adaptate pietei prin dezvoltarea lor pe baza conceptului de bubul psihotronic elaborat de Pavel Corut. Statisticile au aratat ca un roman din trei este atacat zilnic de un bubul psihotronic care se poate manifesta in modurii diverse: dureri de cap in fata televizorului, intepaturi in degetul mic de la mana, senzatia de gura inclestata dimineata, albeata pe unghii, moleseala in corp, nervi amestecati cu scarba la vederea emisiunilor de divertisment de la tv, senzatia ca iti intra cuvinte in urechi.

Surorile Porumbita, victime nebagate in seama de autoritati

Singurele persoane care au sesizat pericolul armelor psihotronice sunt surorile Porumbita, care au incercat in zadar in mijloacele de transport in comun sa traga un semnal de alarma asupra pericolului care pluteste in fiecare moment asupra cetatenilor Romaniei.

“Oameni buni, sunteti iradiati la cap cu armele psihotronice cand dormiti. Fugiti cat puteti de bubuli, nimeni nu scapa” – ne-a adresat una din surorile Porumbita inainte de a cobori din autobuzul 311 si de a lovi cativa calatori cu umbrela pe spinare.

Traian Basescu cere populatiei sa se linisteasca

Panicat de impactul pe care il are aceasta veste asupra populatiei, Traian Basescu a marturisit intr-o declaratie oficiala televizata ca nu suntem singuri in univers, iar bubulii psihotronici sunt impulsuri extraterestre, care nu au efect letal decat in cazuri extrem de rare, ei ramanand activati in corp maxim 10 ani. “Cer romanilor sa nu intre in panica. Le multumesc pe aceasta cale surorilor Porumbita ca au mobilizat in cele din urma populatia. Le declar eroine nationale” – si-a incheiat seful statului discursul.

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Stiati ca?
Mergi la: