Info
x
Stiati ca?
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 00:43
De la: nastasemihail, la data 2009-03-04 23:38:24De la: jojondurant, la data 2009-03-04 14:45:58Este necesar sa mai vin cu o completare; profetia Maya n-a vorbit de Centura Fotonica si toata teoria ei,ci de calendarul Mayas,care zice-se, se va termina in 2012,ei n-au mai vazut in viitor mai departe de acest timp 2012.
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 00:45
nea mihai,mai treci bre si la umbra ca vad ca sunteti loviti bine in cap de soare,daca nu-i asa atunci e si mai grav,inseamna ca deliru-i in floare
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 00:46
nu mai cititi,bre tot felul de pseudo-adevaruri,misticisme sau alte chestii neverificate,cititi carti adevarate,asa cum v-am invatat
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 19:26
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-05 00:46:40nu mai cititi,bre tot felul de pseudo-adevaruri,misticisme sau alte chestii neverificate,cititi carti adevarate,asa cum v-am invatat De unde si pina unde ma inveti tu pe mine, ma obraznicule. Ai un tupeu demn de cartea recordurilor de prost gust. De cind este misticism "anul galactic":. Ce dracu de facultate faci tu ma. Facultate de obraznicie ridicata la rang de stiinta? Te-am avertizat. Rabdarea mea se apropie de sfirsit.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 763 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Buzau |
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 19:53
'Pe vremea când femeile erau încurajate să facă performanță în bucătărie, croitorie și în arta zâmbetelor caline, câteva românce săreau cu parașuta de la o înălțime de 7.000 de metri, înființau creșe pentru copiii muncitoarelor din fabrici sau pilotau avioane care-i recuperau pe soldați din zonele fierbinți ale frontului." Copy-Paste din Superfemeile din istoria României www.cotidianul.ro/superfemeile_din_istoria_romaniei-75616.html Dana P
Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
|
|
jojondurant 148 mesaje Membru din: 3/02/2009 |
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 22:00
Pt. nastasemaihail si florin bad boy; Am studiat documentarul Centura Fotonica. Anterior a fost o interpretare gresita a mea- imi cer scuze-
Citez; "Terra orbiteaza in jurul soarelui in decurs de un an. Dar sistemul nostru solar,el insusi un intreg,orbiteaza in jurul centrului Galactic in aproximativ 24000-2600 de ani" Deci nu de ani lumina. "Acest centru Galactic se afla in constelatia Pleiadelor la 400 de ANI LUMINA de noi si reprezinta soarele central al Pleiadelor-steaua Alcyone" ..."inseamna ca sistemul nostru solar trece prin aceasta Centura de 2 ori in fiecara 25.000 de ani..." ".. daca socotim,2x10500+2x200 =25000 ani" Insa din intersectia celor doua elipse facute de sistemul nostru solar si Centura Fotonica,apar 4 zone(ere,cum am spus);2 de intuneric a cate 10800 de ani si doua de lumina a cate 2160 de ani. Aici apar contradictii intre date; 1) 2x10500+ 2x2000 2) 2x10800+ 2x2160 3) 2x10500+ 2x2000 +2x160(reprezentand doua zone nule) Insa diferentele oricum nu sunt prea mari. Cert este ca durata de rotatie a sistemului nostru solar in jurul Centurii Fotonice este data in ani terrestri. Mi se pare rezonabil,asa cum mi se pare rezonabila si distanta de 400 ani lumina de la noi la centrul Galactic(steaua Alcyone(aproximativ;400x2,3 miliarde km) Poate un fizician ne da distanta egzacta. Intrarea sistemului nostru solar in Centura Fotonica,respectiv in era de lumina de 2000 de ani terestri,nu presupune ca toate generatiile vor trece prin ea. Fiecare generatie va apuca un timp,asa cum au apucat si generatiile de dupa Isus. E posibil ca Isus sa fi venit pe Pamant in ultimii 2000 de ani din era de intuneric,asa cum este posibil ca noi sa fi intrat deja in era de lumina de 2000 de ani. Daca va fi o realitate cu toate transformarile preconizate,timpul le va demonstra. Privitor la miraculoasa noastra APA dau aici linkul de urmarit. video.google.com/videoplay?docid=2933349021550318008 Florin,te rog,nu fa si din topicul acesta ce au incercat si altii,sa-l transformi in jigniri si insulte. Accepta parerea tuturor,si daca o combati s-o faci cu argumente civilizat. Oricum nu le vei schimba parerea,asa cum nu vei schimba tu lumea. Sper sa nu te superi. |
|
jojondurant 148 mesaje Membru din: 3/02/2009 |
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 22:02
erori; citeste nastase mihail,- 24000-26000
|
|
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 22:22
Galaxia in care sintem, Calea Lactee are 30000-100000 ani lumina diametru. Este elipsa. Inaltimea este de 10000 sau 30000 ani lumina. Nu mai stiu exact. Sistemul solar se invirte in jurul centrului galactic in aprox 200 milioane ani terestrii. Am spus aprox, dar 220 milioane mai degraba in sus. Astea sint datele stiintifice. Sistemul solar se misca pe elipsa cu vreo 50 km/s. Nu stiu exact dar in jurul acestei cifre. Oricine poate face calculul in ce perioada de timp se invirte Soarele cu tot cu planete in jurul centrului. Cu Pleiadele s-ar putea sa fie acel grup local de stele. Daca Soarele se invirte in jurul Pleiadelor si cu ele in jurul centrului galactic, nu stiu. Dar si daca s-ar invirti in jurul Pleiadelor se invirte cu aceeasi viteza si i-ar trebui vreo citeva milioane de ani terestrii. Toate datele cu acesti ani 26000 ani in jurul centrului sint fundamental gresite. Centura fotonica s-ar putea sa fie reala, dar eu personal nu cred de treaba cu nu stiu ce evolutie spirituala. TOTI oamenii au capacitatea sio dreptul la evolutie. Nu numai nu stiu ce alesi de o obraznicie inimaginabila. Tocmai cei care au gresit fundamental cu anul galactic s-au facut de ris. Astronomii nici nu baga in seama prostiile astea. Asteapta sa-si rupa gitul cei care au copiat unii dupa altii aceste date eronate. Repet, numai cu anul galactic, nu nebuloasa in care s-a intrat de prin 1960.
Am cautat si eu date despre aceasta centura fotonica si am ramas dezamagit de faptul ca nu spunea practic nimic decit ce a spus NASA prin 1980. Ca se intra in ea.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
|
|
|
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 22:25
Se pare ca lucrurile stau cu mult mai radical decit se prezinta. Sistemul solar intra in aceasta zona de 3 ori in 200 milioane ani si sta deci o jumatate din 65 milioane ani. Deci de 3 ori cite 35 milioane ani. Probabil ca se mai iese fiindca nebuloasa este neregulata. Deci evolutia tuturor vietuitoarelor este garantata in directia in care unii cred ca numai ei au dreptul.
|
|
marian_bd_rotaru 1883 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Barlad |
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 22:28
Averea funciara a beduinilor , nu se masoara in hectare de teren , ci in numarul de curmali raspanditi in diferite oaze .
|
|
Postat pe: 6 Martie 2009, ora 23:02
in America de Nord , exista un trib de indieni a carui limba pare inrudita cu greaca veche ( elina ) si un altul care vorbeste o limba apropiata de japoneza !
|
|
Fosta membra 9am.ro 763 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Buzau |
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 19:47
Albert EINSTEIN a spus, referitor la crizele economice :
"Problema persoanelor si tarilor este lenea si indiferenta pentru a gasi solutii si iesiri din astfel de situatii." Dana PP.S. Einstein si criza economica 209.85.129.132/search?q=cache:81CDKSBABwAJ:www.amz.ro/articole/2... Tratat de contemporanii sai mai mult ca un oracol decat ca un om de stiinta, Einstein a publicat la inceputul secolului trecut, printre altele, perceptia sa asupra Marxismului precum si alte oservatii asupra vietii economice, sociale si politice. Toate aceste idei si observatii se regasesc in mica carte-eseu: "Lumea asa cum o vad eu" (The World as I See It). Interesanta apare in aceste zile parerea lui despre criza economica, care, in opinia marelui om de stiinta care a revolutionat imaginea omenirii asupra Universului, care apare ca un efect mai degraba al crizei personale a individului decat al ratiunilor matematice ale economiei de piata: Sa nu pretindem ca lucrurile sa se schimbe daca tot timpul facem acelasi lucru. Criza este cea mai binecuvantata situatie care poate apare pentru tari si persoane, pentru ca ea atrage dupa sine progrese. Creativitatea se naste din necesitate precum si ziua se naste din noapte. In perioada crizei se nasc inventiile, descoperirile si marile strategii. Cine depaseste criza se depaseste pe sine insusi, fara a ramane depasit. Cine atribuie crizei esecul, isi ameninta propriul talent si respecta mai mult problemele decat solutiile. Adevarata criza este criza incompetentei. Problema persoanelor si tarilor este lenea si indiferenta pentru a gasi solutii si iesiri din astfel de situatii. Fara criza nu exista duel, fara duel viata este o rutina, o agonie lenta. Fara criza nu exista valoare. In perioada crizei infloreste ce-i mai bun in fiecare, pentru ca fara criza orice vant este o mangaiere. Daca vorbim de criza o promovam, iar tacerea este o exaltare a conformismului. In loc de toate acestea, mai bine sa muncim. Sa terminam odata cu singura criza amenintatoare: tragedia de a nu dori sa luptam pentru a o depasi.
Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
|
|
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 22:11
Pentru a depasi criza economica sau crizele care pot veni in contiunare , omenirea are nevoie de expansiune . In Oceane si Spatiul Cosmic ! Altfel , va actiona legea lui Malthus ! De acord ca trebuie munca , dar trebuie camp de desfasurare , resurse , rotatie rapida a capitalului , piata si spatiu vital .
|
|
lerolv4 282 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 22:19
De ce nu Sahara si Siberia? Sunt aici si nu necesita cine stie ce inovati si sau miliarde de euro
|
|
lerolv4 282 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 22:38
Buna Romania de pe 9am, sau 09:00 dimineata ,ca sa nu uitam stramoseasca vreme.Sunt trist ca aud aceste probleme. Adevarata situatie e dramatica deoarece:
-In Anglia 20% sunt autentici englezi. -In Anglia 80% resturi si amestecaturi. -In Anglia inainte soldati se cocotau(poponaru), unu pe altul din lipsa femeilor. -In Anglia AIDS-SIDA e in floare. -In Anglia unu vine altu pleaca. -In Anglia sunt multi Moldoveni cere dau teapa. -In Anglia sunt multi Hunedoreni care, sunt cu Moldoveni pe mana. -In Anglia sunt multe romance care, sug mansoane si altor rase si altor pesti. -In Anglia nu se fac bani cinstit, doar inseland pe alti. -In Anglia sunt droguri accesibile printre comunitatile de Bacauani si nu numai. -In Anglia sunt Genisti din fosta armata Romana, care sunt Pesti cu P mare. -In Anglia sunt Jurnalisti formati in Romania, care sau vandut sistemului. -In Anglia Albanezi ascund cadavre, comandate de romani mentionati sus. -In Anglia Carlos, Carabinierul, cine mai stie cum de 2 metri si solid are pistol,moldoveanu vordeste 3 dialecte romanesti. -In Anglia acelasi om are in jur de 39 ani. -In Anglia se cumpara oameni destepti, pe care ii insoara cu ficele lor. -In Anglia riscati, a deveni anormali din toate punctele de vedere. -In Anglia sa imi bag eu ceva, si in toti cei care merg in ea, acum si pururea. -Din Anglia Romani invata fecundarea poponetului. -Din Anglia se trimit agenti diversionisti. -Din Anglia se importa ura. -Din Anglia sa vi sa ne sugiiii P.LA!!! -Din Anglia acuma iti dau SIDA. -Din Anglia vine prostia. -Din Anglia Bacau e plin cu SIDA, nu din centrele de recoltare sanguina precum se vorbeste. -Din Anglia vin homosexuali Romani. -Din Anglia vin lesbiencele mai putin. -Din Anglia va aduc vestile de mai sus, iar daca si altundeva e la fel, inseamna ca mai mari, fumeaza opium-ul englezesc, si se freaca precum ei. -Din RUSIA CU DRAGOSTE Vin eu, acel cineva care face ceva pe mutra ta. -Din Anglia nu invatam nimic bun, acum e o cauza pierduta. -Din Anglia am acest spirit critic si tot in Anglia am sa mor. -Din Anglia am invatat drogurile. -Din Anglia am auzit ca uni vin alti pleaca. Asa ca baiete ferestete de toate cele de mai sus si a ta va fi izbanda, cu bunurile-i toate. Ministrul de finante e mana in mana cu al nostru, Flota ... Din America se aduce complotul prin Anglia in spre Europa, uite asa. Contactati-ma daca aveti cu ce, primesc mesaje private. |
|
super_green_frog 1358 mesaje Membru din: 12/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 13:38
All Things Grow With Love
|
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 20:23
Nu ma asteptam sa vad si aici agenti bolsevici ! Il rog totusi pe respectivul sa intrebe pe sefii sai de la Moscova , cand au de gand sa restituie Romaniei , Bucovina si Maramuresul de Nord , Pocutia , Hotinul , Herta , Moldova , Transnistria , Buceagul , Delta Mica , Insula Serpilor si insulele bratului Chilia ?Deasemeni sa intrebe pe fratii lor bulgari , cand au de gand sa restituie Romaniei , Cadrilaterul ?
|
|
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 23:36
Rusia a avut la inceputul sec . XIX pretentii teritoriale aspra Californiei si Hawaii - ului .
In aceea perioda a instituit protectoratul aspra unei parti a arhipelagului Hawaii ( insula Oahu ) . Revolta canacilor , insa a zadarnicit planurile expansioniste rusesti in centru Pacificului . Pe coasta Californiei au fondat colonii , care nu recunosteau autoritatea guvernatorului spaniol . |
|
Fosta membra 9am.ro 205 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 23:38
Românii -- ortodocși.
Rușii -- ortodocși. Ce-au avut bre oamenii aștia de s-au omorât așa între ei? Și totul cu acordul Bisericii. Vă mai aduceți amine de celebrele ,,slujbe" în care armamentul era sfințit de hoardele de preoți, armatele erau binecuvântate de instrumentele Satanei? Am rămas cu câteva repere ,,culturale" până astăzi, țineți minte celebrele versuri incriminatoare: ,,Preoți cu crucea-n frunte Căci oastea e creștină" Parcă le cântă și protestanții, nu? |
|
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 23:39
De fapt nu vreau să lovesc în nimeni.
Dar realitatea merită cunoscută. Cine-și uită istoria riscă s-o repete. |
|
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 23:29
virgil_gina2001 , ati gresit topicul . Delirul pacifist si ateu , nu - si avea locul aici . Remarc ca nu poti spune un adevar despre muscali ca le si rasar aparatorii precum ciupercile .
Citati pe Hermes Trismegistrul ! Domnita , habar nu aveti istorie . Nu aveti nici pic de respect pentru poporul roman . Ma abtin sa spun ce va mai lipseste , pentru ca ma impiedica , ceva ce dvs , nu aveti . |
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 14:35
De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-03-10 23:29:28virgil_gina2001 , ati gresit topicul . Delirul pacifist si ateu , nu - si avea locul aici . Remarc ca nu poti spune un adevar despre muscali ca le si rasar aparatorii precum ciupercile . Concluzie total eronată. Mai întâi nu sunt domniță, îmi pare rău de avatar, că te-a indus în eroare, poate-l voi schimba. Apoi nu sunt ateu. Faptul că nu cred în popi nu trage tu concluzia de la sine că nu cred în Dumnezeu. Nu confunda te rog preoții cu Dumnezeu. În timp ce voința lui Dumnezeu este exprimată clar în Biblie la Isaia 2: 4, imnul României arată cu claritate faptul că Biserica susține înarmarea, practicarea războiului, iar nu desființarea lui și înlocuirea cu agricultura așa cum spune Biblia că trebuie să fie. Practicile popilor arată că susțin Biserica, iar recentele informații ne arată implicarea ei cu active, unde?, chiar în fabricile de armament (adică unde este profit). Despre poporul român; întreaga mea considerație pentru oamenii care sunt cu adevărat români. Nu pot spune același lucru și despre xenifobii și rasiștii de printre noi. Eu nu cunosc istoria? Mai degrabă tu, cunoști doar ce au vrut alții să știi. |
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 14:37
Iar topicul are titlul: ,,Știați că?"
Așa că se încadrează perfect în subiectu topicului. |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 14:43
De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-11 14:37:40Iar topicul are titlul: ,,Știați că?" Virgil, hotărât lucru...tu chiar nu cunoști istoria poporului român! Încearcă la alți proști...care au timp să te creadă...noi ăștia care am învățat...n-avem cum! Sau tu crezi că poți să schimbi istoria după bunul tău plac??? Greșit! România are dreptul să se apere! Armamentul este necesar...nu este o fiță! Toată stima pentru cei care ne apără țara de indivizi lași...așa cum ești tu!
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 15:13
De la: dora_visinescu, la data 2009-03-11 14:43:29De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-11 14:37:40Iar topicul are titlul: ,,Știați că?" Dora dragă, vad că ești și agresivă, cunoașterea de care te lauzi că te bucuri, n-ar fi trebuit să te facă mai echilibrată? Poate gogorița de care vorbim, armamentul, a fi prins în trecut (de fapt a prins și prinde și acum pentru cei care se cred instruiți, dar NU SUNT), în contextul în care eram o țară în interiorul granițelor noastre. Dar ca să fiu mai ușor de înțeles. Hai să vedeam reușitele armatei în ultimele perioade ale istoriei. Tot am început cu al doilea război modial. Ea a fost masă de manevră ce a căzut la cheremul liderilor politici de atunci și care a făcut ce au crezut acei lideri (nu vreau acum să dau nume și să intru în detalii, dar dacă trebuie o voi face și vom discuta pe bază de dovezi, inclusiv documente) că este bine, prin prizma intereselor lor personale și politice. Pentru popor nu s-a dovedit un bine. A susținut regimul nazist până ce conjunctura a dictat o întoarcere la 180 de grade pe fondul schimbării situație la nivel mondial și implicit local. Dar timpul ,,revoluției" din '89 pe care l-am trăit mulți nu e departe. Ce a apărat armata atunci? Cine crezi tu că a tras în popor atunci? Au venit teroriști de afară? Singurii care au folosit arme sunt și cei care le dețineau: gărzile patriotice, miliția, armata și cei din serviciul de securitate. Efectul lor? Morții pe care mulți îi comemorează. Astea până aum sunt istorie. Dar astazi? Ce apără armata noastră în Irak? Granițele naționale ale statului Român? Sau interesele economice ale puterilor actuale planetare? Ca o concluzie. Deși se pleacă de la premiza că armata apără poporul, ea, a reușit întotdeauna să-și rateze ținta. A fost chiar instrumentul prin care s-a reprimat poporul încă de pe timpul moșierilor, și în timpul revoluției ș.a.m.d. . |
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 15:21
Cred că am uitat să amintesc faptul că noi, ca români, suntem deja cuceriti, nu militar, ci economic de cei care conduc actualmente planeta.
|
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 16:52
P.S.
Oastea în context înseamnă mercenari (astăzi), în trecut militarii. |
|
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 01:03
De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-03-09 23:36:07Rusia a avut la inceputul sec . XIX pretentii teritoriale aspra Californiei si Hawaii - ului . Interesant. Asta nu stiam. Ii credeam mai cu capul pe umeri.
|
|
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 23:10
Pretentiile teritoriale ale Rusiei aspra Californiei si Hawaii - ului , sunt pe larg prezentate intr - o cartea lui Adalbert von Chamisso , editata in Romania in perioada anilor " 80 . Naturalistul Adalbert von Chamisso , a fost membrul unei expeditii stiintifice circumterestre , comandata de catre Academia din Sankt Petersburg , in perioada 1816 - 1819 . Informatiile oferite de Chamisso , sunt chiar de la sursa .
|
|
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 23:47
Alaska si Insulele Aleutine , au facut parte din Imperiul " Tuturor Rusiilor " , sub numele de America Rusa . Au vandut in 1867 , Alaska americanilor , pentru 750000000 dolari . Rusii aveau sa regrete mai tarziu acest targ .
|
|
|
|

Dana P