back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Se mai merita sa muncesti dincolo sau mai bine stai in romania si muncesti pentru un salar de mizerie(minim pe economie) sau sa incerci sa faci o facultate?

 


 
Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
 
homemarcel0

1937 mesaje
Membru din: 19/12/2008
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 23:37

... nene ... cred ca le balmajesti cam fara succes ... unde in romania iti tine cineva servicul 3 luni de zile ... daca nu ai pile din familie ... de afara se intorc cei care au prea mult TUPEU exact cum ai spus ... si cum tupeul in tara altuia nu prea merge, normal ca nici nu ai inteles de ce au aia ceva cu tine ... iar cu facultatea din romania te poti sterge la fund ... o poti face cind vrei, dupa ce intelegi de fapt ce vrei sa faci ... nu cum se face acum, tinerii se ghideaza doar dupa ce banuiesc ei ca ar trebui sa cistige (salariu, spaga, frecat menta) de la viitoarea lor meserie ... fara sa aiba nici cea mai mica pasiune pentru ea ... si de aici nici nu au succes si se abrutizeaza apoi cind doar jupoaie pe oricine, CU TUPEU, ca sa recupereze ''cheltuielile'' ... gresit ... facultatea o poti face oricind ... cind stii ce vrei de fapt ... sau nici nu e necesara citodata ... pierdere de vreme ... stiu gramezi de ingineri care se ''joaca'' pe calculator introducind date sau medici care vind medicamente sau agenti comerciali ... doar au pierdut timpul degeaba ... si nu au succes unde nu se asteptau atunci cind si-au ales facultatea ...


waky

49 mesaje
Membru din: 20/01/2009
Oras: Sinaia

Postat pe: 7 Februarie 2009, ora 00:00

da, idealizand - asa ar fi cursul normal, sa facem practica in viata si abia apoi sa alegem calea care ne place si care ne e data, de obicei avem talent in ceea ce ne place, sau e invers, ne plac lucrurile la care ne pricepem ... e un caz ideal sa mai ai timp, resurse si curaj sa te apuci de ce-ti place pe la o varsta, si nu ma refer matusalemica. chiar si pe la 25-35 e grele.......

cred ca problema cu muncitul dincolo e mai complexa. eu am muncit afara, dar cu contract de aici si am fost un caz fericit care s-a retras la timp din motive de familie si copii numerosi si dornici de tatic de calarit si mi-a prins bine in CV perioada lucrata afara, macar ca trebuie sa recunosc ca ce fac acum si locul in care lucrez sunt superioare. cu toate astea eu am o bulina rosie pentru ca 'm-au adus' de dincolo.

cred ca anumite meserii sunt bine platite si la noi, mai ales in orasele mari unde lumea are de unde da bani pe lucrarile din casa, pe constructii, baby-sitter. insa e nevoie de mult noroc si implicare si bataie de cap. de acasa din fotoliu nu te ia nimeni sa te duca la lucru. insa cateodata nu e de ajuns, oricat te-ai zbate mai multe decat treburi ziliere sau prost platite nu gasesti

concluzia.... sub forma de salata de varza. e criza, oameni buni, acum nu mai e bine sa muncesti nici aici, nici acolo , valeleu, oare ce ne asteapta dupa colt



Copilasa

80 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 15:33

Hotarârea variaza de la o persoana la alta si depinde de structura individuala (sensibil, adaptabil,rezistent, etc.), de obiectivele pe care fiecare si le fixeaza in viata (sa fie împlinit, sa aiba bani, cautarea aventurii, etc.) dar si de conditiile exterioare (familie, venit, situatia actuala, tipul de serviciu din strainatate, etc.).

Eu stau in Occident de ani îndelungati. Nu exista zi sa nu ma gândesc la România si la cei de acasa, nu exista an sa nu doresc sa revin, si cu toate acestea n-am revenit pâna acum. De ce ? Poate din cauza ca situatia mea din tara si cea de aici sunt echivalente, si nici una excelenta.

Pentru unii mai persista înca ideea ca în afara României se fac bani. Sunt si exemple in acest sens. Dar uitati-va bine, numai anumite meserii mai gasesc in Occident locuri de munca. Multi fac bani mai multi în tara decât in strainatate. Oricum, logic, în tara natala sunt mai multe oportunitati decât oriunde altundeva : esti mai în siguranta, mai respectat, mai natural, la tine acasa, te poti ajuta cu prieteni si rude, poti schimba locul de munca pentru ca nu exista un adevarat somaj, etc.
În Occident sunt salarii mai mari (DACA gasesti de lucru), dar si viata este mult mai scumpa, taxele si impozitele mult mai mari si mai numeroase. Se ajunge la acelasi rezultat in final.

Cum afirma cineva mai jos, strainatatea este traumatizanta prin lipsa de drepturi si de respect pentru emigranti, si prin criza locurilor de munca cronica, care dureaza de zeci de ani. Locurile de munca în Occident sunt doar temporare, în general ca muncitor necalificat sau specializat si doar în unele domenii de top, în care trebuie sa fii un geniu.
Daca nu, emigrând trebuie sa fii pregatit sa sacrifici totul : timp, onoare, orgoliu, sanatate, bani, pt. a fi recunoscut si a face ceva. Dar nici dupa un sacrificiu de o viata, nu esti sigur de nimic. Oare merita ?

Noi, românii, din cauza ca am fost închisi de blestematul de fost regim, ne facem înca multe visuri si iluzii despre Occident, care nu corespund deloc cu realitatea.
Este adevarat ca Occidentul este curat, frumos, cu un sistem de protectie sociala (santate) mult superior celui românesc... Dar oare merita toate acestea, sa-ti sacrifici viata ?!

Oricum, eu ma voi întoarce definitiv anul acesta in tara. În România sunt locuri de munca (din fericire adevaratul somaj nu este înca cunoscut la noi). Tara vesela, cu traditii, credinta, cultura bogata, plaiuri frumoase, oameni deschisi. Salariile vor creste, nu pot ramâne asa, evolutia planetara o cere.
Noi românii ar fi bine sa ne criticam mai putin tara si sa ne implicam mai mult in evolutia ei. Uitati-va la straini. Multi nu au nimic din ce avem noi si se tot lauda cât e ziulica de mare. Cum sa fim respectati daca ne vaicarim, ne înjosim singuri si batem pe la usile altora pentru un job de mizerie?!

Ceea ce lipseste concret României nu sunt nici banii, nici locurile de munca, ci ORGANIZAREA,respectarea regulilor (DISCIPLINA), CORECTITUDINEA. Asta ne diferentiaza de tarile mai bogate. Ceea ce trebuie tarii noastre este UN SISTEM DE SANATATE VALABIL, demn de acest nume, restul va veni de la sine.

Totul poate fi încercat, dar trebuie cântarite riscurile si avantajele reale (nu cele visate !). Logic, nicaieri nu poate fi mai bine ca acasa.
Noroc mult tuturor !


geofive2006

64 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 17:23

nu se merita sa muncesti nicaieri atata timp cat munca nu este apreciata si platita! facultatea sa fim seriosi a devenit doar o hartie in plus pt care pierzi timp bani si nervi! si vad ca nici in afara lucrurile nu mai sunt roz! in curand totul o sa se prabuseasca pt ca munca nu mai e apreciata si platita ca atare ! viata a devenit doar o lupta pt supravietuire in care pierzi mai devreme sau mai tarziu! sfarsitul e aproape


tatimarcel

1 mesaj
Membru din: 17/01/2009
Postat pe: 9 Februarie 2009, ora 19:40

perfecta dreptate,bafta multa si tie,un baiat care a lucrat multa vreme afara


bubchen_planet

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 01:07

De la: TARGOVISTEANUL, la data 2009-02-06 23:23:30pana acum un an s-a meritat cu prisosinta.
eu personal am muncit cate trei luni pe an in ultimii trei , strangand suficienti bani pentru a-mi termina o casa pe care altfel nu aveam nici o sansa.
Partea buna este ca in acest timp mi-am pastrat serviciul din tara iar acum lucrez normal in continuare.
Pentru tinerii nostrii as da doua solutii pertinente dupa parerea mea:
1)un salariu de mizerie (cum spune titlul,)poate totusi sa te ajute sa te menti intr-o facultate,dupa care orice individ cu ambitie reuseste si aici sa traiasca langa cei dragi si in frontierele intre care totusi ai un cuvant de spus.....afara ....ciuciu spirit si drepturi civice ale emigrantilor asa cum suntem priviti oriunde.
2) Plecarea afara caleste dar in acelasi timp traumatizeaza persoana( lucrul cu trauma nu il recunoaste nimeni , din orgoliu)Pentru reusita ,trebuie sa stii sa faci ceva .....altfel pierzi timpul cu invatarea limbii,si meseriei,iar in primul an nu avansezi nici un pas fata de ce ai face in tara.
Abia dupa perioada de foc, cine rezista, incepe si face bani.....dar lucrul asta se poate si aici cam cu aceleasi sacrificii.
NIMIC NU SE COMPARA CU DORUL DE VATRA UNDE AI COPILARIT., CU TUPEUL PE CARE -L POTI AFISA IN TARA TA,..
.DAR NIMIC SI NIMENI NU LE POATE UITA.SI ASTA TE MACINA CU VOIA SAU FARA VOIA TA.


bubchen_planet

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 01:08

mare dreptate ai,eu sper sa pot sa strang niste bani pana in vara si saplec acasa,aici chiar e traumatizant.nu fizic,ci psihic,tupeul din tara mea,in tara altora?vreau acasa,voi reusi si voi veni,multa bafta tuturor.


costi2

4 mesaje
Membru din: 22/09/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Martie 2009, ora 15:16

se merita,si se merita al dracului de bine.Daca stii ce vrei si esti stapin pe meserie ai toate sansele sa ai un salariu mai mare decit orice doctor sau profesor universitar din tara.
Iar cind zic asta ma refer la venitul mediu de 60-70 de mii de dolari anual pe care il poate avea un muncitor specialist in domeniul rafinarii petrolului si gazelor.Toata chestia este sa nu cazi prada unor jigodii ca PETROCONSULTUL,A.S.R.,EMIROM,IMRA.Asta ca sa ma refer numai la citiva granzi.Ca mai sint si altii care te trimit pe doi lei promitind marea cu sarea.Cit priveste sacrificiul,asta depinde de fiecare.Nu poti face omleta fara sa spargi oule.Daca nu ai un scop bine conturat si taria de a te rupe de toti si de toate ceea ce inseamna casa,familie pentru o perioada destul de lunga,atuci sfatul meu sincer este pentru toti sa stea acasa,sa se multumeasca cu ceea ce au.Sint salarii bune dar au pretul lor.


tilsor

1415 mesaje
Membru din: 2/02/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 9 Martie 2009, ora 22:08

E o parere personala,ce poate nu se potriveste oricui...sint unii care sint facuti ptr DINCOLO..si altii care sint facuti ptr AICI sau ACASA.
Lucrez de 19 ani in Germania si pot sa va spun ca sint respectat,pretuit,cazare,masina de serviciu,SALARIU BUN...Patronul vorbeste si se sfatuieste cu mine ca si cu fratele sau...
Am pregatiri(din cele f bune),cunosc 4 limbi straine bine...si pentru a obtine aceasta pozitie a trebuit 2 ani de daruire asidua,de renuntare la multe..dar a meritat...
Ceea ce am realizat,pentru mine si copii mei..aicea in tara imi trebuia 10 vieti..si doua de parlamentar....
De anul trecut,si mai ales cu criza asta si aicea s-a trecut la ...pesmeti..dar cel putin sint muiati...
In tara am doua afaceri..dar acestea sint doar sursa de "SUPT" pentru lingaii ce vin in controale.......de aceea ma gindesc uneori de ce m-am nascut in tara asta si nu in AFRICA intr-un copac...
Ce putem noi face.....?Sa votam pe....portocala,pe paradaisa,pe albastru-marin..sau un MONSTRU mai mic.....ce rusine...(a noastra sau a lor..?)


Maranatha
Fosta membra 9am.ro

336 mesaje
Membru din: 19/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 03:19

bai fratilor numai prosti vorbiti,,,eu am lucrat afara si am castigat cam 2500 de euro pe luna si veneam acasa la 2 luni iar plecam iar veneam ,,,,dc,,,,,pentru ca aici e viata,,,,


Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Membru din: 13/02/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 03:22

ai lucrat?sa inteleg ca esti in tara acum?


Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

273 mesaje
Membru din: 26/04/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 14:25

E bine sa ai o facultate in caz ca iti permiti sa faci una.Nu cred ca facultatea e o floare la ureche cum afirma unii.Nu-i usor nici sa inveti o cantitate de informatie si modul cum se aplica ea,dar mai ales nu-i usor sa fii sustinut financiar pe perioada respectiva -aduca cativa ani...iar ca s-o faci pe banii proprii se presupune ca tre sa si lucrezi in acelasi timp deci nici vorba de viatza personala.(...)
In afara tarii cred ca nu umbla cainii cu covrigii in coada...si nimeni nu se prea gandeste la situatia inversa ideii caq acolo daca muncesti esti si bine platit.Ei bine asta e un noroc IN AFARA TARII SA MUNCESTI SI SA FII SI BINE PKATIT cum ziceam E UN NOROC..Poti bine mersi sa muncesti si sa nu prea vezi roadele muncii si in afara tarii nu numai in tara asta..cum cred unii.
Oricum daca la tine in tara unde se vorbeste limba ta materna unde mai cunosti oameni, legi,locuri nu te descurci sa mananci o paine /in afara tarii unde toate astea ,cel putin la inceput sigur lipsesc..exista toate sansele sa mori de foame...../deci nici gand de facut avere.
Asta e parerea mea.Nu sunt adepta ideii de a lucra in afara tarii...nu cred in succese indepartate daca prin apropiere nu se intrevad unele....Dealtfel nu am vazut pe nimeni venind de acolo cu o valiza de bani din care aici sa isi cumpere o casa o masina si sa isi porneasca si propria afacere.
Eu am auzit cu totul si cu totul alte chestii pe tema asta ,si pe care nu o sa le dezvolt in comentariul asta.


craigdavidro

33 mesaje
Membru din: 26/01/2009
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 19:16

De la: marian_bd_rotaru, la data 2008-12-19 23:31:28puneti mana la munca . Dealurile patriei sunt goale !


Bai "acesta"...da tu ce ai muncit cand erai in viata?


craigdavidro

33 mesaje
Membru din: 26/01/2009
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 19:18

De la: gangsta1, la data 2009-04-12 03:19:27bai fratilor numai prosti vorbiti,,,eu am lucrat afara si am castigat cam 2500 de euro pe luna si veneam acasa la 2 luni iar plecam iar veneam ,,,,dc,,,,,pentru ca aici e viata,,,,


Si acuma pe unde esti?...cat mai castigi?3000,3500?


Dorinel

3855 mesaje
Membru din: 24/04/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 22:29

Se mai merita sa muncesti "dincolo" sau mai bine stai in Romania si muncesti pentru un salariu de mizerie(minim pe economie) sau sa incerci sa faci o facultate?



Este o regula ca in Romania sa muncesti numai pe un salariu de mizerie? Eu stiam ca nu. Dar poti cere sute sau mii de euro ca salariu imediat cum ai terminat liceul sau facultatea? Eu zic ca nu. Dar poti face o facultate, asa ca sa ai o diploma, fara sa tii cont de ce cere economia si sa ai pretentii sa castigi sute sau mii de euro? Eu zic ca nu. Mai umbla cainii cu covrigi in coada pe "dincolo"?


Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
blueali208

110 mesaje
Membru din: 23/01/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 27 Mai 2009, ora 16:17

ce-i tot dati inainte cu "ciinii cu covrigi in coada" pe dincolo,cind e vorba pur si simplu de a cistiga atita cit meriti? adica vi se pare normal sa fii un elev bun,printre cei mai buni,sa faci un liceu sanitar,de exemplu,unde se intra destul de greu pe vremea lu ceasca,sa mai faci inca un an de "echivalare" si sa ai salariu 200 euro???!!! muncind in ture??? sacrificindu-ti copiii pe care ii lasi noaptea singuri in casa ca tu esti in tura de noapte??? sau sa lucrezi in conditii mult mai bune si sa primesti 2000 euro,cum are salariul o asistenta in Anglia? cum este normal si cum e anormal? ce tot covrigi si prostii,ca sint drepturile noastre de a cistiga decent daca tot avem preturi ca in UE,sa avem si salariile aferente! de ce sa ma sacrific intr-o tara de kakat doar ca sa-mi vad dealul si valea unde am copilarit,fara sa-mi permit sa le cumpar copiilor mei o pizza sau un Mars sau mai stiu eu ce chestie pe care toti copiii din tarile civilizate le primesc indiferent cit de prost platiti sint parintii lor...si in tara mea pe care am slujit-o ca o dobitoaca atitia ani sa am servicii medicale de rusine si sa mai dau 5 lei pentru o consultatie desi cotizez lunar la "sanatate" cit nu face???legi de rahat,politicieni hoti si mincinosi,mizerie,foame...care e motivul pentru care sa-mi mai sacrific copiii tinindu-i in tara asta de doi lei unde marea majoritate se multumeste cu un salariu de 2-300 euro???
ramineti voi,daca vreti,daca nu...ultimul sa stinga lumina!


ingerpazitor

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Fagaras

Postat pe: 1 Iulie 2009, ora 23:56

trage tu ca , chioru pe dealurile patriei! e o tampenie,muncesti ptr ce pe plaiul romanesc?cand din afara muncind pe camp la cules de struguri castigi 1200 de euro pe luna,asta inseamna in lei aproximativ banii pt un simplu muritor de rand cu salariul minim cam de cateva ori salariul de aici .inca te mai crezi pe timpul lui Cuza ...unde taranimea avea un cuvant greu de spus


Copilasa

80 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 11:41

Se pare ca cele mai multe pareri merg în sensul "Da-o-n ma-sa de tara, singurul lucru care ma intereseaza sunt bistarii !!".

Chiar daca traim toti din bani, mare pacat sa vezi totul exclusiv prin prisma banilor si sa-ti denigrezi tara în felul asta..Cei care arunca cu noroi in tara din care se trag, se manjesc pe ei insisi. De aia nimeni nu respecta Romania peste hotare, ca vad de alde tine, fara demnitate, scuipand pe tara care te-a format si in care te-ai nascut.
Strainii, oricât de amarâti ar fi nu fac decât sa se laude si sa-si laude tara ca fiind cea mai grozava de pe planeta. Iar noi, aruncam cu noroi, de îndata ce nu ne place ceva, si practic in continu.

Iesi în strada si cere salarii mai mari, daca nu-ti convin salariile actuale !
Iesi in strada si da jos conducatorii verosi !.. samd...

Dar vezi, românul se complace în vaicareli, injuraturi si în rest, nu vrea sa SE IMPLICE PERSONAL în nimic...
Vezi, de aia altii o duc mai bine în alta parte, pt ca au avut curajul, si de aia românii s-au lasat condusi de tirani de alde "Ceasca" timp de o jumatate de secol...

Macar daca ar fi adevarat ca în strainatate se câstiga mai bine decât in tara. Povestea cu "cocosu' rosu ! "
Mai ala, care câstigi 1200 Euro pe luna, daca dai 600 Euro chirie, 200 asigurari de sanatate de baza (fara sa mai vorbim de sume mari la sigurari complementare sau cheltuieli reale, calculate la actul medical), 300 E asigurari pt. masina, 200 întretinere, etc. etc; - si toate astea calculate la minim - ce-ti mai ramâne sa traiesti ?!
În România ai apartament cumparat (ca 90 % din români) - nu dai chirie, ai rude cu care te ajuti, ai 2 servicii (ca nu exista somaj adevarat), mai faci si ciubucuri, te mai si împrumuti... De aia se poate trai cu 300 de Euro pe luna. Magazinele, restaurantele, toate pravaliile sunt pline de clienti (si nu numai bogati)...Sa terminam cu placa ca "fura" sau nu stiu mai ce...
Numai cine nu vrea, nu deschide o afacere în Romania si nu-i merge bine. Am nenumarate exemple, oameni simpli, fara nici o pila sau ciubuc, sau altceva...

Dar voi nu, pentru un Euro gaurit, mergeti sa va trateze ca pe niste români cersetori care întindeti mâna în tara lor si acceptati cu capul plecat munca pe care nimeni nu vrea s-o faca acolo...

Ca infirmiera, poate sa mai gasesti un loc de munca, dar nu te astepta sa te ridice pe brate cu cei 2500 E pe care-i visezi tu. Ia sa vezi tu când s-or stramba alea de dincolo la tine, tratându-te de "romanaca imputita" (cum cunosc deja cazuri), cand te-o batjocori si sfida si ti-or da cele mai grele munci sa stergi rahatul de la fundul tuturor, când te-or munci 24/24h si te-or stoarce ca pe o lamâie, cand o sa te excluda de la prime, o sa te hartuiasca si sfideze zi de zi, cu zâmbetul perfid pe buze... si când n-or mai avea nevoie de tine te arunca afara ca pe o rosie stricata...
Si pe urma acolo ca infirmiera nu vei mai putea lua ciubucuri grase ca in tara, nu te vei mai rasti la bolnavi cu neobrazare, nu vei mai chiuli, bea cafele si barfi cu colegele sau vorbi la mobil, nu-ti vei mai putea bate joc de bolnavi... caci in strainatatea ta visata, isi vor bate altii joc de tine..si inca cum !

Când va aud cu miile sau zecile de mii de dolari, euro sau ce-or mai fi ei, îmi vin sa râd... VISE, VISE, VISE!!! Dar îmi vine sa si plâng, de felul în care se degradeaza natia noastra, în goana dupa venituri rapide, si mai ales imaginare sau obtinuet cu pretul umilirii. Oameni gata sa-si paraseasca familia, crezul, mandria...si pentru ce (?). Doar unul la milion care mai poate face ceva in strainatate astazi.

Vedeti ca apropiindu-va de "soarele câstigului si al reusitei" sa nu va ardeti aripile, ca pe urma nu mai aveti cu ce va întoarce acasa...


Fosta membra 9am.ro

59 mesaje
Membru din: 26/06/2009
Oras: Tecuci

Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 12:05

De la: marian_bd_rotaru, la data 2008-12-19 23:31:28puneti mana la munca . Dealurile patriei sunt goale !



Imi aminteste de sloganul "sus munca, sa nu ajungem la ea". Domnule Marian, daca ai urcat pana in varful dealului sa cauti munca, nu ai fost atent la coborare si, dupa cum se observa, te-ai pricopsit deja cu o entorsa patriotarda. Insanatosire cat mai grabnica!


ginna_qatar

4 mesaje
Membru din: 26/03/2009
Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 21:59

buna seara,
imi pare tare rau ca ai fost atat de ranita, banuiesc din pasiunea cu care vorbesti ca ai lucrat afara.
tot ce spui tu acolo este o grava exagerare. poate ca te vor trata asa intr-o tara din europa dar absolut nu inrtr-o tara din middle east.
sunt in Qatar de 7 ani, am muncit din greu dar am fost trimisa la specializare in SUA, acum am o dubla specializare intr-o companie americana si un salariu de peste 3000 de euro.
crede-ma, ce am realizat aici nu puteam realiza acasa in 10 vieti.
nu mai fi asa suparata, zau, nu merita. nu judeca dupa ceea ce se intampla cu romanii in europa, nu peste tot este la fel.


blueali208

110 mesaje
Membru din: 23/01/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 1 Septembrie 2009, ora 00:30

"Si pe urma acolo ca infirmiera nu vei mai putea lua ciubucuri grase ca in tara, nu te vei mai rasti la bolnavi cu neobrazare, nu vei mai chiuli, bea cafele si barfi cu colegele sau vorbi la mobil, nu-ti vei mai putea bate joc de bolnavi... "
...asa faceai tu cind lucrai in Romania,de le zici asa de bine?
...de unde stii tu ,mai desteapta,cum tratez eu pacientii ?...de unde stii tu ca nu lucrez intr-un laborator,de exemplu,cu substante toxice care imi distrug sanatatea, si am cu tot cu spor de toxicitate un salariu cam cit o treime din cel pe care il cistig acum in strainatate(dupa ce platesc facturi,asigurare,chirie si toate cele)?
Am lucrat in Romania pentru tara mea draga 16 ani si cu ce m-am ales? cu credite la banci...ba cind am incercat sa iau prima data credit o "amabila" de functionara de la banca m-a luat peste picior,intrebindu-ma cam ce credit cred eu ca voi lua cu salariul meu...dupa 16 ani de munca si multe multe sacrificii...
Este adevarat ca in Europa nu te ia nimeni in brate sa te pupe cind incepi sa lucrezi,esti doar un emigrant,dar cel putin nu trebuie sa astepti salariul doar ca sa il depui la banca,pentru ca ai indraznit sa iti doresti un apartament!!! in Romania!!! in zilele noastre!!! ceea ce pare o crima in ochii celor ce ne conduc....adica ce? nu putem sta in chirie? ce ne trebuie salarii decente ca sa ne permitem locuinte??!! eee,ce tupeu pe noi,muritorii de rind...
Oricit de grea ar fi munca in strainatate,oricit de multe datorii ai avea,tot iti ramine cit sa traiesti decent,nu doar cu fasole si cartofi...
...si atunci,care este rostul sacrificiului? nu asta este rostul nostru in viata,sa incercam sa avem grija de copiii nostrii cit putem de bine? sa incercam sa traim acesta viata scurta cit putem mai frumos si decent,bucurindu-ne de ceea ce ea ne ofera?
Daca stergind niste batrini englezi la fund ii pot oferi copilului meu o vacanta la mare si acces la tot ce isi doreste orice copil de virsta lui,(in timp ce lucrind intr-un laborator romanesc abia imi platesc factura la curent)o s-o fac fara regrete!
..si apropo de ciubucurile mele grase: in 16 ani de munca am primit o punga de cafea.Pentru ca nimeni nu pune nici un pret pe munca unei asistente,toata lumea are impresia ca doar medicul conteaza.Cel putin acolo unde am lucrat eu.Poate unde ai lucrat tu mergeai acasa cu plasa plina de euro... dupa tura de noapte.


Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 1 Septembrie 2009, ora 00:37

solutia optima: te duci si faci o facultate/master/doctorat in strainatate, si pe urma ramai sa lucrezi acolo si nu mai ai treaba


Fosta membra 9am.ro

102 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Craiova

Postat pe: 1 Septembrie 2009, ora 05:20

ai punctat foarte bine liviu!sanatate multa!


Fosta membra 9am.ro

102 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Craiova

Postat pe: 1 Septembrie 2009, ora 05:28

Asa este "Copilasa",,,,,esti foarte realista si ai spus lucrurilor pe nume.numai ca doar cei plecati pot gindi asa si se pot exprima asa...cei de acasa din pacate, asa cum spui, viseaza, viseaza....sanatate!!!!


nairpic007

10 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Galati

Postat pe: 1 Septembrie 2009, ora 09:46

Eu am plecat de cand am terminat liceul (plus armata... 2001). Credeam si eu, ca multi altii, in cainii aia...Nu cer mult -un trai decent. Poate si datorita lipsurilor si restrictiilor financiare pe care le-am avut de cand ma stiu.
Nu sunt un patriot si nu cred ca am la dispozitie timpul nacesar schimbarilor care trebuie sa se produca in Romania. Asta nu inseamna ca problemele de acasa ma lasa rece, dar poate ca distanta de ele isi spune cuvantul.
In 2005 m-am intors in tara sa-mi deschid o afacere (am si imprumutat niste bani de la banca). In 2007 am plecat din nou afara ca sa-mi acopar datoriile facute acasa. Asta nu inseamna ca in Romania nu se pot face afaceri, ci doar ca eu am dat in bara...
M-am obisnuit insa cu viata simpla si ordonata de aici. Intr-adevar joburile sunt relativ nesigure si doar o buna pregatire (poate cea data de o facultate?) te poate face cautat. Oamenii sunt insa mai senini si linistiti atunci cand nu isi fac griji pentru ziua de maine. E adevarat ca nu au toti Ferrari si vile de lux, dar poate ca nu asta este telul lor...


Ebony

14969 mesaje
Membru din: 5/01/2009
Oras: Timisoara

Postat pe: 1 Septembrie 2009, ora 09:48

De la: Copilasa, la data 2009-07-03 11:41:03Se pare ca cele mai multe pareri merg în sensul "Da-o-n ma-sa de tara, singurul lucru care ma intereseaza sunt bistarii !!".

Chiar daca traim toti din bani, mare pacat sa vezi totul exclusiv prin prisma banilor si sa-ti denigrezi tara în felul asta..Cei care arunca cu noroi in tara din care se trag, se manjesc pe ei insisi. De aia nimeni nu respecta Romania peste hotare, ca vad de alde tine, fara demnitate, scuipand pe tara care te-a format si in care te-ai nascut.
Strainii, oricât de amarâti ar fi nu fac decât sa se laude si sa-si laude tara ca fiind cea mai grozava de pe planeta. Iar noi, aruncam cu noroi, de îndata ce nu ne place ceva, si practic in continu.

Iesi în strada si cere salarii mai mari, daca nu-ti convin salariile actuale !
Iesi in strada si da jos conducatorii verosi !.. samd...

Dar vezi, românul se complace în vaicareli, injuraturi si în rest, nu vrea sa SE IMPLICE PERSONAL în nimic...
Vezi, de aia altii o duc mai bine în alta parte, pt ca au avut curajul, si de aia românii s-au lasat condusi de tirani de alde "Ceasca" timp de o jumatate de secol...

Macar daca ar fi adevarat ca în strainatate se câstiga mai bine decât in tara. Povestea cu "cocosu' rosu ! "
Mai ala, care câstigi 1200 Euro pe luna, daca dai 600 Euro chirie, 200 asigurari de sanatate de baza (fara sa mai vorbim de sume mari la sigurari complementare sau cheltuieli reale, calculate la actul medical), 300 E asigurari pt. masina, 200 întretinere, etc. etc; - si toate astea calculate la minim - ce-ti mai ramâne sa traiesti ?!
În România ai apartament cumparat (ca 90 % din români) - nu dai chirie, ai rude cu care te ajuti, ai 2 servicii (ca nu exista somaj adevarat), mai faci si ciubucuri, te mai si împrumuti... De aia se poate trai cu 300 de Euro pe luna. Magazinele, restaurantele, toate pravaliile sunt pline de clienti (si nu numai bogati)...Sa terminam cu placa ca "fura" sau nu stiu mai ce...
Numai cine nu vrea, nu deschide o afacere în Romania si nu-i merge bine. Am nenumarate exemple, oameni simpli, fara nici o pila sau ciubuc, sau altceva...

Dar voi nu, pentru un Euro gaurit, mergeti sa va trateze ca pe niste români cersetori care întindeti mâna în tara lor si acceptati cu capul plecat munca pe care nimeni nu vrea s-o faca acolo...

Ca infirmiera, poate sa mai gasesti un loc de munca, dar nu te astepta sa te ridice pe brate cu cei 2500 E pe care-i visezi tu. Ia sa vezi tu când s-or stramba alea de dincolo la tine, tratându-te de "romanaca imputita" (cum cunosc deja cazuri), cand te-o batjocori si sfida si ti-or da cele mai grele munci sa stergi rahatul de la fundul tuturor, când te-or munci 24/24h si te-or stoarce ca pe o lamâie, cand o sa te excluda de la prime, o sa te hartuiasca si sfideze zi de zi, cu zâmbetul perfid pe buze... si când n-or mai avea nevoie de tine te arunca afara ca pe o rosie stricata...
Si pe urma acolo ca infirmiera nu vei mai putea lua ciubucuri grase ca in tara, nu te vei mai rasti la bolnavi cu neobrazare, nu vei mai chiuli, bea cafele si barfi cu colegele sau vorbi la mobil, nu-ti vei mai putea bate joc de bolnavi... caci in strainatatea ta visata, isi vor bate altii joc de tine..si inca cum !

Când va aud cu miile sau zecile de mii de dolari, euro sau ce-or mai fi ei, îmi vin sa râd... VISE, VISE, VISE!!! Dar îmi vine sa si plâng, de felul în care se degradeaza natia noastra, în goana dupa venituri rapide, si mai ales imaginare sau obtinuet cu pretul umilirii. Oameni gata sa-si paraseasca familia, crezul, mandria...si pentru ce (?). Doar unul la milion care mai poate face ceva in strainatate astazi.

Vedeti ca apropiindu-va de "soarele câstigului si al reusitei" sa nu va ardeti aripile, ca pe urma nu mai aveti cu ce va întoarce acasa...



9am126636

389 mesaje
Membru din: 31/08/2009
Postat pe: 1 Septembrie 2009, ora 10:50

Se merita sa muncesti acolo unde esti bine platit(aproape de valoarea reala a fortei tale de munca). Forta de munca este o marfa, asa ca vindeti-o pe bani frumosi(cine este capabil).
Si daca in Romania s-au furat de toate si aparent nu mai este nimic de furat, atunci fortra ta de munca a mai ramas de furat de catre stat si patroni. Si in afara esti furat dar nu jecmanit.


ElectricStorm

11 mesaje
Membru din: 13/05/2009
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 19:13

"copilasa",daca tie ti-a mers asa de rau si ai venit inapoi in Romania frustrata si fara bani,asta nu inseamna ca tuturor le merge asa!
Sora mea si familia ei locuiesc in Irlanda si sint foarte multumiti,au venit in Romania cu gindul sa ramina,dar cind au vazut ce saracie lucie e in Romania si ce scumpe sint toate,au plecat repede inapoi!
Am un verisor care este stabilit in Belgia,inginer,deasemenea foarte multumit de viata de acolo!
Sint desigur si cazuri mai putin fericite,stiu citiva care au venit din Spania cu buzunarele goale,dar ei nu aveau nici o calificare! S-au dus asa...la noroc!
Dincolo se poate trai bine,cel putin civilizat,cu conditia sa fii adaptabil si hotarit.
Daca preferi sa astepti binele in Romania traind de pe o zi pe alta dupa ce ai terminat o facultate...bravo tie! Esti optimist!


Ebony

14969 mesaje
Membru din: 5/01/2009
Oras: Timisoara

Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 19:20

De la: 9am048848, la data 2009-09-03 19:13:06"copilasa",daca tie ti-a mers asa de rau si ai venit inapoi in Romania frustrata si fara bani,asta nu inseamna ca tuturor le merge asa!

Sora mea si familia ei locuiesc in Irlanda si sint foarte multumiti,au venit in Romania cu gindul sa ramina,dar cind au vazut ce saracie lucie e in Romania si ce scumpe sint toate,au plecat repede inapoi!

Am un verisor care este stabilit in Belgia,inginer,deasemenea foarte multumit de viata de acolo!

Sint desigur si cazuri mai putin fericite,stiu citiva care au venit din Spania cu buzunarele goale,dar ei nu aveau nici o calificare! S-au dus asa...la noroc!

Dincolo se poate trai bine,cel putin civilizat,cu conditia sa fii adaptabil si hotarit.

Daca preferi sa astepti binele in Romania traind de pe o zi pe alta dupa ce ai terminat o facultate...bravo tie! Esti optimist!


Dupa tine ar fi ,sa plecam cu totii...ca ne asteapta cineva in tari straine cu tot comfortul si cu super joburi...cum ar veni..adaptati-va ,neadaptatilor..

...da au plecat repede inapoi..in Irlanda..,materialistii ...da, cand erau pe vremea lui Ceasca...puteau sa traiasca in ROMANIA !!,CA ,DE ,NU AVEAU INCOTRO...nu puteau sa fuga asa de repede ca acuma ,peste hotare..fugiti ca ciumatii din Romania


ElectricStorm

11 mesaje
Membru din: 13/05/2009
Postat pe: 4 Septembrie 2009, ora 16:57

asa si ce propui? sa stea in tara pe salarii de 200 lire fiecare maxim? cu alocatii la copiii de 42 lei?ca sa nu fie materialisti sa fie IDEALISTI...ce sa iti spun,ca iti si arde de idealism cind nu ai cu ce plati facturile si nu ai pe ce sa iei pampersuri la copii...hai ma,ce deja bati cimpii...si pe mine ma doare cind vad ce tara frumoasa avem dar atit de saraca! dar daca asta e situatia actuala,ce vrei,sa ne sacrificam cu totii ca sa ne fie suferinta mai usoara ca sintem mai multi?? daca as vedea o reforma cit de mica in tara....dar NIMIC!
inca ar trebui sa va para bine,idealistilor,ca sintem asa de multi plecati,ca aveti voi locuri de munca din belsug! ia sa mai fie si somaj la saracia care e in tara,si apoi sa vezi!


Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Se mai merita sa muncesti dincolo sau mai bine stai in ROMANIA si muncesti pentru un salar de mizerie(minim pe economie) sau sa incerci sa faci o facultate?
Mergi la: