back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce credeti despre biserica ortodoxa romanasi preotii ei?

Pagini: << 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 >> Sari la pagina:

cocon

1 mesaj
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Februarie 2010, ora 12:16

Intrebarea a fost "ce credti despre Biserica Ortodoxa Romana si preotii ei?"

Raspunsul ar trebui sa fie:
ajuta viata cetatii si sunt sprijin pentru comunitate

sau, valabil in 90% din cazuri

sunt pusi pe capatuiala, fara nimic sfant in ei. I fond, sunt niste slujbasi, cu familii, cu vicii, cu datorii, ca noi toti. Ce daca baga si ei putin mana in fondurile care ar trebui sa fie ale bisericii, si implicit, ale comunitatii?

9am072330

4 mesaje
Postat pe: 27 Februarie 2010, ora 15:25

De la: karpov, la data 2010-02-26 02:02:49
De la: tutenes, la data 2010-02-25 20:04:28
De la: karpov, la data 2010-02-25 19:04:08
De la: tutenes, la data 2010-02-25 13:40:38
De la: karpov, la data 2010-02-24 18:49:08
De la: Copilasa, la data 2010-02-24 18:34:26
De la: 9am178594, la data 2010-02-24 14:35:08Nu doresc sa trezesc resentimente in sufletul unora sau altora, dar daca ne raportam la ceea ce spune Sfanta Scriptura, pomul este cunoscut dupa roada lui ! Romania este dominata de spiritul ortodox , ca religie de stat (reprezentativa) si roadele acestui cult sunt cele mai sumbre, negative posibile. Noi ne laudam cu aceasta religie ca ar fi cea mai buna din lume , dar roadele pe care le produce sunt cele mai negative. Suntem cei mai denigrati din europa, ca hoti, smecheri, escroci etc. si asta de sus pana jos. Eu cred ca spiritualul domina materialul si ca atare aceasta religie nu atrage peste romania decat blesteme, saracie, lipsuri, caractere negative s.a.m.d.Religia ortodoxa este o religie idolatra, incurajand inchinarea la idoli, ceea ce este o uriasa uraciune inaintea lui D-zeu (Exod 20:4-5) Nici chiar ingerii nu accepta inchinarea Apoc. 19:10. Cine va intelege ca romania trebuie sa se debaraseze de idolatrie, va intra in gratiile Divine , daca-L va cauta pe D-l din toata inima lui !

De unde si pāna unde DISCRIMINAREA ASTA RELIGIOASA ?!! Toate religiile au drept de existenta pe planta, indiferent de tara si de numarul adeptilor. Asa ca incetati sa fiti prozelitista si discriminatorie.

Va amintesc printre altele ca religia ortodoxa nu a fost niciodata in decursul istoriei la baza vreunui genocid sau colaborari cu nazistii... s.a.m.d. In ceea ce priveste idolatria, chiar daca asa ar fi, mai bine sa idolatrizezi icoane,, decāt zvastici naziste sau mai recent imperiul banilor care-i lasa pe oameni fara locuri de munca - īmpingāndu-i astfel la nelegiuri sau sinucideri !

Deci putina decenta in afirmatii !

O alta idiotie pe care o vehiculati este cea cu "asa zisa dispretuire" a tarii noastre īn Europa pt "ca ar fi ortodoxa". Parca vorbeam de libertate si democratie cānd evocam vechea Europa (?) ... Oare asa sa fie, sau asta este versiunea dvs.
Oricum, chiar daca Romānia ar fi singura tara a planetei ortodoxa, este benefic pt un popor sa perpetueze credinta stramosilor. Astfel stie de unde vine si īncotro se duce. In plus are o personalitate adevarata, nu o copie a altor religii sau culturi.

Cred ca esti o copilasa ! Asa ai fost invatata -sa crezi ca ortodoxia este adevarata credinta stramoseasca ! Eu din cate stiu si am invatat , credinta noastra adevarata este in Zalmoxis -acesta a fost cel care ne-a aparat pe vremea cand crestinii nici nu se nascusera ! Apoi au venit crestinii -a avut loc crestinarea fortata-botezul fortat -desfiintarea cultului lui Mithra -acest cult ar fi fost in prezent, adevarata credinta ! Au existat insa criminali precum Constantin imparatul si Carol cel mare ,care au fortat trecerea spre o noua religie-o noua ordine mondiala bazata pe minciuni si pe crime !
Pacat de Zalmoxis -era baiat bun si era de-al nostru -nu un evreu analfabet precum isus !

Cred ca tu esti un COPILAS . Ia zi , inainte de zalmoxis , in cine au crezut dacii ?
Ai habar ?
Apoi , dacii au acceptat crestinismul , n-ai ce faci , asta e adevarul .

Inainte de Zalmoxis ,dacii au crezut ,ca toata lumea ,in Stalactite si Stalagmite !

Eram convins ca habar n-ai .

Mai nene,eu vorbeam de stramosii dacilor -de cei care au trait prin epoca de piatra si isi aveau vilele prin pesteri ! Tu crezi ca aia se rugau la altceva !?? Ce mi-e stalactita ,ce mi-e Zalmoxes

si ...ce mi-e stalagmita ce mi-e dumnezeu ! O apa si-un pamant ! Nimic nou sub soare !

Raporteaza abuz de limbaj
9am072330

4 mesaje
Postat pe: 27 Februarie 2010, ora 15:34

patura care tine in sclavie si umilinta neamul romanilor,sunt peste 17500 preoti īn romania si vreo 20000 luminarese care traiesc din bani publici.pe vremea lui ceausescu erau vreo 10000 preoti.avem peste 30 facultati de teologie īn romania si peste 10000 studenti la teolgie, gīnditiva cīti cersitori sunt acuma si cīti asteapta.

9am126636

389 mesaje
Postat pe: 27 Februarie 2010, ora 17:28

Nu cunosc cum bea si ce bea Vacaroiu, a fost un exercitiu de opinie, dar asa suntem noi romanasii luam totul la sto si ne credem mai smecheri decit altii, altii care sunt inaintea noastra.

Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 27 Februarie 2010, ora 18:06

De la: 9am072330, la data 2010-02-27 15:34:45patura care tine in sclavie si umilinta neamul romanilor,sunt peste 17500 preoti īn romania si vreo 20000 luminarese care traiesc din bani publici.pe vremea lui ceausescu erau vreo 10000 preoti.avem peste 30 facultati de teologie īn romania si peste 10000 studenti la teolgie, gīnditiva cīti cersitori sunt acuma si cīti asteapta.

Interesant ca nici patriarhul tarii nu le stie numarul !!!Eu nu am timp sa-i numar !!

Ticu
9am126636

389 mesaje
Postat pe: 27 Februarie 2010, ora 18:09

Da, dar ce faci tu ca enorias cind afli despre preotul, la care te duci cu inima deschisa si te impartasesti, ca de fapt este avid dupa bani si este un pacatos, trage la masea sau mai stiu eu ce. Ca bun crestin ce te consideri, ce atitudine trebuie sa adopti? Eu i-as bate obrazul. Ca preot nu poti sa fii duplicitar, caci toate slujbele, nu vor avea nici un efect pozitiv asupra enoriasilor si s-ar putea ca turma sa-l paraseasca. Domnul Iisus ne-a invatat cum sa ne rugam, un Tatal Nostru rostit din adincul sufletului face enorm si te intareste in fata incercarilor vietii. Caci Dumnezeu te incerca pentru a-ti intari credinta si daca credinta este macar cit un bob de orez, poti muta muntii din loc. Asta este opinia mea.

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 27 Februarie 2010, ora 19:30

De la: vaneamarin, la data 2010-02-26 12:26:28
De la: rodik_mi, la data 2010-02-26 12:15:03
De la: florinpreda999, la data 2010-02-26 10:54:18
De la: rodik_mi, la data 2010-02-26 10:25:18
De la: Yorick, la data 2010-02-26 10:20:10Nu stiu altii cum sunt , insa mie o biserica cu paratrasnet pe acoperis mi se pare lipsa de incredere....
Iar mie mi se pare dovada de intelepciune si prevedere.
are dreptate nea yorick,pai daca biserica e locasul domnului nostru jeshua bin josef,atrunci de ce mai are nevoie de lucruri pamantesti cand e protejata de divinitate,ea insasi fiind reprezentarea divinitatii pe pamat,vedeti ca va contraziceti flagrant,cine are credinta-n dumnezeu nu se protejeaza cu paratraznete,spune simplu,faca=se voia ta si aleluia,domnul a dat,domnul a luat si cu domnul inainte
Fiecare judeca cu cata intelepciune are. Eu consider ca Dumnezeu este atotputernic, ma iubeste si ma apara insa El asteapta de la mine sa-mi fac partea mea cu intelepciunea ce-am primit-o. Nu am sa sar de pe acoperisul blocului si nici nu ma voi arunca in valvataia unui foc in mod deliberat ca sa-l provoc pe Dumnezeu. Din aceleasi considerente, voi pune si-un paratraznet pe lacasul sfant, nu ca El n-ar putea de a dirija traznetul in alta parte , ci pt. ca ne-a lasat si noua un mijloc de aparare sa uzitam de el.Multumit, domnu` Florin? Asta e parerea mea

Bravo dom'le.Mai clar nu cred ca putea nimeni sa explice.Rationamentul lui Florin este unul dus intentionat la extrem (asa ii place lui sa ii altoiasca pe credinciosi ) .Cand Dumnezeu iti da posibilitatea de a actiona pe diverse cai nu trebuie obligatoriu sa o alegi pe cea extrema ci,cu putina modestie si intelepciune poti utiliza si cai standard ,spre exemplu un paratrasnet.

Incredibil pana unde poate merge indoctrinarea. Mie mi se pare uimitor , de fiecare data cand constat asta. Deci daca avem paratrasnet , ni l-a dat Dumnezeu. Toate lucrurile bune pe care le avem, credinciosii au tendinta sa le atribuie zeului lor preferat. Daca insa se intampla ceva nasol, zeul respectiv nu are nici o legatura, desigur.
Ceea ce uita in mod deliberat credinciosii este ca paratrasnetul a fost inventat in secolul 18. Cu alte cuvinte, vreme de 17 secole zeul dumneavoastra a considerat ca nu e nevoie sa stim cum sa ne ferim de traznet (asta socotind doar epoca crestina, ce sa mai vorbim de inainte). Iar cand vreun cap luminat precum Benjamin Franklin in America sau Vįclav Prokop Diviš in Europa inventeaza paratrasnetul , credinciosii atribuie meritul zeului lor preferat. E foarte incapabil acest zeu daca trebuie sa se impauneze cu meritele altora. Iar eu - daca as fi inventat ceva - m-as simti extrem de enervat sa vad ca mi se fura meritul. Cum ar fi oare ca acest zeu asa zis atotputernic si atoatestiitor sa faca si el ceva folositor in loc sa fure meritele altora?
Un link referitor la inventarea paratrasnetului:
en.wikipedia.org/wiki/Lightning_rod
Mi se pare relevant un citat de acolo:
"Peter Ahlwardts ("Reasonable and Theological Considerations about Thunder and Lightning", 1745) advised individuals seeking cover from lightning to go anywhere except in or around a church"
Deci inainte de inventarea paratrasnetului , fulgerele loveau cu precadere bisericile pentru simplul motiv ca erau de regula cele mai inalte cladiri din orasele medievale. A fost nevoie sa apara un cap luminat care sa priceapa natura fulgerelor ca sa gaseasca o solutie. Dumnezeu a fost incapabil vreme de 17 secole sa protejeze tocmai lacasurile sale de cult, care erau tinta preferata a fulgerelor in orasele medievale. Iar asta este o REALITATE statistica.

9am181937

25 mesaje
Postat pe: 27 Februarie 2010, ora 20:00

eu sunt din biserica ortodoxa,insa m-am nascut cu biblia in mana si slava LUI ca am citit ca din cuvantul LUI,cu frica si credinciosie,hranindu-ma sufleteste.as vrea sa deschid o mica paranteza nu sa dau sfaturi doar sa notez ceia ce m-a marcat pe mine pt toata viata.stiind ca nea nelu este mai mult decat malefic,am asistat la o emisiune televizata in direct unde patriarjul care a murit a rugat romanii sa-l voteze pe acest criminal de razboi ion iliescu.si acum sa mediatizat ca intr-o biserica ortodoxa din america preotul a insistat sa-l voteze pe gioana.am vorbit cu un preot care avea degetele maro de la tutun si mi-a spus ca nu am dreptate...........................................................................................si ma gandesc cu jale la ceia se spune ieremia BLESTEMAT SA FIE OMUL CARE ISI PUNE INCREDEREA IN OM.cat despre pastori iicataloghez tot in aceasta tevetura pt ca nu concep sa primeasca bani pt ca vestesc evanghelia la adunare.....................................................................................................iubirea de bani este radacina tuturor relelor spune sf ap pavel.

florescu_vasile2001_2

326 mesaje

Postat pe: 27 Februarie 2010, ora 20:32

De la: Yorick, la data 2010-02-27 19:30:15
De la: Yorick, la data 2010-02-26 10:20:10Nu stiu altii cum sunt , insa mie o biserica cu paratrasnet pe acoperis mi se pare lipsa de incredere....
are dreptate nea yorick,pai daca biserica e locasul domnului nostru jeshua bin josef,atrunci de ce mai are nevoie de lucruri pamantesti cand e protejata de divinitate,ea insasi fiind reprezentarea divinitatii pe pamat,vedeti ca va contraziceti flagrant,cine are credinta-n dumnezeu nu se protejeaza cu paratraznete,spune simplu,faca=se voia ta si aleluia,domnul a dat,domnul a luat si cu domnul inainte
Fiecare judeca cu cata intelepciune are. Eu consider ca Dumnezeu este atotputernic, ma iubeste si ma apara insa El asteapta de la mine sa-mi fac partea mea cu intelepciunea ce-am primit-o. Nu am sa sar de pe acoperisul blocului si nici nu ma voi arunca in valvataia unui foc in mod deliberat ca sa-l provoc pe Dumnezeu. Din aceleasi considerente, voi pune si-un paratraznet pe lacasul sfant, nu ca El n-ar putea de a dirija traznetul in alta parte , ci pt. ca ne-a lasat si noua un mijloc de aparare sa uzitam de el.Multumit, domnu` Florin? Asta e parerea mea

Bravo dom'le.Mai clar nu cred ca putea nimeni sa explice.Rationamentul lui Florin este unul dus intentionat la extrem (asa ii place lui sa ii altoiasca pe credinciosi ) .Cand Dumnezeu iti da posibilitatea de a actiona pe diverse cai nu trebuie obligatoriu sa o alegi pe cea extrema ci,cu putina modestie si intelepciune poti utiliza si cai standard ,spre exemplu un paratrasnet.

Incredibil pana unde poate merge indoctrinarea. Mie mi se pare uimitor , de fiecare data cand constat asta. Deci daca avem paratrasnet , ni l-a dat Dumnezeu. Toate lucrurile bune pe care le avem, credinciosii au tendinta sa le atribuie zeului lor preferat. Daca insa se intampla ceva nasol, zeul respectiv nu are nici o legatura, desigur.
Ceea ce uita in mod deliberat credinciosii este ca paratrasnetul a fost inventat in secolul 18. Cu alte cuvinte, vreme de 17 secole zeul dumneavoastra a considerat ca nu e nevoie sa stim cum sa ne ferim de traznet (asta socotind doar epoca crestina, ce sa mai vorbim de inainte). Iar cand vreun cap luminat precum Benjamin Franklin in America sau Vįclav Prokop Diviš in Europa inventeaza paratrasnetul , credinciosii atribuie meritul zeului lor preferat. E foarte incapabil acest zeu daca trebuie sa se impauneze cu meritele altora. Iar eu - daca as fi inventat ceva - m-as simti extrem de enervat sa vad ca mi se fura meritul. Cum ar fi oare ca acest zeu asa zis atotputernic si atoatestiitor sa faca si el ceva folositor in loc sa fure meritele altora?
"Peter Ahlwardts ("Reasonable and Theological Considerations about Thunder and Lightning", 1745) advised individuals seeking cover from lightning to go anywhere except in or around a church"
Deci inainte de inventarea paratrasnetului , fulgerele loveau cu precadere bisericile pentru simplul motiv ca erau de regula cele mai inalte cladiri din orasele medievale. A fost nevoie sa apara un cap luminat care sa priceapa natura fulgerelor ca sa gaseasca o solutie. Dumnezeu a fost incapabil vreme de 17 secole sa protejeze tocmai lacasurile sale de cult, care erau tinta preferata a fulgerelor in orasele medievale. Iar asta este o REALITATE statistica.
.....Mai sus se oglindeste un sistem de gandire anarhic......Prostia omeneasca este atribuita Marelui Ziditor....Tehnicizarea omeneasca,vest europeana,este inaltata deasupra Celui ce ne-a creat...Avem in bucatarii masina electonica de spalat vase....Uuuraaa!Ce istet este omul inginer-constructor-inventator...!Nu vede ,nu simte ca defapt toata aceasta tehnicizare duce la marele cutremur....Rchete cu bpmbe atot distrugatoare si cate si mai cate...Traiasca omul inventator.Nu realizati ,d-le ,ca defapt ne taiem craca de sub picioare.Marii matematicieni,filozofiii crebrali,realizeaza ca cu cat stii mai mult,cu atat realizezi cat de departe esti de marele adevar....Omul isi taie singur craca de sub picior.Celelalte vietuitoare de pe aceasta planeta se multumesc cu starea data...Drumul spre cunoastere este autodistrugere.De la inceputuri ciomagul,sageata,sulita,toporul,pusca,.....toate inventiile au avut scop sa ucida...Credinta in Dumnezeu se da in intimitatea individuala.Biserica este o institutie sociala cu multe parti negative.Credinta crestina ca si celelalte credinte iti intareste starea pentru care ai aparut pe acest pamant.Confundati biserica facuta de om cu Domnul creator...Trecutul istoric al tarilor noastre se leaga f.tare de credinta si biserica in care se cerea sa ne aparam neamul...Obiceiurile crestinesti in care am crescut trebuiesc ,neaparat,reabilitate.Este unul dintre sistemele principale ce caracterizeaza un neam...

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 27 Februarie 2010, ora 21:26

De la: florescu_vasile2001_2, la data 2010-02-27 20:32:40

.....Mai sus se oglindeste un sistem de gandire anarhic......Prostia omeneasca este atribuita Marelui Ziditor....Tehnicizarea omeneasca,vest europeana,este inaltata deasupra Celui ce ne-a creat...Avem in bucatarii masina electonica de spalat vase....Uuuraaa!Ce istet este omul inginer-constructor-inventator...!Nu vede ,nu simte ca defapt toata aceasta tehnicizare duce la marele cutremur....Rchete cu bpmbe atot distrugatoare si cate si mai cate...Traiasca omul inventator.Nu realizati ,d-le ,ca defapt ne taiem craca de sub picioare.Marii matematicieni,filozofiii crebrali,realizeaza ca cu cat stii mai mult,cu atat realizezi cat de departe esti de marele adevar....Omul isi taie singur craca de sub picior.Celelalte vietuitoare de pe aceasta planeta se multumesc cu starea data...Drumul spre cunoastere este autodistrugere.De la inceputuri ciomagul,sageata,sulita,toporul,pusca,.....toate inventiile au avut scop sa ucida...Credinta in Dumnezeu se da in intimitatea individuala.Biserica este o institutie sociala cu multe parti negative.Credinta crestina ca si celelalte credinte iti intareste starea pentru care ai aparut pe acest pamant.Confundati biserica facuta de om cu Domnul creator...Trecutul istoric al tarilor noastre se leaga f.tare de credinta si biserica in care se cerea sa ne aparam neamul...Obiceiurile crestinesti in care am crescut trebuiesc ,neaparat,reabilitate.Este unul dintre sistemele principale ce caracterizeaza un neam...

Din ce am inteles eu ,neamul romanesc,datorita crestinismului ,a trait la nivel de epoca de piatra,pana prin secolul 18 . Nu putem compara antichitatea romana ,greaca si egipteana cu a noastra cultura ,inexistenta pana acum cateva sute de ani ! S-ar parea ca religia crestina nu prea face casa buna cu inteligenta si cultura-nu e creatoare de civilizatii -prefera enoriasi prosti sau inculti -fricosi sau lasi !Au nevoie de o masa de manevra -de copii indoctrinati deoarece se stie ca tarele copilariei pot fi greu vindecate !Religia se bazeaza pe frica- pe frica fata de un dumnezeu ,rau si intolerant ! Un adevarat creator,creator de rebuturi-rebuturi pe care in final tot el le distruge ! Decat o eternitate alaturi de un asemenea specimen mai bine eternitatea asemanatoare celei de dinainte de a ma naste !

9am178388

3 mesaje
Postat pe: 27 Februarie 2010, ora 23:00

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 00:22

Se incheie Cina cea de Taina. Vine ospatarul cu nota de plata la Iisus. Se uita Iisus la nota si inlemneste, in pragul infarctului: 30 de arginti. - Ioane, ai tu cumva 30 de arginti? - Nu, doamne, am dat toti banii la saraci. - Andrei, ai tu cumva 30 de arginti? Acelasi raspuns. - Petre?

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 00:24

De la: karpov, la data 2010-02-28 00:22:22

Se incheie Cina cea de Taina. Vine ospatarul cu nota de plata la Iisus. Se uita Iisus la nota si inlemneste, in pragul infarctului: 30 de arginti. - Ioane, ai tu cumva 30 de arginti? - Nu, doamne, am dat toti banii la saraci. - Andrei, ai tu cumva 30 de arginti? Acelasi raspuns. - Petre?

Se incheie Cina cea de Taina. Vine ospatarul cu nota de plata la Iisus. Se uita Iisus la nota si inlemneste, in pragul infarctului: 30 de arginti.
- Ioane, ai tu cumva 30 de arginti?
- Nu, doamne, am dat toti banii la saraci.
- Andrei, ai tu cumva 30 de arginti?
Acelasi raspuns.
- Petre?
Petre ridica din umeri, nu are. Ultimul apostol:
- Iuda, ai tu cumva treizeci de arginti?
- N-am, Doamne... dar am o idee...

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 05:01

Mai sus se oglindeste un sistem de gandire anarhic......Prostia omeneasca este atribuita Marelui Ziditor....Tehnicizarea omeneasca,vest europeana,este inaltata deasupra Celui ce ne-a creat...Avem in bucatarii masina electonica de spalat vase....Uuuraaa!Ce istet este omul inginer-constructor-inventator...!Nu vede ,nu simte ca defapt toata aceasta tehnicizare duce la marele cutremur....Rchete cu bpmbe atot distrugatoare si cate si mai cate...Traiasca omul inventator.Nu realizati ,d-le ,ca defapt ne taiem craca de sub picioare.Marii matematicieni,filozofiii crebrali,realizeaza ca cu cat stii mai mult,cu atat realizezi cat de departe esti de marele adevar....Omul isi taie singur craca de sub picior.Celelalte vietuitoare de pe aceasta planeta se multumesc cu starea data...Drumul spre cunoastere este autodistrugere.De la inceputuri ciomagul,sageata,sulita,toporul,pusca,.....toate inventiile au avut scop sa ucida...Credinta in Dumnezeu se da in intimitatea individuala.Biserica este o institutie sociala cu multe parti negative.Credinta crestina ca si celelalte credinte iti intareste starea pentru care ai aparut pe acest pamant.Confundati biserica facuta de om cu Domnul creator...Trecutul istoric al tarilor noastre se leaga f.tare de credinta si biserica in care se cerea sa ne aparam neamul...Obiceiurile crestinesti in care am crescut trebuiesc ,neaparat,reabilitate.Este unul dintre sistemele principale ce caracterizeaza un neam...

Dumneata iti dai seama ca ai scris acest mesaj de la un calculator? Si l-ai postat pe internet? Si ca oameni au muncit ca sa ai tu posibilitatea de a exprima asemenea istetime?
Cu asemenea idei dai dovada de o nesimtire imensa folosind calculatorul. Iti sugerez sa fii consecvent cu propriile idei si sa te muti in padure si sa traiesti mancand radacini, pentru ca apoi sa sustii superioritatea acelui trai.

Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 05:24

De la: 9am178388, la data 2010-02-27 23:00:14

Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje

Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 09:32

De la: 9am181937, la data 2010-02-27 20:00:05eu sunt din biserica ortodoxa,insa m-am nascut cu biblia in mana si slava LUI ca am citit ca din cuvantul LUI,cu frica si credinciosie,hranindu-ma sufleteste.as vrea sa deschid o mica paranteza nu sa dau sfaturi doar sa notez ceia ce m-a marcat pe mine pt toata viata.stiind ca nea nelu este mai mult decat malefic,am asistat la o emisiune televizata in direct unde patriarjul care a murit a rugat romanii sa-l voteze pe acest criminal de razboi ion iliescu.si acum sa mediatizat ca intr-o biserica ortodoxa din america preotul a insistat sa-l voteze pe gioana.am vorbit cu un preot care avea degetele maro de la tutun si mi-a spus ca nu am dreptate...........................................................................................si ma gandesc cu jale la ceia se spune ieremia BLESTEMAT SA FIE OMUL CARE ISI PUNE INCREDEREA IN OM.cat despre pastori iicataloghez tot in aceasta tevetura pt ca nu concep sa primeasca bani pt ca vestesc evanghelia la adunare.....................................................................................................iubirea de bani este radacina tuturor relelor spune sf ap pavel.

mah nene,
matale sau nu eshti sanatos la cap sau...faci mishto de noi.
adica cum de te-ai nascut cu biblia in mana ?
deci, ca sa intzeleg io bine , matale cand ai iesit cu (sau fara) ajutorul moashei din...fatatoarea lu' mamica mata, aveai cordonu' ombilical legat de buric si in mana strangeai ca nebunu' biblia.
mah, sa fiu a dracu' da' asha ceva n-am auzit pana acum !? da' n-ai precizat totushi, care din biblii ca sunt mai multe , te pomeneshti ca aia lu' Anton Szandor LaVey ...ca in acest caz ne-am dat dracu' !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
si tot matale zici ca dom, iliescu este criminal de rzboi. da' care razboi tatae ?
o fi cumva razboiul celor doua roze ? sau razboiul de ...tzesut ?
hai zi nene !

si electronica !
Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 10:21

Cu siguranta ...937 nu s-a nascut cu Biblia in mana in mod real . Cred ca a fost doar o figura de stil ce ne-a prezentat-o cu scopul de-a ne convinge ca de copil a citit si studiat aceasta carte. Fiecare insa o interpreteaza dupa cum o intelege si de cele mai multe ori dupa cum ii convine.

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 11:48

De la: 9am126636, la data 2010-02-27 18:09:08 Da, dar ce faci tu ca enorias cind afli despre preotul, la care te duci cu inima deschisa si te impartasesti, ca de fapt este avid dupa bani si este un pacatos, trage la masea sau mai stiu eu ce. Ca bun crestin ce te consideri, ce atitudine trebuie sa adopti? Eu i-as bate obrazul. Ca preot nu poti sa fii duplicitar, caci toate slujbele, nu vor avea nici un efect pozitiv asupra enoriasilor si s-ar putea ca turma sa-l paraseasca. Domnul Iisus ne-a invatat cum sa ne rugam, un Tatal Nostru rostit din adincul sufletului face enorm si te intareste in fata incercarilor vietii. Caci Dumnezeu te incerca pentru a-ti intari credinta si daca credinta este macar cit un bob de orez, poti muta muntii din loc. Asta este opinia mea.

Domnu' 9 Am 126636 ,daca eu apelez la un mecanic auto sa-mi repare ceva la masina si el rezolva bine treaba , ce ma intereseaza pe mine ca acel mecanic acasa isi bate nevasta , sau o inseala , sau ca est un alcoolic, mi-a rezolvat treaba , il platesc si gata !!asa si cu preotii, preotul se roaga pentru mine ca enorias si familia mea , de asta platesc contributia ,nu pentru el , ca ce face el si ce fel de om este, pentru asta va raspunde personal in fata Domnului, nu o sa ma pedepseasca pe mine Dumnezeu ca de ce m-am spovedit la un preot cu pacatele , n-ai auzit expresia ca "fiecare isi duce crucea " ?enoriasii sa aiba grija de ei personal sa nu greseasca ,ca pe preot are cine sa-l judece !!!!!!

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 12:10

Domnu yorick, sa facem niste precizari ; -in religie nu exista indoctrinare bre,asta este de obicei in politica,cum sunt uni indoctrinati sa creada in nenorocitul asta de PDL - UDMR si a lor conduceri, in religie exista convingeri prin dovezile existente !! ;- paratraznetul, masina ,calculatorul, tehnica cibernetizarii si a automatizarii, nu Dumnezeu le-a facut, normal ca omul le-a inventat,dar prin inteligenta data de Dmnezeu si numai cu voia Lui, ca fii sigur ca daca nu voia Domnul poate azi eram la " epoca de piatra ";- indiferent ce se intampla pe pamant ca e bine sau rau,normal ca datorita Lui Dumnezeu se intampla , dar raul ala mai sunt si pedepse date omului pentru rautatea lui bre !! Asa ca daca vezi vreo biserica traznita , inseamna ca si asta e o pedeapsa pentru ceva !!!!!

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 12:55

De la: 9am181937, la data 2010-02-27 20:00:05eu sunt din biserica ortodoxa,insa m-am nascut cu biblia in mana si slava LUI ca am citit ca din cuvantul LUI,cu frica si credinciosie,hranindu-ma sufleteste.as vrea sa deschid o mica paranteza nu sa dau sfaturi doar sa notez ceia ce m-a marcat pe mine pt toata viata.stiind ca nea nelu este mai mult decat malefic,am asistat la o emisiune televizata in direct unde patriarjul care a murit a rugat romanii sa-l voteze pe acest criminal de razboi ion iliescu.si acum sa mediatizat ca intr-o biserica ortodoxa din america preotul a insistat sa-l voteze pe gioana.am vorbit cu un preot care avea degetele maro de la tutun si mi-a spus ca nu am dreptate...........................................................................................si ma gandesc cu jale la ceia se spune ieremia BLESTEMAT SA FIE OMUL CARE ISI PUNE INCREDEREA IN OM.cat despre pastori iicataloghez tot in aceasta tevetura pt ca nu concep sa primeasca bani pt ca vestesc evanghelia la adunare.....................................................................................................iubirea de bani este radacina tuturor relelor spune sf ap pavel.

Foarte bine ca ai credinta, dar nu exagera bre, ca Iliescu nu a fost criminal de razboi, care razboi ?- cum a zis si marele om ,domnia sa Azazel "razboiul celor doua roze ?" ca in Romania din fericire dupa 1947 nu a fost razboi !! dupa revolutie adevarul e ca s-a trait bine, dar a venit vremea sa nu mai candideze si iata rezultatul acestui infect capitalism ; DEZASTRU . Iar cu Geoana trebuie recunoscut ca era mai bun decat Basescu dar ordinarul asta de PDL-fascistoUDMR i-a furat vourile ! In legatura cu preotii si ce fac ei , nu suntem noi in masura sa-i judecam!! - asa ca sa vedem lucrurile la real fara exagerari !!!

Ticu
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 13:03

De la: Tycu, la data 2010-02-28 12:10:18

Domnu yorick, sa facem niste precizari ; -in religie nu exista indoctrinare bre,asta este de obicei in politica,cum sunt uni indoctrinati sa creada in nenorocitul asta de PDL - UDMR si a lor conduceri, in religie exista convingeri prin dovezile existente !! ;- paratraznetul, masina ,calculatorul, tehnica cibernetizarii si a automatizarii, nu Dumnezeu le-a facut, normal ca omul le-a inventat,dar prin inteligenta data de Dmnezeu si numai cu voia Lui, ca fii sigur ca daca nu voia Domnul poate azi eram la " epoca de piatra ";- indiferent ce se intampla pe pamant ca e bine sau rau,normal ca datorita Lui Dumnezeu se intampla , dar raul ala mai sunt si pedepse date omului pentru rautatea lui bre !! Asa ca daca vezi vreo biserica traznita , inseamna ca si asta e o pedeapsa pentru ceva !!!!!

Bre,cand i-a fatat mintea sa ne creeze -de ce nu a cascat ochii ! ??De ce nu ne-a programat sa fim buni ? Eu cred ca nu se pricepe-cred ca a incurcat schitele ! Cum sa creezi ceva din lut si sa nu fii in stare sa faci o programare ca lumea -de ce nu ne cheama la service sa ne aduca imbunatatiri sau de ce nu-si creaza o noua specie -o fi atat de limitat sau ne-a fabricat din greseala ! Eu sunt convins ca ar reusi sa ne indrepte intr-o secunda -dar nu o face deoarece nu exista !Poate ai remarcat ca marii producatori de automobile si de avioane ,uneori constata ca sunt erori din proiectare sau din fabricatie - solicita aducerea loturilor respective la service si indreapta greseala -dumnezeu de ce nu o face !??Se complace doar in a se distra pe seama noastra ?

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 13:07

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 13:11

De la: Tycu, la data 2010-02-28 12:55:19

Foarte bine ca ai credinta, dar nu exagera bre, ca Iliescu nu a fost criminal de razboi, care razboi ?- cum a zis si marele om ,domnia sa Azazel "razboiul celor doua roze ?" ca in Romania din fericire dupa 1947 nu a fost razboi !! dupa revolutie adevarul e ca s-a trait bine, dar a venit vremea sa nu mai candideze si iata rezultatul acestui infect capitalism ; DEZASTRU . Iar cu Geoana trebuie recunoscut ca era mai bun decat Basescu dar ordinarul asta de PDL-fascistoUDMR i-a furat vourile ! In legatura cu preotii si ce fac ei , nu suntem noi in masura sa-i judecam!! - asa ca sa vedem lucrurile la real fara exagerari !!!

Nu a fost razboi ,bre ,dar au murit mai multi oameni decat intr-un razboi-sute de mii de oameni si-au pirdut casele (fara a fi bombardate ) iar unul dintre ""conducatorii de osti"" a fost jigodia de iliescu ! Iar capitalismul actual e tot opera lui iliescu-el a creat oameni ca basescu,geoana,nastase,hrebengiuc,vacaroiu...

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 13:18

De la: rodik_mi, la data 2010-02-28 10:21:49Cu siguranta ...937 nu s-a nascut cu Biblia in mana in mod real . Cred ca a fost doar o figura de stil ce ne-a prezentat-o cu scopul de-a ne convinge ca de copil a citit si studiat aceasta carte. Fiecare insa o interpreteaza dupa cum o intelege si de cele mai multe ori dupa cum ii convine.

Si eu am citit biblia ! Sa inteleg ca nu stiu sa o interpretez ? O interpreteaza mai bine cei care nu au citit-o in schimb sunt crestini habotnici desi nu au informatiile mele ? Deja ma simt tarat -eu credeam ca daca ai informatii poti gandi mai bine decat cei care nu le au ! Ma bate gandul sa cred fara a cerceta -e mai comod !

9am126636

389 mesaje
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 13:19

Omul este creatia Domnului. Deoarece a apucat sa guste din pomul cunoasterii a fost gonit din Rai.
Cel ce facuse lumea
Iehova ori satan
Nu prevazuse mintea
Si-n minte un dusman....
Tot Dumnezeu a dat omului spre stapinire si ingrijire Pamintul cu toate vietuitoarele si tot ceea ce il inconjoara. Omul este dator sa patrunda eseta tuturor lucrurilor si fenomenelor pentru a intelege armonia Divina a Creatorului tocmai pentru a nu se ajunge la autodistrugere. Ce rost ar mai fi avut Iisus Cristos pe pamint, daca ne gindim ca omenirea va dispare. Omenirea se transforma. Si eu cred ca actul de creatie actioneaza in prezent, nu s-a oprit. Dumnezeu este fara de inceput si fara de sfirsit. Trebuie sa folosim calea de AL descoperi in noi. Si calea exista. Domnul Iisus Cristos.

Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje

Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 14:02

De la: 9am126636, la data 2010-02-28 13:19:17 Omul este creatia Domnului. Deoarece a apucat sa guste din pomul cunoasterii a fost gonit din Rai.
Cel ce facuse lumea
Iehova ori satan
Nu prevazuse mintea
Si-n minte un dusman....
Tot Dumnezeu a dat omului spre stapinire si ingrijire Pamintul cu toate vietuitoarele si tot ceea ce il inconjoara. Omul este dator sa patrunda eseta tuturor lucrurilor si fenomenelor pentru a intelege armonia Divina a Creatorului tocmai pentru a nu se ajunge la autodistrugere. Ce rost ar mai fi avut Iisus Cristos pe pamint, daca ne gindim ca omenirea va dispare. Omenirea se transforma. Si eu cred ca actul de creatie actioneaza in prezent, nu s-a oprit. Dumnezeu este fara de inceput si fara de sfirsit. Trebuie sa folosim calea de AL descoperi in noi. Si calea exista. Domnul Iisus Cristos.

bai mustatza !
da' io nu te intzeleg de loc !
despre ce dracu' scrii matale acolo. parca delirezi. spune drept, inainte de a scrie ai "luat" ceva la bord ?

si electronica !
gbispas

688 mesaje

Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 14:09

De la: Tycu, la data 2010-02-27 09:57:37
De la: 9am126636, la data 2010-02-26 17:01:15 Tot ce este omenesc este imperfect, preotii sunt oameni, alesi dintre oameni de alti oameni. Faptul ca au facut studii religioase, nu inseamna ca sunt "alesi" pentru a fi preoti nu toti sunt daruiti cu har. De fapt singurul preot al lui Dumnezeu a fost Iisus. Acum preotia este ca orice alta profesie si lumea prelatilor se invirte in jurul banului, ca de altfel toata societatea, nu numai la noi. Parerea mea. Nu judec pe nimeni, fiecare pasare pe limba ei piere.

Asa este, preotimea este o profesie care trebuie platita,dar preotul are o misiune a lui si pe noi nu trebuie sa ne intereseze ce face preotul bine sau rau in afara meseriei lui,fiecare va raspunde pentu asta ,pe noi sa ne interesze ce face el bine sau rau in meseria lui, legate de slujba si credinta !!

Pai si cum poti tu sa faci ce zice popa,cand el e primul care doarme beat mort prin santuri,de beat(am vazut un asemenea caz pe timpul lui Ceausescu)?Prin natura meseriei el este cineva care poate influenta vieti,destine,dar cum sa asculti de cineva care iti spune sa nu te duci la femei si peste o zi il vezi sarutandu-se cu un barbat?Ce valoare morala mai au vorbele lui?Cum il mai poate el sluji pe Dumnezeu?Sau cum sa-i fii tu credincios Domnului cand stii ca reprezentantul Domnului pe pamant face ce face doar din dorinta de castig repede si usor.Un om care vine sa epateze in cele mai scumpe haine in fata celor ce nu au si mai mult,sa le ia acestora si ultimii banuti.Cum sa-i pupi mana cand stii ca ieri era cu tarcovnicul in pat si tinea aceeasi mana pe te miri unde?Si mai ales cum sa crezi in rugaciunile si predicile lui,stiut fiind ca acestea necesita o anume incarcare spirituala pentru a avea efect,altfel sunt doar vorbe in vant spuse de niste terchea-berchea,pusi pe capatuiala.Ce valoare au niste vorbe spuse,cand el ca popa se gandeste nu la mantuirea unui decedat,spre exemplu ci la ce tipa misto e vaduva raposatului?ori cat de bogata e aceasta,ca sa stie cati bani sa-i ceara,sa-si umple cat mai mult buzunarele.Si exemplele pot continua la nesfarsit.

EU
florescu_vasile2001_2

326 mesaje

Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 14:32

De la: Yorick, la data 2010-02-28 05:01:33
Mai sus se oglindeste un sistem de gandire anarhic......Prostia omeneasca este atribuita Marelui Ziditor....Tehnicizarea omeneasca,vest europeana,este inaltata deasupra Celui ce ne-a creat...Avem in bucatarii masina electonica de spalat vase....Uuuraaa!Ce istet este omul inginer-constructor-inventator...!Nu vede ,nu simte ca defapt toata aceasta tehnicizare duce la marele cutremur....Rchete cu bpmbe atot distrugatoare si cate si mai cate...Traiasca omul inventator.Nu realizati ,d-le ,ca defapt ne taiem craca de sub picioare.Marii matematicieni,filozofiii crebrali,realizeaza ca cu cat stii mai mult,cu atat realizezi cat de departe esti de marele adevar....Omul isi taie singur craca de sub picior.Celelalte vietuitoare de pe aceasta planeta se multumesc cu starea data...Drumul spre cunoastere este autodistrugere.De la inceputuri ciomagul,sageata,sulita,toporul,pusca,.....toate inventiile au avut scop sa ucida...Credinta in Dumnezeu se da in intimitatea individuala.Biserica este o institutie sociala cu multe parti negative.Credinta crestina ca si celelalte credinte iti intareste starea pentru care ai aparut pe acest pamant.Confundati biserica facuta de om cu Domnul creator...Trecutul istoric al tarilor noastre se leaga f.tare de credinta si biserica in care se cerea sa ne aparam neamul...Obiceiurile crestinesti in care am crescut trebuiesc ,neaparat,reabilitate.Este unul dintre sistemele principale ce caracterizeaza un neam...

....Stimate d-le yorik,ce s am sous eu si cum interptetezi mata este o mare invercare de pacleala .Credinta in Puterea superioara este prea delicata pentru ca eu sa incerc sa va lamuresc...Probabil ca varsta ce o avet este de tinerete ,cu atat mai grav daca aveti peste 18 ani....Chiar nu vedeti ca sfarsitul se paropie...?
Dumneata iti dai seama ca ai scris acest mesaj de la un calculator? Si l-ai postat pe internet? Si ca oameni au muncit ca sa ai tu posibilitatea de a exprima asemenea istetime?
Cu asemenea idei dai dovada de o nesimtire imensa folosind calculatorul. Iti sugerez sa fii consecvent cu propriile idei si sa te muti in padure si sa traiesti mancand radacini, pentru ca apoi sa sustii superioritatea acelui trai.

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 16:28

De la: florescu_vasile2001_2, la data 2010-02-28 14:32:11
....Stimate d-le yorik,ce s am sous eu si cum interptetezi mata este o mare invercare de pacleala .Credinta in Puterea superioara este prea delicata pentru ca eu sa incerc sa va lamuresc...Probabil ca varsta ce o avet este de tinerete ,cu atat mai grav daca aveti peste 18 ani....Chiar nu vedeti ca sfarsitul se paropie...?

Daca credinta respectiva este prea "delicata" pentru a ma putea lamuri , ar trebui sa recunosti ca nu prea pricepi multe si vorbesti in necunostinta de cauza. Faptul ca "sfarsitul se apropie" .... de 2000 de ani incoace s-au anuntat tot atatea apocalipse de catre tot soiul de "vizionari".
Asa ca acest "sfarsit" e doar in capul dumitale, dar nu orice idee sugubeata ii trece prin cap unui om are valoare de adevar.

Si apropo de asa zisele profetii scornite de-a lungul vremilor - a putea face o profetie inseamna ca viitorul este fix si nu poate fi schimbat, deci orice ai face nu poti schimba nimic. In caz contrar "profetia" nu e profetie , ci doar vorbe goale.

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 16:53

De la: Yorick, la data 2010-02-28 16:28:19
De la: florescu_vasile2001_2, la data 2010-02-28 14:32:11

Daca credinta respectiva este prea "delicata" pentru a ma putea lamuri , ar trebui sa recunosti ca nu prea pricepi multe si vorbesti in necunostinta de cauza. Faptul ca "sfarsitul se apropie" .... de 2000 de ani incoace s-au anuntat tot atatea apocalipse de catre tot soiul de "vizionari".
Asa ca acest "sfarsit" e doar in capul dumitale, dar nu orice idee sugubeata ii trece prin cap unui om are valoare de adevar.

Si apropo de asa zisele profetii scornite de-a lungul vremilor - a putea face o profetie inseamna ca viitorul este fix si nu poate fi schimbat, deci orice ai face nu poti schimba nimic. In caz contrar "profetia" nu e profetie , ci doar vorbe goale.

Adevarata profetie nu se face asupra viitorului unei persoane, aia de fac asa sunt excroci ! profetia se face asupra soartei omenesti , asupra lumii , asupra pamantului !! Ex. daca profetul Moise a spus ca se va naste fiul Domnului pe pamant si multe se vor schimba asa afost, dar el nu putea ghici si schimba viitorul unui om oarecare .; viitorul omului e legat de soarta , si asta nu se poate schimba , nimeni nu isi poate schimba soarta !!!

Ticu
Pagini: << 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ce credeti despre Biserica Ortodoxa Romanasi preotii ei?
Mergi la: