Info
x
Sintem trecatori in lume si pe pamint-fericirea este totul-cum o dobindim ?
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 00:08
De la: lorduljohn, la data 2009-02-23 23:52:47FERICIREA ESTE DOAR O ILUZIE !
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 00:11
asa este,dar iluzia asta face bine la creier,uita-te talica la credinciosii lu' peste prajit,marinat,oceanic si afumat in sos tomat ce fericiti sunt ei cu aberatiile din creierele lor,s-auzim numai de bine!
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 00:11
De la: lorduljohn, la data 2009-02-23 23:52:47FERICIREA ESTE DOAR O ILUZIE ! .......doar dacă-ți dorești imposibilul...
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
lorduljohn 499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 00:26
De la: dora_visinescu, la data 2009-02-24 00:11:37De la: lorduljohn, la data 2009-02-23 23:52:47FERICIREA ESTE DOAR O ILUZIE ! AS DORI SI EU O DEFINITIE A IMPOSIBILULUI -IN CEEACE PRIVESTE FERICIREA- DACA SE POATE ! MULTUMESC ! |
|
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 00:32
De la: lorduljohn, la data 2009-02-24 00:26:46De la: dora_visinescu, la data 2009-02-24 00:11:37De la: lorduljohn, la data 2009-02-23 23:52:47FERICIREA ESTE DOAR O ILUZIE ! Imposibilitatea de a avea o stare de mulțumire sufletească deplină.
|
|
Fosta membra 9am.ro 391 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 14:04
Fericirea depinde de respectul pe care stiim sa ni-l acordam unii altora.
Respectul este cea mai elementara forma de pretuire. Aceasta este baza, dupa care urmeaza totul. Ori: blogs.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.ListAll |
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 28 Februarie 2009, ora 21:21
Fericirea este o speranta a fiecarui individ,o cautam toata viata iar cind o gasim ,nu o pretuim ca vrem mai mult
|
|
CHIOMPALIUL 360 mesaje Membru din: 21/11/2008 Oras: Caransebes |
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 22:49
Cind esti cu iubita in pat simti o fericire ,dar dureaza foarte putin
http://www.youtube.com/watch?v=kYP5FMAhjeo&feature=related
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 763 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Buzau |
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 23:09
Eu sunt minunea lumii, spunea ieri trandafirul.
Cine-ar avea curajul sa-mi faca vreo durere? Canta privighetoarea si repeta zefirul: O zi de fericire un an de lacrimi cere. (Omar Khayyam) Dana P
Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
|
|
Fosta membra 9am.ro 152 mesaje Membru din: 21/09/2008 Oras: Timisoara |
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 23:20
Frumos, foarte frumos si adevarat!=D> =D> =D> :)
*Per la Scienza il Calabrone non potrebbe volare perché il suo corpo e troppo grande rispetto alle ali. Il Calabrone questo non lo sa, e vola !*
*Toti oamenii te aud cand vorbesti; prietenii insa inteleg ce spui, iar cei mai buni prieteni sunt cei care pricep si ceea ce n-ai spus in cuvinte.*
*Spesso, la verità più profonda, si trova grazie ad una piccola storia*
*Vulturul poate zbura mai jos decat gainile, dar gainile nu se vor putea ridica niciodata pana la nori* *"Ca urmare a asezarii geografice, a resurselor naturale si, mai ales a celei mai mici densitati (populationale) din Europa, Romania n-a fost niciodata un stat absolut independent.
Tipul de Roman repudiat de toate puterile tutelare este nationalistul cu convingeri imposibil de corupt si patriotul refractar la operatii transactionale. Aceste insusiri de intelect si de caracter sunt considerate a fi periculoase si deci o vinovatie cu care nu se colaboreaza si care se pedepseste daca iese din anonimat.
Exact invers, tipul de Roman agreat de toate puterile straine care au tutelat si care au controlat Romania: fara convingeri politice, caldicel in comportament si adaptabil in colaborari cameleon in politica, tranzactionist in afaceri oportunist in relatii si, intotdeauna, de partea Puterii si cu folosinta pentru Putere."
(Serban Milcoveanu)**
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 09:14
Avenit Primavara,se cumpara terenul ,se construiesc casele,se lucreaza in gradina,se tund pomii,se merge la padure dupa ghiocei ,se face dragoste la iarba verde,ah ce fericire sa traiesti !
|
|
nanuaureliana 2 mesaje Membru din: 3/01/2009 |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 17:03
da,suntem efemeri,alergam si stabilim tinte,stachete,dorinte,nazuinte,vrem mult,mai mult,si candva totul se termina ,oare mai ramane ceva????
|
|
jojondurant 148 mesaje Membru din: 3/02/2009 |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 17:32
Omul este efemer pe pamant ca si toate nazuintele sale,dorintele si agoniseala...viata nu ne-o putem risipi cu usurinta.
Multi si-o risipesc mai usor decat bijuteriile la care tin. Omul poate fi fericit; -oferind un zambe- oferind o floare,iubind florile,iubind desavarsita natura Creata,respectand-o si ajutand-o mereu sa fie curata si frumoasa,altfel se va intoarce impotriva lui. - iubind neconditionat si iertand semenilor sai. - crezand ca el nu este singurul"Mohican",atotputernic si atotstiutor,dar mai ales avand credinta in tot ceea ce face si ca tot ce va dobandi se datoreste credintei lui. - avand grija sa traiasca frumos,in armonie cu tot ce este in jur,iubindu-si templul cu care a fost daruit. Ori de cate ori simti ca ai prins fericirea de picior,n-o lasa sa scape,ea nu te va mai cauta. |
|
Angeluca 31 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tulcea |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 18:39
Daca avem sufletul curat, ne trebuie foarte putin pentru a fi fericiti!
Poti simti fericirea doar cind vezi un copac inflorit, deci depinde ce-ti doresti de la viata!
Angeluca
|
|
zamfiroiu_spiridon 20 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Curtea de Arges |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 19:08
Este exact ceea ce gandesc si eu...felicitari !
|
|
Dan_B 16 mesaje Membru din: 1/02/2009 Oras: Pascani |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 20:28
Domnule Vasix
Sunt 10 porunci si le gasiti in cartea Exod la capitolul 20 din Sfanta Scriptura. |
|
Dan_B 16 mesaje Membru din: 1/02/2009 Oras: Pascani |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 20:29
Domnule Vasix
Sunt 10 porunci si le gasiti in cartea Exod la capitolul 20 din Sfanta Scriptura. |
|
averea1916 206 mesaje Membru din: 14/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 21:34
Sa nu uitam ca imbatrinim si trebuie sa lasam ceva in urma ca semn ca am trit pe acest pamint si vom dispare fericiti
INCEARCA SA TRAIESTI BINE,NU TE UITA CA NU AI CU CE,PINA NU SE TREZESTE NORODUL !
|
|
maria_kaczynski 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 17:06
Augustine tine-te bine, te apreciez ti-am vazut mesajul cu multa intirziere, dar cum se spune niciodata nu e prea tarziu , eu sunt o colega de facultate, sigur iti spune mult numele meu MARIA IACOB te salut cu multa caldura si poate ne vom mai intalni pe la marea si frumoasa Catedrala din Iasi, eu in prezent sunt in Munchen nu stiu pentru cat timp deocamdata vreau sa invat limba germana sunt deci in clasa intai
|
|
Fosta membra 9am.ro 182 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 20:42
din nefericire si existenta dualului FERICIRE -NEFERICIRE e o cauza a deteriorari mintii ,corpului si chiar a sufletului uman!
Atunci de ce ar fii de dorit? astept minunatele d-voastre replici! |
|
mamalucy43 24 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 22:54
nu am citit chiar toate articolele dar majoritatea sunt pesimiste rau de tot da de ce sanu fiti fericiti oameni buni ,sa fiti fericiti ,sa traiti fiecare zi ca si cum ar fi ultima ,bucurati-va ca va sculati si sunteti sanatosi,ca puteti merge la munca,pt. ca va puteti vedea iubita,sotia,iubitul,copiii,sunt o gramada de semeni de-ai nostri care nu pot sa faca asta din mai multe motive poate sunt orbi,paralizati,handicapati in carutul cu rotile ,cred ca pe ei ar trebui sa-i intrebam ce e fericirea si daca sunt fericiti cred ca lor le-ar trebui asa de putin sa fie fericiti dar noi nu, noua ne trebuie f. mult.cred ca ar trebui sa meditati mai mult,iubiti mai mult oamenii,animalele,copacii,florile,firul de iarba ,numai daca mergi pe strada si te uiti in jurul tau trebuie sa fii fericit asa pur si simplu pt. ca traiesti si vezi tot in jurul tau,si esti viu si te misti,ne trebuie asa de putin si noua sa fim fericiti da vad ca sunt multi pesimisti pe forum.chiar si pe voi va iubesc chiar daca nu va cunosc imi pare bine ca vad ce scrieti ca putem conversa ,sa schimbam pareri mie mi se pare si asta o bucurie,pt ca pot sa va scriu,si in acelasi timp ma uit si la televizor si ma joc si cu Pusica o frumusete de pechinez,si vorbesc si la telefon cu fiu-meu si ii multumesc lui d-zeu ca e sanatos, cum sa nu fiu fericita ca pot sa fac atatea lucruri,sunt unii saracii care stau tintuiti la pat ,care nu pot vorbi si eu as mania pe d-zeu daca as cera mai mult.va pup si iubiti-va mult pe voi,pe cei din jurul vostru spuneti-va in fiecare zi la mama,la tata la copil, TE IUBESc,si fericirea va veni imediat.
|
|
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 11:44
draga mamalucy43!
bucuria si fericire sunt doua lucruri separate.Altfel de ce am avea si doua cuvinte separate! Iar nu stiu sa existe un cuvant de genul ...nebucurie! In timp ce cuvantul nefericire exista! Deci despre ce discutam? stare de fericire...sau starea de bucurie? eu cred ca bucuriea are legatura cu calitatea omului....si ar trebui dobandita permanent,in timp ce fericirea-nefericirea doar cu aspiratiile /transformarile omului...si nu cred ca poate fii permanenta |
|
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 12:32
De la: tell, la data 2009-03-18 11:44:41draga mamalucy43! Ok, tu spui că sentimentul de bucurie nu este sinonim cu cel de fericire. Să vedem ce spune dex-ul: FERICÍRE, fericiri, s.f. Stare de mulțumire sufletească intensă și deplină. ♢ Loc. adv. Din fericire = printr-un concurs de împrejurări favorabile; BUCURÍ//E ~i f. 1) Exaltare sufletească intensă provocată de emoții puternice; mulțumire sufletească Mai are rost să comentez ceva??? Nu cred!
|
|
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 18:02
comentat....nu!
,,Ok, tu spui că sentimentul de bucurie nu este sinonim cu cel de fericire. Să vedem ce spune dex-ul: FERICÍRE, fericiri, s.f. Stare de mulțumire sufletească intensă și deplină. ♢ Loc. adv. Din fericire = printr-un concurs de împrejurări favorabile; BUCURÍ//E ~i f. 1) Exaltare sufletească intensă provocată de emoții puternice; mulțumire sufletească Mai are rost să comentez ceva??? Nu cred!" dar cauta un alt DEX! BUCURIE =EXALTARE SUFLETESCA!!! BUCURIE =MULTUMIRE SUFLETESCA!!! crezi ca EXALTARE =MULTUMIRE e dex-ul tau! si oricum...nu asta era ideia mea! |
|
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 18:57
De la: tell, la data 2009-03-18 18:02:03comentat....nu! Tell, ce nu ai înțeles tu este că cele două sunt complementare! Nu pot exista una fără cealaltă! Părerea mea!
|
|
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 19:03
tell,stai o clipa si ia aminte la ce-ti spun:pt.tine dex-ul reprezinta cumva dumnezeu pe pamant sau cumva trebuia sa scrie in mod explicit cum ca bucurie=fericire?este la mintea cocosului ca cine se bucura este fericit,deci bucurie este sinonim cu fericire,e simplu,nu?
|
|
mamalucy43 24 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 22:37
auzi Tell cred ca esti nefericit sau nefericita numai cauta atatea explicatii bucurate fii fericit,ce tot tre sa umbli cu dex-ul dupa tine cand ai vreo problema mai grea de rezolvat esti suparat deci nefericit cand nu ai probleme si esti multumit de tine de familie de sot,de iubit,de copiii,de pisic,de catel,esti bucuros ,fericit uite ca ma faci sa caut in dictionarul de sinonime sa-ti mai caut cuvinte pentru fericire.numai filozofa atata ca de-asta esti nefericit.ai vreun animalut pe langa tine daca n-ai ia-ti ca o sa te bucuri la fiecare minut ,o sa fii fericit la fiecare minut nu cred ca ai vreun patruped in jurul tau.iti dau un sfat ia-ti urgent unul ca in veci n-o sa mai fii nefericit.eu am vreo 4 caini vreo 3 mate nici n-am timp sa fiu nefericita.2 caini in casa unu mic si unu mare2 pe-afara prin curte acum de ex sunt suparata ca ursu catelul meu de 15 ani vrea sa se cam duca ,nu prea mai mananca,e cam bolnavior si cam sufar din cauza asta dar acum la ora asta sunt in casa cu pusa cu vera si ne jucam ne pupacim, ne jucam cu jucariile asa ca nu mai fi trist nici pesimist,fii vesel traieste fiecare clipa la max ca cine stie maine ce va mai fi
|
|
Postat pe: 19 Martie 2009, ora 13:33
eu cred ca bucuriea are legatura cu calitatea omului....si ar trebui dobandita permanent,in timp ce fericirea-nefericirea doar cu aspiratiile /transformarile omului...si nu cred ca poate fii permanenta
florin baiat rau....crezi ca definitia mea e din dictionat? Dar am sa deschid si eu unul, daca tot insistati. Apropos ... ati intalnit oameni fericiti tot timpul? sau nefericiti tot timpul? |
|
Postat pe: 19 Martie 2009, ora 23:41
Fericirea este starea care excede bucuria(sentimentul de multumire,de satisfactie sufleteasca,desfatare,mangaiere,)toate ca sinonime.
Fericirea=beatitudine,stare sufleteasaca intensa,extaz. In limbajul comun,este asociata cu bucurie ca sinonim. " Sunt fericita ca am luat examenul" dar; "Sunt bucuroasa ca am luat examenul" in primul caz nu simti beatitudinea,extaxul,exaltarea euforica. Asadar,fericirea este starea,trairea permanenta,exaltata a bucuriei si nicidecum micile satisfactii materiale,ale realizarilor,placerilor obtinute,toate trecatoare. Mai are sensul de; a prea mari,a slavi,a glorifica,in sens Biblic sau credincios in alte religii. Bucuria de zi cu zi,fie satisfactiile faptelor noastre pozitive,fie pentru bucuriile care le oferim sau le primim,nu inseamna fericirea absoluta. In Iluzia lumii materiala,omul nu poate fi fericit,bucuros,multumit,satisfacut ,desfatat,da. In limbajul comun notiunea de fericire este asimilata cu bucuria si toate sinonimele celor doua. In acest sens,formularea din topic era mai fericita sa fie facuta cu; -...bucuria... |
|
Postat pe: 19 Martie 2009, ora 23:44
Citeste; extazul
|
|
|
|

Fericirea este o speranta a fiecarui individ,o cautam toata viata iar cind o gasim ,nu o pretuim ca vrem mai mult
Cind esti cu iubita in pat simti o fericire ,dar dureaza foarte putin
Avenit Primavara,se cumpara terenul ,se construiesc casele,se lucreaza in gradina,se tund pomii,se merge la padure dupa ghiocei ,se face dragoste la iarba verde,ah ce fericire sa traiesti !