Info
x
Sintem trecatori in lume si pe pamint-fericirea este totul-cum o dobindim ?
|
giol_mrl 2 mesaje Membru din: 26/11/2008 |
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 10:13
FERICIREA exista in fiecare din noi. Esti fericit daca esti iubit de cel pe care il iubesti, cand pasiunea ta este si meseria ta, cand ai un copil sanatos la minte si trup si nu-ti face necazuri atat de mari incat sa cazi din picioare si sa-l vezi multumit de viata lui, sa poti ajuta pe cei din jurul tau fara sa astepti rasplata, sa te poti bucura cu adevarat de implinirile altora, sa nu treaca nici o zi pe langa tine fara sa nu faci un bine cat de mic celui care are nevoie de el, sa ai puterea ca atunci cand cineva ti-a facut un rau tu sa-i poti raspunde cu un bine - abia atunci ai cunoscut FERICIREA |
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 14:36
NICOLAE STEINHARD -FERICIREA SAU ARTA DE ATRĂI
|
|
Fosta membra 9am.ro 255 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 12:54
Fericirea este starea euforica,launtrica,pe care o simte omul in existenta sa ,
oricum o existenta efemera!!! - fericit este cel care l-a pacalit pe altul,fie din naivitatea pacalitului fie din prea-plina incredere acordata,el bate fericit din palme. - fericit este si cersetorul prefacut,care-si freaca mainile,de buzunarele umplute intro zi cat valoarea salariului mediu pe economie si mult mai mult. - fericit este si criminalul care si-a lichidat dusmanul,care-i statea in cale. - fericit este copilul pentru fiecare dar primit si pentru dragoste parintilor sau a celor din jur. - fericit este orice muritor care si-a realizat dorintele si telul spre care a tins. - fericit este oricine din cei care au obtinut succesul in urma vointei de a-l infaptui. - fericit este cel ce creste o floare si mai ales cel care o ofera,inima ii exalta. - fericiti sunt parintii de nasterea copiilor doriti,fericiti sunt si cei din jur. -fericiti sunt cei care-si intemeiaza un camin,cand si-l distrug,uita de ea. - fericiti sunt cei care si-au gasit prieteni,ii simt aproape,si nu i-au tradat. - fericiti sunt bogatii care-si strang averile de pret pentru ei,averi care dupa moarte se va alege praful. - fericiti sunt cei care cer putin si primesc mult. - fericiti cei modesti,cei fara ura,fara invidie,cei care-si iubesc aproapele, cei care-si recunosc existenta ca un dar. - fericiti sunt cei care se bucura de tot ce-i inconjoara in natura; soare,luna,stele,munti,mare,rauri,pomi,flori... din minunata Creatie. - fericiti cei care stiu sa ierte,cei care stiu sa se roage,cei care nu fac din rugaciune un ritual,cei care nu iau nicidata numele-DUMNEZEU_ in desert. Iata caile pe care oamenii cred ca pot dobandi fericirea,dar eu nu le-am epuizat. Asa cum toate lucrurile percepute de noi in aceasta existenta sunt iluzorii,asa si fericirea este iluzorie,trecatoare. Opusul iluziei ce ni se arata este deziluzia simtita. Va intelege omul aici pe pamant ca fericirea este o desertaciune? |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 31 Ianuarie 2009, ora 07:57
@popicule
esti grozav ! dar eu vin si spun ca Pamintul este o vale a plingerii pentru noi,cei care am gresit prin neascultare si orgoliu de'a fi la fel ca Dumnezeu ! nu,n-o dau pe religie,ci este o constatare ca povestea noastra -a rasei albe- asa incepe si avem de corectat aceste tare ; drumul nostru de devenire nu-i tocmai o sosea de lux ! viata nu-i tot un joc si voie buna,ci mai curind suferinta ,durere,regret ! da,sunt si stropi de fericire,nu zic nu ,dar nu pentru asta am venit noi pe pamint !
|
|
joeelena 59 mesaje Membru din: 20/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 31 Ianuarie 2009, ora 22:47
Eu incerc sa cred ca FERICIREA este pretutindeni ! Din clipa in care venim pe acest pamint,simtim fericirea la sinul mamei,mai tirziu de prea multa fericire ,nu mai dam atentie acestui sentiment si inclinam catre fapte reprobabile,deoarece incolteste egoismul si invidia,rautati care in mod inconstient in paralel cu alte actiuni si sentimente le propagam in viata noastra.
|
|
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 00:17
FERICIREA ESTE DE SCURTA DURATA CIND ESTI IN PAT.
Dar depide ce faci in pat .
|
|
stejerean_vasile 672 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bistrita |
Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 18:29
1. Se zice că trece timpul. Timpul nu trece. Timpul nu trece niciodată; noi trecem prin timp. După cum unui călător din tren i se pare că trec arborii din câmpie, așa și nouă ni se pare că trece timpul. În realitate nici arborii, nici timpul nu trece, noi suntem acei ce trecem. Timpul e veșnic același, asemenea lui și în repaos etern ca și spațiul.
2. De multe ori dorim a schimba o grijă mică, prezentă, pentru alta, deși mai mare, dar îndepărtată. 3. A tălmăci existența lui Dumnezeu e a avea pentru fiecare tălmăcire o altă noțiune de Dumnezeu; a tălmăci neexistența e a avea o singură noțiune, un singur scop: că nu-i. 4. O, moarte! Tu ne rănești mereu pe noi, dar numai prin aceasta tu ne aduci aminte de rănile pe care noi, mai ales, le-am pricinuit. Și după cum gândul morții prietenilor face mai ușor ca să ne împlinim datoriile către ei și ne scutește de chinurile conștiinței, tot astfel moartea ia cu dânsa, din nenorocire, când în adevăr vine, o parte din lume cu violența ei teribilă. 5. Este o experiență obișnuită că numai după ce prietenii ne sunt luați îi prețuim. Dar dacă moartea lor are acest efect asupra noastră, atunci numai gândul morții lor va avea un efect mai bun. 6. Moartea, cel mai serios prieten al nostru și sfătuitor moral, ne învață să iubim. Și cel mai adeseori ne poruncește să iubim -- dacă în adevăr moartea este ultimul sfârșit, după care nu va fi nici o întâlnire. 7. În lupta vieții nu toți pleacă de la același punct și nu li-i dat tuturora de a avea aceleași mijloace de luptă. 8. Lipsa de idealism e fatal să ducă la concepția că viața nu mai are nimic bun decât plăcerea fizică și anume, cea mai puternică, cea sexuală. Și cine pune tot prețul pe simțuri, se teme grozav de moarte.
Omerta Vision
|
|
Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 18:31
17. Iluzia este vălul albastru pe care energia vieții îl aruncă asupra micii și goalei realități, pentru a înșela rațiunea rece și a o sili să se pună în slujba sa.
18. Viața înconjurătoare -- omenească sau cosmică -- cu cât e mai puternică, mai izbucnitoare, cu atât e mai puțin suportată de un obosit. E un contrast atunci prea mare între forțele noastre și cele care ne înconjoară. 19. Când omul nu se mai poate iluziona, când nu mai urmărește nimic, când i-i frică de acțiune, pentru că nu poate reacționa, atunci realitatea nu-l mai interesează. Atunci vine incuriozitatea (oboseala nervoasă, neurastenia, a fost definită și ca o rarefiere a stărilor sufletești). Incuriozitatea este vestitul ,,urât" (ennui) al lui Baudelaire. 20. ... oboseala, deziluzionarea, inacțiunea, slăbind instinctul vieții, slăbește și instinctul moral. Și, la sufletele de elită, locul instinctului moral îl ia întotdeauna simțul estetic. Un ,,pervers" rafinat se abține de la o faptă rea, numai dacă, pe lângă rea, e și inestetică. 21. Legea vieții este frica de moarte, adică evitarea a tot ce poate scurta timpul scurt cât mai avem încă de respirat. (Se poate dovedi că și preceptele moralei celei mai înalte și mai ,,dezinteresate" se reduc, în ultimă analiză, tot la această lege.) Orice semn, orice precursor al morții este oribil, și orice semn de viață intensă este încântător. Și aceasta e o cauză pentru care gustăm și lăudăm în artă expresia vieții cât mai puternice. Dar viața împuținează viața. Materia nobilă și elastică se durifică cu vremea. Țesutul devine coajă. Pe partea sufletească -- aceeași anchilozare și scleroză, și din cauze organice, și din cauza presiunii sociale care pune viața în tipare. Iată pentru ce copilul este atât de încântător. 22. Este un secret, este ceva ascuns parcă în dosul aparențelor, pe care nu-l înțelegem, dar îl simțim. Este, în pregătirea împrejurărilor dinainte de izbucnirea fatalității, o tensiune, este ceva care trebuie să eclateze -- și atunci, fatalitatea, acel cineva rău și ,,ironic", își trimite agentul și nenorocirea s-a produs. 23. Realitatea este un amestec de tragic și comic. Adesea, dacă nu întotdeauna, același lucru omenesc este și tragic și comic. Unul concepe realitatea mai ales pe partea ei comică, altul mai ales pe partea ei tragică. Scriitorul comic și scriitorul tragic. (Pentru inteligența pură, viața apare comică; pentru sentiment, apare tragică...). 24. În genurile în care este de ajuns inteligența, știința, ori sentimentul, cineva poate ajunge până la treptele supreme ale producției științifice ori literare chiar în prima tinerețe. De aceea, știință, filozofie, poezie, critică estetică, toate de primul rang, pot fi semnate și de oameni sub treizeci de ani (...). Când însă e nevoie de o lungă observație personală, genul nu poate fi cultivat cu succes decât de oamenii maturi. Și singura observație care cere timp lung și nu poate fi împrumutată de la alții e aceea a vieții sufletești, a altora și a noastră proprie, materialul romanului, al criticii psihologice și al oricărui gen care are de obiect omul moral, concret și divers.
Omerta Vision
|
|
|
|
|
Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 18:32
25. Azi se împlinesc treizeci și șase de ani de la moartea mamei... Timpul vine din viitor, trece în urmă, se darmă peste ea, o acoperă, o face tot mai inexistentă, căci morții mor și ei mereu. Când voi dispărea și eu, va fi murit și ea complet din univers.
26. Tinerețea -- plutire pe un râu de munte cu mlădieri capricioase, sub jocurile de lumini și umbre ale pădurilor cu întârzieri neprevăzute și binevenite, cu gândul la bucuria drumului de mâine. Și, după câțiva ani, care trec ca un fulger, alunecarea vertiginoasă, fără putință de oprire, între maluri uniforme, într-o lumină sură și rece de toamnă, spre apropiata prăpastie... 27. Numele celui care a fost odată nu poate forma subiectul nici unei propoziții cu verbul la prezent și, gândind bine, nici la trecut. ,,Hanibal a învins la Cannae" e necorect; afirmă minciunos o existență, aceea a lui Hanibal. Căci, pentru a fi operant cândva, ceea ce e denumit de subiectul propoziției trebuie să existe, să fie o realitate. O inexistență nu poate avea un atribut, nu poate produce o realitate nici ieri, nici azi, nici mâine; și despre nimic nu se poate afirma nimic. 28. ...toată poezia vieții, până la infinitezimal, emoția pe care o dă o floare de câmp, răsăritul unei stele, o adiere de vânt, are ca principiu gândul morții, fiindcă vorbește de iubire și că prețul integral al vieții îl dă numai moartea. 29. Gândurile, simțirile și faptele se ajustează mereu la împrejurări, inconștient. O mică schimbare în mediu provoacă o deviere a sufletului. (Lampa de pe masă, mutată pe un scaun din colțul camerei, modifică tot peisajul încăperii -- alte umbre, alte proporții -- determină altă tonalitate a sensibilității, altă direcție a gândirii și alte reacții...) 30. Cineva își zicea adeseori: La cincizeci de ani tu ai rămas tot cum erai la cinci ani: un copil grav, care umblă după năluci. 31. A trăi este a te feri de moarte. Nimic din activitatea noastră și chiar din sensibilitatea noastră nu are alt scop și altă cauză. Adus de la "ro.wikisource.org/wiki/Via%C5%A3%C4%83_%C5%9Fi_moarte"
Omerta Vision
|
|
reiki 9 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bistrita |
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 15:12
Intradevar te simti fericit cand ii faci un bine aproapelui tau si esti fericit cand vezi lumea fericita in jurul tau(dar cati sunt?).Fericirea iti aduce si sanatatea si o stare de spirit care te indeamna numai la lucruri bune.Televizorul nu iti aduce fericire ci numai o izolare fata de toti ceilalti si lucruri bune nu iti aduce.Citeste o carte asculta o muzica buna si vezi ca ai alta stare de spirit
|
|
gigilipianu 443 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 21:23
Ca sa poti dobandi fericirea deplina, toata viata, trebuie sa ai o stare sufleteasca si materiala care sa-ti permita sa faci ce vrei, cand vrei, cu cine vrei si unde vrei. Pentru aceasta trebuie sa te realizezi profesional in domeniul care iti place, sa realizezi o cariera suficienta pentru a-ti asigura o pozitie materiala si sociala pe care o doresti si care sa iti asigure venituri materiale suficiente pentru ceea ce iti doresti. Sa iti intemeiezi o familie cat mai numeroasa, un numar de prieteni cat mai mare. Trebuie sa tinzi a te urca pe scara sociala suficient pentru a fi in stare sa acorzi ajutor cat mai multor semeni si sa obtii un prestigiu cat mai mare. Cum o dobandim ? Grea intrebare sau mai bine zis greu raspunsul. Pentru aceasta trebuie sa te ingrijesti fizic sa arati mereu cat mai bine, sa fii sanatos si mereu pozitiv. Sa folosesti toata intelepciunea acumulata de om de milenii pentru lucruri de valoare. Altminteri poti fi fericit, dupa cum spunea cineva, doar facand sex, altii doar cand isi satisfac alte necesitati firesti sau doar privind natura si cum se misca altii cand tu stai mereu pe loc. Depinde ce pretentii ai. Poti fi fericit ca ai castigat un concurs, ca ai privit un tablou sau ca ai urcat pe Himalaia. Depinde. De aceea m-am exprimat la inceput despre o fericire permanenta si deplina si nu despre o serie de bucurii intamplatoare. Poti fi mai fericit in 30 ani cat altul in 90 ani. Viata fericita nu depinde de numarul de ani pe care ii traiesti ci de faptele si realizarile pe care le lasi in urma. Deci ? Depinde , depinde, depinde. Logos.
|
|
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 07:55
intr-adevar, depinde ! eu,de ex., sunt fericita ca am iesit din moara asta care ne macina toata viata; mi-am facut datoria si am muncit 34 de ani,timp in care m-am dus cu placere la serviciu ; am ramas prietena,iata, de o viata, cu unii din fosti colegi ;am un apartament in bloc, o dacie,un fiu de care sunt mindra; un sot bun de pus la rana ! acum, conteplu lumea ! sunt un spectator si-mi pare bine ca-i asa : mai rid,ma mai enervez; mai intru pe net si "combat" ...deh,ca romanul care se pricepe la toate ! asadar,am o stare de bine,ptr.care-i multumesc lui dumnezeu in fiecare zi....in rest, ce-ar mai fi de zis ?
|
|
gigilipianu 443 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 11:51
Da, draga Gabi, depinde de ceea ce ti-ai dorit si cu ceea ce te multumesti. In general toata lumea de varsta noastra, privind la necazurile celor din jur isi doreste cu ardoare cel mai mult - SANATATE. De exemplu tatal meu a fost toata viata considerat un necajit. A facut frontul + 2 ani prizonier in Siberia. A muncit la GAC ulterior CAP apoi muncitor la sonde, fost casatorit de trei ori, a avut multumirea sa-l ingrijesc bine dar el pana a murit (exact in ziua in care implinea 89 ani) a fost pe picioare. In aceeasi zi cand a plecat la spital (ora 4-5 dimineata - intrase intr-un infarct de care nu si-a dat nimeni seama) la Caracal (unde este bine sa nu te duci niciodata) a murit cam pe la ora 18 si 30 minute si cu o ora inainte spunea cuiva ca sa nu-si faca probleme ca nu are de gand sa moara curand. Eu eram la Tg-Jiu. Nu a stiut nimeni cum sa-i ajute inima putin sa iasa din acest infarct lent. O asa moarte nu cred ca spera nimeni sa aiba parte. Fiind foarte credincios apropiatii spun ca a fost o recompensa de la D-zeu pentru credinta sa. Dar in mediul rural se petrec multe morti de acest gen deoarece oamenii sunt activi pana cad din picioare. Se alimenteaza natural cumpatat si tin post. Exceptie cei care iau contact cu viata noastra moderna care ii poate ucide si pe ei ca si pe noi, adica mai intai ne chinuie cu paralizie sau alte boli de te amaraste ani de zile. Ce sa-i faci ! Cand invatam si noi cum sa traim atunci nu mai avem zile. Logos.
|
|
dorintcaciuc 2 mesaje Membru din: 4/02/2009 |
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 12:21
in mare parte ai dreptate,da asta e adevarat(parerea mea)toate religiile au fost create in scop politic,nu cred cca ceea ce a vrut IIsus sa fie religia este acum.Dumnezeu exista,in toate religiile esentza este de a-ti iubi aproapele,de aplikat.....cat despre A FI FERICIT?....fiecare din noi are o ku totul alta viziune asupra acestui lukru(bani dragoste....,daca-l intrebi pe unul acest lukru in mod sigur nu iti va spune ku adevarat ce ar vrea,95%ar spune bani,asa ca....)
|
|
Fosta membra 9am.ro 975 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Craiova |
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 13:10
FERICIT E ACELA CARE VEDE PARTEA POZITIVA A LUCRURILOR IN ORICE SITUATIE.PRIVESTE PROBLEMELE,CA FIIND SITUATII DIN VIATA TA CARE TREBUIE SA AIBA O SOLUTIE OPTIMA.MAI MULT FERICIREA SE GASESTE IN
IN SUFLETUL NOSTRU.CEL CARE STIE SA O CAUTE O VA GASI.CEL CARE NU STIE SA O CAUTE,NU O VA GASI.ALEGEREA II APARTINE FIECARUIA DINTRE NOI.NU MAI PROIECTATI VINA ASUPRA ALTCUIVA PENTRU NEPUTINTELE VOASTRE,SI ASUMATI-VA RESPONSABILITATEA FAPTELOR FACUTE,CACI NUMAI ASA VETI PUTEA AVEA VESNICA.PLATITI-VA DATORIILE IN ACEASTA VIATA,CACI ALTFEL NU VETI AVEA VIATA VESNICA.DUMNEZEU E IN INIMA FIECARUIA DINTRE NOI.CAUTATI-L SI-L VETI GASI.BUCURATI-VA DE LUCRURILE MARUNTE PE CARE VI LE OFERA VIATA: DE SOARE,DE LUNA,DE STELE,DE NATURA,DE ANIMALE,DE TOT CE SE NUMESTE MEDIU INCONJURATOR.TOATE SUNT CREATII ALE LUI DUMNEZEU. CAND ISUS A SPUS ,,IUBESTE-TI APROAPELE CA PE TINE INSUTI,,. A VRUT SA SPUNA ,,SA TE IUBESTI PE TINE SINCER,SA NU URASTI,CACI URA DISTRUGE ORICE SENTIMENT DE IUBIRE,SA FACI CEEA CE SIMTI,,. DACA NU TE IUBESTI PE TINE SINCER,NU AI CUM SA-I IUBESTI PE CEILALTI, DOAR II MINTI SI TE MINTI SI PE TINE.TOTUL E UN BUMERANG.CE DAI AIA PRIMESTI.UN SCHIMB SOCIAL:DAI DRAGOSTE SINCERA,DRAGOSTE SINCERE TREBUIE SA PRIMESTI,DAI AGRESIUNE VERBALA SI FIZICA,AIA O S SA PRIMESTI.TOT CE DAI RAU SI CU FATARNICIE SE VA INTOARCE IMPOTRIVA TA.SI CREDETI-MA IADUL E CRUNT.SALVATI-VA SUFLETUL INAINTE DE A FI PREA TARZIU.SALVATI-VA PE VOI INSIVA DE LA PIEIRE. SCOATE-TI RAUTATEA DIN SUFLETUL VOSTRU,LASATI SPIRITUL LIBER,SA SIMTA SA TRAIASCA,FACETI CEEA CE VA SPUNE INIMA, INSTINCTUL. NU VA MAI LASATI INVALUITI DE PREJUFECATI SI DE CEEA CE VA SPUN ALTII,PENTRU CA TOTUL SE VA INTOARCE IMPOTRIVA VOASTRA,DACA NU SI SIMTITI ASTA.IMBINATI RATIUNEA CU SUFLETUL. NU MAI MANIPULATI,SANTAJATI EMOTIONAL,SAU HARTUI MORAL. NU CERETI NICI PRIETENILOR,NICI DUSMANILOR IMPOSIBILUL.INTELEGETI CAND UN RASPUNS E NU SI CAND UN RASPUNS E DA.NU MAI APELATI LA LACRIMI,AGRESIUNE,SANTAJE EMOTIONALE SI ALTE GENURI DE MANIPULARE,PENTRU A OBTINE CEEA CE VRETI VOI,PENTRU CA IL VETI RANI PE CELALALT,ACESTA LUAND VINA ASUPRA LUI,SIMTINDU-SE NEPUTINCIOS,IAR IN MOMENTUL JUDECATII,TOATE,TOATE(SA NU UITATI)ACESTE LUCRURI SE VOR INTOARCE IMPOTRIVA VOASTRA. SI ACUM URMEAZA: HAIDETI SA NU MAI VORBIM URAT,VULGAR,JIGNITOR,SI SA NU MAI EXISTE CUVANTUL DRACU IN VOCABULARUL NOSTRU,PENTRU CA TOT CEEA CE SPUNEM SI FACE SE VA INTOARCE IMPOTRIVA NOASTRA. CEEA CE SPUNEM SI FACEM ARE PUTERE.CUVINTELE AU PUTERE.FAPELE DE ASEMENEA.NU VA MAI LASATI JERTFITI DE ALTII,DAR NICI NU JERTFITI PE ALTII,PENTRU A VA GADILA VOUA ORGOLIILE SI A VA CREDE MARETI SI MAI PUTERNICI.PENTRU CA NU SUNTETI. INAINTE DE TOATE,TOTI SUNTEM OAMENI,SI CEL DE JOS SI CEL DE SUS. CEL DE SUS GANDESTE PENTRU CEL DE JOS,IAR CEL DE JOS MUNCESTE PENTRU CEL DE SUS. CEL DE SUS NU VA EXISTA NICIODATA FARA CEL DE JOS,SI NICI CEL DE JOS NU VA EXISTA FARA CEL DE SUS. TREBUIE RESPECTAT ATAT CEL DE SUS,CAT SI CEL DE JOS CA OM.IAR RESPECTUL TREBUIE CASTIGAT. SI DACA NU VA CONFORMATI,CEEA CE DUMNEZEU V-A DAT O VA SI IA. PENTRU CA DUMNEZEU E DREPT,INAINTE DE TOATE. |
|
Fosta membra 9am.ro 8 mesaje Membru din: 26/12/2008 Oras: Timisoara |
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 14:33
fericirea apartine celor destepti si curajosi ,cei care iubesc adevarul si dreptatea sunt cei mai fericiti oameni .
|
|
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 15:50
@gigi- cred ca noi asa am fost educati : sa ne dorim putin si totul facut prin munca noastra ! si totusi ,fata de modestia parintilor nostri,noi am vrut si am avut ceva mai mult....copii nostri vor si ei mai mult si mai bun,dar mai ales MAI REPEDE decit noi ;ceea ce am construit noi intr-o viata,ei isi doresc intr-un an ! sigur,societatea -ca d'aia i se zice de consum- te invita,te ispiteste chiar sa vrei iar si iar,indiferent ca-ti bagi carnea la saramura si muncesti mai mult ptr.asta ; atit de mult,incit nici nu stiu cind mai ai timp sa te bucuri de ce ti-ai luat,daca tu esti la serviciu pina seara si vi acasa frint de oboseala si cazi lat,iar ptr.asta ti-ar fi de ajuns un pat !....in sfirsit,asta-i si criza asta mondiala va opri virtelnita asta grozava,iar oamenii cred ca-si vor reconsidera prioritatile !
|
|
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 19:03
De la: olivia_lita, la data 2009-02-14 14:33:19fericirea apartine celor destepti si curajosi ,cei care iubesc adevarul si dreptatea sunt cei mai fericiti oameni . foarte intelept
Omerta Vision
|
|
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 21:08
dragostea e nemurire, un dar al Universului Divin
copii ai cerului, nascuti din lacrimi si sublim emotii ce se nasc si se topesc, petale trecatoare suntem floriile amorului, zambete nemuritoare... elegido 14022009 pentru toti cei care vad in fericire un ideal si nu o pofta pamanteasca.
Omerta Vision
|
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 21:18
De la: lizucaus, la data 2009-02-14 13:10:06FERICIT E ACELA CARE VEDE PARTEA POZITIVA A LUCRURILOR IN ORICE SITUATIE.PRIVESTE PROBLEMELE,CA FIIND SITUATII DIN VIATA TA CARE TREBUIE SA AIBA O SOLUTIE OPTIMA.MAI MULT FERICIREA SE GASESTE IN Lizuca..foarte frumos spus...imi place si cum spui...mi-ar placea sa scrii cu litere mici...cat despre comentariul tau mult respect...nu uita sa faci si tu la fel in orice imprejurare! |
|
Fosta membra 9am.ro 336 mesaje Membru din: 19/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 21:36
baaaaaaaaaaaa uite ca am venit si aici sa va dau reteta fericiriiiiiiiiiii e simplu desi normal ca voua nu o sa va placa filozofantilor de vorbe-n vant, nu ca as avea ceva cu filozofii numai ca voi va dati ce nu puteti sa fiti unii dintre voi .....fericiti puteti fi numai dobandind raiul cuvantul fericire nu este valabil pe pamanttt decat pentru sfinti in viata desii unele cordelute cred ca daca le penetreaza cineva cumva careva m-ai adanc au prins fericirea hai ca va dau cu pace si am iesit
|
|
Fosta membra 9am.ro 1491 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 21:58
Regret ca ma puneti din nou in situatia de a fi Gica Contra.
Cuvintele nu au mare valoare, nu au chiar nici o valoare daca nu sunt in concordanta cu faptele ! E foarte frumos sa indemni la gandire pozitiva. E inaltator. Dar gandirea asta pozitiva nu prea ajuta la mare lucru daca nu si faci concret, daca nu transpui in practica vietii gandirea asta pozitiva. Nu e nici o chestie daca nu spui cuvantul "dracul" daca actionezi ca dracu'. Mie nu-mi inspira nici o incredere cei care vorbesc foarte ingrijit in lumea asta. Astia au sigur ceva urat de ascuns ! Ori vor sa te fure, ori vor sa nu te prinzi ca sunt niste nemernici, ceva nu e in regula cu ei ... E foarte simplu sa traiesti frumos. Nu trebuie nici o reteta. Limbajul e lipsit de importanta. Limbajul e mincinos, inselator. Oamenii se evalueaza dupa fapte nu dupa vorbe ! Vorbele sunt folosite de catre oameni pentru a-si ascunde gandurile nu spre a si le expune ...
Acum nu e momentul !
|
|
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 22:55
Toti oamenii se nasc egali depinde de mediul in care se dezvolta.Unii au o copilarie,o viata fericita dar nu o pretuiesc ,pentru motivul ca nu stiu cum este sa fii nefericit.Sint nascut la tara si la o virsta de 13 ani am venit la Bucuresti ,unde am fost tare nefericit,unde totul parea hotic.Din acea nefericire juvenila a rezultat dorinta de realizare.Am muncit mult,am dorit sa invat sa ma perfectionez,am constatat ca obtin rezultate si am inceput sa fiu fericit.Am devenit un om cu responsabilitate la o virsta foarte tinara,am ajutat multi tineri si tinere sa inteleaga rostul vietii,multi drept multumire au cauzat situatii rele in viata mea dar tot fericit am fost ca am inceput sa inteleg psihologia umana,am devenit familist ,am devenit tata ,responsabilitati dar si momente de fericire,am colindat lumea si am inteles ca nu exista diferenta intre oameni ci numai mentalitatea si vointa,separa lumile.Am construit multe case in viata ,pe care am fost nevoit sa le abandonez pina ce am construit casele ce conveneau si se potriveau cu dorintele familiei.Au trecut anii si in vara acestui 2009 se implinesc 50 de ani de la venirea mea la oras,dar tot taran ma consider,am esit la pensie ,am timp sa ma ocup de cei peste 100 de pomi fructiferi,de gradina de legume de gradina cu flori,voi avea nepoti si voi simti ca reiau viata de la inceput si sint fericit.Chiar sint optimist si pentru primii 200 de ani nu-mi fac decit proiecte de viitor.Sa stiti ca niciodata nu veti simti ce inseamna senzatia de foame daca nu ati rabdat de foame,la fel este si cu fericirea
|
|
VAM_CIURUIT 426 mesaje Membru din: 11/11/2008 Oras: Satu Mare |
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 09:11
De la: Atotputernicul, la data 2009-02-14 21:58:50Regret ca ma puneti din nou in situatia de a fi Gica Contra. Ai reusit foarte bine sa faci portretul idolului tau Basescu"cuvintele nu au valoare daca nu sint in concordanta cu faptele "baia de multime si populismul denota cit de javra poti sa fii !
|
|
Fosta membra 9am.ro 1491 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 09:21
De la: FERICIREA, la data 2009-02-14 22:55:10 Mi-au dat lacrimile ... Ai facut numai bine la viata ta si esti fericit ... ce frumos ... Ai construit cumva case de pe la judeteana de partid ?
Acum nu e momentul !
|
|
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 10:56
Cit de egoisti si nefericiti pot fi unii !Tot ce am facut si realizat ,au fost cu propriile puteri,nu am facut politica dar am fost in proces cu PCR din 1986 si pina in 21 decembrie 1989 ,un caz unic care de fapt a avut urmarile meritate.
Acum cu o pensie de peste 4 mii de roni si cu ce mai realizez din meritele muncii mele sint FERICIT sa traiesc alaturi de familie,fara sa fiu dator nimanui si pentru urmatorii 200 de ani am planuri marete,doresc numai fericire tuturor
|
|
Fosta membra 9am.ro 336 mesaje Membru din: 19/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 11:13
bai prietene FERICIREA daca tu ai case masini si familie si ceva conturi prin banci ai impresia ca esti fericit????????haaaaaaaa nici pe departe ,inca nu avem un cuvant potrivit pentru asta tre sa inventam un cuvant pentu asa ceva .poti spune ca ai o viata linistita si pe alocuri frumoasa nici decum ca esti fericit .......si ai grija cu planurile tale pe 200 de ani......hai ca-ti dau cu pace pa
|
|
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 11:28
De la: gangsta1, la data 2009-02-15 11:13:50bai prietene FERICIREA daca tu ai case masini si familie si ceva conturi prin banci ai impresia ca esti fericit????????haaaaaaaa nici pe departe ,inca nu avem un cuvant potrivit pentru asta tre sa inventam un cuvant pentu asa ceva .poti spune ca ai o viata linistita si pe alocuri frumoasa nici decum ca esti fericit .......si ai grija cu planurile tale pe 200 de ani......hai ca-ti dau cu pace pa Eu asa inteleg FERICIREA deoarece am si suferit foarte mult in viata,referitor la planul pentru urmatorii 200 de ani ,asta este speranta omului singurul lucru pe care nu se poate pune impozit si nu poate fi furat sau politizat.Eu atita am gasit in cutia Pandorei si ghidindu-ma dupa el am reusit sa simt si sa inteleg FERICIREA,poate altii sint mai fericiti si ma bucur :
|
|
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 14:09
Eu ramin la parerea mea,viata este scurta,sa ai o casa unde sa faci dragoste pe saturate,sa maninci bine sa bei ce vrei ca vorba aia,ce bagi in gura si ce tragi pe cosor cu asta ramii cind pleci,copii sa faca si ei la fel
|
|
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 15:37
Vorbe dulci sunt usor de spus, lucruri dragute sunt usor de cumparat, dar oameni de treaba sunt greu de gasit.
Viata se termina cand tu incetezi sa visezi, speranta moare cand tu incetezi sa crezi, dragostea se termina cand tu incetezi sa mai tii la cineva, prietenia se sfarseste cand tu nu mai imparti. Asa ca imparte cu cine crezi ca iti este prieten, iubeste fara conditii, vorbeste fara intentii, daruieste fara motive, tine la cineva fara explicatii!! E inima adevaratei prietenii. Trimite aceste randuri tuturor .. aminteste-le de prietenie si nu uita sa mi-l trimiti inapoi daca vrei, daca simti.......
|
|
|
|

esti grozav ! dar eu vin si spun ca Pamintul este o vale a plingerii pentru noi,cei care am gresit prin neascultare si orgoliu de'a fi la fel ca Dumnezeu ! nu,n-o dau pe religie,ci este o constatare ca povestea noastra -a rasei albe- asa incepe si avem de corectat aceste tare ; drumul nostru de devenire nu-i tocmai o sosea de lux ! viata nu-i tot un joc si voie buna,ci mai curind suferinta ,durere,regret ! da,sunt si stropi de fericire,nu zic nu ,dar nu pentru asta am venit noi pe pamint !
Toti oamenii se nasc egali depinde de mediul in care se dezvolta.Unii au o copilarie,o viata fericita dar nu o pretuiesc ,pentru motivul ca nu stiu cum este sa fii nefericit.Sint nascut la tara si la o virsta de 13 ani am venit la Bucuresti ,unde am fost tare nefericit,unde totul parea hotic.Din acea nefericire juvenila a rezultat dorinta de realizare.Am muncit mult,am dorit sa invat sa ma perfectionez,am constatat ca obtin rezultate si am inceput sa fiu fericit.Am devenit un om cu responsabilitate la o virsta foarte tinara,am ajutat multi tineri si tinere sa inteleaga rostul vietii,multi drept multumire au cauzat situatii rele in viata mea dar tot fericit am fost ca am inceput sa inteleg psihologia umana,am devenit familist ,am devenit tata ,responsabilitati dar si momente de fericire,am colindat lumea si am inteles ca nu exista diferenta intre oameni ci numai mentalitatea si vointa,separa lumile.Am construit multe case in viata ,pe care am fost nevoit sa le abandonez pina ce am construit casele ce conveneau si se potriveau cu dorintele familiei.Au trecut anii si in vara acestui 2009 se implinesc 50 de ani de la venirea mea la oras,dar tot taran ma consider,am esit la pensie ,am timp sa ma ocup de cei peste 100 de pomi fructiferi,de gradina de legume de gradina cu flori,voi avea nepoti si voi simti ca reiau viata de la inceput si sint fericit.Chiar sint optimist si pentru primii 200 de ani nu-mi fac decit proiecte de viitor.Sa stiti ca niciodata nu veti simti ce inseamna senzatia de foame daca nu ati rabdat de foame,la fel este si cu fericirea