Info
x
Stie cineva care e muzica adevarata, de valoare? aveti exemple?
|
dagaio 1073 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 11:40
|
|
Fosta membra 9am.ro 64 mesaje Membru din: 9/09/2008 Oras: Iasi |
Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 11:49
Doamne, Dagaio, tu o sa intri in cartea recordurilor pentru un topic mult prea placut vederii okiului omenesc, cu prea multe cuvinte frumoase, si dedicatii speciale si mai ales Muzica Adevarata!!!!!!
Asa ceva e de negasit pe tot internetul...sincera sa fiu, de cate ori am incercat sa imi spun parerea sau sa deschid un topic poate nevinovat pentru mine, s-a gasit o gloata de "oameni inteligenti" care sa arunce cu noroi in mine pentru cele zise...sau pentru parerile mele...Nu imi vine sa cred descoperirea facuta pe topicul tau!! Sincerele mele felicitari pentru muzica pe care o asculti, si pe ceilalti care au participat la topic, sunteti adevarati mai! Nu am cuvintele la mine azi, insa sper ca mai pe seara sa va impartasesc si ideile mele despre MUZICA ADEVARATA!!! My God! Ce iluminare ! Un prim pas l-as face cu Rapsodia Romana Nr.2, de George Enescu, aceasta si pe mine ma face sa plang de fericire ca sunt de unde sunt! Aceasta e adevarata esenta a faptului ca suntem romani, aia inseamna a fi roman...poate mai povestim nitel alta data ca sa va zic si alte idei despre...a fi roman...impartasite mie de...alti compatrioti Pana atunci va doresc o liniste cat mai placuta in companiei celei mai adevarate muzici!
diana maria mardare
|
|
Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 11:55
|
|
Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 12:21
MULTUMESC FRUMOS!
Draga dianne33, muzica adevarata face sa ne vibreze sufletul, asa-i? BINE AI VENIT PE TOPIC! Aceste dedicatii iti vor umple sufletul de tot ce e frumos si romanesc: 1. www.youtube.com/watch?v=jy3X4TvdB38&feature=related 2. www.youtube.com/watch?v=SCtkOluoslI Auditie placuta!
|
|
nosztradamus2012 34 mesaje Membru din: 11/12/2008 Oras: Tg Mures |
Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 12:51
FLORIN SALAM
@
|
|
nosztradamus2012 34 mesaje Membru din: 11/12/2008 Oras: Tg Mures |
Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 12:52
@
|
|
Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 13:01
Draga nosztradamus2012,
te tii de sotii? Eu zic ca ti-e foame rau. Du-te si papa ceva. Pofta buna! ...si care sunt preferintele muzicale? |
|
Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 15:38
De la: nosztradamus2012, la data 2008-12-20 12:51:44FLORIN SALAM Daam...cred ca ce vrea nostradamus este sa ne dam seama cu adevarat de contrastul dintre muzica adevarata si ...manelele...ei bine hai sa depan cu voi o " amintire din copilarie", una mai recenta de fapt Va rog chiar sa apelati la imaginatia voastra tridimensionala si sa vedeti urmatoarea intamplare: Cica io dormeam atat de lin si frumos intr-o dimineata de duminica, si visele ma invaluiau si cateva pasarele ma induiosau de afara cu al lor cant...cand deodata!!!!!!! DEODAAAATTAAAAAA un oribil sunet de manea devenea din ce in ce mai puternic si rasuna ca o izbucnire al celui de-al treilea razboi mondial in urekile mele, tocmai dinspre bucatarie...Avand totusi o fire diplomatica si retinuta...zic, tac din gura si nu zic nimic! ...pana cand urma si a doua si atreia "melodie" , iar Domnul m-a ridicat teleghidata din pat si m-am trezit in mijlocul bucatariei...fata in fata cu "dusmanul" cel mai de temut !!! Bineinteles ca nu a sunat cum am vrut eu acea amenintare de "moarte", insa am primit armistitiul de pace cu inlaturarea acelei "bombe nucleare" ce explodase la mine in ureki anihiland toate placerile ce le poate aduce linistea si frumusetea unei duminici la ora 7...sii incalecai pe-o sa asa caaa, nostradamus, daca intr-adevar acestea sunt "pasiunile" tale muzicale, sper sa nu ne intalnim in astfel de dimineti macar ! Acum hai sa imi trag si eu sufletul sa vad cu ce ma surprinde prietenul nostru D.
diana maria mardare
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 5 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 17:21
Eu personal iubesc muzica rock si folk,dar ascult cu placere si disco sau pop...de calitate.
Din muzica rock recomand calduros Deep Purple,AC/DC,Queen,Dire Straits sau Metallica,iar de la noi Phoenix,Celelate Cuvinte sau Iris. Din folk as asculta la nesfarsit Tatiana Stepa,Ducu Berti sau Nicu Alifantis. Cand spun muzica disco de calitate spun ABBA sau Goombay Dance Band,iar din genul pop music recomand Pet Shop Boys ,Depeche Mode sau Madonna. Cam astia ar fi,foarte pe scurt,trupele,artistii si solistii care au scris istoria muzicii in ultimii 40 de ani in lume si in Romania. Evident ca mai sunt multi altii care meritau mentionati si de aceea-mi voi cere umila iertare artistilor pe care i-am omis ,din lipsa de timp si spatiu si scuze fanilor care nu si-au regasit aici idolii. Din pacate,acum,in Romania,se compune,se promoveaza si ce e chiar mai grav,chiar se asculta o muzica foarte\"subtire\" calitativ,pe scena muzicala romaneasca apar obsedant doar fetze dragutze si trupuri frumoase,lipsite cu desavarsire de talent,voce sau ureche muzicala. Voua celor care ascultati,intelegeti,simtiti si promovati muzica adevarata,fie ea clasica sau moderna,rock,pop,disco,jazz,folk sau electronica,va doresc un Caciun plin de iubire si bucurie si un An Nou fericit!
|
|
Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 18:50
Heeloooo tuturor, ei bine nu v-am zis ce muzica imi place mie asa ca am sa ii dau batai si sper sa va placa, pentru ca eu o ador!
-sonata lunii- mereu mi-a placut, mereu o reascult cu placere -eine kleine nachtmusik allegro by mozart ![]() -peer gint- grieg -prince igor -marsul toreadorilor ![]() -bach- air -tangoul lui carlos gardell din "parfum de femeie" -rapsodiile lui enescu...le ador!! -ador muzica lui hans zimmer, in special cea din "pearl harbour" -ador valsurile lui strauss, valsul florilor, si valsul 2 al lui shostakovitch, care mi-a luminat dansul mirilor la nunta mea -versiunile lui anre rieu!!! ador " il cavallino bianco"-gasesc miinuuunat strauss medley pe care din nou l-am dansat la nunta mea impreuna cu nasii si prietenii -dintotdeauna mi-a placut richard clayderman -ador cafe del mar! www.youtube.com/watch?v=PFqgxk8QZQw -www.youtube.com/watch?v=z1qu52BqPOo -www.youtube.com/watch?v=5_Bri5448nU -www.youtube.com/watch?v=B7Vh5LxPWPU -www.youtube.com/watch?v=Z0Yv4D5BKag -www.youtube.com/watch?v=yC_bcZTazys -www.youtube.com/watch?v=RBMwV58Upm0 -www.youtube.com/watch?v=TcrF_88bHD4 -www.youtube.com/watch?v=7vxYaEAyTd4 acesta e moby -Bliss -Hooverphonic -Air -Morcheeba -Phil Collins -Michael Jackson -Robbie Williams -DEPECHE MODE THE BEST GROUP!!!!EEVER 4 ME! LOVE IT! si by the way, abia astept concertul -QUEEN- GENIALI!!! -the cramberries -U2 -Goran Bregovich in special :www.youtube.com/watch?v=WP8-yVijA-A -www.youtube.com/watch?v=0g8wWOrvWgU -cel mai frumos cantec de dragoste este: www.youtube.com/watch?v=x_HYgc_FfDc -ador muzica anilor 80 si TOTO cu africa mereu o sa imi gadile urekile intr-un mod foaarte placut -pe Enya o gasesc suuupeeer!!! -Twin Peaks mi-a ramas vesnic in minte cu "Falling" si " Nightingale" -la fel si A-ha au ramas la mine in suflet -Guns& roses imi binedispune ziua cu "sweet child of mine" si ma impresioneaza mereu cu " November Rain" -Aerosmith ma face mereu sa zambesc si sa cand cu " jaded" si " just feel better" (impreuna cu santana) -Vanessa Mae ma lasa mereu fara cuvinte! -Celine e si ea dragutza...cam romanticoasa ea... -ca si filme muzicale m-au impresionat " Fantoma de la opera" , "Dirty dancing"...mai mult dansabil dar , si "August Rush"...acesta din urma mi-a furat o galeata de lacrimi...suuperb! -daca ajungem in zilele noastre as vrea sa dau nota 10 pentru One Republic si " Apologize", Leona Lewis si " Better in time", pentru ei: www.youtube.com/watch?v=FW6F_g3upKA -pentru cel mai superb clip vazut vreodata dau un 100 , pentru ca in sfarsit vad si eu un barbat adevarat si o melodie adevarata, bravo pentru snow patrol si "chasing cars" www.youtube.com/watch?v=Loz_Br2W0b0-aah, si the cardigans suna super iar 4 me - si as mai insira muulte...insa cred ca am pus o mostra destul de cuprinzatoare Cam atat despre preferintele mele, sper sa va placa, si va urez numai bine in compania celei mai frumoase muzici pentru voi! Craciun Fericit!
diana maria mardare
|
|
nenita_dan 32 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 20:44
De la: mona_simona2002, la data 2008-12-15 23:41:47Am mai gasit o coloana sonora formidabila care se pare ca a scapat ca prin minune neamintita: Hans Zimmer, Chevaliers de Sangreal - DaVinci Code ma bucur ca v-a placut. Sper ca are sa va placa si asta www.youtube.com/watch?v=ZHuTxNIpdeM si asta www.youtube.com/watch?v=EhhZSbSF2cE&feature=related si - pentru toata lumea - cativa pe care as dori sa ii amintesc www.youtube.com/watch?v=X3OaIsqtG64&feature=related www.youtube.com/watch?v=eNiIJ84zWUk&feature=related www.youtube.com/watch?v=M4v4DXLqm48 Sarbatori fericite tuturor! |
|
gigilipianu 443 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 21:12
Desi s-a cam raspuns suficient la intrebarea din topic as remarca insa ca, indiferent de gusturi, trebuie totusi sa facem si anumite selectii mai ales ca avem de unde si sa nu le pomenim la gramada doar ca sa fie mai multe. Acum sigur ca muzica depinde de momentul si locul unde o asculti, contextul in care se integreaza si scopul pentru care se produce. Intr-o formulare tendentioasa si partinica desigur as zice ca muzica, atunci cand se departeaza de poezie si de dans, sufera. Spun acest lucru de exemplu pentru ca eu sunt tentat sa supraestimez calitatea unor productii muzicale daca se adreseaza dansului sau daca prin text exprima ceva frumos, poetic, tocmai pentru ca mie imi place dansul, nu numai sa-l vad, si mai demult fugeam dupa poezie. Mi-a placut mult sa citesc acest topic pentru ca mi-a reamintit de zilele cand muzica ma vrajea indiferent de gen. Mi-a amintit de anii 1965 - 1975 cand alergam la baluri si spectacole si visam in fiecare zi cate o draguta. Este rau ca nu se mai obisnuieste in scoala sa se organizeze seri dansante cu profesorii pentru elevi astfel ca tinerii de acum se simt stingheri intr-o sala de dans sau daca ajung sunt foarte limitati in exprimare pentru ca nici parintii nici profesorii nu se mai ocupa de ei. Abia astept sa ascult sau sa reascult unele din recomandarile d-stra din topic. Sarbatori fericite si pe curand ! Logos.
|
|
banceanuvasile 105 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 23:57
De la: dagaio, la data 2008-10-31 17:25:18Eu sunt omul listelor, se pare |
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 21 Decembrie 2008, ora 01:45
Cred ca logo-ul temei este nefericit ales.
Muzica Adevarata este o traire. Muzica de VALOARE este ceea ce ramine urmasilor nostrii. Intre acestea doua este moda. Trairea Muzicii este din nefericire foarte inegala intre micutele fiinte ale planetei. Totusi Muzica ADEVARATA, cind este cu adevarat interpretata de un ales al Muzicii, face de cela mai multe ori ca infimele fiinte umane si nu numai sa rezoneze cu cele pe cele mai inalte frecvente UNIVERSALE, aceea e MUZICA ADEVARATA si numai atunci. Daca o interpretare este fosilizata intr-un mediu, oricare, isi pierde in ADEVAR si devine in cel mai bun caz Mizica de VALOARE. Exemple ...... N-am de ce sa dau, fiecare are in aceasta chestiune propria lui scara de valori specifica tipului educational din care face parte. Orice expunere de Valori in domeniu poate naste controverse inutile prin lipsa vre-unei finalitati. |
|
Fosta membra 9am.ro 534 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 21 Decembrie 2008, ora 06:53
Obr�jori de mere coapte,
Ce-a�i visat voi ast�-noapte? Prin n�me�i cum trece luna Sau cum v� dezmiard� buna? Am visat c� la fereastr� �mi z�mbea o stea albastr�. Apoi neaua de pe strad� S-a f�cut Om de Z�pad�! �i-o z�n� c�t o m�rgea L-a schimbat �n acadea! Un dar muzical pentru voi, prieteni: www.youtube.com/watch?v=-8rY0Fyws20&NR=1 (Mariah Carey, All I Want For Christmas Is You) ... iar de Craciun... o zi de poveste! |
|
Postat pe: 21 Decembrie 2008, ora 14:16
Ai dreptate Mircea! Fiecare dintre noi avem scara personala de valorificare a ceea ce am putea numi muzica adevarata, depinde de ceea ce simte fiecare in sufletul sau cand o asculta ! Eu personal am o slabiciune fata de Depeche Mode, pentru ca acestia mi-au unit destinul cu cel al sotului meu...si povestea e complicata si luuunga! De fiecare data cand la radio suna vreo melodie de-a lor...ma infioram si treceam de la o stare la alta...doar pentru ca lui ii placea atat de mult, lucru ce m-a facut si pe mine ca dintr- o simpla apreciere sa le fac statuie, si chiar sa fiu fana inraita!
Insa aparte de ei...toti cei pe care i-am enumerat aduc la mine in suflet ceva special, poate datorita a felului de a fi, de a percepe lucrurile si a starilor ce intr-un anumit moment dat ma determina sa ascult pe vreunul din ei. Nice, dap, muzica pe care o ascultam ne reprezinta! Nu putem acuza deci pe nimeni ca o anumita muzica nu ar fi adevarata daca acestora le umple sufletul...in afara de manele , si reggaeton ...insa cine a mai pomenit petrecere fara...ele? cum o fi petrecerea aia...eu nu m-as distra pe asemenea muzica, pentru ca nu curge prin venele mele Ma rog, va salut pe toti si sa ne bucuram de ce e mai frumos pentru noi, e Craciun! Ar trebui ea fie magic asa cum mona simona zice deeci, enjoy!
diana maria mardare
|
|
Postat pe: 21 Decembrie 2008, ora 14:31
Cei ce traiesc cu adevarat muzica...pot fi foarte rari...am vazut un film super frumos cu un mic muzician genial : August Rush, daca vrei sa il vezi, cum visa el la notele muzicale, la sunete din orice suflare de vant, sunt sigura ca vei gasi un exemplu de traire a muzicii adevarate
Marii compozitori sunt cei ce au trait adevarata muzica fara indoiala si noi avem sansa sa ascultam ceea ce sufletele lor au simtit la creearea acelei muzici inegalabile, insa ai tu dreptate, daca nu e cantata cu aceeasi pasiune...nu putem simti cu adevarat acele simtaminte deosebite! Am un exemplu recent, uite, am fost la un spectacol simfonic de curand si opere insemnate nu au sunat la fel cum le stiam eu...pentru ca poate lipsea acel ingredient secret! Erau elevi, insa nu aveau aceeasi pasiune cu care muncesc elevii din tara la noi...pentru ca de fiecare data cand astistam la concerte de ale colegilor mei de la muzica ...ramaneam mereu impresionata, chiar am si plans la rapsodia n.2 al lui enescu, pentru ca se vedea in ochii lor acea stralucire ! Asa e mircea ai dreptate si aici! O zi buna !
diana maria mardare
|
|
razvankyokushin 288 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Sibiu |
Postat pe: 22 Decembrie 2008, ora 18:06
l`am vazut acum 3 saptamani pe robin williams... mai exact l-am servit :)) ma refer la cantaret. ca tocmai ce facuse o tranzactie cu proprietarul hotelului unde lucrez... ! voi sunteti siguri ca e gay... ca era cu o fomeie buna... =)) . oricum.. off topic... ! tine-o tot asa cu muzica...! A 8-a minune... (nu e si muzica... una dintre minuni?)
p.s. acum sunt obsedat de o melodie din P.S. I Love You! (the movie) am sa va dau numele exact data viitoare. e track 12 cine are albumul! |
|
adela1zone5 66 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 23 Decembrie 2008, ora 23:38
Eu am spus de JEAN MOSCOPOL si am constatat ca nu-l stia toata lumea si au fost si persoane care s-au bucurat sa-l descopere si o sa mai spun un nume care nu e stiut dar e tot extraordinar - CONSTANTIN DRAGHICI care a avut tot melodii extraordinare - cea mai frumoasa - Am adunat in gand trandafiri. Pe DAN SPATARU il plasez tot pe aici - In randul patru banca de la geam, etc.
Probabil sunt multi care nu stiu ca STEFAN BANICA (tatal juniorului ) era actor dar mai si canta - o melodie f. hazlie era GIOCONDA se marita. Problema marilor cantareti de culoare a pus-o cineva? Eu o sa prezint 3 extraordinari (in fara de MICHAEL JACKSON stiut de toti): - probabil cea mai cunoscuta e TINA TURNER cu extraordinara melodie - THE BEST (SIMPLY THE BEST) dar si altele : - Look me in the heart, Be good to me, Hard to be a woman, etc. - DAR - de EXCEPTIONALUL KENNY ROGERS a auzit sau isi mai aduce aminte cineva? Cowboyul american - al inceputurilor Americii, cu: - THE GAMBLE, - Day time friends and night time lovers, - Don't fall in love with a dreamer, - Love lifted me, - LUCILLE, - Good bye Marie, etc - O aparitie mai noua ca ceilalti - exact in ultimii ani '80 cred, a fost TRACY CHAPMAN de care tot asa, nu stie prea multa lume. Culmea e ca ea s-a lansat cu melodia TALKIN 'BOUT A REVOLUTION , poate chiar inaintea revolutiei din '89 (daca nu cu 1 an inainte) asa putem sa ajungem sa spunem ca poate a prevestit asa ceva pentru noi ( ca poti spune si abera orice). Oricum a lansat in timp albume de mare succes - MATTERS OF THE HEART, - CROSSROADS, - NEW BEGINNING, ea fiind o personalitate aparte, de valoare. |
|
Fosta membra 9am.ro 763 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Buzau |
Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 09:43
www.youtube.com/watch?v=LdRpDbuyxVQ&feature=related Dana P
Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
|
|
dobreanu_s 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Iasi |
Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 22:54
Sunteti extraordinari!
Poate cineva sa puna un "link" pentru muzica din "Doctor Jivago"? Multumesc! Eu va recomand Beatles, muzica usoara italiana si franceza in "MALHANGA" prin Google. |
|
black4ever001 8 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 02:37
www.youtube.com/watch?v=vuBChDTEea8
nu e nevoie de nici un coment. commenturile o sa le faceti voi dupa ce ascultati
|
|
Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 12:52
www.youtube.com/watch?v=TZjASj0t5Bs&NR=1 Dana P
Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
|
|
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 00:17
Tuturor forumistilor 9am si administratorului acestui forum
Va doresc "La multi ani plini de sanatate si decizii intelepte !". La multi ani dragi Romani ! www.youtube.com/watch?v=oL1EOInBS-I&feature=related www.youtube.com/watch?v=XN8Zq41lzo4&feature=related www.youtube.com/watch?v=i4tuwmCC01s&feature=related www.youtube.com/watch?v=apqh3ECCido www.youtube.com/watch?v=NQ6IUGCXqAE&feature=related felicitari.ele.ro/Sorcova_--i2715.html LA MULTI ANI TUTUROR ROMANILOR ! Dar nu uita, cand esti voios, Romane, sa fii bun! Romane, sa fii bun! LA MULTI ANI ROMANI, LA MULTI ANI ROMANIA ! Cu deosebita simpatie, Daniela PASA
|
|
statelucia 28 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 15:27
De la: mytcor, la data 2008-11-16 03:00:44De la: dagaio, la data 2008-11-16 00:26:52Draga mytcor, |
|
statelucia 28 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 15:27
De la: statelucia, la data 2009-01-02 15:27:10De la: mytcor, la data 2008-11-16 03:00:44De la: dagaio, la data 2008-11-16 00:26:52Draga mytcor, |
|
Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 00:43
AN NOU FERICIT SI MULTA SANATATE SI MUZICA BUNA PENTRU TOATA LUMEA!
Va dedic tuturor cu mult drag aceste superbe melodii din coloana sonora a filmului "Doctor Zhivago" ( Multumesc mult dobreanu_s!!!!!! ) 1. www.youtube.com/watch?v=o0MwkwVsj6E&feature=related 2. www.youtube.com/watch?v=bPI63ad1LQc&feature=related
|
|
adrbtgms04 23 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 14:44
SIMPLU.
E VALOROS ARTISTUL CARE PRIN PROPRIA-I VOCE ORI INSRTUMENT SCOATE SUNETE PLACUTE AUZULUI,ALTELE DE CAT MAIMUTELE CU TENTA UMANA ORI CIORILE CE SE MANELESC GRETOS...
|
|
Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 20:06
Draga adrbtgms04, de la ce vine nick-ul tau?
Si nu ne-ai spus ce preferinte muzicale ai... exemple?
|
|
richard_gher2000 28 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 12:05
Fiecare are sistemul lui de valori. Muzica pentru mine inseamna x gen sau y melodie, iar pentru altul z gen si t melodie.
Fiecare cu ce-i place. E frumos ce-mi place mie nu ce apreciaza restul lumii. Daca-mi place ceva pentru mine e de valoare, daca nu, nu e. Despre lucruri relative nu poti vorbi sincer decat la persoana 1. Concluzia mea e ca muzica de valoare este ceea ce-i place fiecarui individ in parte, pentru el este de valoare, pentru poate sau nu sa fie o valoare. Bunul si prostul gust tin de individ. De aia e o prostie sa zici: muzica x e de prost gust sau muzica y e de bun gust, cu o exceptie, daca precizezi ca vorbesti in nume personal. Valoarea si non-valoarea, sunt chestii care tin de individ. Daca pentru X-ulescu, Mozart nu e o valoare, atunci nu e si nu vad de ce m-as ridica impotriva lui sa zic ca nu are dreptate. Daca pentru Y-cescu maneaua nu e o valoare, iarasi ii dau dreptate. Daca X-ulescu sau Y-cescu vin sa-mi zica mie ca Mozart sau maneaua sunt sau nu valori, nu ma intereseaza, pentru ca eu propriul meu sistem de valori, si putin imi pasa ce e declarat valoare si ce nu. Sa nu uitam ca la vremea lor, tot ce au scris Strauss-usii, nu prea erau considerate valori si totusi sunt persoane care apreciaza muzica lor si altele care nu fac asta. Valoarea sau non-valoarea in arta (si nu numai) are o singura masura: fiecare individ in parte. |
|
|
|

Asa ceva e de negasit pe tot internetul...sincera sa fiu, de cate ori am incercat sa imi spun parerea sau sa deschid un topic poate nevinovat pentru mine, s-a gasit o gloata de "oameni inteligenti" care sa arunce cu noroi in mine pentru cele zise...sau pentru parerile mele...Nu imi vine sa cred descoperirea facuta pe topicul tau!! Sincerele mele felicitari pentru muzica pe care o asculti, si pe ceilalti care au participat la topic, sunteti adevarati mai!
Nu am cuvintele la mine azi, insa sper ca mai pe seara sa va impartasesc si ideile mele despre MUZICA ADEVARATA!!! My God! Ce iluminare
! Un prim pas l-as face cu Rapsodia Romana Nr.2, de George Enescu, aceasta si pe mine ma face sa plang de fericire ca sunt de unde sunt! Aceasta e adevarata esenta a faptului ca suntem romani, aia inseamna a fi roman...poate mai povestim nitel alta data ca sa va zic si alte idei despre...a fi roman...impartasite mie de...alti compatrioti
Pana atunci va doresc o liniste cat mai placuta in companiei celei mai adevarate muzici!
un oribil sunet de manea devenea din ce in ce mai puternic si rasuna ca o izbucnire al celui de-al treilea razboi mondial in urekile mele, tocmai dinspre bucatarie...Avand totusi o fire diplomatica si retinuta...zic, tac din gura si nu zic nimic!
...pana cand urma si a doua si atreia "melodie" , iar Domnul
m-a ridicat teleghidata din pat si m-am trezit in mijlocul bucatariei...fata in fata cu "dusmanul" cel mai de temut
!!! Bineinteles ca nu a sunat cum am vrut eu acea amenintare de "moarte", insa am primit armistitiul de pace cu inlaturarea acelei "bombe nucleare" ce explodase la mine in ureki anihiland toate placerile ce le poate aduce linistea si frumusetea unei duminici la ora 7...sii incalecai pe-o sa
! Acum hai sa imi trag si eu sufletul sa vad cu ce ma surprinde prietenul nostru D.
ador " il cavallino bianco"