Info
x
Stie cineva care e muzica adevarata, de valoare? aveti exemple?
|
dagaio 1073 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 17:13
Draga mytcor,
multumesc mult! Acum am si eu albumul lui Domingo cu "cantece sacre" Draga doina45, bine ai venit pe topic! 1. Da. E placut sa auzi muzica naturii si sa te bucuri cu tot sufletul de ea. De acolo se trage si muzica noastra a oamenilor --arta sunetelor. 2. Deci iti plac: P. I. Ceaikovski, J. Brahms, L. van Beethoven, B. Smetana, N. Paganini, si apoi Maria Callas, etc. Perfect! 3. Sunt de acord in legatura cu Costel Busuioc ( supranumit de nestiutori "Pavarotti din Carpati" ) sau de gloata ) Dupa parerea mea, nu lipsa studiilor in domeniu ( asa cum nici Pavarotti nu le-a avut! ) il face sa fie mediocru, ci inconstienta faptului ca trebuie sa invete multe lucruri inainte de a interpreta anumite arii pentru ca nu detine perfectiunea innascuta ( asa ca Mario Lanza ). Costel B. are voce destula doar ca trebuie prelucrata. Nu stiu daca il va ajunge din urma vreodata pe Pavarotti, insa e posibil. Pavarotti a luptat si a invatat foarte mult pentru fiecare aparitie a lui pe scena, nu doar a retinut textul si melodia. 4. Din pacate, nu intotdeauna sunt salile pline la concerte asa cum au fost in trecut. Multi nu cunosc muzica de calitate si fug de ea ca de o carte buna. Draga mea, am doua dedicatii pentru tine care sper sa te incante: a) www.youtube.com/watch?v=w2cFEHM9yMw&feature=related b) www.youtube.com/watch?v=llxGYM7cSHg&feature=related ok. si inca una daca nu te superi: www.youtube.com/watch?v=Dxfh-dlTH3M Draga catcos, ne spui ceva frumos? |
|
Fosta membra 9am.ro 1491 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 19:21
Mie imi place Busuioc asta, asa cum este... asa simplu si analfabet cum este.
Dagaio, du-te dracului de tampita si lasa-l pe Busuioc in pace ! Idioata dracului, ce te face sa crezi ca te pricepi la orice ?
Acum nu e momentul !
|
|
Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 22:08
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 22:18
|
|
Fosta membra 9am.ro 534 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 23:32
www.youtube.com/watch?v=yOCfUK3aI3k
Just for you - Lionel Richie se aude? ...mai ales la Bucur, se aude?
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 26 Noiembrie 2008, ora 08:09
|
|
jazzman62 22 mesaje Membru din: 2/09/2008 Oras: Ramnicu Sarat |
Postat pe: 26 Noiembrie 2008, ora 10:52
De la: catcos, la data 2008-11-25 12:48:03jazzman, dati concerte si in Bucuresti? daca da, anunta-ma si pe mine, te rog.catcos(de ce catcos?....adica pisica engleza care se uita la cosinus?) am avut acum 1 luna un program de 30 min la art jazz club....stii unde e....acum muncim in draci pt un cd....de gen.... tobosarul nostru s-a dus de nebun in ita sa-si ia niste cinele si stam dupa el....dar suntem o familie si nu bagam in seama toate alea....zi-mi o adresa de yahoo messenger si cand avem ceva in capitala o sa te anunt....nu suntem noi mari vedete,dar facem ceea ce ne place si asta conteaza...pa
|
|
jazzman62 22 mesaje Membru din: 2/09/2008 Oras: Ramnicu Sarat |
Postat pe: 26 Noiembrie 2008, ora 11:03
De la: jazzman62, la data 2008-11-26 10:52:36aaaaa,am uitat sa-ti zic....acum facem ceva interesant inspirat din Jaco Pastorius....daca stii...Chicken...vezi pe youtube varianta cu Dave Weckl si o sa-ti faci o idee despre cam ce incercam sa facem....daca-ti place genul e ok ...noi suntem complet fermecatiDe la: catcos, la data 2008-11-25 12:48:03jazzman, dati concerte si in Bucuresti? daca da, anunta-ma si pe mine, te rog.catcos(de ce catcos?....adica pisica engleza care se uita la cosinus?) am avut acum 1 luna un program de 30 min la art jazz club....stii unde e....acum muncim in draci pt un cd....de gen.... tobosarul nostru s-a dus de nebun in ita sa-si ia niste cinele si stam dupa el....dar suntem o familie si nu bagam in seama toate alea....zi-mi o adresa de yahoo messenger si cand avem ceva in capitala o sa te anunt....nu suntem noi mari vedete,dar facem ceea ce ne place si asta conteaza...pa
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 80 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Noiembrie 2008, ora 15:40
catcos n-are legatura cu nici o pisica, doar cu numele meu... Catalina.o adresa de yahoo: [email protected] Nu cunosc Jaco Pastorius, dar voi cauta si voi afla. Multumesc pentru informatii. Mult succes cu cd-ul. Dagaio, iti multumesc si tie pentru invitatia de a mai intra in conversatie, din pacate sufar de o lipsa cronica de timp... Desi primesc zilnic atentionarile cu noile postari, le verific o data la cateva zile. Oricum, acest topic e favoritul meu, inca nu se cearta nimeni pe aici si aflu si noutati muzicale. Ai avut o idee excelenta. Ce parere aveti de muzica tip Nightwish? Mie imi place. Pentru cei care nu cunosc formatia, doua mostre: - una mai de suflet - Sleeping Sun www.youtube.com/watch?v=GdWhlo9b9zg&feature=related - si una mai "in forta" - End of All Hope www.youtube.com/watch?v=p6xaIPszwpo&feature=related Din pacate solista, Tarja Turunen, i-a parasit pentru o cariera in muzica clasica. Nu stiu cat de mare succes are acolo, sau mai exact cat se datoreaza vocii si cat faimei dobandite in epoca Nightwish. |
|
Postat pe: 26 Noiembrie 2008, ora 19:03
Iata care sunt considerati cei mai buni tenori ai lumii:
1. Enrico Caruso - Santa Lucia (1916) www.youtube.com/watch?v=aTbvKrH0FB4&feature=related 2. Beniamino Gigli - Je crois entendre - opera "Pescuitorii de perle"Bizet ( 1925 ) www.youtube.com/watch?v=1H-O1WxDf40&feature=related 3. Tito Schipa - Una furtiva lagrima - opera "Elixirul dragostei"Donizetti ( 1929 ) www.youtube.com/watch?v=WkRTvRojDjE&feature=related 4. Franco Corelli - Nessun dorma - opera "Turandot"Puccini www.youtube.com/watch?v=avjNx_J1iHo&feature=related 5. Giuseppe di Stefano - La donna e mobile - opera "Rigoletto"Verdi www.youtube.com/watch?v=qhVgUFiCJnQ&feature=related 6. Mario Lanza - Granada www.youtube.com/watch?v=4F9BiDAfpaA 7. Ludovic Spiess - Celeste Aida - opera "Aida"Verdi www.youtube.com/watch?v=JOz-iW38y5M&feature=related 8. Jussi Bjorling - Recondita armonia- opera"Tosca"Puccini Live 1959 www.youtube.com/watch?v=e9K7x6RHEYc&feature=related 9. Placido Domingo - Celeste Aida - opera "Aida"Verdi www.youtube.com/watch?v=5T2YOepsOYY&feature=related sau - E lucevan le stelle - opera"Tosca"Puccini www.youtube.com/watch?v=hxdiJ74AL5Y 10. Luciano Pavarotti - Che Gelida Manina - opera "Boema"Puccini (1961) - debutul live www.youtube.com/watch?v=G890jG02RbI&feature=related 11. Alfredo Kraus - Lunge da lei - opera "Traviata"Verdi www.youtube.com/watch?v=9-9ehXQJjuU si de ce nu - Costel Busuioc - E lucevan le stelle - opera"Tosca"Puccini - pt. care il felicit cu tot respectul si admiratia mea; ne demonstreaza ca evolueaza ca sa devina inegalabil. Bravo! www.youtube.com/watch?v=3usvh3g5MD0&feature=related Pe lista de opera am uitat sa le mentionez pe: soprana noastra: Virginia Zeani - Imponete - La Traviata ( Debutul ei fara posibilitatea vreunei repetitii inainte de spectacol ) www.youtube.com/watch?v=toY0LRln9ng&feature=related si Virginia Zeani - Ah non credea - "Somnambula"Bellini www.youtube.com/watch?v=ce5bHF0pTRE&feature=related si Virginia Zeani - Qui la voce - opera "Puritanii"Bellini www.youtube.com/watch?v=BRvGYP2uvds&feature=related si Virginia Zeani - E' strano...follie ...! - "Traviata"Verdi (1968 ) www.youtube.com/watch?v=YtdnGXJB5FQ&feature=related si Magda Ianculescu - Una voce poco fa - opera "Barbierul din Sevilla"Rossini www.youtube.com/watch?v=KzqDrqdfINM si alte dive romanesti: Hariclea Darclee, Arta Florescu, Eugenia Moldoveanu, Maria Slatinaru, Ileana Cotrubas, etc. |
|
Postat pe: 26 Noiembrie 2008, ora 19:07
Draga jazzman,
am ascultat Jaco Pastorius cu Chicken, dar nu am auzit nici o voce. Nu aveti si voci? Ce alte piese mai faceti? Mult succes la inregistrari si cu CD! |
|
Postat pe: 26 Noiembrie 2008, ora 19:29
Draga catcos,
ma gadila placut sa aud ca este topicul tau favorit. MULTUMESC FRUMOS! Mie Nightwish imi place mult. E interesant sa auzi o voce de opera cantand rock sau cum se numeste - metal simfonic. Pana la urma toata muzica buna provine din muzica asta "culta". Tarja Turunen a scos anul trecut primul ei album solo care e tot in gen metal simfonic, dar suna mai bine. ( canta doar ocazional opera, nu se lasa ea de muzica astalalta ). Uite o monstra special pentru tine: Tarja Turunen - "I Walk Alone" www.youtube.com/watch?v=4-jXmNwgM2Y
|
|
Postat pe: 26 Noiembrie 2008, ora 20:07
Pentru toata lumea, o dedicatie speciala:
www.youtube.com/watch?v=wxvHMVvbpkY&feature=related Auditie placuta! Sper sa gustati genul asta. |
|
Postat pe: 26 Noiembrie 2008, ora 20:35
|
|
pheno_oharra 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Noiembrie 2008, ora 14:12
Jimi Hendrix inca nu a fost depasit de nimeni...
.............................. .............................. .............................. Andre Segovia Joe Satrianni Yngwie Malmsteen Carlos Santana Paco de Lucia Al di Meola ............................... ............................... Pink Floyd Guano Apes Buddha Bar .............................. Rick Wakeman Dan Grigore Liszt J.M.Jarre .............................. Aretha Franklin Ima Sumak Fredy Mercury Jaques Brell ............................. ............................. ...si putem continua la nesfarsit... |
|
elizamihaila 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 28 Noiembrie 2008, ora 16:24
...ce va place voua sa faceti pe interesantii si melomanii; ce frumos va sade (multora) cind dati copy/paste...
PS: "nu i frumos ce i frumos, e frumos ce mi place mie..." |
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2008, ora 18:08
Draga elizamihaila,
BINE AI VENIT pe forum si pe topicul acesta! Tu ce muzica asculti? care iti incanta sufletul? Suntem curiosi . |
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2008, ora 19:27
Draga pheno_oharra,
BINE AI VENIT pe forum si pe acest topic! Multumesc pentru raspuns. E muzica diversificata si frumoasa. Ascult si eu Budha Bar, Guano Apes, Queen, pe Carlos Santana, pe Aretha Franklin, pe Jean Michel Jarre, pe pianistul nostru Dan Grigore, creatiile lui Liszt; am auzit-o o data pe Yma Sumac ( parca cea care are cel mai intins ambitus ) ( acum am sesizat ca sunt inregistrari cu ea pe YouTube -- Super! -- Voi asculta mai des!) Recunosc ca desi Jimi Hendrix si Pink Floyd sunt mari artisti, nu ma omor sa-i ascult. Poate peste cativa ani. De ceilalti nu au auzit si ma bucur ca i-ai adus pe topic. Sper sa-mi placa. Ce e minunat la muzica, e nemarginirea. In orice moment se naste cate o melodie superba. E imposibil sa le stim pe toate. Uite doua dedicatii de la mine. Sper sa le asculti cu placere. 1. www.youtube.com/watch?v=RufCYBZ_RSk&feature=related 2. www.youtube.com/watch?v=gwG8WXYAHR0&feature=related
|
|
Fosta membra 9am.ro 76 mesaje Membru din: 18/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Noiembrie 2008, ora 14:50
Kitaro,Yanni,Ernesto Cortezar,Il Divo,Leo Cohen ...
|
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 00:56
dagaio, multumesc pentru dedicatie, e frumoasa "I walk alone", dar... e obisnuita. Cand a parasit Nightwish stiu ca Tarja a declarat ca doreste sa se dedice interpretarii lied-urilor. Oricum, nu mai are acelasi farmec, dupa parerea mea, asa cum nici Nightwish nu mai suna la fel de "special" fara Tarja.
Constat ca mai exista persoane care il asculta pe Brel !! Cu ani in urma am avut niste inregistrari cu el, dar le-am pierdut. Multumesc, pheno_oharra ca mi-ai amintit de el. Il ador, desi trebuie sa il ascult cand sunt bine dispusa, altfel textele lui ma cam baga in depresie... Ii voi cauta melodiile pe net.Ca sa raman in aria geografica, va fac o dedicatie frantuzeasca: Paris Combo www.youtube.com/watch?v=SbYW38g34Co&feature=related |
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 00:59
Draga alexa62,
BINE AI VENIT pe acest topic! Superb! New Age, Celtic, Ambient, ...... frumos. Uite doua dedicatii pentru tine de la mine. Defapt hai sa fie trei: 1. www.youtube.com/watch?v=0rj6kyMO2wk&feature=related 2. www.youtube.com/watch?v=FhHixicVS4k&feature=related ( mai mult pentru show ) 3. www.youtube.com/watch?v=aOhb7uc8IGU&feature=related Auditie placuta! Te mai astept si cu alte propuneri.
|
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 01:16
am uitat... jazzman, am ascultat Pastorius si imi place foarte mult.
Dedicatie in ton: Chick Corea www.youtube.com/watch?v=au9r263Owtk&feature=related |
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 14:13
De la: dagaio, la data 2008-11-30 00:59:34Draga alexa62, Bine te-am gasit! Multumesc! Am sa ascut. O zi minunata! |
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 15:14
Dagaio scumpa,
Doua melodi dragi mie. www.youtube.com/watch?v=KX4jAplZb0Y www.youtube.com/watch?v=Bvf-duylbvk ...deci Sting! |
|
jo_georgiana83 5 mesaje Membru din: 22/11/2008 Oras: Husi |
Postat pe: 1 Decembrie 2008, ora 00:34
Muzica lui Goran Bregovic e cea mai adevarata muzicca!OHHH DAAAA
|
|
sorin_rus50 37 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 1 Decembrie 2008, ora 14:52
draga dagaio
frumos ce ai realizat aici pe acest forum, ptr ca am vazut oameni care asculta muzica de calitate, eu ascult foarte multe genuri, dar sincer imi pare rau ca pe acest forum am vazut ca se asculta foarte putin muzica romaneasca de calitate, asa ca imi permit sa va recomand atat voua cat si altora sa cautati tot pe youtube si : calin bretianu, marius zgaianu, fratii reuti, si multi alti care isi compun singuri foarte multe piese alese din popor , sincer trebuie sa i vedem si pe ai nostri sa nu ajungem sa i vada spanioli sau alti natii asa cum l au vazut si pe costel din carpati. sper ca toti cei ce canta muzica adevarata sa fie ascultati si apreciati la adevarata lor valoare. va salut si va doresc auditie placuta |
|
veraglodeanu 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 1 Decembrie 2008, ora 17:48
oooo, despre muzica...un subiect drag mie!
draga dagaio, daca nu ai ascultat pana acum Yanni, te rog s-o faci repede si apoi sa-mi spui si mie daca inima ta mai este la locul ei sau pluteste pe aripile muzicii sale...iata doua link-uri pentru "A love for life" si "One man's dream", care raman piese de referinta ptr mine... www.youtube.com/watch?v=XNvIgVYXq4E www.youtube.com/watch?v=ubTveCihjoQ hmmmmm.........apoi ma duc cu gandul la muzica franceza si nu pot sa nu-l amintesc aici pe Roch Voisin cu al sau "Ce soir mon ange" , o melodie care mi-a smuls lacrimi in ceasuri tarzii de noapte...www.youtube.com/watch?v=duYRiz0hQ1I apoi Lara Fabian, Natasha St Pierre, Mireille Mathieu, Claude Barzotti...vine Princesse Celine Dion cu toate cantecele sale pe care nu le mai amintesc, ptr ca sunt arhicunoscute...aici ma opresc putin, si din nou, imi permit sa-ti fac o recomandare - Eleanor McEvoy cu "Only a woman heart", care este bestiala...www.youtube.com/watch?v=tjQP9931NhU si cate ar mai fi de enumerat...! esentialul insa e sa asculti ce-ti place...gusturile nu se discuta, ce-i place unuia nu este obligatoriu sa placa si celuilalt, dar e bine sa ascultam totusi muzica buna, de calitate... |
|
Fosta membra 9am.ro 534 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Decembrie 2008, ora 19:38
|
|
Postat pe: 1 Decembrie 2008, ora 21:24
Dragii mei, imi face mare placere sa va raspund la fiecare in parte.
Draga Alexa62, MULTUMESC FRUMOS pentru dedicatii. Il ador pe Sting! Sincer nici nu stiu cum a scapat din vizorul meu si al celorlalti de nu apare pe nici o lista de pe topicul acesta. Sting are o voce speciala minunata si o muzica pe masura. De altfel, asa am uitat complet si de Peter Gabriel, Kate Bush, U2, apoi Whitney Houston, si multi altii foarte buni. ( Apropo, melodia mea preferata de la Whitney Houston este My Love Is Your Love : www.youtube.com/watch?v=jhm48mp8q98&feature=channel ) Draga jo_georgiana83, BINE AI VENIT PE TOPIC! Goran Bregovic este un compozitor si un muzician foarte talentat cu un stil inconfundabil, se inspira din folclorul sarbesc si tiganesc. Recunosc ca nu se afla printre favoritii mei, dar daca tie iti incanta sufletul, asta e cel mai important. Sper sa te bucuri de urmatoarele dedicatii speciale pentru tine de la mine. 1. www.youtube.com/watch?v=FmnPmTELXVI&feature=related 2. www.youtube.com/watch?v=B7zJ0yVSSvE&feature=related Sper sa-ti placa Deep Forest si Adiemus. Draga sorin_rus50, MULTUMESC pentru aprecieri! Ma bucur ca asculti multe genuri muzicale si ca te poti bucura de ele. Muzica e un mare si frumos univers pe care nu-l putem rata. Ce trista si saraca ar fi lumea fara muzica, nu-i asa? Si muzica romanesca are valori de neegalat. Muzica populara romaneasca trebuia sa ramana intacta si de valoare, dar a inceput sa se degradeze, sa se unple de kitch -uri si sa se amestece cu celelalte muzici traditionale sau nu. Nu ma incanta unde a ajuns muzica noastra romaneasca. O prefer pe cea mai veche, cea autentica. E drept ca mai sunt si exceptii care arata ca se poate, dar ne arata si marea diferenta. Cateva nume importante ar fi: Maria tanase, Maria Lataretu, Lucretia Ciobanu, Maria Ciobanu, Furdui Iancu, Veta Biris, Sofia Bucoveanca, Ioana Radu, Ioan Bocsa, Dumitru Farcas, Dragan Muntean si multi altii. ( poate vin cu o lista mai tarziu ...) Iata cele doua dedicatii pe care ti le dau cu placere: 1. www.youtube.com/watch?v=6r-OF2-XDXE&feature=related 2. www.youtube.com/watch?v=JgEaMSNPpkQ&feature=related Draga veraglodeanu, BINE AI VENIT PE TOPIC! Multumim pentru propunerile tale. Frumoase toate! Si da, gusturile nu se discuta... , sau poate putin? Mai sunt foarte multi compozitori contemporani ce merita ascultati, in special cei care scriu muzica de film. Dedicatiile mele sper sa-ti placa: 1. www.youtube.com/watch?v=cv_eOt_5OWY&feature=related ( merita sa asculti toata coloana sonora ) 2. www.youtube.com/watch?v=IJTyaAfcUuQ Auditie placuta! |
|
Postat pe: 1 Decembrie 2008, ora 21:42
LA MULTI ANI ROMANIA!!!! TRAIASCA ROMANIA NOASTRA!
FERICIRE, SANATATE, BUCURII MULTE, VIATA LUNGA SI FRUMOASA TUTUROR ROMANILOR!!!! MUZICA PENTRU TOATA LUMEA! MARIA TANASE, BUN II VINUL GHIURGHIULIU, www.youtube.com/watch?v=hocO4aU53GY ( SA BEM UN PAHAR DE VIN IN CINSTEA ROMANILOR! ) FURDUI IANCU, NU UITA CA ESTI ROMAN!, www.youtube.com/watch?v=p_HOsHK85bY&feature=related SAVA NEGREAN BRUDASCU, DOAMNE, OCROTESTE-I PE ROMANI! www.youtube.com/watch?v=IOtkM8C7r4s&feature=related FURDUI IANCU, ASA-I ROMANUL! www.youtube.com/watch?v=DBl3LFRT20o&feature=related LA MULTI ANI ROMANIA! SA FII IUBITA SI RESPECTATA!
|
|
|
|

.