back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

"elevii romani isi doresc profesori care sa ii respecte si sa ii inteleaga ..." elevii. dar profesorii?????

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 11:01

De la: florescu_vasile2001_2, la data 2009-03-21 14:45:45Am fost si inca mai sunt cadvru didactic-pardon!-cadru did......Cineva mai sus argumenta consideratia ca salariile noastre sunt prea mari pentru cele 18 ore/ saptamana...Saracul...,habar n-are ce inseamna pregtirea pentru ora..,planul de lectie,corectare 25-30 sau chiar 40 de caiete...Tabloul care caracterizeaza cadrul did.este pachetul cu caitele de teza intr-o mana si painea neagra de doi lei,intorcandu-se pe stradute ,acasa.....V-am povestit, cu alta ocazie, ca prin 1932 un invatator a fost surprins de elevul sau care venea din recreatie in clasa goala,cum ca "domnul" halea codrul de paine din banca elevului...Rusinat,"domnu'", s-a dus in cancelarie si s-a impuscat...Ziarele timpului injurau politicienii care n-au avut grija de...in criza economica mondiale ale acelei vremi...Si astazi se intampla ceva asemanator....Cine este cadrul didactic?-Parintele spiritual al celor ce vin la scoala.Educatia adevarata se face cu dragoste ,dar in acelas timp si cu mana forte...Abia pe la 25 de ani fostii elevi realizeaza ca "domnul" a fost ceea ce trebuia sa fie... : Se pare ca cineva dintre d-stra n-a implinit cei 25 de ani ... sml-confused0006:
SA CRED SA NU CRED,DAR SUNT CARE AU 2,BA CHIAR SI 3 LOCURI DE MUNCA MUNCIND 16-18 ORE PE ZI CA-SA POATA SA-SI INTRETINA FAMILIA SI DEBIA DACA CASTIGA CAT PENTRU A SUBZISTA!!

eugenb

1794 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 11:53

De la: 9am045616, la data 2010-01-12 11:01:10 SA CRED SA NU CRED,DAR SUNT CARE AU 2,BA CHIAR SI 3 LOCURI DE MUNCA MUNCIND 16-18 ORE PE ZI CA-SA POATA SA-SI INTRETINA FAMILIA SI DEBIA DACA CASTIGA CAT PENTRU A SUBZISTA!!

Foarte frumos din partea celui care munceste pentru a intretine Familia lui, dar asta nu inseamna ca ceilalti stau degeaba. Faceti va rog deosebirera intre "copiii de bani gata" si cei care INVATA cu adevarat.

Raporteaza abuz de limbaj
Selectiva

60 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 19:03

De la: Tycu, la data 2009-09-28 10:10:37 A slabit autoritatea in scoala, profesorul nu mai are autoritate ca inainte, asta a dus la cresterea prostiei, a obrazniciei a inculturii. Azi elevul , in general, are invatatura , cat e de la pamant pana la genunchiul broastei !! Ei ii respecta pe profesori?? nuuu, ca daca e ceva , ei copii de patroni si alti miliardari, ii rezolva !- buna era bataia in scoala , sfanta, dar ieseau oameni cu carte nu prosti ca azi !!!!

"First, God created idiots. That was just for practice. Then He created school boards." Mark Twain
Selectiva

60 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 20:08

De la: Tycu, la data 2009-09-28 10:10:37 A slabit autoritatea in scoala, profesorul nu mai are autoritate ca inainte, asta a dus la cresterea prostiei, a obrazniciei a inculturii. Azi elevul , in general, are invatatura , cat e de la pamant pana la genunchiul broastei !! Ei ii respecta pe profesori?? nuuu, ca daca e ceva , ei copii de patroni si alti miliardari, ii rezolva !- buna era bataia in scoala , sfanta, dar ieseau oameni cu carte nu prosti ca azi !!!!

Domnule Ticu,

Cum vedeti dvs educatia? Cu bataia? Copilul tace si profesorul face el ce stie mai bine fara sa-i pese de opinia copilului? Cine pe cine educa respectul si autoritatea?Vrem doar sa vina copilul super_bine_ducat de acasa...si eventual profesorul sa nu aiba nici o bataie de cap ca sa isi poata face in linste meditatiile si restul de ore la cumul?

Stiti cumva domnule profesor ca in cartea dumneavoastra de munca scrie ca prestati 40 ore pe saptamana? Daca e sa faceti cu adevarat atata munca, unde naiba mai incap meditatiile si alte norme? Nu e evident ca statul prin permisiunea cumulului determina scaderea calitatii actului de educatie si implicit inchide ochii la minciuna, impostura si incompetenta?
De ce nu credeam ca elevii au gandirea si inteligenta de a discerne facaturile de profesori de cei charismatici si daruiti?

E foarte simplu sa fim peiorativi si zeflemisti, chiar si pe un forum ce ne protejeaza anonimatul si ne da sansa sa ne aratam adevaratele "calitati", dar e simplu sa pretindem seriozitate si abordare matura din partea copiilor.

Cata pedagogie si psihologie a invatarii si a dezvoltarii fiintei umane stie un absolvent care a facut modulul pedagogic? Cata obiectivitate exista in evaluarea profesorului si cine-l asista la ora ca sa vada daca acesta face ce trebuie sau ca sa corijeze deficientele de abordare? Cum se ia in considerare punctul de vedere al recipientului educatiei, numit elev? De parinte nici nu mai discut pentru ca el e cantitate negijabila cand e vorba sa isi expuna opinia despre satisfactia legata de educatia copiilor furnizata de dvs.

Profesorii prestateaza servicii de fapt...platite din banii contribuabililor...Sau dumneavoastra credeti ca doar scoala va poate evalua si doar ea e obictiva prin cei din comisiile metodice sa va evalueze eficient? Ati militat pentru externalizarea evaluarii competentei profesionale a profesorului de catre o sursa externa care sa fie obiectiva si nu santajabila pt ca face parte din aceeasi scoala si acelasi colectiv? Ca stim bine ca "nu-si scoate corb la corb ochii", nu? Si ca "o mana spala pe alta..si amandoua obrazul"...si "azi tu ma cruti pe mine..maiine eu pe tine"..si noi crestem generatie de imbecili care in testele PISA ne demonstreaza ca suntem langa Albania ca si performanta.

Si cand vorbesc de performanta copiilor nu ma refer la olimpici, care sunt varfuri crescute cu sudoare si efort (personal) ca sa arate unui mapamond varful inteligentei umane, ci ma refer la marea masa de oameni pe care statul o creste (buna, rea) ca sa asigure normalitatea sociala si perpetuarea ei ca societate functionala.

Deci...domnule profesor...copacul sau padurea? Vedeti cumva si ce trebuie sa faceti si DVS..ca tagma profesionala ca sa imbunatatiti ceva?

Cum contribuiti dvs activ si pozitiv la modificare, daca sunteti dezamagit de calitatea slaba a cohortei populatiei scolare ce constituie pana la urma motivul pentru care va justifica paiinea??

Ce sugestii (pozitive) de imbunatatire aveti dumneavoastra, ca persoana?

Cu respect,
Nicoleta

"First, God created idiots. That was just for practice. Then He created school boards." Mark Twain
florescu_vasile2001_2

326 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 16:35

Doamna,domnisoara Nicoleta,Imi permita sa va raspund.Mai inatai va atrag atentia ca nu este corect sa ne dam pe noi personal ca exemple;fie exemplele chiar superpozitive.Deci intrebarea...Apoi ,mai sus demonstram ca daca in invatamant intra tineri profesori care din pregatire nu au loc la firme particulare cu salariu mare,ei bine acesti tineri care termina o facultate de doi bani speranta vin si preda in scolile noastre.....Una la mana.Tot pe aici pe aproape o doamna-domnisoara atragea atentia ca sistemul de comunicare sociala de toate formele posibile la nivel national nu fac altceva decat sa excite pustimea...Nu este bine deloc.(Cred ca nu este cazul sa va explic de ce...)Acesta ar fi doi la mana. Ce rezulta de la cele doua maini? Prostia sociala ce va determina tara noastra.Cine va beneficia de faptul ca societatea poate fi pacalita din 4-5 ani?Va acord dumneavoastra dreptul la raspuns.Ce trebuie sa facem noi cei care aparam fie elevii ,fie scoala ?M-as simti onorat daca ati explica ...Stiati ca prin anii 1930 in satele si comunele tarii in curtea noilor scoli ce se construiau ridicau alaturi si case de locuit pentru cadrele didactice? La repartizarea tinerilor pofesori se calcula un numar egal de barbati si de femei.Asa se explica faptul ca se intemeiau familii trainice...Un exemplu...Daca mai stiti si d-stra ,va voi citi cu placere...Daca nu va voi mai spune alte idei ale guvernelor de atunci pentru a implica intelectualii buni in societate.

Selectiva

60 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 03:22

De la: florescu_vasile2001_2, la data 2010-01-13 16:35:49Doamna,domnisoara Nicoleta,Imi permita sa va raspund.Mai inatai va atrag atentia ca nu este corect sa ne dam pe noi personal ca exemple;fie exemplele chiar superpozitive.Deci intrebarea...Apoi ,mai sus demonstram ca daca in invatamant intra tineri profesori care din pregatire nu au loc la firme particulare cu salariu mare,ei bine acesti tineri care termina o facultate de doi bani speranta vin si preda in scolile noastre.....Una la mana.Tot pe aici pe aproape o doamna-domnisoara atragea atentia ca sistemul de comunicare sociala de toate formele posibile la nivel national nu fac altceva decat sa excite pustimea...Nu este bine deloc.(Cred ca nu este cazul sa va explic de ce...)Acesta ar fi doi la mana. Ce rezulta de la cele doua maini? Prostia sociala ce va determina tara noastra.Cine va beneficia de faptul ca societatea poate fi pacalita din 4-5 ani?Va acord dumneavoastra dreptul la raspuns.Ce trebuie sa facem noi cei care aparam fie elevii ,fie scoala ?M-as simti onorat daca ati explica ...Stiati ca prin anii 1930 in satele si comunele tarii in curtea noilor scoli ce se construiau ridicau alaturi si case de locuit pentru cadrele didactice? La repartizarea tinerilor pofesori se calcula un numar egal de barbati si de femei.Asa se explica faptul ca se intemeiau familii trainice...Un exemplu...Daca mai stiti si d-stra ,va voi citi cu placere...Daca nu va voi mai spune alte idei ale guvernelor de atunci pentru a implica intelectualii buni in societate.

Stimate domn,

Daca va permiteti sa-mi raspundeti, va rog sa faceti acest lucru la obiect, intr-o maniera logica, ca sa aiba sens si cursivitate astfel incat sa nu dam loc nici la atacuri la persoana si nici sa deviem ideatia. Mentionez ca voi fi clementa(azi) cu greselile de ortografie si ca le voi trece sub rezerva ca ati fost obosit/ neatent. Precizez ca fac diferenta intre greseli de rapiditate de tastare sau neatentie si greselile gramaticale.

Fara sa doresc sa fac analiza pe text, va voi raspunde in ordinea ideilor din replica dvs.

1. “Mai inatai va atrag atentia ca nu este corect sa ne dam pe noi personal ca exemple;fie exemplele chiar superpozitive.”

Va rog sa citati paragrafe cand faceti afirmatii. Unde anume m-am dat exemplu personal in cele scrise de mine? Unde e superpozitivul..si mai ales al cui?

2. “Deci intrebarea...Apoi ,mai sus demonstram ca daca in invatamant intra tineri profesori care din pregatire nu au loc la firme particulare cu salariu mare,ei bine acesti tineri care termina o facultate de doi bani speranta vin si preda in scolile noastre.....”

Unde e intrebarea dvs catre MINE, domnule? Unde mai sus (de ce) demonstrati ce? Ca profesorii bietii de ei nu au loc in fimele particulare sa ocupe posturi bine platite in accord cu marea competenta dobandita in facultate (a se citi periorativul de dupa cuvintele mele)?

3. “Una la mana.Tot pe aici pe aproape o doamna-domnisoara atragea atentia ca sistemul de comunicare sociala de toate formele posibile la nivel national nu fac altceva decat sa excite pustimea...Nu este bine deloc.(Cred ca nu este cazul sa va explic de ce...)Acesta ar fi doi la mana. Ce rezulta de la cele doua maini? Prostia sociala ce va determina tara noastra.Cine va beneficia de faptul ca societatea poate fi pacalita din 4-5 ani?Va acord dumneavoastra dreptul la raspuns.”

Domnule Vasile, sunteti fie complicat, fie pur si simplu bateti campii cu gratie, in opinia mea( fara sa vreau sa va ofensez). Daca imi raspundeti mie, va rog sa ma citati ca sa stiu la ce faceti referire, daca discutati despre alt interlocutor/user..va rog sa aveti respectul sa citati persoana si cuvintele ca sa nu facem presupuneri aiurea si/sau sa valorizam cuvintele/ideile altora si fiecare din cei mentionati sa aiba un drept cinstit la replica. Ideea cu sistemele de comunicare sociala care excita pustimea nu o pot incadra decat la o generalitate ilogica si nepractica si n–as caracteriza un sistem(educational) de niste impresii (subiective) care sunt voalate si interferate fara cap si coada. Adica mai pe scurt nu discut discutii ca sa ma dau interesanta pretinzand ca discut cu cineva fara sa spun cu cine si raspunzand la o generalitate care e nedovedibila si nesustenabila. Prostia sociala de care discutati cred ca trebuie detaliata cumva in termini acceptabili si in obiective (sociale) pe care dvs si cei ce ne conduc le-au realizat. Cred ca ma confundati pe mine, cea care am adresat o provocare unui cadru didactic referitor la incurajarea abordarii manierei agresive de educare prin FORTA si VIOLENTA cu cea care are raspunsuri la ORICE deriva (apparent) din educatie.

4. “Cine va beneficia de faptul ca societatea poate fi pacalita din 4-5 ani?Va acord dumneavoastra dreptul la raspuns.Ce trebuie sa facem noi cei care aparam fie elevii ,fie scoala ?M-as simti onorat daca ati explica ...”

Prima intrebare (cea cu pacalitul generatiei in 4-5 ani) e stupida ..pt ca nu se refera la nimic cu nimic ca si comparatie, deci nu se ia in calcul…Dreptul ce mi-l acordati e e o nesimtire(din punctul meu de vedere) si o invitatie sa raspund la o idiotenie pentru care nu-mi insult inteligenta, cu tot riscul de a fi public vulgara.

5. “Stiati ca prin anii 1930 in satele si comunele tarii in curtea noilor scoli ce se construiau ridicau alaturi si case de locuit pentru cadrele didactice? La repartizarea tinerilor pofesori se calcula un numar egal de barbati si de femei.Asa se explica faptul ca se intemeiau familii trainice...Un exemplu...Daca mai stiti si d-stra ,va voi citi cu placere...Daca nu va voi mai spune alte idei ale guvernelor de atunci pentru a implica intelectualii buni in societate. “

….Asa..SI? Cu ce ma incalzeste istoria (greu demonstrabila)? Cu ce ma incalzeste respectul acordat unei generatii defuncte? DE ce as crede ca cei ce altadata erau modele pentru generatii sunt si azi? De ce as crede ca efortul dat de o natie aflata in nevoie la un anumit moment (istoric) inseamna (actualmente) echivalentul in zilele noastre? Cum pot eu sa pun egalitate intre profesorii acelor timpuri si ai celor din ziua de azi? Pot compara sisteme diferite doar pt ca poarta etichete profesionale asemanatoare????

Stimate domn, fiti concis, treaz, logic si la obiect, cand pretindeti ca-mi RASPUNDETI.
Promit ca data viitoare voi fi mai intransigeta: si grammatical; si ideatic; si principial. Pentru ca timpul meu si ideile mele le consider valoroase si pt ca nu raspund nimicurilor aflate in treaba sa isi exerseze fluenta intr-o limba aproximativa.
Azi am exersat tolerantza. Maiine nu promit ca mai rezist sa-mi insult inteligenta.

Astept discutii constructive si principiale legate de educatie.

Cu respect,
(D-na) Nicoleta ( ca sa evitam confuziile/dubiile induse inutil de incadrare sociala)

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 06:04

De cei care lucreaza la particulari a ramas doar optimismul. Ca banii se duc...la stat.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 06:08

Cum spuneam pe un topic. Cei cu salarii mari sint nemultumiti, cei cu salarii mici de asemenea. Ghici care sint cei care in mod real nu le ajunge venitul.

Iar cheia este la stat care trebuie sa investeasca si in societatea cealalta, nu numai in bugetarii lui. Nu am nimic cu bugetarii, dar nu ajunge sa se ocupe numai de unii iar de la particulari si angajatii lui numai sa ceara.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
florescu_vasile2001_2

326 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 21:25

Mintea cu care abordati dialogul explica precis de ce se duce de rapa scoala in aceste timpuri....M-as dezonora daca as comenta pe larg ....

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 23:28

evolutia reformei educatiei din invatamantul romanesc este direct proportionala cu evolutia economica, politica, sociala.

din pacate!

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 12:57

De la: 9am147005, la data 2010-01-15 23:28:32
evolutia reformei educatiei din invatamantul romanesc este direct proportionala cu evolutia economica, politica, sociala.

din pacate!
SI MULTI CEI DE LA CATEDRA LASA DE DORIT ,VEZI EXAMENELE DE LA TITULARIZARI.EU CRED CA DUPA'89IN INVATAMANT S-A INTELES GRESIT DEMOCRATIA SI SA DUS ZICALA AI CARTE AI PARTE,PEMTRCA IN ZIUA DE ASTAZI CU CATIV ARGINTI POTI CUMPARA ORI CE FEL DE DIPLOMA,DACA AI DIPLOMA INSEAMNA CA SI AI IN NCAP PREGATIREA CARE SCRIE ACOLO,DECI ......NE INBATAM SINGURI CU APA RECE SI ASTA NE VA COSTA ,UN PIC MAI TARZIU

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 17:06

De la: 9am045616, la data 2010-01-16 12:57:37
De la: 9am147005, la data 2010-01-15 23:28:32

din pacate!
SI MULTI CEI DE LA CATEDRA LASA DE DORIT ,VEZI EXAMENELE DE LA TITULARIZARI.EU CRED CA DUPA'89IN INVATAMANT S-A INTELES GRESIT DEMOCRATIA SI SA DUS ZICALA AI CARTE AI PARTE,PEMTRCA IN ZIUA DE ASTAZI CU CATIV ARGINTI POTI CUMPARA ORI CE FEL DE DIPLOMA,DACA AI DIPLOMA INSEAMNA CA SI AI IN NCAP PREGATIREA CARE SCRIE ACOLO,DECI ......NE INBATAM SINGURI CU APA RECE SI ASTA NE VA COSTA ,UN PIC MAI TARZIU

am vazut examenele de la titularizari...putine se aranjeaza ...tocmai pt. a se evita discutiile inevitabile... ploile se aseaza dupa; cu nota mare la titularizare gasesti posturi in mediul rural pe la cracanati, din deal de la sculati, peste drum de covrigeni, poarta-n poarta cu schineni....

cei cu note mici si cu sustinere de la partid isi vantura aroganti inteligenta pe asfalt si-ti da cu tifla ca n-ai fost in stare sa "vorbesti" cu sefu' sa-ti vada nota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1pestele de la cap se impute! o mana spala pe alta...mai vreti si alte exemple???

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Bruce_Lee

36 mesaje
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 18:00

Cred ca ne invartim in jurul cozii....asa cum se-ntampla mai peste tot in Romania.....!
E mai mare criza morala decat cea financiara....
Cand ma refer la criza morala ....ma refer la sistemul de valori....care a ajuns cu susul in jos...!
Se vede si din modul de exprimare ...care e la nivel vulgar ....sa nu zic mai mult...
Acum cand accesul la informatie a devenit practic nelimitat ....incultura e la toate nivelurile...
Si ce mai putem cere atunci unor oameni aflati in procesul de formare...!

Nu cred ca `` homo homini lupus`` ..poate fi deviza intr-o lume umana ..pe care avem datoria s-o creem..! In acelasi timp , e foarte adevarat ...acest enunt : cine uita istoria risca s-o repete `` Ar trebui sa ne gandim la baile de sange si genocidele ..secolului trecut ...cand confortul si tehnica au ajuns `` pe cele mai inalte culmi ``...ca sa ne dam seama ca n-am progresat catusi de putin ..de la omul cu bata si ghioaga din preistorie..
eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 20:19

Doamna "narhire" cu permisiunea dumneavoastra am sa intervin in discutia pe care o aveti cu domnul "florescu_vasile2001_2" pentru ca nu inteleg ceva :

De fapt ce doriti sa demonstrati prin cele ce afirmati in postarile facute anterior pe acest topic ? Si cum va sprijiniti cele afirmate ! Deocamdata doar ... criticati , dar nu aduceti date concrete in sprijinul celor pe care le afirmati (si nu inteleg dece faceti acest lucru - sa va fie "frica", "rusine", etc. sau este doar o ... scapare regretabila).

Eu am gasit trei posibilitati in care va aflati acuma (daca exista si altele va astept sa le prezentati si sa le ... sustineti) :

- Daca sunteti "cadru didactic" ... inseamna ca va bazati pe o "vechime" si o "scoala" care poate fi pusa in discutie (pro si contra - de catre unii fomuristi).
- Daca sunteti "parinte" ... se poate pune in discutie "vechimea" de parinte care nu va avantajeaza deloc (indiferent daca ati dobandit-o inainte de 1990 sau dupa - din diferite motive).
- Daca sunteti "elev" ... ar fi interesant de aflat ... in ce an de studiu sunteti si la ce scoala invatati. Fapt care iar nu va avantajeaza - sa faci clasele I-XII(I) asa tarziu, daca luam ca baza varsta pe care ati afisat-o in "casuta personala" acestui Forum (40 ani).

Va rog sa precizati de asemeni si ... de "partea" cui sunteti (cadru didactic, parinte sau elev), ca sa avem o baza de discutie mai la "obiect" ... sau considerati ca purtati acum doar o discutie numai "pur teoretica" (asa cum se subintelege o discutie dusa pe un Forum de interes general) si putem sa nu punem o prea mare baza pe cele afirmate de dumneavoastra.

Altfel, discutia dumneavoastra devine doar ... un "mahalagism" (rog scuzati cuvantul) ramanand doar la nivelul "eu sunt cu merele si voi ... cu perele" si apare o discutie care nu este deloc ... instructiva pentru elevii, care fac "greseala" sa citeasca acum acest topic. Daca este o discutie "particulara" puteti sa treceti pe "scrisorile private" si nimeni nu o sa aiba ceva de obiectat. Dar daca doriti, ca sa cunoasteti si parerea altor forumisti, cred ca ar trebui sa explicati mai intai cum vedeti domneavoastra, cauzele si modul cum se pot rezolva problemele "relatiei profesor-elev" (ati putea sa ne anuntati si cu cine din "politicieni" sunteti de acord), iar apoi puteti sa contraziceti pe cineva care este de alta parere (faptul ca se mai fac greseli de ortografie - sunt admise intre forumisti, sunt inerente pentru cineva care nu foloseste calculatorul prea des - in special cei care au ajuns sa foloseasca calculatorul tarziu sau au boli care ii impiedica sa il foloseasca corect). Mi se pare corect ca sa atrageti atentia cuiva care a facut greseli de exprimare, dar tot atat de ... politicos ar fi, ca sa le faceti intr-un mod in care celalalt sa nu se simta ... jignit (unii "aprecieaza" foarte mult aceasta) de observatia facuta. Eu, cel putin, am apreciat cum ati pus "problema" greselilor de exprimare, dar la "capitolul politete" ... mai ramaneti datoare (cred eu, deci puteti sa nu o luati in considerare daca credeti ca ati fost - nu ma supar).

In speranta ca nu v-am ... "jignit cu pretentiile mele", va urez "distractie" placuta in continuare pe acest topic !

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 21:05

De la: vall_dinn, la data 2010-01-16 18:00:55 Cred ca ne invartim in jurul cozii....asa cum se-ntampla mai peste tot in Romania.....!
Cand ma refer la criza morala ....ma refer la sistemul de valori....care a ajuns cu susul in jos...!
Se vede si din modul de exprimare ...care e la nivel vulgar ....sa nu zic mai mult...
Acum cand accesul la informatie a devenit practic nelimitat ....incultura e la toate nivelurile...

dumneata cu cine te certi? te sfatuiesc sa te duci sa-l citesti pe creanga! sau te deranjeaza aluzia cu posturile? ASA E........ASA CA .....

Bruce_Lee

36 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2010, ora 07:36

De la: 9am147005, la data 2010-01-16 21:05:17
De la: vall_dinn, la data 2010-01-16 18:00:55 Cred ca ne invartim in jurul cozii....asa cum se-ntampla mai peste tot in Romania.....!

dumneata cu cine te certi? te sfatuiesc sa te duci sa-l citesti pe creanga! sau te deranjeaza aluzia cu posturile? ASA E........ASA CA .....

Eu nu ma cert cu nimeni....doar constat...si sunt mahnit pentru ceea ce constat....
Ii citesc si pe Creanga si pe Eminescu ....si pe alti mari clasici romani si straini...ceea ce ar trebui sa faca toate cadrele didactice ...pentru a intra in lumea intelectualilor...acolo unde ar trebui sa le fie locul...

Constat doar o crasa lipsa ...de ``educatie`` ...la cei care ar trebui sa educe...
Si doar nervi si frustrari....
Acestea sunt la cei care si-au gresit ...meseria .sau vocatia...

Nu cred ca `` homo homini lupus`` ..poate fi deviza intr-o lume umana ..pe care avem datoria s-o creem..! In acelasi timp , e foarte adevarat ...acest enunt : cine uita istoria risca s-o repete `` Ar trebui sa ne gandim la baile de sange si genocidele ..secolului trecut ...cand confortul si tehnica au ajuns `` pe cele mai inalte culmi ``...ca sa ne dam seama ca n-am progresat catusi de putin ..de la omul cu bata si ghioaga din preistorie..
Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 17 Ianuarie 2010, ora 08:52

De la: vall_dinn, la data 2010-01-17 07:36:33
Eu nu ma cert cu nimeni....doar constat...si sunt mahnit pentru ceea ce constat....
Ii citesc si pe Creanga si pe Eminescu ....si pe alti mari clasici romani si straini...ceea ce ar trebui sa faca toate cadrele didactice ...pentru a intra in lumea intelectualilor...acolo unde ar trebui sa le fie locul...

Constat doar o crasa lipsa ...de ``educatie`` ...la cei care ar trebui sa educe...
Pe langa dezinteresul manifestat de cei ce ar trebui sa educe, eu mai constat si o crasa lipsa de bani .....

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2010, ora 09:42

e o mare diferenta intre a citi si a intelege cuvantul .....neghiobi cu 7 diplome si parcati in functii cheie ii vad in fiecare zi... si daca se traieste cu ideea ca sunt incontestabili atunci unii isi merita soarta.....
respectul se castiga nu se impune si nu toti stiu de asta.....

iar despre cum se fac incadrarile in invatamant, asta-i adevarul...toti discuta pe la colturi si niciunul nu are curajul sa conteste pentru ca se alege cu bulina rosie.....
amu, sa-ti dau un exemplu concret, fara nume: 2 educatoare, una ia 8 la titularizare si ajunge intrun sat la 100 de km de domiciliu; a doua educatoare ia 5 la titularizare si isi rezolva cu un post care nici nu figura scos la concurs, la 3 km distanta de casa! cum comentezi situatia asta?

asa se face educatia in romania deocamdata......stai sa vezi cand se vor face titularizarile la nivelul scolii....

daca doriti pot sa dau si alte exemple.....

Bruce_Lee

36 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2010, ora 14:27

De la: 9am147005, la data 2010-01-17 09:42:12

e o mare diferenta intre a citi si a intelege cuvantul .....neghiobi cu 7 diplome si parcati in functii cheie ii vad in fiecare zi... si daca se traieste cu ideea ca sunt incontestabili atunci unii isi merita soarta.....
respectul se castiga nu se impune si nu toti stiu de asta.....

iar despre cum se fac incadrarile in invatamant, asta-i adevarul...toti discuta pe la colturi si niciunul nu are curajul sa conteste pentru ca se alege cu bulina rosie.....
amu, sa-ti dau un exemplu concret, fara nume: 2 educatoare, una ia 8 la titularizare si ajunge intrun sat la 100 de km de domiciliu; a doua educatoare ia 5 la titularizare si isi rezolva cu un post care nici nu figura scos la concurs, la 3 km distanta de casa! cum comentezi situatia asta?

asa se face educatia in romania deocamdata......stai sa vezi cand se vor face titularizarile la nivelul scolii....

daca doriti pot sa dau si alte exemple.....

``Diferenta intre a citi si-antelege cuvatul`` se vede foarte bine ..aici..

Coruptia care e prezenta oriunde in Romania ...nu ar trebui ...sa determine limbajul subvulgar ...pe care-l avem ..aproape peste tot in fata ...

Daca ne amintim ca nu stiu care ministru al invatamantului ..se lauda cu performantele erotice...si chiolhanurile la care lua parte ....atunci n-ar trebui sa ne miram de nimic....

Suntem exact la nivelul inconstientei....in care aparteneta politica....poate constitui criteriu de promovare...in functii inalte...

Din pacate a vorbi nu rezolva problema...si lantul slabiciunilor...

Iar oamenii nu sunt suficienti de uniti pentru a schimba ceva...

Romanii parca niciodata n-au fost uniti in jurul unor idei comune sau a unui ideal...pentru fiecare are tendinta de-asi promova propriile interese in detrimentul ..comunitatii...!

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2010, ora 15:06

LA CARE LIMBAJ SUBVULGAR TE REFERI? si zici ca a vorbi nu rezolva problema?

ce trebuie sa facem ca sa rezolvam problema?
problema societatii romanesti e lipsa de comunicare si incapacitatea de a reactiona la toate injustiile!
EXPLICATI ETIMOLOGIA CUVANTULUI SUBVULGAR! e vreun neologism nou folosit doar de genii neintelese?

asa se rezolva problema coruptiei: vorbind si denuntand!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bruce_Lee

36 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2010, ora 17:53

De la: 9am147005, la data 2010-01-17 15:06:42LA CARE LIMBAJ SUBVULGAR TE REFERI? si zici ca a vorbi nu rezolva problema?

ce trebuie sa facem ca sa rezolvam problema?
problema societatii romanesti e lipsa de comunicare si incapacitatea de a reactiona la toate injustiile!
EXPLICATI ETIMOLOGIA CUVANTULUI SUBVULGAR! e vreun neologism nou folosit doar de genii neintelese?

asa se rezolva problema coruptiei: vorbind si denuntand!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

``Subvulgar`` e un cuvant luat din massmedia....Reporterii poate ca stiu mai bine semnificatia lui....Eu nu vreau si n-am pretentia de-a elucida ...sensuri si semnificatii...Polemicile ... pe langa ideea exprimata vor ..sa-ndrepte atentia catre altceva....
Cei care reactioneaza prin afect....nu cred ca pot sa constitue parteneri de discutie...cu atat mai mult ...sa fie la catedra in fata elevilor...

Iar pentru a rezolva ceva oamenii ar trebui sa fie uniti si ...inafara de vorbe sa intreprinda ceva concret...

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2010, ora 18:00

Ha ha ha asta e prima data cind aud ca exista si sub-vulgar!
Superlativ fara rost!
Ce poate fi mai josnic decit vulgar?
O, da cine sta cu un etaj mai jos!

Bruce_Lee

36 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2010, ora 18:26

De la: radita09_telus_net, la data 2010-01-17 18:00:14Ha ha ha asta e prima data cind aud ca exista si sub-vulgar!
Superlativ fara rost!
Ce poate fi mai josnic decit vulgar?
O, da cine sta cu un etaj mai jos!

Trivial...! E un cuvant mai jos decat subvulgar...!

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2010, ora 18:33

Avem genii! Sint create cuvinte noi! Da ...un geniu nu poate fi inteles.

Bruce_Lee

36 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2010, ora 18:57

De la: radita09_telus_net, la data 2010-01-17 18:33:19Avem genii! Sint create cuvinte noi! Da ...un geniu nu poate fi inteles.

Da.. intradevar acest cuvant ``subvulgar `` nu se gaseste in DEX..e in exprimarea curenta massmedia...

Daca ironia reprezinta calea de-a rezolva problemele discutate in forum ...si poate contribui la repararea limbii romane stalcite....o putem accepta...

Cat despre genii..acestea intradevar sunt neintelese....si necitite ..mai ales cand imaginile ne asalteaza din toate partile...si a citi reprezinta efort si timp... Ne gasim doar in epoca supervitezei...cand nu mai conteaza soliditatea ...ci efemeritatea ...

Mai bine am reveni la oile noastre ...si am folosi un limbaj decent si constructiv...departe de bascalia...specific balcanica...!

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2010, ora 21:48

De la: vall_dinn, la data 2010-01-17 18:57:36
De la: radita09_telus_net, la data 2010-01-17 18:33:19Avem genii! Sint create cuvinte noi! Da ...un geniu nu poate fi inteles.

Da.. intradevar acest cuvant ``subvulgar `` nu se gaseste in DEX..e in exprimarea curenta massmedia...

Daca ironia reprezinta calea de-a rezolva problemele discutate in forum ...si poate contribui la repararea limbii romane stalcite....o putem accepta...

Cat despre genii..acestea intradevar sunt neintelese....si necitite ..mai ales cand imaginile ne asalteaza din toate partile...si a citi reprezinta efort si timp... Ne gasim doar in epoca supervitezei...cand nu mai conteaza soliditatea ...ci efemeritatea ...

Mai bine am reveni la oile noastre ...si am folosi un limbaj decent si constructiv...departe de bascalia...specific balcanica...!

bag seama ca am atins un personaj care pune mass-media la icoana, care inventeaza paradoxuri de limbaj: "soliditate - efemeritate.....

subvulgar nu are ca ex. trivial, nu are nicio explicatie, .....d-ta numesti limbaj trivial aici, vedeti ce inseamna si trivial.....si luati-va si oile si le plimbati prin dictionar pana intelegeti sensul cuvintelor....

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 17 Ianuarie 2010, ora 22:33

De la: 9am147005, la data 2010-01-17 21:48:07

bag seama ca am atins un personaj care pune mass-media la icoana, care inventeaza paradoxuri de limbaj: "soliditate - efemeritate.....

subvulgar nu are ca ex. trivial, nu are nicio explicatie, .....d-ta numesti limbaj trivial aici, vedeti ce inseamna si trivial.....si luati-va si oile si le plimbati prin dictionar pana intelegeti sensul cuvintelor....

dura rau fata asta,este tovarasi ???te pupa tata fatuca si tine-o tot asa,fii batoasa sau infige-le batu-n c....r sa simta ca mai exista romani care nu se inconvoaie la primul semn al oricarui neica-nimeni

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Selectiva

60 mesaje
Postat pe: 18 Ianuarie 2010, ora 01:18

De la: eugenb, la data 2010-01-16 20:19:48Doamna "narhire" cu permisiunea dumneavoastra am sa intervin in discutia pe care o aveti cu domnul "florescu_vasile2001_2" pentru ca nu inteleg ceva :

De fapt ce doriti sa demonstrati prin cele ce afirmati in postarile facute anterior pe acest topic ? Si cum va sprijiniti cele afirmate ! Deocamdata doar ... criticati , dar nu aduceti date concrete in sprijinul celor pe care le afirmati (si nu inteleg dece faceti acest lucru - sa va fie "frica", "rusine", etc. sau este doar o ... scapare regretabila).

Eu am gasit trei posibilitati in care va aflati acuma (daca exista si altele va astept sa le prezentati si sa le ... sustineti) :

- Daca sunteti "cadru didactic" ... inseamna ca va bazati pe o "vechime" si o "scoala" care poate fi pusa in discutie (pro si contra - de catre unii fomuristi).
- Daca sunteti "parinte" ... se poate pune in discutie "vechimea" de parinte care nu va avantajeaza deloc (indiferent daca ati dobandit-o inainte de 1990 sau dupa - din diferite motive).
- Daca sunteti "elev" ... ar fi interesant de aflat ... in ce an de studiu sunteti si la ce scoala invatati. Fapt care iar nu va avantajeaza - sa faci clasele I-XII(I) asa tarziu, daca luam ca baza varsta pe care ati afisat-o in "casuta personala" acestui Forum (40 ani).

Va rog sa precizati de asemeni si ... de "partea" cui sunteti (cadru didactic, parinte sau elev), ca sa avem o baza de discutie mai la "obiect" ... sau considerati ca purtati acum doar o discutie numai "pur teoretica" (asa cum se subintelege o discutie dusa pe un Forum de interes general) si putem sa nu punem o prea mare baza pe cele afirmate de dumneavoastra.

Altfel, discutia dumneavoastra devine doar ... un "mahalagism" (rog scuzati cuvantul) ramanand doar la nivelul "eu sunt cu merele si voi ... cu perele" si apare o discutie care nu este deloc ... instructiva pentru elevii, care fac "greseala" sa citeasca acum acest topic. Daca este o discutie "particulara" puteti sa treceti pe "scrisorile private" si nimeni nu o sa aiba ceva de obiectat. Dar daca doriti, ca sa cunoasteti si parerea altor forumisti, cred ca ar trebui sa explicati mai intai cum vedeti domneavoastra, cauzele si modul cum se pot rezolva problemele "relatiei profesor-elev" (ati putea sa ne anuntati si cu cine din "politicieni" sunteti de acord), iar apoi puteti sa contraziceti pe cineva care este de alta parere (faptul ca se mai fac greseli de ortografie - sunt admise intre forumisti, sunt inerente pentru cineva care nu foloseste calculatorul prea des - in special cei care au ajuns sa foloseasca calculatorul tarziu sau au boli care ii impiedica sa il foloseasca corect). Mi se pare corect ca sa atrageti atentia cuiva care a facut greseli de exprimare, dar tot atat de ... politicos ar fi, ca sa le faceti intr-un mod in care celalalt sa nu se simta ... jignit (unii "aprecieaza" foarte mult aceasta) de observatia facuta. Eu, cel putin, am apreciat cum ati pus "problema" greselilor de exprimare, dar la "capitolul politete" ... mai ramaneti datoare (cred eu, deci puteti sa nu o luati in considerare daca credeti ca ati fost - nu ma supar).

In speranta ca nu v-am ... "jignit cu pretentiile mele", va urez "distractie" placuta in continuare pe acest topic !

Domnule EugenB,

Spre deosebire de dvs n-am sa va pun (inca) stampila pe care eu consider ca o meritati, din considerente de respect pt spatiul public. Si sa nu credeti ca in vocabularul meu nu exista cuvinte dure sau defaimatoare.

Regret daca am ofensat o persoana nefamiliarizata cu utilizarea computerului. Imi cer scuze pe aceasta cale celui/celor pe care i-am jignit fara sa am asta in intentie.

EugenB spune:
“De fapt ce doriti sa demonstrati prin cele ce afirmati in postarile facute anterior pe acest topic ? Si cum va sprijiniti cele afirmate !”

Narhire raspunde
Ce aspect de fond/continut nu-l intelegeti ca sa stiu la ce sa ma refer. Vreti sa argumentez ce la ce? Fiti clar, daca tot mi-ati urmarit cele doua postari.

EugenB spune:
“Eu am gasit trei posibilitati in care va aflati acuma (daca exista si altele va astept sa le prezentati si sa le ... sustineti) :”

Narhire raspunde:
Cine v-a cerut sa imi faceti mie o analiza situationala? Sunteti consilier, psiholog? V-am spus eu ca va recunosc calificarile si meritele ca sa ma analizati? V-am apreciat eu valoarea profesionala de consilier?
Asta e scopul discutiei de fata, in ce situatie (dupa mintea/putinta dvs de incadrare ma aflu eu) sau doar la atat va pricepeti: cand nu stiti raspuns pe continut de discutie defaimati persoana si va bagati cu bocancii in viata unui ei? E stilul ceausist parca, nu?
Daca nu stiti ce experienta e in spatele meu, nu sunteti capabil sa purtati o dezbatere pe idei? Nu e mai corect sa dezbatem ideile si principiile pe care vrem construita educatia?

Sunteti de un tupeu grosolan sa insinuati nemernic cu ghilimelele de rigoare perioada mea de educatie si sa puneti sub semnul intrebarii “pro si contra de unii forumisti”. Care sunt aia unii? Dvs???
Felul grobian de subminare personala indirecta in care ma puneti sub semnul indoielii ma face sa ma intreb ce scoala securista ati urmat care v-a “educat” atat de minunat!
Am remarcat acest deosebit stil de abordare al dvs si in postarile dvs anterioare de pe acest forum.

EugenB spune:
Va rog sa precizati de asemeni si ... de "partea" cui sunteti (cadru didactic, parinte sau elev), ca sa avem o baza de discutie mai la "obiect" ... sau considerati ca purtati acum doar o discutie numai "pur teoretica" (asa cum se subintelege o discutie dusa pe un Forum de interes general) si putem sa nu punem o prea mare baza pe cele afirmate de dumneavoastra

Narhire raspunde:
Domnule EugenB, viata e mai mult gri decat alb-negru. NU exista culpe exclusive si nu-s adeptul unei taberi, asa cum sunteti dumneavoastra.
Sunt de partea credintei cu tarie ca cei ce sunt platiti 18 ore la catedra au de muncit 40 ore in interesul copiilor si mai cred ca daca muncesc asa, n-au timp de meditatii. Mai cred ca autodidact sau formal, profesorii au de invatzat cum sa motiveze si cum sa educe copiii in respect.
Nu vad care e dauna sa cobori de la principii si teorie si studii catre praxis, cum nu e interzis si invers, daca practica ce genereaza analiza are o pondere relevanta si demna de a fi luata in consideratie. NU vad de ce sa ma simt judecata ca nu doresc sa imi expun viata si experienta personal ape forum.
Abia astept o confruntare pe teorii educationale si pedagogice, precum si analiza educatiei pornind de la scopul educatiei si principiile ei. Si daca le vom mai corela si la corul de competente si meserii vom parcurge cu arta de la gradinita la doctorat si vom intelege cine ce trebuie sa faca ca sa avem copii nu cu hartii nevaloroase, ci cu merite reale de a intra in viata bazat pe educatia romanesca formala si de stat.

EugenB spune:
Dar daca doriti, ca sa cunoasteti si parerea altor forumisti, cred ca ar trebui sa explicati mai intai cum vedeti domneavoastra, cauzele si modul cum se pot rezolva problemele "relatiei profesor-elev" (ati putea sa ne anuntati si cu cine din "politicieni" sunteti de acord),

Narhire raspunde:
Ca sa cunosc parerea forumistilor e destul sa citesc si sa analizez prin prisma experientei mele, indifferent care e aia, domnule EugenB. Atat.

Nu trebuie sa explic cum vad eu remedierea relatiei profesor-elev ca sa am de ex o opinie despre condamnarea ideii ca educatia se face prin agresiune, sau ca bietul student nu are loc la firme private pt ca nu e bine platit si-n consecinta decide sa nenoroceasca generatii doar ca sa aibe el o paiine pe masa.
Daca nu stiti in ce partid sunt si cu cine tin si nu ma puteti incadra intr-o oala, nu aveti nimic concret la opozitia mea referitoare la folosirea agresiunii in scoli? Cei ce nu au partizanate politice nu pot gandi si avea pareri consistente? E nevoie sa aduc citate din literatura de specialitate care sa-mi sustina punctul de vedere? Mai e nevoie de asa ceva?

EugenB spune:
“Altfel, discutia dumneavoastra devine doar ... un "mahalagism" (rog scuzati cuvantul) ramanand doar la nivelul "eu sunt cu merele si voi ... cu perele" si apare o discutie care nu este deloc ... instructiva pentru elevii, care fac "greseala" sa citeasca acum acest topic. Daca este o discutie "particulara" puteti sa treceti pe "scrisorile private" si nimeni nu o sa aiba ceva de obiectat.”

Narhire raspunde:
Sunteti vag domnule in a face incadrarea discutiei mele la termenul pt care nu va scuz.
Vulgaritatea mea consta in viziunea dvs in neplasarea mea stricta in barca dvs de opinie? (MAHALAGÍSM ~e n. Vorbã sau expresie vulgarã. /mahalagiu + suf. ~ism)

Acest forum este dezbatere de idei, nu locul in care se face educatia obligatorie. E camp liber de exprimare publica. EU n-am pretentia ca educ tinerii. Nu-s platita pe asta, nu mi-am ales asa un job. Dar ma afecteaza felul in care profesorii isi fac jobul si produsul muncii lor. Imi exprim convingerile si nu ma simt vinovata de accesul copiilor/tinerilor pe spatiul acestui forum. Tine de parinti ce acces au copiii/tinerii pe internet si sper ca nivelul meu de discutie sa nu fie atat de lezant, asa cum insinuati dvs cu “gratie sublimo-comunista”.
Discutie particulara nu fac domnule EugenB si va rog sa va referiti cu citat cand acuzati in felul acesta.
Cred ca nu mi-am exprimat admiratia fata de dvs si nu v-am adulat stilul de “tatuc” ca sa va permiteti sa imi recomandati unde si ce sa scriu. Am maturitatea deciziei de a alege unde, cand si cum sa scriu. E bine sa va vedeti de lungul nasului cand dati “sfaturi” adultilor, ce “pot” si ce nu sa faca.

EugenB spune:
“In speranta ca nu v-am ... "jignit cu pretentiile mele", va urez "distractie" placuta in continuare pe acest topic !”

Narhire raspunde:
Ca rezumat, unde e problema de fond/continut tematic dezbatuta de dvs? ca nu am vazut afara de catalogare si atac la persoana nimic referitor la educatie.

Am avut curiozitatea sa va citesc postarile anterioare dupa replica dvs de moderator necerut si am constatat stupefiata ca va permiteti sa ii categorisiti pe forumisti dupa cum aveti preconceptiile legate de parinti, elevi, profesori, fiind partizanul exclusiv al educatiei care se face numai acasa.

Domnule EugenB, am citit (din postarile dvs anterioare) si adesele si repetatele insumari de minute de educatie si de ponderi care sa va justifice balanta pe care o inclinati in favoarea raspunderii mai mari catre cel ce tine mai mult copilul, fara sa pomeniti nici o clipa de raportul calitate –cantitate in educatie.

Persoana platita, educata si responsabila pt un job, care este cadrul didactic este responsabila si trebuie sa presteze o munca la niste standarde.
Parintii sunt insa variat educati si pentru unii din ei care nu sunt, unica sansa a copiilor sa devina finite sociale cu norme insusite si cunostinte minimale necesare existentei este frecventarea cursurilor scolare. Poate ei nu au vina de a se fi nascut intr-o familie defavorizata, dar statul are obligatia educarii si nu de mantuiala. Iar noi ca si contribuabili avem nevoie sa vedem ca banii nostri nu-s aruncati in zadar.

Elevii si Parintii ar trebui sa invete sa fie parinti tot la scoala. Absolventii ar trebui sa paraseasca scoala obligatorie cu setul minimal de informatii referitor la rolurile parentale si la ce insemna sa fii bun parinte: pt ca nu toti copiii au sansa sa se nasca in familii educate si cu simt civic si social, iar educatia obligatorie ar fi de bun simt sa-I educe lucruri esentiale pentru viata, nu algoritmi inutili, nefolositori pe care ii uita imediat ce ies pe poarta scolii.

Postarile mele au inceput doar din revolta generata de faptul ca un cadru didactic in 2009 regreta educatia cu pumnul si nostalgia cand profesorul avea nuiaua, forta si mi-as permite eu sa continui si umilintza si degradarea.
Am decis sa postez o replica, pardon doua, animata de acest prim imbold.
Indiferent de maniera in care am acumulat experienta: autodidact, prin educatie formala sau experienta de elev/student si parinte nimic nu va da dreptul sa ma "somati" sa aduc persoana mea in discutie.
Daca unii forumisti simt nevoia sa faca aceste precizari le fac (probabil) doar din dorinta de a exemplifica. Dar nu puteti generaliza la nivel de regula pe forum.

“Distractia” continua domnule EugenB, caci nu poti lovi miseleste si sa te astepti la capul plecat fatalist si mioritic.

Bruce_Lee

36 mesaje
Postat pe: 18 Ianuarie 2010, ora 05:55

De la: florinpreda999, la data 2010-01-17 22:33:43
De la: 9am147005, la data 2010-01-17 21:48:07

dura rau fata asta,este tovarasi ???te pupa tata fatuca si tine-o tot asa,fii batoasa sau infige-le batu-n c....r sa simta ca mai exista romani care nu se inconvoaie la primul semn al oricarui neica-nimeni

A fi bataios nu-nsemneaza ...a fi si competent
Nervii nu reprezinta semnul unei gandiri ..clare...puse in slujba ideii de-a schmba ceva...in bine...

Nu cred ...ca acest gen de atitudine ``combativa`` e compatibila ...cu munca la catedra...
Cunosc acest gen de oameni frustrati...care in conditiile in care au posibilitattea se comporta exact la fel cu cei pe care-i critica...adica pot fi corupti...pentruca la ei totul se calculeaza in bani in oportunitate si-n comoditate...
Cat despre exprimare se vede ...in ceea ce se scrie pe forum....unde se poate citi intreaga ..cultura pe care anumite cadre didactice sunt pregatite s-o revese asupra elevilor...

Bruce_Lee

36 mesaje
Postat pe: 18 Ianuarie 2010, ora 06:01

SOLIDITÁTE s. 1. v. tãrie. 2. v. durabilitate. 3. v. consistențã. 4. v. temeinicie. 5. putere, trãinicie.

EFEMERITÁTE s. v. vremelnicie.

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului "Elevii romani isi doresc profesori care sa ii respecte si sa ii inteleaga ..." Elevii. Dar profesorii?????
Mergi la: