back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cum poate explica homo religiosus urmatoarele atrocitati comise in numele religiilor ?

Pagini: << 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 >> Sari la pagina:

stejerean_vasile

672 mesaje
Oras: Bistrita

Postat pe: 10 Aprilie 2010, ora 00:03

De la: mytcor, la data 2010-04-08 17:07:49

...civilizaia uman-i cerne existena ntre extremele gndirii sale reactive, tiin VS divinitate, sau tiin & divinitate.

...dac n prima variant raiunea uman-i atinge scopul, fie el i-n cazul folosirii unei raiuni abstractizate, n cea de-a II-a variant, nu-i poate fi fcut simit prezena dect eecul,din pcate, el nu poate fi definit dect printr-o simpl constatare de facto,( aa cum tiina pregtete individul i i dedic scopurile pentru via i-n extinderea duratei vieii, religiile n-au alt scop i nu-i dedic aciunile dect,n a pregti individul pt. moarte)

...un adevrat om de tiin, nu intenioneaz nici mcar un moment, i n-ar putea vreodat arunca o ct de mic raz de lumin nefavorabil, asupra credinelor individuale sau a religiilor, contient fiind, de oferta generoas pe care religiile le-au druit umanitii prin intermediul codurilor morale i-a filozofiilor sale, ca norm/e de convieuire social a individului, dar, n clipa n care se ncearc explicarea tiinei prin intermediul perceptelor religioase ,sau se ncearc argumentaii religioase prin intermediul confirmrilor tiinifice, atunci, se-ajunge-n situaia n care doreti explicarea principiilor termodinamice,... unui analfabet.

... dup cum spuneam: atunci cnd religiile au prsit filozofiile aspirnd a se-mpna cu laurii tiinei , n-au realizat altceva dect; o autodegradare a propriilor principii morale.

Omerta Vision
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 10 Aprilie 2010, ora 13:14

POPORULUI POLONEZ i CUMUNITII POLONEZE din ROMNIA, SINCERE CONDOLEANE !

Raporteaza abuz de limbaj
nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 05:06

De la: mytcor, la data 2010-04-10 13:14:34POPORULUI POLONEZ i CUMUNITII POLONEZE din ROMNIA, SINCERE CONDOLEANE !

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 19:23

... fericirea nu poate fi un atribut al vieii, nici mcar un scop al vieuirii nu poate fi, cu toate c absolut toi cei ce se nasc, doresc a-i atinge acest scop prin orice mijloace posibile i uneori chiar imposibile aparent, numai c ea , fericirea vieii, este o fata morgana, ce cu sperana c-ntr-o bun zi o vei gsi, te-amgete pe valurile vieii,(viat, uneori mai scurt, alteori pn la adnci btrnei, evident relative) ctre pragul ce-i deschide ua dobndirii fericirii supreme, absolute.

...astzi, la numai 33 de ani, ntr-o clinic med.elitist, inimaginabil profesionalizat i supertehnologizat,acest flagel superpersonalizat ,al nceputului de sec. XXI, i-a deschis ua, trecndu-L pragul spre nsuirea fericirii absolute.

...pentru un timp, Te pstrm n amintirile noaste, apoi, I urmm !...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2010, ora 15:38

De la: mytcor, la data 2010-04-14 19:23:42
...

...astzi, la numai 33 de ani, ntr-o clinic med.elitist, inimaginabil profesionalizat i supertehnologizat,acest flagel superpersonalizat ,al nceputului de sec. XXI, i-a deschis ua, trecndu-L pragul spre nsuirea fericirii absolute.

despre ce vorbesti ? care-i acest flagel superpersonalizat al inceputului de secol 21 ? si cine-I cel care a trecut pragul la numai 33 ani ,AZI ? despre ce spui,nu inteleg ?

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2010, ora 15:42

De la: mytcor, la data 2010-04-10 13:14:34POPORULUI POLONEZ i CUMUNITII POLONEZE din ROMNIA, SINCERE CONDOLEANE !
depune jerbele la topicul P.I.D.

Fosta membra 9am.ro

677 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 15 Aprilie 2010, ora 15:42

De la: gabigabi, la data 2010-04-15 15:38:30
De la: mytcor, la data 2010-04-14 19:23:42
...

despre ce vorbesti ? care-i acest flagel superpersonalizat al inceputului de secol 21 ? si cine-I cel care a trecut pragul la numai 33 ani ,AZI ? despre ce spui,nu inteleg ?
Eu am 35 ,asa ca ma exclud !

Cit este Basescu in floare,nici in tocuri nu ma doare !
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2010, ora 18:10

...am copilrit mpreun cu; sai,vabi,polonezi,turci,greci,evrei, maghiari i chiar rui, refugiai de rzboi de pe teritoriul basarabiei, ceea ce mi-a permis a-nelege foarte multe aspecte ale relaiilor interumane i chiar s posed capacitatea de-a predictibiliza-n acest sens intr-o situaie sau alta, dar " n-am" s-neleg , obraznicia cosmopolitismului dmboviean.
mi este cunoscut partitura, att autorii, dirijorul ct i interpreii, v rog s nu v reinei frustrrile, odat eliberate, chiar dac ptr. un bun cunosctor ele sun fals, v elibereaz !...cel puin de stress, poate i d-acel disconfort, depresiv.

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2010, ora 19:25

De la: mytcor, la data 2010-04-15 18:10:52...am copilrit mpreun cu; sai,vabi,polonezi,turci,greci,evrei, maghiari i chiar rui, refugiai de rzboi de pe teritoriul basarabiei, ceea ce mi-a permis a-nelege foarte multe aspecte ale relaiilor interumane i chiar s posed capacitatea de-a predictibiliza-n acest sens intr-o situaie sau alta, dar " n-am" s-neleg , obraznicia cosmopolitismului dmboviean.
mi este cunoscut partitura, att autorii, dirijorul ct i interpreii, v rog s nu v reinei frustrrile, odat eliberate, chiar dac ptr. un bun cunosctor ele sun fals, v elibereaz !...cel puin de stress, poate i d-acel disconfort, depresiv.
Mi Mytcor, tu eti un geniu umil, cum rar mai gsim noi azi ! Doar "munca te elibereaz" tovare de frustri i nempliniri !

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 16 Aprilie 2010, ora 01:08

...inexistena vieii dup moarte,fixeaz tovria n sfera simplismului utopic !...dac Lavoiser ar fi tiut c-n urma ntlnirii spaialitii cu temporalitatea, devorarea-i reciproc, ar fi reuit un enun deplin al existenialitii materiale, pn i H.Hesse s-a-nelat,iar M.Eminescu : ~ "omul poate avea totul neavnd nimic i nimic avnd totul"... clarificnd lemele tuturor, avant la lettre.

9am185806

16 mesaje
Postat pe: 16 Aprilie 2010, ora 06:01

HOMO RELIGIOSUS= IDIOT-LENES-CRIMINAL-NESATUL-IMPOSTOR-FARSOR-DIVERSIONIST

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 10:09

De la: mytcor, la data 2010-04-15 18:10:52...am copilrit mpreun cu; sai,vabi,polonezi,turci,greci,evrei, maghiari i chiar rui, refugiai de rzboi de pe teritoriul basarabiei, ceea ce mi-a permis a-nelege foarte multe aspecte ale relaiilor interumane i chiar s posed capacitatea de-a predictibiliza-n acest sens intr-o situaie sau alta, dar " n-am" s-neleg , obraznicia cosmopolitismului dmboviean.

nu,nu, scuze ....eu n-am fost ironica de nici-un fel ! chiar n-am inteles ce-ai spus ,dar vreau sa inteleg ...fa o exceptie ptr. mine si explica-mi mie....simt c-ai vrut sa spui Ceva si nu-i prind intelesul ! hai, te rog !

vlad_639

489 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 13:25

De la: stejerean_vasile, la data 2010-04-10 00:03:01
De la: mytcor, la data 2010-04-08 17:07:49

...civilizaia uman-i cerne existena ntre extremele gndirii sale reactive, tiin VS divinitate, sau tiin & divinitate.

...dac n prima variant raiunea uman-i atinge scopul, fie el i-n cazul folosirii unei raiuni abstractizate, n cea de-a II-a variant, nu-i poate fi fcut simit prezena dect eecul,din pcate, el nu poate fi definit dect printr-o simpl constatare de facto,( aa cum tiina pregtete individul i i dedic scopurile pentru via i-n extinderea duratei vieii, religiile n-au alt scop i nu-i dedic aciunile dect,n a pregti individul pt. moarte)

...un adevrat om de tiin, nu intenioneaz nici mcar un moment, i n-ar putea vreodat arunca o ct de mic raz de lumin nefavorabil, asupra credinelor individuale sau a religiilor, contient fiind, de oferta generoas pe care religiile le-au druit umanitii prin intermediul codurilor morale i-a filozofiilor sale, ca norm/e de convieuire social a individului, dar, n clipa n care se ncearc explicarea tiinei prin intermediul perceptelor religioase ,sau se ncearc argumentaii religioase prin intermediul confirmrilor tiinifice, atunci, se-ajunge-n situaia n care doreti explicarea principiilor termodinamice,... unui analfabet.

... dup cum spuneam: atunci cnd religiile au prsit filozofiile aspirnd a se-mpna cu laurii tiinei , n-au realizat altceva dect; o autodegradare a propriilor principii morale.

vlad_639

489 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 13:43

cred ca intre religie si credinta nu exista o suprapunere totala.Poti sa crezi in divinitate ,dar nu intr-o religie sau alta.Cu alte cuvinte poti sa nu fi ateu (alta religie,fie vorba intre noi)fara sa aderi la vreo religie deja existenta.
Problemele care apar la religii - de orice fel - se pot lega de proasta administrare a acestora de catre chemati sa o faca ,respectiv preoti/pastori/rabini etc.
Din pacate ,de multe ori, preocuparea lor este aceea de a-si atrage cat mai multi aderenti in cadrul congregatiilor lor si ,din aceasta cauza , in anumite momente triste ale istorie ,au sarit calul si au facut excese care uneori au ajuns la crima.Actiunea lor a devenit chiar un manifest de sustinere a crimei organizate.Contrar a ceea ce ,in definitiv, propovaduieste orice religie,si anume dragostea fata de cel de langa tine si un cod etic/moral care este necesar bunei functionari a unei societati civilizate.
Este important ca ,pe treapta de civilizatie la care a ajuns acum omenirea,sa nu mai comitem crime ,si sa ne toleram unii pe altii .Credinta si religia inclusiv atitudinea atee ne-o asumam fiecare conform constiintei noastre si trebuie sa fie un act si un drept individual pe care trebuie sa-l recunoastem tuturor.

Fosta membra 9am.ro

8971 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 13:51

Este important ca ,pe treapta de civilizatie la care a ajuns acum omenirea,sa nu mai comitem crime ,si sa ne toleram unii pe altii .Credinta si religia inclusiv atitudinea atee ne-o asumam fiecare conform constiintei noastre si trebuie sa fie un act si un drept individual pe care trebuie sa-l recunoastem tuturor.
si sa toleram cu inima deschisa tot ce fac preotii [indiferent de religie] in chiliile lor!!!'na'sa?

"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA....... -Sa rad mult si des; -Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor; -Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti; -Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare; -Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu; -Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
vlad_639

489 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 17:52

Draga Merry,evident, nu trebuie sa fim toleranti cu aiurelile ,abuzurile si crimele lor atunci cand le fac.
Nu trebuie sa acceptam nici sa fim prostiti,nici sa fim provocati si nici sa ni se calce in picioare idealurile in care credem.

Fosta membra 9am.ro

8971 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 18:21

De la: 9am074639, la data 2010-04-17 17:52:10Draga Merry,evident, nu trebuie sa fim toleranti cu aiurelile ,abuzurile si crimele lor atunci cand le fac.
Nu trebuie sa acceptam nici sa fim prostiti,nici sa fim provocati si nici sa ni se calce in picioare idealurile in care credem.

cred ca am spus suficient, pt ca si asa am fost considerata o ciudata,asta pina ma cunoaste omul asa cum sint de fapt....

"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA....... -Sa rad mult si des; -Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor; -Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti; -Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare; -Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu; -Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 18:42

Mary, doresc sa te intreb doar un lucru; CAND AI FOST SINCERA ;
1. Atunci cand ne-ai indemnat sa ne unim in rugaciune (p. cauza lui Silviu) inaintea lui Dumnezeu?
2.. Cand ai sarit ca avocat al lui Preda atunci cand ne-a facut idioti pe cei ce credem?
Gandeste-te si apoi sa-mi raspunzi. Nu poti fi azi credincios si sa te pleci cu rugaciuni inaintea Lui Dumnezeu si maine sa-i consideri idioti pe cei ce-o fac.

Fosta membra 9am.ro

273 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 19:32

homo religiosus???..cata rautate!!...nu ca tin cu...biserica...dar nu stiu...eu nu vad nici o legatura intre...vremurile imemoriale de dinaintea erei noastre si vremurile actuale ..in care traim noi....intre ce se intampla in vremurile alea si ce se intampla in vremurile noastre...
...nu e cam mult sa punem in spinarea oamenilor si vremurilor actuale...ce se intampla demult???...adica biserica din evul mediu e aceeasi cu biserica vremurilor noastre???...ca am senzatia ca vremurile se repeta in sensul atitudinii pe care o au unii intr/o anumita chestiune...concret -- daca s/au comis atrocitati in numele religiei unor anumite vremuri(desi poate nu era asha)...ca noi nu avem cum verifica si in istorie asha a ramas informatia ...precum ca---tot ce se comenteaza///...si in prezent cand unele persoane...gandesc...ceea ce e continut de subiectul titlului ...inducand in eroare prin presupunerea pe care o fac.

Fosta membra 9am.ro

8971 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 19:45

De la: 9am180342, la data 2010-04-17 18:42:00Mary, doresc sa te intreb doar un lucru; CAND AI FOST SINCERA ;
1. Atunci cand ne-ai indemnat sa ne unim in rugaciune (p. cauza lui Silviu) inaintea lui Dumnezeu?
2.. Cand ai sarit ca avocat al lui Preda atunci cand ne-a facut idioti pe cei ce credem?
Gandeste-te si apoi sa-mi raspunzi. Nu poti fi azi credincios si sa te pleci cu rugaciuni inaintea Lui Dumnezeu si maine sa-i consideri idioti pe cei ce-o fac.

Rodi sa sti ca eu sint sincera cind este vorba de credinta eu nu ma joc dar Florin este putin mai ciudat in gindire ...putini oamenil pot intelege gindirea lui ,cu toate ca este foarte credincios are o doza de rautate
pe care nici eu nu o inteleg uneori...el crede ca glumeste si m-a suparat si pe mine de multe ori dar face in asa fel ca te intoarce ca la ploiesti....concluzia Rodi este ca da cred in bunul d-zeu si nu i-am luat numele in desert niciodata...asa sa-mi ajute d-zeu si mie si tuturor credinciosilor!!! amin!!! sa nu ma chemi inapoi ,te rog ,pt ca deja ma doare sufletul ca ai crezut alceva despre mine....

Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 19:54

Marry, eu n-am crezut ci am constatat. Si m-a durut. Nu-mi plac oamenii falsi care una gandesc si alta spun. Eu imi asum ceea ce cred, ceea ce spun si ceea ce postez. Cand constat insa ca am gresit , am bunul simt sa recunosc si sa imi cer scuze. Nu astept scuze si nici nu e necesar sa te explici dar pt ca te consideram amica, am crezut ca e bine sa te atentionez, altfel te ignoram asa cum ii ignor pe multi dintre cei cu doua fete (oportunisti si pupincuristi)

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 21:24

Heloooou ! Va luat Dumnezeu minile ?

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 21:27

De la: Dorinel, la data 2010-04-17 21:24:06Heloooou ! Va luat Dumnezeu minile ?

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
stejerean_vasile

672 mesaje
Oras: Bistrita

Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 22:39

De la: 9am038113, la data 2010-04-17 19:32:14homo religiosus???..cata rautate!!...nu ca tin cu...biserica...dar nu stiu...eu nu vad nici o legatura intre...vremurile imemoriale de dinaintea erei noastre si vremurile actuale ..in care traim noi....intre ce se intampla in vremurile alea si ce se intampla in vremurile noastre...
...nu e cam mult sa punem in spinarea oamenilor si vremurilor actuale...ce se intampla demult???...adica biserica din evul mediu e aceeasi cu biserica vremurilor noastre???...ca am senzatia ca vremurile se repeta in sensul atitudinii pe care o au unii intr/o anumita chestiune...concret -- daca s/au comis atrocitati in numele religiei unor anumite vremuri(desi poate nu era asha)...ca noi nu avem cum verifica si in istorie asha a ramas informatia ...precum ca---tot ce se comenteaza///...si in prezent cand unele persoane...gandesc...ceea ce e continut de subiectul titlului ...inducand in eroare prin presupunerea pe care o fac.

nici neonazistii nu mai sunt ca si nazistii...dar daca pun mana pe putere?

Omerta Vision
Fosta membra 9am.ro

8971 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 22:43

De la: 9am180342, la data 2010-04-17 19:54:17Marry, eu n-am crezut ci am constatat. Si m-a durut. Nu-mi plac oamenii falsi care una gandesc si alta spun. Eu imi asum ceea ce cred, ceea ce spun si ceea ce postez. Cand constat insa ca am gresit , am bunul simt sa recunosc si sa imi cer scuze. Nu astept scuze si nici nu e necesar sa te explici dar pt ca te consideram amica, am crezut ca e bine sa te atentionez, altfel te ignoram asa cum ii ignor pe multi dintre cei cu doua fete (oportunisti si pupincuristi)

iti multumesc,mi-am facut mia culpa!!!

violeta1964

40 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 23:15

Da, intr-adevar cele mai mari atrocitati au fost comise in numele religiei inca din antichitate, vezi Robert Graves a descris foarte bine, mai departe razboiul rozelor, inchizitia si multe altele.
Religia este periculoasa pentru ca intotdeauna a fost o putere si s-au folosit de ea cei care i-au fraierit pe altii plastic vorbind

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 18 Aprilie 2010, ora 15:28

De la: violeta1964, la data 2010-04-17 23:15:17Da, intr-adevar cele mai mari atrocitati au fost comise in numele religiei inca din antichitate, vezi Robert Graves a descris foarte bine, mai departe razboiul rozelor, inchizitia si multe altele.
Religia este periculoasa pentru ca intotdeauna a fost o putere si s-au folosit de ea cei care i-au fraierit pe altii plastic vorbind

dar daca vrem sa fim sinceri cu adevarat,vom vedea si vom recunoaste ca omul are-n el o saminta rea,inclinata spre violenta ajunsa pina la crima ! sunt foarte multi oameni dispusi sa se fanatizeze pe din diverse motive si sa puna mina pe par ,omorindu-i pe altii : vezi razboaiele laice,nu neaparat cele religioase....vezi revolutii,rascoale, revolte, Tg. Mures martie 90 + mineriadele ...ca sa nu vorbesc de dorinta unor forumisti de'ai nostri- AZI - de a ne pune bratari cu cipuri,zgarda la git si lanturi la picioare,doar ptr. ca unii nu vor,nu pot sau nu doresc sa gindeasca portocaliu,de ex. ! la fel de aiurea mi se par si Ateii fanatici care ,agitind eprubeta stiintei in mina- ca nu pot spune crucea -pica si ei in capcana intolerantei si i-ar omori pe credinciosi,le-ar arde cartile s.a.m.d....dovedind astfel ca intre teorie si practica este o cale atit de lunga si din cauza unora ca ei au fost posibile atrocitatile comise in numele unui crez......daca pina si sportul s-a transformat intr-o arena de lupta,ce sa mai zicem ?

VT

1 mesaj
Postat pe: 18 Aprilie 2010, ora 23:16

Ce atrociti a comis religia Ortodox?

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 18 Aprilie 2010, ora 23:26

De la: VT, la data 2010-04-18 23:16:37Ce atrociti a comis religia Ortodox?
Salut Mytcor !

Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2010, ora 09:43

De la: Dorinel, la data 2010-04-17 21:24:06Heloooou ! Va luat Dumnezeu minile ?
Nu, dimpotriva Dumnezeu ne-a dat minte , insa noi ne risipim si energia si mintea in mici dispute inutile ce nu fac bine nimanui.

Pagini: << 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cum poate explica HOMO RELIGIOSUS urmatoarele atrocitati comise in numele RELIGIILOR ?
Mergi la: