back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Basescu

Pagini: << 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

459 mesaje
Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 16:34

De la: 9am049573, la data 2010-12-22 16:22:28e foarte simplu sluga penibil portocalie:

deficitul e al statului, cresterea e a economiei!!

repetati, repetati !

sau cum spune javra vostra ordinara: ce are sula cu prefectura?!
In creierul vostru atrofiat de ,,liberalism'' si de ,,nemunca'' , deficitul nu are nimic cu atragerea fondurilor UE. Bai amaratule, Romania ca toate tarile UE a avut o scadere economica , dar la noi a fost amplificat acest fenomen pentru ca guvernarile PSD(14 ANI) PNL (7 ANI) au lasat tara fara industrie si implicit fara economie ! Bai chiar nu va este rusine? Toata cresterea voastra economica sa rezumat la INDATORAREA POPULATIEI PRIN BANCILE PE CARE LE ATI LASAT SA JUMULEASCA POPULATIA CU COMISIOANE ASCUNSE (pe timpul prostliberalilor nu exista Protectia Consumatorilor?), in concluzie pe un consum provenit doar din imprumuturi camataresti. Asta a fost cresterea voastra economica ?

9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 16:40

De la: 6am666666, la data 2010-12-22 16:28:23
De la: 9am243736, la data 2010-12-22 16:14:11
pai putem sa-l impuscam pe basescu, si pe boc, dar cine garanteaza pentru cei care vor veni? sau mai bine zis cum vor putea ei sa asigure un nivel de trai mai ridicat?

Nu-ti garanteaza nimeni nimic pentru cei care vor veni.Cu astia insa ,se vede limpede CA O SA MORI BA! Intelegi,o sa mori ,se distruge tara !Ce logica ciudata...Adica traiesti prost ,vezi ca totul se distruge in jur,vezi ca stam jalnic la toata capitolele, iar tu te ingrijorezi si intrebi cu lacramioare in ochi ca "vai,oare daca vin altii mai rai" ?Bai,esti ca o femeie de o anumita factura intelectuala, care daca este salvata de la un viol , nu stie daca sa plece cu salvatorul sau nu ,ingrijorandu-se poate si ala o sa vrea sa o violeze si poate o sa fie mai dur !De unde dracu scoti domnule astfel de idei ?

bai curajosule, daca atat ai inteles din mesajul meu, ca atat te duce capul, nu te mai da rechin in chiuveta!
sau esti nerabdator sa ajungi la ciolan? ti-a fost tie bine in guvernarea tariceanu? dar poporul, el de ce nu a tinut cont de asta? ai uitat ca daca nu era sistemul ala idiot de vot nici nu intrau in parlament liberalii?
si daca tot esti tare in practica, hai sa-ti spun si eu una: tu daca mergi la depanare cu tv-ul si vezi ca iti schimba lampa si ea se arde mereu, nu te intrebi de ce? oare defectiunea nu este din alta parte?
eu asta vreau sa va arat la multi de pe aici, dar se pare ca sunteti prea implicati politic si cu castiguri mult prea mari pentru a fi receptivi la unele schimbari, si va convine jocul asta al rotirilor la putere...

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 16:41

De la: Balboaca, la data 2010-12-22 16:09:11
De la: 9am049573, la data 2010-12-22 16:00:37cel putin in 2008 guvenul tariceanu a atras mai multe fonduri europene decit a atras guvernul boc in 2010.

facem pariu ca anul viitor vor atrage si mai putine cu toata gargara lor?! sunt incompetenti, si slugile rapace ale unui betivan mitoman...

ce mai striga base in campania electorala din 2008 "cite fonduri europene ati atras dl tariceanu??", acum sunt desigur de vina functionarii!!

nici nokia nu venea la cluj fara garantiile guvernului tariceanu, sau ford la craiova.
Multi dobitoci se perinda pe acest topic. Pai bai cap de puta de maimuta, suntem in plina criza si daca cineva doreste sa foloseasca fonduri UE, trebuie sa contribuie si el(tara in cazul nostru) cu o parte din bani.De unde bani atata timp cat PROSTLIBERALII au lasat un deficit de 5.3 % pe fondul unei cresteri de 8% si cu 4 miliarde de e furati din Fondul de Dzvoltare. In concluzie aceasta tara a intrat in primul an de recesiune(scadera a produsului intern brut) cu un deficit ENORM datorat tocmai PSD-PNL care au guvernat aceasta tara intr-o perioada de ,,crestere economica'' iar investitii CIUCIU. Ia zi tovarase prostliberal, da-mi si mie un exemplu de ,,investitie''? Ceva autostrazi? (cel putin astia au mai inaugurat cate un centimetru de autostrada) Sali de sport? O da cat cuprinde! Altceva in afara mincunii?

de unde bani ? pai cum de unde ? de la scenele lui ridzi-pitzi, de la perdelele lu' nitzica sau de la frunzulitza ei ....poate de la sitele ala de-si zice EU ROMANIA care a costat o galeata de bani ....poate de la sponsorizarile lui Hoara sau sala de sport din satul lu' boc ,cel in care populatia predominanta e batrina.....poate din reducerea pretului de cost pe km. de autostrada de s-a speriat si Banca Mondiala .....si toate astea sunt ACUM in 2010 si apartin PDL.ului , nu lui Tariceanu !
cu ce a facut Tariceanu s-a LAUDAT deja Bas' in campania lui electorala din 2009, cind s-au cheltuit nenumarate galeti cu bani ptr. realegerea lui, " uitind " ca-i criza ! ...." IN TIMPUL MANDATULUI MEU...." da, da, in timpul mandatului lui, Nava Romania a esuat !

9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 16:43

De la: Balboaca, la data 2010-12-22 16:34:43
De la: 9am049573, la data 2010-12-22 16:22:28e foarte simplu sluga penibil portocalie:

repetati, repetati !

In creierul vostru atrofiat de ,,liberalism'' si de ,,nemunca'' , deficitul nu are nimic cu atragerea fondurilor UE. Bai amaratule, Romania ca toate tarile UE a avut o scadere economica , dar la noi a fost amplificat acest fenomen pentru ca guvernarile PSD(14 ANI) PNL (7 ANI) au lasat tara fara industrie si implicit fara economie ! Bai chiar nu va este rusine? Toata cresterea voastra economica sa rezumat la INDATORAREA POPULATIEI PRIN BANCILE PE CARE LE ATI LASAT SA JUMULEASCA POPULATIA CU COMISIOANE ASCUNSE (pe timpul prostliberalilor nu exista Protectia Consumatorilor?), in concluzie pe un consum provenit doar din imprumuturi camataresti. Asta a fost cresterea voastra economica ?

TRAIAN BASESCU ESTI UN EXTERMINATOR, UN CHINUITOR DE BATRANI, DE INVALIZI, DE MAME SI DE COPII!!!!!!!!!!!!!!!!
UCIGASULE!!!!!!!!!!!!!!!!!

6am666666

28 mesaje
Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 16:44

De la: 9am243736, la data 2010-12-22 16:29:10
De la: 6am666666, la data 2010-12-22 16:03:03
De la: 9am243736, la data 2010-12-22 15:50:57
De la: 6am666666, la data 2010-12-22 15:37:44
De la: 9am243736, la data 2010-12-22 14:17:54
De la: 6am666666, la data 2010-12-22 11:09:49
De la: 9am243736, la data 2010-12-22 10:46:30
De la: 6am666666, la data 2010-12-22 10:36:31
De la: 9am243736, la data 2010-12-22 10:27:14cand isi baga coada, iese tot la iveala...
numai ca nu are un scop nobil, chiar daca isi ia diverse infatisari, nume, cifre, etc...
trebuie sa fii tare bolund sa vezi iesirea din starea asta, nu din criza, ca in ea suntem de 20 ani si vom mai fi, daca faci rocada si ii aduci inapoi pe cei care te-au bagat...pe asta mizeaza si ei, pe rotatie si imparteala iese bine, una mie, una tie...inca o mie de ani...
eu cred ca trebuie vazut de ce s-a ajuns aici si schimbat totul, inclusiv sistemul, s-au daca nu sa trecem la euro, sa avem ce tipari, nu unii cu tiparul si altii cu imprumutul...
masina de propaganda capitalista este la turatie maxima si chiar daca nu vrea sa recunoasca, da semne clare de gripare si alte piete nu prea se mai vad, singura solutie fiind sa le creeze artificial...

Ok!Cine schimba sistemul ?Basescu ?Sa nu-mi spui asta ca lesin de ras !...

nu, antonescu! si acum ce facem, radem amandoi?sau ponta? ca sa rada toata tara...
ca asa se intampla, daca nu vedem adevaratele probleme si ne lasam manipulati...
au fost si cateva momente in care se incerca o anumita modelare a sistemului, nu neaparat venite de la puterea actuala, ba chiar am vazut ca erau propuse de pc unele, nu stiu daca in bataie de joc, ca de multe ori nu-si aveau sustinerea nici propriului partid, dar ideea este ca in numele democratiei si al libertatii o mana de oameni isi bat joc de un intreg popor, il exploateaza si exploateaza ce a realizat in ultimii 50 de ani...

Pot sa-ti spun in ce iti dau dreptate si in ce nu !

Nu am avut mereu in cei 20 de ani un trai prost cum spui tu generlizand in mod fals. Pe vremea lui Tariceanu ,Romania s-a dezvoltat excelent, iar aversiunea ta fata de Tariceanu sau fata de statistici in general, nu este problema mea ci este una strict personala a ta . Nu mereu a fost coruputie la nivelul celei de acum,nu toti oamenii au fost corupti (Emil Cinstantinescu,Ciorbea) si nu mereu am avut saracie combinata cu PARTID-STAT ca acum.Nu toate guvernarile au fost identice cum iti place tie sa spui ,ci unele au fost bune iar altele catastrofale ,cea de acum fiind campioana.Romania spre exemplu nu a mai avut NICIODATA IN INTREAGA SA ISTORIE ,datorii cum are acum la FMI .Problema nu sunt datoriile in sine ci faptul ca dispar banii fara urma,fara sa se faca ceva pentru tara cu ei .Ceausescu macar a incercat sa faca ceva cu acei bani ,astia doar fura din ei si ii baga in lucruri inutile care nu produc nimic, gen sali de sport!

Iti dau dreptate ca foarte multi politicieni isi bat joc de propriul popor.Unii o fac din cinism,altii de incapabili ,rezultatul insa tot ala este. Problema este ca politciienii sunt alegerea poporului roman ...Puteau sa-l iubeasca pe Coposu in locul lui Iliescu,nu-i asa ? ...Stiu ca in ultimii 20 de ani practic FSNul nu a pierdut NICI MACAR O CLIPA TOTAL PUTEREA. PNT-ul a guvernat cu PDLul fapt ce i-a adus distrugerea ,PNLul a guvernat si el cu PDLul (au rezistat datorita lui Tariceanu,ar trebui sa-i multumeasca deoarece fara el aveau soarte PNTului) iar apoi a avut nevoie de sustinerea parlamentara a PSDului. Acum ne conduce PDLul .Probabil va urma PSDul .Ca jocul asa merge ai abslut dreptate dar,iti repet,asa VOR romanii...

In privinta sistemului, eu nu cred ca sistemul este vinovat de ceva! Calitatea oamenilor care ne conduc este problema,nu sistemul .Si sistemul austriac,suedez,chinezesc sau din ce alta tara vrei tu,daca incapea pe mana unor derbedei ca cei de acum,se facea economia zob,se ajungea la scandaluri interminabile ,la circ televizat cu catuse si eliberari spectaculoase ,la furturi si la interpretari de legi care mai de care aiurite pe care nici dracu nu le mai putea deznoda. Domnule ,este exact cum spunea Petre Tutea ,"astia daca sunt pusi sa conduca un sat,infunda fantanile,parjolesc campiile,otravesc animalele si fac totul zob".

cam multe optini politice ai vazut tu in mesajul meu, dar trec peste ele, probabil ca tariceanu este un idol pentru tine...apropos, care sunt rezultatele guvernarii tariceanu?in ce a investit banii? cam cand vom culege roadele investitiilor? asta ca o paranteza, poti sa nu raspunzi, de fapt nici nu ai ce... poate daca mai aveam ceva privatizari de rasunet, o mai lungeam un pic...
cat priveste guvernarile bune si catastrofale, inseamna ca ai facut ochi mai tarziu si nu ai inteles nimic din ce s-a intamplat in romania in ultimii 20 de ani...
spui ca nu sistemul este de vina, ca nu el permite sa se intample acest lucru ci calitatea oamenilor (si nu numai cei politici, ca in sistemul sanitar, de exemplu, nu politicienii inscriu pacienti si elibereaza retete)...
pai daca calitatea este de vina, atunci sistemul este o utopie, nicicand nu vom avea oameni de calitate si care sa-si faca datoria...
PS ai enumerat sisteme diferite bazate pe valori si principii diferite...

Domnule ,cu tot respectul,dumnevoastra faceti pe prostul sau chiar nu puteti intelege un text scris ?

1)Daca eu consider ca guvernarea Tariceanu a fost cea mai buna guvernare(si a fost dupa absolut toate statisticile oficiale,interne si ale UE) asta inseamna ca Tariceanu este un idol pentru mine ? Pai cineva in mod evident are "o cea mai buna guvernare" fie ca iti place tie fie ca nu !De unde anume scoateti chestia asta absurda ?
2) Nu ma lua cu prostii de genul "ai facut ochi mai tarziu " sau "nu ai inteles nimic din ultimii 20 de ani" deoarece pot sa te iau si eu in acest mod si nu o sa-ti placa deloc.Eu prefer sa discutam civilizat,logic si calm si nu sa ajungem la astfel de prostioare pe care le arunca oamenii cand nu mai au ce spune ...
3)Ce dracu vrea sa fie o propozitie ca "pai daca calitatea este de vina, atunci sistemul este o utopie, nicicand nu vom avea oameni de calitate si care sa-si faca datoria...".Domnule,haideti sa vorbim serios sau daca nu va intereseaza subiectul,daca nu aveti ce spune ,daca nu ma puteti intelege sau daca nu va puteti exprima coerent va rog sa imi spuneti ca nu vreau sa-mi pierd timpul cu betiile de cuvinte .

Spune-mi domnule exact care este vina sistemului,ce anume nu iti place ,ce vrei sa schimbi si cum! Ce anume face sistemul rau si cum este vinovat sistemul si nu oamenii ca Basescu sau Iliescu pe care i-am ales noi ?Exact sub acest sistem ti-am explicat ca am avut si presedinti corecti cum a fost Emil Constantinescu si avem si dementi jucatori ca Basescu.Sub acest sistem am avut si premieri ca Tariceanu ,si avem si imbecili ca Boc .Sub acest sistem au existat si oameni corecti ca Ciorbea si exista si alde Ridzi sau Videanu .Daca vrei ca treci la doctori, iti spun ca sub acest sistem sanitar exista si doctori extrordinari,umani ,profesionisti cum exista si lichele .NU SISTEMUL ESTE DE VINA CI JAVRELE CARE NE CONDUC ACUM SI OAMENII CARE I-AU ALES ! Nu stiu ce va face Basescu asta, de ajugeti toti sa dati vine pe legi,sisteme si sa spuneti proletarul "toti e la fel de douaj' de ani" , votand aiurea cu lichele ca cei care ne conduc azi.

stimabile, nu te incinge asa tare, ca te parlesti rau, sau te-a durut maseaua? parca erai ceva mai coerent acum cateva ceasuri...
PS nu mai da copy paste, eu am crezut ca sunt ideile tale, dar vad ca nu le intelegi nici tu...sau nu esti de calitate?

Nu s-ar putea sa renuntati la glumitele astea din popor,sa va pstrati chehstiile astea cu "parlitul' si "maseaua" pentru cand discutati cu Balboaca si il laudati impruna pe Basescu ca doi baieti din popor ?

Unde anume nu am fost coerent ?Ce anume v-a facut sa spuneti asta ? Si despre ce copy-paste vorbiti ?

hai ca nu vreau sa-ti stric sarbatorile, sa te las sa te gandesti la incoerenta ta...
in primul rand tu politizezi prea mult discutia, inteleg ca esti liberal, dar asta nu inseamna ca ei sunt solutia...
cand mi-ai raspuns la comentariu, eu am ridicat cu totul alte probleme, la care ai fost si nu de acord (este normal sa fie asa), ai facut niste afirmatii, printre care si cea cu calitatea oamenilor, ca sistemul este bun daca ar fi oameni de calitate....
am crezut ca este ideea ta, nu copiata, ca doar nu crezi ca sistemul se compune din presedinte si prim ministru...
trebuie sa ai oameni de calitate peste tot, mai ales in structurile statului dar si la nivel de patroni...
cum asa ceva nu se poate, omul este un animal si, ca orice animal, trebuie "ajutat" de legi, norme, implicarea statului, sa nu cada in ispita...
la noi statul este bun numai sa dea ajutoare si sa faca minuni intr-o economie in care nu are nici un cuvant de spus...
in exemplele tale, statul chiar are multe de spus si este implicat destul in economie...
am incercat sa fiu mai simplu, sa nu te mai obosesc....

Ba sa stii ca m-ai obosit rau ,serios,esti chiar un om foarte obositor .Huh.... .Hai pa,renunt momentan sa mai discut cu tine deoarece ma incarc negativ si nu vreau sa fac asta inainte de Sarbatori .Am si eu limitele mele de toleranta , iar modul tau de a nu gandi si de a te incapatana sa nu intelegi ce iti spun, ma irita teribil.Parca suntem intr-un film absurd, in care tu spui ca eu am spus ce nu am spus, iar apoi ma acuzi ca nu am spus ce am spus .Discuta cu Balboaca,am sentimentul ca va veti intelege perfect si ca sunteti foarte compatibili din punct de vedere intelectual .

9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 16:49

De la: 6am666666, la data 2010-12-22 16:44:05
De la: 9am243736, la data 2010-12-22 16:29:10
De la: 6am666666, la data 2010-12-22 16:03:03
De la: 9am243736, la data 2010-12-22 15:50:57
De la: 6am666666, la data 2010-12-22 15:37:44
De la: 9am243736, la data 2010-12-22 10:27:14cand isi baga coada, iese tot la iveala...
numai ca nu are un scop nobil, chiar daca isi ia diverse infatisari, nume, cifre, etc...
trebuie sa fii tare bolund sa vezi iesirea din starea asta, nu din criza, ca in ea suntem de 20 ani si vom mai fi, daca faci rocada si ii aduci inapoi pe cei care te-au bagat...pe asta mizeaza si ei, pe rotatie si imparteala iese bine, una mie, una tie...inca o mie de ani...
eu cred ca trebuie vazut de ce s-a ajuns aici si schimbat totul, inclusiv sistemul, s-au daca nu sa trecem la euro, sa avem ce tipari, nu unii cu tiparul si altii cu imprumutul...
masina de propaganda capitalista este la turatie maxima si chiar daca nu vrea sa recunoasca, da semne clare de gripare si alte piete nu prea se mai vad, singura solutie fiind sa le creeze artificial...

nu, antonescu! si acum ce facem, radem amandoi?sau ponta? ca sa rada toata tara...
ca asa se intampla, daca nu vedem adevaratele probleme si ne lasam manipulati...
au fost si cateva momente in care se incerca o anumita modelare a sistemului, nu neaparat venite de la puterea actuala, ba chiar am vazut ca erau propuse de pc unele, nu stiu daca in bataie de joc, ca de multe ori nu-si aveau sustinerea nici propriului partid, dar ideea este ca in numele democratiei si al libertatii o mana de oameni isi bat joc de un intreg popor, il exploateaza si exploateaza ce a realizat in ultimii 50 de ani...

Nu am avut mereu in cei 20 de ani un trai prost cum spui tu generlizand in mod fals. Pe vremea lui Tariceanu ,Romania s-a dezvoltat excelent, iar aversiunea ta fata de Tariceanu sau fata de statistici in general, nu este problema mea ci este una strict personala a ta . Nu mereu a fost coruputie la nivelul celei de acum,nu toti oamenii au fost corupti (Emil Cinstantinescu,Ciorbea) si nu mereu am avut saracie combinata cu PARTID-STAT ca acum.Nu toate guvernarile au fost identice cum iti place tie sa spui ,ci unele au fost bune iar altele catastrofale ,cea de acum fiind campioana.Romania spre exemplu nu a mai avut NICIODATA IN INTREAGA SA ISTORIE ,datorii cum are acum la FMI .Problema nu sunt datoriile in sine ci faptul ca dispar banii fara urma,fara sa se faca ceva pentru tara cu ei .Ceausescu macar a incercat sa faca ceva cu acei bani ,astia doar fura din ei si ii baga in lucruri inutile care nu produc nimic, gen sali de sport!

Iti dau dreptate ca foarte multi politicieni isi bat joc de propriul popor.Unii o fac din cinism,altii de incapabili ,rezultatul insa tot ala este. Problema este ca politciienii sunt alegerea poporului roman ...Puteau sa-l iubeasca pe Coposu in locul lui Iliescu,nu-i asa ? ...Stiu ca in ultimii 20 de ani practic FSNul nu a pierdut NICI MACAR O CLIPA TOTAL PUTEREA. PNT-ul a guvernat cu PDLul fapt ce i-a adus distrugerea ,PNLul a guvernat si el cu PDLul (au rezistat datorita lui Tariceanu,ar trebui sa-i multumeasca deoarece fara el aveau soarte PNTului) iar apoi a avut nevoie de sustinerea parlamentara a PSDului. Acum ne conduce PDLul .Probabil va urma PSDul .Ca jocul asa merge ai abslut dreptate dar,iti repet,asa VOR romanii...

In privinta sistemului, eu nu cred ca sistemul este vinovat de ceva! Calitatea oamenilor care ne conduc este problema,nu sistemul .Si sistemul austriac,suedez,chinezesc sau din ce alta tara vrei tu,daca incapea pe mana unor derbedei ca cei de acum,se facea economia zob,se ajungea la scandaluri interminabile ,la circ televizat cu catuse si eliberari spectaculoase ,la furturi si la interpretari de legi care mai de care aiurite pe care nici dracu nu le mai putea deznoda. Domnule ,este exact cum spunea Petre Tutea ,"astia daca sunt pusi sa conduca un sat,infunda fantanile,parjolesc campiile,otravesc animalele si fac totul zob".

cam multe optini politice ai vazut tu in mesajul meu, dar trec peste ele, probabil ca tariceanu este un idol pentru tine...apropos, care sunt rezultatele guvernarii tariceanu?in ce a investit banii? cam cand vom culege roadele investitiilor? asta ca o paranteza, poti sa nu raspunzi, de fapt nici nu ai ce... poate daca mai aveam ceva privatizari de rasunet, o mai lungeam un pic...
cat priveste guvernarile bune si catastrofale, inseamna ca ai facut ochi mai tarziu si nu ai inteles nimic din ce s-a intamplat in romania in ultimii 20 de ani...
spui ca nu sistemul este de vina, ca nu el permite sa se intample acest lucru ci calitatea oamenilor (si nu numai cei politici, ca in sistemul sanitar, de exemplu, nu politicienii inscriu pacienti si elibereaza retete)...
pai daca calitatea este de vina, atunci sistemul este o utopie, nicicand nu vom avea oameni de calitate si care sa-si faca datoria...

Domnule ,cu tot respectul,dumnevoastra faceti pe prostul sau chiar nu puteti intelege un text scris ?

1)Daca eu consider ca guvernarea Tariceanu a fost cea mai buna guvernare(si a fost dupa absolut toate statisticile oficiale,interne si ale UE) asta inseamna ca Tariceanu este un idol pentru mine ? Pai cineva in mod evident are "o cea mai buna guvernare" fie ca iti place tie fie ca nu !De unde anume scoateti chestia asta absurda ?
2) Nu ma lua cu prostii de genul "ai facut ochi mai tarziu " sau "nu ai inteles nimic din ultimii 20 de ani" deoarece pot sa te iau si eu in acest mod si nu o sa-ti placa deloc.Eu prefer sa discutam civilizat,logic si calm si nu sa ajungem la astfel de prostioare pe care le arunca oamenii cand nu mai au ce spune ...
3)Ce dracu vrea sa fie o propozitie ca "pai daca calitatea este de vina, atunci sistemul este o utopie, nicicand nu vom avea oameni de calitate si care sa-si faca datoria...".Domnule,haideti sa vorbim serios sau daca nu va intereseaza subiectul,daca nu aveti ce spune ,daca nu ma puteti intelege sau daca nu va puteti exprima coerent va rog sa imi spuneti ca nu vreau sa-mi pierd timpul cu betiile de cuvinte .

Spune-mi domnule exact care este vina sistemului,ce anume nu iti place ,ce vrei sa schimbi si cum! Ce anume face sistemul rau si cum este vinovat sistemul si nu oamenii ca Basescu sau Iliescu pe care i-am ales noi ?Exact sub acest sistem ti-am explicat ca am avut si presedinti corecti cum a fost Emil Constantinescu si avem si dementi jucatori ca Basescu.Sub acest sistem am avut si premieri ca Tariceanu ,si avem si imbecili ca Boc .Sub acest sistem au existat si oameni corecti ca Ciorbea si exista si alde Ridzi sau Videanu .Daca vrei ca treci la doctori, iti spun ca sub acest sistem sanitar exista si doctori extrordinari,umani ,profesionisti cum exista si lichele .NU SISTEMUL ESTE DE VINA CI JAVRELE CARE NE CONDUC ACUM SI OAMENII CARE I-AU ALES ! Nu stiu ce va face Basescu asta, de ajugeti toti sa dati vine pe legi,sisteme si sa spuneti proletarul "toti e la fel de douaj' de ani" , votand aiurea cu lichele ca cei care ne conduc azi.

stimabile, nu te incinge asa tare, ca te parlesti rau, sau te-a durut maseaua? parca erai ceva mai coerent acum cateva ceasuri...
PS nu mai da copy paste, eu am crezut ca sunt ideile tale, dar vad ca nu le intelegi nici tu...sau nu esti de calitate?

Nu s-ar putea sa renuntati la glumitele astea din popor,sa va pstrati chehstiile astea cu "parlitul' si "maseaua" pentru cand discutati cu Balboaca si il laudati impruna pe Basescu ca doi baieti din popor ?

Unde anume nu am fost coerent ?Ce anume v-a facut sa spuneti asta ? Si despre ce copy-paste vorbiti ?

hai ca nu vreau sa-ti stric sarbatorile, sa te las sa te gandesti la incoerenta ta...
in primul rand tu politizezi prea mult discutia, inteleg ca esti liberal, dar asta nu inseamna ca ei sunt solutia...
cand mi-ai raspuns la comentariu, eu am ridicat cu totul alte probleme, la care ai fost si nu de acord (este normal sa fie asa), ai facut niste afirmatii, printre care si cea cu calitatea oamenilor, ca sistemul este bun daca ar fi oameni de calitate....
am crezut ca este ideea ta, nu copiata, ca doar nu crezi ca sistemul se compune din presedinte si prim ministru...
trebuie sa ai oameni de calitate peste tot, mai ales in structurile statului dar si la nivel de patroni...
cum asa ceva nu se poate, omul este un animal si, ca orice animal, trebuie "ajutat" de legi, norme, implicarea statului, sa nu cada in ispita...
la noi statul este bun numai sa dea ajutoare si sa faca minuni intr-o economie in care nu are nici un cuvant de spus...
in exemplele tale, statul chiar are multe de spus si este implicat destul in economie...
am incercat sa fiu mai simplu, sa nu te mai obosesc....

Ba sa stii ca m-ai obosit rau ,serios,esti chiar un om foarte obositor .Huh.... .Hai pa,renunt momentan sa mai discut cu tine deoarece ma incarc negativ si nu vreau sa fac asta inainte de Sarbatori .Am si eu limitele mele de toleranta , iar modul tau de a nu gandi si de a te incapatana sa nu intelegi ce iti spun, ma irita teribil.Parca suntem intr-un film absurd, in care tu spui ca eu am spus ce nu am spus, iar apoi ma acuzi ca nu am spus ce am spus .Discuta cu Balboaca,am sentimentul ca va veti intelege perfect si ca sunteti foarte compatibili din punct de vedere intelectual .

esti obosit mai de prostiile pe care le debitezi, te afunzi din ce in ce in mocirla...
daca nu-ti recunosti nici ideile pe care le scrii, sa inteleg ca esti consumator de plante?sau nu te-au invatat la partid ce sa raspunzi? tu esti obisnuit sa scrii numai de basescu, boc, ca sunt prosti, si chiar sunt, si sa ridici in slavi pe tariceanu...
cum te invita cineva la un alt mod de discutie, cum o iei pe aratura...nu-i nimic, poate te mai cultivi...

6am666666

28 mesaje
Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 16:52

De la: 9am243736, la data 2010-12-22 16:40:32 ti-a fost tie bine in guvernarea tariceanu? dar poporul, el de ce nu a tinut cont de asta? .

Nu iti spun de o jumatate de ora ca poporul alege prost si ca este vulnerabil la demagogie ?! Tu nimic ,"sistemul,sistmul"... .De ce nu a tinut poporul cont de guvernarea buna a lui Tariceanu ? Pai de ce l-a iubit pe Iliescu si nu Coposu ? Poporul a inteles de la Base, ca liberalii fura ca sa le dea "mancare" mogulilor, si au vrut sa scape de mogulii aia care le sugeau sangele! Ce este asa de greu de inteles de te intrebi uimit acum, de ce nu a ales poporul liberalii ?D-aia ,ca au vrut sa ii apare Base de moguli si SA TRAIASCA BINE,mai bine ca la hotul ala de Taiceanu care a vandut petrolul tarii la rusi ...Intelegi ?!

Fosta membra 9am.ro

459 mesaje
Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 17:02

De la: gabigabi, la data 2010-12-22 16:41:29
De la: Balboaca, la data 2010-12-22 16:09:11
De la: 9am049573, la data 2010-12-22 16:00:37cel putin in 2008 guvenul tariceanu a atras mai multe fonduri europene decit a atras guvernul boc in 2010.

facem pariu ca anul viitor vor atrage si mai putine cu toata gargara lor?! sunt incompetenti, si slugile rapace ale unui betivan mitoman...

ce mai striga base in campania electorala din 2008 "cite fonduri europene ati atras dl tariceanu??", acum sunt desigur de vina functionarii!!

nici nokia nu venea la cluj fara garantiile guvernului tariceanu, sau ford la craiova.
Multi dobitoci se perinda pe acest topic. Pai bai cap de puta de maimuta, suntem in plina criza si daca cineva doreste sa foloseasca fonduri UE, trebuie sa contribuie si el(tara in cazul nostru) cu o parte din bani.De unde bani atata timp cat PROSTLIBERALII au lasat un deficit de 5.3 % pe fondul unei cresteri de 8% si cu 4 miliarde de e furati din Fondul de Dzvoltare. In concluzie aceasta tara a intrat in primul an de recesiune(scadera a produsului intern brut) cu un deficit ENORM datorat tocmai PSD-PNL care au guvernat aceasta tara intr-o perioada de ,,crestere economica'' iar investitii CIUCIU. Ia zi tovarase prostliberal, da-mi si mie un exemplu de ,,investitie''? Ceva autostrazi? (cel putin astia au mai inaugurat cate un centimetru de autostrada) Sali de sport? O da cat cuprinde! Altceva in afara mincunii?

de unde bani ? pai cum de unde ? de la scenele lui ridzi-pitzi, de la perdelele lu' nitzica sau de la frunzulitza ei ....poate de la sitele ala de-si zice EU ROMANIA care a costat o galeata de bani ....poate de la sponsorizarile lui Hoara sau sala de sport din satul lu' boc ,cel in care populatia predominanta e batrina.....poate din reducerea pretului de cost pe km. de autostrada de s-a speriat si Banca Mondiala .....si toate astea sunt ACUM in 2010 si apartin PDL.ului , nu lui Tariceanu !
cu ce a facut Tariceanu s-a LAUDAT deja Bas' in campania lui electorala din 2009, cind s-au cheltuit nenumarate galeti cu bani ptr. realegerea lui, " uitind " ca-i criza ! ...." IN TIMPUL MANDATULUI MEU...." da, da, in timpul mandatului lui, Nava Romania a esuat !
Aveti si dumneavoastra dreptate, da si acum se poate face ceva imvestitii dar mult mai putine ca pe timpul unei cresteri economice. Pai daca pe timpul prostliberalilor intr-o perioada cand industria DUDUIA , CIUCIU imvestitii , atunci astia care au facut un centimetru de autostrada inseamna ca sunt eroi nationali ! Bai cand o lasati mai moale cu acea crestere si recunoasteti ca toata guvernarea T afost un mare balon de sapun bazat doar pe cei aproape 35 miliarde de euro pe care i-au trimis ,,capsunarii'' in tara in perioada 2005-2008, pe praduieli imobiliare(astazi ha de pamant era 10 e, maine 80e iar casele tot la fel) deci si banii din impozitari erau pe masura,din imprumuturi camataresti protejate de catre guvernul TERICEANU , atunci eu unul va voi crede pe cuvant.

Fosta membra 9am.ro

459 mesaje
Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 17:10

De la: 6am666666, la data 2010-12-22 16:52:05
De la: 9am243736, la data 2010-12-22 16:40:32 ti-a fost tie bine in guvernarea tariceanu? dar poporul, el de ce nu a tinut cont de asta? .

Nu iti spun de o jumatate de ora ca poporul alege prost si ca este vulnerabil la demagogie ?! Tu nimic ,"sistemul,sistmul"... .De ce nu a tinut poporul cont de guvernarea buna a lui Tariceanu ? Pai de ce l-a iubit pe Iliescu si nu Coposu ? Poporul a inteles de la Base, ca liberalii fura ca sa le dea "mancare" mogulilor, si au vrut sa scape de mogulii aia care le sugeau sangele! Ce este asa de greu de inteles de te intrebi uimit acum, de ce nu a ales poporul liberalii ?D-aia ,ca au vrut sa ii apare Base de moguli si SA TRAIASCA BINE,mai bine ca la hotul ala de Taiceanu care a vandut petrolul tarii la rusi ...Intelegi ?!
STII DE CE AU ALES PDL? PENTRU CA SI PE TIMPUL PROSTLIBERALILOR VIATA ERA GREA SI TOT PROST SA TRAIT, DAR ASTA PE FONDUL UNEI IMENSE CRESTERI ECONOMICE! IN CONCLUZIE OAMENII AU AVUT DOAR IMPRESIA CA TRAIESC BINE, IN SCHIMB EI TRAIAU DIN IMPRUMUTURI, BANUTI MULTI PE CARE ACUM IN TIMPUL RECESIUNII POPULATIA TREBUIE SA-I RETURNEZE .

vasile_vali

2835 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 17:29

De la: Balboaca, la data 2010-12-22 17:10:01

STII DE CE AU ALES PDL? PENTRU CA SI PE TIMPUL PROSTLIBERALILOR VIATA ERA GREA SI TOT PROST SA TRAIT, DAR ASTA PE FONDUL UNEI IMENSE CRESTERI ECONOMICE! IN CONCLUZIE OAMENII AU AVUT DOAR IMPRESIA CA TRAIESC BINE, IN SCHIMB EI TRAIAU DIN IMPRUMUTURI, BANUTI MULTI PE CARE ACUM IN TIMPUL RECESIUNII POPULATIA TREBUIE SA-I RETURNEZE .

Ba "pensionare", esti tra-la-la! De votat, o parte din popor i-a votat pe traseisti -ca doar asta-s pedalaii- din cauza minciunilor sfruntate, gen marirea salariilor cu 50% si a aparatului de propaganda portocaloi, condus de Lazaroiu! Cu clisee somple -usor de retinut de catre cei cu degetul in gura- gen "322", "anticoruptie" , "baroni", "moguli", "zoaie" etc. este foarte usor sa impresionezi un popor mai simplut la gandire, mancurtizat de comunisti si fara memorie colectiva!
Acum povestile astea nu mai tin, caci fiecare, oricat de simplu ar fi in gandire, tot poate judeca cu buzunarul...Pe vremea lui Tariceanu SE TRAIA BINE IN ROMANIA, o releveaza orice statistica -o disciplina rece, matematica-, cat si orice bugetar/investitor/gpspodina. Orice mai balbesti te scufunda, nu face decat sa arate ca esti membru pedaloi, angajat sa prosteasca pe cei care inca nu s'au dumirit!

JOS FRAUDULOSUL DICTATOR!

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 17:38

De la: 9am243736, la data 2010-12-22 16:40:32
pai putem sa-l impuscam pe basescu, si pe boc, dar cine garanteaza pentru cei care vor veni? sau mai bine zis cum vor putea ei sa asigure un nivel de trai mai ridicat?

Nu-ti garanteaza nimeni nimic pentru cei care vor veni.Cu astia insa ,se vede limpede CA O SA MORI BA! Intelegi,o sa mori ,se distruge tara !Ce logica ciudata...Adica traiesti prost ,vezi ca totul se distruge in jur,vezi ca stam jalnic la toata capitolele, iar tu te ingrijorezi si intrebi cu lacramioare in ochi ca "vai,oare daca vin altii mai rai" ?Bai,esti ca o femeie de o anumita factura intelectuala, care daca este salvata de la un viol , nu stie daca sa plece cu salvatorul sau nu ,ingrijorandu-se poate si ala o sa vrea sa o violeze si poate o sa fie mai dur !De unde dracu scoti domnule astfel de idei ?

bai curajosule, daca atat ai inteles din mesajul meu, ca atat te duce capul, nu te mai da rechin in chiuveta!
sau esti nerabdator sa ajungi la ciolan? ti-a fost tie bine in guvernarea tariceanu? dar poporul, el de ce nu a tinut cont de asta? ai uitat ca daca nu era sistemul ala idiot de vot nici nu intrau in parlament liberalii?
si daca tot esti tare in practica, hai sa-ti spun si eu una: tu daca mergi la depanare cu tv-ul si vezi ca iti schimba lampa si ea se arde mereu, nu te intrebi de ce? oare defectiunea nu este din alta parte?
eu asta vreau sa va arat la multi de pe aici, dar se pare ca sunteti prea implicati politic si cu castiguri mult prea mari pentru a fi receptivi la unele schimbari, si va convine jocul asta al rotirilor la putere...

Nu poti sa ne arati nimic, vedem si singuri. Ce sa vedem, ca Tara o duce bine? Ca la putere nu e basecsu_SRI_SIE_CCR_DNA? Ca prim-sinistru nu e boc_cel_muc? Ca nu ne calareste woodrea_cea_inca_neurmarita_de_DNA? Ca matematica lui roberta_ialanase_vot_dublu e alta decat cea invatata la scoala?
Mai cauta alte poante, ca nu mai faci pe nimeni sa rada!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 17:43

De la: Black_Friday, la data 2010-12-22 09:26:07
De la: gabigabi, la data 2010-12-22 08:41:42asa ti s-a parut ? ca tonul meu este triumfalist ? chiar nu sesizezi amaraciunea din el ? dar, ca si Base si tu pui caruta inaintea boilori ; in loc sa analizati unde si cind si cum ati gresit, decretati ca ailalalti va ponegresc, ca va discrimineaza si ca vor raul romanicii si nici gind sa va cereti IERTARE !
v-am rugat, am argumentat , ne-am injurat, scuipat pe aici, doar-doar NU -l veti revota pe catastrofa asta de om ! voi- nu si nu ! ca-i cel mai bun ....ca ca el altul nu e.... ! si nici acum nu aveti puterea si onestitatea de a recunoaste ca ATI GRESIT si greseala asta ne costa scump de tot !

Ce ai vrea sa recunosc Gabi? Daca eu cred ca Nu am pe cine altcineva sa votez, ce vrei sa recunosc?
Cum as putea sa-l votez pe Crin Antonescu, aceasta paiata proasta care nu spune nimic altceva decat jos Basescu si jos PDL? Ai auzit tu altceva de la el? Idei de relansare economica, de regenerare a statului, cum trebuie sa procedam ca sa iesim din kkt? Voi va vaicariti pe aici ca este dictatura, dar il aclamati pe neica-nimeni asta cand spune ca trebuie sa instaureze o disciplina militara in PNL si inca nu are nicio putere! Daca ar mai avea si putere?
Ce a produs Crin in viata lui? A trecut prin viata ca rata prin apa! Nimic! Ce a facut inainte sa fie politician? Ce a facut ca politician? Meritul lui este ca e omul lui Patriciu, atat! Mare merit!

Hai sa luam si PNL-ul! Ce propune partidul? Ce masuri vor sa ia penelistii? Spune-mi tu ce ofera ei ca sa ma convingi sa-i votez. Faptul ca se autointituleaza mostenitorii partidului istoric? Vax albina!
Spune-mi tu la ce foloseste asta? Voi, liberalii de frunte ai forumului, ati inteles sa le dati la cap tuturor celor care nu sunt de acord cu voi, asa cum procedati cu pensionarul, dar nu ati venit cu contra-argumente, ci doar cu injuraturi!
Care sunt principiile liberale pe care le clamati? Cum au fost ele aplicate atunci cand ati fost la putere?
Cat de liberale au fost masurile pe care le-a luat Tariceanu? Sa vanda activele statului iar banii rezultati sa-i toace cu masuri de stanga, de marire a salariilor si pensiilor? In loc sa foloseasca banii astia in scopul dezvoltarii economice? Cu banii aia puteau sa continue proiectele de dezvoltare a infrastructurii, in care UE ne sprijina cu 75% din costuri si noi trebuia sa punem restul de 25%. Dezvoltarea infrastrusturii ar fi stimulat cresterea economica, ar fi atras investitii.

Si ce ati facut voi in privinta curatarii morale? Ati inteles doar sa va luptati cu Justitia, sa o controlati si sa-i protejati pe cei cu probleme, gen Patriciu, Nastase... Ai uitat de biletelul roz? Sau cum plecau penelistii din Parlament atunci cand pedelistii care erau minoritari supuneau la vot ridicarea imunitatii lui Nastase? Ca tot tzipatzi acum ca sunteti ultimul bastion al democratiei...

Am sa votez PNL atunci cand acesta va fi partidul pe care il credeam la inceputul anului 1990, nu partidul care acum este infratit cu PSD si PC!

ok ! te-am inteles : rau cu rau, dar mai rau fara rau - asta-i filozofia ta ! nu te mai intreb ce atit de notabil a facut Bas', inafara de a incendia niste nave , dintr-o proasta manevra - si de a DA VINA PE ALTII CARE AU PLATIT PTR. GRESEALA LUI ! ? dupa cum se vede , toata viata lui asta a facut : a cautat vinovati ptr. porcariile facute de el.....culmea este ca i-a mers si-i mai merge inca ! in cazul cu refuzul de a fi primiti in spatiul Shengen, a gasit iarasi niste tapi ispasitori, doar ca Europa NU se uita-n gura lui, ignorindu-l cu desavirsire ! .....din pacate ptr. noi,ca tara ! dar, daca voi l-ati considerat CEL MAI BUN , acum puteti sa va admirati si sa va mindriti cu alegerea voastra !

P.S. dar, ce te vei face peste 4 ani, ca nu mai are voie sa candideze sau,modificati Constitutia si puneti de'o noua "minune " ?
a gresi e omeneste ! a insista in greseala, devine insa, Diabolic !

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 17:50

De la: 9am243736, la data 2010-12-22 15:43:16
De la: vasile_vali, la data 2010-12-22 15:02:06

Ca a fost Tariceanu bun sau nu, istoria va judeca! Insa lasa'ti buzunarul sa judece pana atunci, iar mai apoi sa ne comunici daca traiai sau nu mai bine pe vremea lui!
Ceea ce vreau sa spun este un lucru: speranta este un factor al economiei de piata [si nu numai..]. Acesti nenrociti vopsiti in portocaliu au reusit sa omoare pana si speranta, tavalind prin noroi oranj tot ceea ce mai era nemurdarit!
Sa exemplific:
1) Lupta impotriva coruptiei - cazul ritzi-pitzy e concludent [coruptii is ai alorlalti, mugesc pedalaii ];
2) Lupta impotriva Crizei - esec pe toate liniile, toti indicatorii economici arata prabusire;
3) Intrarea in Spatiul Schengen - no way;
4) Reformarea Statului - pierderea tuturor proceselor cu bugetarii, cele mai multe OUG declarate neconstitutionale;
5) Politica externa - izolare cvasitotala;
6) Politica interna - cea mai mare diferenta din cei 20 de ani dintre sustinerea parlamentara [obtinuta cu ajutorul traseistilor si iudemeroilor] si suportul popular, ceea ce reprezinta inceputul unei dictaturi a celor 241!!! Sau ati uitat deja behaiala din 2007 cu "322"? Cine mugea spunand ca Guv. Tariceanu nu e reprezentativ, desi avea 28% din intentiile electoratului? Guv. base - ca boc e doar o paiata- are doar 9, 2%!!!

JOS FRAUDULOSUL DICTATOR

daca tu vezi cazul ritzi-pitzy cel mai concludent, inseamna ca n-are rost sa mai citesc ce-ai scris...
PS daca o duci greu acum, iti dau un sfat, fa un credit la banca si vei avea buzunarele pline o perioada...(ca tot judeca buzunarul in locul capului)

Nu'mi da mie sfaturi, da'ti tie si celor care se mai uita in gura ta! Cazul ritzy-pitzy e o MASURA a moduluiin care sunt impartiti de catre pedalai coruptii: "ai lo"r is rai si tb dati pe mana DNA-ului, "ai nostri" sunt buni si trebuie sa faca copii, viitori corupti buni!
Hai sa'ti traduc: cand iti faci un stindard de campanie lupta anti-coruptie [si castigi alegerile!!!!!!!], trebuie sa si demonstrezi ca nu a fost doar vorbarie- apropos de "sistem"! Si ce, nu s'a demosntrat? Ce, ritzy e la DNA?
PS: Uite ca iti dau si eu un sfat: nu'ti fa credit la banca, 2011 va fi mai prost ca 2010!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 18:03

niste LECITINA v-ar prinde bine la memorie, caci Uitati mai portocaliilor un lucru nemaintilnit in lume : ROMANIA NU l-a votat pe Basescu a doua oara ! PRESEDINTELE ALES este Geoana ! ... Bas' a redevenit presedinte prin fraudarea alegerilor si daca va mai intrebati de ce usa shengen ni s-a trintit in nas, numarati-i pe moldovenii de dincolo deveniti romani peste noapte , lucru ce a deranjat pe EU mai mult chiar decit tiganii neoasi !

6am666666

28 mesaje
Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 18:05

Balboaca,tu esti chiar simpatic !

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 18:29

De la: gabigabi, la data 2010-12-22 18:03:02

niste LECITINA v-ar prinde bine la memorie, caci Uitati mai portocaliilor un lucru nemaintilnit in lume : ROMANIA NU l-a votat pe Basescu a doua oara ! PRESEDINTELE ALES este Geoana ! ... Bas' a redevenit presedinte prin fraudarea alegerilor si daca va mai intrebati de ce usa shengen ni s-a trintit in nas, numarati-i pe moldovenii de dincolo deveniti romani peste noapte , lucru ce a deranjat pe EU mai mult chiar decit tiganii neoasi !

Doamna Gabi, un pic ma distantez fata de dvs., poate din cauza faptului ca sunt moldovean roman iar la 20 km de mine sunt frati de'ai mei, moldoveni "de dincolo".. Credeti'ma ca ma doare ce scrieti, impartiti moldovenii in 2 grupuri, unii europeni si altii nu. Nu trebuie sa fie asa, iar daca asta a fost intr'adevar motivul neintrarii in Schengen -desi sunt sceptic ca ar fi asta sau in principal asta- atunci e o dovada ca Germania nu ne vrea puternici! Politica Germaniei se axeaza -dupa parerea mea- pe divizarea tarilor care au fost impotriva ei in al doilea razboi mondial. Asa a fost si cu Iugoslavia, Hans-Dietrich Genscher stie de ce!
Parerea mea este ca trebuie sa ne urmarim parcursul european dar sa nu uitam ca avem o datorie cel putin morala pentru fratii mei, ai dvs., ai nostri, romanii de peste Prut.

"Unirea Basarabiei cu Tara e a 11-a porunca a Decalogului romanesc!" - Corneliu COPOSU, un mare ardelean si urias roman...

Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje

Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 18:50

Serbanescu: Modelul consumerist al Romaniei face ca orice crestere sa duca la criza

Cresterea economica rapida pe care Romania a inregistrat-o in anii trecuti s-a datorat modelului economic bazat pe consum. Acesta nu mai este insa de bun augur in prezent, deoarece "tintuieste Romania", spune analistul economic Ilie Serbanescu.

"Bancile au fost ca o placa turnanta, au adus bani din strainatate si i-au dat la oameni care nu au stiut ce va veni, ca trebuie sa dea banii inapoi. Dar totul s-a indreptat spre consum si a tintuit Romania intr-un model economic din care nu poate iesi. Pe acest model economic, orice crestere provoaca criza. Sigur ca trebuie investitii straine, dar daca se vor duce tot in mall-uri, nu vad cum iesim", a spus Serbanescu, miercuri, la un seminar organizat la BNR, conform Ziarul Financiar.

Potrivit acestuia, datoria externa a fost creata atat de banci cat si de companii private care au preponderent actionariat strain. Si cum o parte din capitalurile private au fost repatriate, in 2009, statul a fost nevoit sa se imprumute pentru a sustine cursul de schimb.

"Intr-o tara in care am marit salariile cu 80% in trei ani era nevoie de o amputare. Dar creditele au crescut cu 80% in fiecare an, nu in trei ani. Si ma intreb unde este participarea celor vinovati de acest lucru la factura crizei. Eu zic ca prin curs (mentinut stabil - n. red.) ei sunt aparati de aceasta chestiune", a mai spus Serbanescu.

Raporteaza abuz de limbaj
"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main... And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
Fosta membra 9am.ro

459 mesaje
Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 19:15

De la: vasile_vali, la data 2010-12-22 17:29:34

Ba "pensionare", esti tra-la-la! De votat, o parte din popor i-a votat pe traseisti -ca doar asta-s pedalaii- din cauza minciunilor sfruntate, gen marirea salariilor cu 50% si a aparatului de propaganda portocaloi, condus de Lazaroiu! Cu clisee somple -usor de retinut de catre cei cu degetul in gura- gen "322", "anticoruptie" , "baroni", "moguli", "zoaie" etc. este foarte usor sa impresionezi un popor mai simplut la gandire, mancurtizat de comunisti si fara memorie colectiva!
Acum povestile astea nu mai tin, caci fiecare, oricat de simplu ar fi in gandire, tot poate judeca cu buzunarul...Pe vremea lui Tariceanu SE TRAIA BINE IN ROMANIA, o releveaza orice statistica -o disciplina rece, matematica-, cat si orice bugetar/investitor/gpspodina. Orice mai balbesti te scufunda, nu face decat sa arate ca esti membru pedaloi, angajat sa prosteasca pe cei care inca nu s'au dumirit!

INCORECTA si INCOERENTA aceasta postare.
1Pentru marirea salariilor cu 50% au luat teapa vinovatii de genocidul din invatamant , cei care scot prosti pe banda rulanta fara a se gandi la viitorul tarii.
2.Pentru micsorarea nr parlamentarilor(fara desfintarea vreunei camere) am votat.
3.Pentru reformarea statului , am votat.
4.Memorie colectiva nu aveti voi mai prostiliberarilor deoarece ati votat pe Iliescu si partidul lui si ati calcat pe trupurile mortilor si ranitilor din 89 si de la mineriade.
5.Ma kak pe statisticile voastre mincinoase, deoarece aproape toti cetatenii acestei tari a luat teapa cu imprumuturile de la bancile pe care guvernarea TERICEANU intr-o complicitate evidenta a momit populatia sa se indatoreze, platind acum comisioane ascunse .
6. Inca ceva mai prostliberalule cu orientare de extrema stanga, acest guvern a dat iama in puturosi si asta ma unge pe inima.

Fosta membra 9am.ro

459 mesaje
Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 19:38

Pai daca pe timpul prostliberalilor intr-o perioada cand industria DUDUIA , CIUCIU imvestitii , atunci astia care au facut un centimetru de autostrada inseamna ca sunt eroi nationali ! Bai cand o lasati mai moale cu acea crestere si recunoasteti ca toata guvernarea T afost un mare balon de sapun bazat doar pe cei aproape 35 miliarde de euro pe care i-au trimis ,,capsunarii'' in tara in perioada 2005-2008, pe praduieli imobiliare(astazi ha de pamant era 10 e, maine 80e iar casele tot la fel) deci si banii din impozitari erau pe masura,din imprumuturi camataresti protejate de catre guvernul TERICEANU , atunci eu unul va voi crede pe cuvant.

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 19:53

De la: Balboaca, la data 2010-12-22 19:15:54

INCORECTA si INCOERENTA aceasta postare.
1Pentru marirea salariilor cu 50% au luat teapa vinovatii de genocidul din invatamant , cei care scot prosti pe banda rulanta fara a se gandi la viitorul tarii.
2.Pentru micsorarea nr parlamentarilor(fara desfintarea vreunei camere) am votat.
3.Pentru reformarea statului , am votat.
4.Memorie colectiva nu aveti voi mai prostiliberarilor deoarece ati votat pe Iliescu si partidul lui si ati calcat pe trupurile mortilor si ranitilor din 89 si de la mineriade.
5.Ma kak pe statisticile voastre mincinoase, deoarece aproape toti cetatenii acestei tari a luat teapa cu imprumuturile de la bancile pe care guvernarea TERICEANU intr-o complicitate evidenta a momit populatia sa se indatoreze, platind acum comisioane ascunse .
6. Inca ceva mai prostliberalule cu orientare de extrema stanga, acest guvern a dat iama in puturosi si asta ma unge pe inima.

Ba "pensionar" tra-la-la first: Vezi ca basecsul tau a facut guvern cu iliescu! Second: iiescu nu a avut puterea lui Zeus de'acus, nu a avut sub el guvern, parlament, Servicii secrete, CCR etc. semn de dictatura, dupa orice dictionar politic!! Third: la tine "stanga", "dreapta" is notiuni grele [ele delimitand doar pozitionarea fata de rolul Statului in economie!] sunt notiuni grele! Incearca cu "Ana are mere", ca stai foaaarte prost la uzul lb. romane, ca sa nu mai vb. de notiuni politice/economice;Fourth: "acest guvern" e o adunatura de funebrii, booci, woodre si alti penali, pe care Legea responsabilitatii ministeriale ii va ajunge, ca ne'a indatorat pe 100 de ani, ba "harnicule" in latrine portocaloaie!
Hai, mai du'te la Modrogan, cika au adus 5 vidanje!

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 19:59

De la: Balboaca, la data 2010-12-22 19:38:32

Pai daca pe timpul prostliberalilor intr-o perioada cand industria DUDUIA , CIUCIU imvestitii , atunci astia care au facut un centimetru de autostrada inseamna ca sunt eroi nationali ! Bai cand o lasati mai moale cu acea crestere si recunoasteti ca toata guvernarea T afost un mare balon de sapun bazat doar pe cei aproape 35 miliarde de euro pe care i-au trimis ,,capsunarii'' in tara in perioada 2005-2008, pe praduieli imobiliare(astazi ha de pamant era 10 e, maine 80e iar casele tot la fel) deci si banii din impozitari erau pe masura,din imprumuturi camataresti protejate de catre guvernul TERICEANU , atunci eu unul va voi crede pe cuvant.

Daca nu crezi INS-ul referitor la guvernarea Tariceanu, de ce m'ai crede pe mine? Si daca au fost minciuni, de ce s'a laudat matelotul cu ele in campania prezidentiala? Nu "a castigat" -aiurea a fost frauda!- si cu datele furnizate de INS? Aaa, minciunile -daca date;e erau mincinoase cum behaiesti tu!- la voi, la portocaloi, is bune cat timp va sunt folositoare, nu?
Cat despre investitiile imobiliare, am mai scris, citeste ce am scris, ca "popa la biserica nu repeta pt. babe surde!"

Fosta membra 9am.ro

459 mesaje
Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 21:27

De la: 9am178165, la data 2010-12-22 16:43:27

repetati, repetati !

TRAIAN BASESCU ESTI UN EXTERMINATOR, UN CHINUITOR DE BATRANI, DE INVALIZI, DE MAME SI DE COPII!!!!!!!!!!!!!!!!

Tu din care categorie faci parte, cea a invalizilor? Nu nu cred , mai repede faci parte din categoria imfirmierelor( a se citi ploscarese) Galatene!

9am244439

4 mesaje
Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 21:40

De la: Balboaca, la data 2010-12-22 21:27:24
De la: 9am178165, la data 2010-12-22 16:43:27

repetati, repetati !

Tu din care categorie faci parte, cea a invalizilor? Nu nu cred , mai repede faci parte din categoria imfirmierelor( a se citi ploscarese) Galatene!

Balboaca,nu se spune "imfirmiere" .Vezi ca greseala asta cu "m" si "f" puse mereu aiurea ,o facea constant unul Corcodel .Nu era de varsta lu matale si nu isi apara nepotii eroic,el era un liber intreprinzator (cu nevasta bugetara ), care nu mai suporta el sa munceasca toata ziua ,in timp ce altii stau ca medici,profesori,functionari(ca sotia lui,iti dai seama ?!) etc toata ziua ,si ii fura din banii bietului Basescu ...

PS:Nu stiu daca il cunosti pe Corcodel ,era un prost care sa invartea pe aici si ii pupa krul lui Basescu toata ziua .

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 21:46

Completare: D-na Gabi, daca pentru unirea cu Basarabia ar trebui sa mananc doar paine si apa, as face-o! Daca in timpul razboiului din Moldova in anii '90 presedintele lor de'atunci Snegur ar fi apelat la voluntari, m'as fi dus, un singur semn asteptam!
Viata noastra, d-na Gabi nu ne apartine in intregime, este si a istoriei Romaniei, facuta cu durere din sangele mul;tro romani!!! Suntem datori sa nu risipim comoara lasata de altii, ci s-o inmultim, altiminteri de ce ne'am mai duce la mormintele lor cu o floare/lumanare?

"NIHIL SINE DEO!"

9am244439

4 mesaje
Postat pe: 22 Decembrie 2010, ora 22:01

De la: vasile_vali, la data 2010-12-22 21:46:46Completare: D-na Gabi, daca pentru unirea cu Basarabia ar trebui sa mananc doar paine si apa, as face-o! Daca in timpul razboiului din Moldova in anii '90 presedintele lor de'atunci Snegur ar fi apelat la voluntari, m'as fi dus, un singur semn asteptam!
Viata noastra, d-na Gabi nu ne apartine in intregime, este si a istoriei Romaniei, facuta cu durere din sangele mul;tro romani!!! Suntem datori sa nu risipim comoara lasata de altii, ci s-o inmultim, altiminteri de ce ne'am mai duce la mormintele lor cu o floare/lumanare?

"NIHIL SINE DEO!"

Mda,suntem oameni diferiti si fiecare din noi are mentalitatile si ideile sale...Prefer sa nu comentez cele spuse de dumneavoastra ! Noapte buna domnule Vasile,ma retrag!

Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje

Postat pe: 23 Decembrie 2010, ora 00:09

Nu pot sa cred ca TU ai postat asa ceva!

Moldovenii de dincolo de Prut SUNT romani de mii de ani si doar Stalin si bolsevicii i-au transformat in altceva. Acum tu, care te pretinzi liberala, contesti apartenenta lor la poporul roman? Inseamna ca-i aprobi pe bolsevici.
Iar afirmatia cu tigani e total gratuita si dovedeste ca nu ai iesit niciodata din tara. Nu vezi moldoveni in cocioabe de carton la Roma, nici in Franta si nici cersind in metrouri. Tiganii au provocat repulsia europenilor prin mizeria lor, infractionalitate si faptul ca nu vrea nici unul sa munceasca. Pina si finlandezii s-au saturat de ei!

"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main... And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 23 Decembrie 2010, ora 07:35

De la: vasile_vali, la data 2010-12-22 18:29:52

Doamna Gabi, un pic ma distantez fata de dvs., poate din cauza faptului ca sunt moldovean roman iar la 20 km de mine sunt frati de'ai mei, moldoveni "de dincolo".. Credeti'ma ca ma doare ce scrieti, impartiti moldovenii in 2 grupuri, unii europeni si altii nu. Nu trebuie sa fie asa, iar daca asta a fost intr'adevar motivul neintrarii in Schengen -desi sunt sceptic ca ar fi asta sau in principal asta- atunci e o dovada ca Germania nu ne vrea puternici! Politica Germaniei se axeaza -dupa parerea mea- pe divizarea tarilor care au fost impotriva ei in al doilea razboi mondial. Asa a fost si cu Iugoslavia, Hans-Dietrich Genscher stie de ce!
Parerea mea este ca trebuie sa ne urmarim parcursul european dar sa nu uitam ca avem o datorie cel putin morala pentru fratii mei, ai dvs., ai nostri, romanii de peste Prut.

"Unirea Basarabiei cu Tara e a 11-a porunca a Decalogului romanesc!" - Corneliu COPOSU, un mare ardelean si urias roman...

eu insami ma distantez de mine, ptr. ca si eu doresc o Ro Mare asa cum ar trebui sa stea in vechile ei hotare ! atita doar ca e o problema tare sensibila ....iar Germania a tras-o ea insasi cind a cazut Zidul berlinului si cele 2 Germanii s-au unit....in sfirsit , ca s-o dau pe gluma : una e sa inviti la masa fam. Popescu si alta e sa te trezeste ca vine cu tot neamul , unul mai flamind decit altul....unul mai necivilizat decit altul asta asa, ca sa nu vina cu mina goala ! si cind pleaca, nu pleaca cu mina goala

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 23 Decembrie 2010, ora 08:01

De la: Black_Friday, la data 2010-12-23 00:09:19

Nu pot sa cred ca TU ai postat asa ceva!

Moldovenii de dincolo de Prut SUNT romani de mii de ani si doar Stalin si bolsevicii i-au transformat in altceva. Acum tu, care te pretinzi liberala, contesti apartenenta lor la poporul roman? Inseamna ca-i aprobi pe bolsevici.
Iar afirmatia cu tigani e total gratuita si dovedeste ca nu ai iesit niciodata din tara. Nu vezi moldoveni in cocioabe de carton la Roma, nici in Franta si nici cersind in metrouri. Tiganii au provocat repulsia europenilor prin mizeria lor, infractionalitate si faptul ca nu vrea nici unul sa munceasca. Pina si finlandezii s-au saturat de ei!

@439 a spus mai bine decit as fi putut eu spune , asa ca citeste ce i-a raspuns lui vali_vasile !
ca e si 666, nu ma face pe mine raspunzatoare ! are ratiunile lui de a proceda asa si nu-l judec eu .....si voi aveti efemeridele voastre, asa ca nu vad care-i problema !? eu am un singur cont si-l folosesc doar pe el dar, la urma-urmei : ce-i mai important ? un avatar sau Ideea expusa ?

Fosta membra 9am.ro

41 mesaje
Postat pe: 23 Decembrie 2010, ora 08:34

De la: Black_Friday, la data 2010-12-23 00:34:50
Nenea asta isi schimba identitatea in fiecare zi, de zici ca e molie, traieste doar o zi.Probabil ca trece printr-o metamorfoza inversa si se transforma din fluture in vierme. Cati din "numerosii" vostri anti-Basescu, care va dau voua impresia ca sunteti 92%, sunt postaci de serviciu?

Black,folosesc cate un ID nou in fiecare zi din motive pur tehnice .Am un ID vechi pe acest forum, dar nu il pot utiliza pe acela, deoarece emailul primit de la 9AM este sters, iar parola este salvata doar pe calculatorul de acasa. Nu vreau sa imi fac un ID nou si definitiv , deoarece dupa Revelion voi reveni pe vechiul ID.

Daca doream sa dau impresia ca suntem mai multi imi mentineam IDurile vechi si le foloseam si pe acelea. Eu insa am ales varianta de a-mi face un ID nou in fiecare zi si niciodata nu am folosit un ID vechi ,lucru care se poate verifica si pe care il stii si tu . Nu stiu de ce naiba te intereseaza numarul celor care posteaza intr-o anumita tabara, deoarece nu are absolut deloc relevanta. Un singur om poate sa aiba 100 de IDuri simultane daca este nebun , asa ca deci chiar nu vad ce relevanta ar avea numarul fanilor unei tabere pe un forum.

Daca foloseam IDuri simultane cu care sa ajung pe forum si sa discut eu cu mine sau sa te injur pe tine sub mai multe IDuri, atunci intelegeam ce te deranjeaza. Asa insa chiar nu inteleg ...Important este ce discutam domnule ,nu ce ID avem si nici daca acesta este doar de o zi .

PS:Daca ajungeam ca Balboaca-Corcodel sa ma prefac ba om de afaceri ba pensionar ,atunci da,era jenant.Nu am facut insa niciodata asa ceva....

Fosta membra 9am.ro

41 mesaje
Postat pe: 23 Decembrie 2010, ora 08:41

De la: gabigabi, la data 2010-12-23 08:01:49
ca e si 666, nu ma face pe mine raspunzatoare !

Am de spus doar cateva vorbe, parafrazandu-l pe domnul presedinte ...
"Aaaa,aaaa....sa-ti fie rusine Gabi Gabi !" .

PS:Black,dansa m-a invatat mai sa imi fac IDuri noi in fiecare zi. Mi-a zis ca asa vrea Dinu Patriciu !

Pagini: << 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului basescu
Mergi la: